Találatok a következő kifejezésre: Ez a levelem (428 db)

Ha elsőbbségivel feladok egy levelet Lengyelország-ba az ugye felér 2-3 munkanap alatt. És ha pénteken adom fel ezt a levelet elsőbbségivel kiszálítják?

Legjobb válasz: Én nemrég adtam fel elsõbbségi levélként egy valamit, buborékos borítékban. Egy keleti városba, tehát nem is Varsóba vagy Krakkóba. Pénteken adtam fel, és hétfõn (vagy kedden) már ott is volt. Egyébként általában kell neki még egy-két nap, vagy akár egy hét is, de ez ritkább. Vagy eltûnik, és akkor soha nem érkezik meg (sajnos ilyen is van :() Az elsõbbségi levelet nem szállítják ki, ahhoz ajánlottan kell feladnod.

Én nemrég adtam fel elsõbbségi levélként egy valamit, buborékos borítékban. Egy keleti városba, tehát nem is Varsóba vagy Krakkóba. Pénteken adtam fel, és hétfõn (vagy kedden) már ott is volt. Egyébként általában kell neki még egy-két nap, vagy akár egy hét is, de ez ritkább. Vagy eltûnik, és akkor soha nem érkezik meg (sajnos ilyen is van :() Az elsõbbségi levelet nem szállítják ki, ahhoz ajánlottan kell feladnod.
A kérdező hozzászólása: Tulajdonképp az ajánlottat is "elsõbbséggel kezelik"? vagy nem?
A kérdező hozzászólása: De akkor elsõbbségi-vel vagy ajánlottan éri meg jobban feladni?

Gmailben szeretnek olvasatlan leveleket atmasolni egy kulon mabbapa, hogy utana torolni tudjam a beerkezo levelek kozul. Hogyan lehetseges ez, hogy a kesobbiekben megarajanak ezek a levelek es barmiko elolvashassam oket?

(lehetoleg egy konyvtarban, kategoriaban legyenek ezek az uzenetek)

Legjobb válasz: Már megbocsáss,de szerintem ez a dolog rajtad kívül senkit nem foglalkoztat.

Már megbocsáss, de szerintem ez a dolog rajtad kívül senkit nem foglalkoztat.
A kérdező hozzászólása: kerlek haragudj meg batran, de ez nem valasz a kerdesemre. hulye vagy.
volt egy ember aki válaszolt neked, azt az egyet is lehülyézted
A kérdező hozzászólása: Szerinted ez egy normalis valasz? Nyilvanvalo, hogy van olyan kerdes itt az oldalon, ami nem mindnekit erdekel. Mivel nem a kerdesre valszolt, hanem beszolt, azt igazolja, hogy hulye. Akit pedig a jovoben esetlegesen erdekel a megoldas: A fenti menusorba nvan egy olyan opcio, hogy ---> szurok. Itt kulonbozo lehetosegek alapjan be lehet allitani, hogy mi alapjan szurje ki a leveleket (pl:felado), majd a zarchivalas bepipalasa mellet ha uj szurot hozol letre , egy konyvtarba teszi az adott leveleket.

Sajnos van 3 különbözõ banknál hitelem és elmaradtam 1 hónappal. Küldtek a melóhelyre egy levelet hogy a fizetés 33%-át vonják le amíg le nem jár a hitelem. Kérdésem hogy mi van ha mind a három bank küldi ezt a levelet a melóhelyre? Hogy megy ez?

Egymás után vonják akkor a fizetés 33%-át ?

