Találatok a következő kifejezésre: Ez hogy Mit (16632 db)

Olyan nõt keresek aki hasonlóan járt mint én. Velem az történt hogy a méhemben a 41. héten meghalt a babám aki egészséges volt. Nem tudom hogy, mit tegyek, hogy dolgozzam fel. érdekelne kinek hogy sikerült ez. Hogy mit léptek. Pereltek vagy nem?

Legjobb válasz: Õszinte részvétem! Nem velem történt ugyan, de sajnos több ismerõsöm által tapasztaltam hasonlót! Egy ilyen tragédiát nehéz feldolgozni, sok erõt kívánok neked hozzá, ha úgy érzed egy jó terapeuta sokat segít, illetve, ha minél többször kibeszéled magadból. Sirasd meg nyugodtan, de ne fordulj magadba, tudom ezt könnyû mondani, járj el sokat otthonról, próbálj keveset agyalni. Kitartást és sok erõt kívánok!

Õszinte részvétem! Nem velem történt ugyan, de sajnos több ismerõsöm által tapasztaltam hasonlót! Egy ilyen tragédiát nehéz feldolgozni, sok erõt kívánok neked hozzá, ha úgy érzed egy jó terapeuta sokat segít, illetve, ha minél többször kibeszéled magadból. Sirasd meg nyugodtan, de ne fordulj magadba, tudom ezt könnyû mondani, járj el sokat otthonról, próbálj keveset agyalni. Kitartást és sok erõt kívánok!
Nagyon sajnalom ami veled tortent. Bele gondolni is borzaszto. Nalunk ugyanigy indult. 36 hetesen bementem a korhazba fajasokkal amik 8 percesek voltak. Kinevettek mikor bementem es mivel nem nyiltam elkezdtek piszkalni. Na megyek ndegy nagy nehezen felvettek, telenyomtak magneziummal. Ra 2 napra szolt az orvos h nem kene mert nem fogok megszulni rendesen. Addig egy uh-ra sehovanem vittek. Utana valo nap mentem nst-re de mar nem mozgott rendesen viszont a szivhanggal meg semmi gond nem volt. Lekuldtek tartos ctg-re ott se nagyon akart mozogni, elkuldtek nagy nehezen uh-ra. Ott a no olyan irto bunko volt, meg se nezte rendesen. Pedig akkor egybol tidtak volna cselekedni. A nyakara es a nellkasara volt tekeredve a koldokzsinor. Felmentem vissza vettek magzatvizet ugye azzal se volt semmi problema. De mar annyra leromlott delutanra. A szivhangja h alig maradt egy kis ido. Azonnal toltak csaszarra azzal h valoszinuleg toxikozist kapott a gyerek. 18 kg hizasomtol mert ez drasztikus es hallatlan, azt se tudtam milyen rendezvenyen vagyok. Szerencsemre nekunk jol sult el sikerult az utolso pillanatban kivenni a lanyomat. Orditoztak, kapkodtak akkor a noverek, orvosok. En akkor annyira halalra remultem h hihetetlen. Mai napig sokszor eszembe jut es elkap a siras h egy hajszalon mulott. El se tudom kepzelni mekkora fajdalom lehet ez most neked. De az biztos h ha baja lett volna tudom h ki hibazott es nem hagytam volna szo nelkul es megkapta volna azt ami ajr erte. Lehet h a gyerekemet nem hozta volna vissza de az tuti h o se erezte volna jol magat es lett volna min gondolkodnia h mit es kit tett tonkre. Lehet az is h fajdalmamban nem mindjart tudtam volna ezzel foglalkozni. Tenyleg nagyon sajnalom es rengeteg erot, kitartast kivanok neked ehhez. Aki meg meg itt is kopdosodik es kotekedik szegyellje el magat. Rugjatok meg bele egyet, sok emberseg szorult beletek. De ha veletek tortenne ilyen biztos nektek lenne a legnagyobb pofatok. Szanalmas de tenyleg.
A kérdező hozzászólása: Igen ez volt itt is hogy egyszer a nyakán egyszer a melkasán volt a köldökzsinor. Hogy részletesebben mondjam én 10.én mentem be öröm szülésre és a ctgn regel kiderült hogy nem ver a szíve.... eztkövetöen kaptam gyogyszert mint ahogy amugy is lett volna csak azal a külömbségel hogy halot volt a babám. két teljesnapig halot volt benem a baba, nem kaptam rendesen gyogyszert ezért fertözéstkaptam és kikelet még kaparni is..... én amufy ezt 22 évesen csináltam végi... retegtem hogy a kaparás után mi lesz...de szerencsére ott vége volt a balszerencsémnek. Most pedig ma bent voltam a korházban a záro jelentés ért és még mindig semmi.. pedig azt mondták hogy 6 hét már a 8 hetet is elhagytuk.... egyszerüen le szarnak minket...(még 6 másik nö babája halt meg ezen a héten a 41. héten )
Fogadd õszinte részvétem. Mi teljesen ugyanígy jártunk!!! Csak annyi különbséggel h én "csak" a 40, hétben jártam. Semmi indok nem volt a halálra.Se megbetegedés, se fertõzés, se elváltozás ami megmagyarázná, vagy részben magyarázná az elhalást. Mi elsõnek nem perlünk, hanem belsõleg indítottuk el a vizsgálatot. De ha ott sem, akkor megyünk a bíróságra.Azért nem oda rögtön, mert iszonyú hosszú idõ a per lefolyása, és addig nem tudunk várni, míg a felelõst vagy felelõsöket kézre nem kerítik.Nem a pénz a lényeg, de ha bíróságra megyünk, akkor már azt is kérjük.De most még nem.Nem írom le a történetemet, nehogy rám ismerjenek, és esetleg felkészüljenek.Majd.Nem olvastam végig a hozzászólásokat, mert már az elsõ oldalt felháborodtam az egyiken! Mi az h vetélés?Ezek a halál esetek vetélések?? Teljesen kihordott terhességekrõl beszélünk!!Ha jártál így akkor írj ilyeneket!Hozzá teszem, nálam nem volt köldökzsinór probléma, a baba és a méhlepény egészséges.KITARTÁS NEKTEK!
Nagyon sajnálom, õszinte részvétem. Nekem a bátyám halt meg, szülés közben komplikáció lépett fel, fogóval született és megnyomták a fejét, 28 napot élt. A terhességem alatt fogadott orvosom volt, az utolsó hetekben meséltem el neki, mert ahogy közeledett a kiírt dátum annál jobban féltem. Indítás lett a 40+6 napon, mert õ a komplikációk miatt nem engedi a a kismamáinak betölteni a 41, hetet. 40. héttõl naponta nst 2 naponta uh, 38-39 héten heti 2 nst nála. Terhespatológia osztályvezetõje. Végül minden rendben volt, császár lett, de nagyon fontos a fogadott orvos és szülésznõ bárki bármit mond.
A kérdező hozzászólása: A következõ kérdést írta nekem egy nö : " hogy szülhettél mikor elvetéltél .... csak azt mondom ez igazán érdekes..." kb ezt írta erre azt mondom , én választatom hogy megszülöm a babámat aki MEGHALT azért hogy megfoghassam és hogy tudjuk 100%-osan mi volt a baj! és ha valaki unatkozik nagyon kérem ne engem kóstolgasson hanem a kedves szülõ anyát ! már nagyon uncsik vagytok, ha neked azt mondják egyik nap hogy jól van anyuka holnap megszülheti az ÉLÖ fiát másnap be mész reggel és azt mondják huppsz már nem él .... te mit mondanál... jo szed ki azt kész.... vagy végigcsinálnád mintha élne hogy tud veled volt-e baj......gondolkoztatok mielõtt beszéltek....
