Találatok a következő kifejezésre: Ez jó részemre (85 db)

Lenne pár kérdésem az Egri csillagok c. könyvből.1. A második rész utolsó fejezete jóval rövidebb, mint a többi. Miért van jelentősége a két rövid mondatnak? Hogyan egészítenéd ki ezt a részt?

2. Miért érezzük Ceccey viselkedését igazságtalannak Gergellyel szemben? (Harmadik rész) 3. Milyen számukra ismeretlen dolgokkal találkoznak Konstantinápolyban a magyarok? 4. Az anyai szeretet, önfeláldozás milyen példáit talalálod a regényben! 5. Számodra melyik a legemlekezetesebb regénybeli színhely, szereplő, esemény? Miert?

Legjobb válasz: Szia ! 1. A második rész ....."Oda, Buda a címe és a 24. számú fejezetrõl van szó. Valóban csak 2 mondat. A török szultán visszaindul Konstantinápolyba és magával viszi rabláncon Török Bálintot. Kiegészíteném azzal, hogy emlékeztetném az olvasót arra a történetre, amikor Török Bálint még a saját várában az udvaron párviadalra hívja ki török rabjait. Aki gyõz vele szemben, annak szabadság a jutalma. Van egy kis termetû, gyenge fizikumú török fogoly, aki már sokadszor áll ki a nagyúrral, Török Bálinttal. Mindannyiszor veszít. Sírva, könyörögve kéri fogva tartóját, bocsássa el, mert szeretné fekete szemû kisfiát, feleségét viszontlátni. Török Bálint szívtelenül utasítja vissza a rab kérését. Õ ekkor megátkozza Bálint urat, azt kívánja neki, hogy rabságban sínylõdve élje le élete hátralévõ napjait. Az átok beteljesül, Török Bálint a Jedikulába, a Héttoronyba kerül, sohasem tér többet vissza Magyarországra ! Persze sok mindent lehetne írni kiegészítésképpen, engem ez nagyon megragadott, és emlékeztem az átokra. Nézem a többi kérdést is !

Szia ! 1. A második rész ....."Oda, Buda a címe és a 24. számú fejezetrõl van szó. Valóban csak 2 mondat. A török szultán visszaindul Konstantinápolyba és magával viszi rabláncon Török Bálintot. Kiegészíteném azzal, hogy emlékeztetném az olvasót arra a történetre, amikor Török Bálint még a saját várában az udvaron párviadalra hívja ki török rabjait. Aki gyõz vele szemben, annak szabadság a jutalma. Van egy kis termetû, gyenge fizikumú török fogoly, aki már sokadszor áll ki a nagyúrral, Török Bálinttal. Mindannyiszor veszít. Sírva, könyörögve kéri fogva tartóját, bocsássa el, mert szeretné fekete szemû kisfiát, feleségét viszontlátni. Török Bálint szívtelenül utasítja vissza a rab kérését. Õ ekkor megátkozza Bálint urat, azt kívánja neki, hogy rabságban sínylõdve élje le élete hátralévõ napjait. Az átok beteljesül, Török Bálint a Jedikulába, a Héttoronyba kerül, sohasem tér többet vissza Magyarországra ! Persze sok mindent lehetne írni kiegészítésképpen, engem ez nagyon megragadott, és emlékeztem az átokra. Nézem a többi kérdést is !
Még az elõzõ kérdéshez ! Azért van jelentõsége a két rövid mondatnak, mert még jobban megráz bennünket az esemény. Nem számítottunk volna erre, hiszen Török Bálint szóba állt a török szultánnal, egyenlõ partnerként tárgyalt vele. Késõbb vette észre, hogy a török "nem jóban sántikál". A sok ajándék a királynénak, az uraknak, a vendégül látás, a ceremónia már gyanús lehetett ! Elterelés volt a lényegrõl, hogy mialatt folyt a vendégség, a várat /Budát/ csellel bevette a török sereg.
2. kérdés: Cecey azért igazságtalan Gergellyel szemben, mert gyerekkorában, amikor a kisfiú megmentette a töröktõl Vicuskát/Évát/ az apa neki ígérte leánya kezét. Most pedig, a királyné férjhez akarja adni Évát Fürjes hadnagyhoz, ezt nagy megtiszteltetésnek érzik a szülõk. Gergelyt /a szegény jobbágyfiút/ már nem tartják megfelelõ partinak a lányuk számára. Gergely megbántottságában, sértõdöttségében visszakéri a 315 aranyat, amelyet még kisgyerek korában Ceceyéknél helyeztek el, hogy õrizzék számára, ha felnõ.
3. Aznap van a perzsa gyászünnep Konstantinápolyban, amikor a magyarok odaérnek. /Mekcsey, Gergely, Éva, Török Jancsi, Matyi, Sárközi és a cigány lány/ A város gyönyörû, az Aranyszarv öböl, és a magasra nyúló minaretek, tornyok, ahol a müezzinek imádkoznak hajnalban. Az arany kupolás templomok látványa is ámulatba ejti õket. Tündérvárosnak tûnik számukra a török fõváros. A gyászünnepi felvonulást, amely Husszein és Hasszán emlékére történik, elborzadva nézik Gergelyék. A résztvevõk saját hátukat, mellüket ütlegelve vonulnak a város utcáin, korbáccsal, kötelekkel vérzõ sebeket ejtve magukon. Vannak, akik kopaszra nyírt fejüket karddal vagdossák és már csak rogyadozva képesek járni a vérveszteségtõl. Mindez hihetetlennek tûnik a magyarok számára.
5. Legemlékezetesebb színhely, esemény, szereplõ ? Tudnál mondani ilyet, hogy azt megbeszéljük, leírjuk közösen ? Hogy olyan legyen, ami valóban Neked tetszik !
Nekem csak egy kérdésem lenne: miért nem olvasod el?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen erzsimama! :) Nekem a legemlekezetesebb szinhely az egri var volt, szemely az Dobó István, esemeny a csata volt. :)

