Találatok a következő kifejezésre: Ez jó részemre (84 db)

Lenne pár kérdésem az Egri csillagok c. könyvből.1. A második rész utolsó fejezete jóval rövidebb, mint a többi. Miért van jelentősége a két rövid mondatnak? Hogyan egészítenéd ki ezt a részt?

2. Miért érezzük Ceccey viselkedését igazságtalannak Gergellyel szemben? (Harmadik rész) 3. Milyen számukra ismeretlen dolgokkal találkoznak Konstantinápolyban a magyarok? 4. Az anyai szeretet, önfeláldozás milyen példáit talalálod a regényben! 5. Számodra melyik a legemlekezetesebb regénybeli színhely, szereplő, esemény? Miert?

Legjobb válasz: Szia ! 1. A második rész ....."Oda, Buda a címe és a 24. számú fejezetrõl van szó. Valóban csak 2 mondat. A török szultán visszaindul Konstantinápolyba és magával viszi rabláncon Török Bálintot. Kiegészíteném azzal, hogy emlékeztetném az olvasót arra a történetre, amikor Török Bálint még a saját várában az udvaron párviadalra hívja ki török rabjait. Aki gyõz vele szemben, annak szabadság a jutalma. Van egy kis termetû, gyenge fizikumú török fogoly, aki már sokadszor áll ki a nagyúrral, Török Bálinttal. Mindannyiszor veszít. Sírva, könyörögve kéri fogva tartóját, bocsássa el, mert szeretné fekete szemû kisfiát, feleségét viszontlátni. Török Bálint szívtelenül utasítja vissza a rab kérését. Õ ekkor megátkozza Bálint urat, azt kívánja neki, hogy rabságban sínylõdve élje le élete hátralévõ napjait. Az átok beteljesül, Török Bálint a Jedikulába, a Héttoronyba kerül, sohasem tér többet vissza Magyarországra ! Persze sok mindent lehetne írni kiegészítésképpen, engem ez nagyon megragadott, és emlékeztem az átokra. Nézem a többi kérdést is !

Szia ! 1. A második rész ....."Oda, Buda a címe és a 24. számú fejezetrõl van szó. Valóban csak 2 mondat. A török szultán visszaindul Konstantinápolyba és magával viszi rabláncon Török Bálintot. Kiegészíteném azzal, hogy emlékeztetném az olvasót arra a történetre, amikor Török Bálint még a saját várában az udvaron párviadalra hívja ki török rabjait. Aki gyõz vele szemben, annak szabadság a jutalma. Van egy kis termetû, gyenge fizikumú török fogoly, aki már sokadszor áll ki a nagyúrral, Török Bálinttal. Mindannyiszor veszít. Sírva, könyörögve kéri fogva tartóját, bocsássa el, mert szeretné fekete szemû kisfiát, feleségét viszontlátni. Török Bálint szívtelenül utasítja vissza a rab kérését. Õ ekkor megátkozza Bálint urat, azt kívánja neki, hogy rabságban sínylõdve élje le élete hátralévõ napjait. Az átok beteljesül, Török Bálint a Jedikulába, a Héttoronyba kerül, sohasem tér többet vissza Magyarországra ! Persze sok mindent lehetne írni kiegészítésképpen, engem ez nagyon megragadott, és emlékeztem az átokra. Nézem a többi kérdést is !
Még az elõzõ kérdéshez ! Azért van jelentõsége a két rövid mondatnak, mert még jobban megráz bennünket az esemény. Nem számítottunk volna erre, hiszen Török Bálint szóba állt a török szultánnal, egyenlõ partnerként tárgyalt vele. Késõbb vette észre, hogy a török "nem jóban sántikál". A sok ajándék a királynénak, az uraknak, a vendégül látás, a ceremónia már gyanús lehetett ! Elterelés volt a lényegrõl, hogy mialatt folyt a vendégség, a várat /Budát/ csellel bevette a török sereg.
2. kérdés: Cecey azért igazságtalan Gergellyel szemben, mert gyerekkorában, amikor a kisfiú megmentette a töröktõl Vicuskát/Évát/ az apa neki ígérte leánya kezét. Most pedig, a királyné férjhez akarja adni Évát Fürjes hadnagyhoz, ezt nagy megtiszteltetésnek érzik a szülõk. Gergelyt /a szegény jobbágyfiút/ már nem tartják megfelelõ partinak a lányuk számára. Gergely megbántottságában, sértõdöttségében visszakéri a 315 aranyat, amelyet még kisgyerek korában Ceceyéknél helyeztek el, hogy õrizzék számára, ha felnõ.
3. Aznap van a perzsa gyászünnep Konstantinápolyban, amikor a magyarok odaérnek. /Mekcsey, Gergely, Éva, Török Jancsi, Matyi, Sárközi és a cigány lány/ A város gyönyörû, az Aranyszarv öböl, és a magasra nyúló minaretek, tornyok, ahol a müezzinek imádkoznak hajnalban. Az arany kupolás templomok látványa is ámulatba ejti õket. Tündérvárosnak tûnik számukra a török fõváros. A gyászünnepi felvonulást, amely Husszein és Hasszán emlékére történik, elborzadva nézik Gergelyék. A résztvevõk saját hátukat, mellüket ütlegelve vonulnak a város utcáin, korbáccsal, kötelekkel vérzõ sebeket ejtve magukon. Vannak, akik kopaszra nyírt fejüket karddal vagdossák és már csak rogyadozva képesek járni a vérveszteségtõl. Mindez hihetetlennek tûnik a magyarok számára.
5. Legemlékezetesebb színhely, esemény, szereplõ ? Tudnál mondani ilyet, hogy azt megbeszéljük, leírjuk közösen ? Hogy olyan legyen, ami valóban Neked tetszik !
Nekem csak egy kérdésem lenne: miért nem olvasod el?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen erzsimama! :) Nekem a legemlekezetesebb szinhely az egri var volt, szemely az Dobó István, esemeny a csata volt. :)

