Találatok a következő kifejezésre: Ez is vagy (8145 db)

Miért sértődik meg mindenki (vagyis a legtöbben, nem mindenki), ha egy kérdésre válaszolunk, és nem tetszik neki a válasz? Õ tette fel a kérdést, így vállalta ezt is. Vagy csak én gondolom ezt?

Legjobb válasz: hát én ált. nem sértõdök meg ha olyat írnak, teljesen igazad van benne van a pakliban ,hogy jöhet negatív is. Szerintem azért, mert mindenki azt várja, hogy mindnerki kedves lesz

hát én ált. nem sértõdök meg ha olyat írnak, teljesen igazad van benne van a pakliban , hogy jöhet negatív is. Szerintem azért, mert mindenki azt várja, hogy mindnerki kedves lesz
Pár kérdéshez azért ki kellene írni, hogy "ellenvélemények kíméljenek, csak bólogatást várok". A legtöbb helyen burkoltan ott is van.
Mert sokan nem a kérdésre válaszolnak, hanem ítélkeznek!Ez csak egy vélemény/bocsánat, ha valakit megbántok/
Én azt mondom, hogy fontos mindig õszintén válaszolni.De nem kell leszerencsétlenezni meg lemocskolni senkit, csak azért mert a kérdése olyan, amilyen...
Engem is nagyon idegesit, de ami mégrosszabb, ezeket az embereket le is pontozzák rendesen. A rossz aránnyal rendelkezõ hozzászólókat pedig nem veszik komolyan. Épp ezért lenne fontos, hogy a korrekt negativ, ill. pozitiv kérdésre adott válaszokat felpontozzuk. (Pl: "A barátom meg én....nem védekeztünk....terhes vagyok?" "Szerintem igen" (Ez a válaszoló szemét, pontozzuk le ?!?!?!?!?!?!) Ez igy nagyon nem jó.
Ha frusztrált vagy, támadnod kell valakit és a rossz hír hozója van kéznél...
Ha valaki csatolja a saját véleményét, akkor megerõsítést akar:D
Hát van aki nem az igazságot akarja, hanem hogy megerõsítsék véleményében. Ha nem ezt kapja és gyenge, nem akar szembesülni, akkor dühöt érez. Kognitív disszonancia :-)
Én speciel sohasem sértõdtem meg egy válaszon sem. Volt, hogy röhögtem egy jót!
Talán õt is érinti.
Azért lehet, mert sok ember azért ír ide, hogy megerõsítse a saját véleményét az által, hogy mások bólogatnak, hogy igen, így van. Példának okért, aki ilyet ír: "Ugye ettõl még szeret a férjem? (Stb)", az azt várja, hogy azt mondják, hogy igen, szeret. És nehéz szembenézni vele, hogyha valaki nem azt mondja, amit hallani akar. És ha így történik, akkor õ lesz a férje legnagyob védelmezõje. De ott van a másik oldal is, amikor valaki nem a kérdésre válaszol, hanem ítélkezik, lehordja a kérdezõt, esetleg olyan választ ad, ami vagy a tartalma miatt (egyszerûen nem igaz, amit állít), vagy a gondolatmenete miatt (értelmetlen a gondolatmenet), vagy egyszerûen a sértõ volta miatt nem elfogadható. De tény és való, mindenki a saját véleményét szereti visszahallani másoktól.

Normális étrendnek, mondhatjuk ezt is? Vagy min változtassak?

Tegnap fejeztem be a 90napos diétát,aminek tudom hogy semmi alapja,már így nem alkalmaznám,de szerencsére 18kilótól meg bírtam szabadulni vele. Összeálítottam magamnak egy étrendet,azt szeretném tudni,hogy szerintetek ez így jó-e, ha nem,akkor mit változtassak benne?

Legjobb válasz: Azért nem rossz étrend ez egy 90 napos után. Reggelire mehetne még zab és fehérjeturmix. Sok sikert!

