Találatok a következő kifejezésre: Ez az honap mikor (432 db)

Hogyan kezeljem ezt az érzést? Mi segítene? Különös, megmagyarázhatatlan! Az egyik percben azt érzem, hogy sikerül elsőre a másik percben hosszú hónapokat kell majd a babára várni! Félek és ezt az érzést nem tudom feldolgozni! Részletek lent!

Közös babát szeretnénk,a párom még egyenlőre várna mivel albérletben lakunk,ha minden jól megy szeptember körül tudunk majd házat venni.Sokszor beszéltünk már róla,de mindig az albérlet ürügyhöz jutunk.Én már 36 leszek,a párom 35.

Legjobb válasz: Ebben szerintem semmi különös nincs, csak nem volna szabad, "csak egy érzésként" felfogni a gyermekvállalást. A gyermek világra hozatala felelõsség, nem csak albérlet, és hangulat kérdése. Lehet albérletben is jó szülõnek lenni, és saját otthonban is csapnivalónak. Ebbõl kellene kiindulni.

Ebben szerintem semmi különös nincs, csak nem volna szabad, "csak egy érzésként" felfogni a gyermekvállalást. A gyermek világra hozatala felelõsség, nem csak albérlet, és hangulat kérdése. Lehet albérletben is jó szülõnek lenni, és saját otthonban is csapnivalónak. Ebbõl kellene kiindulni.

4 hónap után is iszonyatosan hiányzik. Nem értem miért nem múlik már el végre ez az egész. Mikor lesz már az, hogy ha rágondolok nem fájni fog hanem csak mosolygok az egészen?

20 éves srác vagyok 4 hónapja ért véget az elsõ nagy szerelmem, õ dobott állítólag azért mert már nem szeret úgy mint régen. Nem múlik ez a sz*r érzés, nem tudok más lánnyal se lenni mert mindenkiben õt keresem. De ez nem állapot már 4. hónapja megy ez. Soha nem fog már véget érni? 20/F

