Találatok a következő kifejezésre: Ez a terhességem, és akkora (88 db)

Kismamik, akiknek probléma mentes volt a terhesség, és akik szerettek terhesnek lenni, nem érzitek ugy hogy ha megszültök akkor hiányozni fog ez az állapot?

Jó persze ott lesz az a kis csöppség aki le fog fárasztani, és imádni fogod...stb, de nem fog hiányozni a terhesség? 30 hetes pocis

Legjobb válasz: 2 hete szültem a 3. babánkat. Minden terhességem problémamentes volt, könnyen szültem. nagyon hiányzik, s szívem szerint még sok gyereket szülnék, de az anyagiak...... :(

2 hete szültem a 3. babánkat. Minden terhességem problémamentes volt, könnyen szültem. nagyon hiányzik, s szívem szerint még sok gyereket szülnék, de az anyagiak...... :(
Tavaly szültem az elsõt és imádtam kismama lenni. Idén is babát várok és imádok kismama lenni :DDDDD Az elsõnél miután megszültem még hetekig simogatni akartam a pocakom, úgy megszoktam. Hiányzott, hogy nincs pocak. :)
Én is ezt gondoltam, de a 36.héten annyira vizesedtem és annyira akkor nõtt még a lányom, hogy a 40. héten már azt hittem sosem szülök meg. Az utolsó pár hét már többnyire mindenkinél valóban terhesség.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó olvasni ezeket az irásokat:) ! Én még nem szültem meg, de legszivesebben állandóan terhes lennék!:) Próbálom még kiélvezni ezt a 10 hetet:) És ha Ti is épp babát vártok élvezkedjetek még Ti is:) ! Pusz nektek, igy láttatlanba:) !
nekem nem vbolt teljesen probélmamentes a terhességem, és a vége már tényleg nagyon terhes volt.de nagyon hiányzik a terhesség és bármikor újra bevállalnám. 2, 5 hós kiscsajszi anyukája
Szió! Én már a finishben vagyok, és mindenki tök izgul, hogy mi van már, szüljek már, kivéve engem...:-( Imádom ezt a kis pockot a pocakomban, hogy mocorog, rugdos, nyomkod, az izgalmat, hogy milyen lesz, és hogy nagyon szeretem már most...de vhogy mégsem akarok "megszabadulni" a "terhemtõl". :-) Pedig már leszakad a derekam, nem tudok aludni, egy jót enni, vagy strandolni, meg egy csomó mindent, de Én is irtóra élvezem a kismamaságot. Nagyon szépnek is látom magamat, ez is nagyon idegen érzés, mert amúgy nagyon elégedetlen vagyok a testemmel, de most még azt is csodálatosnak látom..., ami nagyon furi, de jó. üdv, 38h.km.
De jó nektek, hogy így élitek meg. Remélem nekem is fog változni a véleményem. Tök jó, hogy így érzed ez így normális!:)
Szívembõl szólsz... :) Én is ugyanígy voltam vele, végig azt mondtam, hogy kár, hogy nem elefántnak születtem, mert õk 2 évig vemhesek. :D Vagy legalább kengurunak, mert akkor kijön, megölelem, megszeretgetem, megcsodálom, utána meg kicsit visszadugom. :) Az elsõ perctõl az utolsóig élveztem az egészet, sosem voltam rosszul, a szülésem is gyönyörû emlék attól függetlenül, hogy nem volt egyszerû menet. Már 23 hónapos a kisfiam és még mindig elevenen él bennem, hogy milyen volt pocisnak lenni. Alig várom, hogy újra terhes legyek és ismét átélhessem ezt a csodát! Én is úgy vagyok vele, hogy ha lehetne én állandóan terhes lennék és szülnék, de hát a mai világban.... :S Egy gyermeket azért még mindenképpen akarunk!!! További boldog kismamakort kívánok és szép élményeket a szüléshez is!
de. egyik terhességem sem volt problémamentes és mindegyiket imádtam. imádok terhes lenni. 1 hete szültem 3-at császárral, valószínû nem lesz több babám, de majd meggebedek, hogy legyen. függõ vagyok.
Ne kiabáld el, most jön a neheze.A vége már általában annyira "terhes", h örül az ember mikor megszülheti a babáját.:) )