Azért nem rossz étrend ez egy 90 napos után. Reggelire mehetne még zab és fehérjeturmix. Sok sikert!
Elõször is gratulálok, hogy megjött ez eszed és magadtól produkáltál egy közel tökéletes diétás étrendet. HA mindenki így gondolkodna jobb lenne a világ! Egyébként ha kicsit alakítasz rajta az elsõ válaszoló tippjei alapján akkor már teljesen jó lesz. Ezzel le tudod adni azt a maradék pár kilót is, nem kell aggódni tuti le fog menni. Egyébként a fehérjeturmix is hasznos lehet mivel jó minõségû fehérje, kielégíted vele az édességigényedet persze hízás nélkül, és gyorsan megvan. Ajánlatok a Scitec - 100% Whey Protein Professional (az 5 kiló a legolcsóbb arányaiban) de van belõle egyadagos kiszerelés amivel ki lehet próbálni hogy melyik íz jön be legjobban.
Jut eszembe... Nekem a reggelim 50g darált zab volt meg egy adag fehérje meg 14g lenmag olaj. Fontos a napi 1-2 evõkanál lenmagolaj mert ha teljesen zsírmentesen étkezel akkor a zsírbevitel hiánya miatt belassulhat a fogyás!

Ha polárból varrok pelenkakülsõt mivel tudom vízhatlanná tenni? Lanolinozni kell ezt is, vagy más a trükkje?

Legjobb válasz: A gyapit kell csak laonlinaozni. A polart tuti nem. Nekem van polar kulsom, az tuti nincs lanolinozva, es megis viztaszito. De meg ne kerdezd milyen polarbol van csinalva ;) Es azt sem tudom sajna, hogy minden polar anyag jo-e.

A gyapit kell csak laonlinaozni. A polart tuti nem. Nekem van polar kulsom, az tuti nincs lanolinozva, es megis viztaszito. De meg ne kerdezd milyen polarbol van csinalva ;) Es azt sem tudom sajna, hogy minden polar anyag jo-e.

Ebben a hónapban kaptam először CSP-ot, de a GYest nem kaptam meg, mert visszaküldték a papírt hiánypótlás miatt! Még a hónapban utalják ezt is, vagy majd szeptemberben?

Nagyon Szépen Köszönöm A Segítségeteket!

Legjobb válasz: Következõ hónapban csak visszamenõleg.Bár nem 100%

Következõ hónapban csak visszamenõleg.Bár nem 100%
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Terhességi tünetek lehetnek ezek is vagy csak valami "könnyed nyári " vírus?

Ma van vasárnap,a barátommal csütörtökön feküdtünk le(nekem ez volt az els?).Mai tüneteim:hasmenés,kisebb fajta rosszullét,h?emelkedés.A menstruációmnak szerdán lett vége.

Legjobb válasz: tuti nem terhességi tünetek!remélem védekeztek,minthogy egy élete kelljen félbeszakítanod!

tuti nem terhességi tünetek!remélem védekeztek, minthogy egy élete kelljen félbeszakítanod!
A kérdező hozzászólása: persze h védekeztünk köszönöm a választ
Ha csütörtökön feküdtél le a barátoddal, akkor ma - vasárnap - tuti, hogy nem fogsz terhességi tüneteket észlelni, fõleg, hogy védekeztetek!

Ezt hogyan kellene kezelnem? Gyerek nélkül nem is vagyok jó?

Arról van szó, hogy a párom mindenképpen szeretne babát, olyan 2-3 éven belül. Én viszont nem vagyok benne biztos, hogy készen állnék rá.. Azt sem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy tuti nem akarok gyereket, az utóbbi időben eléggé megváltozott a hozzáállásom, már nem utasítom el kategorikusan, de abban sem vagyok biztos, hogy eljutok odáig, hogy be merjem vállalni.. Volt ezzel kapcsolatban egy pár beszélgetés, és azt kérte a párom, gondolkodjak el azon, akarom-e, és ha nem, akkor inkább még most vessünk véget ennek az egésznek, mert ő azt sem akarja, hogy csak őmiatta vállaljam a gyereket, mert abból semmi jó nem fog kisülni.. De ezek alapján most mire gondoljak? Neki csak egy "gazdatest" kell, aki szül egy gyereket, és tökmindegy, hogy ki az? Én nem akarok egy ilyen "akárki" lenni..

