Találatok a következő kifejezésre: Ez azt hogy (27747 db)

Ti mit éreztek és mit tesztek, mikor egy adott pillanatban, adott témában zavarba ejtően tudatlannak éreztek valakit? És mi ez - feltételezi ez azt, hogy vannak (igazi) elvárásaim? Milyen alapon viszonyítok ilyenkor?

"Milyen alapon viszonyítok ilyenkor?" - Úgy értem például feltétlenül önmagában véve elvárások indítják el ezt, hogy viszonyítsak, (tehát ha nincs elvárás, nincs ez az érzés),

Legjobb válasz: Mindenki önmagához mér mindent, a legtöbb ember azt is hiszi, hogy az az egyetlen jó, ahogy azt õ gondolja, és hogy más ember is úgy gondolkozna ahogy õ, amennyiben... (istent megtalálná, ha rájönne hogy Viktor milyen nagyszerû...) És ebbõl fakad minden rossz, mert ez egyszerûen nem igaz. Nem kell senkinek se pont azt és úgy tudnia, amit a másik, és nem is kell úgy élnie, gondolkodnia elvileg.

Mindenki önmagához mér mindent, a legtöbb ember azt is hiszi, hogy az az egyetlen jó, ahogy azt õ gondolja, és hogy más ember is úgy gondolkozna ahogy õ, amennyiben... (istent megtalálná, ha rájönne hogy Viktor milyen nagyszerû...) És ebbõl fakad minden rossz, mert ez egyszerûen nem igaz. Nem kell senkinek se pont azt és úgy tudnia, amit a másik, és nem is kell úgy élnie, gondolkodnia elvileg.
A kérdező hozzászólása: Az addig oké, de nem ez volt a kérdés. (Egy tudatosan jó szándékú emberben is támadhatnak néha nem épp nemes érzések, még ha csak egy pillanatra is - ez nem azt jelenti, hogy úgy is fog cselekedni.) Én egy tudattalan, pillanatnyi érzelmi reakciómat próbáltam elemezgetni. Az más kérdés, hogy tudatosan meg nem ilyen irányba törekednék. Ez is az oka, hogy fejtegetni kezdtem azt, hogy mi volt ez, mert meglepõdtem magamon. Igaz, hogy Te bizonyos dolgok szubjektív megítélését hoztad példának, de nálam az váltotta ezt ki, hogy egy tényszerû információnak nem volt valaki tudatában, egy olyan dolognak, amit nem lehet többféleképp értelmezni - csupán tudni kell. Én nem összetettebb dolgok szubjektív megítélésérõl írtam így - mert abban alapvetõ hogy mindenki azt hisz, amit szeretne és ilyen esetben nincs egy - már leszögezett - igazság...
Megértem, ha tudatlan egy adott témában. Mindannyian csak néhány témában nem vagyunk tudatlanok, ki jobban, ki kevésbé. :)
A kérdező hozzászólása: Ez így van. Pont ezért nem értem, - ha csak egy pillanatra is - de most miért éreztem ezt? Próbáltam valamire visszavezetni... Valamiféle elvárások nyoma lenne még? Vagy más?
A kérdező hozzászólása: (Kort és nemet is írjatok légyszi.)

Egy éve nem jön a baba. Összefügghet ez azzal, hogy mióta próbálkozunk menzi előtt néhány napig barnázok?

Kb fél éve elkezdtem menzi el?tt barnázni, el?tte sose volt ilyen. Úgyhogy mostanában már a nemvárt el?tt közel egy héttel elveszítem a reményt...

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ez kissebb hormonzavar, amit egy kis gyógyszeres támogatással nagyon jól helyre lehet hozni. Amikor a doki megvizsgál és mindent rendben talál, az sajna a hormonokra nem vonatkozik, hiszen azt nem láthatja, az csak vérvételbõl derûl ki. De az is lehet, hogy nagyon ideges vagy és ezért egy kicsit felborult a hormonháztartásod.Nekem ez volt pár hónapig tavaly télen, de aztán elmúlt. Ha pedig már 1 éve nem jön a baba, mindenképpen orvoshoz kéne fordulnod! Lehet, hogy hamar kiderûl, mi a gond és akkor jön majd a baba. Irány a dokihoz, ha kell, válts orvost!