Felismeri-e valaki ezt a speciális G. I. Joe részt?

Sziasztok! Emlékszem még gyerekkoromban láttam 1 G.I.Joe részt.Ez lehet,hogy valami hosszabb lélegzetvételű,inkább film volt.Ja egyébként rajzfilmről beszélek. Valami olyasmiről szólt,hogy a Joek valami hegy tetején voltak,talán valami vulkánon.És volt ott 1 indián csávó is,aki meg tud idézni a vulkánból valamit és az kitör onnan,valami sárkányféleség,ráfúj valami sugárzást 1 műholdra,ami szétszórja a sugarakat és ezzel valami pajzsot generál a támaszpont fölé.Közben a kobrák támadnak ezerrel és a pajzsot próbálják meg ledönteni,vagyis a sugarat továbbító valamiket,de a végén nem sikerül. Kb ennyire emlékszem... Valaki felismeri?

Legjobb válasz: Kering egy G. I. Joe rajzfilm vaterán, de számomra valószínûbb, hogy a rajzfilmsorozatból láttál egy részt. Nekem is nagy kedvencem volt, de ennyire már nem emlékszem rá, szóval beazonosítani nem tudom. Egyébként az indiánt angolul Spirit-nek hívják. Kapható is volt a figura. :)

Kering egy G. I. Joe rajzfilm vaterán, de számomra valószínûbb, hogy a rajzfilmsorozatból láttál egy részt. Nekem is nagy kedvencem volt, de ennyire már nem emlékszem rá, szóval beazonosítani nem tudom. Egyébként az indiánt angolul Spirit-nek hívják. Kapható is volt a figura. :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, de emlékeim szerint azért tovább tartott, mint 20-25 perc.Akkor valami mini series lehetett, vagy nemtudom.De mintha nem a Spirit lett volna benne, hanem valami átlagos, öregebb indián, csak terepruhában volt, meg rövid haja volt.Emlékszem, úgy mentek fel a hegyre a kobrák, mintha a Sümegi várhoz mennének, a hegy oldalán körbe volt felfele az út. No mind1, meg akartam már nézni, de nem jutok elõre. Angolul is, mindenhogy kerestem... Hátha valaki vágja.
A kérdező hozzászólása: megvaaaan! :) G.I. Joe Operation Dragonfire /Tûzokádó hadmûvelet. :) Esetleg valakinek nincs meg véletlen magyarul?

