Találatok a következő kifejezésre: Ez a napja, hogy szinte (108 db)

Mennyire normális ez? Mai napon észre vettem hogy akkorákat rúg a baba, hogy szinte bele remeg a pocakom, és az egyik oldalrol a másikra szinte érzem mikor eljut! És mind a két oldalon érzem a rugásokat! Ez lehetséges?

Nem azt jelzi ezzel hogy baj van vele?Vagy?27h km

Legjobb válasz: Szia Nekem is remeg néha, hogy szinte én is beleremegek, és hogy két oldalon is érzed, akkor szerintem nyújtózkodik, a kis kezeit, lábait érezheted. Ne aggódj ha mocorog, nekem már gyakrabban csinálja ezeket, mert már kicsi a helye, szinte már hiányzik, hogy nem csinálja annyira mint régen. De dokid is megkérdezheted, õ is megnyugtat, én is sokat kérdeztem. 33+6 kismama

Szia Nekem is remeg néha, hogy szinte én is beleremegek, és hogy két oldalon is érzed, akkor szerintem nyújtózkodik, a kis kezeit, lábait érezheted. Ne aggódj ha mocorog, nekem már gyakrabban csinálja ezeket, mert már kicsi a helye, szinte már hiányzik, hogy nem csinálja annyira mint régen. De dokid is megkérdezheted, õ is megnyugtat, én is sokat kérdeztem. 33+6 kismama
Nekem is nagyon aktív már a 25. héttõl a babám. Elõtte is aktívkodott, de onnantól szinte állandóan mocorog. Volt olyan, hogy teljesen eldeformálta a hasam, annyira megfeszült... Most már 32 hetes, de még mindig nagyon próbálkozik, ma vagy a térdét, vagy a könyökét dugdosta ki fél órán keresztül, sajna Apa aludt, nem látta. a doki azt mondta, hogy vannak aktívabb, meg kevésbé aktív babák. Általában ez nem jelent semmi problémát, de ha aggódsz akkor kérdezd meg a dokidat.
Semmi baj nincs azzal, hogy helyezkedik és aktív. Nekem is mozog már vagy 2 hete. Alig érzek rúgásokat, inkább azt érzem, hogy kinyomja magát itt-ott, néha még fáj is. Baj akkor lenne, ha nem mozogna, vagy csak nagyon keveset. Szóval ne aggódj ezeken. JA! Szerintem azért érzed mindenhol, mert már elég nagy, és a hely egyre kevesebb a szabad mozgásra, kitölti a teljes méhet, ezért minden mozdulatát lehet érezni. (28 hetes mami)
Nem hiszem hogy bajt jelentene az aktivitás, az én lurkóm néha elképesztõ dolgokat mûvel, kockahashoz meg légszomjhoz juttatja anyucit, apa meg jókat nevet rajta és még biztatja is... :D A mindkét oldali rúgásoknak a fele valószínûleg ütés, örülj, hogy ilyen kis mozgékony, már úgysem sokáig élvezheted, hamar letelik a hátralévõ pár hét... Aztán majd valószínûleg hiányozni is fog :) 37+6 kismama

Fogamzásgátlót szedek. Eddig szinte pontos idöben vettem be (azonos napszak), de most egyet kihagytam, másnap este vettem be. Pár nappal késöbb barnás folyásom lett. Lehet hogy ettől? Nem éltem nemi életet ezekben a napokban.

Legjobb válasz: Biztos, hogy ettõl. A fogamzásgátlóval nem szabad ezt csinálni. Teljesen pontosan kell szedni. A következõ 1-2 hétben (olvasd el a betegtájékoztatódat) más úton is kell védekezned.

Biztos, hogy ettõl. A fogamzásgátlóval nem szabad ezt csinálni. Teljesen pontosan kell szedni. A következõ 1-2 hétben (olvasd el a betegtájékoztatódat) más úton is kell védekezned.

Ez a harmadik napja, hogy szinte egész nap bevan keményedve a hasam. Föleg ha állok, vagy sétálok. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Pihenj többet!Próbálj ne idegeskedni. Kitartás!Reméljük nincs semmi baj.