Én úgy tudom, hogy ez kissebb hormonzavar, amit egy kis gyógyszeres támogatással nagyon jól helyre lehet hozni. Amikor a doki megvizsgál és mindent rendben talál, az sajna a hormonokra nem vonatkozik, hiszen azt nem láthatja, az csak vérvételbõl derûl ki. De az is lehet, hogy nagyon ideges vagy és ezért egy kicsit felborult a hormonháztartásod.Nekem ez volt pár hónapig tavaly télen, de aztán elmúlt. Ha pedig már 1 éve nem jön a baba, mindenképpen orvoshoz kéne fordulnod! Lehet, hogy hamar kiderûl, mi a gond és akkor jön majd a baba. Irány a dokihoz, ha kell, válts orvost!
Szia! Nekem egész életemben így kezdõdött minden mensi, hogy elõtte egy-két napig barna volt a váladék, aztán jött a vér. Második hónapban terhes lettem, ahogy abbahagytuk a védekezést (nem fog. gátló tablettával védekeztem).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenképpen visszamegyek a dokihoz, de megvártam az évet, mert melyik nõnek nem az a vágya, hogy "csak úgy" jöjjön a gyerekáldás, minden beavatkozás nélkük??? Még fiatal vagyok, 26 éves, és sokat idegeskedtem az utóbbi idõben, elképzelhetõ, hogy ezzel felborítottam a hormonháztartásomat...

Mi lehet ez? 15 éves lány vagyok. Már évek óta sok a folyások. Az orvos nem nagyon mondott semmit, többször is voltam. Csak néha adott ezt azt, hogy vegyem be és ennyi.

De most több hónapja lüktető nyomást érzek a petefészkemben(ha az ott van),főleg bal oldalon...A menstruációmnak most a közelébe se vagyok,és egyre jobban fáj...Mi lehet ez? Ugye nem rák vagy ilyesmi?? A másik,hogy hő hatására normális, ha fehér, kicsit váladékozó pöttyök jelennek meg a mellbimbón?

Legjobb válasz: Ne gondolj rögtön a legrosszabbra, de menj el egy normális nõgyógyászhoz, aki rendesen megvizsgál, és hüvelykenetet is vesz. Nagyon remélem, hogy nem lesz, semmi baj, és azt kívánom, hogy soha az életben ne is legyen semmi bajod! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!! :)

Ne gondolj rögtön a legrosszabbra, de menj el egy normális nõgyógyászhoz, aki rendesen megvizsgál, és hüvelykenetet is vesz. Nagyon remélem, hogy nem lesz, semmi baj, és azt kívánom, hogy soha az életben ne is legyen semmi bajod! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!! :)
Lehet petefészek ciszta. Menj el másik orvoshoz, aki rendesen megvizsgál, és tudatja veled a problémád okát. A másik szerintem normális, de a helyedben errõl is az orvost kérdezném. Mindenképpen keress egy normálisabb nõgyógyászt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen a válaszokat! :)

Császáros szülés után mennyi idő után lehet újra teherbe esni? Hallottam olyat hogy 5 évig nem ajánlják, mert szétszakadhat a varrat. Mi az igazság? Befolyásolja e ezt az hogy valaki hány kiló?

Legjobb válasz: Én 2007 novemberében szültem császárral, most megint terhes vagyok, augusztusban szülök. A dokim nekem azt mondta, hogy jó, ha 2 év eltelik, de nálam sem lesz semmi gond. Megint császárral fogok szülni egészségügyi okok miatt. Azt, hogy a kilók hogy befolyásolják, pontosan nem tudom, talán az, aki nagyon molett, nehezebben gyógyul. De ezt nem tudom. Miért a kérdés (ha lehet tudni..) ?

