Találatok a következő kifejezésre: Ez a napom és az (1428 db)

Le szeretnék fogyni és edzek rendszeresen és vannak ezek a "fogyókúrás napok" ez a gyümölcs nap meg ilyesmi, el tudnátok mondani, hogy milyen sorrendben vannak ezek a napok és, hogy azokon a napokon mit kell enni?

Legjobb válasz: Nem jó az a "fogyókúra". Egyik nap teletömöd magad szar minõségû ch-val. Gyümölcs napon meg gyümölcscukorral. Semmi értelme ugyanis jelentõs izomvesztéshez járul ha nem viszel be elegendõ fehérjét.

Nem jó az a "fogyókúra". Egyik nap teletömöd magad szar minõségû ch-val. Gyümölcs napon meg gyümölcscukorral. Semmi értelme ugyanis jelentõs izomvesztéshez járul ha nem viszel be elegendõ fehérjét.
Felejtsd el azt a csodát. A normális fogyáshoz minden nap ugyanazokra a tápanyagokra van szükséged, nem lehet szétbontani. Minden nap mindenre szükséged van, fehérjére, szénhidrátra, zsírokra. Ezek mennyiségét és minõségét kell figyelni. Ennyi.
én akkor születtem:D
A dátum és a koordinátáid (igazából csak a szélességi), meghatározzák, hogy mennyi ideig tart a nappal és az éjjel.
Még egy nap van az évben, amikor ugyanolyan hosszú az éjszaka, mint akkor volt. Közel szimmetrikus a téli napfordulóra. A nappal hosszát a napkelte és a napnyugta közötti idõ adja meg. Ezeket az adatokat kell megkeresned arról a napról.

Ha munka közben leégtem és az anyajegyemet is megégette a nap, és az anyajegy bedagadt és fáj ez mitől van? Mit lehet vele csinálni? Mit tegyek rá?

Legjobb válasz: Tejfölt vagy hideg vizes borogatást. Ha reggelre nem múlik, érdemes megmutatni orvosnak.

Tejfölt vagy hideg vizes borogatást. Ha reggelre nem múlik, érdemes megmutatni orvosnak.

Az a problémám, hogy elhagytam az utolsó szem tabimat amit ma kellene bevennem! Mit tegyek? Vegyem be a következő haviból, vagy hagyjam ki ezt a napot, és innen számítva a 8. napon kezdjem ettől függetlenül a következő hónap első tabiját?

Yasminelle fogamzásgátlót szedek!

Legjobb válasz: Hûha...én nem lennék ilyen bátor az elsõ hónapban. Bár lehet, hogy ez csak az én parám, hogy 20 db bogyesz nem képes átalakítani a hormonrendszeremet...:S Gumival nem bírjátok ki addig? Kövi hónaptól meg mehet orrba-szájba!:)

