Találatok a következő kifejezésre: Ez a hideg is (87 db)

Más is köhécsel ezekben a hidegekben? Egyébként aszthmás vagyok. Nincs konkrét megfázás, csak ilyen köhécselés már vagy 2 hónapja.

Legjobb válasz: Én csak ritkán, de velem is elõfordul hogy kicsit köhögök a hidegben, mert én nem bírom a hideg idõket. Nekem a 10-25 C° fok körüli hõmérséklet az ideális amikor nincs se túl hideg se túl meleg.

Én csak ritkán, de velem is elõfordul hogy kicsit köhögök a hidegben, mert én nem bírom a hideg idõket. Nekem a 10-25 C° fok körüli hõmérséklet az ideális amikor nincs se túl hideg se túl meleg.
A kérdező hozzászólása: Remélem én is csak a hidegtõl köhécselek. Meg szerintem az aszthma is közrejátszik. Köszi.

Mindig hideg a kezem, sokszor fázom, és a hidegben is izzadok, még ha fámos is. Ez mitol lehet?

Legjobb válasz: keringési problémák, kardiológus tud pontosabbat mondani

keringési problémák, kardiológus tud pontosabbat mondani

Ti is utáljátok ezt a hideget?

Én Erdélyben élek.Reggelente,amikor megyek suliba,annyira fázok,hogy az hihetetlen.Ezen a héten -27 fok volt.:/ De az a legrosszabb az egészben,hogy mostanában iszonyatosan rossz kedvem van és a fejem is fáj.A közérzetem is rossz,mivel egész nap itthon ülök,nem csinálok semmit,a barátimmal sem tudunk kint lenni,mert megfagynánk.Annyira utálom már a telet és jövőhéten állítólag még hidegebb lesz.. :/

Legjobb válasz: én igen, nagyon utálom. pedig itt 'csak' -12 fok volt, de nekem már az is betett.

én igen, nagyon utálom. pedig itt 'csak' -12 fok volt, de nekem már az is betett.
imádom, megyek korizni :D
HeheXD Oroszországban -27 fokban az emberek strandra járnak:D Amúgy én nem vagyok fázós típus szal nem érdekel annyira a hideg
én is utálom, tök depressziós lettem. el is határoztam, hogy jövõhétre kiveszek magamnak egy hét szabadságot :D 17L


Teganp óta egy csomó bolhát kinyírtunk itt a lakásban. Egyszerűen nem értem, hogyan kerültek ezek ide. Csípnek és már a hideg is ráz tőlük, az ágyamba már nem is merek lefeküdni. Mit csináljun?

Van egy kutyánk, ? kint van, sose jön be a lakásba. Van bent még egy hörcsögünk is. Rendszeresen van takarítva. Mi lehet a gond? Honnan jöttek ezek?

Legjobb válasz: Nem tudom,honnan jönnek. De ha mindent,az ágyadat is átmosod ecettel,akkor eltûnnek. Jobb,mint bármilyen bolhaírtó szer.

Nem tudom, honnan jönnek. De ha mindent, az ágyadat is átmosod ecettel, akkor eltûnnek. Jobb, mint bármilyen bolhaírtó szer.
Kelnek ezek mint a gomba ebben az idõben... Porszívózzatok ki alaposan (ágyat Is), cseréld le és mosd ki az ágynemût és szórjátok le a szõnyeget PiretMix vagy BioKill nevezetû szerrel. A BioKill-t háztartási boltban is lehet kapni. Ha a kutya nincs kezelve, akkor õt is kezeljétek le és tegyetek rá bolhanyakörvet pl.
a kutyát kéne spot-onnal kezelni, vagy szerinted õt nem csípik meg????
A kérdező hozzászólása: A kutya is kezelve van rendszeresen....
Tégla vagy vályog házatok van? Mert egyik ismerõsöméknek vályog volt és oda elõszeretettel költöznek a falba a bolhák. Ott annyi a megoldás, hogy szóltok egy rovarirtónak és fertõtleníti az egész házat!
A kérdező hozzászólása: Téglaházunk van, ilyen még nem fordult elõ soha, ezért nem is értem. Megfogadtuk az elsõ válaszoló tanácsát, és ecettel átmostunk mindent, utána a sarkokba rovarirtót szórtunk. Remélem beválik.

Mit gondoltok a "szellemekről"? Én nem hiszek a létezésükben de ha ilyen történeteket halok még a hideg is kiráz, pedig én nem hiszem benne. Akkor miért van ez? Hozzáteszem nem vagyok bolond :-)

Legjobb válasz: nem zárom ki a létezésüket de nem is hiszek bennük fõként... igazából amíg engem nem piszkálnak addig õszintén le is szaarom:D viszont a jó kis szellemsztorik 99.9% biztosan kamu, a maradék 0.1 csak egészen valószínû hogy az.

nem zárom ki a létezésüket de nem is hiszek bennük fõként... igazából amíg engem nem piszkálnak addig õszintén le is szaarom:D viszont a jó kis szellemsztorik 99.9% biztosan kamu, a maradék 0.1 csak egészen valószínû hogy az.