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm azoknak aki értelmesen szóltak hozzá!!!!Nagyon sok erõt kívánok a 40. hétben járt anyukának!!! Tudom min mész keresztül és , köszönöm hogy írtál!!!!!
Sajnálom a történteket, én 22 hetesen szültem meg a babám, fertõzés miatt beindult a szülés. Vetélés ez is sajnos :( Ne foglalkozz a rosszlelkû megjegyzésekkel...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nagyon sajnalom es oszinte reszvetem. Az en dokim sosem engedte tulhordani a terhessegem pontosan ezert. Mindket kislnayomnal beinditottak a szulest. az elsonel felment a vernyomasom igy egyertelmu volt h azonnal a 39ik hetben, a dokim nem vart egy oercet sem, a heti routine vizsgalat utan a korhazban kotottem ki. Masodik kislanyom az kesz raeros volt 40+2 naposan inditottak meg a szulest. A szuleszno mondta h akar hordhatoma 42ik hetig, az orvosom ezt nagyon ellenzi, mert sok a komplikacio. Nekem 3 vetelesem volt de korai terhessegek5, 7 es 8+5 naposak, el sem tudom kepzelni milyen lehet feldolgozni egy egeszseges baba elveszteset foleg emberi mulasztas miatt. En biztos eljarast inditanek es perelnek, nem a penz miatt hanem az elv miatt es amiatt h massal ugyanez ne tortenjen meg. Meg ha nehez is, es felidez rossz pillanatokat, meg akkor is osszekapnam magam es perelnem. Az a baj h az ember ilyen helzyetben annyira kiszolgaltatott, megbizik az orvosban es vegulis cserben vagy hagyva.
Elképesztõ. Azt gondolná az ember, hogy Ausztriában jobban figyelnek a kismamákra. Itt németországban maximálisan figyelnek. Sajnálom ami történt :(
annyira parasztok vagytok... ez mire volt jó...? amúgy én a helyedben utánajárnék, h lehet-e tenni valamit és aztán megtenném, amit lehet. ha nem túl fájdalmas procedúra. mert egy per akár évekig is eltarthat. szerintem még Ausztriában is...
Mi történt?
.
Érdemes perelni. Egy ismerõsöm több milliót kapott a kórháztól. Persze ettõl a lelke nem jött helyre, de legalább tudott befizetni egy új lakásba. Akkor nyugodott meg, mikor a kistestvért megszülte élve!
Nagyon sajnálom! Nekem ilyen tapasztalatom (szerencsére) nem volt, másfél hónapja vetélésem volt a 11. héten, az is szörnyû érzés, de ez elképzelhetetlen fájdalom lehet. A per annak függvénye, hogy mi történt, errõl nem írtál bõvebbet, tehát tanácsot sem igen tudok adni (lehet, hogy amúgy sem tudnék). A feldolgozására pedig idõre lesz szükséged. Esetleg majd sok sírás és a fájdalom "enyhülésével" egy újabb terhesség és egy egészséges gyermek segíthet valamelyest. Én is azt javasolnám (amit én is tettem), hogy sírd ki a bánatod, amikor csak szükségét érzed, ha lehet beszéld meg a pároddal (nekem a férjem rengeteget segített és segít is) Nagyon sok kitartást kívánok neked!
Én vagyok aki pontot írt, hogy követni tudjam a kérdést, majd ha géphez jutok reagálni. Köszönöm a lepontozást. Barátnõm járt így. Betöltött 40. hét után ment a napi nst-re. Nagy sor, szólt hogy nem érzi a babát. Nem foglalkozott vele senki, mondván ne így akarjon sorra kerülni hamarabb, tudták hogy vidéki. Több, mint egy óra múlva került sorra, addig több dokinak is szóltak, de nyugalomra intették, hogy várja ki a sorát biztos alszik a baba. Ahogy sorra került az nst persze semmit nem mutatott, sürgõsségi császárral megszült, de már késõ volt. A boncolás kimutatta, hogy megmenthetõ lett volna a baba, ha akkor kiemelik. Megfulladt a köldökzsinórban. Nem pereltek, nem volt lelki erejük ezzel bíróságra járni. Évekkel ezelõtt történt, azóta sem tudták kiheverni, pedig testvér is született azóta.
ennyi erõvel minden elvetélt anya perelhetne ..... volt boncolás ? mik voltak az eredmények ? ha minden rendben volt és "egészséges" volt a gyerek akkor miért perelnéd a kórházat/orvost ? ha megszületik és pár nap múlva hal meg akkor is perelnél ? túlkép semmit sem írtál .....
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na akkor írok.... a következö volt én Ausztriában szültem a korházban.Január 21.én kinyiltam egy ujnyira és folyamatos fájásaim voltak de szartak rám adtak egy kupot hogy menyek haza mert februára vagyok kiírva ... mondtam hogy nagyon erösek a fájásaim és nem tudok meni erre azt mondták jöjek vissza ha már ugy fáj hogy beszélni se tudok...én február 5 re voltam kiírva... amikor végre azt modták februárban hogy befektetnek. vizesen 168-as vérnyomással... már késö volt mert a baba megfuladt a köldökzsinor miat. akkor már persze vigyeltek rám...az egészben az volt a szörnyü hogy január 21 és február 10 közöt nem nézték meg menyire nyiltam ki pedig folyamatossan mondtam, panaszkodtam, nehezen tudok írni eröl mert már 100 szor elmondtam...... olyan sok minden történt , rengeteget hibáztak.. de a dossziémba már nem volt bent se a vérnyomásom se az ödéma.....és nem lehet perelni én nem pénzt akarok én azt akarom hogy aki haza küldött 9.-én az álljon elém , és egyáltalán ne menjen több nö közelébe.
6. alul a baloldali mezõt pipálod és a figyelt kárdéseid cikkelyben megtalálod a kérdést 7. azért nem írt tulajdonképpen semmit, mert nem azokra kíváncsi, akiknek ennyi nem elég és szívesen belemásznának mélyebben, bár nem éltek át hasonlót, csak kibickednek. kizárólag azokra, akikkel történt hasonló. ami a részleteket illeti, hidd el, nekik egyelõre ennyi is elég lesz
Január 11-én ismeretlen okból megrepedt a magzatburok. 25 hetesen szültem meg a kislányom, aki a szülés után pár perccel meghalt. Meg sem foghattam. Csak egy pillanatra láttam. 3 hónap telt el, és ha megkérdik hogy vagyok, azt hazudom, hogy jól. Tegnapelõttre voltam kiírva vele. 34 éves vagyok, és elsõ baba lett volna. Talán az idõ segít. Nem tudom. Egyenlõre én is pokolian szenvedek. El sem tudom képzelni, hogy mit érezhetsz Te, aki végighordtad a babádat 9 hónapon át. Gondolom készen álltatok már a babaszobával is. A legpokolibb érzés, amikor egy édesanya baba nélkül megy ki a szülészetrõl. Apropó, hogy vártam az idei anyák napját. Hát... talán majd jövõre..