Pihenj többet!Próbálj ne idegeskedni. Kitartás!Reméljük nincs semmi baj.
Szedsz magnéziumot? Nekem szokott segíteni.Kérdezz rá a dokira, és nyugodj meg az a legfontosabb, és tényleg pihenj!
Nekem a dokim azt mondta, hogy egy nap 10bekeményedés belefér, de sokkal több, nem.Persze lehet, hogy a frontot érzed/érzitek!Szerintem kérdezz rá dokitól is mindenképp, az a tuti!!Remélem semmi baj!

Azt mondta nekem a barátom hogy szinte egész nap állt a farka miattam és azért kókadt le neki nagyon hamar amikor szeretkezni akartunk ill. pihentetni kellett mielött újra szexeltünk de akkor is kb 2-3 perc alatt elment bennem. Ez normális?

Mert nekem volt már olyan barátom aki akármikor tudott. És nagyon sokáig állt a farka.

Legjobb válasz: Ez minden alkalommal így van vele, vagy ez most egyszeri eset volt? Nem mindegy.

Ez minden alkalommal így van vele, vagy ez most egyszeri eset volt? Nem mindegy.
Ez megintcsak egybefüggõ. Kamaszkoromban nekem is mindenre felállt a farkam meg a suliban a kilincsre is aztán simán végig tudtam szexelni egy péntek délutánt hogy estére már csak nyöszörögni tudott az akkori "szivszerelmem" Egyszerû a dolog: a jelenlegi partnered nincs hozzászokva a puncihoz igy nem is tud vele mit kezdeni. Gyorsan lezavarja a menetet és elmodhatja hogy aznap is dugott. Igaza van a fenti válaszolonak hogy elkéne kezdeni lassitani a tempon mert tapasztalatbol mondom hogy a nõk egy része igenis azt akarja hogy a lelküket kikeféljék :)
Nekem is volt hogy majdnem egész nap állt a farkam, és egy idõ után fájdalmat éreztem. Így mással kezdtem el foglalatoskodni hogy elmúljon a fájdalom, amit az izmok túlzott igénybevétele okozott.
A kérdező hozzászólása: Hülye vagyok én hogy ilyet az orra alá dörgöljek? Csak szimplán kíváncsiság hogy ha egésznap áll a férfiaknak akk természetes e hogy hamar elmegy.
De ugye nem dörgölöd az orra alá, hogy a volt pasid sokkal tovább bírta? Csak mert ha ezt mondtad neki, nyilvánvaló, mitõl áll fel neki nehezen...
Szerintem gyors menetekhez szokott hozzá....ez a maszturbálás egyik nagy hibája...de ezen tudatosan lehet javítani...mielõtt elmenne el kell szorítani egy rövid idõre. Ha sokáig izgalmi állapotban volt, akkor simán elfáradhat a pénisze ....ilyenkor nem feszengeni kell, hanem egy kicsit lazítani és más dologgal foglalkozni...egy fél óra és újra munkaképes. :)
hány menetet bír egymás után? gumival csináljátok, nem lehet, hogy amiatt van?
A kérdező hozzászólása: Nem igy van mert egésznap a szemem elõtt volt :) De elég hamar elmegy az elõzõ barátomhoz képest. És ez nem egyszeri eset hogy pár percig birja.
Szerintem meg verte a farkát és mire a premierre kerult volna a sor ki volt fáradva...
A kérdező hozzászólása: Beszél az aki egy péntek délutánt végig tud kefélni. :)
Szia Én végig a terhességem alatt alig kívántam az utolsó pár hónapba akármikor neki kezdtünk egybõl volt nagy rugdosás bent
A kérdező hozzászólása: jaja nekem is...volt hogy apát hasba is rugta a kis drágám:)
Ha nem kívánod, ezt mondd el férjednek, és kérd meg, hogy értse meg, és fogadja el. De neked sem kell elvbõl elutasítanod:-) Játszatok csak, simogassátok egymást, bújjatok össze, vannak egyéb más módszerek, nem feltétlen kell közösülni. Én mit nem adtam volna a szexért, de a 29. héten eltiltottak, na meg szülés után a 4 hét... az 15 hét. Nehéz volt!
Azért ezt megérthetné a párod, hogy már nem kivánod.Elvileg szülés elõtt 6héttel már nem is tanácsolják, de ezzel manapság senki nem törõdik.Ha nem kivánod, mond meg neki, nemár mindig õ legyen aki...na.
Azért a férjed egy csepped gyakorolhatna némi önualmat. A szülés után 6 hétig biztosan nem szexelhettek amíg tart a vérzés és amíg be nem gyógyul a gátseb és a méhed. Én egész terhességem alatt nem kívántam a szexet, szülés után meg végképp nem. A férjem csak hozzámért odabújt és már spriccelt is a tejem, és nagyon zavart. Mások szerint mindez tök normális. A férjeknek pedig türelmesnek kell lenniük. És általában azok is. Beszélj a dologról a férjeddel, mert ha muszájból teszed hamar el fogtok távolodni egymástól, fõképp szexuálisan.
szia! Én az utolsó hetekben "kergültem meg". Elõtte hetekig szinte száraz voltam ; és nagyon bántott a dolog; a terhesség végefelé meg rám tört az érzés:) De ezt mondjuk a férjem nem bánta :) Valakinek itt nagyon igaza van . Ez a dolog nem a férjedtõl függ. Ha Te nem kívánod, nem akarod, neked kényelmetlen , akkor gyakoroljon önuralmat. Te vagy a fontos, meg a baba; "muszájból" ne légy a férjeddel.Meg ráadásul majdnem minden nap...?:) Nagy hassal, tényleg jóval kevesebb mozgási felülettel? ezt meg kell értenie!!