Én 2007 novemberében szültem császárral, most megint terhes vagyok, augusztusban szülök. A dokim nekem azt mondta, hogy jó, ha 2 év eltelik, de nálam sem lesz semmi gond. Megint császárral fogok szülni egészségügyi okok miatt. Azt, hogy a kilók hogy befolyásolják, pontosan nem tudom, talán az, aki nagyon molett, nehezebben gyógyul. De ezt nem tudom. Miért a kérdés (ha lehet tudni..) ?
Szia!Én 3-rom éve szültem császáral és most nem sokára ujra szülünk és talán spontán, nem kell 5 évet várni.Az orvosok folyamatosan figyalik ilyenkor a mütéti heget és ha minden rendben van lehet spontán szülni, ha nem akkor császár ujra.Persze nem javasolt rögtön párhónap elteltével teherbeesni, de nem kell 5évet várni ha nem akarsz!
Az én unokanõvérem császár után 1, 5 évre esett teherbe, és nem császárral szülte a 2. babát.
Egy ismerõsömnek 3x volt császára. A gyerekek 4, 2és fél, és 4 hónapos. Semmi problémája nem volt vele.
Nõvérem az elsõ babáját császárral szülte. Rá 9 hónapra újra terhes lett, és mikor a második baba születése elõtt pár nappal befektették (mert túl nagy volt a baba), akkor még nem voltak biztosak benne, hogy császár lesz az is. Szóval akár természetes úton is szülhetett volna, de aztán mire a szülés beindult volna, már több, mint 5 kiló volt a becsült súlya, így maradtak a császárnál. Amúgy a kilók szerintem ezt nem befolyásolják, inkább az egészséget befolyásolják, azért lenne jobb minél hamarabb lefogyni, mert a kilok nem tesznek jót se a szívednek, sem a csontjaidnak, izmaidnak, és még egy terhesség csak még jobban megviseli a szervezeted. (ezt nem bántásként írom, hanem csupán aggódásból!!!)
Császár után nem hogy nem javasolt néhány hónappal teherbe esni, hanem tilos.Ugyanis életveszély miatt abortuszra kerül sor.
A kérdező hozzászólása: Augusztusban szültem, és jövö év végére terveznénk a köv babát, azaz akkor szeretnék pocakos lenni. Szülés után nagyon megugrott a sulyom, most 110 vagyok, szeretnék majd fogyni, de ha mégse sikerülne, kiváncsi vagyok mennyire ajánlatos ilyen "gyorsan" újra terherbe esni. Vannak orvosok akik 5 évet mondanak a biztonság kedvéért, de annyit nem szeretnénk várni.
A néhány hónap mit takar?

2 hónaposan most 5720g a kisfiam, nem sok ez? Lehet összefüggésben ez azzal, hogy nem nagyon emeli a fejét még hosszabb időre?

3500g volt a születési súlya, 3350g amivel hazajöttünk. Rengeteg tejem van, mostanában csak zabagépnek nevezem. :-) Fektetem hasra, de hamar elveszti a türelmét, utál így lenni.

Legjobb válasz: Szia az én fiam 3800g született 7 hetesen 5300g volt.Igény szerint szoptatom,ami azt jelenti nálunk,hogy napközben 2-max 3 óránként éjjel viszont ...este 8 kor eszik majd csak hajnali 4-5 körül.Nekem azt tanácsolta a védõnõ próbáljam kitolni az evést 3-4 óránkéntira,de ha azt mondják,hogy anyatejjel nem lehet túltáplálni,akkor minek kínozzam???? Szerintem nem sok,miénk szeret hason aludni,fordítja is rendesen a fejét,bár néha rá kell segíteni.