Mi lesz az a reklámadó, és egy átlagembert ez hogyan, miben fog érinteni?

Legjobb válasz: Nem fogok belemenni a mély részletekbe...a lényege az lesz, hogy elvesznek pénzt a megélhetésedbõl és cserébe nem kapsz semmit.

Nem fogok belemenni a mély részletekbe...a lényege az lesz, hogy elvesznek pénzt a megélhetésedbõl és cserébe nem kapsz semmit.
Mivel a tv társaságok és hírlapok reklámoznak olyan 10% áremelést az elõfizetések és sajtóorgánumok árában amit gyakorlatilag mi fizetünk ki.
Nagyon helyes a reklámadó a két kereskedelmi szennycsatornánál! (Máshol nem feltétlen.) Mégpedig azért, mert (REMÉLEM) így szivatják meg õket amiért annak az aljas rabló banda jósok látók, médiumoknak teret engednek és ÁTVERIK a SZEGÉNY, ALULISKOLÁZOTT és IDÕS embereket!!!! Így járt az RTL klub meg a TV2! Nagyon helyes!!! Éljen a reklámadó!!!!


Jelenleg katona vagyok (szerződéses) mi módon lehetne átkerülni a rendőrséghez? Hallottam 6honapos képzésről (fizetéssel) hogy működik ez? Hogy mi kell hozzá?

Legjobb válasz: Szia!en ugy tudom csak hivatasosok johetnek at a rendorseghez,tobb ismerosom is van aki megcsinalta 10 honapos atkepzot (nem 6) es atjott!

Szia!en ugy tudom csak hivatasosok johetnek at a rendorseghez, tobb ismerosom is van aki megcsinalta 10 honapos atkepzot (nem 6) es atjott!