Mit jelent ez a rész? Jobb a jó hírnév a jó olajnál, és a halál napja a születés napjánál. (Prédikátor 7:1)

Legjobb válasz: A bibliai Prédikátor könyvének bölcs írója a következõket mondta: „Jobb a jó hirnév, mint a jó olaj, és a halál napja, a születés napjanal” Prédikátor 7,1. Miért lenne jobb a halálunk napja, mint a születésünké? Azért, mert az embernek a születésekor még semmiféle hírneve nincsen. Teljesen tiszta lappal indul. Azáltal fog jó vagy rossz hírnevet szerezni, ahogyan az életét éli. Ebbõl a szempontból azoknak, akik az évek során jó hírnevet szereznek maguknak, a halál napja valóban jobb, mint a születésé. Es az a helyzet hogy nem csak az emberek elott kell jo hirnevet szereznunk, hanem Istennel is. Az emberek nem tudnak nekunk semmit sem adni a jo tetteinkert de Isten megjutalmazoja a jol cselekvoknek. Jo hogy fontos az is hogy az emberek elott is legyen jo hirnevunk, de a legfontosabb az az hogy Istennel.

A bibliai Prédikátor könyvének bölcs írója a következõket mondta: „Jobb a jó hirnév, mint a jó olaj, és a halál napja, a születés napjanal” Prédikátor 7, 1. Miért lenne jobb a halálunk napja, mint a születésünké? Azért, mert az embernek a születésekor még semmiféle hírneve nincsen. Teljesen tiszta lappal indul. Azáltal fog jó vagy rossz hírnevet szerezni, ahogyan az életét éli. Ebbõl a szempontból azoknak, akik az évek során jó hírnevet szereznek maguknak, a halál napja valóban jobb, mint a születésé. Es az a helyzet hogy nem csak az emberek elott kell jo hirnevet szereznunk, hanem Istennel is. Az emberek nem tudnak nekunk semmit sem adni a jo tetteinkert de Isten megjutalmazoja a jol cselekvoknek. Jo hogy fontos az is hogy az emberek elott is legyen jo hirnevunk, de a legfontosabb az az hogy Istennel.
Akinek jó a híre, az ezen a világon is könnyebben boldogul, meg a másikon is - "olajozottabban" mennek az ügyei - és éppen ezért a halál napját követõen jó eséllyel számíthat a mennyei jutalomra, ami pedig nyilván jobb lesz még annál is, ami életében - a születését követõen - kijárt neki.
Bár ezt a kérdést régen tették fel, én csak most találtam rá, válaszolnék: - A jó hírnév = Istennél jó nevet szerezni.. ettõl nagyobb kincs nem lehetséges ember számára. - Jobb a halál napja a születés napjánál: AKI JÓ HIRNÉVVEL RENDELKEZIK A TEREMTÕNÉL, annak a halálalvás egy biztonságos várakozó állapot, a feltámadás reménységével az Örök - valódi - földi életre. azonban aki most születik e világba: nem biztos, hogy jó hírnévre fog szert tenni a Teremtõnél, ezért az Õ VALÓDI örök élete még BIZONYTALAN.. tehát, aki " Igazságban hal meg, jobb helyzetben van, mint aki gonoszságban él." A gonoszság alatt nem az elvetemültséget értem, hanem a tökéletlenség által hordozott bünt, amellyel együtt születünk... Remélem sikerült válaszolnom. :)

írtam egy progit C#-ben és egy részét mindig aláhúzza. Szerintetek mi a hiba? , f ^ 2 + e ^ 2 = g ezt a részt húzza alá a többi az jó

using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class Program { [STAThread] static void Main(string[] args) { int r = 0,a = 0,b = 0,c = 0,d = 0,e = 0,f = 0,g = 0; Console.WriteLine("Add meg a kör sugarát:"); r = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("A kör kerülete:{0},A kör területe:{1}", 2 * r * Math.PI, r * r * Math.PI); Console.WriteLine("Add meg a téglalap 3 oldalát és kiszámolom a térfogatát és a felszínét!"); a = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); b = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); c = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("A téglalap felszíne:{0},térfogata:{1}", 2 * (a * b) + 2 * (a * c) + 2 * (b * c), a * b * c); Console.WriteLine("Add meg az egyenlőszárú háromszög alapját és a hozzá tartozó magasságát!"); d = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); e = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Az egyenlőszárú háromszög területe:{0}és a két oldal hossza:{2}", 2 / (d * e), f=d/2 , f ^ 2 + e ^ 2 = g , Math.Sqrt(g)); Console.WriteLine("Add meg egy háromszög két szögét és kiszámolom aharmadikat, és az összes külső szöget!"); Console.ReadLine(); } } }