Legjobb válasz: Itt nem errõl van szó. Csak õ szeretne gyereket, 2-3 éven belül családot szeretne alapítani, ami teljesen normális dolog. Viszont vannak olyan emberek, nõk férfiak egyaránt, akik vagy egyáltalán nem akarnak gyereket vagy annyira félnek a felelõsségtõl vagy hogy nekik ez nem való, nem elég jók hozzá, hogy egyszerûen nem lesz nekik gyerek. És milyen vége lenne egy olyan kapcsolatnak, ahol az egyik fél nagyon vágyik, a másik meg nem egy babára? És persze mivel erõltetni senkit nem lehet, így vagy az egyiknek vagy a másiknak nem lesz jó úgy a kapcsolat. Szerintem teljesen korrekt, hogy õ ezt tisztázni szeretné, mert ha te nem akarsz, akkor õ nem játszik zsákbamacskát, nem hiteget, hanem megmondja, hogy mit szeretne, milyen céljai vannak. És ez nem jelenti azt, hogy gazdatest kell neki, csak vágyik egy babára, ennyi. És ha te nem akarsz, õ meg igen, akkor ebbõl semmi jó nem sül ki. Õ ezzel megadja neked is és magának is a lehetõséget, hogy olyan kapcsolatban legyetek, amiben mindketten megkapjátok azt, amire vágytok. Õ a babát, az családot, te meg azt, hogy együtt legyél egy olyan gondolkodású férfival, akinek szintén nem fontos a babatéma.

Itt nem errõl van szó. Csak õ szeretne gyereket, 2-3 éven belül családot szeretne alapítani, ami teljesen normális dolog. Viszont vannak olyan emberek, nõk férfiak egyaránt, akik vagy egyáltalán nem akarnak gyereket vagy annyira félnek a felelõsségtõl vagy hogy nekik ez nem való, nem elég jók hozzá, hogy egyszerûen nem lesz nekik gyerek. És milyen vége lenne egy olyan kapcsolatnak, ahol az egyik fél nagyon vágyik, a másik meg nem egy babára? És persze mivel erõltetni senkit nem lehet, így vagy az egyiknek vagy a másiknak nem lesz jó úgy a kapcsolat. Szerintem teljesen korrekt, hogy õ ezt tisztázni szeretné, mert ha te nem akarsz, akkor õ nem játszik zsákbamacskát, nem hiteget, hanem megmondja, hogy mit szeretne, milyen céljai vannak. És ez nem jelenti azt, hogy gazdatest kell neki, csak vágyik egy babára, ennyi. És ha te nem akarsz, õ meg igen, akkor ebbõl semmi jó nem sül ki. Õ ezzel megadja neked is és magának is a lehetõséget, hogy olyan kapcsolatban legyetek, amiben mindketten megkapjátok azt, amire vágytok. Õ a babát, az családot, te meg azt, hogy együtt legyél egy olyan gondolkodású férfival, akinek szintén nem fontos a babatéma.
Hát én hagytam ott pasik emiatt 2 hónap után mert õ kijelentette hogy semmiképp nem akár soha! Jól is tettem mert azóta egy barátnöje terhes lett és kényszerítette az abortuszra! Én utána rögtön megtaláltam a férjemet aki épp úgy akar gyereket az más kérdés hogy sajnos nem jött eddig össze egy hormonális betegség miatt! Nekem ez fontos volt és olyan emberrel nem húztam az idõt aki 1000% hogy nem akár gyereket! Õ azóta is így gondolja 5, 5 évvel késöbb is!
én megértem a párodat. ez egy igencsak lényeges nézetbeli külömbség két ember között. egy gyerek gyökeresen változtatja meg egy ember életét, és hiába is mondom neked, hogy a nagy része csupa boldogság akinek nincs gyereke úgysem tudja elképzelni, én sem tudtam. De ha neked ez egy kényszer tényleg , csak egymás idejét raboljátok. Nem tudom hány évesek vagytok, de az is lehet, hogy hiába illenétek össze és szeretitek egymást, mégis más más életszakaszban vagytok, ami azt jelenti, hogy csak egy idõre tudtok egymás mellett maradni, de nem egymásnak vagytok teremtve. Nekem is volt egy ilyen kapcsolatom, sokszor jut eszembe, hogy boldog voltam vele, de ugyanez volt õ családot akart én még nem. Én megijedtem szakítottam, akkor nagyon fájt, de most már nem bánom, mert azóta megtaláltam azt akivel már 10 éve együtt vagyunk boldogságban és a2 közös gyerekünk is közös akarat volt, és nem megnehezítette, hanem kiteljesítette az életünket a kapcsolatunkat.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, de az én problémám az, hogy most még egyáltalán nem tudom, mi lesz 2-3 év múlva... Lehet, most úgy érzem, nem akarok gyereket, de 1 év múlva már másképp fogom gondolni.. Mint ahogy az is elõfordulhatna, hogy alapból akarok gyereket, de mondjuk az együttélés alatt kiderülnek olyan dolgok, hogy ilyen férfivel nem szeretnék gyereket vállalni... Mondom, ez a legfõbb gondom, hogy nem tudom, mi lesz ennyi idõ múlva.. :( És akármilyen döntést is hozok, lehet, hogy meg fogom bánni... Én tényleg szeretnék vele is korrekt lenni, de per pillanat nem tudok ebben dönteni...
2-nél a pont. Most gondold végig, ha te akarnál nagyon gyereket, és a párod nem. milyen élet lenne, hogy egesz életedben cska sóvárogsz valami után amit nem tudsz megkapni. majd ott állsz öregkorodban és nincsenek unokák nincsenek gyerekek senki. Csak te és a párod. A párod nem akar ilyen életet, neki családra van szüksége, és ezt megmondta. NEm írod mennyi idösek vagytok, de eltudom képzelni, hogy te 25 alatti vagy a párod meg már 30 feletti.
A kérdező hozzászólása: Egyébként én 23, a párom 27 éves. Én még úgy érzem, ráérnék, de õ megszabta magának úgymond ezt a határt, hogy 30 éves korára apuka szeretne lenni, mert nem akar "öreg apuka" lenni..
A kérdező hozzászólása: Néha egyébként úgy érzem, jobb lenne, ha besikerülne a baba (bár egyelõre még fog.gátlót szedek, tehát kicsi az esély rá..). De akkor legalább számomra is kiderülne, hogy hogy tudom kezelni ezt az egész helyzetet.. Õ azt mondta, ha véletlenül így alakulna, már szeretné megtartani.

