Találatok a következő kifejezésre: Ez keményedés csak a (19 db)

Milyen problémát okozhat a keményedés? Normális, hogy 26 hetesen már van? (Azthiszem) Miből érzem, hogy ez keményedés, és nem a babám feszíti magát, mi a különbség? Nem tudom mit mondjak az orvosomnak, keményedek, vagy csak a baba tolja ki magát?

Legjobb válasz: Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)

Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)
Erre én is kíváncsi vagyok, nekem 24/24 kemény a hasam, ha megfogom vagy enyhén megnyomom. Amikor sokat sétálok, akkor egy ponton állandóan befeszül, fáj is, mintha vakbélgyulladásom lenne - azon a helyen. Nem tudom mire vélni. 22hkm
Én a keményedést úgy írnám le, hogy egy focilabda lesz a hasad helyén, kõkemény az egész. Nekem csomót kellett pihenni, mert elég sok volt már 22 héttõl. Igyál sokat-normálisan, nem erõltetésre gondolok, és ha séta közben keményedsz, vegyél vissza a tempóból. Nekem a dokim elég sokat parázott e miatt, rövidült is mondjuk a méhszájam, de másik doki meg csak legyintett az egészre a rövidüléssel együtt Napi pár midenesetre tuti nem nagy ügy.
A kérdező hozzászólása: Hát a Ti leírásaitok szerint, akkor nekem is keményedésem van, nem a baba játszik velem.Nektek is kellemetlen feszítõ érzés, vagy az már baj, ha olyan?
Elsõ vagyok. Nekem folyamatosan kellemetlen érzés, aminek nem kéne lennie, hiszen a terhesség ennyi idõsen (22.hét) már fájdalmak nélkül jár. Legalábbis doki szerint. Nálam nincs gond, arra fogta, hogy marha erõs hasizmom van, és az fáj, mert nõ a baba, tolja kifele magát, mozog, és az izmaim meg tartják folyamatosan. Nekem még a pocakom is csak hanyatt fekve látszik, állva, ülve, oldalosan egyáltalán nem.
3. vagyok. Mostani kommentedbõl még egy harmadik dologra gondolok. Van egy olyan fajta "érzés" is, amikor folyamatos kellemetlen húzódást érzel, ez a hasad bármely pontján elõfordulhat, nekem leggyakrabban az alhasamnál volt, vagy a mellem alatt. Ilyenkor a méhet tartó szalagok tágulását érzed, és ha a bab hirtelen nagyobb növekedésbe kezd, akkor érezheted. Ez sem keményedés, sem a baba... Hát nehéz így látatlanban megmondani, de majd kiismered z érzéseket biztosan! :o)

38 hetes kismama vagyok! Nemtudom, hogy ez keményedés vagy csak a babám? Nagyon sokszor érzem napközben hogy a köldököm felett kökemény a hasam! Ez a baba lehet? Vagy ilyen sokszor keményedik a pocim?

Este is mikor lefekszek ilyet érzek! Lehet elöbb jön a baba?

Legjobb válasz: Szia! Szintén 38+3 hetes vagyok és ugyanezt (is) érzem! Szerintem keményedés, de a baba is sokszor kinyomja magát a köldök környékén. Ettõl még nem biztos, hogy hamarabb jönne, ez "csak" keményedés. A görcsökre kell figyelni, ami a derékba is kisugárzik, és ha rendszeressé válik (10 perc alá megy), akkor irány a kórház! Szegény babónk már alig fér el, keresi a neki legkényelmesebb helyzetet :) Kitartás és könnyû, boldog szülést!

Szia! Szintén 38+3 hetes vagyok és ugyanezt (is) érzem! Szerintem keményedés, de a baba is sokszor kinyomja magát a köldök környékén. Ettõl még nem biztos, hogy hamarabb jönne, ez "csak" keményedés. A görcsökre kell figyelni, ami a derékba is kisugárzik, és ha rendszeressé válik (10 perc alá megy), akkor irány a kórház! Szegény babónk már alig fér el, keresi a neki legkényelmesebb helyzetet :) Kitartás és könnyû, boldog szülést!

Ez keményedés vagy csak a popsiját dugja ki a bab?

34 hetes kismama vagyok, a legutóbbi uh-n mondta az orvos, hogy már befordult a baba. NApközben és este is sokszor el?fordul, hogy a köldököm fölött bekeményedik a hasam, bár nem tart sokáig. Csak a popsiját tolja ki, vagy ez keményedés?

Legjobb válasz: Ha keményedés, akkor az egész has, az egész méh bekeményedik. Nekem is van sokszor, hogy csak felül kemény, de alul puha, ilyenkor bizony a popsiját tolja oda:-) Ki lehet tapintani, hogy fekszik. A keményedéseket érezni is lehet, olyan nehéz, feszülõ érzés , de hamar elmúlik.

