Találatok a következő kifejezésre: Ez is vagy valami (641 db)

Serceg a konnektor, mikor bedugom a mosogatógépet. Ez normális? Vagy valami gond van vele? Mindig kihúzom mielőtt kipakolok. Most dugtam vissza, és sercegett, máskor is tapasztaltam már. Nem fog megrázni? Vagy kigyulladni?

Legjobb válasz: Akkor ne dugd vissza!! Valószínû hogy megsérült benne valami és ha ezt így folytatod vagy leég a vezetékrendszere vagy a biztosítékot fogja állandóan levágni. Legjobban akkor járnál ha hívnál szerelõt aki rendbe vágja. Lehet csak egy konnektor csere kell és megoldódna de inkább ne kockáztass. Ha nagyon kell a gép akkor használj hosszabbítót egy olyan szobából ahol nincs leterhelve a hálózat és figyelj rá nagyon alaposan ha gáz van akkor azonnal kikapcs!

Akkor ne dugd vissza!! Valószínû hogy megsérült benne valami és ha ezt így folytatod vagy leég a vezetékrendszere vagy a biztosítékot fogja állandóan levágni. Legjobban akkor járnál ha hívnál szerelõt aki rendbe vágja. Lehet csak egy konnektor csere kell és megoldódna de inkább ne kockáztass. Ha nagyon kell a gép akkor használj hosszabbítót egy olyan szobából ahol nincs leterhelve a hálózat és figyelj rá nagyon alaposan ha gáz van akkor azonnal kikapcs!
Szikrázástól serceg a laza érintkezéstõl van ami miatt meggyulladhat a vezeték, sürgõsen meg kell javítani!!
Kitágult a konnektor érintkezõje a sok ki-be húzgálástól. Ettõl melegedni fog a konnektor, majd megolvad, amitõl zárlat, tûz is keletkezhet. Ideiglenesen meg lehet javítani. Villanyóra le, konnektor ki a falból, az érintkezõk összenyomása. De inkább ki kell cserélni, és mellõzni a ki-be húzgálást, vagy kapcsolós hosszabbítót bedugni, és a kapcsolóval lekapcsolni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!! Meg fogjuk nézetni szerelõvel! Tényleg melegszik a konnektor már, és sokat van huzgálva belõle telefon- és fényképezõ töltõ, tölthetõ elemeket is ott töltjük, kávé fõzõ oda van bedugva és a mosogatógép is. Ki kell mindent húzni, ha nincs használva, gyerekek vannak, veszélyes, ha áram alatt vannak a készülékek. Köszi még egyszer! Ja, és remélem így azért míg nincs megcsinálva nem rázhat, ugye????
Ha semmi nincs beledugva, akkor nem.

Mitol lehet hogy ma setallas kozben tobbszor is beleszurt, belenyilalt valami ott lent? Ez normalis? Vagy valami gond van? 32 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Normális. Séta közben nekem is szokott, a gravitáció miatt több súly nehezedik a méhszalagokra, meg a combra, meg a szeméremtestre, stb. Gondolom, séta után elmúlt. Akkor nincs baj. 24 hetes kismama

Normális. Séta közben nekem is szokott, a gravitáció miatt több súly nehezedik a méhszalagokra, meg a combra, meg a szeméremtestre, stb. Gondolom, séta után elmúlt. Akkor nincs baj. 24 hetes kismama

Ez az első hónap hogy szedem a fogamzásgátlót. Szinte minden nap van valami kis vérzésem. Általában reggel, de van hogy délután is. Ma vettem be az utolsót erre a hónapra. Ez normális vagy valami gond van?

Legjobb válasz: Ez normális. Sõt ha az orvosod rendes volt az is mondta hogy, a 3. hónapban már nem kell lennie ilyen apró vérzésen. Ha nem múlik a 3. levél szedése közben akkor, menj el a nõgyógyászhoz és panaszkodj majd felír egy másik fajta fogamzásgátlót....:)