Édesapám adóstárs volt egy hitelben, de nemrég elhunyt. A túlélõ házastársa az adós, aki a hitelt nem ismeri el. Mint örökös gyermek az egyéb vagyon 1/2-részére vagyok jogosult, a hitelnél is ez van, vagy az adósé marad a teljes hitel tartozás?

Legjobb válasz: A túlélõ házastársa az adós, aki a hitelt nem ismeri el. Ez nem így mûködik, hogy elismeri vagy nem ismeri el. Ha aláírta a hitelszerzõdést, akkor õ is tartozik. Mint örökös gyermek az egyéb vagyon 1/2-részére vagyok jogosult, a hitelnél is ez van, vagy az adósé marad a teljes hitel tartozás? Igen, de csak a hagyaték erejéig. Ha a hagyaték kevesebb, mint az adósság, akkor a legegyszerûbb lemondani az örökségrõl.

A túlélõ házastársa az adós, aki a hitelt nem ismeri el. Ez nem így mûködik, hogy elismeri vagy nem ismeri el. Ha aláírta a hitelszerzõdést, akkor õ is tartozik. Mint örökös gyermek az egyéb vagyon 1/2-részére vagyok jogosult, a hitelnél is ez van, vagy az adósé marad a teljes hitel tartozás? Igen, de csak a hagyaték erejéig. Ha a hagyaték kevesebb, mint az adósság, akkor a legegyszerûbb lemondani az örökségrõl.
Persze, hogy megöröklõd a kezességet is. Örökségrõl le lehet mondani, akkor nincs hitel viszont pozitív örökség sincs.
Utolsó: Miért szólsz hozzá olyanhoz amihez nem értesz, vagy legalább miért nem kérdezel inkább. Elég nagy bajban lehet a kérdezõ, miért tereled tévútra? Hol írt kezességet? Adóstárs volt az apukája! A kezességet amúgy sem lehet örökölni, az adóstársi státuszt viszont igen. Sajnos. Ha elismeri, ha nem, a túlélõ házastárs is adós. Az apukád részét az örökösök fogják örökölni egyenlõ arányban. (Ha csak nincs valamilyen végrendelkezés ami ezt módosítja.) Lemondani csak együtt tudsz a tartozásról és a vagyonról.

