Találatok a következő kifejezésre: Ez azt hogy van (9763 db)

Ti mit éreztek és mit tesztek, mikor egy adott pillanatban, adott témában zavarba ejtően tudatlannak éreztek valakit? És mi ez - feltételezi ez azt, hogy vannak (igazi) elvárásaim? Milyen alapon viszonyítok ilyenkor?

"Milyen alapon viszonyítok ilyenkor?" - Úgy értem például feltétlenül önmagában véve elvárások indítják el ezt, hogy viszonyítsak, (tehát ha nincs elvárás, nincs ez az érzés),

Legjobb válasz: Mindenki önmagához mér mindent, a legtöbb ember azt is hiszi, hogy az az egyetlen jó, ahogy azt õ gondolja, és hogy más ember is úgy gondolkozna ahogy õ, amennyiben... (istent megtalálná, ha rájönne hogy Viktor milyen nagyszerû...) És ebbõl fakad minden rossz, mert ez egyszerûen nem igaz. Nem kell senkinek se pont azt és úgy tudnia, amit a másik, és nem is kell úgy élnie, gondolkodnia elvileg.

Mindenki önmagához mér mindent, a legtöbb ember azt is hiszi, hogy az az egyetlen jó, ahogy azt õ gondolja, és hogy más ember is úgy gondolkozna ahogy õ, amennyiben... (istent megtalálná, ha rájönne hogy Viktor milyen nagyszerû...) És ebbõl fakad minden rossz, mert ez egyszerûen nem igaz. Nem kell senkinek se pont azt és úgy tudnia, amit a másik, és nem is kell úgy élnie, gondolkodnia elvileg.
A kérdező hozzászólása: Az addig oké, de nem ez volt a kérdés. (Egy tudatosan jó szándékú emberben is támadhatnak néha nem épp nemes érzések, még ha csak egy pillanatra is - ez nem azt jelenti, hogy úgy is fog cselekedni.) Én egy tudattalan, pillanatnyi érzelmi reakciómat próbáltam elemezgetni. Az más kérdés, hogy tudatosan meg nem ilyen irányba törekednék. Ez is az oka, hogy fejtegetni kezdtem azt, hogy mi volt ez, mert meglepõdtem magamon. Igaz, hogy Te bizonyos dolgok szubjektív megítélését hoztad példának, de nálam az váltotta ezt ki, hogy egy tényszerû információnak nem volt valaki tudatában, egy olyan dolognak, amit nem lehet többféleképp értelmezni - csupán tudni kell. Én nem összetettebb dolgok szubjektív megítélésérõl írtam így - mert abban alapvetõ hogy mindenki azt hisz, amit szeretne és ilyen esetben nincs egy - már leszögezett - igazság...
Megértem, ha tudatlan egy adott témában. Mindannyian csak néhány témában nem vagyunk tudatlanok, ki jobban, ki kevésbé. :)
A kérdező hozzászólása: Ez így van. Pont ezért nem értem, - ha csak egy pillanatra is - de most miért éreztem ezt? Próbáltam valamire visszavezetni... Valamiféle elvárások nyoma lenne még? Vagy más?
A kérdező hozzászólása: (Kort és nemet is írjatok légyszi.)

Jelenleg 15 Mbites internetem van, de az ugye nemrég megszűnt és a T-home remek honlapja szerint nekünk nem elérhető az S csomagnál nagyobb. Ezt el is fogadtam egészen addig, amíg egy szerelő nem mondta azt, hogy van koax net az utcában. Ez most mi?

Erre megnézem a szomszéd címét a t-home keresőbe és 120 Mbitig van kábelnet. A mi házunkhoz még mindig nem írja. Ha egy t-home-s embert megkérdezek, hogy nálunk van-e gyorsabb net, csak megnézi a honlapon és látja, hogy nem elérhető... Hogy intézzem el, hogy beszereljék ide is? (Nyilvánvalóan van az egész utcában...)

Legjobb válasz: Felhívod a 1412 elmondod mi van és megrendeled, ha meg azt mondják nincs akkor elmondod hogy látod hogy ott van a kábel stb és a szomszédnak is ez van stb

Felhívod a 1412 elmondod mi van és megrendeled, ha meg azt mondják nincs akkor elmondod hogy látod hogy ott van a kábel stb és a szomszédnak is ez van stb
ha van kábel tv van kábelnet is koax... az internet is a tv kebelen jonne ha arra kottetnéd át azon meg simán lehet 120mbites netet igényelni

Miért van az, hogy vannak emberek akiknek soha semmi se jó? Csakis kizárólag nekik lehet igazuk? Akármit csinálsz mindenben a rosszat látja. Miért van ez? (konkrétan a páromról beszélek)

Legjobb válasz: Pl: RÉgebben õ többet keresett (telefonon) mint én õt. Ezt megjegyezte ezért sûrûbben hivtam! Ha a barátaival találkoztunk nem bújtam úgy hozzá mintha kettesben lennénk de mivel ez is rosszul esett neki ezen is változtattam! (azt azért elmondanám, hogy mindig elvár dolgokat de õ sose cselekszik úgy mint ahogy tõlem elvárja...) Rosszul esik neki ha mással beszélek telefonon (mind lányok persze) "nem lehet" fiú barátom mert teljesen ki kel magából és azt mondja, hogy fiú lány barátság nincs... de azért neki van egy lány haverja akire azt mondja : jó õ más, gyerek korom óta ismerem! És ? Én is ismerhetek fiúkat gyerek korom óta.... Melón kívül minden idõmet vele töltöm az utolsó percig mégis mindig oda szúrja hogy biztos meg csalom... kérdem én: mégis mikor amikor mindig veled vagyok??? Néha az agyamra megy már! De ettõl független szeretem! Mit tegyek?

