Találatok a következő kifejezésre: Ez az honap (1547 db)

Hanyadik hettol kezdodik az 5. honap? Szerdan fogom tolteni a 21. hetet, most 20+1 vagyok. Leirna valaki a tobbi honapot is? a legtobben arra kerdeznek ra hogy hanyadik honap, en meg kicsit hadilabon allok ezekkel a honapban torteno szamolassal

Legjobb válasz: Ha nagyon precíz akarsz lenne akkor nagyjából 4 és fél hét felel meg egy hónapnak. Szerintem a gyakorlatban ez a számolgatás bonyolult és felesleges is. A fogamzás dátumát biztos nem tudod pontosan, de nagyjából sejted, hogy mikor lehet. Ha ehhez az idõszakhoz számolod a hónapokat akkor nagyjából kijön a 9 hónap. (a kérdezõt meg nem igazán fogja az érdekelni, ha ettõl ténylegesen egy héttel több vagy kevesebb vagy.)

Ha nagyon precíz akarsz lenne akkor nagyjából 4 és fél hét felel meg egy hónapnak. Szerintem a gyakorlatban ez a számolgatás bonyolult és felesleges is. A fogamzás dátumát biztos nem tudod pontosan, de nagyjából sejted, hogy mikor lehet. Ha ehhez az idõszakhoz számolod a hónapokat akkor nagyjából kijön a 9 hónap. (a kérdezõt meg nem igazán fogja az érdekelni, ha ettõl ténylegesen egy héttel több vagy kevesebb vagy.)
A kérdező hozzászólása: sajnos bonyolult, en csak egyszeruen azt mondom hogy az otodik honap.koszonom a valaszt

Másnak is ilyen nehéz kibírni? Ez az első hónap, hogy belevágtunk a babaprojektbe és már nagyon izgatott vagyok, pedig még 6 napom van.

Nagyon tünetem nincs azon kívüli, hogy 2-3 napja iszonyúan szurkált hol a bal, hol a jobb petefészkem és 1-2 napja meg mensiszerű fájdalmam van, csak gyengébb. Ja és leszakad a derekam. Ami más, hogy máskor a peteéréstől a mensiig nagyon fáj a cicim és most pedig csak 2-3 napja kezdtem érezni, hogy feszül, de nem fáj annyira, ahogy szokott. A hőm felment már 3 napja 37,2-re pedig csak mensi előtti napokban szokott ennyire felmenni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Nem tudom, de az elsõ hónapban én is mindent figyeltem, felváltva voltam meggyõzõdve arról, hogy van baba, és arról, hogy tuti megjön. :))) És a második hónap is ilyen volt. A harmadik hónapban sikerült végül is a pici hála Istennek, de én azt hiszem, hogy felesleges ezeket a jeleket kémlelni, hiszen mindegyik utalhat babára és menstruációra is, ilyen korán meg még nem nagyon tünetképzõ egy terhesség. Ettõl mindössze becsavarodik az ember lánya. :)) Élvezd, hogy bármikor jöhet, és jönni is fog. :) (Én egyébként onnan tudtam, hogy ez tuti baba, amikor a teszt napján hánytam reggel. Ez volt a 30. ciklusnap, délután már pozitív volt a teszt. :)) Sok sikert a Picihez! :)) 33 hetes km