14 leszek és nálam fitalabb lányoknak már volt barátjuk és már smároltak is . és még nekem barátom se volt, pedig nem érzem és nem is vagyok csúnya. Ez naon rosszul esik. Változzak?

jótul:kedves, megért?, rossztul:nemtúlságosan bevállalós(nincs tapi amíg nem járunk),indulatos,néha csöndes

Legjobb válasz: 17:07-es idióta tanulj már meg normálisan írni bmeg! Vagy te is ilyen kis gép elõtt rejszoló 14 éves kis puha p.cs vagy. Shananának pedig igaza van. Egy 14 éves gyereknek még k.rvára nem ezzel kéne foglalkozni. Szomorú, hogy ilyen elcseszett tárdadalomban élünk. Nem azért akar valakit, mert érdekli, hanem azért, mert már a többieknek is van, akkor nekem is kell. Aztán majd ezekbõl lesznek a lelki sérült felnõttek, akik ezerszer is megbánják majd, hogy nem tudtak várni még pár évet. Kérdezõ: ha annyira megértõ vagy, akkor azt is értsd meg, hogy ez nem neked való és most más dolgokkal kell foglalkoznod.

17:07-es idióta tanulj már meg normálisan írni bmeg! Vagy te is ilyen kis gép elõtt rejszoló 14 éves kis puha p.cs vagy. Shananának pedig igaza van. Egy 14 éves gyereknek még k.rvára nem ezzel kéne foglalkozni. Szomorú, hogy ilyen elcseszett tárdadalomban élünk. Nem azért akar valakit, mert érdekli, hanem azért, mert már a többieknek is van, akkor nekem is kell. Aztán majd ezekbõl lesznek a lelki sérült felnõttek, akik ezerszer is megbánják majd, hogy nem tudtak várni még pár évet. Kérdezõ: ha annyira megértõ vagy, akkor azt is értsd meg, hogy ez nem neked való és most más dolgokkal kell foglalkoznod.
14 éves vagy. Érted? 14. Miért kéne ennyi idõsen pasiznod? Nagyon kölök vagy még.
14 évesen mit akarsz Te? Otthon ülj és tanulj, ne k*kiról álmodj!! Nem kell az összes kis tini r*bik után menni, az nem menö, hanem szánalmas...az ilyeneknek nem lesz senkijük...pfff
14 vok F smárolhatunk sõt dughatunk is
shanana f*sznak irogatsz ijen dumákat hogy nem szexuális életre biztatod agyerekeket had próbálják ki majd rájönnnek maguktól hogy mi jó nekik
Én is 14 éves vagyok. Nekem sem volt még barátom, és nem is tervezem egy ideig. Tudom, hogy milyenek a mai 14-16 évesek, és tuti, hogy nem akarok ilyenekkel ismerkedni. Bulikba sem járok, és nem is akarok. Attól még van életem, és igen is, boldog vagyok. A 17:07-es válaszolótól kicsit kiborultam. Kedves kérdezõ, inkább tényleg a tanulással foglalkozz. És a jövõddel. Én sem vagyok stréber, nem azért írogatok neked ilyeneket.
Részben megértelek, mert ezt látod másoktól és azt hiszed benned van a hiba pedig nem, csak egyszerûen rengeteg idõd van még, és ráérsz vele. Gondolom fárasztó ilyeneket hallgatni folyton minden idõsebbtõl, de nem vagy még 30 éves. Te is sokat fogsz még változni, a környezeted is, a gondolkodásod is. És talán most még nem hiszed el, de évekkel késõbb ha nem jársz 2 hónapokat 200 fiúval, sokkal jobban tudsz majd értékelni egy kapcsolatot, és szép lesz az egész. Meg most még nem igazán tudjátok mit akartok egymástól csak elkezdtetek érezni egymás iránt valamiféle fizikai vonzalmat. Na mindegy, a lényeg, hogy fel a fejjel, próbáld minél jobban érezni magad a bõrödben mert csak ez számít, ezért kövess el mindent.
nem hiszem hogy az a helyes felfogás hogy egy 14 éves lánynak otthon kéne ûlnie és tanulnia.valoban a [email protected]ól való ábrándozás is korai.de azért a kettõ között van átmenet.
Én 14 voltam mikor elõször csókolóztam és nagyon megbántam. Ha amiatt akarod, mert már mindenki csinálta, akkor te is meg fogod. Ne változz. Nem maradsz le semmirõl. Csókolózni mindenki tud, majd ha jön valaki akivel együtt vagy és TÉNYLEG TETSZIK, akkor tedd meg. Sokkal jobb érzés egy olyannal aki jelent is neked valamit, mint egy olyannal aki elõtted már 20lány szájában járt.
Ugyan így vagyok én is.Nekem se volt se csók se tapi se ilyesmi még randi sem! 14/F
Türelem smárt terem.
Ha 14 leszel akkor meg kellene tanulni fogalmazni és lehet hogy eltudsz beszélgetni a fiúkkal. Egy mondatot nem tudsz leírni helyesen. Amíg ilyen NAON hülye vagy addig lehet hogy nem is állnak szóba veled .