Legjobb válasz:
1 havi elmaradással nem küldenek munkahelyre fizetéslevonási igénylést. Ugyanis ezt a bank csak bírói ítélettel teheti meg. 1 hónap elmaradással neked küldenek levelet amiben felszólítanak, hogy rendezd a tartozásodat. Nagyon gyanítom, hogy te már több hónapja nem fizettél, több felszólítást kaptál, de nem reagáltál rá, így a bank bírósági kérvényt nyújtott be fizetéslevonás igénylése miatt. Ha már felmerült benned, hogy mind 3 bank követelõzik, ezek szerint mindhárom banknál több havi elmaradásod van. Hogy mi lesz itt?? Egyszerû. Mindhárom bank kérheti a fizetésed levonását. Ebben az esetben a fizetésed 50%-át levonhatják, és a levont összeg három felé megy. Így felkészülhetsz arra, hogy több éven keresztül te csak a fizetésed 50-át kapod meg. Jóval tovább fog tartani a pénz visszaadása, mert így tovább tart a hitel, és általa mindig emelkedni fog a kamatok, késedelmi pótlékok összege is. Lassan, de egyszer visszafizeted amit anno annak idején igénybe vettél.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 havi elmaradással nem küldenek munkahelyre fizetéslevonási igénylést. Ugyanis ezt a bank csak bírói ítélettel teheti meg. 1 hónap elmaradással neked küldenek levelet amiben felszólítanak, hogy rendezd a tartozásodat. Nagyon gyanítom, hogy te már több hónapja nem fizettél, több felszólítást kaptál, de nem reagáltál rá, így a bank bírósági kérvényt nyújtott be fizetéslevonás igénylése miatt. Ha már felmerült benned, hogy mind 3 bank követelõzik, ezek szerint mindhárom banknál több havi elmaradásod van. Hogy mi lesz itt?? Egyszerû. Mindhárom bank kérheti a fizetésed levonását. Ebben az esetben a fizetésed 50%-át levonhatják, és a levont összeg három felé megy. Így felkészülhetsz arra, hogy több éven keresztül te csak a fizetésed 50-át kapod meg. Jóval tovább fog tartani a pénz visszaadása, mert így tovább tart a hitel, és általa mindig emelkedni fog a kamatok, késedelmi pótlékok összege is. Lassan, de egyszer visszafizeted amit anno annak idején igénybe vettél.
Az elso valaszolo jol mondja, +1 neki.


Német levélírásban . Kell irni egy hivatalos levelet. Megtudná irni valaki ezt a levelet?

Tárgy: Egy személy, A cég nevében (kitalált) csütörtök estére vacsorát rendel az étteremben, ahová külföldi üzletfeleivel fog érkezni. A vendégek száma 25 f?. Ehhez különtermet kér. Megrendeli a 25 f? számára a konkrét men?t, német ételekkel és italokkal. Kéri a levél végén az étterem visszaigazolását.

Legjobb válasz: szerintem ezt nem fogják helyetted megcsinálni

szerintem ezt nem fogják helyetted megcsinálni

A páromat elküldték és mi egy helyen dolgozunk! Ha január 15-én kapta a levelet, hogy február 16-tól megszűnik a munkaviszonya, ha én lennék ilyen helyzetben és kiderülne, hogy kismama vagyok és már megkaptam ezt a levelet akkor mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni

Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni
Szia! Ha még nem vagy terhes azért arra figyelni kell hogy a felmetés közlését követõen bekövetkezõ, egyébként felmentési védelmet eredményezõ eseménynek nincs jelentõsége. Viszont terhesség esetén ez azért másként alakul, mivel ez késõbb derülhet ki, ilyen esetben a felmentési tilalom a terhesség kezdõ napjától véd, tehát a védelem szempontjából nincs jelentõsége a terhesség megállapításának ami rendszerint késõbb van mire kiderül már 4 hetes vagy, idõpontjának. A felmentés közlésekor fennálló terhesség a munkavállaló és a munkáltató tudomása nélkül is felmentési tilalmat valósít meg, még akkor is ha utólag derül ki, hogy a felmetés közlésekor már fennállt a terhesség jogszerûen lehet kérni a bíróságtól az intézkedés jogellenességének megállapítását.
A kismamákat munkajogi védelem illeti meg, munkáltatói rendes felmondással nem lehet megszüntetni a munkaviszonyukat. Ez visszamenõleges tartamú, magyarul nem függ attól, hogy mikor jelented be a munkahelyen, hanem a teljes terhességre vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok, de szeretnék az lenni!!!Nagyon félek!