Mitől lehet az, hogy szinte az egész ciklusban barnázom? Megjön, mensizek 7-8 napig és utána a 14-ik napig barnázom, majd pár nap szünet, míg újra meg nem jön. Ez a szülésem óta van, voltam kivizsgáláson, nem találtak semmit.

Csak prolaktint néztek, az rendben volt. Erre a dokim azt mondta, hogy valószín? akkor a többi hormon is okés.

Legjobb válasz: Önmagában a prolaktin hormonszint normálisságából következtetni a többi hormon normális szintjére barokkos túlzás!! A ciklus közti vérezgetéseknek szinte mindig a hormonháztartás nem megfelelõ mûködése az ok. Azonnal keress egy normális orvost!!

Önmagában a prolaktin hormonszint normálisságából következtetni a többi hormon normális szintjére barokkos túlzás!! A ciklus közti vérezgetéseknek szinte mindig a hormonháztartás nem megfelelõ mûködése az ok. Azonnal keress egy normális orvost!!

Rosszul léteim vannak, pánik betegségre gyanakszom. Egyszer csak azt érzem, hogy elgyengülök, szédülök, és el fogok ájulni! Régebben ritkán történt meg velem, de jó pár hónapja szinte minden nap! Csak beképzelhetem ezeket a rosszulléteket magamnak?

Rendesen eszem, nem drogozok, nem iszok alkoholt, nem cigizek, és még vitaminokat is szedek.

Legjobb válasz: én is így érzem magam párszor szinte minden nap. én régen pánikbeteg voltam,de ez valahogy más. Alacsony a vérnyomásom.Neked?

én is így érzem magam párszor szinte minden nap. én régen pánikbeteg voltam, de ez valahogy más. Alacsony a vérnyomásom.Neked?
Probald meg a Kyani termekeket , lehet hogy tobbet idegeskedsz , nem eszel vitaminokban gazdag eteleket, nem fogyasztasz eleg folyadekot...http://424327.kyani.net

Minden nap lelkifurdalásom van a dackorszakos veszekedések miatt. Akinek szintén akaratos a kisgyermeke, hogyan éli meg ezeket a dolgokat?

