Találatok a következő kifejezésre: Ez az hónap hogy (743 db)

2 hónapja együtt vagyunk, de még nem mondta hogy szeret. Ez azt jelenti, hogy nem is szerelmes?

Barátommal már évek óta ismertük egymást, mikor 4 hónapja közelebb kerültünk egymáshoz, s sokat kezdünk beszélgetni. Már 2 hónapja együtt vagyunk, de még egyszer se mondta ki, hogy szeret. Olyat szokott mondani, hogy "mi lenne velem nélküled?", "olyan jó, hogy itt vagy".. stb. Még én sem mondtam, neki mert szerintem előbb a fiúnak kell, de már olyan jó lenne ha kimondaná.. :( lehet még nem is szerelmes? 27F-18L

Legjobb válasz: "szerintem elõbb a fiúnak kell" Ebbõl látszik, hogy még mennyire gyerekesen gondolkodsz...mondjuk, ez egyértelmû a korkülönbségbõl is. Nincs határidõhöz kötve, hogy mikortól "kell" mondani, ezt mindenki másképp mutatja ki. 2 hónap nem sok idõ, de ha érzed annyira komolynak ezt a kapcsolatot, akkor mondd ki neki te, aztán majd meglátod, mit reagál rá. 24N

"szerintem elõbb a fiúnak kell" Ebbõl látszik, hogy még mennyire gyerekesen gondolkodsz...mondjuk, ez egyértelmû a korkülönbségbõl is. Nincs határidõhöz kötve, hogy mikortól "kell" mondani, ezt mindenki másképp mutatja ki. 2 hónap nem sok idõ, de ha érzed annyira komolynak ezt a kapcsolatot, akkor mondd ki neki te, aztán majd meglátod, mit reagál rá. 24N
attól, hogy nem mondja még lehet az
Ha így csinálod, ahogy mondod, lehet arra vár hogy kezdeményezz. utolsó voltam:)
römélem is kislyányom!:D
Ez velem is pont így történt!! 1 hónap után mondta ki h szeret. Éreztetni kell, hogy szereted, hogy tényleg nem szexre kell neked, aztán el kell vinni romantikus helyekre stb... és az 1ik ilyen helyen nézz a szemébe és mondd h szereted. Ha ott elmenekül akkor elgondolkozhatsz h rákérdezz h mit érez...
A kérdező hozzászólása: 5. köszi! Amúgy azt tervezem! Elõbb a házasság! :)
A kérdező hozzászólása: Én inkább konzervatívnak gondolom! És szerintem sokkal romantikusabb ha õ mondja ki elõbb. Amúgy õ is ilyen... mire eljutok oda, hogy megkérem menjünk el ide-oda addigra õ már rég meghívott... :) )
östenkém, szögény léányzóm, nem serelt a lélked? a házasság mindenre orvoslás fiam, az én kóromban még a fiúk körték a léányok kezét, most meg azt a sok karambolt hallani, légy régimódi fiam, az mindig jó. házasság után veszísd el a szûziességed léányom. Adj isten!
szeretni szerethet de 2 hónap alatt szerelem nem tudom kinél h alakul ki :) de egy fiúnak nehéz kimondani ilyen dolgokat :) ne aggódj biztos szeret :)
mért nem beszélsz vele errõl?
5! egy nem tudom honnan vetted, ezt a fajta ö-t, de egy szegedi olyan, mint az angol, másként beszél, másként ír kedves kérdezõ! nem biztos neki kell kezdeni, erre nincs szabály, nem lehet tudni, esetleg nem mutatja ki, ebbõl is van két fajta, az egyik abszolút senkinek nem mondja, a másik viszont tesz dolgokat ill. elmondja másnak, ezek azért olyanok, mert félnek elmondani N

7 hónapja szoptatok, kb. egy hónapja elkezdtem bevezetni a szilárd ételeket babámnak, és jóval kevesebbet szoptatom, jóformán délelott és este. Ma észrevettem, hogy megjott a menzeszem. Ez azt jelenti, hogy megy el a tejem? Nem baj ha így szoptatok?

Legjobb válasz: Szia! nem baj, hogy így szoptatsz,,szerintem nem megy el a tejed,csak a szervezet már felkészül, a szoptatás nélküli élethez. Az én lánykám 2 és fél hónapos és nekem is megjött, de a tejem ugyanannyi maradt, csak szopizik.