Ez normális. Sõt ha az orvosod rendes volt az is mondta hogy, a 3. hónapban már nem kell lennie ilyen apró vérzésen. Ha nem múlik a 3. levél szedése közben akkor, menj el a nõgyógyászhoz és panaszkodj majd felír egy másik fajta fogamzásgátlót....:)
Dehogy van baja! Ez teljesen normális dolog, a baba nyomja ki magát. Lesz ez még durvább is! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszi. Elsö baba és elég furcsa látvány ilyenkor, nagyon furcsa :)
Szerintem is ez a baba lesz.:) Nálunk is volt ilyen. Nekem nagyon száraz volt a bõröm terhesség alatt és kentem a hasam is, jobban mondva a férjem és ezt mikor már igen csak idõs terhes voltam, 30. hét felett, imádta a fiúnk. Szabályosan odatartotta magát a férjem keze irányába. Teljesen kinyomta magát oda és ki lehet tapintani most vagy a hátát, vagy a fenekét, ezt nem tudtuk mi sem, hogy éppen mijét nyomta oda ki.:)
Egy idõ után nem lesz jó a háton fekvés, nem is ajánlják. Nyom a baba+méh egy fõ artériát, a baba nem kap elég oxigént (azt hiszem oxigént), te is rosszul leszel, szédülés, stb. Én ennek ellenére majdnem minden éjjel hanyatt aludtam (megfordultam álmomban.) védõnõ mondta, ha a babának rossz lesz jelezni fogja. 1-2 hete tényleg így van, ahogy háton fekszem, azonnal szédülök, hànyingerem lesz, babó is rugdos, máshogy mint szokott. De ez kb 34 héttõl van nálam.
Abszolút a baba! Ahogy nõ és erõsödik, annál jobban fog ez látszódni! Elsõre nekem is nagyon fura volt, most már kifejezetten viccesnek tartom. Szabályosan lehet látni, hogy hol "mászkál", sõt, mások is észreveszik néha. Ha baja van, azt is jelzi mocorgással, rugdosással. Pl. nálam nem mindig szereti, ha oldalt fekszem, akkor addig bökdös, amíg meg nem fordulok. 35hkm
A kérdező hozzászólása: Sokszor aggódom hogy én élvezkedem mikor mozog, és lehet h ö azért teszi mert épp nem jó neki...De mindenki nyugtat hogy annak örüljek minél jobban mozog :)

Múlt héten kondizni voltam, azonban nem tudtam kinyomni a súlyt és közben éreztem, hogy meghúzztam a vállamnál, lapockámnál valamit. Egyre gyakrabban szúr, és a levegővételeknél is fáj. Ez húzódás vagy valami komolyabb?

Legjobb válasz: Feltétlenül menj el szakorvoshoz! Az öndiagnózis és az alapján történõ kezelés eredménye kétséges. A legtöbb ilyen probléma magától is meggyógyul csak sokkal lassabban, ráadásul a rásérülés esélye is nagyobb.

Feltétlenül menj el szakorvoshoz! Az öndiagnózis és az alapján történõ kezelés eredménye kétséges. A legtöbb ilyen probléma magától is meggyógyul csak sokkal lassabban, ráadásul a rásérülés esélye is nagyobb.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz: menj orvoshoz. Nem akarlak ijesztgetni, de nekem is volt hasonló problémám, azt hitték izomhúzódás, aztán kiderült, hogy ptx. Jobbulást!
mi a faxnak kondizol?? attól nem leszel erös csak felfújt :D FEGYENCEDZÉS A NYERÕÕ :D

Kismamák, nektek is szokott fájni az ahogy a baba mozog? Ez normális, vagy valami gond van? Vagy pici neki a hely? Ha normális, akkor ez csak még intenzívebb lesz az idő előrehalattával?

31 hetes terhes vagyok,sokszor olyanokat,és úgy mozog a baba,hogy már fáj!Nagyon sokat mozog.Szinte egy kis örökmozgó!Hol egyik oldalon nyomja ki magát,hol a másikon.Még nem fordult meg,de sokszor úgy érzem annyi a hugyhólyagomnak!

Legjobb válasz: Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :). Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.

Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :) . Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.
Nekem is eléggé fájt, ahogy mozgott. Amikor megfordult akkor is ugyanúgy fájt. Pedig nem volt nagy baba.
31+5 hetes vagyok, nekem befordult már 3-4 hete. Azóta állandóan feszít alul a hasam, állandóan keményedik az alja. A zokni, cipõ felhúzása külön esemény, utána ki kell pihenni mindkettõt. A mozgását imádom, ráadásul nekem már írnom kell szerda óta, kaptam külön erre papírt a védõnõmtõl. Napi kétszer nincs idõm rá, ráadásul, mikor kibököm, hogy na most, hiába vagyunk kaja után fél órával, a kishercegnõ a fél órából negyedet biztosan szunyókál. :) Nem fájni szokott a rúgása, mozgása, de nem tudom megfogalmazni, mit érzek ilyenkor. Ha fekszem, van, hogy megugrok ilyenkor. :) Édesen púposodik itt-ott. Én is azt hittem, hogy a popija, de a védõnõ mutatta, hogy az hol van, és amire eddig azt hittem, a popi, az a lába. :)
én ponz ezen gondolkoztam pár napja, hogy kiírjam ezt a kérdést! nekem is sokat mozog a kislányom, és néha nagyon fáj... ilyenkor el is gondolkozom, hogy mit csinálhat épp! :) de imádom, hogy mozog, inkább fájjon, mint, hogy ne érezzem mozogni Õt! :) 31, 4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Reméltem, hogy normális.Amúgy imádom, ha mozog.Csak néha magam is meglepõdök rajta.
Normális persze.Az én pocaklakom ma ultra aktiv, nemtudom mivan vele :) Az elmult héten nem rugott, nyomott feszitett ennyit mint ma :) Bár én gyanitom hogy ma fordult be mert eddig lenn éreztem hugyholyagomba ma meg köldök felett, bordáknál.Kitartás!30hetes kismama
3-as vagyok: Mikor nekem is befordult, az elsõ nap össze-vissza tekeredett, rugdosott egész nap. Szerintem próbált volna visszafordulni, de nem sikerült neki. :) Másnapra beletörõdött, azóta se volt egésznapos mûsor, csak alvások között játszik, illetve fõzés és evés közben. :)
A 27. hétben vagyunk. Nagyon aktív a babám. Néha feljajjgatok, a család meg csak les, hogy mi bajom van. :) Amit nehezebben viselek az az, amikor (amúgy fejvégû) lent a kezével a méhszájat megkezeli. Olyan érzés, mint ha valaki a hüvelyemben turkálna. Persze a hólyagom is folyamatos bántalmazásnak van kitéve. :D Emellett kezdi átvenni a hatalmat a bordáim felett, vagyis alatt. :) Pedig már elég nagy a pocakom, van akinek utolsó hetekben van ekkora. Második babám amúgy. Bátyus a 26. héten volt a legaktívabb, utána a hely szûkülésével enyhültek az erõteljesebb mozgások és felváltotta a nyomulás. Nem volt kellemesebb, csak másabb érzés.
Elmész szakácsnak tanulni és ha az iskola vagy a gyakorlati helyed támogat akkor több versenyre is elmehetsz
Mindenképpen lélekkel, és kellõ alázattal fogj hozzá! Profitálni majd késõbb ráérsz, ha az elsõ kettõ meg van. Tudom, így ifjúi hévvel tüzelve, hülyén hangzik, de majd megérted mit akarok mondani.
Hát versenyre és dolgozni is sztem csak diákként tudsz. Mármint h a szakmát tanulod
és valami fõzéssel kapcsolatos diákmunka nincs? de amúgy meg mindjárt elkezdõdik az év szóval nem is lenne idõd ilyenekre a tanulás mellett...:D
Nincs olyan ismerõsöd aki szakács és étteremben dolgozik? Ha van akkor meg kérhetnéd, hogy beállnál segíteni fõzni egy kis pénzért :D
Ajánlom tanulj meg cukrász süteményeket, tortákat sütni abból tudsz profitálni!
A kérdező hozzászólása: Jó ötlet de sajnos ma már az éttermekben kötelezõ a betöltött 18 év :((
A kérdező hozzászólása: Cukrász nemnagyon szeretnék lenni, nagyobb terveim vannak:D Olyan ötleteitek nincsenek amiket már most is használni tudnék??
A kérdező hozzászólása: igaz de tudnék rá idõt szakitani:) de lehet igaz!
Falunapokon szoktak lenni ilyen versenyek. Még az jutott eszembe, hogy ha valami ismerõsnek lesz lagzija, besegíthetsz a fõzésbe, menü-összeállításba. Ha ügyes vagy, lelkes és nem dolgozol drágán, híred megy, hívnak máshová is. Mindenféle kreatív esküvõi aprósüteményt találj ki, amit csipegethetnek a vendégek.