27 hónapos kisfiam rettent? akaratos. Mindig olyan dolgokat akar csinálni, amit nem szabad, és nem hajlandó kompromisszumra sem. Ma pl. azon vesztem vele össze, hogy a kutyánknak kidobott egy csirkecsontot az ajtón. Mivel bent meleg van csak rövidujjú kombidressz és harisnya volt rajta. Miután kidobta a csontot, közölte, hogy anya, kimegyek, ere én: akkor fel kell öltözni, meg cip?t kell felvenni, mert kint nem lehetsz cip? nélkül, meg megfázokl ilyen lengén. Persze közölte, hogy NEM és már indult is kifelé. Én utánamentem és ekkor éktelen hisztibe kezdett. Próbáltam neki szépen elmagyarázni a dolgot, leguggoltam hozzá, simogattam, de egyre idegesebb lett, leverte magát a földre, s?t még csapkodni is kezdett. Ezek a dolgok sajnos egyre többször fordulnak el? és már nem bírtam, elpattant a cérna és er?teljesen rászóltam, majd mikor ez csakl olaj volt a t?zre, akkor már ordítottam is vele. Õ nagyon megijedt, és patakokban kezdett folyni a könny a szeméb?l. Most itt alszik mellettem, és annyira bánt a dolog, hogy mindig kiabálnom kell vele, de már nem bírom, amiket csinál. ráadásul 33 hetes terhes vagyok, már aludni sem tudok a pici miatt, kimerült is vagyok, és gondolom ett?l ingerültebb is. Ti szoktatok nagyon hangosan kiabálni a kicsitekkel, vagy szemét dolog ez t?lem? ...de akkor mit csináljak? Semmi sem m?ködik.

Legjobb válasz: Nyugi..sajnos ez nálunk is elõfordul.A kisfiam szintén 27 hónapos.Õ is akaratos,eleven,minden lében kanál kisfiú.Minden érdekli,és mindent ki szeretne próbálni..sajnos az én türelmem is véges.hisztikkor be szoktam küldeni a szobájába,vagy eljövök onnan,ahol éppen a földhöz vágja magát..ilyenkor rövid idõn belül abbahagyja a hisztit,és mással kezd játszani.Vannak jó napjai,amikor megérti amit nem szabad,de vannak nehezebb napok.Most már,hogy jobb idõk vannak,és többet lehetünk az udvaron a hisztik is kevesebbek..inkább csak akkor vannak,amikor be kell jönni az udvarról.Kitartás neked is,és boldog babavárást!