Hûha...én nem lennék ilyen bátor az elsõ hónapban. Bár lehet, hogy ez csak az én parám, hogy 20 db bogyesz nem képes átalakítani a hormonrendszeremet...:S Gumival nem bírjátok ki addig? Kövi hónaptól meg mehet orrba-szájba!:)
A kombinált és a többfázisú mást jelent. A kombinált azt jelenti, hogy többféle (kettõ) hatóanyag kombinációját tartalmazza. A Yasminelle pl etinil-ösztradiolt és drospirenont. A többfázisú azt jelenti, hogy a különbözõ színnel jelzett tabletták más mennyiségben tartalmazzák a hatóanyagot. A Yasminelle kombinált, egyfázisú fogamzásgátló, azaz minden szem ugyanolyan mennyiségben tartalmazza a kétféle hatóanyagot. Így teljesen mindegy, melyik nap melyiket veszed be, a napokat azért jelölik rajta, hogy könnyebben tudd követni. Ilyen esetben az elsõ megoldást nem javaslom. Orvos válaszol rovatban olvastam, hogy nem igazán szabadna ezt a "két levelet szünet nélkül szedek" módszert alkalmazni, mert többet árthat, mint használ:) A helyedben most kezdeném el a 7 napos szünetet, majd a 8. napon folytatnám egy új csomaggal. A 7 napos szünetben és utána még egy hétig kiegészítõ védekezést alkalmaznék. De ha pontos választ szeretnél a kérdésedre, itt felteheted: orvostudakozo.hu
Kombináltban nem vagyok otthon, de ha régebb óta szeded már, az az egy tabi, pláne az utolsó szem, nem fog sokat számítani. A következõ adagot egy nappal korábban kezdeném így beszedni. A terhesség kockázata csak akkora, mint amúgy is. (vagyis tabival sem 100%-os)
egyfázisúnál tök mindegy, a napok azért vannak ott, hogy tudd követni én a helyedben elkezdeném a kövit, és akkor mindig így csinálnám
A kérdező hozzászólása: kombinált fogamzásgátló
A kérdező hozzászólása: ezt olvastam: - Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten A következõ lehetõségek közül választhat: - Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos idõben. A tablettamentes idõszak helyett folytassa tovább a következõ csomag szedésével. Valószínûleg menstruációs vérzése (megvonásos vérzése) lesz a második csomag beszedését követõen, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés is a második csomag szedése alatt. 2. Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdõnapján akarja a következõ csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson. Ha a két javaslat valamelyikét követi, terhességgel szemben védett marad. - Ha kihagyott egy tablettát a csomagból, és nem jelentkezik vérzés az elsõ tablettamentes periódusban, elõfordulhat, hogy teherbe esett. Fel kell keresnie kezelõorvosát a következõ csomag szedésének elkezdése elõtt. nekem a 2. megoldás a szimpatikusabb, viszont ennél nem írja hogy nõ-e a teherbeesés kockázata, mert az elsõ vagy a második hétnél nõ ha kihagyunk egy tablettát! akkor ezek szerint itt nem lehet nagy problémám, max egy nappal korábban fog megjönni a következõ hónapban?
A kérdező hozzászólása: ez az elsõ hónapom!most kezdtem el szedni! tehát a 21. szemet nem tudom bevenni, tehát akkor amíg meg nem jön (mert ugye az alatt nem szoktunk) szexelhetünk gumi nélkül is ahogy eddig?
A kérdező hozzászólása: hmm én sem vagyok bátor :S csak érdeklõdöm mert én sem tudom, hogyan kellene... az elsõ két hétben még óvatosan játszadoztunk :D mindig kivette mielõtt elment, de 2 hét után bennem ment el, de ebbõl már nem lehet baj ugye? egyébként én is úgy gondoltam hogy egy hétig vigyázunk, de ha elkezdem a következõ hónap elsõ szemét, akkor nem kellene még azzal is várnom egy hetet legalább? mármint egy hétig valamivel még védekezni mellé v megszakítással?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, kielégítõ volt! Én is így gondoltam, mivel utolsó szemrõl van szó, így most kihagyok 7 napot aztán a következõ havit meg majd a 8. napon! Köszönöm még egyszer :)
hogy minden nap megméred magad
Az a hirtelen 3 kg a gyomor- és béltartalom lecsökkenése miatt keletkezett. Lehet hogy kicsit többet ettél vacsira vagy reggel nem pisiltél és máris 1 kg-mal többet mutat a mérleg. Az elsõ 2-3 hétben amúgy sem érdemes mérni, utána is hetente 1x
Ne aggódj ezen, mert ha minden nap méred magad, akkor azt is megfigyelheted, h a gyümölcsnap utáni reggelen kevesebbet fog mutatni a mérleg, mint az azelõtti gyüminap utáni reggelen, hiába mutat a többi napon pár kg plusszot.Egyébként ne mérdd magad minden nap, mert csak depis leszel és feladod, ha azt látod, h minden nap több a súlyod!Tapasztalat!:-)

38 hetes vagyok. Milyen a jósló, és az igazi fájás? Ma egész nap nyilalgatott, ilyen erősen még soha, de, még nem hiszem hogy ez az. Ez már lehet a jele, hogy napokon belül?

Legjobb válasz: Szia. Én is 38 hetes vagyok, és én 2 napja éreztem olyat, mint amikor mensi alatt görcsöl a hasam. Csak ez viszonylag rövid ideig tartott. A doki azt mondta, hogy na ez egy jósló fájás volt, és majd ilyenek lesznek az igaziak is, csak azok rendszeresek lesznek. Ha kellemetlen próbáld meg, hogy sétára, zuhanyozásra elmúlik-e. Ha igen, akkor csak jósló, ha nem és már 5 percenként jönnek, akkor irány a kórház. Remélem tudtam segíteni. Üdv.

Szia. Én is 38 hetes vagyok, és én 2 napja éreztem olyat, mint amikor mensi alatt görcsöl a hasam. Csak ez viszonylag rövid ideig tartott. A doki azt mondta, hogy na ez egy jósló fájás volt, és majd ilyenek lesznek az igaziak is, csak azok rendszeresek lesznek. Ha kellemetlen próbáld meg, hogy sétára, zuhanyozásra elmúlik-e. Ha igen, akkor csak jósló, ha nem és már 5 percenként jönnek, akkor irány a kórház. Remélem tudtam segíteni. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Végülis elmúltak, de reggel óta jönnek folyamatosan, de nincs benne rendszer.
Akkor még ebbõl akármi is lehet. Majd ha 7 és késõbb 5 perces rendszer lesz, vagy esetleg elfolyik a magzatvízed, akkor kell menni a kórházba.

Tegnap este lefekdótem a barátommal, egy éve vagyunk eggyüt. Gumit használtunk. Eleinte fáj bár tudom hogy ez természetes. De ma viszont egész nap fájt a derekam és az alhasam van összefüggés? A folyásom is sokkal erösebb volt. Miért?

Legjobb válasz: Ha közben nem fájt nagyon, akkor semmi gond. Kis sebet kaptál (szûzhártya és környéke - ha jól gondolom, hogy szûz voltál), ami pár nap alatt begyógyul. Ezen kívül a hormonjaid is rendesen meglódultak (gondolom :-) - ami szintén pár nap, amíg megnyugszik. Ha nem, akkor elnézhetsz orvoshoz - hátha valami más baj van.