Szia az én fiam 3800g született 7 hetesen 5300g volt.Igény szerint szoptatom, ami azt jelenti nálunk, hogy napközben 2-max 3 óránként éjjel viszont ...este 8 kor eszik majd csak hajnali 4-5 körül.Nekem azt tanácsolta a védõnõ próbáljam kitolni az evést 3-4 óránkéntira, de ha azt mondják, hogy anyatejjel nem lehet túltáplálni, akkor minek kínozzam???? Szerintem nem sok, miénk szeret hason aludni, fordítja is rendesen a fejét, bár néha rá kell segíteni.
Szia! Az én kisfiam 3700 g-mal született és 9 hetesen volt 5800 g., az elsõ 3 hónapban fejlõdnek leggyorsabban. Az enyém tápos, de õ is nagyon sokat evett az elsõ két hónapban. Most 3 hós, kicsit már vissza vett az evésbõl. Amugy az enyém is utál hason feküdni, de már nemsokára elkezd forogni és akkor majd lesz hason is eleget. Az miatt meg, hogy nem emeli a fejét még hosszabb ideig, ne izgulj, még ráér nincs elkésve.
Az én kisfiam 6 hetesen volt 6kg, de azt mondta a Dr-nõ , hogy nem baj.A suly nincs össze függésbe a mozgásával.2 hos baba anyukája!
ja és szpotatom mást nem kap és 4kg-született és 3700g jöttünk haza .Az utolso válaszolo vagyok
Szia! Az én manóm 4350 g született, most 8, 5 kg körül van. Õ nagyon aktív volt. Ne aggódj miatta a fiúkról azt mondják hogy lusták. Bár én nem ezt vettem észre. Majd ha úgy érzi itt az ideje akkor úgy is csinálni fogja. 6 hónapos kisfiú anyukája
szia! az én babám 11 hetes és 5300 gr, pedig ó 4 hetesen még 3280 volt, azaz a születési súlyán állt. szóval ne aggódj! a nyak gyengesége valóban összefüggésben van a súllyal, de nehogy fogyóztatni kezd! :) azoknak a babáknak ugyanis, akiknek rövid idõ alatt jelentõsen nõ a súlyuk, a nyaki izomzatuk nem tudja hirtelen követni a fejlõdést. szóval nehezebb a buksi és nehezebb megtartani. ez egyátalán nem gond, mert pár nap alatt hozzáerõsödik az izom, ha egy picit gyakoroltok. az én babám is utálja a hason fekvést, így én úgy verem át, hogy az ölemben tartom és szép lassan dõéök hátra, õ meg kénytelen emelgetni a fejét. gyakoroljuk a kezénél fogva ülõ helyzetbe húzást is (ez sem ment még egy hete, csak lógott hátra a feje), viháncolunk közben és ma már simán megcsinálja! sok sikert nektek is!

Jelentheti ez azt hogy belem szeretett? (bovebben lent)

Tudom hogy ez buta kerdes de mar 1 eve jarok egy fiuval de nem vagyok benne biztos h szeret-e vagy csak egy fellangolas vagyok neki, leven hogy ez az elso kapcsolatom eddig meg csak nem is tetszett senki nekem. Mindig hangoztatja hogy imad idot tolteni velem el jarkalni erre-arra beszelgetni velem, mindig keresi a tarsasagom, az elso egyutletet sem eroltette megvarta amig en is keszen alltam (ami egyebkent kb 2 honapja tortent meg) ezenkivul a szuleivel es a barataival is remekul kijovunk, de tapasztalat hianyaban nem tudom eldonteni hogy mit erez, szerintetek tenyleg szeret?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem fellángolás. Ha az lett volna, akkor miután összejöttök rögtön alábbhagyott volna az érdeklõdése. De te magad is leírtad, hogy 1 éve vagytok együtt, és mindig keresi a társaságod, szóval ez több, mint egy szimpla fellángolás! :)

