Találatok a következő kifejezésre: Ez keményedés csak (20 db)

Milyen problémát okozhat a keményedés? Normális, hogy 26 hetesen már van? (Azthiszem) Miből érzem, hogy ez keményedés, és nem a babám feszíti magát, mi a különbség? Nem tudom mit mondjak az orvosomnak, keményedek, vagy csak a baba tolja ki magát?

Legjobb válasz: Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)

Amirõl az elsõ ír, az a keményedés , amikor "befeszül" a has. Olyan, mintha felüléseket végeztél volna és azon a helyen nagyon húzódna minden. Amikor a baba "kitolja" magát, az is egy külön érzés, akkor valahogy azt érzed hogy "csak" ficánkolódik. De egyébként a 26. héten már természetes a keményedés, csak ne legyen túl rendszeres. Nõdokival konzultálni ezügyben:)
Erre én is kíváncsi vagyok, nekem 24/24 kemény a hasam, ha megfogom vagy enyhén megnyomom. Amikor sokat sétálok, akkor egy ponton állandóan befeszül, fáj is, mintha vakbélgyulladásom lenne - azon a helyen. Nem tudom mire vélni. 22hkm
Én a keményedést úgy írnám le, hogy egy focilabda lesz a hasad helyén, kõkemény az egész. Nekem csomót kellett pihenni, mert elég sok volt már 22 héttõl. Igyál sokat-normálisan, nem erõltetésre gondolok, és ha séta közben keményedsz, vegyél vissza a tempóból. Nekem a dokim elég sokat parázott e miatt, rövidült is mondjuk a méhszájam, de másik doki meg csak legyintett az egészre a rövidüléssel együtt Napi pár midenesetre tuti nem nagy ügy.
A kérdező hozzászólása: Hát a Ti leírásaitok szerint, akkor nekem is keményedésem van, nem a baba játszik velem.Nektek is kellemetlen feszítõ érzés, vagy az már baj, ha olyan?
Elsõ vagyok. Nekem folyamatosan kellemetlen érzés, aminek nem kéne lennie, hiszen a terhesség ennyi idõsen (22.hét) már fájdalmak nélkül jár. Legalábbis doki szerint. Nálam nincs gond, arra fogta, hogy marha erõs hasizmom van, és az fáj, mert nõ a baba, tolja kifele magát, mozog, és az izmaim meg tartják folyamatosan. Nekem még a pocakom is csak hanyatt fekve látszik, állva, ülve, oldalosan egyáltalán nem.
3. vagyok. Mostani kommentedbõl még egy harmadik dologra gondolok. Van egy olyan fajta "érzés" is, amikor folyamatos kellemetlen húzódást érzel, ez a hasad bármely pontján elõfordulhat, nekem leggyakrabban az alhasamnál volt, vagy a mellem alatt. Ilyenkor a méhet tartó szalagok tágulását érzed, és ha a bab hirtelen nagyobb növekedésbe kezd, akkor érezheted. Ez sem keményedés, sem a baba... Hát nehéz így látatlanban megmondani, de majd kiismered z érzéseket biztosan! :o)

38 hetes kismama vagyok! Nemtudom, hogy ez keményedés vagy csak a babám? Nagyon sokszor érzem napközben hogy a köldököm felett kökemény a hasam! Ez a baba lehet? Vagy ilyen sokszor keményedik a pocim?

Este is mikor lefekszek ilyet érzek! Lehet elöbb jön a baba?

Legjobb válasz: Szia! Szintén 38+3 hetes vagyok és ugyanezt (is) érzem! Szerintem keményedés, de a baba is sokszor kinyomja magát a köldök környékén. Ettõl még nem biztos, hogy hamarabb jönne, ez "csak" keményedés. A görcsökre kell figyelni, ami a derékba is kisugárzik, és ha rendszeressé válik (10 perc alá megy), akkor irány a kórház! Szegény babónk már alig fér el, keresi a neki legkényelmesebb helyzetet :) Kitartás és könnyû, boldog szülést!