4 napja lecseréltük a vízóra mérőket a régit amit leszereltek M360 H347 négy nap alatt az új óra 450 lett a meleg is és a hideg is ez, hogyan lehetséges?

Sajnos olyan szerencsétlet helyzetbe kerültem ,hogy a plomba csak a 4.dik nap szerelték fel addig úgy vólt ez számít valamít?

Legjobb válasz: MIT akarsz kérdezni, mert nem értelmes a fogalmazásod.

MIT akarsz kérdezni, mert nem értelmes a fogalmazásod.
A kérdező hozzászólása: nulla volt mikor felszerelték.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ez m3!ezt sehogy sem értem.
Lehetetlen. Az viszont baj, mi az hogy nem tették rá azonnal a plombát, addig nem hiteles az órád!
Négy nap alatt ha az összes csapod nyitva van, akkor sem megy el 450m3. Nézd meg mégegyszer!
volt 360 köbméter és most 450 köbméter vagy liter van?
A kérdező hozzászólása: Le cseréltettük a vízórát.A régi óra leszerelés elõtt a meleg 360 volt a hideg pedig 347 mutatott.Fel szerelték az új vízóra mérõket és négy nap alatt 450 mutatott a hideg és a meleg is.Ez hogyan lehetséges?
amit papírt adtak a cserekor azon mennyi van?rajta van h mennyivel tették fel...az ucsó 3 számjegy az csak a liter...450 köbméter egy 20 lakásos társasház 3 havi fogyasztása nyáron..sõt még az is csak 350
Akkor AZONNAL hivjátok kis a a vizmüveseket, mert nemcsak hogy eddig ment el rengeteg, de ezutan is igy lesz, mert vagy az óra hibás, vagy valahol szökik a viz a rendszerben. Ha szóltok, ök ki tudják mérni, hogy hol a hiba, és utána a többletet vissza tudják számolni, hogy ne kelljen kifizetnetek.
szökés nincs 450köbméter jelentkezne valahol elég erõsen...nem jó az óra

Egész télen fájt a kezem a hidegben, viszketett és piros volt, ahogyan a fülem is, nem hordtam kesztyűt meg sapkát mert nem szeretem. Ma találkoztam a nagymamámmal és látta kezemet, és azt mondta ez bizony hidegallergia. Lehet az?

Mit jelent? Mit tudok ellene tenni? Ez lehet az? Elmagyarázná valaki? Értelmes válaszokat légyszíves!

Legjobb válasz: Elképzelhetõ.A hideggel érintkezõ bõrfelület vörös és viszket.De ezt máskor is tapasztalnád. A kiütések körülbelül fél óráig tartanak.De ezt máskor is tapasztalnád.Hideg tárgyak kézben tartásakor,amikor hideg ételt fogyasztasz. Legkönnyebben úgy tudod ellenõrizni,ha egy kis jégkockát a bõrödhöz szorítasz. Ha kivörösödik,elkezd viszketni biztos,h arról van szó.

Elképzelhetõ.A hideggel érintkezõ bõrfelület vörös és viszket.De ezt máskor is tapasztalnád. A kiütések körülbelül fél óráig tartanak.De ezt máskor is tapasztalnád.Hideg tárgyak kézben tartásakor, amikor hideg ételt fogyasztasz. Legkönnyebben úgy tudod ellenõrizni, ha egy kis jégkockát a bõrödhöz szorítasz. Ha kivörösödik, elkezd viszketni biztos, h arról van szó.
Ahogy létezik olyan is, hogy valaki a melegre allergiás.
Isten hozott a klubban, jobb ha októbertõl májusig rászoksz a kesztyûre, kezed nemionos mosdatókrémmel mosod és havi egy tubus kézkrémet elhasználsz.

Hol a határ a Hideg és a Meleg között? Vagy ez is csak relatív?

Legjobb válasz: A hõmérsékleti skálánk negatív irányban korlátos. Azaz a negatív tartományban 0 K alá nem lehet menni. Ez ‒273,15 °C. Ehhez képest kb. 10.000.000.000 °C az a hõmérséklet, amit már elõállítottak itt a Földön. Szerintem könnyen belátható, hogy a víz forráspontja, azaz a 100 °C is rohadt hideg ha ezt a két számot vesszük a skála két értékének. Emellett az is belátható, hogy a földi lét is rohadt hidegben zajlik, az anyagok olvadáspontja is igencsak "elhanyagolhatóan alacsony" ha a skála felsõ határát ehhez a tízmilliárdhoz igazítjuk.

