Találatok a következő kifejezésre: Ez is vagy (8461 db)

Miért sértődik meg mindenki (vagyis a legtöbben, nem mindenki), ha egy kérdésre válaszolunk, és nem tetszik neki a válasz? Õ tette fel a kérdést, így vállalta ezt is. Vagy csak én gondolom ezt?

Legjobb válasz: hát én ált. nem sértõdök meg ha olyat írnak, teljesen igazad van benne van a pakliban ,hogy jöhet negatív is. Szerintem azért, mert mindenki azt várja, hogy mindnerki kedves lesz

hát én ált. nem sértõdök meg ha olyat írnak, teljesen igazad van benne van a pakliban , hogy jöhet negatív is. Szerintem azért, mert mindenki azt várja, hogy mindnerki kedves lesz
Pár kérdéshez azért ki kellene írni, hogy "ellenvélemények kíméljenek, csak bólogatást várok". A legtöbb helyen burkoltan ott is van.
Mert sokan nem a kérdésre válaszolnak, hanem ítélkeznek!Ez csak egy vélemény/bocsánat, ha valakit megbántok/
Én azt mondom, hogy fontos mindig õszintén válaszolni.De nem kell leszerencsétlenezni meg lemocskolni senkit, csak azért mert a kérdése olyan, amilyen...
Engem is nagyon idegesit, de ami mégrosszabb, ezeket az embereket le is pontozzák rendesen. A rossz aránnyal rendelkezõ hozzászólókat pedig nem veszik komolyan. Épp ezért lenne fontos, hogy a korrekt negativ, ill. pozitiv kérdésre adott válaszokat felpontozzuk. (Pl: "A barátom meg én....nem védekeztünk....terhes vagyok?" "Szerintem igen" (Ez a válaszoló szemét, pontozzuk le ?!?!?!?!?!?!) Ez igy nagyon nem jó.
Ha frusztrált vagy, támadnod kell valakit és a rossz hír hozója van kéznél...
Ha valaki csatolja a saját véleményét, akkor megerõsítést akar:D
Hát van aki nem az igazságot akarja, hanem hogy megerõsítsék véleményében. Ha nem ezt kapja és gyenge, nem akar szembesülni, akkor dühöt érez. Kognitív disszonancia :-)
Én speciel sohasem sértõdtem meg egy válaszon sem. Volt, hogy röhögtem egy jót!
Talán õt is érinti.
Azért lehet, mert sok ember azért ír ide, hogy megerõsítse a saját véleményét az által, hogy mások bólogatnak, hogy igen, így van. Példának okért, aki ilyet ír: "Ugye ettõl még szeret a férjem? (Stb)", az azt várja, hogy azt mondják, hogy igen, szeret. És nehéz szembenézni vele, hogyha valaki nem azt mondja, amit hallani akar. És ha így történik, akkor õ lesz a férje legnagyob védelmezõje. De ott van a másik oldal is, amikor valaki nem a kérdésre válaszol, hanem ítélkezik, lehordja a kérdezõt, esetleg olyan választ ad, ami vagy a tartalma miatt (egyszerûen nem igaz, amit állít), vagy a gondolatmenete miatt (értelmetlen a gondolatmenet), vagy egyszerûen a sértõ volta miatt nem elfogadható. De tény és való, mindenki a saját véleményét szereti visszahallani másoktól.

Normális étrendnek, mondhatjuk ezt is? Vagy min változtassak?

Tegnap fejeztem be a 90napos diétát,aminek tudom hogy semmi alapja,már így nem alkalmaznám,de szerencsére 18kilótól meg bírtam szabadulni vele. Összeálítottam magamnak egy étrendet,azt szeretném tudni,hogy szerintetek ez így jó-e, ha nem,akkor mit változtassak benne?

Legjobb válasz: Azért nem rossz étrend ez egy 90 napos után. Reggelire mehetne még zab és fehérjeturmix. Sok sikert!

Azért nem rossz étrend ez egy 90 napos után. Reggelire mehetne még zab és fehérjeturmix. Sok sikert!
Elõször is gratulálok, hogy megjött ez eszed és magadtól produkáltál egy közel tökéletes diétás étrendet. HA mindenki így gondolkodna jobb lenne a világ! Egyébként ha kicsit alakítasz rajta az elsõ válaszoló tippjei alapján akkor már teljesen jó lesz. Ezzel le tudod adni azt a maradék pár kilót is, nem kell aggódni tuti le fog menni. Egyébként a fehérjeturmix is hasznos lehet mivel jó minõségû fehérje, kielégíted vele az édességigényedet persze hízás nélkül, és gyorsan megvan. Ajánlatok a Scitec - 100% Whey Protein Professional (az 5 kiló a legolcsóbb arányaiban) de van belõle egyadagos kiszerelés amivel ki lehet próbálni hogy melyik íz jön be legjobban.
Jut eszembe... Nekem a reggelim 50g darált zab volt meg egy adag fehérje meg 14g lenmag olaj. Fontos a napi 1-2 evõkanál lenmagolaj mert ha teljesen zsírmentesen étkezel akkor a zsírbevitel hiánya miatt belassulhat a fogyás!

Ha polárból varrok pelenkakülsõt mivel tudom vízhatlanná tenni? Lanolinozni kell ezt is, vagy más a trükkje?