Érdekelne, hogy miért van ez, hogy mikor tűzhelyen melegítek tejet, a felszínén keletkezik egy vékony hártya, de amikor mikróban melegítem, akkor nincs? Mi a különbség oka?

Legjobb válasz: Ha felforralod a mikróban akkor is fölös lesz .Ha nagyobb mennyiségben készítek fõzött kakaót a gyerekeimnek akkor át szoktam szûrni mert én se szeretem .

Ha felforralod a mikróban akkor is fölös lesz .Ha nagyobb mennyiségben készítek fõzött kakaót a gyerekeimnek akkor át szoktam szûrni mert én se szeretem .
fogalmam sincs, de pillének hívják, és elég undorító, az apukám meg imádja, mindig leeszi róla. brrr!! :D
A kérdező hozzászólása: Én se szeretem, a meleg tejet és kakaót viszont igen (illetve a meleg tej mézzel bevált gyógyszer a torkomra), szóval amióta felfedeztem, hogy mikróban nem lesz pillés, azóta ott melegítek csak magamnak elegendõ adagot.
A kérdező hozzászólása: Viszont mikróba ha 1 percre rakom be 400-560-as fokozat közé szoktam (nem tudom, minek felel meg), nem lesz fölös, de ugyanolyan forró, mint ha tûzhelyen melegítem, és ott akkor is fölös lesz, ha nem forrásig melegítem csak forróra.

Ezt hogy, mire értelmezik? Ha eléred azt hogy egy lányt megtudsz nevettetni, akkor bármire képes lehetsz" (? )

mivel lehet megnevettetni, vagy h értelmezik ezt?

Legjobb válasz: De egyébként mindenképpen jó pont, ha meg tudod nevettetni a kiszemelt lányt. Legalább vevõ a humorodra.

De egyébként mindenképpen jó pont, ha meg tudod nevettetni a kiszemelt lányt. Legalább vevõ a humorodra.
Csikizd meg a talpát. Attól biztos nevetni fog.
Már nem azért, de ha beöltözök egy disznónak, és elhivom valahova, és beugrok úgy, hogy hé szia. Õ biztos nevetni fog... Ez mindig eljátszható, akkor mindenki mindig azt szerez meg akit akar? :D
Ez egy hülye idézet az interneten kering és semmi értelme sincs az egész idézetnek, azt akarja mondani ha egy lányt megnevetettszet akkor bármit megtenne érted mert annyira jobba vagytok, de ez hülyeség, ha igaz lenne már nem lenék szûz rég. Amúgy itt egy másik értelmes idézet: "Az utálom az Internetes Idézetekben hogy sose lehet tudni hogy ki az igazi szerzõje" - Petõfi Sándor
A kérdező hozzászólása: és akkor már mindenre képes vagyok :DDDD
Szerintem ne hallgass azokra a kétkedõkre, akik azt mondják, ez hülyeség. Tény, h egy nõ akkor nevet egy férfi viccén/humorán, ha szimpatizál vele, vonzódik hozzá. Jó, nem húzható rá minden esetre, de a humor nagyon jó dolog, ha engem megnevettetnek, már nyitottabb vagyok a közelebbi ismerkedésre. :) )
"Tény, h egy nõ akkor nevet egy férfi viccén/humorán, ha szimpatizál vele, vonzódik hozzá." Hülyeség. Akkor nevetek, ha jó poénnak tartom az épp elhangzottat. Volt, hogy egy számomra enyhén szólva bejövõs srác erõlködött teljes gõzzel a röhögésre bírásomon, mégsem sikerült halovány mosolyt sem csalnia az arcomra, mert rossz irányból próbálkozott. Ugyanakkor reagáltam már pozitívan olyasvalaki "próbálkozására" is, akit egyébként el sem tudnék képzelni egy fedél alatt velem. Hogy miért? Mert frappánsnak ítéltem meg az akkori beköpését. Ennyi. Nem kell mögé látni önámítást.

Tudtad ezt, hogy mi az a 8 dolog amivel garantáltan tönkreteszed a hajad?