Legjobb válasz: legyél haverokkal, családdal, koncentrálj másra, majd elmúlik

legyél haverokkal, családdal, koncentrálj másra, majd elmúlik
A kérdező hozzászólása: 2 évig tartott...
"Alattomos és csak néha bukkan fel de akkor nagyon rossz." Látod, ez már a gyógyulás jele. Ezek a néhák idõvel egyre ritkulnak, aztán végképp elmaradnak. "Én erõs jellemnek tartom magam..." Az erõs jellem leteszi a cigarettát, pedig elõzõleg láncdohányos volt. De az, hogy letette, nem jelenti azt, hogy nem szenved a hiányától. Szenved, de elviseli.
Ezt sajnos nem mi döntjük el:( Nekem összesen 3 volt mert 2 év gyász, 1 év alatt meg sorra olyanokkal találkoztam, akikbe sose tudtam volna beleszeretni.
A kérdező hozzászólása: Én nem szeretnék 2 évet várni arra, hogy megint szerethessek.... :(
Nekem 1 év kapcsolat után volt 2 év gyász. Nem tagadom, hogy voltak depressziós pillanataim, amikor megkérdeztem magam, hogy valóban jól döntöttem-e? Azt hittem sokáig, hogy csak rosszabb lesz ezek után nem találok olyat, mint õ. De megérte várni, egy sokkal jobbat találtam. És ezt kívánom neked is tiszta szívbõl!
Elméletek szerint, ha X ideig együtt vagy valakivel akkor 1/2X ideig "gyászolod" Vagyis, ha 2 évig jártatok, akkor ~ 1évig még "keresed"... mindig kevésbé. Én is anno' 25 hónap után szakítottam, és tényleg ~ 16 hónappal késõbb ismertem meg a jelenlegi Párom. Ennek lassan 7 éve. :) Fel a fejjel! :)
Az a helyzet, hogy ez akkor lesz csak jobb, ha megtalálod azt a csajt aki el tudja veled feledtetni.... Én kb 4 évig voltam így egy sráccal, akibe, mint azóta ki derült számomra nem is voltam igazán szerelmes....4 évig ilyen hullámokban mindig rámtört miatta a depressziós idõszakom, és olyankor nagyon nagyon szar volt ... akkor maradt abba amikor megismertem mostani barátomat. Mintha egy csapásra kikapcsolták volna :) Legyél türelemmel én azt mondom neked, el fog majd jönni az a csaj aki a helyébe tud lépni, csak ki kell várnod :P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pozitív kommenteket.
Türelem... ezt csak az idõ tudja meggyógyítani, ebbõl is látszik, hogy érzelmes ember vagy, és erre légy nagyon büszke, mert keveseknek adatik meg. Nekem 2 év kellett feldolgozni egy szakítást (én hagytam ott) érdekes módon neki 1 hónap múlva meglett "az új igazi" de egy barátnõm elmondtad, hogy csak az én bosszantásom volt a célja az egésznek. 2 év után már kapcsolatképes voltam, de a szerelem nem jött egy évig. Mást nem lehet ilyenkor tenni. "Az ilyen dolgokat át kell vészelni", ahogy egykoron nekem egy nagyon okos idõs bácsi mondta.
Én például egyszer 2 évig szenvedtem egy srác után, de aztán szépen lassan rá kellett jöjjek ha nem megy nem kell erõltetni! Ha nem kellek neki feleslegesen is szenvedek! Persze nagyon rossz! Ez akkor fog elmúlni ha megkeresed azt amiben örömödet leled! Ami boldogságot okoz a számodra! Légy a haverokkal, hallgass jó zenét, egyél finomakat! Ismerkedj új emberekkel! Aztán minden jön majd magától!! :) )
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nem fogok nála kezdeményezni azzal szépen le is aláznám magam. Majd ha akar valamit keres de nem alázkodok meg megint. Sz*r érzés nagyon de azt, hogy keressem meg kell állnom.
próbálj meg vele mégegyszer összejönni...lehet hogy hülyeség, de egy próbát meg ér
„Azt mondják az idõ minden sebet begyógyít. Szerintem ez nem így van. A sebek megmaradnak. Idõvel az agy, hogy megõrizze józanságát szövetekkel vonja be a sebet és csökken a fájdalom. De sosem múlik el.” – Rose Kennedy
Nekem 2 éve hiányzik. Ez van. 21l
nem kell parázni. lazítsál.
A kérdező hozzászólása: Folyamatosan ezt csinálom és már nem fáj úgy mint az elején. Már máshogy fáj de ez rosszabb mint az elején. Alattomos és csak néha bukkan fel de akkor nagyon rossz. Egy barát által közölt kép a facebookon amin rajta van és már meg is zuhanok. Pedig nem is pasival láttam csak egy egyszerû képen egy baráttal, de mégis. Nem értem miért van ez. Én erõs jellemnek tartom magam és 4 hónap alatt már rég túl kellett volna jutnom rajta. Talán az taposott le, hogy õ dobott ki engem? Nem tudom..... :(
A kérdező hozzászólása: Nagyon okos vagy, hogy általánosítgatsz......

Clostylbegytet szedek már a 2. hónapja, mivel nincs peteérésem. Az orvosom azt mondta ezt 3 hónapig lehet szedni. Ha addigra sem érem el vele hogy peteérésem legyen akkor a 3 hónap után mi vár rám? Nem lehet majd babám?

Legjobb válasz: Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.

Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.
Szia énis szedem a clostilt most volt a 3. hónap most volt peteérésem, de én 4×1 szedtem és azt mondta a dokim ha mostis megjönne akkor még 1 kúrát szedjek ugyan így.Most ettõl nekemettõl 4 éret petesejtem volt.Remélem neked is sikerül szurkolok.

Menstruációt megelőző három-négy nap nagyon erős derékfájásom van. Mi lehet az oka? Nyolc hónapja szültem, kb. három hónapja érzem ezt az erős derékfájást.

Legjobb válasz: Azt bizonyára észrevetted már, hogy idõnként változik a tested, a menstruációd és az azt kísérõ tünetek sem mindig egyformák. Én úgy gondolom, hogy most egy ilyen "szakaszba" léptél, amikor ez a kellemetlen derékfájás jelzi a közelgõ menzeszedet. Ahogy jött, úgy pár hónap múlva el is fog múlni és jön majd helyette valami más bosszantó tünet. Nekem volt idõszak, amikor nagyon erõs hasgörcseim voltak már néhány nappal elõbb, máskor hányingerem volt, pár boldog hónapig pedig semmilyen kínzó elõjele nem volt... Ettõl függetlenül, a magad megnyugtatására elmehetsz a nõgyógyászhoz, de valószínûleg ugyanezt fogja mondani.

