Találatok a következő kifejezésre: Ez a nap és (3790 db)

Le szeretnék fogyni és edzek rendszeresen és vannak ezek a "fogyókúrás napok" ez a gyümölcs nap meg ilyesmi, el tudnátok mondani, hogy milyen sorrendben vannak ezek a napok és, hogy azokon a napokon mit kell enni?

Legjobb válasz: Nem jó az a "fogyókúra". Egyik nap teletömöd magad szar minõségû ch-val. Gyümölcs napon meg gyümölcscukorral. Semmi értelme ugyanis jelentõs izomvesztéshez járul ha nem viszel be elegendõ fehérjét.

Nem jó az a "fogyókúra". Egyik nap teletömöd magad szar minõségû ch-val. Gyümölcs napon meg gyümölcscukorral. Semmi értelme ugyanis jelentõs izomvesztéshez járul ha nem viszel be elegendõ fehérjét.
Felejtsd el azt a csodát. A normális fogyáshoz minden nap ugyanazokra a tápanyagokra van szükséged, nem lehet szétbontani. Minden nap mindenre szükséged van, fehérjére, szénhidrátra, zsírokra. Ezek mennyiségét és minõségét kell figyelni. Ennyi.

üdv tegnap kicsit elvetettem a sulykot edzés közben mára pedig nagy izomlázam lett viszont ma is edzés lenne de a karomat mozdítani nem bírom szerintetek mi legyen? Hagyjam ki ezt a napot és majd holnap? Vagy megcsináljam?

Legjobb válasz: Feltétlen hagyd ki és ne csak a mai napot. Meg kell várni, amíg határozottan javul. Ha ráhúzól, komoly gondok, gyulladás is felléphet. És az nagyon sokáig tart és fáj is.

Feltétlen hagyd ki és ne csak a mai napot. Meg kell várni, amíg határozottan javul. Ha ráhúzól, komoly gondok, gyulladás is felléphet. És az nagyon sokáig tart és fáj is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod kihagyom akkor
Ma akkor ne is tanuljál. Csak hunyd be a szemedet, vagy nintendózzál.

Az a problémám, hogy elhagytam az utolsó szem tabimat amit ma kellene bevennem! Mit tegyek? Vegyem be a következő haviból, vagy hagyjam ki ezt a napot, és innen számítva a 8. napon kezdjem ettől függetlenül a következő hónap első tabiját?

Yasminelle fogamzásgátlót szedek!

Legjobb válasz: Hûha...én nem lennék ilyen bátor az elsõ hónapban. Bár lehet, hogy ez csak az én parám, hogy 20 db bogyesz nem képes átalakítani a hormonrendszeremet...:S Gumival nem bírjátok ki addig? Kövi hónaptól meg mehet orrba-szájba!:)