Legjobb válasz: az, hogy nincs olyan, hogy "f ^ 2"

az, hogy nincs olyan, hogy "f ^ 2"
vagy írd azt, hogy f*f, vagy Math.Pow(f, 2)
A kérdező hozzászólása: kössz
A kérdező hozzászólása: Math.Pow(f, 2) + Math.Pow(e, 2) = g ez így akkor jó?
A kérdező hozzászólása: már megoldottam
a kalapjel feltételben használható mint xor müvelet c#-ban.....
Math.Pow(f, 2) + Math.Pow(e, 2) = g ez így akkor jó? Ez semmiképpen sem :) g = Math.Pow(f, 2) + Math.Pow(e, 2) így helyes, ha értéket akarsz adni. Értékvizsgálathoz pedig == kell! Amúgy a ^ bitenkénti xor mûveletet jelenti.
A kérdező hozzászólása: kössz

Milyen fűmagkeverék szükséges lovak részére legelőnek? Hol lehet ezt jó áron beszerezni?

Legjobb válasz: Mi sok keresgélés után ezt vettük meg, mert ezt találtam a legjobbnak árban és összetételben is. Rendesen házhoz hozták panelba is, felcipelték a 4-re :D Sajnos rosszkor ültettük el mert pont utána nem volt egy csepp esõ sem, elkezdett nõni csak nem gyõztük locsolni. Most õsszel ha sok csapadék lesz megpróbálkozunk még egyszer vele. http://www.kertimag.info/leiras.php?id=55&kat1=34&kat2=35&ka..

Mi sok keresgélés után ezt vettük meg, mert ezt találtam a legjobbnak árban és összetételben is. Rendesen házhoz hozták panelba is, felcipelték a 4-re :D Sajnos rosszkor ültettük el mert pont utána nem volt egy csepp esõ sem, elkezdett nõni csak nem gyõztük locsolni. Most õsszel ha sok csapadék lesz megpróbálkozunk még egyszer vele. http://www.kertimag.info/leiras.php?id=55&kat1=34&kat2=35&ka..
Lovak számára az ideális legelõfû 6-7 pázsitfûféle és 1-2 pillangós növény keverékébõl adódik. Ettõl persze jó lehet az elsõ által linkelt is, a legfontosabb mindig az, hogy a kéretlen dudvákat, gyomokat kint tartsd, mert azok sokszor nem nõnek meg eléggé, de a füvet kiszorítják, és akadhat közöttük mérgezõ is.
Elsõ vagyok és azért választottam ezt mert a fûféléknek nem mindegy a talaj és ezekben java rész olyan van ami bírja a szárazabb idõt is.
Normális, de csak bepanthennel kend, semmi mással!
A kérdező hozzászólása: Patikus mondta, hogy ez jó gyulladás ellen, és hogy még fertõtlenít is :) , de hát akkor majd veszek azt is :)
Inkább Octeniseptet vegyél, azzal kell fújkálni:)
nekem is orr pc-hez octenysept-et mondott a piercer. megvettem a 250 ml-eset, kb életem végégig elég lesz, de legalább bármikor jól jön :)

Hogyan a leghelyesebb angolul az a mondat, hogy: "Jóban, rosszban, amíg a halál el nem választ. "? Tudom h ez nem a teljes, de nekem csak ez a része kell.

Legjobb válasz: For better, for worse, until death do us part. Itt van a teljes szöveg: http://en.wikipedia.org/wiki/Marriage_vows#Traditional_Roman..

For better, for worse, until death do us part. Itt van a teljes szöveg: http://en.wikipedia.org/wiki/Marriage_vows#Traditional_Roman..
Az elejét így is mondhatod: "through thick and thin"

Ez jó a részemre hogy mindig fel áll neki ha mellette vagyok?

Amikor együtt töltjük a napokat a barátommal,és csak fexünk egymás mellett a tv el?tt,akkor mindig fel áll neki.vagy amikor mellé ülök.Ez azért lenne mert beindult rám? vagy miért áll fel neki folyton?

Legjobb válasz: én barátomnak is elég könnyedén feláll, ezért is nem lehet vele rendesen végignézni egy filmet, mert alig ér hozzám, és máris:) szerintem ez azt jelenti, hogy kíván téged.