A hõmérsékleti skálánk negatív irányban korlátos. Azaz a negatív tartományban 0 K alá nem lehet menni. Ez ‒273, 15 °C. Ehhez képest kb. 10.000.000.000 °C az a hõmérséklet, amit már elõállítottak itt a Földön. Szerintem könnyen belátható, hogy a víz forráspontja, azaz a 100 °C is rohadt hideg ha ezt a két számot vesszük a skála két értékének. Emellett az is belátható, hogy a földi lét is rohadt hidegben zajlik, az anyagok olvadáspontja is igencsak "elhanyagolhatóan alacsony" ha a skála felsõ határát ehhez a tízmilliárdhoz igazítjuk.
Igen, relatív és szubjektív. Pl. egy eszkimó jégkunyhóban hideg lenne nekünk, de ha épp kintrõl, egy hóviharból mennénk be, akkor egész melegnek mondanánk. Vagy nyáron egy 26 C fokra van, aki azt mondaná, hogy hûvös van, más meg kellemes melegnek mondaná.
Relatív. Nézd meg, hogy nyáron 10°C-ban az emberek nyafognak hogy hideg van, de ugyanúgy pólóban járnak. Ugyanez õsszel vagy tavasszal pulóverben történik, míg télen hiába van +10°C, marad a kabát. Példa: strandolsz a Balatonon. Bemész a 30°C-ból a 25 °C-os vízbe, és fázol. Kijössz a vízbõl, hiába van 30°C, megint fázol (ennek az oka hogy kevesebb a bõröd mellett a molekula, kevesebb ütközés, kevesebb hõt ad át a környezet neked, tehát fázol). Ugyanez abban az esetben, ha hirtelen lehûl a levegõ: jön egy vihar, lehûl a levegõ 20°C-ra (neked kellemes), de ha már ott vagy a Balatonnál, és még nem esik, bemész. Kellemesen meleg lesz a víz, pedig ugyanúgy 25°C-os, mint elõtte. A bõröd nem a hõmérsékletet érzékeli, csupán a hõmérsékletváltozást. Nem tudod megállapítani egy vödör vízrõl hogy hány fokos, csupán azt, hogy a levegõhöz képest hidegebb, vagy melegebb.
Van egy könyvem amiben van egy grafikon, hogy a hideg és meleg receptorok milyen hõmérsékleten ingerlõdnek. És van átfedés a kettõ között kb. 30-35 fok között.

A lovamnak mostanában hideg az orra és a feje is, de az orránál különösen. Van valami baja vagy ez normális? 18éves angol telivér herélt

Legjobb válasz: igazábol a kérdésre nem tudok úgy isten igazából választ adni de ha nagyon régóta hideg esetleg néha néha megrándulnak az izmai és ez nem múlik sõt fokozódik akkor vagy tegyél a hátára valami pokrócot ( ha ebben az esõs idõben hideg a feje) vagy vidd el orvoshoz ( ha esetleg nem esõs idõben érzed hidegnek) de lehet hogy a napfény vagy a mozgáshiány okozza vidd ki a napra és lovagoljatok sokat gyógyulást a pacinak :)

igazábol a kérdésre nem tudok úgy isten igazából választ adni de ha nagyon régóta hideg esetleg néha néha megrándulnak az izmai és ez nem múlik sõt fokozódik akkor vagy tegyél a hátára valami pokrócot ( ha ebben az esõs idõben hideg a feje) vagy vidd el orvoshoz ( ha esetleg nem esõs idõben érzed hidegnek) de lehet hogy a napfény vagy a mozgáshiány okozza vidd ki a napra és lovagoljatok sokat gyógyulást a pacinak :)
Mi a lovad neve és származása?Valószínûleg ismertem.

Nagyon hideg vízben fürödtem (kb.15 fokos), a hajam is megmostam benne. Amikor elkezdtem hajszárítóval melegíteni magam, a pulzusom, a vérnyomásom az egekbe szökött, a pupilláim hatalmasra tágultak. Mi miatt volt ez?

A szisztolés érték 180 körül volt, a másik két érték is 100 feletti volt, úgy megijedtem, hogy kihívtam az ügyeletes dokit, de mire kiért visszaálltak a normál értékek.

Legjobb válasz: Ez természetesnek vehetõ, hiszen hideg víz önmagában is nagy hatással van a szervezetre aztán fújtad magadra hirtelen a meleg levegõt. Én egyszer még rosszul is lettem egy ilyen alkalommal, hányinger és stb. Ne fürödj ilyen hideg vízben máskor és nem lesz gond.

Ez természetesnek vehetõ, hiszen hideg víz önmagában is nagy hatással van a szervezetre aztán fújtad magadra hirtelen a meleg levegõt. Én egyszer még rosszul is lettem egy ilyen alkalommal, hányinger és stb. Ne fürödj ilyen hideg vízben máskor és nem lesz gond.
Hirtelen lehûltél a hideg vízben. Az erek is úgy mûködnek, mint télen pl. a sínek, azaz összeszûkülnek. Ettõl megnõ a vérnyomás. Aztán szép lassan visszaállt a régi értékre, miután nem kínoztad tovább magad:)
Miért szoktatok ilyen hideg vízben fürödni?
A kérdező hozzászólása: Úgy voltam vele, hogy ezt is ki kell próbálni.:D Egyébként meg siettem és nem volt idõm melegíteni, ezért megoldottam hideggel; nos utólag megbántam.:S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!