1. Sz?kítés

Legjobb válasz: az 5. szerintem hülyeség

az 5. szerintem hülyeség
A kérdező hozzászólása: Nem hülyeség az 5-sem, mert az állandó hajgumi bizony töri a hajat..
Ennyi a kérdés?H tudjuk-e? :) sztem ezekkel mki tisztában van
A kérdező hozzászólása: Nem mindenki van tisztábban ezekkel, hiszen rengeteg kérdés érkezik, hogy árt-e a hajvasalás, vagy a hajfestés...Sokuk azt sem tudja, hogy nem jó minden nap hajat mosni...
akkor mit szabad csinálni egyáltalán a hajunkkal?
Persze hogy mindenki tisztában van vele. A kérdés az hogy kit érdekel. Engem pl nem. Ez csak haj. Majd újra megnõ.
Igen, tudtam, de nem mindegyik feltétlen igaz. A fonás ha nem túl szoros és óvatosan, jó gumival gumizzák be, akkor inkább védi mint károsítja a hajat. Ha ki van bontva az sokkal rosszabb, mert a dörzsölõdéstõl hamarabb fog törni. Ez a százszor fésülõs dolog sem így van. Régen az volt a szokás, hogy a nõk (pl. Sisi is) esténként százszor kefézték át a hajukat. Nem fésülték, hanem természetes szõrbõl készült kefét használtak. Az nem ártalmas, sõt, serkenti a vérkeringést a fejbõrben, amitõl állítólag a haj is gyorsabban nõ. Azt is olvastam egy angol nyelvû szakcikkben róla, hogy edzi a hajszálakat tartó apró izmokat, ezáltal meg tudja hosszabbítani a hajszálak élettartamát. A fejbõrrõl az olajokat eljuttatja a hajvégekre, amitõl puhább és fényesebb lesz. Szerintem nem véletlen volt a 19. században szinte minden nõnek legalább derék alá érõ haja. A hajmosásról annyit, hogy tényleg nem jó, ha rossz sampont használsz. Aki jobban képben van, az tud magának olyat választani, ami egyáltalán nem szárít és nem teszi tönkre. Vagy ott a másik opció, hogy sampon nélkül mos hajat. Itt nem ismertek ezek a módszerek, de Amerikában elterjedtek. Például a CO (conditioner only) vagy a WO (water only) washing. Van több verzió, mint a CWC, azaz a condition-wash-condition vagy a scalp wash, illetve a hybrid wash. Ezeket mind azért találták ki, hogy ne menjen tönkre a haj a mosástól.
De ha valaki sampon nélkül mos hajat (azaz vízzel) akkor zsírosabb lesz nem? Amúgy meg én minden nap összefogom a hajam, mert nagyon idegesít és ráadásul még csikiz is. Ja és állandóan fésülöm. Sulis napokon inkább otthon hagyom a kefét, mert nem bírnám ki, hogy minden szünetben át ne fésüljem. :S

Mikor kérdezte először gyermeked azt, hogy "mi ez"?

Legjobb válasz: A 2 éves státuszon kérdezte a védõnõ, hogy "Ugye kérdezi, hogy mi ez?". Akkor gondoltam végig, hogy valóban, talán épp akkortájt kezdte kérdezgetni, de még elég ritkán. Most, hogy lányom 2 éves 4 hónapos, szinte egész nap ez megy. Nagyon cuki és nagyon fárasztó:) Ha számára új és érdekes dolgot lát, akkor sokszor elismétli a kérdést, ezzel nyomatékosítja a kíváncsiságát: Ez mi ez, mi ez, mi ez??? Minél többször teszi egymás mögé a "mi ez"-t, annál izgatottabb.:) Amúgy megfigyeltem, hogy már rutinból is rákérdez sokszor, és ha visszakérdezek, hogy mond meg te, hisz tudod, akkor valóban meg is mondja, hogy mit lát. Biztos ez egy korszak, bár nem tudom meddig lesz ilyen intenzív.

A 2 éves státuszon kérdezte a védõnõ, hogy "Ugye kérdezi, hogy mi ez?". Akkor gondoltam végig, hogy valóban, talán épp akkortájt kezdte kérdezgetni, de még elég ritkán. Most, hogy lányom 2 éves 4 hónapos, szinte egész nap ez megy. Nagyon cuki és nagyon fárasztó:) Ha számára új és érdekes dolgot lát, akkor sokszor elismétli a kérdést, ezzel nyomatékosítja a kíváncsiságát: Ez mi ez, mi ez, mi ez??? Minél többször teszi egymás mögé a "mi ez"-t, annál izgatottabb.:) Amúgy megfigyeltem, hogy már rutinból is rákérdez sokszor, és ha visszakérdezek, hogy mond meg te, hisz tudod, akkor valóban meg is mondja, hogy mit lát. Biztos ez egy korszak, bár nem tudom meddig lesz ilyen intenzív.
1, 5 évesen:"azmi???" és rámutatott, kicsit meglepõdtem, de válaszoltam, szerencsére nem vállt mániájáva a kérdezõsködés.
2, 5 eves es inkabb "miert?"-et kerdez, de aszt sokat.
3 éves körül vagy majdnem
53 évesen
kislányom 2év 2hónapos de még nem kérdezte mert én mindig mondom neki hogy ez mi meg az mi :P
Hamarabb kérdezte azt, hogy: Ki ez? Ki az? Hogy hívják? 2 éves státuszon kérdezte a doki, de akkor/addig még nem hallottam tõle. Rá pár hétre kérdezte a "mi ez?"-t.
a lányom 20 hós és még semmi hasonló kérdés
Fél éve kérdezi naponta hatezerszer:-) 2, 5éves
Alig múlt 1, 5 éves, az elsõ szóösszetétele ez volt, és állandóan ezt kérdezte. Már 2 éves elmúlt, õ most kezd el leszokni róla, persze idõnként még kérdezi, hiszen még most sem tudja mindenrõl, hogy mi az. Elõre félek a "miért" kérdéstõl:) Biztosan lesz olyan, amit már végképp nem tudsz továbbmagyarázni, hogy miért!
21 hós most kezdte csak: Nem tudom mi ez illetve anya mit csinálsz? ezen kivül 30 szót tud aztán slussz passzt sajnos
Fiam elég késõn, talán 2, 5 évesen (?), lányom kb 1 hónapja, 19 hónaposan.

Középsulis vagyok, és fogyózni szeretnék, viszont szendvics, keksz, joghurt, sajtosbagett ezek mind szén-hidrátot tartalmazó vackok, ezen kívül mit vihetnék suliba hogy ezeket mellőzni tudjam?