A kérdező hozzászólása: Pl: RÉgebben õ többet keresett (telefonon) mint én õt. Ezt megjegyezte ezért sûrûbben hivtam! Ha a barátaival találkoztunk nem bújtam úgy hozzá mintha kettesben lennénk de mivel ez is rosszul esett neki ezen is változtattam! (azt azért elmondanám, hogy mindig elvár dolgokat de õ sose cselekszik úgy mint ahogy tõlem elvárja...) Rosszul esik neki ha mással beszélek telefonon (mind lányok persze) "nem lehet" fiú barátom mert teljesen ki kel magából és azt mondja, hogy fiú lány barátság nincs... de azért neki van egy lány haverja akire azt mondja : jó õ más, gyerek korom óta ismerem! És ? Én is ismerhetek fiúkat gyerek korom óta.... Melón kívül minden idõmet vele töltöm az utolsó percig mégis mindig oda szúrja hogy biztos meg csalom... kérdem én: mégis mikor amikor mindig veled vagyok??? Néha az agyamra megy már! De ettõl független szeretem! Mit tegyek?
Mondd meg neki szépen, hogy szedje össze magát. Habár ez egy ideig óráig mûködik, de aztán indul minden elõröl, tapasztalat. Az én párom is ilyen. A múltkor hisztizett, hogy mindig õ ír elsõnek, én nem jelentkeznék, ha õ nem tenné... Ott volt, hogy megmondom neki, hogy mert nincs is szükségem arra, hogy minden áldott nap elküldjük egymásnak smsben azt, hogy szeretjük a másikat, enélkül is tudom, hogy szeret, illetve, hogy én szeretem. Társaságban én sem szeretek túlzottan hozzábújni, vagy bármi, de ha kezdeményez, akkor nem utasítom el.

Csak az lehet angoltanár általános iskolában, aki tanítóképzőre járt? A tanítóképző 1-6-ig van? Anglisztika Ba kell hogy valaki 1-8-ig tanítson angolt? Vagy ez most hogy van? Valaki írja le, hogy ez hogy van.

Legjobb válasz: Tanító végzettséggel 14 osztályig lehet tanítani bármilyen tárgyat, és választani kell a képzés ideje alatt egy mûveltségi területet, azt a tárgyat lehet tanítani 5. és 6. osztályban is. De ez csak az elmélet, a gyakorlatban szaktanárok tanítanak 5. és 6. osztályban szinte mindenhol. Most már nem ba, hanem osztatlan tanárképzés lesz szeptembertõl annak, aki tanár szeretne lenni, lesz 4+1 éves képzés, ami után általános iskolában lehet majd tanítani (korábbi fõiskolai tanárképzésnek felel meg a végzettség), és lesz 5+1 éves tanárképzés, ami a korábbi egyeteminek fele meg, ez jogosít középiskolában való tanításra.

Tanító végzettséggel 14 osztályig lehet tanítani bármilyen tárgyat, és választani kell a képzés ideje alatt egy mûveltségi területet, azt a tárgyat lehet tanítani 5. és 6. osztályban is. De ez csak az elmélet, a gyakorlatban szaktanárok tanítanak 5. és 6. osztályban szinte mindenhol. Most már nem ba, hanem osztatlan tanárképzés lesz szeptembertõl annak, aki tanár szeretne lenni, lesz 4+1 éves képzés, ami után általános iskolában lehet majd tanítani (korábbi fõiskolai tanárképzésnek felel meg a végzettség), és lesz 5+1 éves tanárképzés, ami a korábbi egyeteminek fele meg, ez jogosít középiskolában való tanításra.
bocsánat, nem 14, hanem 1-4
A kérdező hozzászólása: És ha én késõbb középiskolában is szeretnék tanítani, mert nem találok állást általános iskolában? Akkor mesterképzésre kell járnom? Mikor kell felvenni még egy szakot az angol mellé? Köszönöm a választ. :)
Szerintem azt még nem találták ki, mi van azzal, aki a 4+1 után szeretne magasabb szintet... Érdemes eleve az 5+1 éves képzést elvégezni, azzal tágabb a lehetõségek köre.
Abban ezer százalékra nem vagyok biztos, de mintha szakpárra lehetne jelentkezni az osztatlan tanárképzésnél. A felvi.hu-n megtalálod a párokat.
A kérdező hozzászólása: És akkor az anglisztika az lesz az 5+1 éves? Aki 5+1 évesre megy az is taníthat általános iskolában vagy csak a 4+1 éves?
Az anglisztika bölcsészképzés. BA+MA rendszerben. Van 4+1 és 5+1 éves angoltanár képzés. Nyilván magasabb végzettséggel elvállalhatsz olyan munkát, amihez alacsonyabb szintû végzettség kell, fordítva nem mûködik.
A kérdező hozzászólása: És mit lehet csinálni akkor, ha általános iskolában szeretnék angol tanár lenni, de érdekelnek a kereskedelmi, vendéglátó szakok és azokat is szívesen tanítanám középiskolában?

Na hölgyeim és uraim. A következő lenne a problémám az hogy van ugyebár ez a PUA, amit azért kezdtem el már vagy 2 éve hogy ha lányokkal akarok kapcsolatot kialakítani akkor ez sikerüljön is, de nem sikerül. Miért van ez? (A többi lent)

Még várok egy kis külső ismeretet hogy szelektáljak abból hogy most a PUA - ban mi felesleges és mi nem az, hátha könnyebb lesz így sikereket elérnem, ezért most a sok PUA válasz után szeretnék kérni egy pár PUA nélküli választ, MEGOLDHATÓ?

Legjobb válasz: A trükközés leginkább csak arra jó, hogy növeli az önbizalmadat. (Úgy érzed, hogy van valami a tarsolyodban, amitõl nagyobb esélyed van.) Magyarán placebó. Intelligensebb, jobb megjelenésû nem leszel ezektõl a módszerektõl. Ha rám hallgatsz, akkor a saját hülyeségedet nyomod, de minél több nõnek. A nagy számok törvénye hamarabb hoz majd egy neked megfelelõ nõt, mint a PUA módszerek, amiknek a hatása legfeljebb az elsõ szexig tart el. Remélem segítettem. Dr. Me