Legjobb válasz: A gyapit kell csak laonlinaozni. A polart tuti nem. Nekem van polar kulsom, az tuti nincs lanolinozva, es megis viztaszito. De meg ne kerdezd milyen polarbol van csinalva ;) Es azt sem tudom sajna, hogy minden polar anyag jo-e.

A gyapit kell csak laonlinaozni. A polart tuti nem. Nekem van polar kulsom, az tuti nincs lanolinozva, es megis viztaszito. De meg ne kerdezd milyen polarbol van csinalva ;) Es azt sem tudom sajna, hogy minden polar anyag jo-e.

Ebben a hónapban kaptam először CSP-ot, de a GYest nem kaptam meg, mert visszaküldték a papírt hiánypótlás miatt! Még a hónapban utalják ezt is, vagy majd szeptemberben?

Nagyon Szépen Köszönöm A Segítségeteket!

Legjobb válasz: Következõ hónapban csak visszamenõleg.Bár nem 100%

Következõ hónapban csak visszamenõleg.Bár nem 100%
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Terhességi tünetek lehetnek ezek is vagy csak valami "könnyed nyári " vírus?

Ma van vasárnap,a barátommal csütörtökön feküdtünk le(nekem ez volt az els?).Mai tüneteim:hasmenés,kisebb fajta rosszullét,h?emelkedés.A menstruációmnak szerdán lett vége.

Legjobb válasz: tuti nem terhességi tünetek!remélem védekeztek,minthogy egy élete kelljen félbeszakítanod!

tuti nem terhességi tünetek!remélem védekeztek, minthogy egy élete kelljen félbeszakítanod!
A kérdező hozzászólása: persze h védekeztünk köszönöm a választ
Ha csütörtökön feküdtél le a barátoddal, akkor ma - vasárnap - tuti, hogy nem fogsz terhességi tüneteket észlelni, fõleg, hogy védekeztetek!

Miért van az, hogy egy dominánsan öröklõdõ betegségnél hibás gén felülírja a normális gént? Ez mindig így van? Van génektõl, betegségtõl vagy többi géntõl vagy a környezettõl is/vagy függ?

Legjobb válasz: Vegyünk egy szobafestõt. Egy normális szobafestõ kifesti a falat, de nem festi be az ablakokat meg a padlót. A lusta szobafestõ nem csinál semmit, az idióta viszont mindent befest ablakostul-padlóstul. A festetlen szoba és a csupa bemázot szoba is rossz. Nem ugyanúgy rossz, nem is ugyanúgy kell kijavítani, sõt az egyik rossz súlyosabb, mint a másik rossz. De az biztos, hogy rosszak. Az gének esetében is ugyanez a helyzet: többféleképpen is el tudnak romlani, vannak túlmozgásos allélok, meg mûködésképtelenek is. Ha van két normál szobafestõd, akkor azok szépen kifestenek. Ha egy normál van, és egy lusta, akkor a normál festõ ugyan jobban megizzad, de valószínûleg egyedül is ki tud festeni. (Géneknél is így van, de ha mégse, akkor intermedier öröklést kapunk. Pl egyetlen allél nem termel elég pigmentet, ezért a piros virág rózsaszínû lesz.) Viszont ha a két szobafestõd közül legalább az egyik idióta, akkor minden be lesz mázolva. Ekkor bármit csinál a másik, az idióta társa domináns. A gének esetében is van olyan idõpont vagy pl olyan szövet, amikor az adott génre nincs szükség. Ha az allél úgy hibás, hogy ezeken a helyeken vagy ezekben az idõkben dolgozik, akkor domináns lesz a hiba. Amúgy igen, sok esetben a környezettõl vagy más génektõl azaz inkább más gének egyes alléljaitól is függ a dolog. Elõfordulhat, hogy egy gén hibás allélja csak akkor fejti ki a hibás mûködst, ha egy másik génbõl is egy hibás allél van jelen. Tehát a két hiba esetleg külön-külön nem is jelenik meg, csak együtt. A környezet is befolyásolja hogy egy hiba elõjön-e. Ha hibás az az enzimed, amivel az alkoholt bontod, akkor ez csak akkor okoz problémát, ha iszol. Ha sose iszol, sose derül ki. (Amúgy ilyen van, de ez pont egy mitokondriális gén, szóval nem szokott több allél elõfordulni belõlük egy emberen belül.)