Azt bizonyára észrevetted már, hogy idõnként változik a tested, a menstruációd és az azt kísérõ tünetek sem mindig egyformák. Én úgy gondolom, hogy most egy ilyen "szakaszba" léptél, amikor ez a kellemetlen derékfájás jelzi a közelgõ menzeszedet. Ahogy jött, úgy pár hónap múlva el is fog múlni és jön majd helyette valami más bosszantó tünet. Nekem volt idõszak, amikor nagyon erõs hasgörcseim voltak már néhány nappal elõbb, máskor hányingerem volt, pár boldog hónapig pedig semmilyen kínzó elõjele nem volt... Ettõl függetlenül, a magad megnyugtatására elmehetsz a nõgyógyászhoz, de valószínûleg ugyanezt fogja mondani.

Három és fél éves kislányom minden lépésben követ, amerre megyek fut utánam. Mit tegyek hogy erről leszokjon? Az apjuk 1 hónapja nincs itthon lehet hogy ez az oka?

Szinte egész nap mikor otthon vagyok jön utánam, két méternél messzebb vagyok van már nyafog, mintha állandó félelemben lenne hogy elmegyek. Dolgozom hétköznap, fél ött?l velük vagyok, a testvére 9 éves. Este velem alszik sokszor megölelem, megszeretgetem, de amint elindulok bármely irányba befejezi a játékot és fut utánam.

Legjobb válasz: szia,az én férjem is külfõldön dolgozik már hét éve.A lányunk nyolchonapos volt mikor elment,én akkor voltam igy mint most te.Borzasztó volt,állandoan sirt éjjelente is,mindig felsírt éjjszaka.Télen is vinnem kellet mindenhova magammal pedíg lett volna aki vigyázzon rá,ha elmentem wc-re ott várt az ajto elõtt amig ki nem jöttem,semmit nem tudtam csinálni.Már ugy kivoltam hogy elvittem orvoshoz,és a doki azt mondta hogy azért csinálja ezeket mert azt hiszi hogy én is itt hagyom mint apa.Nállunk ez eltartott egy jo pár honapig,most már hétéves és abszolult megérti,neki ez már így természetes.Csak akkor nagyon rossz(szerintem nállatok is akkor lessz)mikor apa hazajön szabira és vissza megy ezt az én kislányom még mindíg nehezen viseli,mi is szoktuk számolgatni hogy mennyit kell még aludni hogy apa jöjjön.Biztos hogy a kislányod is megfogja szokni.

szia, az én férjem is külfõldön dolgozik már hét éve.A lányunk nyolchonapos volt mikor elment, én akkor voltam igy mint most te.Borzasztó volt, állandoan sirt éjjelente is, mindig felsírt éjjszaka.Télen is vinnem kellet mindenhova magammal pedíg lett volna aki vigyázzon rá, ha elmentem wc-re ott várt az ajto elõtt amig ki nem jöttem, semmit nem tudtam csinálni.Már ugy kivoltam hogy elvittem orvoshoz, és a doki azt mondta hogy azért csinálja ezeket mert azt hiszi hogy én is itt hagyom mint apa.Nállunk ez eltartott egy jo pár honapig, most már hétéves és abszolult megérti, neki ez már így természetes.Csak akkor nagyon rossz(szerintem nállatok is akkor lessz)mikor apa hazajön szabira és vissza megy ezt az én kislányom még mindíg nehezen viseli, mi is szoktuk számolgatni hogy mennyit kell még aludni hogy apa jöjjön.Biztos hogy a kislányod is megfogja szokni.
persze, hogy ez az oka, mivel azt hiszi, hogy te is kimész majd az ajtón aztán sosem jösz vissza, mert õ nem tudja, hogy az apuka vissza fog jönni. Ugye vissza jön???
A kérdező hozzászólása: Igen vissza jön, csak sajnos külföldön vállalt munkát. Mondtam a lányomnak hogy apa hazajön, számoljuk a napokat visszafelé.
Azt hiszi szegényem, hogy egyzser csak Te is eltûnsz, mint az édesapja! Ez természetes reakció egy ekkora gyereknél. Õ majd akkor jön rá, hogy az apja tényleg visszajön, mikor már látja. Légy vele türelmes, ne "rázd le". Jelenleg Te vagy az egyetlen biztos pont az életében. Kitartás, és reméljük, ha apuka hazajön ez elmarad!