A trükközés leginkább csak arra jó, hogy növeli az önbizalmadat. (Úgy érzed, hogy van valami a tarsolyodban, amitõl nagyobb esélyed van.) Magyarán placebó. Intelligensebb, jobb megjelenésû nem leszel ezektõl a módszerektõl. Ha rám hallgatsz, akkor a saját hülyeségedet nyomod, de minél több nõnek. A nagy számok törvénye hamarabb hoz majd egy neked megfelelõ nõt, mint a PUA módszerek, amiknek a hatása legfeljebb az elsõ szexig tart el. Remélem segítettem. Dr. Me
ilyen szavakat használsz a csajokkal való beszégetéseid közben, hogy "natural" meg "true story"? nem tudom hány éves vagy, de a 20 év feletti csajoknak ez baromira nem jön be...nagyon b*zis...
Elõször el kell hinni, hogy értem nedvesednek. Vagy legalább azt, hogy néhányan a kiszemeltjeim közül. Én úgy képzelem, hogy ki kell állni a szilára és ugrani. Nem könnyû elrugaszkodni, mert a zuhanásban már nincs kontroll. Ha szerencséd van, akkor a tengerbe pottyansz, ha peched, akkor jégre esel. Lehet, hogy az elsõ mondat után ott fognak hagyni. De akkor is csak annyi történt, hogy annak a lánynak nem jöttél be. Sosem éreztem, hogy egy ilyen kudarc engem minõsítene. (A lányt sem minõsíti!) Nekem a PUA-ban minden felesleges, mert semmit nem tudok róla, mégis van barátnõm.
A kérdező hozzászólása: 15. az is igaz meg kell próbálni. Így smároltam egy csajjal hogy én hülye azt hittem hogy nem kellek neki és ott sugdolóztam vele és elkezdem neki : Hogyha ennyire aranyos leszel továbbra is mint amilyen eddig is voltál akkor vagy ma vagy legközelebb kapsz tõlem egy csókot. és erre a válasz hatalmas meglepetésre a következõ volt : óóóóó De miért nem most és ezt mosolyogva mondta . :) Bezony :DD Csak az a cinkes hogy 2 nap múlva dobott és most nem vagyunk valami jó társasági viszonyban egymással. De a két percig tartó elsõ csók az Zsír volt :P
Utolsó! reményt adtál, hogy még léteznek férfiak! köszönöm!
vagyis 21-es, elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: Viszont ez csak véletlenül sikerült úgy hogy hülyeségbõl bedobtam neki.
A kérdező hozzászólása: 21-es Pacsi :DDD Ez viszont már motiváló és ez is TRUE STORY :P
A kérdező hozzászólása: 20. 18 éves vagyok, de már unom hogy 19-tõl felfele a nõk lebuz*znak egy két megnyilvánulásomért, nem értem hogy ez miért buz*s? Még azt megértem hogy a külsõmre mondják mert extrém ektomorf testalkatú vagyok mint Zyzz és elterveztem már azt is hogy követem a karrierjét csak én a 2. év után már inkább lazára veszem a gyeplõt, mert én se szeretnék 21 évesen szívrohamot kapni, de hogy egy két ilyen egyedi szót mondok azt nem értem hogy miért lenne buz*s?
mert ezek nem egyedi szavak...igen, gáz. nagyon.
A kérdező hozzászólása: 28. akkor az angol pasik melegek áhh értem... (true story, natural) XDDD Tudom már miért annyira Péniszhiányosak akkor az angol nõk ha külföldit látnak és nem francia. jó vicc :DDD
az angolok nyilván angolul beszélnek az angolokkal, de a magyarok miért beszélnének angolul a magyarokkal? nyugodtan használhatsz magyar szavakat, amikor magyar nõkkel beszélgetsz. hidd el!
Ez sima pénzlehúzás, nem leszel tökösebb tõle. A sok lúzer meg szalad hozzájuk, ezek meg nem gyõzik tömni a zsebüket, az ilyen hülyék miatt, amilyenek ti vagytok.
Kedves Kérdezõ! Elõre bocsátom, én ismerem a PUA-t. Alaposan. Rajtad áll, hogy kezeled a véleményemet. Már rengeteg helyen elmondtam, hogy a PUA nem "szánalmas", és nem is "csodatévõ", viszont mûködõ dolog. Ha úgy tetszik, egy "fegyver". Ami nehéz a használatában, az, hogy a forgatójához kell igazítani. Így, ebben a sorrendben. Nem Te alkalmazkodsz hozzá, hanem õ hozzád. Ha azonban nincs egy kialakult világképed, értékrended, céljaid, önálló gondolataid (most nem rólad beszélek, hanem általánosságban), nem fogod tudni használni és ellened fordul. Nem jutsz egyrõl a kettõre, és a környezeted is csak annyit lát majd, hogy hiába olvastál el ennyi anyagot, az mind fos. A PUA igazi titka annyi, hogy megtanítja, mik azok az értékek, amiket a nõk keresnek, minden más felszín. Igaz, hogy "zavaros felszín", tehát alá kell látni. Ilyet sehol nem "tanít", hogy egyetlen szavadtól benedvesednek a csajok. Ha ilyet olvasol, akkor rossz helyen keresgéltél és rossz anyagot találtál. Azt javaslom, ne erre törekedj, és ne is arra, hogy "igazi natural"-lá válj. Túl sokat agyalsz, és nem figyelsz, sem a környezetedre, sem a nõre. Azt javaslom inkább, hanyagold ezt a teret egy picit, és inkább tûzz ki célokat magad elé, reális célokat. Küzdj értük. A nõk szeretik, ha egy férfinak vannak tervei és törekszik is, hogy elérje, mert azt veszik le belõle, hogy ha róluk lenne szó, értük is tudnál küzdeni. Ha eléred a céljaidat (egyre nagyobbakat, csak fokozatosan), lesz önbizalmad, ami meglátszik majd rajtad, és az önbizalom az, amire "nedvesednek" a csajok. Építsd az életedet, színesítsd - hobbik, utazás, sportok. Ha színes az életed, azt a nõk is vonzónak találják, mert szeretik az izgalmakat. Ne úgy állj a csajokhoz, hogy meg akarod dugni õket, hanem meg akarod ismerni õket, értéket vinni az életükbe (magadat). Mindenki az értékeset keresi. 26/F
Szerintem 20 évesen már ciki "menõ" kifejezéseket használni. Kifejezetten kerülni próbálom az idegen szavakat, mert ha szakmázni kezdek, akkor repülnek az angol vagy latin szavak. Nem az a nagy dolog, ha tudsz egy kicsit "külföldiül", hanem az, ha egy sok idegen kifejezést tartalmazó témát a laikusoknak is el tudsz magyarázni. Mesélhetnék a napi munkámról úgy a barátnõmnek, hogy egy kukkot se értsen belõle. Ezzel lehülyézném. Persze néha mondok olyan mondatokat, amiben csak a névelõk vannak magyarul, de akkor nevetünk egyet és elmondom normálisan. 21-es voltam.