Nyugi..sajnos ez nálunk is elõfordul.A kisfiam szintén 27 hónapos.Õ is akaratos, eleven, minden lében kanál kisfiú.Minden érdekli, és mindent ki szeretne próbálni..sajnos az én türelmem is véges.hisztikkor be szoktam küldeni a szobájába, vagy eljövök onnan, ahol éppen a földhöz vágja magát..ilyenkor rövid idõn belül abbahagyja a hisztit, és mással kezd játszani.Vannak jó napjai, amikor megérti amit nem szabad, de vannak nehezebb napok.Most már, hogy jobb idõk vannak, és többet lehetünk az udvaron a hisztik is kevesebbek..inkább csak akkor vannak, amikor be kell jönni az udvarról.Kitartás neked is, és boldog babavárást!
Hát, az én Lányom csak 19 hónapos és terhes sem vagyok, viszont a mai nap után elgondolkoztam, megérdemlem-e a Lányomat... :-( Õ ugyan még csak szavakat mond, de ha vmit nem akar, Õt sem lehet meggyõzni és mindig hiszti a vége. Általában higgadt maradok, de az utóbbi 2 hétben nagyon sokszor elszakadt a cérna. Sokszor már igen cifrákat is mondtam Neki, (amit szerencsére nem ért) sõt! Ma el is bõgtem magam tehetetlenségemben, amire Õ is sírni kezdett, amitõl én még jobban... Végül lehiggadtam, megnyugtattam, de érzem, hogy egyre kevésbé van erõm. :-( Már gondoltam rá, hogy elmegyek dokihoz (pszichiáter), mondja meg õ, hogy mit csináljak magammal az ilyen helyzetekben, mert egyelõre nem látom, hogy mi a megoldás. Nyilván jobb lenne türelmesnek maradni, csak amikor egész nap ezt mondom: nem szabad, ne csináld, stb., estére kicsit frusztrált leszek. Gyakorlatilag olyan, mint ha falnak beszélnék! Amúgy Lányom sztem borzasztóan okos, nagyon büszke vagyok rá és nem bánom, hogy ilyen akaratos, csak hát mivel én is ilyen vagyok, nehezen tolerálom. Hát, gondolom jobb kedved nem lett, engem meg majd jól lepontoznak, de hát ez van. Írhattam volna, hogy szuperanya vagyok, de 1. nem vagyok és nem szoktam hazudni, 2. asszem attól sem lenne jobb kedved! :-)
Ne aggódj, mert semmi rosszat nem csinálsz! Mindenkinél elszakad a cérna, nálam is és én is szoktam kiabálni a 2 éves kisfiammal. Én ma azt csináltam volna a helyedben, hogy amikor mondta, hogy NEM, akkor megfogtam volna és bevittem volna a szobájába, becsuktam volna az ajtót, aztán ha megnyugodott, akkor beszéltem volna vele. Úgyanis nálunk az mûködik, ha hisztikor beviszem a szobájába, ott szó szerint kiüvölti magát, majd egyszer csak kiabál, hogy anya gyere be és aztán minden oké. Ha nem veszek tudomást a hisztijérõl és nem kezdek el vele hadakozni, alkudozni, akkor hamar lezajlik. Persze minden gyerek más, de amíg nem ütöd meg, addig nem kell, hogy lelkiismeret fúrdalásod legyen. Nevelned kell, nem szabad hagyni, hogy a fejedre nõjjön. Kitartás és gratulálok a pocaklakóhoz!
Az esettel kapcsolatban több észrevételem is van: 1. ahogy érzi, hogy a hisztivel reakciót vált ki (anya ideges)egyre inkább zt érzi, hogy elérte a célját. TUDOM!!! tapasztalatból, hogy marha nehéz egy kismamának egy dacos gyerekkel, . de minél higgadtabb tudsz maradni annál jobban javul majd a helyzet. Ez fordítva is igaz. Ha elveszted a fejed és belemész ebbe a dilibe akkor egy ördögi kör lesz. 2. Vekerdy is azt tanácsolja, hogy ilyen esetekben nem kell litániát tartani, hogy így a lenge ruha, meg úgy a nem tudom mi. Egy 2.5 éves a szövegünk FELÉT! érti meg. Csóri csak kihámoz kulcsszavakat a nagy monológodból. Amit én csináltam volna a helyedben: Kimegy az ajtón, én utánanyúlok - "Petike, azonnal kimehetsz amint felöltöztél!" - semmi többet ne mondj. Mindig azt mond, hogy mit tehet soha ne azt, hogy mit ne. Legalábbis nálunk ha azt hallja ki a szövegbõl, hogy NEM az azonnali dacot hoz. Tehát ne azt mond, hogy amíg fel nem öltöztél nem mehetsz ki, hanem azt, hogy kimehetsz amint felöltöztél! Érzed a különbséget? És nem dumálok többet, öltöztetem, mégha visít is esetleg. Majd abbaagyja. .))))))
22:48 -nak: az utolsó vagyok és én is olvastam azt a könyvet!! :) ))) Tényleg jó. És a Te trükkjeidet is használom, tényleg mûködik!!!!!!
22:48-as Anyukanak!! koszonom, hogy bizalmat ontottel belem es gondolom mas anyuka is aterezte a melegseget es a jot szavaidbol....sokszor velem is elofordult mar, hogy turelmem elfogyott es...ugyanugy mint a kedves kerdezo leirta...utana meg jott a megbanas habar tisztaban vagyok vele, hogy nem szabad mindent utana engedjek. Es en is gondolok arra : vajon jo anya vagyok? ha mas kerdi az en valaszom mindig ugyanaz: biztos vagyok benne, hogy jo anyuka vagy es megprobalsz mindent, hogy a leheto legjobb nevelesben reszesitsd kicsikedet...hiszen annyira tudjuk szeretni csemeteinket....Ne aggodj Kedves Kerdezo!!!szerintem a leirtak alapjan nem vetettel semmit!!!a kis huncut tudja mivel lehet anyukat kiengesztelni....es raadasul a picike ott a hasiban...Turelmet kivanok es minden jot Neked es minden joindulatu hozzaszolonak!!!Nekem is jo volt a biztatas
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! Úgy érzem, nagyon hasznos dolgokat írtatok, kipróbálom õket!
20 hónapos fiamnál szintén alkalmazzuk a beteszem a szobába még lenyugszik módszert, ma õ csukta be az apját, mert nem tetszett neki, hogy rászólt:)

