Találatok a következő kifejezésre: Ez jó részemre hogy (28 db)

Lenne pár kérdésem az Egri csillagok c. könyvből.1. A második rész utolsó fejezete jóval rövidebb, mint a többi. Miért van jelentősége a két rövid mondatnak? Hogyan egészítenéd ki ezt a részt?

2. Miért érezzük Ceccey viselkedését igazságtalannak Gergellyel szemben? (Harmadik rész) 3. Milyen számukra ismeretlen dolgokkal találkoznak Konstantinápolyban a magyarok? 4. Az anyai szeretet, önfeláldozás milyen példáit talalálod a regényben! 5. Számodra melyik a legemlekezetesebb regénybeli színhely, szereplő, esemény? Miert?

Legjobb válasz: Szia ! 1. A második rész ....."Oda, Buda a címe és a 24. számú fejezetrõl van szó. Valóban csak 2 mondat. A török szultán visszaindul Konstantinápolyba és magával viszi rabláncon Török Bálintot. Kiegészíteném azzal, hogy emlékeztetném az olvasót arra a történetre, amikor Török Bálint még a saját várában az udvaron párviadalra hívja ki török rabjait. Aki gyõz vele szemben, annak szabadság a jutalma. Van egy kis termetû, gyenge fizikumú török fogoly, aki már sokadszor áll ki a nagyúrral, Török Bálinttal. Mindannyiszor veszít. Sírva, könyörögve kéri fogva tartóját, bocsássa el, mert szeretné fekete szemû kisfiát, feleségét viszontlátni. Török Bálint szívtelenül utasítja vissza a rab kérését. Õ ekkor megátkozza Bálint urat, azt kívánja neki, hogy rabságban sínylõdve élje le élete hátralévõ napjait. Az átok beteljesül, Török Bálint a Jedikulába, a Héttoronyba kerül, sohasem tér többet vissza Magyarországra ! Persze sok mindent lehetne írni kiegészítésképpen, engem ez nagyon megragadott, és emlékeztem az átokra. Nézem a többi kérdést is !