utolsó kettõ! köszikösziköszi. remélem rohangálnak még hozzátok hasonló emberek az utcán:) fognék egyet magamnak:)
A kérdező hozzászólása: 16 . épp ez az egyik gondom, hogy már azt akarom hogy a szavamtól nedvesedjen.
A kérdező hozzászólása: 16. na igen ez az True Story ;)) :P
A kérdező hozzászólása: 14. Akkor az a pasi a rutinokért kapkod és nem spontán nyomja a dolgot, ezért kell naturálnak (természetesnek, spontánnak) lenned hogy ne ijjeszd el a csajokat a sablonokkal(amiket hülyeség használni, mert nem te vagy)
A kérdező hozzászólása: Épp azt akarom elérni hogy natural legyek mivel akkor önmagamat adom csak azt nem tudom hogy ezt hogy érjem el úgy hogy a csajok nedvesedjenek értem vagy legalábbis vonzónak találjanak õk is engem, és ne csak én õket és szeressen õk is megismerni ne csak én õket, ahogy ez a PUA-s direkt nyitásba is benne van .;)
Lehet, hogy nem megy neked az értõ olvasás.Ennyibõl nem tudom megállapítani.Két év alatt, ha még nem tudtál egyetlen egy spontán beszélgetést sem indítani egy lánnyal sem, akkor vagy veled van nagyon nagy bibi, vagy egyszerûen nem vagy a megfelelõ közegben.Mozduljál ki, ha pedig ismerkedsz, akkor ne csajozz, hanem csak simán ismerkedj, aztán majd alakul.
A kérdező hozzászólása: Egy szó mint 100 ne legyenek érdektelenek állandóan.
Ha azt akarod, hogy önmagadért nedvesedjenek rád, akkor olyanná kell válnod, amitõl nedvesednek. Nincs más út. Ha olyan maradsz, mint amilyen voltál, akkor nem lesz változás. Ezzel semmi újat nem mondtam, csak észre kell venned neked is. Amúgy nem tudom, hogy hogyan kéne viselkedned. Mondom, beszélj sok nõvel, és akkor majd találsz olyat, akinek szimpatikus a stílusod.
A kérdező hozzászólása: én inkább a másodikra Tippelnék nem vagyok jó közegben és emiatt semmiben sem tudok a saját tudásomhoz megfelelõen teljesíteni ergo nem tudom önmagamat adni csak ritkán. Ezt már leteszteltem.
a PUA egy lehúzás. Olyan, mint mikor a dagadt nõkkel elhitetik, hogy napi 2 kapszulával le lehet fogyni szenvedés nélkül, és meg is veszik több 10 ezerért. Veled is elhitették, hogy majd odajársz és megy minden magától.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nekem önbizalomhiányom is van mert ez arra utal.
A kérdező hozzászólása: 7. nekem nem lehúzás mivel én nem leszek hülye elõadásra menni inkább leszedek egy pár Kalóz Pua anyagot Torrentrõl meg minden zsivány dologról és onnan gyûjtöm az ismereteket és még ott a terep. Minek ide elõadás és Pénzkidobás?
nagy zsivány vagy te akkor
Attól még kérdezõ, ugyanolyan ostoba vagy, mint a dagadt nõ, aki beveszi a kapszulákat, csak nem fizet érte. Attól várod a megváltást, hogy letöltesz valamit és elolvasod. Ez komoly? Menj ki emberek közé, erõszakold meg magad, dobd sutba az önbecsülésed és kezdj ismerkedni. Nem könnyû, ha eddig sem volt az. De könnyen ne várj sikereket. Meg kell szenvedned többszörösen is.
A kérdező hozzászólása: úristen ez most komoly erõszakoljam meg saját magamat fujj azért nem vagyok ennyire énszexuális, minek dobjam suttba az önbecsülésem, amikor az hátráltató tényezõ ha nincsen? Egyszerûen csak ismerkednem kell ennyi az egész ja igen és nem vagyok olyan ostoba mint hiszed mert a trükkök és az ehez hasonló PUA rizsák nem érdekelnek csak azok érdekelnek a PUA-ban hogy hogyan legyek a legkönnyebben naturál, inkább a gondolkodásmódra fordítok több figyelmet és nem a trükkökre rutinokra. Ugyan azt te is tudsz magadnak improvizálni és még akkor úgy hozzád is illik. ;)) :P
A kérdező hozzászólása: Az úgy nem sablon betanult dolog, hanem a te elméd szõtte ki.
azt hiszem ez az a cucc, amit olvasva a barátnõimmel sírva szoktunk röhögni...bocsi Kérdezõ... nincs annál szánalmasabb, mint amikor látszik egy pasin, hogy mennyire megtervezi azt, hogyan szedje fel a nõket. ilyenkor annyira idegesek attól, hogy minden a terv szerint haladjon, hogy rohadtul nem figyelnek a nõre és az egész szituáció nagyon kínos lesz és menekülésre készteti a nõt...
Önbizalmad nincs, nem pedig önbecsülésed. Pont hogy a nagy önbecsülés az amit féltesz, mikor egy nõ elé kellene állni. Önmagad megerõszakolása pedig nem nemi erõszakot jelent, bár gondolom ez neked is leesett. Meg kell lépni bizonyos dolgokat, bele kell állni a pofonokba (itt sem fizikai pofonokra gondolok). Azt meg el kell felejteni, hogy vannak receptek. Nincsenek. Oda kell állni a nõk elé, és meg kell mérettetni. Egy pár pillanatra férfiként kell viselkedned és utána úgyis történik, aminek történnie kell. A lényeg csak annyi, hogy el kell kezdened ismerkedni, akár mennyire is fájdalmasnak tûnik. De választhatod a könnyebb utat is, csak akkor benne van a pakliban, hogy egyedül maradsz életed végéig. És tapasztalatok nélkül halsz meg. Neked kell döntened.
Az igazi bajod a hozzáállás cimbi... Azt akarom, h nedvesedjenek, amikor rámnéznek... Hát nem így kellene hozzáállni. Beszélgess velük, próbálj meg közös témákat találni, legyél nyílt, és idõvel eljutsz odáig, hogy bármirõl tudod lökni a dumát.
A kérdező hozzászólása: 32. Pontosan egy ilyen válaszra vártam !!! végre valaki aki igazán hitelt érdemlõen kifejti a legfontosabb dolgokat. Köszönöm neked. Apropó privátban majd írok, mert már megválaszoltad egy pár kérdésemet és mindegyikre olyan választ adtál ami számomra fejlesztõleg és nagyon hasznosan hat. Kíváncsi volnék arra, hogy te ki is vagy valójában és tagja stb.. De ezt majd priviben..