Miért pislogom ki mindig a vízvonalról a a festéket? Nagyon unom már, hogy reggel mindig szép, de délutánra már nem is látszik, vagy csak alig. Valami tipp, hogy ezt elkerüljem? Vagy milyen szemceruzát használjak?

Legjobb válasz: Tragikus, hogy nem csont száraz a szemed és még pislogsz is. Szerintem szokj le róla és kész. :D (bocsi, nem lehetett kihagyni) Tipp? Ne a vízvonalat húzd ki, amúgy is elég amatõr dolog úgy sminkelni, hogy csak kihúzod és kész, egy komplett szemsmink pedig, aminek ez is része, oké, de minden napra felesleges és sok, és amúgy sem egészséges annyira a szemednek. :) Inkább húzd ki a szempillák töve alatt és satírozd el egy fültisztítóval (vagy ecsettel, applikátorral, ami beválik), szépen keretezi a szemet és még a tekintetet is kinyitja (nem úgy, mint ha belsõ vízvonalon húzod ki). Esetleg még fixálhatod egy hasonló színû szemhéjpúderrel is, úgy tényleg nem mászkál el. De ha ez sem válik be, akkor csinál úgy, ahogy most, vidd magaddal a szemceruzát, gondolom napközben csak van fél perced ellenõrizni a sminked és ha szükséges gyorsan újra áthúzod egyszer. :)

Tragikus, hogy nem csont száraz a szemed és még pislogsz is. Szerintem szokj le róla és kész. :D (bocsi, nem lehetett kihagyni) Tipp? Ne a vízvonalat húzd ki, amúgy is elég amatõr dolog úgy sminkelni, hogy csak kihúzod és kész, egy komplett szemsmink pedig, aminek ez is része, oké, de minden napra felesleges és sok, és amúgy sem egészséges annyira a szemednek. :) Inkább húzd ki a szempillák töve alatt és satírozd el egy fültisztítóval (vagy ecsettel, applikátorral, ami beválik), szépen keretezi a szemet és még a tekintetet is kinyitja (nem úgy, mint ha belsõ vízvonalon húzod ki). Esetleg még fixálhatod egy hasonló színû szemhéjpúderrel is, úgy tényleg nem mászkál el. De ha ez sem válik be, akkor csinál úgy, ahogy most, vidd magaddal a szemceruzát, gondolom napközben csak van fél perced ellenõrizni a sminked és ha szükséges gyorsan újra áthúzod egyszer. :)

Ovis ballagás! Ez most olyan komoly? Ennyire divat tartani otthon is vagy én vagyok a fura?

"Ballag" a lányom oviból. Ennyire fura, hogy butaságnak tartom azt a szót, hogy ballagás oviból és nem tartunk nagy banzájt utána? Úgy néztek rám az ovistársak szülei , mint valami anyagyilkosra. Egyszerűen nem értem mi ez a divat nagy felhajtás. És akkor már hallom , hogy a gyerek meséli ki mit szeretne ballagásra. Ez komoly????Mireföl kér valamit a gyerek? Teljesen kivagyok ettől a témától. Mamákon kívül nem lesz más, de ők s síma évzárón is itt voltak. Nem lesz utána nagy népösszejövetel, ajándékozás. És ezt furának tartják a többeik. Én meg a ballagást tartom furának. És milyen ajándékokról beszélnek, én lehaltam. Még egy színötös 8-dikos ballagásra is meggondolnák ekkora ajándékokat. Így ellenénk maradva? Most akkor tényleg joggal mondható, hogy szegény gyerek?

Legjobb válasz: Számunkra fontos, hogy az egyes korszakokat lezárjuk, megünnepeljük. Még nem ballag oviból, de fogjuk ünnepelni. A nagy ajándékoknak nem vagyok híve, karácsonykor is kézzel készítünk ajándékot. Nem errõl szól majd nálunk ez sem, ahogy semmi más sem. De a mamák eljönnek, a kedvencét készítjük ebédre, lehet, hogy lesz finom süti is, kap jelképes ajándékokat, fõleg sulikezdéssel kapcsolatosat, ha már az ovinak vége, hogy érezze, hogy igen, õ most egy másik szakaszba lép, már nagy lett, és jelképesen is elkezdünk készülni az iskolára. Nem baj, ha nem tett még le bizonyítványt vagy diplomát az asztalra. Az emlék és az érzések a fontosak. Semmi kivetnivalót nem találok egy kis ünneplésben, de ahogy írod, itt komoly ajándékokról esik szó, ezt sosem tartottam követendõnek.