Felismeri-e valaki ezt a speciális G. I. Joe részt?

Sziasztok! Emlékszem még gyerekkoromban láttam 1 G.I.Joe részt.Ez lehet,hogy valami hosszabb lélegzetvételű,inkább film volt.Ja egyébként rajzfilmről beszélek. Valami olyasmiről szólt,hogy a Joek valami hegy tetején voltak,talán valami vulkánon.És volt ott 1 indián csávó is,aki meg tud idézni a vulkánból valamit és az kitör onnan,valami sárkányféleség,ráfúj valami sugárzást 1 műholdra,ami szétszórja a sugarakat és ezzel valami pajzsot generál a támaszpont fölé.Közben a kobrák támadnak ezerrel és a pajzsot próbálják meg ledönteni,vagyis a sugarat továbbító valamiket,de a végén nem sikerül. Kb ennyire emlékszem... Valaki felismeri?

Legjobb válasz: Kering egy G. I. Joe rajzfilm vaterán, de számomra valószínûbb, hogy a rajzfilmsorozatból láttál egy részt. Nekem is nagy kedvencem volt, de ennyire már nem emlékszem rá, szóval beazonosítani nem tudom. Egyébként az indiánt angolul Spirit-nek hívják. Kapható is volt a figura. :)

Kering egy G. I. Joe rajzfilm vaterán, de számomra valószínûbb, hogy a rajzfilmsorozatból láttál egy részt. Nekem is nagy kedvencem volt, de ennyire már nem emlékszem rá, szóval beazonosítani nem tudom. Egyébként az indiánt angolul Spirit-nek hívják. Kapható is volt a figura. :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, de emlékeim szerint azért tovább tartott, mint 20-25 perc.Akkor valami mini series lehetett, vagy nemtudom.De mintha nem a Spirit lett volna benne, hanem valami átlagos, öregebb indián, csak terepruhában volt, meg rövid haja volt.Emlékszem, úgy mentek fel a hegyre a kobrák, mintha a Sümegi várhoz mennének, a hegy oldalán körbe volt felfele az út. No mind1, meg akartam már nézni, de nem jutok elõre. Angolul is, mindenhogy kerestem... Hátha valaki vágja.
A kérdező hozzászólása: megvaaaan! :) G.I. Joe Operation Dragonfire /Tûzokádó hadmûvelet. :) Esetleg valakinek nincs meg véletlen magyarul?

Mit jelent ez a rész? Jobb a jó hírnév a jó olajnál, és a halál napja a születés napjánál. (Prédikátor 7:1)

Legjobb válasz: A bibliai Prédikátor könyvének bölcs írója a következõket mondta: „Jobb a jó hirnév, mint a jó olaj, és a halál napja, a születés napjanal” Prédikátor 7,1. Miért lenne jobb a halálunk napja, mint a születésünké? Azért, mert az embernek a születésekor még semmiféle hírneve nincsen. Teljesen tiszta lappal indul. Azáltal fog jó vagy rossz hírnevet szerezni, ahogyan az életét éli. Ebbõl a szempontból azoknak, akik az évek során jó hírnevet szereznek maguknak, a halál napja valóban jobb, mint a születésé. Es az a helyzet hogy nem csak az emberek elott kell jo hirnevet szereznunk, hanem Istennel is. Az emberek nem tudnak nekunk semmit sem adni a jo tetteinkert de Isten megjutalmazoja a jol cselekvoknek. Jo hogy fontos az is hogy az emberek elott is legyen jo hirnevunk, de a legfontosabb az az hogy Istennel.