Imádom a zöldségeket, gyümölcsöket, de szüleim azt mondják nincs mindig a drága zöldségre pénz, ezért mindig kenyeret, zsemlét megveszik mellé krémsajtot és ebb?l kell gazdálkodnom. Néha vesznek szalámit, de attól undorodom, mert utána néztem mib?l van :S Szóval én a zöldség és a gyümölcsöt nagyon szívesen enném, de anyukám nem engedi.. nem az egészséges étkezést, hanem ezek megvásárlását... Mit csináljak most? 154 cm magas vagyok, 60 kiló. Min. 5-6 kilótól megszeretnék szabadulni, ami nem sok, de talán nehezebb lesz leadni, mint gondoltam :) hisz nem vásárolhatok egészséges ételeket....

Legjobb válasz: Hmm......neked sem lehet valami könnyû ilyen körülmények között Na jól figyelj ! Felesleges ezen morfondirozni, nekem legalábbis világos, hogy a jelenlegi helyzetedben 1 lehetõséged van, de ezt viszont ki kell használnod ! A szüleid beleszólnak abba, hogy mit eszel, de abba nem szólhatnak bele, hogy MENNYIT eszel. Figyelj, kicsi, nem rosszindulatból mondom a következõt, de gondolj csak bele : az iskoládban van számos sovány fiatal és egy percig se gondold azt, hogy a szülõk többsége megengedi a gyereknek, hogy beleszóljon a fõzés módjába. A legtöbb anyuka annyi olajat tesz amennyit akar. A te dolgod viszont az, hogy ne zabáld degeszre magad. Napi 1 szendvics nem lenne világvége, ha sonka, paprika és sajt kerülne bele, de ha sajtkrémes és szalámis szendvicset vihetsz csak akkor inkább legyen a sajtosbagett ! Nálunk van az osztályban sok csaj, aki naponta eszik egy bagettet, mégsem kövér. Ennyit a suliról. Ami pedig az otthonit illeti, nos délben edd meg az ebéded, mert más választásod úgysincs. Viszont egyél féladagot és igyál sok vizet ahányszor éreznéd, hogy többet akarnál enni. Ne szokd meg a túl sok kajálást egyébként, mert nem vezet semmi jóra. A nap többi részében válogasd minnél óvatosabban az ételeket, ahányszor van lehetõséged joghurtot és gyümölcsöt enni vagy zöldséget, hát ragadd meg az alkalmat ! Leveshez ne egyél kenyeret !!! Ezenkivül egyél többször egy nap, de kevesebbszer. Amikor jóllakot vagy akkor mond magadban, hogy ÁLLJ! és állj is meg. Ezenkivül sok sok sok mozgás. Ha van a környéken ingyenes edzés, pl. kosár, röplabda, kézilabda vagy akármi akkor ne habozz ! Az se érdekeljen ha kezdõ vagy, persze ha fizetni kell érte akkor megértem, hogy nem lehet. Járj minnél többet a barátokkal, a haverokkal az idõ repül és a gyaloglás csodát tesz az alakodnak ! Irj minnél gyakrabban, ha még további kérdéseid vannak és használd a gyakorit bátran !