Számunkra fontos, hogy az egyes korszakokat lezárjuk, megünnepeljük. Még nem ballag oviból, de fogjuk ünnepelni. A nagy ajándékoknak nem vagyok híve, karácsonykor is kézzel készítünk ajándékot. Nem errõl szól majd nálunk ez sem, ahogy semmi más sem. De a mamák eljönnek, a kedvencét készítjük ebédre, lehet, hogy lesz finom süti is, kap jelképes ajándékokat, fõleg sulikezdéssel kapcsolatosat, ha már az ovinak vége, hogy érezze, hogy igen, õ most egy másik szakaszba lép, már nagy lett, és jelképesen is elkezdünk készülni az iskolára. Nem baj, ha nem tett még le bizonyítványt vagy diplomát az asztalra. Az emlék és az érzések a fontosak. Semmi kivetnivalót nem találok egy kis ünneplésben, de ahogy írod, itt komoly ajándékokról esik szó, ezt sosem tartottam követendõnek.
Nézd, én 37 éves leszek a télen, de nekem is volt anno ovis ballagásom, ahová eljöttek a nagyszüleim, keresztszüleim is. Utána otthon volt valami vendégvárás, és jellemzõen az iskolakezdéshez kapcsolódó ajándékokat kaptam (tolltartó stb.) ill. keresztmamától egy emlékkönyvet, amit azóta is gondosan õrizgetek.
Már az én gyerekkoromban is elballagtunk az oviból. Lányom is fog. Nálunk ezt valami bankett féleséggel akarja az ovi ünnepelni, amire elvileg a szülõk visznek ennivalót. Tarisznyájuk is lesz. Mundjuk az én lányom nem tudja, hogy ilyenkor 'kaphatna' valamit, nem is állt elõ semmi követeléssel. Túl nagy ügyet nem fogunk csinálni belõle. A mi ovinkban pl nincs évzáró, csak a nagycsoportosoknak.
Szerintem nagy dolog, hogy a gyerek elballag az oviból és hogy kezdõdik neki az iskola. Ezt a gyerek is tudja, így szerintem illõ õt megünnepelni. Nem kell ajándékokkal elhalmozni, de ha van pár barát, pár rokon, aki együtt örül vele, esetleg egy kis sütivel és üdítõvel, az nem baj. Én 34 éves vagyok és igen, meg volt ünnepelve, hogy elballagtam az oviból. Ez nem újkeletû dolog, ez régen is szokás volt.
22 éve ballagtam el az oviból, emlékszem volt mûsor, nagy csinnadratta a szülõk részére. Valamilyen mesét adtunk elõ, én voltam a szamár hátulja. Aztán elmentünk a szüleimmel és testvéremmel fagyizni, majd hazaértünk. Veszett jó kedvem volt, mondta is Anyu, hogy sírás lesz a vége. Igaza is lett, mert úgy a hátamra estem, hogy nem kaptam levegõt egy jó ideig. Az esést leszámítva én is kb. ekkora felhajtást tervezek a ballagásra. Vagyis egy fagyizást, meg még lehet belefér egy apró játék. Emlékszem erre a napra, pedig nem tömtek tele ajándékkal. Igaz akkor még nem is volt ekkora fogyasztói társadalom.
A kérdező hozzászólása: Nekem is szívemhez közelebb álló megfogalmazás, a "búcsú az ovitól". Kell ott egy kis búcsúztató, mûsor stb. a kis tarisznyát is okos dolognak tartom mert egy örök emlék. De az utána lévõ nagy cécó áll tõlem messze. De persze ahogy mondtam, mindenki csinál amit akar, de rám se nézzenek furán. Utána majd kérdés, hogy a gyerekek mit beszélnek meg az oviban, és mikor áll elõ, hogy ennek meg annak milyen ajándékot adnak ballagásra.
Amikor az én lányom ballagott az oviból, akkor az oviban volt egy kisebb majális féleség, nem merültünk bele az ajándékozásba, a gyereknek így is élmény volt, õ volt ünnepelve.
baromságnak tartom ... persze, legyen az oviban egy utolsó "búcsúbuli", na de ballagás szintre emelni a dolgot végtelen hülyeség ... lehet lepontozni, mert ahogy olvasom mindenki egyetért az ovis ballagással