Miért van az, hogy van digitális táblára pályázat az iskoláknak. De pl iskolafelújításra, fűtéskorszerűsítésre nincs, vagy egyszerűen nem megnyerhető? Kinek jó ez? Mert sem gyereknek sem tanárnak, szülőnek nem.

Legjobb válasz: Én sem értem ezeket a pályázati kiírásokat. Nálunk van több, mint 10 digitális tábla. Minden osztályban van laptop, projektor, dvd-videó lejátszó, és van 5 számítástechnika terem, és egy multimédiás nyelvilabor 20 számítógéppel. DE annyira fûtenek csak, hogy langyos legyen a radiátor, és nem megyünk a multimédiás nyelvilaborba, inkább elcserélik azt a termet a nyelvtanárok, annyira hideg van. Kabátban ülünk a gépek elõtt, és próbálunk tanulni. Hát ez egy normális világ?

Én sem értem ezeket a pályázati kiírásokat. Nálunk van több, mint 10 digitális tábla. Minden osztályban van laptop, projektor, dvd-videó lejátszó, és van 5 számítástechnika terem, és egy multimédiás nyelvilabor 20 számítógéppel. DE annyira fûtenek csak, hogy langyos legyen a radiátor, és nem megyünk a multimédiás nyelvilaborba, inkább elcserélik azt a termet a nyelvtanárok, annyira hideg van. Kabátban ülünk a gépek elõtt, és próbálunk tanulni. Hát ez egy normális világ?
minek pályáznak számítógépre, meg digitális táblára, ha nem tudják hova tenni? Most komolyan! Mit képzeltek? Odamennek a minisztériumhoz/önkormányzathoz és azt mondják, adjatok pénzt, azok meg adnak, hogy legyen hova tenni a sok cuccot??? Ugyanmár! Persze igazad van, jó lenne, ha lenne mindenre pénz, de az én olvasatomban a te példád a következõ: Lenyúlták a pályázati pénzt egy olyan iskola elõl, akik még használni is tudták volna a sok cuccot és még nekik áll feljebb.
Akkor másik példa: kempingbicikli a postásoknak, darabja 250.000-ért. Dettó. A támogatások legalább fele eltûnik manapság különbözõ zsebekben, mielõtt elérné a célját. Ez a szomorú. Nem azzal veszít igazán sokat az iskola, h 8 helyett 4 digitáli táblát kapott, hanem hogy az összes szaros tábla helyett nem teõfelújítást pl. Tudom, h nem ugyanaz a kassza, de azért mégiscsak nonszensz!!
Komolyan van ilyenre pályázat? Jó tudni... Tényleg inkább felújításra, fûtésre... kéne. Anyukáméknál is most spórolnak a fûtéssel, és a fél tanári kar lebetegedett, a gyerekekrõl nem is beszélve. Pedig ez Budapest, és elvileg egy átlagos környék.
mondok egy példát. a mint nagymami/nagypapi (tegyük fel) adsz a fiadnak 10e forintot, hogy vegyen a nevedben karácsonyi ajándékot az unokádnak. Gondolom nem töltene el túl nagy lelkesedéssel, ha karácsonykor kiderülne, hogy a fiad a gázszámlát fizette be a pénzedbõl az unokád meg ott van ajándék nélkül. A digitális táblára elkülönített pénz, az nem ugyanaz a keret, amibõl a felújításokat kell csinálni. Ráadásul ha jól tudom a digitális tábla uniós keret. Az unió erre ad pénzt, lehet, hogy a másikra is ad, de a kettõ nem ugyanaz a keret. Nem lehet ide-oda tologatni.
Hát ez egy dolog, hogy most erre van az uniós támogatás, legyen, mert nem hülyeség, csak így télen talán a másik fontosabb lenne, vagy jobban kéne hangsúlyozni, ha van, szóval hiába lesz nekik ott a hiperszuper digitális tábla, ha a fél iskola lebetegszik, mert hideg van az iskolában... Azért van egy fontossági sorrend. És valószínûleg a felújítást meg fûtéskorszerûsítést jobban preferálnák a sulik.
"Mert odafent valakinek a haverja befektetett egy digitális táblákat gyártó cégbe, és természetesen piacot kell szerezni neki..." Így van. Hasonlóképpen, mint a vizitdíjautomatákat gyártó cég esetében. Úgy hívják, h "Uniós pénzek lenyúlása".
Mert odafent valakinek a haverja befektetett egy digitális táblákat gyártó cégbe, és természetesen piacot kell szerezni neki...
A kérdező hozzászólása: Miért kéne állami feladatokat a szülõknek ellátni? Ugyanis a legtöbb iskola állami tulajdon.
A szülõknek kell kifizetni, más megoldás tényleg nincs, ez a "való világ".. De azt senki ne mondja, hogy ez így normális!! Kíváncsi vagyok, h te pl. mit szólnál, ha közölnék, h 3 hónapig 20 ezerrel kevesebb fizetést kapsz, mert abból újítják fel a fûtést a munkahelyeden..
A kérdező hozzászólása: Nem nem a szülõnek kell kifizetni. Õ már kifizette az adóforintjaival. Ott kell ilyenekért fizetni a szülõnek ahol nem kap állami pénzeket az intézmény. Pl alapítványi iskola. De tényleg nem tudom kedves egyetemista mit szólnál ha az mondanák ha melegebbet akarsz a kollégiumban, akkor nem lesz ösztöndíjad és fizess többet, mert szigeteljük, vakoljuk és festjük az épületet ahol laksz. Mennél az utcára tüntetni nem?
Ha a suli nem figyel oda, és a szülõ észrevesz egy pályázati lehetõséget, szólhat a sulinak, ki tiltja meg? Mellesleg én soha nem kaptam ösztöndíjat, mert nálunk aki kapott, az a HÖK-ösök közül került ki, és valahogy nem továbbították a lehetõségeket a többi diáknak, idén bevezettek egy újat, de abból is kicsúsztam, mert végzõs vagyok.
Uniós pénz ez is, az is. Elméletileg készült egy stratégia, amely alapján az uniós pénzeket megkapjuk. Csak sajnos több esetben az érintettek nem lettek megkérdezve. A pályázati rendszerben olybá tûnik, hogy amire lenne kereslet és szükség, ott a keretek csak az igénylés töredéke, míg amire van keret, azt...nem igazán lehet kihasználni. Ez a digitális tábla szerintem is egy nagy hülyeség, mert attól a gyerek nem fog jobban tanulni- sõt. És aki akar, az tanul digitális tábla nélkül is, aki meg nem, annak hiper-szuper akármit is adhatnak. Inkább a pedagógusképzésre kellene figyelmet fordítani, hogy csak az taníthasson, aki: ért hozzá, van türelme a gyerekekhez, empatikus. Sajnos a pedagógusok nagy százaléka, és egyre több nem pedagógus...
Van nálunk 500 ezer volt, csak a tábla és legalább 2 ilyen tábla van. De ahhoz kell még a projektor és még sok minden.
Kicsit "mélyebben" belelátok az uniós pénzek újraosztásába, így tudok egy-két jó tanácsot adni. Az, hogy egy pályázatot nem tud megírni a pályázatot beadó fél, az nem hiszem, hogy a pályáztató hibája. Az uniós pénzek NAGYON meg vannak címezve, és bizony elég faramucin kell megfogalmazni egy pályázati kiírást ahhoz, hogy végül jusson másra is, mint amire az unió ad. Ilyen pl. a digitális táblák esete. Nyugodtan bele tudja írni, mint járulékos költség az elektromos hálózat felújítását, ha nem azt írja bele, hogy elektromos hálózat felújítása, hanem BEÜZEMELÉSI KÖLTSÉG! Csak tudod, kérdezni kellene, és szívesen elmondanánk... Az pedig, hogy szegény iskolákban fáznak a gyerekek megint csak egy nagy csúsztatás. Spórol a fenntartó. De miért? Mert cseszik pályázni bármire is. Inkább sír. Hát sírjon. Attól nem lesz melegebb. Jártam vidéken, 1800 fõs település talán 150 fõ diákkal, nyolc általános suli. GYÖNYÖRÛ TERÜLETEN, pöpecül rendbetett iskola, tömörfa ajtókkal, lakkozza, a tantermek rendbetéve, parkettázva, új ablakokkal stb. Csak lestem, hogy aztán ez meg hogy