Szia! nem baj, hogy így szoptatsz, , szerintem nem megy el a tejed, csak a szervezet már felkészül, a szoptatás nélküli élethez. Az én lánykám 2 és fél hónapos és nekem is megjött, de a tejem ugyanannyi maradt, csak szopizik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a valaszokat
Mensi alatt lehet kevesebb a tej, de utána megint ugyanannyi. Nekem is 7 hónapos volt, amikor megjött, akkor én is megijedtem, hogy elmegy a tejem. Most 13 hónapos és még mindig napi 5-ször szopik. Szerintem ilyen picit még többször kellene szoptatni. Azt mondta a védõnõm, hogy 1 éves korig az anyatej legyen a fõ tápláléka. Persze nekem nincs is nagyon választásom, mert borzasztóan válogat, alig eszik.

NCore-s emberek! A HnR szabály szerint a hónap végéig mindent vissza kell seedelni. Ez azt jelenti, hogy ha én egy fájlt seedelek, és ha a hónap végéig nem lesz meg a 48 óra, akkor az mint hnr lesz?

Ha pl. a hónap végére (december) nem töltené vissza, hanem pl januárra pl 2 órára, akkor az már hnr?

Legjobb válasz: nem KELL vissza seedelni, hanem addig kell bent tartani a trackerben, utána elvileg kitörlõdik a hnr-es listáról

nem KELL vissza seedelni, hanem addig kell bent tartani a trackerben, utána elvileg kitörlõdik a hnr-es listáról
Nem naptári hónap, hanem harminc nap alatt 48 óra a szabály. Hónap végén csak a pillanatnyi állást összesíti.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. akkor az nem lesz probléma, ha pl. ha ma letöltök egy filmet, és ha 31-re nem lesz vissza seedelve?
Nem lesz.

Gerincsérv műtétem volt 1 hónapja, ez azt jelentheti hogy nem sikerült?

Segítsetek nekem abban,hogy miért merevedik be a hátam egy kissebb sétától is,a gerincem mentén az izmok olyanok lesznek mint a beton izom lazító nélkül nem bírom de még azzal is nehezen.a régi problémám megszünt mert a lábamat nem bírtam használni,az rendbe jött,de a hátamban iszonyatosan feszül az izom,elötte nem volt ilyen,mit?l lehet ez,a gyógymassz?r,torna és fürd? segíthet ezen

Legjobb válasz: A rehab után egyre könnyebben ment az ülés,én is ülõmunkát végeztem elõtte is és utána is,kb 3 hónapra már egész jól ment.Kitartás!

A rehab után egyre könnyebben ment az ülés, én is ülõmunkát végeztem elõtte is és utána is, kb 3 hónapra már egész jól ment.Kitartás!
Szia! Nekem is volt gerincsérv mûtétem, az elsõ pár hónapban ez normálisnak mondható de mindenképpen szükség lenne valamilyen terápiára, én száraz és vizi tornára is jártam és egész jól rendbe jött, sõt a masszázs is jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ 2 hét múlva megyek akkor leszek 6 hetes mûtött, remélem elmúlik, kicst meghúzódik akkor egész nap érzem.Az ülés neked mikortól ment rendesen?Mondjuk nekem az LV S1 nél volt a sérv és pont az ülõidegem volt begyulladva.Ráadásul ülõ munkám van, decemberben kezdek :-(
Addig védekezzetek, azért van a 3 hónap, ogy addig regenerálódik a szervezet. Biztos sikerülni fog a következõ, sok sikert!
3 hónap múlva próbálkozhattok újra, szóval addig védekezzetek.
szia. Nekem is pont 3 hete volt vetélésem( kb. 4-5 hetes voltam)elhalt terhesség miatt.Mensturációszerûen "elvetéltem". Ma voltam kontorollon. Nem kell várni 3 hónapot. Annyira korai ez a terhesség, amit, ha nincsenek ezek az érzékeny tesztek, észre sem veszed. Természetesen nem vagyok orvos, de sok ez a 3 hónap egy kicsikét, nem.hiszen mûtéted sem volt. De amúgy én óvszerrel védekeznék ha így lenne.
Szia! Én 4 hete vetéltem el kb 4 hetes terhesen, szintén menstruáció szerûen, beavatkozásra nem volt szükség. A dokim azt mondta, hogy ez annyira kis terhesség volt, hogy nem kell regenerálódnia a szervezetemnek, mert nincs miért. És bizatott is, hogy jönnek az ünnepek, lehet próbálkozni!! :-) (ez ugye december közepén volt)
Én úgy gondolom, hogy a szervezeted úgy is tudja mit kell tennie. Ha nem védekeztek és teherbe esel akkor fel van rá készülve. RÁadásul ilyenkor még több "elõsegítõ" hormon van a szervezetedben. Fiatal lányoknál akik abortuszra mennek, kiemelten felhívják rá a figyelmet, hogy kétszer könnyebben terhesek lesznek mint általában. Viszont ha a tested nincs rá kész akkor ugysem maradsz terhes. Én nem vártam meg a (anno 6 hónap)-ot, két hónap után terhes is lettem. És egy gyönyörû makk egészséges fiucska alszik a kiságyban :)
Szia! Ha három hónapot mondtak, ne kockáztass, várd ki. Nem véletlenül mondott annyit. Szerintem az enyém is túlaggódja magát, nekem hat hónapot mondott, de inkább betartom, minthogy utána, ha még egy elmenne, magamat hibáztassam, hogy nem voltam képes türtõztetni magam. Igen, védekezni kell. Nekem fel is írta a doki a fogamzásgátlót. És ne izgulj, hamar eltelik az idõ.