Valaki ezt a levelet letudná írni németül?

Kedves Péter, Azért írok neked mert város ahol élsz nagyon érdekel engem. Milyen ott a kilátás? Jó a levegő? Hány éves vagy? Milyen állatot tartasz? Mi a kedvenc ételed? Sportolsz valamit? Előre is köszönöm a választ! Én így fordítottam, nem hiszem hogy jó: Liebe Peter Ich scriebe dir, weil ich mich für deine Stadt interessiere. Ezt a tájas és levegős mondatot nem tudom. Wie alt bist du? Hast du Tiere? Was ist ihr Lieblingessen? Treibst du sport? Légyszíves nézzétek át, hogy jó-e. Köszi!

Legjobb válasz: Milyen ott a kilátás? Wie ist die Aussicht? Was ist deine Liebling.... nem ihr és ich schreibe amúgy jók ezeken kívül De ha levelet írsz valahogy kapcsold össze a kérdéseket hogy pl.: engem érdekel még, hogy.... Ist die Luft dort angenehm?

Milyen ott a kilátás? Wie ist die Aussicht? Was ist deine Liebling.... nem ihr és ich schreibe amúgy jók ezeken kívül De ha levelet írsz valahogy kapcsold össze a kérdéseket hogy pl.: engem érdekel még, hogy.... Ist die Luft dort angenehm?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tudom hogy jobban is írhatnék, de nem tudok nagyon németül, és nem tudom milyen egy német levél:) .
Ich hätte ein paar Fragen. Mich interessiert noch .... Ich möchte wissen, (vigyázz kérdõszavas, ne Dass-al folytasd)
Elküldtem az msn címemet ha gondolod.. :D
A Péter fiúnév, ezért az Lieber Peter lesz. Manapság már inkább a Hallo Peter megszólítás a gyakoribb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítségeket. MSN-n nem használok, szóval cím nem kell.:)
Hát jó :)
A kérdező hozzászólása: Ich bin auf eine Antwort warten. Ez azt jelenti, várom a választ?

Valaki lefordítaná GÖRÖGRÕL-MAGYARRA ezt a levelet?

Íme ez a kb. 20 éves szerelmes levél,egy rokonom kapta még anno egy külföldi nyaralás után Görögországból.Mivel a levelet senki sem értette ezért el lett feledve.Mostanság került elõ egy szekrény mélyébõl.

Legjobb válasz: Kedves Ágnes! Örülök hogy megkaptam a leveledet. Sajnálom, hogy nem írtam, de sok dolgom volt és máshol járt az agyam. Nem felejtettelek el titeket. Nem tudom biztosan, lehet hogy 1 hónap múlva, május végén Budapestre megyek. Ha jövök átírom neked vagy telefonálok és találkozunk a közelben. Bocsi, most nincs nagyon idõm, meg hát nem is mindent tudok elolvasni. Ja a helyesírásról meg ne beszéljünk... Azért remélem tudtam valamit segíteni :) 14/L

Kedves Ágnes! Örülök hogy megkaptam a leveledet. Sajnálom, hogy nem írtam, de sok dolgom volt és máshol járt az agyam. Nem felejtettelek el titeket. Nem tudom biztosan, lehet hogy 1 hónap múlva, május végén Budapestre megyek. Ha jövök átírom neked vagy telefonálok és találkozunk a közelben. Bocsi, most nincs nagyon idõm, meg hát nem is mindent tudok elolvasni. Ja a helyesírásról meg ne beszéljünk... Azért remélem tudtam valamit segíteni :) 14/L
A kérdező hozzászólása: Köszi! Valaki a teljeset?
hahahhahahah ez tele van helyesírási hibával görögül...... ezt valami nagyon analfabéta vagy irástudatlan írhattaaaa..... valami pasi akarja lerázzni azt akinek szól...hihihihii

Az a kérésem lenne hogy ki javitanátok ezt a levelet? Egyedül irtam és nem tudom hogy helyes-e. A feladat az volt hogy irjak a baratomnak egy levelet amiben elmeselem egy betegsegemet.