Nagyon hiányzik.13 hónapos a fiam és remélem hamarosan újra átélhetem azt az idõszakot, bár már nem lesz ugyanolyan.
Nekem nagyon hiányzik. Két pici fiam van, imádom õket, de még 2 terhesség után is irigykedve nézem a (még) pocakosakat.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó hogy nem csak én vagyok igy! Már azt hittem baj van...mert ugye várom mikor megszületik a kicsi fiam, és várom hogy babázhassak, hogy mosolyogjon rám, és én õ rá, és hogy végre egy teljes család lehessünk, de imádok terhes lenni, és imádom hogy megkérdezik mennyi van még, hogy birod... Imádom mikor mozgolódik, találgatni milyen lehet a kis arcocskája, mikor hullámzik a hasam elgondolni vajon milyen neki odabent:) ! És ez nekem nagyon fog hiányozni:) !!:(
A kérdező hozzászólása: Olyan jó benneteket olvasni!! Irjatok még!!
Tömören, és röviden: DE! És hiányzott/hiányzik is :) pedig imádom a kisfiamat :) de pocakosnak lenni is imádtam :) pedig már 10 hete a karomban tarthatom :) szóval ha Te is olyan vagy mint én akkor hiányozni fog, de közben meg imádni fogod azt hogy már anya vagy :) Nagyon szép szülést! És további áldott boldog babavárást :)
én szülés után kb. az 5. hónapban jutottam el odáig, hogy hiányzik a pocak, addig annyira lefoglalt a kis gyönyörûségem, ogy sírtam, ha ránéztem a boldogságtól. Szerettem terhesnek lenni, hamarosan rá is gyórunk a kistesóra, de annak sokkal jobban örülök, hogyha már kint van, mert úgy érzem, akkor sokkal jobban tudok rá vigyázni. Ha a pocakomban lesz baj, azzal nem tudok mit kezdeni. És utálom állandóan azt számolgatni, hogy most rugott-most nem rugott, jaj, minden oké, jaj, miért nem mozog?! Idekint csak egyszerûen ránézek és tudom, hogy semmi baj.
Teljesen problémamentes volt a terhességem, és a 39. héten mégis kórházba kerültem toxémiával. 1 hétig kórzóztam a kórházban, álom volt, hogy végre megcsászároztak.
Imádtam a babavárást. Amikor a második babámmal voltam terhes, a vége felé nagyon szomorú voltam, hogy többé nem érzem ezt az édes mocorgást a pocakomban. (Kettõt terveztünk.) Most 16 hetes pocakos vagyok... Újra kezdõdik az édes mocorgás...
Szivembõl szóltatok! Nem volt egy problémamentes terhességem sem, de mégis szerettem babásnak lenni. Érdekes módon fõleg akkor döbbentem rá, mikor már megszültem. Most van egy hat hetes kisfiam, akit imádok. És két lányom akiket szintén imádok. Több babót nem tervezünk, szintén az anyagiak miatt, pedig szivesen bevállalnék még. Pár hete én is tettem fel hasonló kérdést, szülés után, hogy nincs-e fura hiányérzete annak aki megszült?. Ott is kiderült hogy nem vagyok egyedül. Még mindig sokat gondolok arra, hogy milyen szép is volt, hogy milyen csodás volt amikor rugdosott (még a sirás is elkap ha rágondolok). Sõt most már a szülésre is szivesen gondolok vissza, pedig hogy féltem. Csodás hogy itt van mellettem és mégis úgy érzem hiányzik belõlem. Milyen jó a kenguru mamának! :-) Élvezzétek kismamik!
Nekem ez már a második problémamentes terhességem, az elsõ szülésem nagyon könnyû és gyors volt (remélem ez is olyan lesz). Mégse szeretek terhes lenni, testileg nem zavar, de lelkileg nem úgy élem meg, ahogy kéne. Olyan nekem a terhesség, mint a kindertojás, nem tudom, mi van benne meglepinek. Szóval nem tudom biztosra, hogy tényleg egészséges-e a babám, milyen lesz a szülés, mi vár rám, stb.... Értitek mire gondolok? Ez a bizonytalanság abszolút nem hiányzik nekem, alig várom, hogy vége legyen a terhességnek, és biztos ami tuti alapon már végre tényleg láthassam a babámat, hogy semmi baja.

