Találatok a következő kifejezésre: Ez is vagy valami (615 db)

Serceg a konnektor, mikor bedugom a mosogatógépet. Ez normális? Vagy valami gond van vele? Mindig kihúzom mielőtt kipakolok. Most dugtam vissza, és sercegett, máskor is tapasztaltam már. Nem fog megrázni? Vagy kigyulladni?

Legjobb válasz: Akkor ne dugd vissza!! Valószínû hogy megsérült benne valami és ha ezt így folytatod vagy leég a vezetékrendszere vagy a biztosítékot fogja állandóan levágni. Legjobban akkor járnál ha hívnál szerelõt aki rendbe vágja. Lehet csak egy konnektor csere kell és megoldódna de inkább ne kockáztass. Ha nagyon kell a gép akkor használj hosszabbítót egy olyan szobából ahol nincs leterhelve a hálózat és figyelj rá nagyon alaposan ha gáz van akkor azonnal kikapcs!

Akkor ne dugd vissza!! Valószínû hogy megsérült benne valami és ha ezt így folytatod vagy leég a vezetékrendszere vagy a biztosítékot fogja állandóan levágni. Legjobban akkor járnál ha hívnál szerelõt aki rendbe vágja. Lehet csak egy konnektor csere kell és megoldódna de inkább ne kockáztass. Ha nagyon kell a gép akkor használj hosszabbítót egy olyan szobából ahol nincs leterhelve a hálózat és figyelj rá nagyon alaposan ha gáz van akkor azonnal kikapcs!
Szikrázástól serceg a laza érintkezéstõl van ami miatt meggyulladhat a vezeték, sürgõsen meg kell javítani!!
Kitágult a konnektor érintkezõje a sok ki-be húzgálástól. Ettõl melegedni fog a konnektor, majd megolvad, amitõl zárlat, tûz is keletkezhet. Ideiglenesen meg lehet javítani. Villanyóra le, konnektor ki a falból, az érintkezõk összenyomása. De inkább ki kell cserélni, és mellõzni a ki-be húzgálást, vagy kapcsolós hosszabbítót bedugni, és a kapcsolóval lekapcsolni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!! Meg fogjuk nézetni szerelõvel! Tényleg melegszik a konnektor már, és sokat van huzgálva belõle telefon- és fényképezõ töltõ, tölthetõ elemeket is ott töltjük, kávé fõzõ oda van bedugva és a mosogatógép is. Ki kell mindent húzni, ha nincs használva, gyerekek vannak, veszélyes, ha áram alatt vannak a készülékek. Köszi még egyszer! Ja, és remélem így azért míg nincs megcsinálva nem rázhat, ugye????
Ha semmi nincs beledugva, akkor nem.

Mitol lehet hogy ma setallas kozben tobbszor is beleszurt, belenyilalt valami ott lent? Ez normalis? Vagy valami gond van? 32 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Normális. Séta közben nekem is szokott, a gravitáció miatt több súly nehezedik a méhszalagokra, meg a combra, meg a szeméremtestre, stb. Gondolom, séta után elmúlt. Akkor nincs baj. 24 hetes kismama

Normális. Séta közben nekem is szokott, a gravitáció miatt több súly nehezedik a méhszalagokra, meg a combra, meg a szeméremtestre, stb. Gondolom, séta után elmúlt. Akkor nincs baj. 24 hetes kismama

Ez az első hónap hogy szedem a fogamzásgátlót. Szinte minden nap van valami kis vérzésem. Általában reggel, de van hogy délután is. Ma vettem be az utolsót erre a hónapra. Ez normális vagy valami gond van?

Legjobb válasz: Ez normális. Sõt ha az orvosod rendes volt az is mondta hogy, a 3. hónapban már nem kell lennie ilyen apró vérzésen. Ha nem múlik a 3. levél szedése közben akkor, menj el a nõgyógyászhoz és panaszkodj majd felír egy másik fajta fogamzásgátlót....:)

Ez normális. Sõt ha az orvosod rendes volt az is mondta hogy, a 3. hónapban már nem kell lennie ilyen apró vérzésen. Ha nem múlik a 3. levél szedése közben akkor, menj el a nõgyógyászhoz és panaszkodj majd felír egy másik fajta fogamzásgátlót....:)

Múlt héten kondizni voltam, azonban nem tudtam kinyomni a súlyt és közben éreztem, hogy meghúzztam a vállamnál, lapockámnál valamit. Egyre gyakrabban szúr, és a levegővételeknél is fáj. Ez húzódás vagy valami komolyabb?