Nem tudom, de az elsõ hónapban én is mindent figyeltem, felváltva voltam meggyõzõdve arról, hogy van baba, és arról, hogy tuti megjön. :) )) És a második hónap is ilyen volt. A harmadik hónapban sikerült végül is a pici hála Istennek, de én azt hiszem, hogy felesleges ezeket a jeleket kémlelni, hiszen mindegyik utalhat babára és menstruációra is, ilyen korán meg még nem nagyon tünetképzõ egy terhesség. Ettõl mindössze becsavarodik az ember lánya. :) ) Élvezd, hogy bármikor jöhet, és jönni is fog. :) (Én egyébként onnan tudtam, hogy ez tuti baba, amikor a teszt napján hánytam reggel. Ez volt a 30. ciklusnap, délután már pozitív volt a teszt. :) ) Sok sikert a Picihez! :) ) 33 hetes km
Ilyen korán még ne keress tüneteket nem tesz jót.Én két évig csináltam ezt és mikor már orvoshoz akartam menni akkor lett pozitív a teszt.Mindent tünetnek magyaráztam be magamnak.Ha barnáztam, ha nem fájt a mellem, ha fájt a mellem, minden tünet volt számomra aztán mégis megjött.Nem akartalak elkeseríteni, tudom, hogy nehéz kivárni, de csak akkor reménykedj, ha nem jön meg idõben.
Majd kiderül légy türelemmel.:)
A kérdező hozzászólása: hát én is felváltva érzem a petefészkem szúrkát meg a megjön érzést...
Sokan azt mondják, hogy beágyzódás de nekem mensi elõtt is volt már.A beágyzódást nem éreztem, csak mensi elõtt 4 nappal már éreztem a mensi szerû görcsöket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) mitõl lehet egyébként ez a petefészek szurkálás? tényleg nem szokott ilyen lenni
Remélem sikerül :) szurkolok.
A kérdező hozzászólása: Tüneteket nem keresek, csak leírtam hogy érzem magam :) Együtt voltunk már mensi után 6 nappal és aztán 2 naponta, csináltam gyertyaállást meg mindent beleadtam :) remélem összejön... nagyon szeretnénk
Ó, életem leghosszabb két hete volt (ja, szülés elõtti két hét is hosszú volt, meg a babával való elsõ hetek is), de mikor nem tudtam, hogy lesz baba, vagy nem...na, tudom, a falat kapartam :D Nekünk elsõre összejött, de jó is rá emlékezni... csak pozitívan, és nem lesz semmi gond. Nemvért napján, ha semmi vérzés, tesztelj, nekem már elõtte két nappal volt egy nagyon halvány csík a másik mellett.
Most én is a "falat kaparom", hogy meglesz, vagy nem, de halovány pozitív :) Hû, nekem ez nagyon terhességnek tûnik! Gratulálok! Legyen egészséges, ha lesz! ;)

Miért érzem úgy, hogy úgyse fog sikerülni most se? Ez az első clostis hónapom.

Legjobb válasz: Mert már rosszabb kedvû vagy a helyzettõl, gondolom, már több ideje próbálkoztok, ez természetes, hogy ilyenkor már nem repesel örömödben, hogy de jó, még egy hónap, amikor vagy sikerül vagy nem :( De ne add fel!! Legyél optimistább, fõleg, ha ez az elsõ clostis hónap, itt olvashatod, hány embernek összejött a baba tõle! Lehet, ettõl sem rögtön, de sokat segit!! Ez az úgyse fog sikerülni más témákban is szokott lenni az embernek, ha már elege van, de ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad. Vedd úgy, hogy a baba majd jön, ha a szülõjelöltek jól érzik magukat, és itt az ideje, ha erõlteted, csak eltelnek a hónapok, és mást se csináltál, másnak sem örültél, mert folyton ez járt az eszedben. Nehéz, de légy egy kicsit optimistább :) Sok sikert!!

Mert már rosszabb kedvû vagy a helyzettõl, gondolom, már több ideje próbálkoztok, ez természetes, hogy ilyenkor már nem repesel örömödben, hogy de jó, még egy hónap, amikor vagy sikerül vagy nem :( De ne add fel!! Legyél optimistább, fõleg, ha ez az elsõ clostis hónap, itt olvashatod, hány embernek összejött a baba tõle! Lehet, ettõl sem rögtön, de sokat segit!! Ez az úgyse fog sikerülni más témákban is szokott lenni az embernek, ha már elege van, de ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad. Vedd úgy, hogy a baba majd jön, ha a szülõjelöltek jól érzik magukat, és itt az ideje, ha erõlteted, csak eltelnek a hónapok, és mást se csináltál, másnak sem örültél, mert folyton ez járt az eszedben. Nehéz, de légy egy kicsit optimistább :) Sok sikert!!
Szia! Hát pont igy nem szabad nekiállni semminek, ilyen negativ gondolattal!Igen, bizzál benne, hogy most sikerülni fog, de ha mégse, a köv.hóban már bizti!:) ))Sose add fel!
A kérdező hozzászólása: Köszi, jókat írtatok és jó lenne reménykedni, de nem megy sajnos.