Szia ! 1. A második rész ....."Oda, Buda a címe és a 24. számú fejezetrõl van szó. Valóban csak 2 mondat. A török szultán visszaindul Konstantinápolyba és magával viszi rabláncon Török Bálintot. Kiegészíteném azzal, hogy emlékeztetném az olvasót arra a történetre, amikor Török Bálint még a saját várában az udvaron párviadalra hívja ki török rabjait. Aki gyõz vele szemben, annak szabadság a jutalma. Van egy kis termetû, gyenge fizikumú török fogoly, aki már sokadszor áll ki a nagyúrral, Török Bálinttal. Mindannyiszor veszít. Sírva, könyörögve kéri fogva tartóját, bocsássa el, mert szeretné fekete szemû kisfiát, feleségét viszontlátni. Török Bálint szívtelenül utasítja vissza a rab kérését. Õ ekkor megátkozza Bálint urat, azt kívánja neki, hogy rabságban sínylõdve élje le élete hátralévõ napjait. Az átok beteljesül, Török Bálint a Jedikulába, a Héttoronyba kerül, sohasem tér többet vissza Magyarországra ! Persze sok mindent lehetne írni kiegészítésképpen, engem ez nagyon megragadott, és emlékeztem az átokra. Nézem a többi kérdést is !
Még az elõzõ kérdéshez ! Azért van jelentõsége a két rövid mondatnak, mert még jobban megráz bennünket az esemény. Nem számítottunk volna erre, hiszen Török Bálint szóba állt a török szultánnal, egyenlõ partnerként tárgyalt vele. Késõbb vette észre, hogy a török "nem jóban sántikál". A sok ajándék a királynénak, az uraknak, a vendégül látás, a ceremónia már gyanús lehetett ! Elterelés volt a lényegrõl, hogy mialatt folyt a vendégség, a várat /Budát/ csellel bevette a török sereg.
2. kérdés: Cecey azért igazságtalan Gergellyel szemben, mert gyerekkorában, amikor a kisfiú megmentette a töröktõl Vicuskát/Évát/ az apa neki ígérte leánya kezét. Most pedig, a királyné férjhez akarja adni Évát Fürjes hadnagyhoz, ezt nagy megtiszteltetésnek érzik a szülõk. Gergelyt /a szegény jobbágyfiút/ már nem tartják megfelelõ partinak a lányuk számára. Gergely megbántottságában, sértõdöttségében visszakéri a 315 aranyat, amelyet még kisgyerek korában Ceceyéknél helyeztek el, hogy õrizzék számára, ha felnõ.
3. Aznap van a perzsa gyászünnep Konstantinápolyban, amikor a magyarok odaérnek. /Mekcsey, Gergely, Éva, Török Jancsi, Matyi, Sárközi és a cigány lány/ A város gyönyörû, az Aranyszarv öböl, és a magasra nyúló minaretek, tornyok, ahol a müezzinek imádkoznak hajnalban. Az arany kupolás templomok látványa is ámulatba ejti õket. Tündérvárosnak tûnik számukra a török fõváros. A gyászünnepi felvonulást, amely Husszein és Hasszán emlékére történik, elborzadva nézik Gergelyék. A résztvevõk saját hátukat, mellüket ütlegelve vonulnak a város utcáin, korbáccsal, kötelekkel vérzõ sebeket ejtve magukon. Vannak, akik kopaszra nyírt fejüket karddal vagdossák és már csak rogyadozva képesek járni a vérveszteségtõl. Mindez hihetetlennek tûnik a magyarok számára.
5. Legemlékezetesebb színhely, esemény, szereplõ ? Tudnál mondani ilyet, hogy azt megbeszéljük, leírjuk közösen ? Hogy olyan legyen, ami valóban Neked tetszik !
Nekem csak egy kérdésem lenne: miért nem olvasod el?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen erzsimama! :) Nekem a legemlekezetesebb szinhely az egri var volt, szemely az Dobó István, esemeny a csata volt. :)

Fogyózom. Kb.30 kg. súlyfeleslegem van. Ha napi 3 szor eszem, az jó úgy, hogy ebédkor a legtöbbet? 10-10-és 80 %-os részben, 10-a reggeli, 10 az uzsonna és 80 az ebéd. Nem lassul le az anyagcserém úgye, vagy sok ez ebédre?

Legjobb válasz: Nem jó. Naponta 5-ször kell enni. 3 fõ étekezés, 2 kisebb. 80% bazi sok egyszerre. Pontosat írni nem tudok, de kb. 30-10-30-10-20%.

Nem jó. Naponta 5-ször kell enni. 3 fõ étekezés, 2 kisebb. 80% bazi sok egyszerre. Pontosat írni nem tudok, de kb. 30-10-30-10-20%.
így van, az elõzõ jól írta nagyon nem jó, kevés.. a reggeli legyen a legtöbb, és tartalmazzon elegndõ szénhidrátot is, mivel ez fog egész napra erõt adni, és nem leszel farkaséhes tízórait, és az uzsonnát se felejsd el (lehet tej, joghurt, zöldség, gyümölcs, pufi rizs, csak vmi könnyû legyen) ebéd az mehet normálisan, leves+vmi második, de a másodiknál vigyázz, pl a tésztát felezd, afõzelékbõl mehet nyugodtan, és a vacsora már kveés legyen és vmi könnyû, pl saláta, hal, tojás, csirkemell stb stb este 6 után már ne nagyon egyél emellett sok víz, zöld tea vmi mozgás is kéne, de sztem most még ne fuss, inkább bicigli, tornák stb
Mondom nekem mi jott be. A 90 napos semaja. Nem szo szerint tartod be, csak az eloirasat. Hus nap, zoldseg nap, teszta nap, gyumi nap. Hushoz sok zoldseg. Zoldseg napon fozi, teszta napon rakott teszta, spagetti stb. A nasik zoldseg, gyumi, de neha bunozni lehet, en bunoztem. Es heti 4 nap edzes. bicikli (40 perc), sulyzos edzes. masfel honap alatt 8-9 kilo ment le. ja es minden este tisztito tea
film lesz, olyan mitn anno a g1 sorozat és a film
A kérdező hozzászólása: Köszi