Hmm......neked sem lehet valami könnyû ilyen körülmények között Na jól figyelj ! Felesleges ezen morfondirozni, nekem legalábbis világos, hogy a jelenlegi helyzetedben 1 lehetõséged van, de ezt viszont ki kell használnod ! A szüleid beleszólnak abba, hogy mit eszel, de abba nem szólhatnak bele, hogy MENNYIT eszel. Figyelj, kicsi, nem rosszindulatból mondom a következõt, de gondolj csak bele : az iskoládban van számos sovány fiatal és egy percig se gondold azt, hogy a szülõk többsége megengedi a gyereknek, hogy beleszóljon a fõzés módjába. A legtöbb anyuka annyi olajat tesz amennyit akar. A te dolgod viszont az, hogy ne zabáld degeszre magad. Napi 1 szendvics nem lenne világvége, ha sonka, paprika és sajt kerülne bele, de ha sajtkrémes és szalámis szendvicset vihetsz csak akkor inkább legyen a sajtosbagett ! Nálunk van az osztályban sok csaj, aki naponta eszik egy bagettet, mégsem kövér. Ennyit a suliról. Ami pedig az otthonit illeti, nos délben edd meg az ebéded, mert más választásod úgysincs. Viszont egyél féladagot és igyál sok vizet ahányszor éreznéd, hogy többet akarnál enni. Ne szokd meg a túl sok kajálást egyébként, mert nem vezet semmi jóra. A nap többi részében válogasd minnél óvatosabban az ételeket, ahányszor van lehetõséged joghurtot és gyümölcsöt enni vagy zöldséget, hát ragadd meg az alkalmat ! Leveshez ne egyél kenyeret !!! Ezenkivül egyél többször egy nap, de kevesebbszer. Amikor jóllakot vagy akkor mond magadban, hogy ÁLLJ! és állj is meg. Ezenkivül sok sok sok mozgás. Ha van a környéken ingyenes edzés, pl. kosár, röplabda, kézilabda vagy akármi akkor ne habozz ! Az se érdekeljen ha kezdõ vagy, persze ha fizetni kell érte akkor megértem, hogy nem lehet. Járj minnél többet a barátokkal, a haverokkal az idõ repül és a gyaloglás csodát tesz az alakodnak ! Irj minnél gyakrabban, ha még további kérdéseid vannak és használd a gyakorit bátran !
esetleg javasolhatnál egy cserét. krémsajt helyett bizonyos napokon 3-4 szem alma vagy néhány fej saláta. 300-400 ft-nál ez sem kerül többe, és több napra is elosztható. nem az optimális diéta, de ha nincs másra lehetõség, mégis tettél valamit az egészségedért, ha pár salátalevelet becsúsztatsz a szendvics közé, vagy 1-1 almát meg tudsz enni a kekszek és sajtosbagettek helyett.
Én ezen teljesen ledöbbentem már ne haragudj! A szüleid megveszik a beteg nagymamádnak a zöldséget, és a gyümölcsöt, te tõled meg megvonják mikor fejlõdésben lévõ kamasz vagy? Érdekes meglátásúak mit ne mondjak... Egyébként a kenyér, és a krémsajt helyett simán beleférne 1 kiló almát, vagy banánt, vagy akármilyen mirelitzöldséget venni. Talán a krémsajt helyett ha van otthon más sajt akkor csinálhatsz egészségesebb változatot : reszelt sajt, fûszerek, sima joghurt keverékébõl. Már ebben is kevesebb zsír lenne. Vagy próbálj a zsebpénzedbõl venni iskolába menet egy almát, vagy akármit amit tízórainak ehetsz a kenyér helyett. A sajtos bagett se rossz megoldás még mindig jobb mint a fehér kenyér sajt kombináció. Most hogy jönnek a szép idõk próbálj meg naponta lemenni futni, sportolj, mozogj sokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget :) Remélem hamarosan lefogyok. Bár nem sok ez a 5-6 kiló, de ezért is megkell dolgozni rendesen :) Viszont, nem valami egészséges érettségi elõtt ennyire kiéheztetni magam (szerintem..)
Ha az ételeken nem tudsz változtatni akkor sportolj többet és ne egyél annyit mint eddig. Ettõl tuti fogyni fogsz!
A kérdező hozzászólása: ezt én is tudom, de nem tudom akkor mit egyek... van egy beteg nagymamám akinek veszik mindig a gyümölcsöt, zöldséget, de néha nem ehetek belõle, hogy mamámnak maradjon, de ha marad is, akkor sem ehetem meg, mert azt is neki adják. Minden nap grapefruitot szoktam enni egyet, de nagyon utálom, most ez van itthon. Salátát meg önmagába kevés ételnek tartom, meg az almát is. Az lenne a legjobb, ha anyu az ételeket nem 5 liter olajjal csinálná meg.. :S mindent leönt olajjal... az a tipikus magyar ember, aki a zsíros ételeken kívül nem nagyon ismer mást, és ezt is túl zsírosan csinálja meg. egyébként 61 éves az anyukám a nevelõ apukám pedig 54..
Ez mind nagyon szép, de sajnos attól, hogy becsúsztatsz egy salátalevelet a zsemlébe, attól nem leszel vékonyabb. :( A saláta kizárólag akkor hatásos, ha a zsemle helyett eszed. Tudom, te nem tehetsz róla, és a szüleidnek sem lehet könnyû, biztos nem könnyû beosztaniuk a pénzt. Neked sajnos marad az, hogy csak fél adagokat eszel, és rengeteget mozogsz hozzá.
A kérdező hozzászólása: Igen, az van :) Zsebpénz? ruhára kapok és buszbérletre vagy esetleg fogászatra, ha újra építeni kell a fogam. A ruha pénzt akkor kapom meg, ha anyu megengedi, hogy megvegyem. Hozzáteszem mindig turiban vásárolok és 1500 ftnál nem nagyon költök többet. De ez sem havonta van, csak ilyen szezonokon: tél, tavasz... Remélem sikerült anyukámmal megértetni a dolgokat :) Köszi a tippeket, rendesek vagytok :)
18:47-es vagyok. Ha van kertetek, akkor az is hasznos, mert nyáron lesz gyümölcs-zöldség:)
Beszélgess velük errõl:) Pl.:ha naponta 2 sajtkrémes zsömlét viszel az kb. egy hét alatt 3-400Ft.Piacon olyan szép salátát vettem szombaton(!!) 120Ft-ért, hogy csak csodálkoztam.Hozzáteszem még ma sincs semmi baja! Tehát próbáld meg megértetni velük, hogy te szeretnél fogyni, amihez bizonyos ételek mellõzése szükséges.Hosszútávon jobban jársz, ha a zsömlére, sajtra, kekszre fordított pénzt zöldségre, gyümölcsre költitek. Ha ezt megértik nyert ügyed van! Akár a neten is utánanézhetsz, hogy hogyan táplálkozunk mi, magyarok stb. így még érdekesebb dolgokat tudsz a szüleidnek mondani! 15/L
Kapsz zsebpénzt? akkor vegyél abból, azért nem szólhat, hogy mire költöd, pláne hogy ez egészséges. mindjárt nyár, olyankor sokminden nagyon olcsó., paradicsom, paprika, retek, saláta, alma.
A kérdező hozzászólása: Igen. Pont ezt csináltam múlt héten, de anyu nem engedi meg, hogy vegyek. Azt mondta, majd õ megveszi amit megesszük és ne vegyek külön mást...
Azt hozzáfûzném az elöttem szólókhoz, hogy a sajtos bagett meg a keksz sokkal drágább mint egy kiló alma szóval..hmm..:/

Miért akar szinte minden lány fogyókúrázni, és csak arról beszélni, hogy mi hízlal- mi egészséges és mi nem? ! Folyton csak ezzel törődnek, ahelyett, hogy azt teszik ami jólesik és jól érzik tőle magukat?