Metformint és Duphastont kell szednem, és ovulációs periódus alatt barnázok. Ez normális? Ez az első hónap amikor a kezelést csinálom, lehet, hogy a következő hónapban már kimarad, vagy menjek vissza dokihoz?

Eddig is barnáztam, de gondoltam a kezeléstől kimarad. Legyek türelemmel, mert nincs ilyen hamar változás, vagy már nem kellett volna megjelenjen a barnázás ha szedem ezeket a tablettákat?

Legjobb válasz: Duphastont gondolom csak ovuláció után kell szedned. A merckformin nem hat 1 hónap alatt, van, hogy az elsõ hónapokban romlik. Ha szépen tartod a 3as kezelést (merckformin+ir diéta+sport ) javulni fog, van akinek 3 hónap van akinek 1 év után állnak helyre a hormonjaid.

Duphastont gondolom csak ovuláció után kell szedned. A merckformin nem hat 1 hónap alatt, van, hogy az elsõ hónapokban romlik. Ha szépen tartod a 3as kezelést (merckformin+ir diéta+sport ) javulni fog, van akinek 3 hónap van akinek 1 év után állnak helyre a hormonjaid.
A menses elõtt 1-2 nap barnázás állítólag normálisnak számít. A peteéréskor szintén elõfordulhat kisebb barnázás. Egyébként milyenek a cukor és inzulin értékeid? Ha csak 1 hónapja szeded a gyógyszert (metformint) az általában még kevés a változáshoz. Diéta, mozgás megvan?

Barátnőm 5 hónapig szedte a simycia fogamzás gátlót és a nő gyógyásza monta neki hogy 5 hónap után hagyon ki 1 hónapot nem tudom hogy miért megtette kihagyot egy hónapot? Ez az 5 hónap alat voltunk együt gumi nélkül és nem történt baj

a tableta mentes hónapban gumival védekeztünk akor sem volt baj de most elkezte szedni ujra a simyciat 10 napja szedi és tegnap lefeküdtünk de nem élveztem bele mert nem tutuk hogy mikor hat a gyógyszer lehet e ebböl esetleg valami baj?teherbe eshet?nagyon parázom?

Legjobb válasz: Van a gyógyszer mellé leírás, ami megmondja, mikortól véd, esetleg azt kell elolvasni. Azért hagyott ki egy hónapot, mert az orvos azt mondta, és ha orvos azt mondja, akkor azt kell csinálni, mert bajod lehet belõle. Ha ne bíztok a leírásba, akkor hívjátok fel a nõgyógyászt.

Van a gyógyszer mellé leírás, ami megmondja, mikortól véd, esetleg azt kell elolvasni. Azért hagyott ki egy hónapot, mert az orvos azt mondta, és ha orvos azt mondja, akkor azt kell csinálni, mert bajod lehet belõle. Ha ne bíztok a leírásba, akkor hívjátok fel a nõgyógyászt.
Az orvos megnevezése nögyógyász - egybeirva!!!! (Bocs, nincs hosszú ö-m) Olyat nem tudok elképzelni, hogy 5 HóNAP után szünetet kellene tartani, valamit félreértett a barátnöd. Amikor valaki szünetet tart a gyógyszerszedéssel, akkor közben NINCS védettsége, ha nem lett terhes, akkor csak brozasztó nagy szerencsétek volt. (A két levél közötti 7 NAPOS szünetben viszont van védettég) Elöször menjetek el EGYÜTT a nögógyászhoz és alaposan tájékozódjatok a védekezési módokról, mert jelenleg az ismeretetek egyenlö a nullával. Másodszor nem ártana, ha megpróbálnál megtanulni helyesen irni magyarul.
A kérdező hozzászólása: azt irja a beteg tájékoztató ha a ciklus elsõ napján kezdi el szedni a tablettát akkor az elsõ naptól kezdve védve van a teherbe esés ellen ha viszont a 2-5ödik nap után kezdi el szedni akkor 7 szem után alakul ki a védettség és mi a 9edik szem után feküdtünk le. és a ciklus 5ödik napján vette be a tablettát akkor mán végül is kialakult a védettség nem?
2. Nem hiszem, hogy félreértette volna, mivel van a gyógyszernél 1 hónapos szünet.
A kérdező hozzászólása: de akkor terhes nem lehet ha 9edik szem után csináltuk és el sem mentem benne ugye? mert elvileg más a 7edik szem után hat?
Megérdemelnétek, hogy terhes legyen a barátnõd, akkor utána talán nem bäsznátok gumi nélkül ha nem akartok gyereket.
NEM lett terhes nyugi!