Hi Amanda, I'm writing to tell you about, that I was sick, Sunday, I and my family went to Himalaya. Here the weather it was very cold and the sky was cloudy. I became flu. Monday while I woke up, I had a very headache and I had a fever. My mother made a very hot tea and toast. All day I blowed the nose and I stayed in the bed. It was very bad, because I couldn`t play with my sister and I couldn`t go to school. Evening I had fever again and I coughed. My moher sayed, that romorrow we`ll go ti doctor. The next day the doctor examined and he gave medicine. I feel bette now, but my throat is a little sore. And how are you? Write back soon. Love Betty

Legjobb válasz: csak a nyelvtani hibákat javítom I'm writing to tell you about MY ILLNESS. ON Sunday my family AND I went to THE HimalayaS. The weather was very cold THERE and the sky was cloudy. I FELL ILL WITH flu. ON Monday WHEN I woke up, I had a very BAD headache and I had a fever. My mother made SOME very hot tea and toast. All day I WAS BLOWING MY nose and I stayed in bed. It was very bad, because I couldn`t play with my sister and I couldn`t go to school. IN THE evening I had fever again and I coughed. My moTher SAID that THE NEXT DAY WE WOULD go TO SEE THE doctor. The next day the doctor examined ME and he gave ME SOME medicine. I feel bettR now, but my throat is a little sore. And how are you? Write back soon.

csak a nyelvtani hibákat javítom I'm writing to tell you about MY ILLNESS. ON Sunday my family AND I went to THE HimalayaS. The weather was very cold THERE and the sky was cloudy. I FELL ILL WITH flu. ON Monday WHEN I woke up, I had a very BAD headache and I had a fever. My mother made SOME very hot tea and toast. All day I WAS BLOWING MY nose and I stayed in bed. It was very bad, because I couldn`t play with my sister and I couldn`t go to school. IN THE evening I had fever again and I coughed. My moTher SAID that THE NEXT DAY WE WOULD go TO SEE THE doctor. The next day the doctor examined ME and he gave ME SOME medicine. I feel bettR now, but my throat is a little sore. And how are you? Write back soon.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :)

Szerintetek létezik olyan otthon végezhető munka, hogy elküldenek nekem egy anyagot, hogy erre -és erre az email címre ezt-és ezt a levelet küldjem el? .

De én az anyagot 600 Ft-ért kapom meg. Állítólag Amerikában már nagyon sokan csinálják ezt. De nem reklámszöveg az, amit el kell küldeni Ez hihet?, vagy átvágás? Merjek belevágni, vagy ne?

Legjobb válasz: Én is távmunkát keresek, de annyi az átverés, hogy nem lehet kiszûrni. Ezzel találkoztam én is. Hihetõnek tûnik, de nem próbáltam meg, mert azért vannak kétségeim. Érdeklõdni kellene email-ben, megkérdezni minden kényesnek gondolt dolgot. Ha azt kérik hogy fizess be x összeget, akkor hagyd.

Én is távmunkát keresek, de annyi az átverés, hogy nem lehet kiszûrni. Ezzel találkoztam én is. Hihetõnek tûnik, de nem próbáltam meg, mert azért vannak kétségeim. Érdeklõdni kellene email-ben, megkérdezni minden kényesnek gondolt dolgot. Ha azt kérik hogy fizess be x összeget, akkor hagyd.
A kérdező hozzászólása: Amikor kérdeztem, hogy hogy van a fizetés, hogy elküldök egy emailt és az mondjuk 20 ft, akkor azt mondták, hogy az anyagban minden benne van. Magyarul vegyem meg az anyagot 600 ft-ért.Nem fog földhöz vágni a 600 Ft, ha átvágás, de nem akarom, hogy rajtam hozza a maga hasznát. Azt írta, hogy õ 600 Ft-ból nem fog meggazdagodni. De ha már 100-an fizettek? Egyszer már belevágtam egybe, ahol elõre küldtem a pénzt, és a következõ csomagban is az volt, hogy megint küldjek...