A bibliai Prédikátor könyvének bölcs írója a következõket mondta: „Jobb a jó hirnév, mint a jó olaj, és a halál napja, a születés napjanal” Prédikátor 7, 1. Miért lenne jobb a halálunk napja, mint a születésünké? Azért, mert az embernek a születésekor még semmiféle hírneve nincsen. Teljesen tiszta lappal indul. Azáltal fog jó vagy rossz hírnevet szerezni, ahogyan az életét éli. Ebbõl a szempontból azoknak, akik az évek során jó hírnevet szereznek maguknak, a halál napja valóban jobb, mint a születésé. Es az a helyzet hogy nem csak az emberek elott kell jo hirnevet szereznunk, hanem Istennel is. Az emberek nem tudnak nekunk semmit sem adni a jo tetteinkert de Isten megjutalmazoja a jol cselekvoknek. Jo hogy fontos az is hogy az emberek elott is legyen jo hirnevunk, de a legfontosabb az az hogy Istennel.
Akinek jó a híre, az ezen a világon is könnyebben boldogul, meg a másikon is - "olajozottabban" mennek az ügyei - és éppen ezért a halál napját követõen jó eséllyel számíthat a mennyei jutalomra, ami pedig nyilván jobb lesz még annál is, ami életében - a születését követõen - kijárt neki.
Bár ezt a kérdést régen tették fel, én csak most találtam rá, válaszolnék: - A jó hírnév = Istennél jó nevet szerezni.. ettõl nagyobb kincs nem lehetséges ember számára. - Jobb a halál napja a születés napjánál: AKI JÓ HIRNÉVVEL RENDELKEZIK A TEREMTÕNÉL, annak a halálalvás egy biztonságos várakozó állapot, a feltámadás reménységével az Örök - valódi - földi életre. azonban aki most születik e világba: nem biztos, hogy jó hírnévre fog szert tenni a Teremtõnél, ezért az Õ VALÓDI örök élete még BIZONYTALAN.. tehát, aki " Igazságban hal meg, jobb helyzetben van, mint aki gonoszságban él." A gonoszság alatt nem az elvetemültséget értem, hanem a tökéletlenség által hordozott bünt, amellyel együtt születünk... Remélem sikerült válaszolnom. :)


írtam egy progit C#-ben és egy részét mindig aláhúzza. Szerintetek mi a hiba? , f ^ 2 + e ^ 2 = g ezt a részt húzza alá a többi az jó

using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace ConsoleApplication1 { class Program { [STAThread] static void Main(string[] args) { int r = 0,a = 0,b = 0,c = 0,d = 0,e = 0,f = 0,g = 0; Console.WriteLine("Add meg a kör sugarát:"); r = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("A kör kerülete:{0},A kör területe:{1}", 2 * r * Math.PI, r * r * Math.PI); Console.WriteLine("Add meg a téglalap 3 oldalát és kiszámolom a térfogatát és a felszínét!"); a = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); b = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); c = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("A téglalap felszíne:{0},térfogata:{1}", 2 * (a * b) + 2 * (a * c) + 2 * (b * c), a * b * c); Console.WriteLine("Add meg az egyenlőszárú háromszög alapját és a hozzá tartozó magasságát!"); d = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); e = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Az egyenlőszárú háromszög területe:{0}és a két oldal hossza:{2}", 2 / (d * e), f=d/2 , f ^ 2 + e ^ 2 = g , Math.Sqrt(g)); Console.WriteLine("Add meg egy háromszög két szögét és kiszámolom aharmadikat, és az összes külső szöget!"); Console.ReadLine(); } } }

Legjobb válasz: az, hogy nincs olyan, hogy "f ^ 2"

az, hogy nincs olyan, hogy "f ^ 2"
vagy írd azt, hogy f*f, vagy Math.Pow(f, 2)
A kérdező hozzászólása: kössz
A kérdező hozzászólása: Math.Pow(f, 2) + Math.Pow(e, 2) = g ez így akkor jó?
A kérdező hozzászólása: már megoldottam
a kalapjel feltételben használható mint xor müvelet c#-ban.....
Math.Pow(f, 2) + Math.Pow(e, 2) = g ez így akkor jó? Ez semmiképpen sem :) g = Math.Pow(f, 2) + Math.Pow(e, 2) így helyes, ha értéket akarsz adni. Értékvizsgálathoz pedig == kell! Amúgy a ^ bitenkénti xor mûveletet jelenti.
A kérdező hozzászólása: kössz

Milyen fűmagkeverék szükséges lovak részére legelőnek? Hol lehet ezt jó áron beszerezni?