Ha keményedés, akkor az egész has, az egész méh bekeményedik. Nekem is van sokszor, hogy csak felül kemény, de alul puha, ilyenkor bizony a popsiját tolja oda:-) Ki lehet tapintani, hogy fekszik. A keményedéseket érezni is lehet, olyan nehéz, feszülõ érzés , de hamar elmúlik.
Szerintem is vagy a fejecskéje vagy a popsija. Nekem is ki szokta dugni, de nem nagyon tudom megkülönböztetni, hogy melyiket.... :) 32 hetes kismami.

Mellbimbo ingerlessel 1 oran at tarto kemenyedest ertem el. Kb 5 alkalommal volt csak a kemenyedes. Szerintetek akkor ezzel el lehet erni vmit? 38 hkm

Legjobb válasz: Nem hinném hogy sokra mész vele, hacsak nem indulna amúgy is a szülés. Én már bõven túlléptem a terminusom, de semmi praktika nem segített. (Nem akartam befeküdni szülés elõtt a többi gyerekem miatt) De hova sietsz?

Nem hinném hogy sokra mész vele, hacsak nem indulna amúgy is a szülés. Én már bõven túlléptem a terminusom, de semmi praktika nem segített. (Nem akartam befeküdni szülés elõtt a többi gyerekem miatt) De hova sietsz?
Miért piszkálod a mellbimbódat?Majd jön a pici, ha megérett rá.
mi a frászkarikának akarsz megszülni 38 hetesen?Örülj neki, hogy még jól érzi magát odabenn és erõsödik!
Akkor most miért is lettünk lepontozva?

23. hetes kismama vagyok és rohamosan megindult a pocaknövekedés-de megijedtem mert ma szúrások jönnek bele a jobb oldalon, kicsit lefelé irányultan! Ez normális? Nincs keményedés csak feszes a pocika-ez is normális?

Rengeteget ficánkol egyébként a kis babó és a méhszájam is zárt!

Legjobb válasz: Minden rendben! Csak nõ a méhed, nõ a babád, nõ a pocid.

Minden rendben! Csak nõ a méhed, nõ a babád, nõ a pocid.
Szerintem is csak a méhed növekedését érzed. Ne aggódj!
Ha csak egy bizonyos részen érzed akkor a baba nyomja magát. Keményedni akkor keményedsz ha az egész Hasad kemény.
a baba nyomja ki magát és olyan pozícióban van, h nyomja a veséd/hólyagod/vénád a fenekedben, ezért nehéz a járás. keményedéskor a teljes has kemény, nem csak biz. részeken.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt nem írtam, hogy az egész POCIM kemény olyankor, csak közben megváltozik az alakja is! ;)
A kérdező hozzászólása: Látom ti sem bírjátok ezt a meleget... pff Nem értem, hogy mi a baj a kérdésemmel, de nem muszáj válaszolni :(
Nekem is van, hogy nem szimmetrikusan keményedik. Viszonylag ritka, általában rendes "focilabda" lesz a pocim, de néha van (pl ha oldalt fekszem), hogy egyik oldala kidudorodik és úgy keményedik be teljesen. Szerintem ez is teljesen rendes méhösszehúzódás csak a baba meg a méh elhelyezkedése épp olyan, hogy így tud összehúzódni.
Én sem nagyon tudom megkülönböztetni. Valahogy az igazi keményedést mindig felismerem, mert egyértelmû, de amikor a baba kinyomja magát, akkor nem vagyok biztos abban, hogy az nem keményedés. A szülésznõm azt mondta, hogy a keményedésnél tényleg az egész has kemény, nem csak a baba testrészeit lehet érezni. Viszont, mivel megfeszül a has, deformálódhat, látszik a baba alakja is talán. Én egyébként pont a "deformáltságról" ismerem meg legegyértelmûbben. Az igazi keményedésnél lejjebb kezdõdik a hasam, határozottan befér a tenyerem a mellem alá. Amikor csak a baba nyomja ki magát, akkor a pocakomnak más íve van fent (is). Nem tudom, mennyit segítettem... 38 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Néha úgy vagyok vele, hogy túl jól érzem magam ahhoz képest, hogy nem sokára szülök. :) Könnyû szülést nektek és kitartást a kánikulához!

20 hetes vagyok, égész nap olyan "kényelmetlen " a hasam. Nem görcsöl, feszül inkább. Olyan érzés mintha fel lenne fújva. De az egész. Nem a gyomromat érzem. Ez normális? Csak attól van, hogy nő? Nyúlnak a dolgok? Vagy ez a keményedés?