Szia! Szintén 38+3 hetes vagyok és ugyanezt (is) érzem! Szerintem keményedés, de a baba is sokszor kinyomja magát a köldök környékén. Ettõl még nem biztos, hogy hamarabb jönne, ez "csak" keményedés. A görcsökre kell figyelni, ami a derékba is kisugárzik, és ha rendszeressé válik (10 perc alá megy), akkor irány a kórház! Szegény babónk már alig fér el, keresi a neki legkényelmesebb helyzetet :) Kitartás és könnyû, boldog szülést!

Ez keményedés vagy csak a popsiját dugja ki a bab?

34 hetes kismama vagyok, a legutóbbi uh-n mondta az orvos, hogy már befordult a baba. NApközben és este is sokszor el?fordul, hogy a köldököm fölött bekeményedik a hasam, bár nem tart sokáig. Csak a popsiját tolja ki, vagy ez keményedés?

Legjobb válasz: Ha keményedés, akkor az egész has, az egész méh bekeményedik. Nekem is van sokszor, hogy csak felül kemény, de alul puha, ilyenkor bizony a popsiját tolja oda:-) Ki lehet tapintani, hogy fekszik. A keményedéseket érezni is lehet, olyan nehéz, feszülõ érzés , de hamar elmúlik.

Ha keményedés, akkor az egész has, az egész méh bekeményedik. Nekem is van sokszor, hogy csak felül kemény, de alul puha, ilyenkor bizony a popsiját tolja oda:-) Ki lehet tapintani, hogy fekszik. A keményedéseket érezni is lehet, olyan nehéz, feszülõ érzés , de hamar elmúlik.
Szerintem is vagy a fejecskéje vagy a popsija. Nekem is ki szokta dugni, de nem nagyon tudom megkülönböztetni, hogy melyiket.... :) 32 hetes kismami.


23. hetes kismama vagyok és rohamosan megindult a pocaknövekedés-de megijedtem mert ma szúrások jönnek bele a jobb oldalon, kicsit lefelé irányultan! Ez normális? Nincs keményedés csak feszes a pocika-ez is normális?

Rengeteget ficánkol egyébként a kis babó és a méhszájam is zárt!

Legjobb válasz: Minden rendben! Csak nõ a méhed, nõ a babád, nõ a pocid.

Minden rendben! Csak nõ a méhed, nõ a babád, nõ a pocid.
Szerintem is csak a méhed növekedését érzed. Ne aggódj!

20 hetes vagyok, égész nap olyan "kényelmetlen " a hasam. Nem görcsöl, feszül inkább. Olyan érzés mintha fel lenne fújva. De az egész. Nem a gyomromat érzem. Ez normális? Csak attól van, hogy nő? Nyúlnak a dolgok? Vagy ez a keményedés?

Ülni kényelmetlen , feküdni sem igazán jó érzés, állni jobb volt. Nem szakaszos , folyamatosan érzem. Első baba lesz, nem vagyok tapasztalt. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szedj magnéziumot.

Szedj magnéziumot.
A kérdező hozzászólása: Köszi, addig eljutottam.. Magnéziumot beszedtem.
Szia! Nekem a második és szintén 20 hetes:) Az elsõvel nem volt ilyen problémám, most.....ez inkább felfúvódás:( nagyon kellemetlen. Espumilsan valamit segít reggelre, akkor könnyebb, de reggelizem és fél óra múlva lufi vagyok. Diétáznom kellene...10kg-t híztam. Kerülni kellene a cukrosat. De nagyon kívánós vagyok:( Szerintem elmúlik, ha megszülünk :) kitartást!
A kérdező hozzászólása: Húú köszi, gondoltam erre én is... na majd holnap beszerzek! Irtó kellemetlen. :-/
Felfúvódás lesz, nekem is ez van most a másodikkal. Elsõvel nem tapasztaltam ilyet. A keményedés csak a méhedre vonatkozna, olyan érzés, mintha lassan felfújnának egy lufit, keményre, ami aztán elernyed.
Én is szoktam ilyet érezni (szintén 20 hetes vagyok), de én a többi terhességemnél is éreztem már.