Biztos, hogy nem fellángolás. Ha az lett volna, akkor miután összejöttök rögtön alábbhagyott volna az érdeklõdése. De te magad is leírtad, hogy 1 éve vagytok együtt, és mindig keresi a társaságod, szóval ez több, mint egy szimpla fellángolás! :)
Az elõzõ vagyok, azt még kihagytam, hogy a 10 hónap egyáltalán nem volt túl hamar, szerintem!
Teljesen ideális a helyzeted, nem kell aggódnod! :) örülj, legyél boldog, legyetek együtt minél többet (minden értelemben ;) ) A bizonytalanság is el fog majd múlni, persze érthetõ, hogy az ember félti a párját, de szerintem ennyi idõ után már nem kell aggódni, tényleg!! :)
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, foleg az utolsoet :)
Igen érez irántad valamit!
A kérdező hozzászólása: es szerintete hamar volt h 10 honap utan fekudtem le vele? elsiettuk?
Ricsi menj már. Igen lehetséges, sõt biztos, ha keresi a társaságod. :)
a beled nem szeretett
A kérdező hozzászólása: en 18 vagyok o pedig 19 ha ez szamit
Ja, igen, és a 10 hónap is ideális, és az életkorod is. Se nem korai, se nem késõ. Szerencsések vagytok! :)

Szoktatok vinni a bölcsibe ezt-azt, hogy jobban érezzék ott magukat a gyerekek?

Gondolok itt játékra,gyümölcsre,zenére. Múlt héten kezdtük a beszoktatást,ott voltam vele egész héten. Ültünk a csendben,holott van CD lejátszó, tízóraira csak üdít?t kapnak,a játékok is száz évesek már.

Legjobb válasz: Nem, mert nem adom bölcsibe a gyerekemet. Szerintem amúgy sokaknak megterhelõ lehet anyagilag, hogy x gyereknek vigyen be tízóraira gyümölcsöt. Bármilyen fura is, de sokan vannak, akiknek ez valószínûleg "drága mulatság" lenne.