Hûha...én nem lennék ilyen bátor az elsõ hónapban. Bár lehet, hogy ez csak az én parám, hogy 20 db bogyesz nem képes átalakítani a hormonrendszeremet...:S Gumival nem bírjátok ki addig? Kövi hónaptól meg mehet orrba-szájba!:)
A kombinált és a többfázisú mást jelent. A kombinált azt jelenti, hogy többféle (kettõ) hatóanyag kombinációját tartalmazza. A Yasminelle pl etinil-ösztradiolt és drospirenont. A többfázisú azt jelenti, hogy a különbözõ színnel jelzett tabletták más mennyiségben tartalmazzák a hatóanyagot. A Yasminelle kombinált, egyfázisú fogamzásgátló, azaz minden szem ugyanolyan mennyiségben tartalmazza a kétféle hatóanyagot. Így teljesen mindegy, melyik nap melyiket veszed be, a napokat azért jelölik rajta, hogy könnyebben tudd követni. Ilyen esetben az elsõ megoldást nem javaslom. Orvos válaszol rovatban olvastam, hogy nem igazán szabadna ezt a "két levelet szünet nélkül szedek" módszert alkalmazni, mert többet árthat, mint használ:) A helyedben most kezdeném el a 7 napos szünetet, majd a 8. napon folytatnám egy új csomaggal. A 7 napos szünetben és utána még egy hétig kiegészítõ védekezést alkalmaznék. De ha pontos választ szeretnél a kérdésedre, itt felteheted: orvostudakozo.hu
Kombináltban nem vagyok otthon, de ha régebb óta szeded már, az az egy tabi, pláne az utolsó szem, nem fog sokat számítani. A következõ adagot egy nappal korábban kezdeném így beszedni. A terhesség kockázata csak akkora, mint amúgy is. (vagyis tabival sem 100%-os)
egyfázisúnál tök mindegy, a napok azért vannak ott, hogy tudd követni én a helyedben elkezdeném a kövit, és akkor mindig így csinálnám
A kérdező hozzászólása: kombinált fogamzásgátló
A kérdező hozzászólása: ezt olvastam: - Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten A következõ lehetõségek közül választhat: - Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos idõben. A tablettamentes idõszak helyett folytassa tovább a következõ csomag szedésével. Valószínûleg menstruációs vérzése (megvonásos vérzése) lesz a második csomag beszedését követõen, de jelentkezhet pecsételés vagy áttöréses vérzés is a második csomag szedése alatt. 2. Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal (jegyezze fel, hogy melyik napon felejtette el a tablettát). Ha az Ön fix kezdõnapján akarja a következõ csomag szedését elkezdeni, 7 napnál rövidebb tablettamentes szünetet tartson. Ha a két javaslat valamelyikét követi, terhességgel szemben védett marad. - Ha kihagyott egy tablettát a csomagból, és nem jelentkezik vérzés az elsõ tablettamentes periódusban, elõfordulhat, hogy teherbe esett. Fel kell keresnie kezelõorvosát a következõ csomag szedésének elkezdése elõtt. nekem a 2. megoldás a szimpatikusabb, viszont ennél nem írja hogy nõ-e a teherbeesés kockázata, mert az elsõ vagy a második hétnél nõ ha kihagyunk egy tablettát! akkor ezek szerint itt nem lehet nagy problémám, max egy nappal korábban fog megjönni a következõ hónapban?
A kérdező hozzászólása: ez az elsõ hónapom!most kezdtem el szedni! tehát a 21. szemet nem tudom bevenni, tehát akkor amíg meg nem jön (mert ugye az alatt nem szoktunk) szexelhetünk gumi nélkül is ahogy eddig?
A kérdező hozzászólása: hmm én sem vagyok bátor :S csak érdeklõdöm mert én sem tudom, hogyan kellene... az elsõ két hétben még óvatosan játszadoztunk :D mindig kivette mielõtt elment, de 2 hét után bennem ment el, de ebbõl már nem lehet baj ugye? egyébként én is úgy gondoltam hogy egy hétig vigyázunk, de ha elkezdem a következõ hónap elsõ szemét, akkor nem kellene még azzal is várnom egy hetet legalább? mármint egy hétig valamivel még védekezni mellé v megszakítással?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, kielégítõ volt! Én is így gondoltam, mivel utolsó szemrõl van szó, így most kihagyok 7 napot aztán a következõ havit meg majd a 8. napon! Köszönöm még egyszer :)

Mi lett velem már megint? Miért ilyen rossz ez a nap és miért hazudik mindenki?

Mindig a legjobb barátja akartam lenni mindenkinek! Semmit nem csinálok az életemben, orokké csak bizonyítok, hogy igenis jó barát vagyok - és bizonyítok! Még a lelkemet is odaadnám a barátaimnak, csak hogy oruljenek. Semmi nem olyan fontos nekem az életben, minthogy jó barát lehessek!

Legjobb válasz: két lehetõséged van. 1. keress magadnak olyan barátokat akik nem használnak ki 2. változz meg. nem jó ez a taktika hogy mindenkinek mindent megteszel, jobban fognak becsülni ha nem fogsz mindig ugrani ahogy kérnek tõled valamit. egyébként honnan veszed hogy õk a barátjuknak tartanak téged? sztem egymás között csak úgy beszélnek rólad mint az ügyeletes csicska. szerintem jobb lenne ha levetkõznéd ezt a rossz tulajdonságodat