Fáj a derekam. Hol jobban hol gyengébben? Ez már előjel? Ti, hogyan éltétek meg a jóslófájást? Hányadig héttől voltak? Nagyon fájt? Vagy csak keményedés volt? 37hetes km

Legjobb válasz: Nekem mindhárom szülés elõtt már hetekkel voltak jóslók, általában csak kellemetlen, erõs keményedések, de volt, hogy fájt is. Tágult is a méhszájam szép lassan. (A derékfájás is normális ilyenkor.) De azért a szülési fájdalmakkal nem lehet összekeverni. Legalábbis nálam nem lehetett, egyértelmû volt. Sok sikert a szüléshez!

Nekem mindhárom szülés elõtt már hetekkel voltak jóslók, általában csak kellemetlen, erõs keményedések, de volt, hogy fájt is. Tágult is a méhszájam szép lassan. (A derékfájás is normális ilyenkor.) De azért a szülési fájdalmakkal nem lehet összekeverni. Legalábbis nálam nem lehetett, egyértelmû volt. Sok sikert a szüléshez!
Szia! Nekem soha 1 jóslófájásom nem volt. Sõt semmi panaszom nem volt. Nekem a szülés kezdõdött derékfájással (mint a mensinél), aztán vérezni kezdtem. 8 órával késõbb már a kisfiúnkat fényképezte az apukája. :) Sok boldogságot nektek!:) 3hetes baba anyucija

18 hetes terhes vagyok, ha úgy érzem, mintha kidurranna a hasam úgy feszül (ez ált. étkezések után van) ez a méh keményedés, vagy csak túl eszem magam úgyhogy észre se veszem?

Legjobb válasz: Én azt mondanám, egyik sem, inkább puffadás. A keményedést könnyen el tudod különíteni, fogdosd meg a pocid, és kemény.-) Próbálj többször keveset enni, sok rostosat és igyál sokat. Ha kellemetlen az érzés, Espumisant vehetsz be:-)

Én azt mondanám, egyik sem, inkább puffadás. A keményedést könnyen el tudod különíteni, fogdosd meg a pocid, és kemény.-) Próbálj többször keveset enni, sok rostosat és igyál sokat. Ha kellemetlen az érzés, Espumisant vehetsz be:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, nem érzem, hogy kemény lenne, majd módjával étkezem:D
Azért, mert egyre kisebb hely van a gyomornak, nõ a méh, és ha még rájön egy kis pufi, akkor ezt érezheted.Nekem még az is gond, hogy a sok vastól nem tudok wc-ni rendesen, ha ilyen problémád is van, pláne.Többbször keveset, ez a legjobb amit tehetünk.
A kérdező hozzászólása: köszi, szerencsére a wc minden reggel megy :)

Mellbimbo ingerlessel 1 oran at tarto kemenyedest ertem el. Kb 5 alkalommal volt csak a kemenyedes. Szerintetek akkor ezzel el lehet erni vmit? 38 hkm

Legjobb válasz: Nem hinném hogy sokra mész vele, hacsak nem indulna amúgy is a szülés. Én már bõven túlléptem a terminusom, de semmi praktika nem segített. (Nem akartam befeküdni szülés elõtt a többi gyerekem miatt) De hova sietsz?

Nem hinném hogy sokra mész vele, hacsak nem indulna amúgy is a szülés. Én már bõven túlléptem a terminusom, de semmi praktika nem segített. (Nem akartam befeküdni szülés elõtt a többi gyerekem miatt) De hova sietsz?
Miért piszkálod a mellbimbódat?Majd jön a pici, ha megérett rá.
mi a frászkarikának akarsz megszülni 38 hetesen?Örülj neki, hogy még jól érzi magát odabenn és erõsödik!
Akkor most miért is lettünk lepontozva?