Ülni kényelmetlen , feküdni sem igazán jó érzés, állni jobb volt. Nem szakaszos , folyamatosan érzem. Első baba lesz, nem vagyok tapasztalt. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szedj magnéziumot.

Szedj magnéziumot.
A kérdező hozzászólása: Köszi, addig eljutottam.. Magnéziumot beszedtem.
Szia! Nekem a második és szintén 20 hetes:) Az elsõvel nem volt ilyen problémám, most.....ez inkább felfúvódás:( nagyon kellemetlen. Espumilsan valamit segít reggelre, akkor könnyebb, de reggelizem és fél óra múlva lufi vagyok. Diétáznom kellene...10kg-t híztam. Kerülni kellene a cukrosat. De nagyon kívánós vagyok:( Szerintem elmúlik, ha megszülünk :) kitartást!
A kérdező hozzászólása: Húú köszi, gondoltam erre én is... na majd holnap beszerzek! Irtó kellemetlen. :-/
Felfúvódás lesz, nekem is ez van most a másodikkal. Elsõvel nem tapasztaltam ilyet. A keményedés csak a méhedre vonatkozna, olyan érzés, mintha lassan felfújnának egy lufit, keményre, ami aztán elernyed.
Én is szoktam ilyet érezni (szintén 20 hetes vagyok), de én a többi terhességemnél is éreztem már.

Tisztelt doktor úr! Lányom 15 éves, kb 2 éve menstruál, utolsó menzesze 10 napja volt. 3 napja érintésre érzékeny a jobb melle, a mellbimbója alatt kb 1 cm kiterjedésű keményedés található. Ez csak a hormonális változásoknak tudhato be, vagy lehet egyéb o

Tisztelt doktor úr! Lányom 15 éves, kb 2 éve menstruál, utolsó menzesze 10 napja volt. 3 napja érintésre érzékeny a jobb melle, a mellbimbója alatt kb 1 cm kiterjedésű keményedés található. Ez csak a hormonális változásoknak tudhato be, vagy lehet egyéb oka? Valaszát előre is köszönöm; Ildikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Erre sajnos így, vizsgálat nélkül nem tudok megbízható választ adni, bár nagy valószínűség szerint ártalmatlan dologról van szó. Javaslok egy gyermeksebészeti konzultációt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Erre sajnos így, vizsgálat nélkül nem tudok megbízható választ adni, bár nagy valószínűség szerint ártalmatlan dologról van szó. Javaslok egy gyermeksebészeti konzultációt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! Lányom 15 éves, kb 2 éve menstruál, utolsó menzesze 10 napja volt. 3 napja érintésre érzékeny a jobb melle, a mellbimbója alatt kb 1 cm kiterjedésű keményedés található. Ez csak a hormonális változásoknak tudhato be, vagy lehet egyéb o

Tisztelt doktor úr! Lányom 15 éves, kb 2 éve menstruál, utolsó menzesze 10 napja volt. 3 napja érintésre érzékeny a jobb melle, a mellbimbója alatt kb 1 cm kiterjedésű keményedés található. Ez csak a hormonális változásoknak tudhato be, vagy lehet egyéb oka? Valaszát előre is köszönöm; Ildikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Erre sajnos így, vizsgálat nélkül nem tudok megbízható választ adni, bár nagy valószínűség szerint ártalmatlan dologról van szó. Javaslok egy gyermeksebészeti konzultációt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Erre sajnos így, vizsgálat nélkül nem tudok megbízható választ adni, bár nagy valószínűség szerint ártalmatlan dologról van szó. Javaslok egy gyermeksebészeti konzultációt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

39 hetesen erős láb és derékfájás, de csak a jobb oldalon, és pocak keményedés, ez a szülés közeledtét jelenti?

Legjobb válasz: Nálam félidõnél kezdett keményedni a hasam. Doki veszélyeztetett koraszülést írt a papíromra. Nyugtatgatott, hogy a 1 - 1,5 kg-os babákat már meg tudják menteni, nem lesz semmi baj. Kaptam nyugtatót, de attól egész nap kómás voltam, így nem szedtem. Pont idõre érkezett a fiam, 3 kg-osan egészségesen.

Nálam félidõnél kezdett keményedni a hasam. Doki veszélyeztetett koraszülést írt a papíromra. Nyugtatgatott, hogy a 1 - 1, 5 kg-os babákat már meg tudják menteni, nem lesz semmi baj. Kaptam nyugtatót, de attól egész nap kómás voltam, így nem szedtem. Pont idõre érkezett a fiam, 3 kg-osan egészségesen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!