Nem, mert nem adom bölcsibe a gyerekemet. Szerintem amúgy sokaknak megterhelõ lehet anyagilag, hogy x gyereknek vigyen be tízóraira gyümölcsöt. Bármilyen fura is, de sokan vannak, akiknek ez valószínûleg "drága mulatság" lenne.
Nahát, eddig azt hittem, hogy mindenhol úgy mûködik, mint nálunk, hogy hetente 1x viszünk pár szem gyümölcsöt, pl. 4 db almát vagy ilyesmit. Sajnos az étkezésekhez nem jár gyümölcs, ezért az aug-i szülõin megkérdezték a gondozók, hogy egyetértünk-e ezzel, hogy így kapjanak a gyerekek gyümölcsöt tízóraira. Mindenki egyetértett, de persze sokan nem hoznak... Ja és az oviban is ugyanez van!
Szerintem ha mondókáznak a gyerekekkel, meg énekelnek, az teljesen elég, nem kell mindig valami "zajnak" lennie. Lehet olykor zenét hallgatni, nem az a baj, csak nem kell hogy mindig szóljon valami. Ha játszanak, akkor nekik ez még túlságosan megosztja a figyelmüket. Az én fiam már egy éve bölcsis, de még sose vittem be semmit. Játékuk bõven van, nagyon sok minden. Zenét is szoktak hallgatni, de nem egész nap. Gyümölcsöt meg nagyon sokat kapnak, sokszor még haza is küldenek velük ezt azt. Amúgy nálunk a játékdolgot úgy oldották meg, hogy havonta beadnak a szülõk 500 forintot, és abból vesznek kb. fél évente új játékokat. Az a havi 500 szerintem egyáltalán nem sok, ennyit talán mindenki be tud adni, és ebbõl fél év után már elég sok játékot lehet venni.
Szia! Ami bölcsinkben van zene, alvás alatt is szól nekik gyerek relaxációs cd:) , és hallgatnak Halász Juditot is. Én a kinõtt mesekönyveinket és játékainkat beszoktam vinni, vagy olyan kabalákat, ami már régen nem került el. A mi csoportunk beszedett pénzt és vettünk rajta karácsonyra olyan játékokat amibõl hiány van a bölcsiben, de karácsonyra ott is kapnak új ajándékokat.
Nálunk sem lehet bevinni ételt. Szerintem a legtöbb bölcsõdébe nem szabad. Pedig én is gondoltam már rá, hogy legalább heti egyszer egy-egy csomag kekszet, vagy valamit vinnék, hogy a tízóraira kapott "ivólé" (már a gondolattól is a hideg ráz, úgy utáltam az ivólevet gyerekkoromban :-) mellé legyen valami, ami energiát ad ebédig. De nem lehet bevinni. A zene CD nem rossz ötlet, vannak óvodai emlékeim arról, hogy hetente egy nap volt az óvodában zenehallgatás. Nem lenne rossz dolog ezt bevezettetni a bölcsiben is. A 3 éves korig otthon tartós anyukának meg köszi szépen! Ha megtehetném, hidd el, hogy otthon tartanám a gyereket. Az embernek a szíve szakad meg, hogy bölcsibe kell adni a pindurkát, de én még így is szerencsés vagyok, az én gyerekem 2 éves lesz, és most kezdtük a bölcsit, ahol másfél évesek vannak nagyon sokan, és õk már szeptember óta ott vannak. Azaz épp csak 1 évesek múltak, mikor már bölcsisek lettek. Örülj, hogy otthon maradhatsz, nagyon szerencsés vagy, de a bölcsis anyukák szíve igen törékeny, úgyhogy vigyázz azzal, hogy mit, hogyan írsz le. Vagy inkább ne írd le.
Nálunk úgy mûködött eredetileg, hogy szülinapra/névnapra kértek be sütit/ üdítõt/ gyümölcsöt, esetleg a nagyobb ünnepségekre is. 2 éve mikor a nagylányom volt bölcsis, ez mûködött is. De mára az önkormányzat nézetet váltott és nem csak dolgozó anyukák gyerekei vannak, hanem hátrányos helyzetû gyerekek így jutnak ingyen étkeztetéshez. Ma már a 3 csoportból (35 gyerek) csak 16 dolgozó anyuka gyermeke. Gondolhatod, hogy akinek azért van a gyereke bölcsiben, mert nincs otthon víz, fûtés, étel stb, az nem a többi gyereknek fog gyümölcsöt venni. Aki meg szidja a dolgozó anyákat az vagy nagyon jó pénzügyi szakember vagy nagyon jól keres a férje, mert 25 000 Ft GyES semmire nem elég.
Nem szabadna bölcsibe vinni a gyerekeket.Az elsõ 3 évet a szüleivel kellene tölteniük, ez lenne a normális, fõleg ha meg is oldható.Nekem meg sem fordult a fejemben hogy beadjam az ikreimet, akik most 2, 5 évesek.Az elsõ 3 év talán a legfontosabb a nevelésben, erre nem mindíg jók a bölcsik szerintem.
A kérdező hozzászólása: Persze mondókáztak meg tornáztak is, de nem egész nap, a nap nagy részében simán lehet zenét hallgatni. Már egy csomag kölesgolyó is hány napig elég egy csoportnak, és nem egy nagy kiadás. Persze ahol nem lehet vinni, ott nincs mirõl beszélni. Az meg, hogy 3 évig anyuka mellett a helye egy gyereknek megint más tészta, a GYES-bõl megélni nem lehet.A másik meg nézz szét külföldön mikor adják bölcsibe a gyereket, hát nem akkor, mint nálunk. Nem hiszem, hogy bármivel hátrányosabb helyzetû lenne az aki bölcsibe járt, mint az aki nem.
Nálunk a bölcsibe TILOS bevinni enni és innivalót. A meselemez az nem rossz ötlet :)
Nem akartam senkit megbántani ezzel a "nem szabadna bölcsibe adni a gyereket" témával, mert tudom hogy sok ember ezt nem teheti meg, de attól függetlenül hogy a férjem egyedül is el tudna tartani minket én is képes lennék rá, mivel én is dolgozó anyuka vagyok, csak mivel igen magas a beosztásom, kapok annyit hogy magamtól is otthon tudnék maradni.Ezt csak azért írtam, mert rengeteg olyan ember él a környezetemben, aki már alig várja hogy vigye a gyerekét a bölcsibe, mert csak nyûg, dolgozni meg nem akar, a gyereke eltartva, õ meg költi a pénzt magára.Nem beszélve akik csak azért szülnek hogy pénzt kapjanak.Persze minden tiszteletem a dolgozó anyukáknak, ez nem nekik szólt.
Bocs az offért, de nem kapnak a gyerekek bölcsiben reggelit, csak tízórait? ami általában ivólé? Nem tudom, jól értelmeztem-e.
Mi õsszel kezdjük a bölcsit, a gondozónõ annyit mondott, amikor ezt kérdeztük, hogy nem kötelezõ vinni semmit, nem várják el, de örülnek a gyümölcsnek, bulátának, teának (a lányom csak egy félét iszik meg, ezért fontos volt) odaadják a gyerekeknek. Játékot azt viszünk sajátot is, amit akarunk, ha van a bölcsibe való, azt is szívesen veszik. Könyvek dettó. A lemez jó ötlet, majd viszek azt is. Egyébként ez nem egy nagy történet, mert ha van 20 gyerek (gõzöm sincs nálunk mennyien vannak), akkor mindenki csak egyszer visz be mondjuk 20 db almát (2-3 kg lehet, alig néhány száz forint).
A kérdező hozzászólása: Nem minden nap kellene vinni tízórait, mivel sokan vannak egy csoportban, elég lenne 10-15 naponta. A másik meg 4-5 db alma nem visz anyagi csõdbe. Az se, hogy a netrõl letöltöttem 3 meselemezt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! De, persze, kapnak reggelit 8 órakor, utána 10-kor kapják a tízóraira a gyümölcslevet, fél 12-kor pedig az ebédet. Elvileg ez így elég is nekik, de az én kislányom 8-kor még nem nagyon éhes, nem eszik olyankor sokat, ezért szoktam neki tízóraira gyümit adni.De amikor vittem be mandarint pl, úgy rámartak a gyerekek, mint a sáskák, fél pillanat alatt elfogyott az összes, úgyhogy sztem igényelnék a gyümit tízóraira.