Olyan anyák tapasztalatait várom, akiknek a méhlepényük első falon tapadt, és elérte a méhszájat. Mennyiben befolyásolta ez a terhességet, és a szülést?

Legjobb válasz: Szia! Baratnomnel ugyanez volt a szituacio, aztan megneztek neki a 36. heten ultrahanggal es szepen visszahuzodott, meg tudott szulni termeszetesen. Ha ez nem tortenik meg, akkor valoszinuleg csaszar lett volna a vege. Remeljuk te is szerencses leszel!

Szia! Baratnomnel ugyanez volt a szituacio, aztan megneztek neki a 36. heten ultrahanggal es szepen visszahuzodott, meg tudott szulni termeszetesen. Ha ez nem tortenik meg, akkor valoszinuleg csaszar lett volna a vege. Remeljuk te is szerencses leszel!
Nekem is mellsõfali volt és rálógott a méhszájra.De ahogy elõrehaladt a terhesség és nõtt a méhem lemászott róla.:) Mondjuk én császárral szültem, de nem emiatt, hanem mert a baba szívverése belassult.
Nekem is így volt. Ahogy a méh növekszik, általában a lepény is feljebb kerül. Nekem a 2. héten már nem ért a méhszájig, így simán szültem. A terhességet sem befolyásolta, mindent ugyanúgy csináltam, ahogy elõtte. Az orvosom atz mondta, hogy figyeljem és ha bármi probléma adódna, akkor azonnal irány a kórház. Szerencsére semmi nem volt:) . Még a házaséletet se tiltotta meg:) Jó babavárást!
Szia. Nekem is elérte a méhszájat, még vérzést is okozott. De aztán a 20-ik hétre ahogy nõtt a méhem, feljebb került. Természetes úton szültem, és szülés elõtti napig aktív voltam, éltem házas életet, semmi gond nem származott belõle.

Az elmúlt néhány napban magas a vérnyomásom, illetve ingadozó. Lehet ez a terhesség jele? Ha sikerült a baba, akkor a beágyazódás már jó ideje lezajlott, ma vagyok a pé utáni 15. napon, és ez a vérnyomás dolog kb. egy-másfél hete tart.

Mindeddig nem hallottam, hogy változik a vérnyomás a terhesség kezdetén, de nem tudom mivel magyarázni, mert nekem inkább alacsony-normális a vérnyomásom, eddig legalábbis úgy volt.

Legjobb válasz: Szia! A vérnyomást jobb lenne állandóhoz közeli értékre beállitani,mert ha babás vagy,akkor az nem jó egy terhesség elején.Meg attól is függ,mi az a magas,mert 130/90-ig elfogadható.De általában terhesség elején inkább alacsonyabb szokott lenni a pulzus emelkedettebb.

Szia! A vérnyomást jobb lenne állandóhoz közeli értékre beállitani, mert ha babás vagy, akkor az nem jó egy terhesség elején.Meg attól is függ, mi az a magas, mert 130/90-ig elfogadható.De általában terhesség elején inkább alacsonyabb szokott lenni a pulzus emelkedettebb.
A kérdező hozzászólása: Köszi, majd szólok a dokinak, ha tényleg terhes vagyok, hogy ezt is nézze meg. Nekem 146/88 volt vasárnap délután, délelõtt pedig normális 125/72, akkor mértem utoljára.
Szia! Az jó ötlet, hogy szólsz a dokinak, legalább ha gond van, akkor tud gyógyszert felirni, hogy állandó maradjon.De lehet csak idegesebb voltál vagy valamiért az vagy és ezért magasabb.Ha megoldódik a probléma, akkor majd visszaáll normálisra!Ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem úgy lesz, ahogy mondod :)