lehet, mikor épp arról tárgyal az iskola évek óta a kistérségével, hogy ne zárják be. Az volt a válasz, hogy pályázni tudni kell, és merni kell a szülõktõl segítséget kérni. Ismét mondom: 150 diák tanul ott. Ja és nem politikus lakik a településen, tehát a pályázati források újraosztásánál az ésszerû, jól összerakott pályázat az ami segítette az iskolát. A település 250 milliós költségvetésbõl gazdálkodik. És eltart egy ilyen iskolát, lehetõsége van fejleszteni. Vajon hogyan? Hát nem úgy, hogy ül és sír! Digitális tábla? Igen. Számítógép? Igen. Laptop? Igen. Ha erre adnak, meg kell találni a lehetõséget, hogy hogy kapd meg. Több civil szervezettel dolgozom együtt. És bizony napi szinten hallom, hogy miért pályázzunk húszmilliót kulturális kompetenciafejlesztésre, mikor enni nem tud az a szegény gyerek. Hát azért, mert erre van keret. De ha megnézed, napi 3e Ft-os összeg erejéig ADHATÓ a célcsoportnak étkezés amikor részt vesz a képzésen vagy a tevékenységen. Ja, hogy nem írt bele a kedves pályázó ilyen összeget? Ez már nem a MI BAJUNK. Tessék elolvasni. Mindenben ott van a segítség. CSAK MEG KELL TALÁLNI. És máris jut egy kompetenciafejlesztõ pályázatból párizsira is... Sírni lehet, amíg ti sírtok, addig két pályázatot megírok két civil szervezetnek, akik kb. öt évig biztosítják a hathatós és jó mûködésüket és fejlesztik a saját településüket. Együttmûködés, nyitott szem és fül. Ezen múlik. Semmi máson. Kevesebb beadott pályázat nagyobb nyerési esély :) Tehát NE pályázzatok, és az iskolás se pályázzanak. Minek. Úgysem tudják hova tenni...
"Egyébként ezek nem a szülök feladatai hanem a fentartóé" lenne. de mivel a fentartó nem csinálja, így maradnak a szülõk, támogatók stb. én ebben a világban élek. Te melyikben?
A kérdező hozzászólása: Na persze 600 diák szüleit! Egyébként ezek nem a szülök feladatai hanem a fentartóé és gondolkodj már egy önkorményzatnak hány ilyen itnézménye és egyéb más feladata van és mennyi pénzbõl gazdálkodik. A pénz sohasem lesz több, de a faladat igen. Nem ezen a földön élsz úgyl átom. Vagy mág nem voltál ilyxen heylen.
A kérdező hozzászólása: Tudod én erre a csak akarni kell dumádra mondom azt kérdezd meg anyukádat ez hogy is van. mosdnjuk õ szeretne új füzeteket a gyerekeknek, Sõt meg is van már hol szerzi be.. stb Ezek nem olyan döntések, hogy én a karbantartó eldöntöm új kábelt húzok megveszem és meg csinálom. Mert meg csinálhatja saját pénzbõl, aztán keresztet vethetrá.
én németországban élek, és kb 3 hónapja volt a hírekben hogy az elsö iskola ahol digitális tábla van és mekkora dolog. majd le estem a székröl, mert kb 2 éve volt ugyan ez a hír nálunk. mikor mondtam a páromnak azt mondta biztos több pénze van a magyar államnak az iskolákra. vicces nem? egy nyugati országba 2 évvel késöbb kerül ilyen modern dolog. Amúgy itt a legtöbb iskolában még krétás tábla van, néhol filces. annyira meglepödtem ezen is hogy stuttgart mellett ami nem is szegény része németországnak egy városban 4 iskolában jártam abbol egyben volt filces tábla. igaz minden teremben volt mosdó ahol a tanár kimosta a szivacsot többször is óra közben.
Remélem, megtaláltad a választ a kérdésedre: Azért arra pályáznak, mert arra lehet. Ha az éhezõknek pl. laptopokat osztogatnának, nem hiszem, h nem állnának be a sorba, de azért megfordulna a fejükben, h ennyi pénzbõl mennyi kaját is vehettek volna..
A kérdező hozzászólása: Megy a kampány ez egészséges életmódról. S voltak anno pályázatok arra, hogy építsenek külön tornatermet az iskolák. De valahol azok a pénzek és pályázatok eltûntek. Te azt tudtad, hogy ma Magyarországon van olyan iskola ahol a tornaórákat télen a tanteremben tartják? Mert nincs tornaterem? S ne gyere azzal, hogy miért nem nézték meg jobban. Ugyanis ezek az épületek nem ma és nem a mai kor igényinek épültek. S ne hidd , hogy nem akarják megolddani a problémákat. S nem vagyok bölcsész csak eü-s.
Az ilyen digitális táblákkal, eg a kakaóbiztos 1 millió forintos ovis(!!) számítógépekkel valakik mindíg nagyot kaszáknak! Ez van.
továbbra sem értem, és szeretném ha megmagyaráznád, hogy minek pályáznak olyanra, amit nem tudnak használni? És fõleg utána milyen alapon verik a tamtambobot, hogy nincs hova rakniuk? Én, de biztosan bennem van a hiba, úgy gondolom, hogy ha pályáznék egy rakat számítógépre, akkor legalábbis megfordulna a fejemben, hogy mégis hova fogom rakni, mit fogok vele kezdeni, ha esetleg megnyerem... De biztos én vagyok a hülye. Tudod amikor otthon kialakítottam magamnak a számítógépem helyét, akkor felmerült bennem pl. az is, hogy lehet nem véletlenül van földelt csatlakozó a gépen. (egyébként tényleg nem) Mivel nálunk a panelban nem volt a lakószobákban földelés a konektorokban, ezért húztam magamnak a fürdõbõl földelést. De biztos bennem van a hiba, hogy ilyenek eszembe jutnak. Amikor a kollégimba anno az egyetemen beköltöztünk, akkor is azzal kezdtük, hogy megnéztük van-e földelés a konektorokban, meg milyen biztosítékok vannak és mennyit bír a hálózat. (5 számítógép, 2 hûtõ, mikró, elektromos platni stb.) Bár mi mûszakisok voltunk, az iskolákban meg inkább bölcsészek vannak. Nyilván itt lehet a gond. És mi köze mindehez a sportcsarnoknak?
OFF: Másrészt "régen" a gyerekek mindenféle tábla nélkül is meg tudtak tanulni írni, olvasni, nem hinném, hogy ettõl a táblától most másképp lenne. A felesleges modernizálás helyett inkább az oktatás színvonalát kéne szinten tartani, megbecsülni a pedagógusokat, meg persze az alapvetõ feltételeket megteremteni az oktatáshoz (pl. 20 fok, ilyesmi.).
A kérdező hozzászólása: bocsi a város összes intézménye aki pályázhatott beadta a pályázatot. S már nem is várták, hogy nyernek erre mind a 16 intézmény nyert. S minden intézmény hasonló gondokkal küzd. Na ezt add össze. Egyébként meg a kis iskoláknak nem digi táblára van szüksége. Tudod õk is szívesebben eladnák az eszközöket, hogy legyen másra pénz. S m, ég valami volt sportcsarnokra is pályázat de azon egyetlen vidéki kis iskola sem nyert érdekes nem?
Szükséges az infrastruktúra fejlesztése, különben az esélyegyenlõség akár a munkaerõpiacon nem fog érvényesülni. Vannak különbözõ úgynevezett operatív programok, amely más-más terület támogatását szolgálják a kiszabott támogatási összegekkel. Pl.: GOP, TIOP, gazdasági, infrastruktúra operatív program. Ezekben van leszögezve, hogy milyen támogatásra lehet pályázni, és annyit lehet "szétosztani", amennyi összeg ezekre le van osztva. Nehéz az átcsoportosítás, és azért probléma ez, mert egyes területeken az interaktív táblák hiánya, más területeken, mondjuk egy vidéki kis iskolában pedig a fûtés hiánya okoz problémát. Túl nagy különbségek vannak, és nehéz az érdekek összeegyeztetése. Nem lehet úgy kiírni pályázatot, hogy az mindenkinek megfeleljen... És pályázni nem kötelezõ...