Legjobb válasz: Mi sok keresgélés után ezt vettük meg, mert ezt találtam a legjobbnak árban és összetételben is. Rendesen házhoz hozták panelba is, felcipelték a 4-re :D Sajnos rosszkor ültettük el mert pont utána nem volt egy csepp esõ sem, elkezdett nõni csak nem gyõztük locsolni. Most õsszel ha sok csapadék lesz megpróbálkozunk még egyszer vele. http://www.kertimag.info/leiras.php?id=55&kat1=34&kat2=35&ka..

Mi sok keresgélés után ezt vettük meg, mert ezt találtam a legjobbnak árban és összetételben is. Rendesen házhoz hozták panelba is, felcipelték a 4-re :D Sajnos rosszkor ültettük el mert pont utána nem volt egy csepp esõ sem, elkezdett nõni csak nem gyõztük locsolni. Most õsszel ha sok csapadék lesz megpróbálkozunk még egyszer vele. http://www.kertimag.info/leiras.php?id=55&kat1=34&kat2=35&ka..
Lovak számára az ideális legelõfû 6-7 pázsitfûféle és 1-2 pillangós növény keverékébõl adódik. Ettõl persze jó lehet az elsõ által linkelt is, a legfontosabb mindig az, hogy a kéretlen dudvákat, gyomokat kint tartsd, mert azok sokszor nem nõnek meg eléggé, de a füvet kiszorítják, és akadhat közöttük mérgezõ is.
Elsõ vagyok és azért választottam ezt mert a fûféléknek nem mindegy a talaj és ezekben java rész olyan van ami bírja a szárazabb idõt is.
Normális, de csak bepanthennel kend, semmi mással!
A kérdező hozzászólása: Patikus mondta, hogy ez jó gyulladás ellen, és hogy még fertõtlenít is :) , de hát akkor majd veszek azt is :)
Inkább Octeniseptet vegyél, azzal kell fújkálni:)
nekem is orr pc-hez octenysept-et mondott a piercer. megvettem a 250 ml-eset, kb életem végégig elég lesz, de legalább bármikor jól jön :)

Hogyan a leghelyesebb angolul az a mondat, hogy: "Jóban, rosszban, amíg a halál el nem választ. "? Tudom h ez nem a teljes, de nekem csak ez a része kell.

Legjobb válasz: For better, for worse, until death do us part. Itt van a teljes szöveg: http://en.wikipedia.org/wiki/Marriage_vows#Traditional_Roman..

For better, for worse, until death do us part. Itt van a teljes szöveg: http://en.wikipedia.org/wiki/Marriage_vows#Traditional_Roman..
Az elejét így is mondhatod: "through thick and thin"

Ez jó a részemre hogy mindig fel áll neki ha mellette vagyok?

Amikor együtt töltjük a napokat a barátommal,és csak fexünk egymás mellett a tv el?tt,akkor mindig fel áll neki.vagy amikor mellé ülök.Ez azért lenne mert beindult rám? vagy miért áll fel neki folyton?

Legjobb válasz: én barátomnak is elég könnyedén feláll, ezért is nem lehet vele rendesen végignézni egy filmet, mert alig ér hozzám, és máris:) szerintem ez azt jelenti, hogy kíván téged.

én barátomnak is elég könnyedén feláll, ezért is nem lehet vele rendesen végignézni egy filmet, mert alig ér hozzám, és máris:) szerintem ez azt jelenti, hogy kíván téged.
Azért van, mert ngyon kíván téged. Biztos vágyik a szexre, vagy csak arra, hogy egy kicsit kényeztesd.
Szerintem igen. Én is általában így vagyok a barátnõm mellett, pedig az együtt töltött idõnk 10%-ában gondolok csak a szexre, v még kevesebbet. És szeretem :)
egyszerûen kiván téged, még ha nem is tudatosul benne(tek). jó a részedre :D
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ:)

Ez hanyadik részben volt a Jóban Rosszbanban?

Az mikor volt amikor Szlávik Jenő lesittelt valami besúgó rendőrfönököt? Asszen valami alezredes volt....meg szeretném nézni azt a részt amelyikben Jenő rájön hogy az alezredes a tégla, és letartóztatja, nem tudjátok melyik rész volt ez?:)

Legjobb válasz: Ha még érvényes a kérdés, nem tudom melyik részbeb volt pontosan, de nekem megvan az a vidi phone néven, ha akarod átküldöm:)

A kérdező hozzászólása: Ha még érvényes a kérdés, nem tudom melyik részbeb volt pontosan, de nekem megvan az a vidi phone néven, ha akarod átküldöm:)
A kérdező hozzászólása: Basszus, nem emlékeztem rá hogy ezt a kérdést én írtam ki. xDDD
én is jártam már így xD
A kérdező hozzászólása: Megharcoltam érte mire megtaláltam:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!