Legjobb válasz: Feltétlenül menj el szakorvoshoz! Az öndiagnózis és az alapján történõ kezelés eredménye kétséges. A legtöbb ilyen probléma magától is meggyógyul csak sokkal lassabban, ráadásul a rásérülés esélye is nagyobb.

Feltétlenül menj el szakorvoshoz! Az öndiagnózis és az alapján történõ kezelés eredménye kétséges. A legtöbb ilyen probléma magától is meggyógyul csak sokkal lassabban, ráadásul a rásérülés esélye is nagyobb.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz: menj orvoshoz. Nem akarlak ijesztgetni, de nekem is volt hasonló problémám, azt hitték izomhúzódás, aztán kiderült, hogy ptx. Jobbulást!
mi a faxnak kondizol?? attól nem leszel erös csak felfújt :D FEGYENCEDZÉS A NYERÕÕ :D

Kismamák, nektek is szokott fájni az ahogy a baba mozog? Ez normális, vagy valami gond van? Vagy pici neki a hely? Ha normális, akkor ez csak még intenzívebb lesz az idő előrehalattával?

31 hetes terhes vagyok,sokszor olyanokat,és úgy mozog a baba,hogy már fáj!Nagyon sokat mozog.Szinte egy kis örökmozgó!Hol egyik oldalon nyomja ki magát,hol a másikon.Még nem fordult meg,de sokszor úgy érzem annyi a hugyhólyagomnak!

Legjobb válasz: Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :). Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.

Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :) . Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.
Nekem is eléggé fájt, ahogy mozgott. Amikor megfordult akkor is ugyanúgy fájt. Pedig nem volt nagy baba.
31+5 hetes vagyok, nekem befordult már 3-4 hete. Azóta állandóan feszít alul a hasam, állandóan keményedik az alja. A zokni, cipõ felhúzása külön esemény, utána ki kell pihenni mindkettõt. A mozgását imádom, ráadásul nekem már írnom kell szerda óta, kaptam külön erre papírt a védõnõmtõl. Napi kétszer nincs idõm rá, ráadásul, mikor kibököm, hogy na most, hiába vagyunk kaja után fél órával, a kishercegnõ a fél órából negyedet biztosan szunyókál. :) Nem fájni szokott a rúgása, mozgása, de nem tudom megfogalmazni, mit érzek ilyenkor. Ha fekszem, van, hogy megugrok ilyenkor. :) Édesen púposodik itt-ott. Én is azt hittem, hogy a popija, de a védõnõ mutatta, hogy az hol van, és amire eddig azt hittem, a popi, az a lába. :)
én ponz ezen gondolkoztam pár napja, hogy kiírjam ezt a kérdést! nekem is sokat mozog a kislányom, és néha nagyon fáj... ilyenkor el is gondolkozom, hogy mit csinálhat épp! :) de imádom, hogy mozog, inkább fájjon, mint, hogy ne érezzem mozogni Õt! :) 31, 4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Reméltem, hogy normális.Amúgy imádom, ha mozog.Csak néha magam is meglepõdök rajta.
Normális persze.Az én pocaklakom ma ultra aktiv, nemtudom mivan vele :) Az elmult héten nem rugott, nyomott feszitett ennyit mint ma :) Bár én gyanitom hogy ma fordult be mert eddig lenn éreztem hugyholyagomba ma meg köldök felett, bordáknál.Kitartás!30hetes kismama
3-as vagyok: Mikor nekem is befordult, az elsõ nap össze-vissza tekeredett, rugdosott egész nap. Szerintem próbált volna visszafordulni, de nem sikerült neki. :) Másnapra beletörõdött, azóta se volt egésznapos mûsor, csak alvások között játszik, illetve fõzés és evés közben. :)
A 27. hétben vagyunk. Nagyon aktív a babám. Néha feljajjgatok, a család meg csak les, hogy mi bajom van. :) Amit nehezebben viselek az az, amikor (amúgy fejvégû) lent a kezével a méhszájat megkezeli. Olyan érzés, mint ha valaki a hüvelyemben turkálna. Persze a hólyagom is folyamatos bántalmazásnak van kitéve. :D Emellett kezdi átvenni a hatalmat a bordáim felett, vagyis alatt. :) Pedig már elég nagy a pocakom, van akinek utolsó hetekben van ekkora. Második babám amúgy. Bátyus a 26. héten volt a legaktívabb, utána a hely szûkülésével enyhültek az erõteljesebb mozgások és felváltotta a nyomulás. Nem volt kellemesebb, csak másabb érzés.
Elmész szakácsnak tanulni és ha az iskola vagy a gyakorlati helyed támogat akkor több versenyre is elmehetsz
Mindenképpen lélekkel, és kellõ alázattal fogj hozzá! Profitálni majd késõbb ráérsz, ha az elsõ kettõ meg van. Tudom, így ifjúi hévvel tüzelve, hülyén hangzik, de majd megérted mit akarok mondani.
Hát versenyre és dolgozni is sztem csak diákként tudsz. Mármint h a szakmát tanulod
és valami fõzéssel kapcsolatos diákmunka nincs? de amúgy meg mindjárt elkezdõdik az év szóval nem is lenne idõd ilyenekre a tanulás mellett...:D
Nincs olyan ismerõsöd aki szakács és étteremben dolgozik? Ha van akkor meg kérhetnéd, hogy beállnál segíteni fõzni egy kis pénzért :D
Ajánlom tanulj meg cukrász süteményeket, tortákat sütni abból tudsz profitálni!
A kérdező hozzászólása: Jó ötlet de sajnos ma már az éttermekben kötelezõ a betöltött 18 év :((
A kérdező hozzászólása: Cukrász nemnagyon szeretnék lenni, nagyobb terveim vannak:D Olyan ötleteitek nincsenek amiket már most is használni tudnék??
A kérdező hozzászólása: igaz de tudnék rá idõt szakitani:) de lehet igaz!
Falunapokon szoktak lenni ilyen versenyek. Még az jutott eszembe, hogy ha valami ismerõsnek lesz lagzija, besegíthetsz a fõzésbe, menü-összeállításba. Ha ügyes vagy, lelkes és nem dolgozol drágán, híred megy, hívnak máshová is. Mindenféle kreatív esküvõi aprósüteményt találj ki, amit csipegethetnek a vendégek.