Sok ember csak azzal törődik körülöttem, hogy mit egyen amitől "nem hízik el"-> próbáljon ilyen témák mellett az ember jó étvággyal enni -.-" Olyan emberek- akik azelőtt nem törődtek a fogyással- és úgy is jól néztek ki..most meg nincs más téma... Teljesen kikészít, és engem is arra késztetnek, hogy csak "egészséges dolgokat" egyek (nincs súlyproblémám) de elegem van... Van valaki hasonló helyzetben? Hogy értessen meg velük, hogy az élet nem csak a külsőségről szól?! :|

Legjobb válasz: A társadalom és a média hibája, fõleg itthon aki mindenki mással foglalkozik nem pedig magával.Írták elõttem hogy nem figyelt és meghizott, tehát alapvetõ szinten figyelni kell, amit sok csaj fõleg fiatalok csinálnak az már beteges, de ez van. Javaslom hogy ne foglalkozz az ilyen emberekkel ha elkezdenek panaszkodni hogy mit nem ehetnek és ilyesmi nyugodtan mond hogy te meg miket eszel hátha abbahagyják :) Mindig mondják hogy zöldség gyümölcs stb én meg mondom hogy meki :D Ez nem azt jelenti hogy csak azt eszek hanem azt hogy néha szoktam, a kettõ nem ugyanaz. A másik fele aki csak sajnáltatja magát hogy nem tud fogyni de mindig szar kajákat eszik, neki csak szólni szoktam hogy gondoljon arra mit eszik mielõtt azért panaszkodikhogy nem tud fogyni, egy idõ után õk is abbahagyják neked a panaszkodást.

A társadalom és a média hibája, fõleg itthon aki mindenki mással foglalkozik nem pedig magával.Írták elõttem hogy nem figyelt és meghizott, tehát alapvetõ szinten figyelni kell, amit sok csaj fõleg fiatalok csinálnak az már beteges, de ez van. Javaslom hogy ne foglalkozz az ilyen emberekkel ha elkezdenek panaszkodni hogy mit nem ehetnek és ilyesmi nyugodtan mond hogy te meg miket eszel hátha abbahagyják :) Mindig mondják hogy zöldség gyümölcs stb én meg mondom hogy meki :D Ez nem azt jelenti hogy csak azt eszek hanem azt hogy néha szoktam, a kettõ nem ugyanaz. A másik fele aki csak sajnáltatja magát hogy nem tud fogyni de mindig szar kajákat eszik, neki csak szólni szoktam hogy gondoljon arra mit eszik mielõtt azért panaszkodikhogy nem tud fogyni, egy idõ után õk is abbahagyják neked a panaszkodást.
Én éveigig úgy csináltam, hogy eszek ami jólesik, emrt nem hízok. Aztán elkezdtem hízni, aztán egyre jobban, aztán majdnem 80 kiló lettem. Azóta bizony énis odafigyelek, hogy mi egészséges...
Fogyókúrázni, és csak arról beszélni? Nemtom, én egy lány ismerõsömmel szinte csak szexualitásról beszélek. Nem írok ki kérdést hogy miért akar minden lány csak a szexrõl beszélni..
Én nekem egyik kedvenc témám, de nem ítélkezek senki felett és igyekszek nem az agyukra menni. Az én életemet sokáig megkeserítette a túlsúlyom, nem túl kellemes iskolában kiközösítettnek lenni emiatt. Aztán megmakacsoltam magam, lefogytam, és szeretném megtartani az eredményt. Ezért nem eszek összevissza, szeretek egészséges receptekrõl beszélgetni, és fõleg a sportról. Fontos része az életemnek mindez. De hagyok levegõt másnak, és nem nézek szúrós szemmel, ha kólát iszik meg sült krumplit eszik, mindenkinek saját dolga, mit engedhet meg.
Elõzõ vagyok, amúgy ha nem lennék hajlamos a hízásra, akkor tuti én is minden nap ennék, amit megkívánok. Vannak csajok, akik postolják ki minden nap instagramra mennyi nutellát meg csokit tolnak be, aztán cérnaszálak. De van sajnos aki nem ilyen szerencsés.
talán azért mert a duci, kövér embereket senki nem szereti és és igyekeznek tenni ez ellen...
Lemaradt 27N
Azért mert a fiúk a tökéletes alakú lányokat keresik. Lehet, hogy most rögtön valaki utánam azt írja, hogy ez nem igaz, mert jó ha van mit fogni a lányokon, de nézzetek csak meg egy GYK-s " Fiúk, szerintetek milyen az alakom?" kérdést. Mindenhol szép, jó alakú lányok raknak fel képet, de még sokan így is találnak bennük kivetnivalót. Hol picit lötyibb a bõr, hol a kar nem elég vékony, hol picit lapos a popsi. Soha sem az összképet nézik, szõrszálhasogatók. Ezért nem akarok, és a többi lány se akarjon megfelelni egy férfinak sem.
"Mindenhol szép, jó alakú lányok raknak fel képet, de még sokan így is találnak bennük kivetnivalót" Egyrészt ez [email protected]ág, mert olyanok raknak fel képet akik mögött aligha van pár hónapnál hosszabb edzésmúlt. Általában, ráadásul kellemesen zsírosak is, persze vannak jó alakú nõi kérdezõk is. Másrészt: akikben találnak kivetnivalót, a többség azokat is du.gná. Szóval nincs szó arról hogy a férfiak miatt kényszeresen le kell fogyni. A férfiak többsége nem olyan felszínes mint amilyennek látszani akar, és csak a lyuk érdekli, nem kell fitneszmodellnek kinézni..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!