Barátnőm megcsalt és kavart másokkal, kb-10el Megbocsátotam mert nagyon szeretem, szerelmes vagyok belé 10 hónapja járunk, ezek az első 3 hónapban voltak! Utána csak veszekedések az elhalgatott megtörtént csalások miatt voltak gondok, ti mit tenétek?

Legjobb válasz: Hiába szereted akármennyire is, én elhagynám. Figyelj három hónap alatt 10 megcsalás. Mi lesz ha több idõt lesztek együtt. Mert még 1 csalás az nem nagy bûn, de 10, az már számomra megbocsáthatatlan. Én már ne bíznék benne.

Hiába szereted akármennyire is, én elhagynám. Figyelj három hónap alatt 10 megcsalás. Mi lesz ha több idõt lesztek együtt. Mert még 1 csalás az nem nagy bûn, de 10, az már számomra megbocsáthatatlan. Én már ne bíznék benne.
megcsalt 10-szer? na és? szereted, nem? õ is szeret téged, nem? akkor meg mit problémázol? miért nem lehet szépen együtt lenni? minek kell a feszkó? legyél vele kedves, és megértõ :D Sok boldogságot!!
Hiába szereted, ha õ nyilvánvalóan nem szeret téged. Hagyd ott minél elõbb, hogy minél hamarabb túllegyél rajta.
Ha megbocsájtottál neki, akkor fejben is meg kellene, nem csak szavakban. Ez aztt jelenti, hogy újra meg kellene bíznod benne és elhinni, hogy többet ilyen nem fordul elõ és nem felhozni a régi sérelmeket. DE neki meg tepernie kellene, visszaszerezni a bizalmad. 1megcsalás ebbõl a szempontból még megbocsájtható és kiheverhetõ, de 10???? Nagyon gáz...ne haragudj, hogy ezt írom, de a barátnõd egy ribanc. Egyszer megbocsájtasz és õ ahelyett, hogy küzdene a kapcsolatotokért, inkább félrekefél újra és újra.
el kell hagyni
Sok boldogságot!
Te tökre zakkant vagy! Nem tudom...tényleg ennyire elmentek neked hazulról?
Nincs ezzel gond, ha neked jo a nyilt kapcsolat... Gondolom nem fog ellenkezni akkor, ha neha te is kavarsz massal..
Már 10-en megdugták, mióta veled van (legalábbis ennyirõl tudsz) és ennek ellenére vele maradnál?:D Te vagy a legnagyobb lábtörlõ ezen a világon, ha vele maradsz.
Szerintem páros lábbal rúgd ki. Oké, hogy szerelmes vagy de ez nem azt jelenti, hogy legyél hülye is... Úristen 10szer?? Én röhögve dobtam volna ki a pcsába...
10? már bocs, de normális vagy, hogy még vele vagy? én megértem, hogy szereted, de ez nem épkézláb dolog. én sosem tudnám megcsalni a barátom még nõdokihoz sem akartam menni, mert még arra is azt mondtam, hogy az megcsalás (erre õ nyugtatgatott hogy nem) bocsi, hogy ezt írom, de szerintem ennek a kapcsolatnak nincs értelme vagy. beszéljétek meg az egészet még egyszer és kezdjétek a legelejérõl. tényleg elõröl. elsõ randi, stb. mert lehet, hogy azóta többet lát benned mint elõször gondolta volna
várj. jól értem? 3 hónap alatt rajtad kívül 10 pasi volt még benne, és még vele vagy? ezt a ringyót én az elsõ alkalom után úgy vágtam volna ki az utcára, mint macskát szarni...

Gyógyszertárba mentem, mert a szám 2 széle kirepedezett és már ked fájni! 1 hónapja is ez volt, akkor 2 hét kellett mire elmúlt-nem voltam vele sehol) A patikus csajtól kaptam ecsetelőt, mert azt mondta, h ez szájzug gomba. Mit tegyek?

Eddig sohanem volt ilyenem!