Állás hirdetéssel kapcsolatban kaptam ezt a levelet. Miért van szükség az irataim színes másolatára? Ráadásul scannelt vagy digitális fényképezőgéppel rögzített formában? Mire tudják így felhasználni?

Tisztelt Hölgyem / Uram! Köszönjük jelentkezését! Először is szeretnénk egy rövid tájékoztatást adni a munkával (munkákkal) kapcsolatban: A különféle alkalmi munkák előreláthatólag 2012-06-01-től indulnának. A dolog lényege nagyvonalakban: Számos céggel vagyunk kapcsolatban, akik különféle időszakos (alkalmi) munkákra keresnek jelentkezőket. Eddig nagyjából 100 emberre lenne szükség, különböző munkakörökben. A várható órabér (a munkakörtől függően) 450-850Ft / óra. Az állásokra az eddigi statisztika szerint magas túljelentkezés lesz, éppen ezért szükségünk van pár dologra a jelentkezéshez. Önéletrajz (lehetőleg fényképes) A korábbiakban már volt hasonló sikeres kezdeményezésünk, amire rengeteg komolytalan jelentkezés érkezett, éppen ezért bevezettük a regisztrációs folyamatot. Ez teljesen ingyenes, mindössze egy fényképes igazolvány színes másolatára van szükségünk hozzá. Két féle irat felel meg erre a célra: Személyi igazolvány (Ebben az esetben az okirat mindkét oldala) VAGY Vezetői engedély (Ebben az esetben elég az okirat első oldala, ugyanis ott szerepel a születési idő is) Illetve lakcímkártya első és hátsó oldala A képek érkezhetnek scannelt, vagy digitális fényképezőgéppel rögzített formában is. Ezekre mindössze ellenőrzés céljából van szükség, egyetlen munkatársunk tudja megtekinteni őket és a regisztráció után azonnali törlésre kerülnek. A regisztrációt követően automatikusan bekerülnek a jelentkezők az adatbázisba, ahonnan ezt követően kiválasztásra kerülnek a különböző munkakörökre. Itt természetesen figyelembe vesszük az Önéletrajzban olvasottakat, hogy mindenki a képzettségéhez megfelelő álláshoz juthasson. Ahogy korábban is említettem, magas túljelentkezés várható éppen ezért figyelembe vesszük a regisztráció idejét is. Ha sikerült felkeltenünk érdeklődését, kérjük, küldje el a levélben feltüntetett dolgokat a következő e-mail címre: Mészáros Tamás [email protected] A levél elküldésével Ön automatikusan hozzájárul, hogy adatait felhasználjuk a szükséges regisztrációs célokra. Az Ön személyes adatait harmadik félnek nem adjuk ki. Tisztelettel: Mészáros Tamás

Legjobb válasz: Ne hülyülj meg, Gmailes címre NEM KÜLDÜNK el bescannelt okmányokat!!!! Ez egy sima adathalász.

Ne hülyülj meg, Gmailes címre NEM KÜLDÜNK el bescannelt okmányokat!!!! Ez egy sima adathalász.
A kérdező hozzászólása: Kösz, ez rendben, de ezt hogyan tudják "hasznosítani"?
A színes szkennelt személyit gyk. majdnem mindenhogy, ugyanis a személyiden + lakcímkártyádon MINDEN adatod rajta van. Hamisítanak egy új személyit és azt csinálnak amit akarnak - akár hitelt vesznek fel a nevedre egy belsõssel, stb... Vagy csak áruhitelt egy Médiában.
Vagy csak elperelik a gatyádat is, amiért kérdezés nélkül közzétetted a levelüket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!