két lehetõséged van. 1. keress magadnak olyan barátokat akik nem használnak ki 2. változz meg. nem jó ez a taktika hogy mindenkinek mindent megteszel, jobban fognak becsülni ha nem fogsz mindig ugrani ahogy kérnek tõled valamit. egyébként honnan veszed hogy õk a barátjuknak tartanak téged? sztem egymás között csak úgy beszélnek rólad mint az ügyeletes csicska. szerintem jobb lenne ha levetkõznéd ezt a rossz tulajdonságodat
elõször is tanulj meg magadnak elveket keresni aztán próbáld meg Magadat azokhoz tartani mert barátokat csak úgy lehet szerezni ha tartod Magad a saját véleményedhez habár nekem nincsenek max haverok de nem is tudnék senkit se barátomnak tekinteni de ha ténleg kötöd magad az elveidhez akkor lehet, hogy jobban fognak tisztelni
Ha szereted az embereket és boldogá akkarod tenni öket az rendben van, de ne hagyd magad kihasználni. Ha olyasmire kérnek ami neked nem tetszik mondj nemet.
A kérdező hozzászólása: Ja, és még egy példa: Nagyon lenne okom haragudni az egyik barátomra, millió ok miatt! De egyáltalán nem haragszom... Felhívtam telefonon, hogy jon-e ki velem egy kicsit, erre o azt mondja, hogy megy aludni (7 órakor este!!!), pedig holnap semmi dolga nincs! Itt van az a határ, mikor azt kellene mondanom: végeztem mindekivel!
A kérdező hozzászólása: Az elveim azok, hogy a barátok a legfontosabbak és nekik mindent!!!
én is ilyen vagyok, csak azért én nem hagyok mindent rájuk. Mindenkin seg1tek amikor csak esélyem adatik, rendes vagyok velük, ha kell még az ingemet is odaadom nekik egy köszönömért. De sajna ennél többet nem is kapok, van amikor ennyit se. Nem szemrehányást akarok tenni, hogy bezzeg én mennyi mindent tettem, csak annyit, hogy olyankor is legyenek a barátaim amikor nincs hasznuk belõle. Van egy két gyerekkori úgymond barátom. Az egyik amikor találkozunk állandóan nyalizik, hogy jajj mennyire hiányoztam, milyen jó együtt lógni velem, de ha én nem hívom akkor nem is találkozunk. A másik meg olyan, hogy odafut ahonnan többet kap.
Ne akarj mindenki barátja lenni, mert ez lehetetlen és felesleges. Nézelõdj és keress párat akik a barátaid lehetnek és nekik adj meg mindent. Nem kell mindenki után loholni és nyalni neki... És még a barátaidnak sem kell mindent megengedni és megtenni! Ha mindent hagysz és megteszel akkor sosem lesznek igazi barátaid. Ha valami bánt, meg kell nekik mondani, és magadra is kell gondolnod. Ismerek valakit aki mindenkivel jóban akar lenni, hát elég idegesítõ.

Másnak is fáj a feje ezen a napon? És ha igen, mivel probáljátok elmulasztani gyógyszer kivételével?

Legjobb válasz: Nekem nagyon, ráadásul alig látok és szédülök tõle. Hideg borogatás, és megyek aludni. Jobbulást...

Nekem nagyon, ráadásul alig látok és szédülök tõle. Hideg borogatás, és megyek aludni. Jobbulást...
Nekem olykor szokott segíteni a kávé. Persze nem árt tudni mi lehet az oka a fejfájásodnak. Nekem akkor szokott segíteni, amikor fronthatás van. Esetleg légzõgyakorlatok? Hallottam, hogy az is segíthet. Biztos mindenkinek kicsit másképp reagál a szervezete. Jobbulást!
Ha a gyógyszert ki kell zárni, akkor a legjobb, esetemben legalábbis az, ha besötétítek és lefekszem, kikapcsolok minden zajforrást.
Nekem már 5 napja fáj valamiért a fejem és olykor nagyon, máskor csak kicsit!:(
*de
A kérdező hozzászólása: hát..migrénes vagyok...kávé az nem hat, légzõ gyakorlat sem.az alvás meg fõleg nem, mert ha felkelek akkor csak mégjobban fáj.szal...nekem valszeg csak holnap fog elmúlni.ha csak nem valaki csodát javasol.jobbulást az elsõnek.
Nekem is fáj már vagy 2 hete a változó frontok miatt, de nagyon sok ismerõsöm így van vele. nekem a kávé segít, se csak akkor, ha még nem "fejlõdött ki" nagyon a fájás. utána már csak a fejfájáscsillapító hat.
Én is migrénes vagyok :( A frontokat figyelem állandóan a neten és szedek antifront kapszulát. Ez 85%-ban segíteni szokott. Ha már migrénesen kelek, akkor végem van. Szokott még használni egy isszonyú erõs kávé egy egész citrom levével. Már ha meg bírod inni! De hatásos. Használok még Daedalon kúpot, az enyhít a rohamokon. Rengeteg ásványvizet iszom. A roham alatt hatásos még a váltó lábfürdõ (hideg/forró. Volt, hogy nagyon erõs chilit, paprikát ettem, az is bevált. Sajnálom, hogy Te is szenvedsz, rohadt egy állapot! Isszonyúan szenvedek olykor én is tõle. JOBBULÁST Neked :)
A kérdező hozzászólása: már jól vagyok :) jah hát sajnos sokan szenvedünk emiatt...kár hogy nincs rá végleges megoldás...ugyanis én annyi gyógyszert szedek hogy már szinte a donalgin se mulasztja el :s pedig csak 20 éves vagyok!!