Hogyan a leghelyesebb angolul az a mondat, hogy: "Jóban, rosszban, amíg a halál el nem választ. "? Tudom h ez nem a teljes, de nekem csak ez a része kell.

Legjobb válasz: For better, for worse, until death do us part. Itt van a teljes szöveg: http://en.wikipedia.org/wiki/Marriage_vows#Traditional_Roman..

For better, for worse, until death do us part. Itt van a teljes szöveg: http://en.wikipedia.org/wiki/Marriage_vows#Traditional_Roman..
Az elejét így is mondhatod: "through thick and thin"

Ez jó a részemre hogy mindig fel áll neki ha mellette vagyok?

Amikor együtt töltjük a napokat a barátommal,és csak fexünk egymás mellett a tv el?tt,akkor mindig fel áll neki.vagy amikor mellé ülök.Ez azért lenne mert beindult rám? vagy miért áll fel neki folyton?

Legjobb válasz: én barátomnak is elég könnyedén feláll, ezért is nem lehet vele rendesen végignézni egy filmet, mert alig ér hozzám, és máris:) szerintem ez azt jelenti, hogy kíván téged.

én barátomnak is elég könnyedén feláll, ezért is nem lehet vele rendesen végignézni egy filmet, mert alig ér hozzám, és máris:) szerintem ez azt jelenti, hogy kíván téged.
Azért van, mert ngyon kíván téged. Biztos vágyik a szexre, vagy csak arra, hogy egy kicsit kényeztesd.
Szerintem igen. Én is általában így vagyok a barátnõm mellett, pedig az együtt töltött idõnk 10%-ában gondolok csak a szexre, v még kevesebbet. És szeretem :)
egyszerûen kiván téged, még ha nem is tudatosul benne(tek). jó a részedre :D
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ:)

Az mennyire szánalmas, ha 27 évesen, jó testi adottságokkal (sportos), bár kissé ronda arccal, nem volt még módon nõvel lenni és kipróbálni a szexben a 20, 5 cmes és 5, 2 cm es vastag péniszemet akcióban (tudom ez a része szánalmas, hogy említem)?

Szerintem jó lennék a szexben, nem rontanám el, mégsem akarják a nõk velem csinálni. Igaz soha nem verem nagy dobra, hogy nem állok híján a méretekben, mert nem vagyok olyan alak, inkább lelkizõs, rendes, céltudatos, kedves srác. Ez a baj szerintem...

Legjobb válasz: Nyilván azért nem állnak veled szóba a nõk, mert hiszik kicsi/átlagos farkad van. Azért nem állnak veled szóba, mert ennyire debil vagy. Nyugodj meg, ha eddig nem volt barátnõd, ezután sem lesz. Egyrészrõl ha 27 évesen szûz vagy annak komoly okai vannak. Látszik, hogy fogalmad sincs a nõkrõl, a saját hülye elképzelésed köszönõ viszonyban sincsenek a valósággal. Frusztrált vagy, úgy gondolkodsz a nõkrõl, mint egy óvodás. Mit tegyél másként? Ne legyél ekkora szánalomcsomag, lehet akármekkora farkad, ha mellett ennyire életképtelen vagy.