Reggel felébredve hirtelen olyan érzésem volt, mintha egy labda húzódna össze a hasamban. De nem középen volt, hanem kicsit jobbra. Gondolom ez a keményedés, amiről eddig csak hallottam. De miért nem középen volt? 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Azért, mert a babád sem volt középen. Az én picurkámnak az én jobb oldalam a kedvence. Így ha éppen van egy kósza keményedésem kicsit mókásan nézek ki féloldalas pocakkal. :)

Azért, mert a babád sem volt középen. Az én picurkámnak az én jobb oldalam a kedvence. Így ha éppen van egy kósza keményedésem kicsit mókásan nézek ki féloldalas pocakkal. :)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi..kicsit furának éreztem és nem tudtam normális e így :)

Ma töltöttem a 24. hetet. A magnéziumot minden nap szedni kell, még akkor is ha nincs fájdalom, görcs, keményedés? Vagy csak akkor ha ez általába minsdennapos?

A dokim nem mondta.Ès azt szeretnèm mèg kèrdezni hogy a vasat ès a kalciumot is szedni kellene?Vagy csak ha a doki javasolja! Köszönöm. :-)

Legjobb válasz: Én megkérdeztem a dokimat még az elején, nem kell sem a magnéziumot, sem a kalciumot szedni (magnéziumot csak akkor, ha keményedsz, görcsölsz picit). Vasat is csak most, a 23. héten mondta, mert a vérképem indokolta.

Én megkérdeztem a dokimat még az elején, nem kell sem a magnéziumot, sem a kalciumot szedni (magnéziumot csak akkor, ha keményedsz, görcsölsz picit). Vasat is csak most, a 23. héten mondta, mert a vérképem indokolta.
Nekem napi 3*2 magnéziumot kell szednem. Szerintem ha nem mondta akkor is minden nap. Csak úgy van értelme. Vasat ha felírt. Vérvétel lelet alapján. Nekem napi 2*1 de az receptes.
Nekem a vasat napi kettõt mondott, a leleteim alapján is, mert vérszegény vagyok, magne b6-ot elején mondta, hogy szedjem, mert hánytam, kálciumot nem is mondta, azt a védõnõ javasolta, hogy ha nem eszem elég tejterméket, húst, akkor szedjem, magne b6-ot nekem nem mondta, hogy szedjem rendszeresen, akkor szedem, ha görcsöl a pocim.
Nekem fel van írva minden, de a negyedét ha beszedtem. Mivel én szinte napsütés nélkül voltam 7, 5 hónapot (õsz+tél+sötét tavasz) így a D vitaminra figyeltem, hogy szedjem, a többit inkább az étkezésre figyelve vittem be a szervezetembe. Hiszek benne, hogy a kívánósság megmutatja, hogy épp mi kell a te és a babád szervezetének. Nekem voltak olyan heteim, hogy fött tojást ettem reggeltõl estig. De a gyümölcsökkel, zöldségekkel is elõfordult. Késõbb, ahogy visszanéztem a baba fejlõdését(hogy épp mi fejlõdött) megállapítható volt, hogy azért kellett azt ennem, amit. Nekem egy gyógyszerész ismerõsöm javasolta, hogy ne a mesterséges vitaminokat szedjem, mert azok sok esetben csak növesztenek.
Szia! 20 hetes vagyok. A magnéziumot csak akkor kell szedni, ha görcsölsz. Én a terhességem elõtt is szedtem napi egy magneB6-ot az idegeimre (kicsit stresszes volt a meló és segített), erre a doki mondta, hogy ha hagyjam abba, mert ha már most szedem, akkor a végén, mikor görcsölök, akkor majd 4et kell szednem naponta. A Kalciumot a védõnõ szerint néha igyak egyet, de a 19-20.héttõl olvastam, hogy ajánlott napi egyet inni, a csontképzõdés miatt. (Ajánlom a Kalcium Sandoz pezsgõtabit, mert az iható izû). Vasat csak akkor, ha a vérkép alapján az orvos mondja. Nekem mostantól kell napi egyet bevennem. A védõnõd elvileg mindig segít, ha kérded! Jó babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!