Találtam egy gumót a cicám arcán, ez lehet tumor is, vagy valami halálos betegség vagy csak az ínnye gyulladt be nagyon?

Az arca jobb oldalán egy kis 2x2cm-es gombócot, és félek hogy belehalhat.

Legjobb válasz: Vidd el minél hamarabb állatorvoshoz, mert lehet tumor is, daganat.

Vidd el minél hamarabb állatorvoshoz, mert lehet tumor is, daganat.
Bõrrák
Lehet zsírcsomó, tályog, vagy akár daganat is. Te nem tudod megállapítani, hogy mi az, ergo segíteni sem tudsz a macskán. Ellenben az állatorvosokat ezért fizetik.
Ne találgass, vidd dokihoz, remélem semmi komoly
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Szegénykére már annyit ráköltöttem, de muszáj elvinni orvoshoz hogy megmaradjon! :S

Nagyon izgat a hónalj nyalás? Ez betegség vagy valami fétis lenne? A sajátom is felizgat mikor borotválom! Üdv!

Legjobb válasz: Létezik hónalj fétis, de igazából mindenféle fétis látezik, ki mitõl izgul fel. Te férfi v nõ vagy? Hány éves?

Létezik hónalj fétis, de igazából mindenféle fétis látezik, ki mitõl izgul fel. Te férfi v nõ vagy? Hány éves?
Lehet hogy van ilyen fétis. Én néha belenyalok a pasiméba, de csak hogy bosszantsam, poénból. Az orrába is bele szoktam, vagy a fülébe. Móka.

Heló. Fiatal lány vagyok aki csak pár hónapja aktív szexuálisan.41 napja késik a havim. Kb.2 hete elkezdtem tornázni, lehet ez attól is? Vagy valami más oka lehet?

Legjobb válasz: Az a legbiztosabb, ha csinálsz egy terhességi tesztet, nem tart semmibõl kb., és legalább megnyugodhatsz.

Az a legbiztosabb, ha csinálsz egy terhességi tesztet, nem tart semmibõl kb., és legalább megnyugodhatsz.
Ez attól függ hány éves vagy mert ha még 18 alatt vagy annak a környékén akkor elõfordulhat hogy változóan jön de ezt így nehéz megmondani csinálj egy tesztet és akkor megtudod.
A kérdező hozzászólása: most gondolkodom hogy 41. napra nem jött meg, kb. olyan 2 hete késik..az is nagy baj?
A kérdező hozzászólása: ahha, értem
Csak a terhességet betegséget csak az orvos tud vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: és a terhességi teszt csak a terhességet mutatja ki vagy valamilyen betegséget is?
A kérdező hozzászólása: a gumival nem volt semmi, ebben biztos vagyok :)
Nekem volt, hogy 1 teljes hónap kimaradt csak úgy, de ha 41 napja késik és 2 hete (14 nap) tornázol az nem összefüggõ. DM-be vagy gyógyszertárakban, drogériákban tudsz terhességi tesztet venni kb. 7-800 ft (max ezer)és még mindig biztosabb mint otthon sakkozni. (Mellesleg én a helyedben sietnék, mert ha jól tudom csak 6 hétig lehet terhességet megszakítani, utána már nincs mese) Ha gumival védekeztetek és nem láttátok aktus végén sem, hogy ki lenne szakadva akkor nincs akkora baj, max ha szivárgott. Én úgy tudom, hogy a gumik belsejében van valami ölõ anyag erre az esetre ha szivárogna, ami megöli a spermiumokat, de azért egy teszt mégis nyugtatóbb. A dobozban lesz leírás hogy mit hogyan kell csinálni és mit kell nézned. :) 19/L
A kérdező hozzászólása: védegeztünk, gumival..kb. 3 éve szedtem egy ideig hormontablettákat mert 1x megjött a legelsõ és utána nem volt...olyan 2 éve abbahagytym és azóta rendszeres, csak most valahogy késik..
Ha védekeztetek akkor valószínûleg nem vagy terhes de nem árt elvégezni egy tesztet.
De egyébként ha annyira fiatal vagy, akkor az is lehet, hogy még be sem állt rendesen a ciklusod, nem?
Védekeztetek? Hogyan?
A kérdező hozzászólása: 18 alatt vagyok..de tényleg muszáj leszek tesztet csinálni mert néha olyan fájdalmaim vannak mintha megakarna jönni, csak sehol semmi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!