Vegyünk egy szobafestõt. Egy normális szobafestõ kifesti a falat, de nem festi be az ablakokat meg a padlót. A lusta szobafestõ nem csinál semmit, az idióta viszont mindent befest ablakostul-padlóstul. A festetlen szoba és a csupa bemázot szoba is rossz. Nem ugyanúgy rossz, nem is ugyanúgy kell kijavítani, sõt az egyik rossz súlyosabb, mint a másik rossz. De az biztos, hogy rosszak. Az gének esetében is ugyanez a helyzet: többféleképpen is el tudnak romlani, vannak túlmozgásos allélok, meg mûködésképtelenek is. Ha van két normál szobafestõd, akkor azok szépen kifestenek. Ha egy normál van, és egy lusta, akkor a normál festõ ugyan jobban megizzad, de valószínûleg egyedül is ki tud festeni. (Géneknél is így van, de ha mégse, akkor intermedier öröklést kapunk. Pl egyetlen allél nem termel elég pigmentet, ezért a piros virág rózsaszínû lesz.) Viszont ha a két szobafestõd közül legalább az egyik idióta, akkor minden be lesz mázolva. Ekkor bármit csinál a másik, az idióta társa domináns. A gének esetében is van olyan idõpont vagy pl olyan szövet, amikor az adott génre nincs szükség. Ha az allél úgy hibás, hogy ezeken a helyeken vagy ezekben az idõkben dolgozik, akkor domináns lesz a hiba. Amúgy igen, sok esetben a környezettõl vagy más génektõl azaz inkább más gének egyes alléljaitól is függ a dolog. Elõfordulhat, hogy egy gén hibás allélja csak akkor fejti ki a hibás mûködst, ha egy másik génbõl is egy hibás allél van jelen. Tehát a két hiba esetleg külön-külön nem is jelenik meg, csak együtt. A környezet is befolyásolja hogy egy hiba elõjön-e. Ha hibás az az enzimed, amivel az alkoholt bontod, akkor ez csak akkor okoz problémát, ha iszol. Ha sose iszol, sose derül ki. (Amúgy ilyen van, de ez pont egy mitokondriális gén, szóval nem szokott több allél elõfordulni belõlük egy emberen belül.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes választ. Én azt hittem a domináns az öröklõdés mechanizmusára vonatkozik, de ezek szerint inkább a gén kifejezõdésének jelzõje.
A kérdező hozzászólása: De akkor, ha jól értem, egy gén szigorúan véve nem öröklõdhet 100%-osan dominánsan, az majd kiderül, hogy biztosan domináns lesz-e, nem? És egyébként ha két gén van mindenbõl minden sejtebn, akkor azok mindig együtt dolgoznak normálisan, azaz mindkettõ mûködik mindenhol, amikor annak a génnek mûködnie kell, vagy elképzelhetõ, hogy csak az egyik kromoszómán lévõ aktiválódik még akkor is ha egyformák?
" Köszönöm a részletes választ. Én azt hittem a domináns az öröklõdés mechanizmusára vonatkozik, de ezek szerint inkább a gén kifejezõdésének jelzõje." Amikor Mendel elõször leírta az öröklõdést, akkor fogalma se volt a DNS-rõl meg a génekrõl. Csak azt vette észre, hogy ha keresztezzük a növényeket (borsóval dolgozott), akkor bizonyos keresztezési események csak úgy magyarázhatóak, ha feltételezzük, hogy a tulajdonságot valamiféle örökölhetõ faktorok viszik át a szülõbõl az utódba, és ezekbõl a faktorokból minden növénynek kettõ van, amibõl egyet ad át. Õ mindezt pusztán matematikai alapon logikázta ki olyan eseményekbõl, hogy két sárga borsót keresztezve mindig sárgát kapott, de egy sárga meg egy zöld esetében fele-fele volt az utód. Õ amúgy tényleg faktornak nevezte ezeket a bigyókat, és egyáltalán semmit nem tudott a gének mûködésérõl. Az õ szemében tehát mindez egy öröklési mechanizmus volt, ami eltér az intermedier mechanizmustól, vagy a kodominánstól. Ma már tudjuk, hogy minden gén ugyanazzal a mechanizmussal öröklõdik: a szülõkben egy dupla készletû sejtbõl meiózissal két szimpla készletû ivarsejt lesz, majd a két szülõ szimpla készlete egyesül a fogantatáskor, és az utód megint dupla. Aztán hogy egyes tulajdonságok kizárólag az egyik szülõ jegyeit viselik (pl szemszín), vagy valami átmenetet a két szülõ közt (pl néger-fehér páros gyereke kreol bõrû), na az már a konkrét géntõl és tulajdonságtól függ. Érzem, hogy neked még egy kicsit zavarosak a fogalmak, én nem mondanám, hogy ez a " gén kifejezõdésének jelzõje", de mindenképpen a gén funkciójával és az allél milyenségével összefüggõ dolog. Ugyanazon génnek lehet recesszív és domináns hibával járó allélja is. (Gondolj a festõre.) Ne feledd, egy génnek több allélja is lehet, akár 10 is. Ezek akár dominancia sort is alkothatnak. Szóval felejtsük el, hogy van "b" gén, aminek nagy "B" és kis "b" allélja van. " De