Másnak is ilyen aktiv a babája 2-3 napja? Olyanokat rug a kisfiam, és nyomakodik hogy szinte fáj. Egész nap fent van szinte, ez normális?

Igaz az ha a baba most ennyire sokat mozog akkor ha megszuletik jo alvo lesz?azt hallottam.

Legjobb válasz: Hát az enyémre ez nem igaz! Bent folyton mocorgott és mióta kint van is egy örökmozgó és éjjel még mindig minimum kétszer ébreszt. 8 hónapos :D

Hát az enyémre ez nem igaz! Bent folyton mocorgott és mióta kint van is egy örökmozgó és éjjel még mindig minimum kétszer ébreszt. 8 hónapos :D
Nem tudom mitõl lehet de az én babám is ezt csinálja, olyanokat rug hogy rendesen fájdalmas, még éjszaka sem haggya abba.Én 33 hetes vagyok elég nagy is a baba ugyhogy szerintem már helye sem sok van, de egész nap szinte hullámzik a hasam.
Én 36 hetes vagyok mindenki azt mondta hogy óó hát ilyenkorra már lelassulnak, az én kislányom nem olvasta a szakkönyveket :) Kifejezetten fáj ahogy vetõdik jobbra balra. Az elsõ babám fiú, fele ennyit se mozgott, nagyon nyugis volt, és itt kint is az maradt.
30 hetes vagyok és nagyon aktív nekem is a bébim.Csak úgy rugdos, nyomkodja magát, szinte fáj néha.De legalább éjjel alszik.
Lehetséges, hogy a front, ami pont 2-3 napja tart...
Szia! Nekem is sokat mocorog. Néha feszít, az is elég kellemetlen, de a legrosszabb amikor rugdos egész lent. Olyan mintha a "kijáratot" keresné a lábával. :) Lehet hogy hülyeség, de mindig attól félek, hogy megnyílik a méhszájam ha olyan sokat mocorog ott lent, mert belenyilal a fájdalom rendesen. De örüljünk, hogy ilyen sokat mozognak. Vannak akik 2 napig szinte semmit sem éreznek a babájukból. Én attól tiszta depis lennék...

Korábban írtam már, hogy 11 hetesen elvetéltem. Ma egy hete történt a dolog. Nagyon rossz, szinte újra élem azt a napot. A baba elhalt volt. Nem tudjuk mi volt a baj. Mit kellett volna másképp csinálnom? Ki hogyan tudta ezt feldolgozni?

Van egy 2 éves kislányom,aki nagyon sokat segít a "gyógyulásban".

Legjobb válasz: Szia! Nekem kb. 1,5 éve halt meg a kisbabám a terhesség 36. hetében. Úgy hogy teljesen egészséges volt (valószínû a köldökzsinór miatt). Még most is sokszor eszembe jut a szülés, s nem igazán tudom elfelejteni a babámat. Pedig azóta már 6 hónapos a pici fiam, s rajta kívül még van 3 gyerekem. De! a fájdalom nem igazán enyhült, még mindig napi szinten gondolunk rá. Azon ne gondolkodj, hogy mit kellett volna másképp csinálni, sajnos ez nem rajtunk múlik. Kívánok Neked egészséges babát!