Febr.16 óta dolgozom ezen a munkahelyemen, és mivel mi hétvégén nem dolgozunk, a ami napra szabadságot írtak ki. Úgy tudom hogy január 2-át dolgozzák ma be, akkor én még nem dolgoztam itt. Jogos ez szerintetek?

Legjobb válasz: Igen jogos, hiszen az egy hivatalos munkanap az senkit nem érdekel, hogy te január 2, napján mit csináltál, betegszabin vagy táppénzen voltál vagy akármi, vagy nem dolgoztál, az egy hivatalos munkanap és ha így intézi a munkáltató akkor ez van. Az évben több ilyen is van, hogy egyik napot egy másik szombaton dolgozunk le, és ilyenkor soha nem vizsgálja senki, hogy dolgoztál-e vagy nem a ledolgozandó napon.

Igen jogos, hiszen az egy hivatalos munkanap az senkit nem érdekel, hogy te január 2, napján mit csináltál, betegszabin vagy táppénzen voltál vagy akármi, vagy nem dolgoztál, az egy hivatalos munkanap és ha így intézi a munkáltató akkor ez van. Az évben több ilyen is van, hogy egyik napot egy másik szombaton dolgozunk le, és ilyenkor soha nem vizsgálja senki, hogy dolgoztál-e vagy nem a ledolgozandó napon.

Értelmeznétek ezt nekem? Belebonyolódtam a napokba és a fokokba.

Cilus.hu:

Legjobb válasz: "Az ovuláció jele, ha legalább 3 napon keresztül minimum 0.2 celsiusfok hõemelkedést tapasztalunk" Legalább. Ez lehet 3-4 vagy 6 nap is, de fent kell lennie a hõnek.

"Az ovuláció jele, ha legalább 3 napon keresztül minimum 0.2 celsiusfok hõemelkedést tapasztalunk" Legalább. Ez lehet 3-4 vagy 6 nap is, de fent kell lennie a hõnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi! De miért írja úgy, hogy ha 5 napig úgy marad, akkor volt peteérés, aztán meg az ovuláció jele, ha 3 napon keresztül hõemelkedést tapasztalunk. Vagy úgy kell érteni, hogy 3 napig emelkedik, aztán 5 napig úgy marad? 3+5? Bocsi, ha értetlenkedek, én értem a lényeget, csak azt nem, hogy miért írja így a ciklus.hu.
Én ezt így értelmezem (vagyis tudom): peteérés napján alacsony a hõ. Másnaptól legalább 3 napon keresztül 0, 2 C-kal magasabbnak kell lennie, de még ezt köüvetõen is 2 napig legalább ilyen magasnak kell lennie (de jobb, ha emelkedik), ugyanis csak ekkor mondhatjuk el, hogy tényleg rendben ment minden. Ha 5 nap után esetleg némi visszaesés észlelhetõ a hõgörbén, az nem befolyásolja azt a tényt, hogy volt-e peteérés és ovuláció. Ha a pé-t követõ 3 napban nincs meg a 0, 2 C emelkedés vagy a pé-t követõ 5 napban a magas hõ, akkor érdemes orvoshoz fordulni.
EZ "csak" egy sablon. Ha emelkedik a hõd és fent marad, akkor volt ovud. Ez ilyen "egyszerû". De ha itt nézegetsz, nagyjából képbe kerülsz: http://babatervezok.otthona.net/ Jó böngészést.
A kérdező hozzászólása: Értem már! Köszi mindenkinek, fõleg a 14:47-nek!!