akkor, ha jól értem, egy gén szigorúan véve nem öröklõdhet 100%-osan dominánsan, az majd kiderül, hogy biztosan domináns lesz-e, nem?" Nem jól érted. Természetesen ha az egyik allél domináns, akkor az mindig domináns. A legtöbb esetben. De a genetika attól izgalmas, hogy vannak trükkös esetek. Nagyon ritka és nagyon trükkös esetekben létezhet olyan, hogy az egyik gén egyik alléljának kifejezõdéséhez a másik gén valamelyik allélje is kell. Mindenek elõtt nagyon fontos, hogy ha érteni akarod a genetikát, akkor egyelõre felejtsd el azt a szót, hogy gén. Amit eddig génnek neveztél, az az allél. Szóval felejtsd el a gént, és szokj rá az allélra. Ez nagyon fontos különbség. Tegyük fel, hogy karácsonyra megkapod a Harry Pottert a szüleidtõl, majd véletlenül megkapod a nagyszüleidtõl is. Ilyenkor azt mondjuk, hogy két példányban van meg a Harry Potter, nem pedig azt, hogy van egy Harry Potterem, meg van egy Harry Potterem is. Ez utóbbi azt sugallaná, hogy a két HP valami két tök különbözõ dolog, csak véletlenül ugyanaz a címük. Namost tegyük fel, hogy a Harry Potterben néha van egy nyomdahiba. Némelyikben a 15. oldalon, némelyikben a 30. oldalon, stb. Ha összeszedjük azt, hogy hányféle hibás HP-t nyomtattak valaha, akkor megkapjuk a HP változatait. Ha valakinek kettõ is van, akkor lehet két hibátlan, de lehet akár két hibás is, vagy egy hibás és egy hibátlan, sõt az is lehet, hogy van egy olyan, ami a 15. oldalon hibás, meg egy olyan, ami a 30. oldalon rossz. Szóval a gén az olyan, mint a könyv címe, az allél meg olyan, mint maga a változat, ami megvan. Ha felsorolnád az összes könyvet, amit olvastál, akkor a HP.t csak egyszer sorolnád fel, hiába van meg két példányban. Ellenben ha azt kérdeznék meg, hogy melyik változat van meg, akkor elmondhatnád, hogy van egy hibátlan, meg egy 15. oldalon nyomdahibás. Ez a különbség a gén és az allél között. Minden embernek van hsp90 génje, mindenkinek két kópiában van meg, de van akinek ez a két kópia ugyanaz (azonos allél), másnak meg eltér (eltérõ allél, heterozigóta). Szóval amikor öröklõdésrõl van szó, akkor (legalábbis a te szinteden) nem a gének viszonyáról beszélünk, hanem egy génnek a különbözõ alléljairól, azaz változatairól. " És egyébként ha két gén van mindenbõl minden sejtebn, akkor azok mindig együtt dolgoznak normálisan, azaz mindkettõ mûködik mindenhol, amikor annak a génnek mûködnie kell, vagy elképzelhetõ, hogy csak az egyik kromoszómán lévõ aktiválódik még akkor is ha egyformák?" Tehát akkor most, hogy a dolgot tisztába tettük, akkor fogalmazzuk át a kérdést korrekten: "És egyébként ha két allél van mindenbõl minden sejtben, akkor azok mindig együtt dolgoznak normálisan, azaz mindkettõ mûködik mindenhol, amikor annak a génnek [igen, itt a gén szót kell használni] mûködnie kell, vagy elképzelhetõ, hogy csak az egyik kromoszómán lévõ allél aktiválódik még akkor is ha egyformák?" Ha egyformák, akkor nem tudod eldönteni, mert hogyan is vizsgálnád. Szerencsére azonban ez elõfordul akkor is, ha a két allél nem egyforma. Például nõkben az egyik X kromoszóma inaktiválódik, azaz nem mûködik. Ezért az X kromoszómás gének közül minden sejtben vagy az egyik allél mûködik, vagy a másik. Az inaktiválódás véletlenszerû, azaz minden sejtben 50-50%, hogy melyik inaktiválódik. Azonban ez az inaktiválódás viszonylag korán végbemegy, és utána ha osztódik a sejt, akkor azt az információt is továbbadja, hogy melyik X-et kell kikapcsolni. Így aztán valójában kis sejtszigetecskék jönnek létre , melyekben hol az egyik, hol a másik allél kapcsol ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez utóbbira tudnál példát mondani? Van olyan, ahol külsõ jegyek alapján látszanak a sejtcsoportok? Itt mekkora méretre kell gondolni? Vagy szervekre?
A calico macska egyfajta szinosszetetelt jelol: feher, narancs es fekete (vagy szurke) foltokat. [link] A narancs es a fekete ugyanazon gen ket allelja, ami az X kromoszoman van. Ahol a macska narancs, ott a szorzetet egy olyan sejt utodjai alkotjak, amelyikben fekete allel inaktivalodott es ezaltal a narancs mukodik, a fekete regiokban meg forditva. (Persze egy nagy folt lehet hogy valojaban tobb osszeolvadt kicsi folt.) Ahol feher, ott egy masik hatas felulirja ezt a kettot, nem arrol van szo, hogy ott mindket X inaktiv. (Ott is aktiv az egyik vagy a masik, csak nem latjuk a szint.)