A 4D ultrahang szép képet ad arról is akinek vastag a hasfala? Okozhat e ez bármilyen problémát a terhesség és a szülés alatt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is vastag a hasfalam (28 hetesen, már 15 kg-ot híztam és alap is magasabb volt), de a 4D-s uh képek és videofelvétel nagyon jó lett. Szépen látszott mindene!Amúgy, ha minden más rendben van, akkor nem hinném, hogy a szülésnél ez gondot okoz. Tudom, ez csekély vigasz, de azt látom, hogy nincs teljesen tökéletes terhesség. Aki nem hízott sokat az lehet, hogy épp vérszegény, vagy ha nem akkor magas a cukra...stb. Hát nekünk meg vastag a hasfalunk:) Kellemes babavárást! 30. hetes kismami

Szia! Nekem is vastag a hasfalam (28 hetesen, már 15 kg-ot híztam és alap is magasabb volt), de a 4D-s uh képek és videofelvétel nagyon jó lett. Szépen látszott mindene!Amúgy, ha minden más rendben van, akkor nem hinném, hogy a szülésnél ez gondot okoz. Tudom, ez csekély vigasz, de azt látom, hogy nincs teljesen tökéletes terhesség. Aki nem hízott sokat az lehet, hogy épp vérszegény, vagy ha nem akkor magas a cukra...stb. Hát nekünk meg vastag a hasfalunk:) Kellemes babavárást! 30. hetes kismami
Az elsõ gyerekemmel 115 kilósan estem teherbe. A nõgyógyim megkérdcezte: Maga szüli akar??? Erre én: Hát most már muszáj lesz, doktor úr! A második babával 140 kilóval mentem be szülni. Azt hiszem, nekem is vastag a hasfalam ;) Sem a terhességek alatt, sem egyik szülésemnél sem okozott ez gondot. Pedig a második babóm 4 kilóval született.

Két terhességi tesztet (Gravi HCG, Gabriel) is elvégeztem pár nap különbséggel és mind a kettő negatív lett. A Menstruációm 3 hete nem jött meg. Akkor most lehet hogy terhes vagyok? Mennyire megbízhatók ezek a terhességi tesztek ha negatívat mutat!

Legjobb válasz: Szerintem nem vagy terhes ha három hete már késik és a tesztek negatívak, mert ezek a tesztek tudtommal elég jók. Valószínüleg a nagy kánikula zavart be. Az orvosok szerint idõnként belefér a dologba, hogy késik vagy egy havi kimarad. Még nekem sem késett soha azelõtt. Két hónappal ezelõtt viszont megtörtént, másfél hetet késett, amikor mondtam a nõdokinak, fel se vette, azt mondta, elõfordul az ilyen.

Szerintem nem vagy terhes ha három hete már késik és a tesztek negatívak, mert ezek a tesztek tudtommal elég jók. Valószínüleg a nagy kánikula zavart be. Az orvosok szerint idõnként belefér a dologba, hogy késik vagy egy havi kimarad. Még nekem sem késett soha azelõtt. Két hónappal ezelõtt viszont megtörtént, másfél hetet késett, amikor mondtam a nõdokinak, fel se vette, azt mondta, elõfordul az ilyen.
Szerintem sem vagy terhes. Az elsõ válaszoló nagyon jól megírta, hogy elõfordul, hogy kimarad a menstruáció. Állítólag a szervezetünk az egy év alatt egyszer "pihen". Nekem év elején volt, hogy egy hónap teljesen kimaradt.Következõ hónaptól pedig szépen minden visszaállt. De ha most sem fog megjönni, akkor szerintem érdemes lenne dokihoz menned!

Ez a második terhességem, és akkora a pocakom, mint az elsőnél félidőben. Terhesség előtt lapos volt hasam. Miért ilyen nagy a pocim?

Legjobb válasz: Azt hallottam hogy a 2. terhességnél nagyobb a pocak,jobban látszik.Nem vagy felfújódva?