Ha 6 hós korára az elõzõ hónaphoz képest nem hízott, max néhány (10-60) g -ot (de ez nyilván nem mérhetõ pontosan! ), ez azt jelenti, hogy ideje elkezdeni a hozzátáplálást?

Egyébként születése óta bõven megkétszerezte a súlyát, tehát nem éhezett, 9 kg :) Elsõ hónapokban 1,5 kg-ot is meghízta :D Csak most tapasztaltam, hogy nem hízott, de talán 1 cm-t nõtt. Egyébként csak szopik, igény szerint (napi 5x minimum). Ez azt jelenti, hogy a szervezetének a szoptatáson kívül más táplálékra is szüksége van? Véleményekre lennék kíváncsi!

Legjobb válasz: Szerintem ez önmagában nem jelenti, hogy másra is szüksége van, hiszen már bõven megkétszerezte a súlyát, ekkora súlyú babánál már le szokott lassulni a súlygyarapodás. Viszont ettõl függetlenül szerintem egy 6 hónapos babánál már el lehet kezdeni a kóstoltatást.

Szerintem ez önmagában nem jelenti, hogy másra is szüksége van, hiszen már bõven megkétszerezte a súlyát, ekkora súlyú babánál már le szokott lassulni a súlygyarapodás. Viszont ettõl függetlenül szerintem egy 6 hónapos babánál már el lehet kezdeni a kóstoltatást.
A kérdező hozzászólása: Még mielõtt összekapnátok :) , megjegyezném, hogy nem szoktam lepontozni senkit, elfogadom a más véleményét. Különbözõek vagyunk, máshogy vélekedünk. Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Sehol nem ajánlanak 6 hónapnál további kizárólagos szoptatást.
Igen, egyesek szerint. Én a WHO és más (pl. szoptatási) szervezetek javaslatát szoktam írni, ami 6 hó+-t ír.
4 és 6 hónapos kor között ajánlott elkezdeni és a 6 hónapos kor a felsõ határ.
Nem "kell", dehogyis. A kínálást el lehet kezdeni, ezt javasolják is; de úgyis a baba dönti el, hogy végül is elfogadja-e az ételt vagy sem. A 6 hónap, amit én is írni szoktam, inkább egy alsó határ: ennél hamarabb nem ajánlott, mert a baba emésztõrendszere még nem áll készen a szilárdak fogyasztására. De hogy ezután pontosan mikor indul, az leginkább a babától függ. Lehet, hogy azonnal rákap, de lehet, hogy csak hónapokkal késõbb. Ezt õ érzi egyedül. Ezért szoktuk azt mondani, hogy "6 hónapos kor betöltése után javasolt kezdeni", ahelyett, hogy "6 hónaposan kell kezdeni". Remélem, érthetõ. :)
Igen, kell, de persze azt csinálsz amit akarsz, Te gyereked. Felesleges volt ezért lepontoznod. Utánanézel szépen és rájössz, hogy semmi rosszat nem írtam.
A kérdező hozzászólása: Kedves xStefix! Csak más véleményére, gondolataira voltam kíváncsi ezzel kapcsolatban. :) A döntés úgyis az enyém. Egyébként ilyen válaszokra számítottam, "kell".
- A gyarapodás nem az egyetlen és nem is a legfontosabb fokmérõje a hozzátáplálásra való érettségnek. Ezen kívül még egy sor jel van, amit érdemes figyelni. - Ha már kóstoltatsz, akkor már hozzátáplálod a babádat, ezt jó, ha tudod. Nem tudom, miért, de nem elõször találkozom már ezzel... megkérdezhetem, hogy miért gondolod, hogy a kettõ két külön dolog? A kóstoltatás a ht elsõ szakasza, nem elõzi azt meg. Honnan származik ez a félreértés..?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Egyébként már kóstolgatunk...Csak kíváncsi voltam ki mit gondol errõl.
6 hónaposan mindenféleképpen el kell kezdeni a hozzátáplálást, ez nem függ a hízástól.
A kettõ nem függ össze. Az alma, vagy répa annyira sem hízlal, mint az anyatej, de 6 hónaposan akkor is el kell kezdeni a hozzátáplálást, mert akkor már másra is szüksége van a szervezetnek.
Nem tudom ennél pontosabban leírni: "betöltött 6 hónapos kor után induljon a ht". Ez nem pöccre fél évet jelent, mert nem naptár szerint szoktuk nézni a kezdést, és nem is azt, hogy márpedig ekkortól muszáj elfogadnia a babának a szilárd kajcsit. Ellenben azt már jelenti, hogy fél éves kortól kezdve érdemes kínálni a babát, próbálni etetni - de hogy mikor fogadja el tényleg, azt õ dönti el. Ezen kívül még annyi az ajánlás, hogy fél éves kor elõtt lehetõleg ne kezdjük el kínálni a babát, bizonyos kockázatok miatt.