Vége felé járó kismamák, nektek is fáj a szemérem csontotok? Én iszonyat készen vagyok tőle! Összefüggésben lehet ez azzal, hogy a baba nagyon lent mocorog?

Amúgy hogy vagytok? Fájások? Baba mozog rendesen?

Legjobb válasz: Igen, van összefüggés.Nyomhatja a szeméremcsontodat, valószinûleg lent van a baba. Ne aggódj, ez természetes!

Igen, van összefüggés.Nyomhatja a szeméremcsontodat, valószinûleg lent van a baba. Ne aggódj, ez természetes!
Szia, 39 hetes vagyok.Nemcsak a szeméremcsontom fáj, hanem az egész csipõm, fõleg reggel mielõtt lábra állnék.Az ágyban is nehezen forgok.Pedig nem nagy a hasam...Fájásaim nincsenek, a babám is mocorog, de szinte csak kúszik, biztos nincs már helye.
És még szülés után, hogy fog fájni...Estél már rá biciklinyeregre?Na olyan finom lesz.
Nekem is fáj a szeméremcsontom, rendesen nyomja a babám pedig még csak a 32. héten járok. Szerencse, hogy ez már a második terhességem! Az elsõ babám csak a 36. héttõl nyomta a szeméremcsontom. Doki szerint normális. Valószínüleg attól van, hogy nagyon lennt mocorog a baba, a buksija helyezkedik. Kitartás!
Tényleg érdekes volt nálam is ez a szeméremcsonti éles szúró érzés már a 8. hónapban is. De nem szültem elõbb, pont a kiírás napján indultak a fájások hajnali 2:30-kor és még 10:32-kor meg is lett. Azt hittem ezzel el is múlt. De nem...még 2 hétig nem tudtam hogy feküdni ugyanettõl a szeméremcsonti éles fájdalomtól és persze a 3 centis gátsebtõl. DE, hogy akkor mitõl fájt??? tutti nem a babóm buksijától...
6 hete szültem, de nekem már az 5-6. hónaptól fájt a medencém, illetve ott, ahol neked is. Azt mondták ez attól van, hogy tágul a medence, hogy meg tudd szülni a bébit. Nekem a szülés után elmúlt, de talán, mintha egy kicsit szélesebb lenne a csípõm. Ne aggódj, majd elmúlik!
ahaa...a 14:44-es vagyok. Ebben a magyarázatban lehet valami, mert én is sokkal nõiesebb lettem, ami a csípõmet illeti! :) Remélem a következõ szülésem még könnyebb lesz ennek köszönhetõen! (persze lehet semmi összefüggés a két dolog között!) :D:D