Azt hallottam hogy a 2. terhességnél nagyobb a pocak, jobban látszik.Nem vagy felfújódva?
Nekem is a második, és 15 hetesen akkora a hasam mint amikor 6 hónaposan voltam, mivel egyszer már ki voltunk tágulva, nem ugy tartanak a szalagok.Boldog kistesó várást!
A kérdező hozzászólása: és az a 20 perc elég a harmadik trimeszterben, hogy fittek legyünk?
Ahhoz, hogy fitt maradj szerintem 20-30 perc séta is elég. Rubint Réka dvd-t én is kipróbáltam a 25-ik hétig.
Nem tudom a választ, arra, hogy lehet-e kitöréseket csinálni. Azt tudom, hogy akkora hassal már elég mutatvány egy cipõ felhúzás is. Vannak kismama tornák, járj arra vagy van kismama dvd. Vagy sétálj nagyokat. Nem tornáztam, de Nekem nagyon "könnyen" és gyorsan ment a szülés. A vajúdásom volt nagyon rövid. Szerintem ha valaki sokáig vajúdik az veszi ki az erõt. Edzettségi állapotától függetlenül.
Mar a 2. trimeszterben sem lehet kitoreseket és melyguggolasokat csinálni. Rubinz rekara tornától, a légy bombajo kismamara, és mar abban felhívja a figyelmünket, hogy ezeket csakis kizárólag az elsõ trimeszterben szabad. Ajánlani tudom ezt a dvdt:) ) trimeszterekre van bontva, én a 12. héttõl minden nap tornazom:) nagyon jól esik!!! Van benne popsi, comb, vall, belsõ comb, hat:) minden trimeszter 20 perces, én mar csak a másodikat és a harmadikat csinalhatom, ez ugye 40 perc naponta :) ha te mar a 3-ban vagy, akkor mar csak az utolsó 20 percet csinálhatod!
Ja, 15 hetes kismami :) elõzõ voltam:) *rubint rekara tornazom
A kérdező hozzászólása: nálatok tervezett baba lenne? lehewt hogy adok neki még 1esélyt de nagyon becsapott
Nem kifejezetten csak terhességtõl lehet a váladékozás. De ha feszül és mindkettõ váladékozik akkor valószínûbb. Amúgy emlõráktól is jöhet váladék
Ugyan ezek a tünetek, 3 napja nem jött meg, és én is várom az eredményt, hogy lesz e baba! Esetedben, ha baba lesz, lehet, hogy jel, hogy tarts ki a férjed mellet(SZERINTEM). Lehet, hogy kell adnod még esélyt!
ha babás vagy, akkor -ha súlyos dolgot csinált a férjed- azt mondom, hogy egy baba miatt valakivel maradni nagy ostobaság!! Ezzel nem lesz jobb. -pláne, ha már azon gondolkozol, hogy elhagyod!!!!!!

13 hetes terhes vagyok és terhességem kezdete óta fáj a hasam, bélgörcseim vannak, néha hasmenésem. Szerintetek ez normális? Elmúlhat ez később a terhesség folyamán? Volt olyan köztetek, akinek hasonló tünetei voltak a terhessége alatt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is sokat volt haspuffadásom, szélgörcsöm, és néha hasmenésem kb. a 18. hétig....utána elmúlt. Mostanában megint éreztem párszor, nem tudom mi hozza elõ. Nekem rendellenes epehólyag mûködésem van, és terhesség nélkül is voltak ilyen problémáim, de bevallom néha nagyon íjjesztõ és kellemetlen.Azt vettem észre h a terhességgel, minden alapproblémánk csak rosszabb lesz, de sztem ha megszülünk vissza álla rend....én anaflatot vettem be ez, erõsebb mint az espumisan az néha segített.