Ezt hogyan kellene kezelnem? Gyerek nélkül nem is vagyok jó?

Arról van szó, hogy a párom mindenképpen szeretne babát, olyan 2-3 éven belül. Én viszont nem vagyok benne biztos, hogy készen állnék rá.. Azt sem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy tuti nem akarok gyereket, az utóbbi időben eléggé megváltozott a hozzáállásom, már nem utasítom el kategorikusan, de abban sem vagyok biztos, hogy eljutok odáig, hogy be merjem vállalni.. Volt ezzel kapcsolatban egy pár beszélgetés, és azt kérte a párom, gondolkodjak el azon, akarom-e, és ha nem, akkor inkább még most vessünk véget ennek az egésznek, mert ő azt sem akarja, hogy csak őmiatta vállaljam a gyereket, mert abból semmi jó nem fog kisülni.. De ezek alapján most mire gondoljak? Neki csak egy "gazdatest" kell, aki szül egy gyereket, és tökmindegy, hogy ki az? Én nem akarok egy ilyen "akárki" lenni..

Legjobb válasz: Itt nem errõl van szó. Csak õ szeretne gyereket, 2-3 éven belül családot szeretne alapítani, ami teljesen normális dolog. Viszont vannak olyan emberek, nõk férfiak egyaránt, akik vagy egyáltalán nem akarnak gyereket vagy annyira félnek a felelõsségtõl vagy hogy nekik ez nem való, nem elég jók hozzá, hogy egyszerûen nem lesz nekik gyerek. És milyen vége lenne egy olyan kapcsolatnak, ahol az egyik fél nagyon vágyik, a másik meg nem egy babára? És persze mivel erõltetni senkit nem lehet, így vagy az egyiknek vagy a másiknak nem lesz jó úgy a kapcsolat. Szerintem teljesen korrekt, hogy õ ezt tisztázni szeretné, mert ha te nem akarsz, akkor õ nem játszik zsákbamacskát, nem hiteget, hanem megmondja, hogy mit szeretne, milyen céljai vannak. És ez nem jelenti azt, hogy gazdatest kell neki, csak vágyik egy babára, ennyi. És ha te nem akarsz, õ meg igen, akkor ebbõl semmi jó nem sül ki. Õ ezzel megadja neked is és magának is a lehetõséget, hogy olyan kapcsolatban legyetek, amiben mindketten megkapjátok azt, amire vágytok. Õ a babát, az családot, te meg azt, hogy együtt legyél egy olyan gondolkodású férfival, akinek szintén nem fontos a babatéma.

Itt nem errõl van szó. Csak õ szeretne gyereket, 2-3 éven belül családot szeretne alapítani, ami teljesen normális dolog. Viszont vannak olyan emberek, nõk férfiak egyaránt, akik vagy egyáltalán nem akarnak gyereket vagy annyira félnek a felelõsségtõl vagy hogy nekik ez nem való, nem elég jók hozzá, hogy egyszerûen nem lesz nekik gyerek. És milyen vége lenne egy olyan kapcsolatnak, ahol az egyik fél nagyon vágyik, a másik meg nem egy babára? És persze mivel erõltetni senkit nem lehet, így vagy az egyiknek vagy a másiknak nem lesz jó úgy a kapcsolat. Szerintem teljesen korrekt, hogy õ ezt tisztázni szeretné, mert ha te nem akarsz, akkor õ nem játszik zsákbamacskát, nem hiteget, hanem megmondja, hogy mit szeretne, milyen céljai vannak. És ez nem jelenti azt, hogy gazdatest kell neki, csak vágyik egy babára, ennyi. És ha te nem akarsz, õ meg igen, akkor ebbõl semmi jó nem sül ki. Õ ezzel megadja neked is és magának is a lehetõséget, hogy olyan kapcsolatban legyetek, amiben mindketten megkapjátok azt, amire vágytok. Õ a babát, az családot, te meg azt, hogy együtt legyél egy olyan gondolkodású férfival, akinek szintén nem fontos a babatéma.
Hát én hagytam ott pasik emiatt 2 hónap után mert õ kijelentette hogy semmiképp nem akár soha! Jól is tettem mert azóta egy barátnöje terhes lett és kényszerítette az abortuszra! Én utána rögtön megtaláltam a férjemet aki épp úgy akar gyereket az más kérdés hogy sajnos nem jött eddig össze egy hormonális betegség miatt! Nekem ez fontos volt és olyan emberrel nem húztam az idõt aki 1000% hogy nem akár gyereket! Õ azóta is így gondolja 5, 5 évvel késöbb is!
én megértem a párodat. ez egy igencsak lényeges nézetbeli külömbség két ember között. egy gyerek gyökeresen változtatja meg egy ember életét, és hiába is mondom neked, hogy a nagy része csupa boldogság akinek nincs gyereke úgysem tudja elképzelni, én sem tudtam. De ha neked ez egy kényszer tényleg , csak egymás idejét raboljátok. Nem tudom hány évesek vagytok, de az is lehet, hogy hiába illenétek össze és szeretitek egymást, mégis más más életszakaszban vagytok, ami azt jelenti, hogy csak egy idõre tudtok egymás mellett maradni, de nem egymásnak vagytok teremtve. Nekem is volt egy ilyen kapcsolatom, sokszor jut eszembe, hogy boldog voltam vele, de ugyanez volt õ családot akart én még nem. Én megijedtem szakítottam, akkor nagyon fájt, de most már nem bánom, mert azóta megtaláltam azt akivel már 10 éve együtt vagyunk boldogságban és a2 közös gyerekünk is közös akarat volt, és nem megnehezítette, hanem kiteljesítette az életünket a kapcsolatunkat.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, de az én problémám az, hogy most még egyáltalán nem tudom, mi lesz 2-3 év múlva... Lehet, most úgy érzem, nem akarok gyereket, de 1 év múlva már másképp fogom gondolni.. Mint ahogy az is elõfordulhatna, hogy alapból akarok gyereket, de mondjuk az együttélés alatt kiderülnek olyan dolgok, hogy ilyen férfivel nem szeretnék gyereket vállalni... Mondom, ez a legfõbb gondom, hogy nem tudom, mi lesz ennyi idõ múlva.. :( És akármilyen döntést is hozok, lehet, hogy meg fogom bánni... Én tényleg szeretnék vele is korrekt lenni, de per pillanat nem tudok ebben dönteni...
2-nél a pont. Most gondold végig, ha te akarnál nagyon gyereket, és a párod nem. milyen élet lenne, hogy egesz életedben cska sóvárogsz valami után amit nem tudsz megkapni. majd ott állsz öregkorodban és nincsenek unokák nincsenek gyerekek senki. Csak te és a párod. A párod nem akar ilyen életet, neki családra van szüksége, és ezt megmondta. NEm írod mennyi idösek vagytok, de eltudom képzelni, hogy te 25 alatti vagy a párod meg már 30 feletti.
A kérdező hozzászólása: Egyébként én 23, a párom 27 éves. Én még úgy érzem, ráérnék, de õ megszabta magának úgymond ezt a határt, hogy 30 éves korára apuka szeretne lenni, mert nem akar "öreg apuka" lenni..
A kérdező hozzászólása: Néha egyébként úgy érzem, jobb lenne, ha besikerülne a baba (bár egyelõre még fog.gátlót szedek, tehát kicsi az esély rá..). De akkor legalább számomra is kiderülne, hogy hogy tudom kezelni ezt az egész helyzetet.. Õ azt mondta, ha véletlenül így alakulna, már szeretné megtartani.