Én is kivagyok tõle, amikor elõször meghallottam teljesen elvoltam hûlve, nem azzal van a bajom, hogy ballagás, persze legyen, na de, hogy csokrokat csináltatnak a gyerekeknek meg ajándék...na ez már sok.Az ovónõk is mondták, hogy többször volt, hogy a gyerek alig bírta el a csokrait, ráadásul õk még nem értékelik annyira mint amikor pl iskolából ballag. Ajándék? mire? azért egy ovit csak el tud végezni mindenki...
A kérdező hozzászólása: Igazából nem is érdekelne ez az egész, mindenki azt csinál amit akar, de ne nézzenek már rám olyan furán amikor rákérdeznek erre a témára. Tegnap volt szülõi ez volt a téma és nem bírom megemészteni:)
A kérdező hozzászólása: Az én lányomnak sincs elképzelése a ballagásról. De nem is tervezek ilyeneket mesélni. Annyit mondok majd, hogy ügyesen mondja a verset mamáék is látni fogják, utána eljönnek hozzánk. Ez neki elegendõ ajándék lesz. Biztos kapni fog valamit, mert úgyse bírják ki, de nem lesznek "kérések" .
De ez miért most van? Nem tavasszal kéne? Mi is ünnepeltük, de nem vártunk ajándékot senkitõl. Kapott néhány apróságot, konkrétan 1 készlet homokozót, 1 fürdõruhát és 1 úszógumit. Jó élmény volt neki, reggel jött anyósom, hármasban elkészítettük az ebédet és sütit, aztán ebéd közben mindenkinek elmondta hogy õ fõzött :-) A túlzott ajándékozás számomra is furcsa, de ez nem csak ovis ballagáskor van, hanem minden ünnepkor.
A kérdező hozzászólása: Félre ne értsetek, kis-szûk családi összejövetel, az érkezõktõl jelképes valami, egy üdítõ vagy csoki , kedvenc süti. ezzel semmi gond. Megünnepeljük, hogy végre vége az ovinak, nálunk legalábbis ez nagy öröm lesz számára:) De a nagy felhajtás, az összes rokon meghívása, csak ezért. Akik legközelebb max a sulis ballagáson lesznek legközelebb, mert távoli rokonok. Nekem ez már sok. Kérdezték tõlem kiket hívok meg. Mondom senkit, jönnek a mamák meg esetleg unokatesó, aki egyébként is jön egyéb rendezvényekre megnézni, mert érdekli. De kimondottan ballagásra nem hívok meg olyanokat akik csak azért kellenének, hogy az ajándékok mennyiségét növeljék. Tavaly voltam ovis ballagáson, 60 fõs volt. A gyereknek konkrét elképzelései voltak az ajándékról.Olyan durvának tartom ezt. Bár nem õ tehet róla.
A kérdező hozzászólása: Az intézményen belüli ballagást természetesnek tartom, el kell búcsúzni az ovitól. az én szemszögembõl ez rendjén van. Ami nem: "szeretettel meghívlak XY óvodai ballagására és az azt követõ ebédre". Kb 30 meghívó, tehát min 30 ajándék:) Persze családi buli az mindig jó, tehát annak is lehetne nézni, de lehet arra visz az ember egy bonbont vagy valamit, de kimondottan ovis ballagásra jön az a "kényszer", hogy venni kell e gyereknek valamit aminek örül, sõt van aki megmondja ki mit hozzon, hogy hasznos legyen. Na ez szúrja az én szememet.
Bocs, hogy nem olvastam végig a kommenteket, de az elsõben ilyet találtam, amin behaltam. "Az emlék és az érzések a fontosak." Most õszintén, ki az aki emlékszik az ovis ballagására én nem. De szerintem nem is volt buli otthon, ismerve a szüleim. Én a kiskorban történõ nagy nyaralásoknak sem vagyok híve. Az általános iskolás alsós kirándulásokra sem tudok már visszaemlékezni, így nem is bánom, hogy nem vittek komolyabb helyekre:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!