Ha közben nem fájt nagyon, akkor semmi gond. Kis sebet kaptál (szûzhártya és környéke - ha jól gondolom, hogy szûz voltál), ami pár nap alatt begyógyul. Ezen kívül a hormonjaid is rendesen meglódultak (gondolom :-) - ami szintén pár nap, amíg megnyugszik. Ha nem, akkor elnézhetsz orvoshoz - hátha valami más baj van.
Bár ez vhol természetes h fáj kicsit a derekdat, bár lehet h inkább attol h most fog megjönni vagy elmult de még kicsit érzékeny:S sztem.... A folyásnak nincs közeb ehhez, nekem nem volt ien....

Miért van az, hogy a bölcsi és az ovi mindig ugyanarra a napra teszi az ünnepségeket, rendezvényeket? Ti hogy oldjátok meg ezeket a napokat?

Megint a régi nóta : november 30.-án Mikulás ünnepség a bölcsiben ( ajándékok, miku csomag, Csiribiri) az oviba meg 27. szülinapi rendezvény, családinap.....

Legjobb válasz: Nekem november 27 es 30 két különbözõ nap....

Nekem november 27 es 30 két különbözõ nap....
Ahelyett, hogy március végén lenne a mikulás-ünnepség, fel vagyok háborodva!
Ezt a kérdést én sem értem, ez a kettõ nem egy napon van.
Elég értelmetlen a kérdés. Fuss neki mégegyszer.
Szerintem a kérdezõ úgy érti, hogy az ovi 27 éves és ez alkalomból van családi nap meg rendezvény.
A kérdező hozzászólása: Jesszus! Szerintem magyarul írtam......na mindegy, csak hogy érthetõ legyen. Bõlcsöde : november 30.-án tartja a Mikulás ünnepséget Óvoda: november 30.-án tartja a 37. születésnapját Ha a "megint a régi nóta" lett volna kevésbé érthetõ, ez annyit jelent, hogy a múlt évben pont ugyanígy szervezték meg a dolgokat, idén a gyereknapi rendezvényt is pont ugyanazon a napon tartották mindkét helyen ( nem ám a hivatalos vasárnapra gondolok, mielõtt kötözködne valaki...)
A kérdező hozzászólása: bocsi 27. ( huszonhetedik) szülinap és nem 37. ( harminchetedik).... a lényegen nem változtat.
Mert mindig mindent egy idõben tartanak. Ha megfigyeled, az iskolai ünnepségek is egy napra esnek, legyen az bármelyik suli, a szünetek is szerencsére.:) Nem lesz örökké bölcsis a kisebbik, 1-2 év és megy õ is oviba. Ja, az iskolai szülõik is egy idõben lesznek, ráadásul egyszerre:) Vannak anyukák akik félig egyiken, félig a másikon vannak. Szokj hozzá, ez lesz felnõtt korukig!

Reggel 3 az 1 kávéval és tejjel kezdem a napot és csak utána eszem. Ez baj?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem ez nem baj,ha nem érzed magad tõle rosszul.Én is Nescaféval kezdem a napom! Minden jót. 12 heteske

Szia!Szerintem ez nem baj, ha nem érzed magad tõle rosszul.Én is Nescaféval kezdem a napom! Minden jót. 12 heteske
Én is. Korábban rendes kávét ittam, de attól égett a gyomrom. Meg a terhesség alatt a dokim azt mondta, hogy inkább igyak instant kávét, mert a rendestõl felment a vérnyomásom. Szóval szerintem nincs ezzel baj.
Nekem is 3in1 kávéval indul a napom, hozzá 4 db vaníliás karikával. (Muszáj leszámolnom a 4 db-ot, különben nem tudnám, hol a határ :-) Nálam semmilyen problémát okoz! Üdv. 27 hetes kismama
ÉN is csak csatlakozni tudok az elöttem hozzàszolokhoz. Iszok minden nap egy kàvét reggel, semmi baj nem történt eddig, és szerintem nem is fog màr:) Boldog babavàràst! Üdv 24 .hetes kismama
ha nincs hányingered sem tõle, akkor nincs baj! én rendes kávét iszom sok tejjel, a 3in1 nem szeretem, nekem nagyon édes, és sok benne a szintetikus anyag. persze a kávét is kisebb adagot teszek a sok tej mellé! De enélkül nem teljes a reggel...

Peteérés után három nappal 4 tizeddel esett le a hőm és ez azóta (4 napja) tart. Csak közvetlenül a mensi előtt leesett hő számít "nem terheeségnek", vagy már ez a leesés is azt mutatja hogy nem leszek babás? :(

Legjobb válasz: Azt olvastam valahol, h. a peteérés után 5 napon belül megy fel a hõ. Úgyhogy ne aggódj, még felmehet! Biztos volt (vagy biztos, h. most volt) peteérésed? Sok sikert!

Azt olvastam valahol, h. a peteérés után 5 napon belül megy fel a hõ. Úgyhogy ne aggódj, még felmehet! Biztos volt (vagy biztos, h. most volt) peteérésed? Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!