Édesapám adóstárs volt egy hitelben, de nemrég elhunyt. A túlélõ házastársa az adós, aki a hitelt nem ismeri el. Mint örökös gyermek az egyéb vagyon 1/2-részére vagyok jogosult, a hitelnél is ez van, vagy az adósé marad a teljes hitel tartozás?

Legjobb válasz: A túlélõ házastársa az adós, aki a hitelt nem ismeri el. Ez nem így mûködik, hogy elismeri vagy nem ismeri el. Ha aláírta a hitelszerzõdést, akkor õ is tartozik. Mint örökös gyermek az egyéb vagyon 1/2-részére vagyok jogosult, a hitelnél is ez van, vagy az adósé marad a teljes hitel tartozás? Igen, de csak a hagyaték erejéig. Ha a hagyaték kevesebb, mint az adósság, akkor a legegyszerûbb lemondani az örökségrõl.

A túlélõ házastársa az adós, aki a hitelt nem ismeri el. Ez nem így mûködik, hogy elismeri vagy nem ismeri el. Ha aláírta a hitelszerzõdést, akkor õ is tartozik. Mint örökös gyermek az egyéb vagyon 1/2-részére vagyok jogosult, a hitelnél is ez van, vagy az adósé marad a teljes hitel tartozás? Igen, de csak a hagyaték erejéig. Ha a hagyaték kevesebb, mint az adósság, akkor a legegyszerûbb lemondani az örökségrõl.
Persze, hogy megöröklõd a kezességet is. Örökségrõl le lehet mondani, akkor nincs hitel viszont pozitív örökség sincs.
Utolsó: Miért szólsz hozzá olyanhoz amihez nem értesz, vagy legalább miért nem kérdezel inkább. Elég nagy bajban lehet a kérdezõ, miért tereled tévútra? Hol írt kezességet? Adóstárs volt az apukája! A kezességet amúgy sem lehet örökölni, az adóstársi státuszt viszont igen. Sajnos. Ha elismeri, ha nem, a túlélõ házastárs is adós. Az apukád részét az örökösök fogják örökölni egyenlõ arányban. (Ha csak nincs valamilyen végrendelkezés ami ezt módosítja.) Lemondani csak együtt tudsz a tartozásról és a vagyonról.

14 leszek és nálam fitalabb lányoknak már volt barátjuk és már smároltak is . és még nekem barátom se volt, pedig nem érzem és nem is vagyok csúnya. Ez naon rosszul esik. Változzak?

jótul:kedves, megért?, rossztul:nemtúlságosan bevállalós(nincs tapi amíg nem járunk),indulatos,néha csöndes

Legjobb válasz: 17:07-es idióta tanulj már meg normálisan írni bmeg! Vagy te is ilyen kis gép elõtt rejszoló 14 éves kis puha p.cs vagy. Shananának pedig igaza van. Egy 14 éves gyereknek még k.rvára nem ezzel kéne foglalkozni. Szomorú, hogy ilyen elcseszett tárdadalomban élünk. Nem azért akar valakit, mert érdekli, hanem azért, mert már a többieknek is van, akkor nekem is kell. Aztán majd ezekbõl lesznek a lelki sérült felnõttek, akik ezerszer is megbánják majd, hogy nem tudtak várni még pár évet. Kérdezõ: ha annyira megértõ vagy, akkor azt is értsd meg, hogy ez nem neked való és most más dolgokkal kell foglalkoznod.