Szia! Nekem kb. 1, 5 éve halt meg a kisbabám a terhesség 36. hetében. Úgy hogy teljesen egészséges volt (valószínû a köldökzsinór miatt). Még most is sokszor eszembe jut a szülés, s nem igazán tudom elfelejteni a babámat. Pedig azóta már 6 hónapos a pici fiam, s rajta kívül még van 3 gyerekem. De! a fájdalom nem igazán enyhült, még mindig napi szinten gondolunk rá. Azon ne gondolkodj, hogy mit kellett volna másképp csinálni, sajnos ez nem rajtunk múlik. Kívánok Neked egészséges babát!
A fájdalom idõvel enyhül, de elfelejteni sosem fogod. Magadat okolni viszont nem szabad. Semmit sem kellett volna másképp tenned, hidd el! Ez így volt "megírva", vagy nevezd ahogy akarod. Jobb így, mint mondjuk 30 hetesen megszülni egy életképtelen babát (persze igazából sehogy nem jó). Legközelebb sem tudsz többet tenni, csak pihenni, vitamint szedni, meg Utrogestant (vagy amit majd a dokid ír). A legjobb gyógyír egy kisbaba lesz majd, de nem fogod elfelejteni ezt a picikét soha. 8, 5 hónapos a kislányom, az egész terhességemet rettegéssel töltöttem, bár igyekeztem pozitívan gondolkodni. Nem nagyon sikerült. 4 baba hagyott el az elmúlt években, elsõre ikreim lettek volna (már 5 évesek lennének, a kistesó pedig 3). Sokat gondolok rájuk. Viszont úgy látszik, ez a baba (a kislányom) engem választott, mert velem maradt, egészségesen megszületett, sok nehézség után. Talán a tesók segítették odaátról. Õ az én boldogságom. Az idõ segít majd. Ne felejts el gyászolni, gyertyát gyújtani, emlékezz a babádra! DE ne felejts el pozitívan gondolkodni, ne okold magad, és nyiss "új lapot"! Idõvel menni fog. Sok erõt kívánok, jó egészséget, mielõbbi lelki gyógyulást!
Nagyon sajnálom, tudom mit érzel. Én két babát vesztettem el 1 év alatt, mindkettõ 7 hetes volt. Azóta újra próbálkozunk, nem adjuk fel! Te se add fel, próbálj meg mindig elõre nézni, tudom hogy nagyon nehéz, nekem is minden nap eszembe jutnak a babáim, és ha egyszer sikerülni fog akkor õ lesz a harmadik babám, mert az elsõ kettõt soha nem fogom elfelejteni. A fájdalom az idõ múlásával majd enyhül, a kicsi gyermeked sok erõt ad neked!És tiszta szívembõl kívánom hogy minél elõbb sikerüljön nektek!!
Második vagyok.Nagyon sajnálom....én teljes mértékben ismerem az érzésedet és meg tudom érteni.nagyon fájdalmas.Kitartást kívánok ....nagyon de nagyon sokat! Ennyit tudok mondani.És mihamarabbi babavárást....és ha terhes leszel zárd ki az agyadból hogy mi lenne ha megint....nem szabad, tudom hogy nehéz meg nekem is épp úgy bennem lesz mikor megyek AFP-re...de muszáj a legkevesebbet gondolni arra hogy jaj nehogy megint baj legyen mert akkor csak idegeskedsz és az nagyon nem jó a babának sem és neked sem...nehéz és magam sem tudom hogy nekem sikerülne e de meg kell próbálni, a ti érdeketekben.Sajnálom!De nagyon szurkolok is hogy hamar legyen babátok!
Én tavaly szeptemberben vesztettem el a kisfiunkat 19 hetes terhesen. Egy rémálom volt, meg kellett szülni a babát. Soha nem fogom elfelejteni. Teljesen padlóra kerültem, számoltam tovább a heteket, és azon a nap amikor meg kellett volna születnie, hát nagyon nehéz volt..., de írtam neki egy "levelet" amiben minden fájdalmamat leírtam amit az elvesztése okozott, és hogy mennyire szeretjük , nekünk mindíg õ lesz az elsõ kisbabánk. A mai napig gondolok rá, ha egy régi ismerõs, vagy ritkán látott rokon megkérdezi hogy van e gyerek én mindíg azt válaszolom hogy van egy Angyalkánk. Most próbálkozunk újra egyenlõre sikertelenül, és hát bevallom hogy félek, mégegyszer nem tudnám átélni ezt a borzalmat, sokszor sírok miatta én is.Nehéz dolgok ezek és csak az érti meg aki már átélte.Nagyon tudok haragudni arra aki okoskodik hogy "majd lesz másik".Ez nem ilyen egyszerû.Na most be is fejezem mert már megint elszorult a torkom. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!