Anyukám mindig azt mondja és szinte mindig ezen vitázunk hogy van egy olyan barátnõm aki szinte a legjobban meg ért meg minden, és anyukám azt mondja hogy ez nem igazi barátság, egyszer megun és ott hagy egy másik barátnõjéért. Szerintetek igaza van?

és hogy szerinte tuti hogy folyton kibeszél amit elmondok neki. De én már tapasztaltam hogy nem beszél ki de nem tudja anyukám megérteni.De én nem olyannak ismertem meg aki csak hirtelen otthagyna... Mit csináljak? 14/L

Legjobb válasz: Semmit ne csinálj, sodródj az árral, az idõ majd igazol vagy téged, vagy az édesanyádat. Csak ne lepõdj meg, ha az anyukádnak lesz igaza. Ne feledd, van vagy 25 év elõnye élettapasztalatban. Nem elhanyagolható momentum. Ettõl még nem biztos, hogy igaza van, majd az idõ eldönti.

Semmit ne csinálj, sodródj az árral, az idõ majd igazol vagy téged, vagy az édesanyádat. Csak ne lepõdj meg, ha az anyukádnak lesz igaza. Ne feledd, van vagy 25 év elõnye élettapasztalatban. Nem elhanyagolható momentum. Ettõl még nem biztos, hogy igaza van, majd az idõ eldönti.
egyetértek elsõvel.. szerintem se biztos, hogy igaza lenne anyádnak, ehet neki csak olyan barátai voltak, akik ilyenek voltak vele.. Semmi sem bizonyítja azt, hogy a te barátnõd ilyen lenne.. majd eldõl késõbb, hoyg kinek lesz igaza...
Elég megkeseredett anyukád lehet, ha ilyeneket mond. Valószínûleg neki nem voltak még igaz barátai, de neked attól még lehetnek. Az meg úgyis kiderül az idõk alatt, hogy elárul-e vagy sem, addig pedig ne agyalj ezen, csak élvezd a barátságát, mert a folytonos gyanúsítgatással csak saját magadat idegesíted. Igenis léteznek igaz barátságok.
Ha pedig sehogy nem tudod meggyõzni anyukádat, hagyd rá. Nem az õ dolga, hogy te kiben bízol meg, és kiben nem.

Azt, hogy van e peteérés és a terhességét kimutatja a vérvétel? Hogy van irva a laboreredményre ez a kettő mi a nevük? Ezt külön kell mondani a háziorvosnak, hogy ezt a kettőt is nézzék vagy eleve szokták mindig?

Legjobb válasz: ezeket a aháziorvos nem irja ki hanem a nögyógyász, endokrinológus vagy meddõségi szakember ir rá ki vizsgálatot. Kell 3. napi vérvétel és kb 21. napi. Ott a progeszteron zsintbõl látják volt-e ovu. A sima labor vizsgálat amit a háziorvos ir ki ott nem néznek hormonokat egyáltalán. Ezt speciális hormon vérvételnél nézik.