Találtam egy gumót a cicám arcán, ez lehet tumor is, vagy valami halálos betegség vagy csak az ínnye gyulladt be nagyon?

Az arca jobb oldalán egy kis 2x2cm-es gombócot, és félek hogy belehalhat.

Legjobb válasz: Vidd el minél hamarabb állatorvoshoz, mert lehet tumor is, daganat.

Vidd el minél hamarabb állatorvoshoz, mert lehet tumor is, daganat.
Bõrrák
Lehet zsírcsomó, tályog, vagy akár daganat is. Te nem tudod megállapítani, hogy mi az, ergo segíteni sem tudsz a macskán. Ellenben az állatorvosokat ezért fizetik.
Ne találgass, vidd dokihoz, remélem semmi komoly
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Szegénykére már annyit ráköltöttem, de muszáj elvinni orvoshoz hogy megmaradjon! :S
A kérdező hozzászólása: VW 1.9 TDI.
Majd odafigyelek, de szerintem nem vagy a haverom;ilyen okostojás biztos, hogy nem hiányzik...
Még "illata" :D Hát, nem tudom, így is fel lehet fogni. Csak meg ne szédülj a sok szagolgatásban, haver....
Nekem Omega B 2.2 dízelem van, és igényli a prémium minõségû dízelolajat.Jól indul vele, tökéletesen jár, és a szaga, illata is más.Azt mondják, hogy tényleg Ausztriából jön.De lényegtelen, mert muszáj ezt venni;hiszen ezzel jól mûködik az autóm.A mostani, fiatal dízel autók még gondolom, nem ennyire érzékenyek.
Hogy kutanként mit öntenek bele, az egyszerû tény. A Shell ebbõl él, folyamatosak az adalékanyag-fejlesztéseik, míg az Auchan nem ebbõl akar megélni, nincsenek is mérnökeik, csak veszik és továbbadják.
Az OMW csak NYUGAT MAGYARORSZÁGON hozza Ausztriából az üzemanyagot, a Balatontól keletre már a MOL-tól veszi. Az egyetlen különbség a hozzáadott adalékanyagokban rejlik.
"Az OMV Ausztriából hozza a naftát. " Erre légyszíves valami forrást. "hogy aztán a kúton mit öntenek bele, az nem mindegy, egy Auchan és egy Shell dízel között azért van különbség." Ezt is jó lenne bizonyítékkal alátámasztani.
"Az összes magyar kút a MOL-tól veszi a dízelolajat, mindegy, hogy mi a neve az adott kútnak (Shell, Agip, stb...) tehát nincsen értelme "áltudományosan" következtetéseket levonni, hogy melyik a jobb, mert mind ugyanolyan." Az OMV Ausztriából hozza a naftát. A MOLtól veszi amúgy mindenki, ez igaz, de hogy aztán a kúton mit öntenek bele, az nem mindegy, egy Auchan és egy Shell dízel között azért van különbség.
Vagy még az is lehet, hogy hazudsz/naiv/buta vagy.
Lehet, de akkor magyarázd ezt el az autómnak is légyszi, mert úgy látszik, õ nem tudja.
ma 01:57 Az összes magyar kút a MOL-tól veszi a dízelolajat, mindegy, hogy mi a neve az adott kútnak (Shell, Agip, stb...) tehát nincsen értelme "áltudományosan" következtetéseket levonni, hogy melyik a jobb, mert mind ugyanolyan.