Legjobb válasz: Nem vagy aidses! nekem masfel honapig kivoltak repedve a szam szelei,es b-komplex vitamint szedtem ra 2 hetig es elmult! te is probald ki ezt:-)udv 21eves Lany

Nem vagy aidses! nekem masfel honapig kivoltak repedve a szam szelei, es b-komplex vitamint szedtem ra 2 hetig es elmult! te is probald ki ezt:-)udv 21eves Lany
A kérdező hozzászólása: De nekem nagyon csúnya és ilyen barnás..... :( most kicsit pánikolok!
hogylennélmár éces?:D ilyenje mindenkinek van :D legfõképp attól ha megerölteted a szád szélét. és ez nem gomba. ezcsak az h ott a száj szélén, ahol vékony a bõr, az kireped...fõleg ebben a hidegben, mikor amúgyis jobban szárad a száj. plusz aki kevés folyadékot fogyaszt annak gyakrabban van.
A kérdező hozzászólása: Gondolom, hogy a patikus vagy a gyógyszerész azért jobban tudja, mint te! Mivel 1 hónap alatt másodjára jön ki...és immunerõsítõt is kaptam....
oké, akkor gombás vagy...:D tudod, nekemmeg a háziorvosom mondta h ez nem gomba, hanem kirepedt a széle....akkor úgyláccik te gombás vagy, nekem meg csak simán kirepedt.
ja és aids-es is vagy.

1 hete hétfőn kezdtem el szedni a lindynette 20 fog. Gátlót amikor megjött. És már 10. napja, hogy menstruálok, de változó a mennyiség... Valamikor több, valamikor sokkal kevesebb? Ez miért van? Mikor fog beállni rendesen? Csak az első hónap ilyen?

Legjobb válasz: nálam is ez volt, 18napig kb megvolt:S:S, most vagyok az elsõ szünetben, ma jött meg rendesen, de elõtte is barnáztam 3 napot.elvileg ez az elsõ néhány hónapban normális, ha 3. után is van, akkor tabiváltás.addig sajnos nincs mit tenni!ez azért van, mert a hormonok "hatnak".

nálam is ez volt, 18napig kb megvolt:S:S, most vagyok az elsõ szünetben, ma jött meg rendesen, de elõtte is barnáztam 3 napot.elvileg ez az elsõ néhány hónapban normális, ha 3. után is van, akkor tabiváltás.addig sajnos nincs mit tenni!ez azért van, mert a hormonok "hatnak".

Acces-ben milyen feltétellel tudom kiíratni egy bizonyos hónapban születettek listáját? Ez lenne a képlet: DatePart ("m", [ÉrtékesítésiDátum]) = 12 -ha december a cél hónap Mit írjak az "értékesítési dátum" helyée?

Legjobb válasz: Szia. SzületésiDatum ? De ezt csak az ACCES táblád alapján tudod eldönteni, ott mi is a születési dátum oszlop neve, szerintem azt a nevet kell odairni. Sok sikert. Üdv.

Szia. SzületésiDatum ? De ezt csak az ACCES táblád alapján tudod eldönteni, ott mi is a születési dátum oszlop neve, szerintem azt a nevet kell odairni. Sok sikert. Üdv.
A kérdező hozzászólása: A lekérdezés "Szül. dátum" mezõhöz tartozó feltételeként írom be. Szöveget nem fogad el azon a részen. "típus eltérési hiba a feltételkifejezésben" hibaüzenetet kapok.
Szia. Nekem ez megy (SQL) : SELECT Tábla1.Szul_Datum, Tábla1.Név FROM Tábla1 WHERE (((DatePart('m', [Tábla1].[Szul_Datum]))="12")); Sok sikert. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!!! Tökéletesen mûködik! :D

Az orvos megállapította a peteérésem időpontját és mivel ez a hónap 28 napos akkor is ugyanakkor van?

Legjobb válasz: A nõi ciklus nem a naptári hónap 1. napjától számít, hanem a MENSTRUÁCIÓ ELSÕ NAPJÁTÓL!! A kérdésed szerint,neked minden hónap elsején jön meg?! Ugye nem.. Egy ciklus = a menstruáció elsõ napjától a következõ mensi elsõ napjáig tart. vagy valamit félreértettem volna a kérdésben?!

A nõi ciklus nem a naptári hónap 1. napjától számít, hanem a MENSTRUÁCIÓ ELSÕ NAPJÁTÓL!! A kérdésed szerint, neked minden hónap elsején jön meg?! Ugye nem.. Egy ciklus = a menstruáció elsõ napjától a következõ mensi elsõ napjáig tart. vagy valamit félreértettem volna a kérdésben?!
Én nem értem a kérdést.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!