A férjemmel hitelt igényeltünk, bekértek papirokat és azt mondták majd hívnak telefonon, ez múlt hónap 26-án volt, ha nem hívtak azóta sem ez azt jelenti, hogy nem kaptuk meg a hitelt?

Legjobb válasz: Nem, ez azt jelenti hogy elég hosszadalmas a hitelbírálat. Ráadásul év vége van, több munkával és szabadságolással. Hívd fel a hitelügyintézõt, vagy írj neki e-mailt.

Nem, ez azt jelenti hogy elég hosszadalmas a hitelbírálat. Ráadásul év vége van, több munkával és szabadságolással. Hívd fel a hitelügyintézõt, vagy írj neki e-mailt.
Ugye banktól igényeltétek?
A kérdező hozzászólása: Igen banktól , OTP Bank NYRT.

Xbox 360 4gb-os Slimet akarok venni. Azt írják, hogy 3 hónapig ingyen gold van hozzá, ez azt jelenti, hogy a doboba van egy sima 3hó-s feltöltőkártya? Vagy ez szoftveresen számolja?

És még az, (hogyha szoftveresen száolja) megveszem, de még nem csatlakozok netre, akkor is tellik az id??Vagy csak els? csatlakozástól számítva?Mert még nincs routerem.És kéne egy kis id? mire megveszem.

Legjobb válasz: Szoftveresen számolja, az elsõ csatlakozástól.

Szoftveresen számolja, az elsõ csatlakozástól.
pfejj 2 hete vettem, és én csak 1 hónapot kaptam (szoftveresen)
A kérdező hozzászólása: akkor jó.reméltem, hogy így van.:)
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy csak egy hónap jár.Ezt a 3 hónapot csak emlékezetbõl írtam.

Kb.3 hónapja kaptam egy most egy éves amstaff szukát. Etetésnél addig nem nyúl a kajához, amíg "matatok" benne. Ez azt jelenti, hogy én vagyok a falkavezér?

Eszméletlenül játékos,szelíd,barátságos mindenkivel.

Legjobb válasz: Ennyi információt kevésnek érzek ahhoz, hogy ezt meg lehessen állapítani. Sok kutya van, amelyik hagyja, hogy piszkálják a kajáját és teljesen más dolgokban nyilvánul meg nála, hogy nem ismeri el a gazdáját fölötte állónak.

Ennyi információt kevésnek érzek ahhoz, hogy ezt meg lehessen állapítani. Sok kutya van, amelyik hagyja, hogy piszkálják a kajáját és teljesen más dolgokban nyilvánul meg nála, hogy nem ismeri el a gazdáját fölötte állónak.
Ez csak annyit jelent hogy nem félti a kaját tõled. Az hogy ki a falkavezér, azt nem lehet ebbõl eldönteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Hogy lehet az, hogy a doki és a védőnő szerint holnap leszek 29 hetes, a naptár szerint pedig 30? és ez az jelenti, hogy holnap kezdem a 7. hónapot?

Legjobb válasz: Úgy lehet hogy késõbb fogant.De ezzel nincs semmi baj.Nekem is 13 hetesnek kéne lennem, de csak 12 hetes vagyok :)

Úgy lehet hogy késõbb fogant.De ezzel nincs semmi baj.Nekem is 13 hetesnek kéne lennem, de csak 12 hetes vagyok :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!