Hogy a motoron belül mit csinál, azt nem tudom, de másabb, finomabb tõle a hangja az autónak, valamivel jobban húz, és kevésbé van orrfacsaró szaga a kipufogónak. Reggel pedig könnyebben indul, kevesebbet kell indítózni (prémiumból gyakran elsõ fordulat után röffen). Én Molnál nem szoktam tankolni, mert úgy tapasztaltam, az õ sima gázolajuk a legócskább, alig húz az autó tõle. A Molos prémium kábé olyan, mint az OMV-n a sima gázolaj, inkább ott és azt tankolok, ha csak tehetem.
# 2 Egy A6-os Audiba mit tankolnál? Csak mert ugyan az a motor van benne, mint a Passatba... Kérdezõ: Az alap gázolaj ugyan az, az adalékanyagokban különbözik a prémium üzemanyag a normáltól. Ahogy már írták, a dermedéspontja (még véletlenül sem fagyás pontja, szénhidrogén származék lévén kb. -80 fok körül fagyna meg), ahol kiválik a parafin belõle olyan -15 fok körül van a normál gázolajnak. Ha ennél hidegebb van akkor érdemes a prémium üzemanyagot választani, mivel a kiváló parafin eldugítja az üzemanyagszûrõt, a csõrendszert, valamint az adagolót, ami nagyon kellemetlen tud lenni. Állítólag kevesebbet fogyaszt, de nálunk pl +45 forint az ára, ahhoz közel 10%-al kéne jobban fogyasztania a normálnál, ebben azért nem hiszek. A teljesítményt nyilván minimálisan növeli. Ez egy erõs autónál biztos számottevõ, egy átlagos 100 LE-s autónál szerintem nem is érzékelhetõ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A prémium gázolaj, fagyás pontja -35 a normál -5-10. ! A prémium gázolaj használatakor, rugalmasabb a motor, jobban húz-gyorsul, nyugodtabb és egyenletesebb a motor járása kevesebb a rezonancia, szerintem kevesebbet is fogyaszt (nem, literekkel kevesebbet). Ezek saját tapasztalataim. Igaz nem a Shellnél tankolok hanem OMW-nél MOL. Petrol. Viszonylag sokat járok Horvátországba és lehetõleg ott szoktam tankolni. Az ottani normál és prémium gázolaj közti ár különbség Kb. 3 ft /liter. és összességében 40 ft-al literenként olcsóbb mint Magyarországon. És még annyi, hogy Horvátországban a normál dízel minõsége, majdnem annyira jó mint a Magyar prémium de a kinti prémium viszont valamivel jobb mint a Magyarországon kapható. Mivel "ûj" dízeles vagy ! A gázolaj szûrõt szigorúan cseréltesd ki kb. 60.000 km. -enként. Azaz tél elõtt mindig, független attól mennyi km. mentél az évben.
Akkor éri meg ha olyan autód van aminek a motorja érzékenyebb, pl egy 6 hengeres BMW-nél érdemesebb a prémiumot tankolni. A Passatba jó a sima Shell dízel is.
Hihetetlen, hogy a dízelfanok mivel el nem akarják ''adni'' a preferált motortípust.... kevesebb hülyeséget beszélj, akkor talán több értelmes embernek meg tudod majd dumálni a fejét, hogy miért is jobb a benzinnél a dízel.