Szia! Nekem is sokat volt haspuffadásom, szélgörcsöm, és néha hasmenésem kb. a 18. hétig....utána elmúlt. Mostanában megint éreztem párszor, nem tudom mi hozza elõ. Nekem rendellenes epehólyag mûködésem van, és terhesség nélkül is voltak ilyen problémáim, de bevallom néha nagyon íjjesztõ és kellemetlen.Azt vettem észre h a terhességgel, minden alapproblémánk csak rosszabb lesz, de sztem ha megszülünk vissza álla rend....én anaflatot vettem be ez, erõsebb mint az espumisan az néha segített.
Nekem ugyan hasmenésem nincs, de nekem is nagyon fel vannak fújódva a beleim és rengeteget pukizok :( remélem mihamarabb megszûnik. 11h
Nekem a magnéziumtól és néha szimplán a magzatmozgástól is volt hasmenésem. Puffadást egyébként sokszor a tej vagy a magas keményítõ tartalmú ételek okoznak, próbáld magad megfigyelni, tapasztalsz-e ilyesmi összefüggést.
Nekem is folyamatos hasmenésem volt, puffadás stb. A 17. héten annyira fájtak a beleim, hogy 4 napig meg sem tudtam mozdulni. Iszonyú pánik tört rám, azt hittem, hogy a babákkal van valami gond, az egész jobboldalam fájt...az orvos elmagyarázta, hogy a beleimet kicsit megviseli a terhesség, ráadásul az ikrek miatt gyorsabban nõ a méhem stb. Pár napja egész jól vagyok (19 hetes vagyok), már hasmenésem sincs... Most Lefax-ot szedek, napi egyet vagy kettõt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem, pár héten belül jobb lesz az állapotom, mert enni is keveset tudok az állandó hasfájás miatt.
Szia! Én s csodálkoztam, mikor ilyen tüneteket produkáltam, annak ellenére, hogy az aranyérrel meg a székrekedéssel ijesztgettek. Nekem a terhesvitamin (Gravida) volt a bûnös, puffasztott nagyon, meg állandóan égett a gyomrom az elsõ pillanattól kezdve. Váltottam Hipp kismama vitaminra, az ivólés és nagyon finom is. Nekem bevált, rendezte a panaszaimat. Egyébként a puffadásra nagyon sokan panaszkodnak, meg sokan szednek rá Espumizan gyöngyöt. Kolléganõm 36 héttõl kezdve orvosi utasításra 6-8 szemet is szedett. Én hébe hóba kapdostam, de különösebb hatást nem tapasztaltam.

Van itt olyan nő, akinek az orvosa azt mondta, h terhes és a terhességi csík is ezt mutatta, de végül nem lett gyerek?

Ha volt ilyen, akkor mit?l következett be?

Legjobb válasz: Igen, inapparens terhességem volt. Megtörtént a megtermékenyülés és elkezdõdött a beágyazódás, de nem tudott befejezõdni, azt mondta az orvos, hogy beágyazódás után 4-5 nappal felszívódott. Megvolt a pozitív teszt, a megvastagodott méhnyálkahártya, de semmi mást nem látott már uh-al, csak valami halvány árnyékot, ami talán petezsák-darabka volt. 8 napot késett a menstruációm, akkor mentem ügyeletre (mert a pozitív tesztek miatt azt hittem, ez vetélés - végülis az volt, mert akkor ürült ki minden.)Kémiai terhességnek nevezte magyarul.

Igen, inapparens terhességem volt. Megtörtént a megtermékenyülés és elkezdõdött a beágyazódás, de nem tudott befejezõdni, azt mondta az orvos, hogy beágyazódás után 4-5 nappal felszívódott. Megvolt a pozitív teszt, a megvastagodott méhnyálkahártya, de semmi mást nem látott már uh-al, csak valami halvány árnyékot, ami talán petezsák-darabka volt. 8 napot késett a menstruációm, akkor mentem ügyeletre (mert a pozitív tesztek miatt azt hittem, ez vetélés - végülis az volt, mert akkor ürült ki minden.)Kémiai terhességnek nevezte magyarul.
Mert 6 hetesen elvetéltem.
A kérdező hozzászólása: Na de ezek az elvetélések mitõl vannak?
Nekem azt mondta a doki, hogy általában ilyenkor vmilyen nagyon durva kromoszóma-rendellenesség van, tkp. természetes szelekció a vetélés. De történhet azért is, mert nagyon alacsony a progeszteron-szint, és pont az kellene ahhoz, hogy a megvastagodott méh-nyálkahártyát fenntartsa. De biztos vannak más okok is, én csak ezt a kettõt ismerem saját tapasztalatból.
2. vagyok. Nálam nem derült ki. Valószínûleg egy gyógyszer károsította annyira, hogy elment. Hormon probléma nem hinném, hogy fennállt, mivel utána sikerült újra teherbe esni, és sikerült is kihordani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!