Második vagyok....köszönöm, rendes tõled....és nagyon bízok benne hogy jön a baba nekünk is, bár még nem vagyok terhes de mivel csak szeptemberben lesz itthon a párom akkor tudunk valamit tenni az érdekében....eddig védekeztünk pedig nagyon szeretnénk babát csak úgy döntöttünk hogy elõsször megteremtjük neki hogy legyen hol laknia kényelmesen a saját házunkban tudjuk felnevelni.Én azt mondom hogy az hogy azt a kisbabánkat elvette a az élet tõlünk az egy jel volt, arra hogy még nem volt itt az ideje 20éves voltam võlegényem volt de anyuéknál laktunk egy fillérünk nem volt és nem is kerestük agyon magunkat.szóval elég szûkösen éltünk volna...de inkább nem ettem volna csak hogy a kislányunkat el tartsuk.Nekem is másfél héttel az esküvõ elõtt volt hogy meg kellett szülnöm a picit, Iszonyat volt.Most már úgy érzem jöhet a baba...házasok vagyunk épül a házunk a férjem külföldön dolgozik és jól keres..szerintem már minden meg van....!
Nekem a 21.héten derült ki hogy a babának velöcsözárodási rendellenessége van...másfél éve történ.Nekem sajna azóta nincs gyermekem de már szeretnénk.Sajnos én még azt sem tudom hogy tényleg volt e gond a kisbabámmal mert AFP során derült ki a baj és gondolni sem szeretek rá hogy ez mennyire nem megbízható vizsgálat.Én sem dolgoztam még fel...a mai napig sokat sírok ha rágondolok...szerintem egy gyermek elvesztését nem is lehet feldolgozni...csak max idõvel könnyebb.Még meg van a pici 12 hetes ultrahangja...ez az egyetlen képem róla...de amit szerettünk volna neki nevet adni azt adtuk is...ha nekünk lesz babánk és kislány lesz akkor az a név kilõve mert az az elsõ kislányomé...aki sajnos nem volt egészséges.Feldolgozhatatlan....de könnyebb lesz hidd el és egy idõ után úgy gondolsz rá mintha lenne pedig tudod hogy nincs de mégis ..jó érzés lesz rá gondolni mert lehet szeretni még így is.Én mikor nézem a képét mindig elmondom hogy szeretlek kislányom. Téged pedig nagyon sajnállak ..kitartás Ne haragudjatok hogy ennyit írtam de jó volt kiírni magamból.... 22/L
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak: Nekem nem volt róla kép, de emlékszem az Uh-ra, ahogy dobog a kis szive......egyetértek veled, hogy olyan mintha lenne. Én gyászolom magamban ezt a kis halált.Neked pedig az nyújtson némi vigaszt, hogy beteg lett volna kisbabád. Én még nem tudom azt okát. De haragszom a testemre kicsit, ha miattam volt......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Sajnos neked sem lehetett könnyû. Élményekben gazdag babázást neked!
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak, üzenem, hogy tényleg próbáljon csak pozitívan gondolkodni. A 7. válaszolónak, aki 2 kisbabát is elvesztett 7 hetesen, a lehetõ legjobbakat kívánom, és dicséretes , hogy ilyen erõs vagy! Kívánom, hogy sikerüljön! Én is úgy érzem, hogy mindig élni fog bennem az emléke!Nagyon nehéz, de köszi mindenkinek! Én is gyújtok majd gyertyát érte!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak , olyan mintha én írtam volna a soraid. Én is aznap tudtam sírni, azóta nem megy. A családom szerintem nem is veszi észre rajtam. Elég egy illat, egy gondolat és rám tör a fájdalom. De nem tudok mit tenni, csak gyászolni csöndesen......Köszi, minden jót neked is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!