Lehet ez jósló, vagy valami más? Már éreztem pár nappal ezelőtt is ilyen menzis szerű görcsöt a hasam aljában, de nem ennyire erősen, mint ma éjjel. Mitől lehet ez? 39 hetes km

A második babát várom,de az el?z?nél nem volt ilyen tünet,s?t fájásaim sem voltak. Csütörtökön voltam NST-n,ahol mindent rendben találtak,az Uh-on is minden okés,a méhlepény 2. fokban érett volt már a 37. héten. Szülni fogok hamarosan?:)

Legjobb válasz: Lehet, hogy a hidegfront meghozza a Babádat!:-) Könnyû szülést kívánok! 32 hkm

Lehet, hogy a hidegfront meghozza a Babádat!:-) Könnyû szülést kívánok! 32 hkm
A kérdező hozzászólása: :) Volt már egy hidegfront és Kingus csak bent van:( Legyen igazad!:) Neked is a legjobbakat!
Köszi, bevallom õszintén picit irigyellek, hogy már a finisbe vagy... Nekem még várnom kell pár hetet a kislányomra!:-) Ha van kedved írd majd meg, hogy mikor bújt ki Kingus!:-) 32 hkm
A kérdező hozzászólása: Szia! Ma reggelre rózsaszínes nyákos valami távozott, ami szerintem a nyákdugó lehetett, ráadásul feszülni kezdett a mellem, mint mikor belövell a tejcsi, és sûrûn kell pisilni is. Ja reggel erõs menzi görcs is volt. Ez mind ma reggelre, úgyhogy szerintem 24 órán belül ki kell bújnia Kingusnak:) Az étvágyamról még nem beszéltem:) Van rendesen így a finisben:)
Hú de izgi, lehet már babázol!:-) Remélem minden rendben ment, és jól vagytok mindketten! Ha még egyben vagy, akkor szorítok nagyon és kitartás! Üdv, most már 33 hkm:-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Még egyben vagyok, de még nincsenek fájásaim sem és a derekam sem fáj még. A rózsaszínes váladék még van picur mocorgós, olyan lufi effektusom van/majd szétdurran néha a hasam. Délután elmegyünk párommal megnézetem magam, mert ülés közben erõsen vissza kell tartanom a pisilést is.:) Majd jelentkezem:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!:) Itt vagyok! Megszületett Kinga babánk szeptember 4-én délután negyed 1-kor.3680g és 51 cm. Jó egészségnek örvendünk:) Puszi mindenkinek:) ))
Gratulálok, örülök, hogy minden rendben ment!:-) Én még izgulok picit, remélem a szerdai hidegfront nem csalogatja elõ a kiscsajt!:-) Üdv, 34 hkm

Már 3 hónapja nagyon fáj a "medence csontom" (és környéke). Szűz már nem vagyok, de el szeretnék menni orvoshoz mert iszonyatosan fáj. Ez lehet a szextől is, vagy valami más okozza azt hogy ennyire iszonyatosan fáj a csontom...?

Legjobb válasz: Szerintem te a szeméremdomb alatti csontra gondoltál. Nem? Az fájhat a szextõl, föleg ha egy kicsit "durvábbra" sikerült. Én megpróbálnám másik pózból egy ideig és ha a fájdalom múlik akkor az lehetett az ok, de persze a legbiztosabb ha orvoshoz fordulsz.

Szerintem te a szeméremdomb alatti csontra gondoltál. Nem? Az fájhat a szextõl, föleg ha egy kicsit "durvábbra" sikerült. Én megpróbálnám másik pózból egy ideig és ha a fájdalom múlik akkor az lehetett az ok, de persze a legbiztosabb ha orvoshoz fordulsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!