én barátomnak is elég könnyedén feláll, ezért is nem lehet vele rendesen végignézni egy filmet, mert alig ér hozzám, és máris:) szerintem ez azt jelenti, hogy kíván téged.
Azért van, mert ngyon kíván téged. Biztos vágyik a szexre, vagy csak arra, hogy egy kicsit kényeztesd.
Szerintem igen. Én is általában így vagyok a barátnõm mellett, pedig az együtt töltött idõnk 10%-ában gondolok csak a szexre, v még kevesebbet. És szeretem :)
egyszerûen kiván téged, még ha nem is tudatosul benne(tek). jó a részedre :D
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ:)

Az mennyire szánalmas, ha 27 évesen, jó testi adottságokkal (sportos), bár kissé ronda arccal, nem volt még módon nõvel lenni és kipróbálni a szexben a 20, 5 cmes és 5, 2 cm es vastag péniszemet akcióban (tudom ez a része szánalmas, hogy említem)?

Szerintem jó lennék a szexben, nem rontanám el, mégsem akarják a nõk velem csinálni. Igaz soha nem verem nagy dobra, hogy nem állok híján a méretekben, mert nem vagyok olyan alak, inkább lelkizõs, rendes, céltudatos, kedves srác. Ez a baj szerintem...

Legjobb válasz: Nyilván azért nem állnak veled szóba a nõk, mert hiszik kicsi/átlagos farkad van. Azért nem állnak veled szóba, mert ennyire debil vagy. Nyugodj meg, ha eddig nem volt barátnõd, ezután sem lesz. Egyrészrõl ha 27 évesen szûz vagy annak komoly okai vannak. Látszik, hogy fogalmad sincs a nõkrõl, a saját hülye elképzelésed köszönõ viszonyban sincsenek a valósággal. Frusztrált vagy, úgy gondolkodsz a nõkrõl, mint egy óvodás. Mit tegyél másként? Ne legyél ekkora szánalomcsomag, lehet akármekkora farkad, ha mellett ennyire életképtelen vagy.

Nyilván azért nem állnak veled szóba a nõk, mert hiszik kicsi/átlagos farkad van. Azért nem állnak veled szóba, mert ennyire debil vagy. Nyugodj meg, ha eddig nem volt barátnõd, ezután sem lesz. Egyrészrõl ha 27 évesen szûz vagy annak komoly okai vannak. Látszik, hogy fogalmad sincs a nõkrõl, a saját hülye elképzelésed köszönõ viszonyban sincsenek a valósággal. Frusztrált vagy, úgy gondolkodsz a nõkrõl, mint egy óvodás. Mit tegyél másként? Ne legyél ekkora szánalomcsomag, lehet akármekkora farkad, ha mellett ennyire életképtelen vagy.
keresd meg Kovit, majd talál neked partnert...
jo neked hoyg ekkora...
2 farkad van?
Tudod, a normális nõknek nem az a legfõbb elvárásuk, hogy 20 centis néger farkad legyen. A baj nem a méreteiddel van, hanem azzal, hogy valószínûleg baképzelt vagy és nulla, tuti nem az, amiket leírtál magadról. Ha olyan lennél, akkor már lettek volna nõid. N
Regisztrálj be szexpartner keresõkre, ott ugranak az ilyen pasikra, vagy legalábbis ilyen vágyaikat kiélni vágyó nõkbõl sokat lehet találni, ellenben olyan pasi aki komolyan is gondolja, és tényleg ekkora van neki, abból kevés van. (a szüzességet meg ne említsd, legfeljebb, hogy nem vagy profi) eropolis, kupak, szexnekem, ezeket kipróbálhatod.

Ez hanyadik részben volt a Jóban Rosszbanban?

Az mikor volt amikor Szlávik Jenő lesittelt valami besúgó rendőrfönököt? Asszen valami alezredes volt....meg szeretném nézni azt a részt amelyikben Jenő rájön hogy az alezredes a tégla, és letartóztatja, nem tudjátok melyik rész volt ez?:)

Legjobb válasz: Ha még érvényes a kérdés, nem tudom melyik részbeb volt pontosan, de nekem megvan az a vidi phone néven, ha akarod átküldöm:)

A kérdező hozzászólása: Ha még érvényes a kérdés, nem tudom melyik részbeb volt pontosan, de nekem megvan az a vidi phone néven, ha akarod átküldöm:)
A kérdező hozzászólása: Basszus, nem emlékeztem rá hogy ezt a kérdést én írtam ki. xDDD
én is jártam már így xD
A kérdező hozzászólása: Megharcoltam érte mire megtaláltam:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!