Ha valaki x hónapig álláskeresési járadékban részesült, az adóbevallásban ezekre a hónapokra igénybe veheti a családi adókedvezményt?

Legjobb válasz: Természetesen. A családi adókedvezmény nem függ a ledolgozott hónapok számától, csak attól, hogy hány gyerek után hány hónapig kaptál csp-t. Tehát még ha csak nyolc hónapot dolgoztál is, akár az egész évit figyelembe veheted, ha minden hónapra voltál csp jogosult.

Természetesen. A családi adókedvezmény nem függ a ledolgozott hónapok számától, csak attól, hogy hány gyerek után hány hónapig kaptál csp-t. Tehát még ha csak nyolc hónapot dolgoztál is, akár az egész évit figyelembe veheted, ha minden hónapra voltál csp jogosult.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!

Clostylbegytet szedek már a 2. hónapja, mivel nincs peteérésem. Az orvosom azt mondta ezt 3 hónapig lehet szedni. Ha addigra sem érem el vele hogy peteérésem legyen akkor a 3 hónap után mi vár rám? Nem lehet majd babám?

Legjobb válasz: Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.

Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.
Szia énis szedem a clostilt most volt a 3. hónap most volt peteérésem, de én 4×1 szedtem és azt mondta a dokim ha mostis megjönne akkor még 1 kúrát szedjek ugyan így.Most ettõl nekemettõl 4 éret petesejtem volt.Remélem neked is sikerül szurkolok.

A start kártya kiváltásához tényleg szükséges 3 hónap munkanélkülire bejelentkezni? Ez az új törvény? Vagy csak átmegyek az APEHhez és megkapom egyből?

Legjobb válasz: Úgy tudom ha pályakezdõ vagy nem kell várni 3 hónapot, de kérdezd meg a hozzád legközelebbi munkaügyi kirendeltségen. Ha nem pályakezdõ vagy , akkor 3 hónap után kérned kell a munkaügytõl igazolást (ez csak pár napig érvényes!) és azzal átslattyogni az APEH ... izé ... NAV-hoz és igényelni a kártyát. Viszont nekem azt mondták ha van eszem CSAK akkor kérjem ki ha van biztos állás, mert csak egy évig érvényes és akkor is ketyeg ha nincs állásod, a leendõ munkaadónak meg nem annyira jó egy csak 8 hónapig érvényes kártya ugye.

Úgy tudom ha pályakezdõ vagy nem kell várni 3 hónapot, de kérdezd meg a hozzád legközelebbi munkaügyi kirendeltségen. Ha nem pályakezdõ vagy , akkor 3 hónap után kérned kell a munkaügytõl igazolást (ez csak pár napig érvényes!) és azzal átslattyogni az APEH ... izé ... NAV-hoz és igényelni a kártyát. Viszont nekem azt mondták ha van eszem CSAK akkor kérjem ki ha van biztos állás, mert csak egy évig érvényes és akkor is ketyeg ha nincs állásod, a leendõ munkaadónak meg nem annyira jó egy csak 8 hónapig érvényes kártya ugye.
A kérdező hozzászólása: Kereken két hónapot dolgoztam, de nem a szakmámban. Azért lett most ez felfüggesztve a tegnapi nappal, mivel kellene ez a kártya nekem. Ki lettem jelentve, addig míg nem kapom kézhez. Ez egy biztos munka, nem veszne el. Azt tudom, hogy folyamatos az 1 év. Köszi szépen a válaszodat! Holnap megyek be a munkaügyire intézni ezt akkor.
Három hónap regisztrált álláskeresõnek kell lenned ahhoz, hogy megkapd a Start Bónusz kártyát.Ezt valóban csak akkor érdemes kiváltanod, ha biztosan felvesznek a munkahelyre.Elõzõ nap érdemes kiváltanod, akkor már másnap be is jelenthetnek.Pályakezdõknél nem tudom, hogy mûködik, én tegnap váltottam ki, ma már be vagyok jelentve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Ma voltam a munkaügyin. 3hónap kell!