Kisbabát tervezünk a párommal. De miután befejezzük a szeretkezést az ondó kifolyik a hüvelyemből kb 10 másodperc múlva. Mindenkinél így van e ez? Befolyásolhatja ez azt, hogy nem esek teherbe?

Legjobb válasz: Mindenkinél kifolyik a gravitáció miatt... Amúgy aminek be kell jutnia, az bejut. Nem befolyásolja a teherbeesést.

Mindenkinél kifolyik a gravitáció miatt... Amúgy aminek be kell jutnia, az bejut. Nem befolyásolja a teherbeesést.
Nem befolyásolja. nem maradhat benned mind, mindenkinél kifolyik a felesleg. Ettõl még nyugodtan eshetsz teherbe.
Elég fura lenne ha nem folyna ki...abban az ondóban ugyanis több millió sperma van.A kis fickók igen gyorsan tudnak úszni, és levegõn 48 óráig életképesek.Hidd el a természet nem hülye!
Ne aggódj, mindenkinek kifolyik. Én is csak akkor hittem el igazán, hogy ez nem baj, amikor elsõre teherbe estem.:-))
Kifolyik, én felpárnmáztam a csípõm és nem siettem szex után felkelni, de amúgy ha akar mindenképpen sikerül.Ami be akar jutni az bejut. 23 hetes kismami
ez mindenkinél igy van. de ha ágyba maradsz utánna kb. 1 órát akkor nagyon kevés folyik ki. ez nekem bevállt. S

Jelentheti ez azt, hogy a pasi meg akarja hívatni magát?

Facebook-on chat-eltem egy fiúval, aki aznap ünnepelte a névnapját. Megkérdeztem tőle, hogy hogy ünnepelte a névnapját, mire ő azt válaszolta, hogy "sehogy ... talán meg akarsz hívni?". Utána még kaptam tőle egy mosolygós smiley-t is. Tehát meg akart hívatni megát velem névnapozni? :-)

Legjobb válasz: Igen hívd meg! Most azonnal!!! Az az üzenet nem egy vicc volt hanem egy fontos üzenet! Ha nem hívod meg minél elõbb akkor hamarosan mély depresszióba fog zuhanni, továbbá a dalekek meg fogják szállni a földet, és ami a legrosszabb, hogy Ted Mosby mégsem fog találkozni a feleségével! Szóval most már látod. Meg kell hívnod. Minél elõbb!!!!

Igen hívd meg! Most azonnal!!! Az az üzenet nem egy vicc volt hanem egy fontos üzenet! Ha nem hívod meg minél elõbb akkor hamarosan mély depresszióba fog zuhanni, továbbá a dalekek meg fogják szállni a földet, és ami a legrosszabb, hogy Ted Mosby mégsem fog találkozni a feleségével! Szóval most már látod. Meg kell hívnod. Minél elõbb!!!!
Húú, ez a fészbúk..
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, a végén elgépeltem, így helyesbítek: "meg akarta hívatni magát".
Nemvalószínû..
Hogyne... hülye vagy

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!