ezeket a aháziorvos nem irja ki hanem a nögyógyász, endokrinológus vagy meddõségi szakember ir rá ki vizsgálatot. Kell 3. napi vérvétel és kb 21. napi. Ott a progeszteron zsintbõl látják volt-e ovu. A sima labor vizsgálat amit a háziorvos ir ki ott nem néznek hormonokat egyáltalán. Ezt speciális hormon vérvételnél nézik.
A kérdező hozzászólása: értem, és sima hasi ultrahanggal?
inkább hüvelyivel érdemes nézni, de azt nem elég egyzser. kb 2 naponta szokták vizsgálni. A terhességet egyébként a HCG szintbõl tudják megállapitani. Terhességet uh-pn leghamarabb 5. héttõl lát az orvos (aktus után 3 héttel) A tezst már aktus után 2 héttel kimutatja, ha gyanakodsz rá csinálj tesztet. Ha nincs ovud endokrinológushoz menj ne nõgyógyászhoz mert annak hormonális oka van az pedig rá tartozik.
A kérdező hozzászólása: járok endokrinológushoz 3 havonta, de csak annyit csinál, hogy felirja a Meforalt és viszlát.. :/
Asszem a háziorvos terhességi tesztet tud kérni, de más hormont, pláne peteérésre vonatkozót nem. Az endokrinológust kérd meg hogy írja ki a vérvételt. ha nem hajlandó menj el máshoz.
ha ennyit csinál az endokrinológus, keress mást, de gyorsan! Én így szívtam meg, és vártuk a csodát évekig, mire kiderült, hogy a meforal nálam nem hat, és hiába oké minden, azért csak nincs peteérés. Azóta mercformint szedek. Gondolom, diéta is van mellette. Az eredményeidet nézik, hogy javultak, vagy romlottak? Az endo dokinak amúgy is elsõ körben ki kellene írnia a hormonra vonatkozó vérvételeket (amiket már a többiek is említettek)
A kérdező hozzászólása: Nem néznek semmit, vérvétel sincs semmi. Diétát is meg a sportot is magamtól elkezdtem ahogy igy neten utána olvasgattam, mert arról se mondtak semmit.
Hát keress másikat (szerintem), mert nekem két ilyen "kedves" orvosom volt, nem is estem teherbe. A harmadiknál meg tátottam a számat, hogy milyen vizsgálatok léteznek :) 9 hónapnyi kezelés után terhes lettem egyébként utána (de nekem már a cukrom is rossz volt a kezeletlen inzulintól)

Miért van az, hogy van aki közösségi oldalakon olyan képeket tesz fel magáról, amiken kb nem is látszik, mindig el van takarva az arca, a többi képen pedig nem is ő van? Ez miért jó?

Legjobb válasz: Ebbe semmi jo nincs.. Nem merik felvalalni magukat. Ha olyan kepet tesznek fel amin nem ok vannak, de nem is ismert embe, a fiukat megtevesztik, es konyebben pasiznak. Ha meg az arcukat takarjak es hasonlok, nem tartjak magukat szepnek, de ezzel altalaba azt erik el hogy a hozzaszolasok 80%-a : jaj miert takarod az arcod hisz olyan szep vagy.. Sokan szeretik hallani ezeket.. De ebbe semmi jo nincs.. En szanalmasnak tartom.. Most lehet ilyan kepet amin nem latszik az arcod, de nem mindet.. Valamint normalis modon es nem ugy h a kezemmel kitakarom..

Ebbe semmi jo nincs.. Nem merik felvalalni magukat. Ha olyan kepet tesznek fel amin nem ok vannak, de nem is ismert embe, a fiukat megtevesztik, es konyebben pasiznak. Ha meg az arcukat takarjak es hasonlok, nem tartjak magukat szepnek, de ezzel altalaba azt erik el hogy a hozzaszolasok 80%-a : jaj miert takarod az arcod hisz olyan szep vagy.. Sokan szeretik hallani ezeket.. De ebbe semmi jo nincs.. En szanalmasnak tartom.. Most lehet ilyan kepet amin nem latszik az arcod, de nem mindet.. Valamint normalis modon es nem ugy h a kezemmel kitakarom..
Általában az ilyen felhasználók csak azért készítenek fiókot, mert másokkal akarják tartani a kapcsolatot/ másokat akarnak követni/ olyan oldalon akarnak regisztrálni, ahol szükséges Facebook fiók csatolás ( ilyen például a 9gag ) vagy egyszerûen szórakozni akarnak. Ha elnézzük, ezen az oldalon is akad elég, aki csak beszólogatni és bohóckodni jár ide, rendben itt nem lehet képet feltölteni, de a felhasználónevüket is azért nem vállalják sokan, mert anonimként bármit megmer tenni bárki.

Miért van az hogy vannak emberek akik szerelmesek és tudják magukról de még is kiakarják magukból ölni ezt az érzést?

Legjobb válasz: Hogy mikor nincsen jövõje egy kapcsolatnak? Nos pl. ha az egyik fél már kapcsolatban van és nem akar kilépni belõle; ha a felek nem illenek össze (attól még lehetnem baromi szerelmesek egymásba); ha nem egyezik a jövõképük; ha valamelyikük nem felel meg a másik minimum elvárásainak; ha nem egy országban élnek, de egyikük sem akar költözni (a határõrök nem néznék jó szemmel a sátrat); ha nem egy etnikai csoportba tartoznak, és ezt a hozzájuk közel állók rossz szemmel néznék, stb, stb, stb... Ezernyi ok van, aki képes ezt átlátni, nem kérdez ilyeneket.

Hogy mikor nincsen jövõje egy kapcsolatnak? Nos pl. ha az egyik fél már kapcsolatban van és nem akar kilépni belõle; ha a felek nem illenek össze (attól még lehetnem baromi szerelmesek egymásba); ha nem egyezik a jövõképük; ha valamelyikük nem felel meg a másik minimum elvárásainak; ha nem egy országban élnek, de egyikük sem akar költözni (a határõrök nem néznék jó szemmel a sátrat); ha nem egy etnikai csoportba tartoznak, és ezt a hozzájuk közel állók rossz szemmel néznék, stb, stb, stb... Ezernyi ok van, aki képes ezt átlátni, nem kérdez ilyeneket.
Mondjuk mert a kapcsolatnak nincs jövõje? Én is ezt csinálom..
Vagy mert nem jöhetek össze vele?
Mindennek megvan a maga jó oka
A kérdező hozzászólása: mi az hogy nincs jövõje?tenni kell érte és akkor van.ennyire egyszerû.honnan tudod hogy nem e õ az az ember aki hosszútávon az igazi lenne?és honnan tudod hogy a következõ ember milyen lesz?
Hidd el, hogy van olyan, hogy a kapcsolatnak nincs jövõje, mert nem is igazán kapcsolat, örülök, hogy neked ezt nem kell megtapasztalnod.
van olyan hogy egy kapcsolatnak nincs jovoje. a szerelem szep es jo de sajnos neha a korulmenyek nem adottak.
Mert vannak reménytelen dolgok, amiket elõbb utóbb el kell fogadni. Hiába lennék én szerelmes Brad Pittbe, nyilván cseszhetem. Jó kissé túlzott példa, de vannak olyan kapcsolatok, amik soha nem fognak beteljesedni.
Ajánlom figyelmedbe "A szív hídjai"c. filmet. Ne félj, nem egy csöpögõs, romantikus történet. Clint Eastwood rendezte. Szerelem- mulandó, mint minden érzelem. Innen tudom, hogy a szeretet nem érzelem. Örök.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!