Nyilván azért nem állnak veled szóba a nõk, mert hiszik kicsi/átlagos farkad van. Azért nem állnak veled szóba, mert ennyire debil vagy. Nyugodj meg, ha eddig nem volt barátnõd, ezután sem lesz. Egyrészrõl ha 27 évesen szûz vagy annak komoly okai vannak. Látszik, hogy fogalmad sincs a nõkrõl, a saját hülye elképzelésed köszönõ viszonyban sincsenek a valósággal. Frusztrált vagy, úgy gondolkodsz a nõkrõl, mint egy óvodás. Mit tegyél másként? Ne legyél ekkora szánalomcsomag, lehet akármekkora farkad, ha mellett ennyire életképtelen vagy.
keresd meg Kovit, majd talál neked partnert...
jo neked hoyg ekkora...
2 farkad van?
Tudod, a normális nõknek nem az a legfõbb elvárásuk, hogy 20 centis néger farkad legyen. A baj nem a méreteiddel van, hanem azzal, hogy valószínûleg baképzelt vagy és nulla, tuti nem az, amiket leírtál magadról. Ha olyan lennél, akkor már lettek volna nõid. N
Regisztrálj be szexpartner keresõkre, ott ugranak az ilyen pasikra, vagy legalábbis ilyen vágyaikat kiélni vágyó nõkbõl sokat lehet találni, ellenben olyan pasi aki komolyan is gondolja, és tényleg ekkora van neki, abból kevés van. (a szüzességet meg ne említsd, legfeljebb, hogy nem vagy profi) eropolis, kupak, szexnekem, ezeket kipróbálhatod.
A giroszkóp-ra gondolsz?
Nekem a Samsung S4-be az van a Kijelzõ beállításoknál, hogy "Képernyõ auto. elforgatása". A "Smart Launcher Pro" témaalkalmazás beállításainál pedig "Képernyõ tájolása". //Nekem automatikus van beállítva. így ha elfordítod a képernyõ is elfordul, ha erre gondoltál..
A kérdező hozzászólása: Nem..nem ezekre gondoltam..de màr meg van..gyro sensor
A kérdező hozzászólása: De azért köszönöm

Na jó lehet hogy hülyén fog hangzani de az egyetlen született feleség részben amit láttam volt ez (bánom már h azt az egyet is megnéztem) na és abban volt h a gyereknek 16 évesen előrehozott nagykorúsítást csináltak azaz olyan volt mintha 18 lenne?

És nálunk elégé rossz itthhon a helyzet és nem tudjátok h az amit fent leírtam az megvalósíthaó-e magyarországon vagy milyen keretek között?

Legjobb válasz: Magyarországon ilyen nincs. csak akkor tekinthetõ egy kiskorú (mert 18 év alatt mindenki az, csak a büntetõjog különböztet meg fiatalkorút, a családjogi törvény nem)nagykorúnak, ha házasságot kötött, amihez pedig gyámhivatali engedély kell.

Magyarországon ilyen nincs. csak akkor tekinthetõ egy kiskorú (mert 18 év alatt mindenki az, csak a büntetõjog különböztet meg fiatalkorút, a családjogi törvény nem)nagykorúnak, ha házasságot kötött, amihez pedig gyámhivatali engedély kell.
Nem, hanem lehet házasodni 16 évesen bizonyos feltételekkel. És azt hiszem, akkor az a házasság nagykorúsít is már, de ez nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszi:D de annyira nem durva csak hirtelen eszembe jutott
Én is hallottam egy ilyen esetrõl, de az a Dr House-ban volt és egy csaj azért nagykorúsítatta magát, hogy átúszhasson egy tengert valamilyen verseny miatt.

Le tudná valaki írni hogy van röviden a Légy jó mindhalálig-ből ez a rész?

amikor Misi a tanári bíróság el?tt van vagy amikor pakkot kap

Legjobb válasz: Miért írja mindenki itt a háziját?´Egyébként - http://mek.niif.hu/00900/00991/00991.htm itt megtalálod.

Miért írja mindenki itt a háziját?´Egyébként - http://mek.niif.hu/00900/00991/00991.htm itt megtalálod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!