17:07-es idióta tanulj már meg normálisan írni bmeg! Vagy te is ilyen kis gép elõtt rejszoló 14 éves kis puha p.cs vagy. Shananának pedig igaza van. Egy 14 éves gyereknek még k.rvára nem ezzel kéne foglalkozni. Szomorú, hogy ilyen elcseszett tárdadalomban élünk. Nem azért akar valakit, mert érdekli, hanem azért, mert már a többieknek is van, akkor nekem is kell. Aztán majd ezekbõl lesznek a lelki sérült felnõttek, akik ezerszer is megbánják majd, hogy nem tudtak várni még pár évet. Kérdezõ: ha annyira megértõ vagy, akkor azt is értsd meg, hogy ez nem neked való és most más dolgokkal kell foglalkoznod.
14 éves vagy. Érted? 14. Miért kéne ennyi idõsen pasiznod? Nagyon kölök vagy még.
14 évesen mit akarsz Te? Otthon ülj és tanulj, ne k*kiról álmodj!! Nem kell az összes kis tini r*bik után menni, az nem menö, hanem szánalmas...az ilyeneknek nem lesz senkijük...pfff
14 vok F smárolhatunk sõt dughatunk is
shanana f*sznak irogatsz ijen dumákat hogy nem szexuális életre biztatod agyerekeket had próbálják ki majd rájönnnek maguktól hogy mi jó nekik
Én is 14 éves vagyok. Nekem sem volt még barátom, és nem is tervezem egy ideig. Tudom, hogy milyenek a mai 14-16 évesek, és tuti, hogy nem akarok ilyenekkel ismerkedni. Bulikba sem járok, és nem is akarok. Attól még van életem, és igen is, boldog vagyok. A 17:07-es válaszolótól kicsit kiborultam. Kedves kérdezõ, inkább tényleg a tanulással foglalkozz. És a jövõddel. Én sem vagyok stréber, nem azért írogatok neked ilyeneket.
Részben megértelek, mert ezt látod másoktól és azt hiszed benned van a hiba pedig nem, csak egyszerûen rengeteg idõd van még, és ráérsz vele. Gondolom fárasztó ilyeneket hallgatni folyton minden idõsebbtõl, de nem vagy még 30 éves. Te is sokat fogsz még változni, a környezeted is, a gondolkodásod is. És talán most még nem hiszed el, de évekkel késõbb ha nem jársz 2 hónapokat 200 fiúval, sokkal jobban tudsz majd értékelni egy kapcsolatot, és szép lesz az egész. Meg most még nem igazán tudjátok mit akartok egymástól csak elkezdtetek érezni egymás iránt valamiféle fizikai vonzalmat. Na mindegy, a lényeg, hogy fel a fejjel, próbáld minél jobban érezni magad a bõrödben mert csak ez számít, ezért kövess el mindent.
nem hiszem hogy az a helyes felfogás hogy egy 14 éves lánynak otthon kéne ûlnie és tanulnia.valoban a [email protected]ól való ábrándozás is korai.de azért a kettõ között van átmenet.
Én 14 voltam mikor elõször csókolóztam és nagyon megbántam. Ha amiatt akarod, mert már mindenki csinálta, akkor te is meg fogod. Ne változz. Nem maradsz le semmirõl. Csókolózni mindenki tud, majd ha jön valaki akivel együtt vagy és TÉNYLEG TETSZIK, akkor tedd meg. Sokkal jobb érzés egy olyannal aki jelent is neked valamit, mint egy olyannal aki elõtted már 20lány szájában járt.
Ugyan így vagyok én is.Nekem se volt se csók se tapi se ilyesmi még randi sem! 14/F
Türelem smárt terem.
Ha 14 leszel akkor meg kellene tanulni fogalmazni és lehet hogy eltudsz beszélgetni a fiúkkal. Egy mondatot nem tudsz leírni helyesen. Amíg ilyen NAON hülye vagy addig lehet hogy nem is állnak szóba veled .

Tegnap nem volt semmi bajom, ma hajnalban pedig úgy keltem fel, hogy nagyon fáj a puncim ( szerintem a hugycsövem ), mert sokszor volt vizelési ingerem, pisiltem is egy kicsit, de nagyon fájt. Ez felfázás? Vagy valamilyen fertőzés?

Most nem fáj annyira, éppen kibírom, de lenne valami krém vagy valami ami enyhítené a fájdalmat? És légyszi írjátok meg azt is, h csíp-e vagy kellemetlen-e.

Legjobb válasz: Szerintem ahogy írtad,vagy felfázás,vagy fertõzés,nem tudom hány éves vagy,élsz-e nemi életet,ha igen onnan is átterjedhet,ha a hüvelyben gyulladás van, de lehet sima felfázás is. Magad kezelgetni nem érdemes,sokszor az antibiotikum segít csak,úgyhogy ha tudsz orvos!Addig is vagy kamillateás, vagy cickafarkos ülõfürdõ,és ezeket a teákat inni is lehet,bõ folyadékfogyasztás,tudom kellemetlen a pisilés, de minél többet iszol, annál elviselhetõbb lesz,hidd el évek óta visszatérõ hólyaghurutom van,És tényleg orvos!