Menstruációt megelőző három-négy nap nagyon erős derékfájásom van. Mi lehet az oka? Nyolc hónapja szültem, kb. három hónapja érzem ezt az erős derékfájást.

Legjobb válasz: Azt bizonyára észrevetted már, hogy idõnként változik a tested, a menstruációd és az azt kísérõ tünetek sem mindig egyformák. Én úgy gondolom, hogy most egy ilyen "szakaszba" léptél, amikor ez a kellemetlen derékfájás jelzi a közelgõ menzeszedet. Ahogy jött, úgy pár hónap múlva el is fog múlni és jön majd helyette valami más bosszantó tünet. Nekem volt idõszak, amikor nagyon erõs hasgörcseim voltak már néhány nappal elõbb, máskor hányingerem volt, pár boldog hónapig pedig semmilyen kínzó elõjele nem volt... Ettõl függetlenül, a magad megnyugtatására elmehetsz a nõgyógyászhoz, de valószínûleg ugyanezt fogja mondani.

Azt bizonyára észrevetted már, hogy idõnként változik a tested, a menstruációd és az azt kísérõ tünetek sem mindig egyformák. Én úgy gondolom, hogy most egy ilyen "szakaszba" léptél, amikor ez a kellemetlen derékfájás jelzi a közelgõ menzeszedet. Ahogy jött, úgy pár hónap múlva el is fog múlni és jön majd helyette valami más bosszantó tünet. Nekem volt idõszak, amikor nagyon erõs hasgörcseim voltak már néhány nappal elõbb, máskor hányingerem volt, pár boldog hónapig pedig semmilyen kínzó elõjele nem volt... Ettõl függetlenül, a magad megnyugtatására elmehetsz a nõgyógyászhoz, de valószínûleg ugyanezt fogja mondani.

TB! Kérnék egy kis segítséget.4 hónapja nem fizettem a TB-t de beakarom fizetni ezt az elmaradásomat. És ezért mennyi késedelmi pótlékot kell ráfizetnem? Feltétlen bemegyek majd NAV-hoz beakarom fizetni, csak félek a következménytől!

Legjobb válasz: Minnél elöbb intézd mert minnél tovább húzod annál nagyobb az esélye hogy büntit kapsz. De apukámnak 2 hónapig nem volt támogatása mert nem volt melója majd a doki szólt hogy nincs tb-je erre apa bement a NAV-ba és elmondta mi ujság és a visszamenõleges 2 hónapra sem kapott büntit csak be kell fizetnie simán. Szerintem erre nincs büntetés csak nincs ellátásod ez elég nagy bünti ha pl nagy baj ér azonnal mûteni kell de nincs tb akkor a mûtétet megcsinálják de ki kell fizetned ami komoly összeg nah ez a bünti.

Minnél elöbb intézd mert minnél tovább húzod annál nagyobb az esélye hogy büntit kapsz. De apukámnak 2 hónapig nem volt támogatása mert nem volt melója majd a doki szólt hogy nincs tb-je erre apa bement a NAV-ba és elmondta mi ujság és a visszamenõleges 2 hónapra sem kapott büntit csak be kell fizetnie simán. Szerintem erre nincs büntetés csak nincs ellátásod ez elég nagy bünti ha pl nagy baj ér azonnal mûteni kell de nincs tb akkor a mûtétet megcsinálják de ki kell fizetned ami komoly összeg nah ez a bünti.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!