Hogy vannak sorban ezek a napok, fehérje nap, szénhidrát nap, és ilyenkor miket lehet enni?

Léccives mindegyik naphoz irjatok példákat hogy mit lehet enni? .

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen kerdes volt mar, ha megnezed hogy 90 napos fogyokura, millio kerdest-valaszt fog kidobni neked! A mindmegett.hu-n is megvan ez a fogyi, ott is megtalalsz sok receptet es a pontos sorrendet is! Mikor kezded el?

Rengeteg ilyen kerdes volt mar, ha megnezed hogy 90 napos fogyokura, millio kerdest-valaszt fog kidobni neked! A mindmegett.hu-n is megvan ez a fogyi, ott is megtalalsz sok receptet es a pontos sorrendet is! Mikor kezded el?
A kérdező hozzászólása: Köszönööööööm amugy hétfön kezdem el
A kérdező hozzászólása: de jó ezzel a diétával egy csomo mindent lehet enni, de még csokit is ezzel tényleg lehet fognyi? mert ez nagyon jó
"A kérdező hozzászólása: de jó ezzel a diétával egy csomo mindent lehet enni, de még csokit is ezzel tényleg lehet fognyi? mert ez nagyon jó" Szerinted az a diéta jó valamire ami mellett lehet csokit enni? Ez egy minimál fehérjés diéta. Vagyis az izmot lebontod vele a zsírt meg szintentartod a szénhidráttal meg a keményítõvel meg a gyümölcscukorral.
A kérdező hozzászólása: oooooo:S:S

Ha egy nap megesek 150 gramm szénhidrátot és mondjuk olyan 1800-1900 kcal és ezen a napon nemmozgok akkor ez a menyiség már sok? Ez igy már hizlal?

Legjobb válasz: Attól függ mennyi a testtömeged, milyen az anyagcseréd és férfi vagy-e vagy nö. Ez egy 60-70kg-os átlagos anyagcseréjû nö számára megfelelö diéta esetén.

Attól függ mennyi a testtömeged, milyen az anyagcseréd és férfi vagy-e vagy nö. Ez egy 60-70kg-os átlagos anyagcseréjû nö számára megfelelö diéta esetén.

Miért van az, hogy a bölcsi és az ovi mindig ugyanarra a napra teszi az ünnepségeket, rendezvényeket? Ti hogy oldjátok meg ezeket a napokat?

Megint a régi nóta : november 30.-án Mikulás ünnepség a bölcsiben ( ajándékok, miku csomag, Csiribiri) az oviba meg 27. szülinapi rendezvény, családinap.....

Legjobb válasz: Nekem november 27 es 30 két különbözõ nap....

Nekem november 27 es 30 két különbözõ nap....
Ahelyett, hogy március végén lenne a mikulás-ünnepség, fel vagyok háborodva!
Ezt a kérdést én sem értem, ez a kettõ nem egy napon van.
Elég értelmetlen a kérdés. Fuss neki mégegyszer.
Szerintem a kérdezõ úgy érti, hogy az ovi 27 éves és ez alkalomból van családi nap meg rendezvény.
A kérdező hozzászólása: Jesszus! Szerintem magyarul írtam......na mindegy, csak hogy érthetõ legyen. Bõlcsöde : november 30.-án tartja a Mikulás ünnepséget Óvoda: november 30.-án tartja a 37. születésnapját Ha a "megint a régi nóta" lett volna kevésbé érthetõ, ez annyit jelent, hogy a múlt évben pont ugyanígy szervezték meg a dolgokat, idén a gyereknapi rendezvényt is pont ugyanazon a napon tartották mindkét helyen ( nem ám a hivatalos vasárnapra gondolok, mielõtt kötözködne valaki...)
A kérdező hozzászólása: bocsi 27. ( huszonhetedik) szülinap és nem 37. ( harminchetedik).... a lényegen nem változtat.
Mert mindig mindent egy idõben tartanak. Ha megfigyeled, az iskolai ünnepségek is egy napra esnek, legyen az bármelyik suli, a szünetek is szerencsére.:) Nem lesz örökké bölcsis a kisebbik, 1-2 év és megy õ is oviba. Ja, az iskolai szülõik is egy idõben lesznek, ráadásul egyszerre:) Vannak anyukák akik félig egyiken, félig a másikon vannak. Szokj hozzá, ez lesz felnõtt korukig!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!