Szerintem ahogy írtad, vagy felfázás, vagy fertõzés, nem tudom hány éves vagy, élsz-e nemi életet, ha igen onnan is átterjedhet, ha a hüvelyben gyulladás van, de lehet sima felfázás is. Magad kezelgetni nem érdemes, sokszor az antibiotikum segít csak, úgyhogy ha tudsz orvos!Addig is vagy kamillateás, vagy cickafarkos ülõfürdõ, és ezeket a teákat inni is lehet, bõ folyadékfogyasztás, tudom kellemetlen a pisilés, de minél többet iszol, annál elviselhetõbb lesz, hidd el évek óta visszatérõ hólyaghurutom van, És tényleg orvos!
Sajnos nekem is volt ilyenem.Rettegtem, ha már éreztem egy kicsi fura érzést, mert féltem, hogy felerõsödik.Menni sem bírtam, mindig kikellett hívni az orvost.A lényeg:sokat kell inni, mert a lappangó vizeletben van a baktérium.Érdemes óránként pisilni, fõ, hogy színtelen legyen a vizelet.Ha nagydolgodat végzed, mindenképp úgy töröld ki a feneked, hogy ne a hüvelyed felé húzd a papírt.És utána töröld meg nedves toalettkendõvel. Nekem már vérdarabok jöttek ki, azt hittem, beledöglök, úgy fájt.És a cickafark, kamilla.
A kérdező hozzászólása: hú, köszönöm a tanácsodat! Amugy Én nem használok tisztaságit... csak ritkán...
Vegyél Urogint a patikában, nekem segített többször, de az a ...cillin végzõdésû az igazi. Tíz darab /5 nap, 2 tabletta/ kettõezerötszáz forint! Most tudtam meg a dokitól, hogy a tisztasági betéttõl is megkapható!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! nem is hallottam errõl az áfonyás dologról... :) de megfogadom a tanácsot! :)
szerintem ha többször elõfordul Nalad, ez a felfázósdi, akkor egyjél vörös áfonya tartalmú bogyókat, vagy madát a gyü, üécsöt, lehet kapni aszalt formában, hasonló mint a mazsola es hat. hidd el, én is úgy jártam, mikor a férjemmel összekerültem az elsõ 3 hónapban ez volt nalam is és utánnaolvastam, majd megláttam az áfonyás megoldást. ugyanis az áfonyának van egy olyan összetevõje, ami kifejetezetten a húgyholyagban válsztódik ki, és ott fertõtlenit is. a sumetrolim, szerintem csak tüneti megoldas lehet, mert a bakterium rezisztensse valhat es ez a kesobbiekben nem fog hatni. ha esetleg újra elõjönne, ez a nyavaja, akkor meg gyogyszer elotti pisivel menjel el a dokihoz, ezzel idõt is megsprolsz es hamarabb lesz eredmenyed, es tuti a megfelelo kezelést fogid kapni! mielõbbi jobbulast!
A kérdező hozzászólása: Na az hasznos lenne nekem! :) köszönöm!!
lehet kapni domestosos törlõkendõt, s ha idegen helyen wc-re mész le tudod törölni a wc-t, ha már rá akarsz ülni. És köszönöm a jókívánságot.
A kérdező hozzászólása: Ja, apa szerint azért jött ez most elõ, mert pénteken felmentünk barátnõimmel, és szerinte megfáztam, és attól van. De nem hiszem, h megfáztam volna, mert semmi orrfújás, vagy torokfájás, vagy akármi... de szerinte amiatt van, bár lehet van benne valami, nem tudom... :S
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló! Nekem is ilyen. Csak az a baj, h nyáron is ez volt a bajom, fürdõbe is alig mehettem, az akkori barátommal voltunk a tengerparton, és csak belementem a vízbe, de utána nagyon fájt, és annyira rossz volt! Azóta nem jelentkezett, most megint itt van. Remélem, mostmár nem fog Neked elõjönni többet... és gratulálok a Kisbabádhoz is, és jó egészséget Nektek!!! Köszönöm a másik válaszolónak is a választ! A higiéniára Én is figyelek, apának mondtam is, hogy attol nem kaphatok el semmit, ha ráülök a vécére idegen helyen? azt mondta nem.. ( persze ugy ülök rá, h körültekerem vécépapírral jó vastagon mert gugolva nem tudok pisilni x) ), de nem értem apa miért mondja, h nem kaphatok el így fertõzést, és nem tudom h magyarázhatnám el neki is, h de igenis kaphatok. Na mindegy... remélem ez a gyógyszer hatni fog vmennyire, de orvoshoz csak elmegyek megint akkor... muszáj.. :( Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Ááh, pont ebben szenvedek én is egy hete kábé... Nagyon rossz, de a lényeg, h rengeteget igyál!!! Az nekem segített. És nagyon ügyelek a higiéniára is.
Még annyit, hogy sokszor én is bevettem ami itthon volt, mondván jó rá, meg nincs idõm dokihoz menni.
Igen olyan, égõ csípõ érzés pisiléskor, van hogy ha elõrehaladottabb, már félek wc-re menni, mert félek a fájdalomtól.Nekem az elsõ szexuális együttlét után alakult ki, és azóta folyton visszatér, nem tudok szabadulni tõle, sajnos van akinek krónikussá válik.Hosszabb ideig , akár évekig kellene szednem az antibiotikumot, legalábbis ahogy utána olvastam, csak az orvosok amikor pillanatnyilag elmúlik a tünet, nem írnak fel újabb gyszert, mondván meggyógyultam.Amióta szültem, 3 hónap, még nem jelentkezett, remélem elmúlik.De ne ijedj meg sokszor, csak egy egyszeri dolog, biztos nálad is errõl van szó.A Sumetrolim jó lehet, de gondolj az én példámra és ne kezelgesd magad, mert ha nem az a baci amire a sumetrolim hat....Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megfogadom a tanácsodat! 18éves vagyok, már nem vagyok szûz, volt barátommal kb egy hónapja szakítottunk, azóta nem is volt senkivel semmi. Most elkezdtem szedni a sumetrolim-t, remélem az használ. Ha nem, akkor majd elmegyek orvoshoz. Amugy Neked ez a betegséged mitõl jön elõ? És mit érzel? Neked is fáj és olyan, mintha fel lennél fázva?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! Nekem is így van, alig bírok menni, de körültakarom magam 2takaróval és még ugy is érzem, de ha felállok vagy menni kell, borzasztó! :( Már elegem van ebbõl az egészbõl... :( és az a furcsa, h reggel a legrosszabb, este meg mintha semmi bajom nem lenne... :O köszönöm a tanácsokat és, h írtál!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!