Találatok a következő kifejezésre: Ez a hideg (319 db)

Más is köhécsel ezekben a hidegekben? Egyébként aszthmás vagyok. Nincs konkrét megfázás, csak ilyen köhécselés már vagy 2 hónapja.

Legjobb válasz: Én csak ritkán, de velem is elõfordul hogy kicsit köhögök a hidegben, mert én nem bírom a hideg idõket. Nekem a 10-25 C° fok körüli hõmérséklet az ideális amikor nincs se túl hideg se túl meleg.

Én csak ritkán, de velem is elõfordul hogy kicsit köhögök a hidegben, mert én nem bírom a hideg idõket. Nekem a 10-25 C° fok körüli hõmérséklet az ideális amikor nincs se túl hideg se túl meleg.
A kérdező hozzászólása: Remélem én is csak a hidegtõl köhécselek. Meg szerintem az aszthma is közrejátszik. Köszi.

Babavárók! Ti hogy bírjátok ezt a hideget? 6hkm vagyok mozgásban még megvagyok, de a munkahelyen nagyon fázok.

tegnap már le se vetettem a pufiszerű dzsekimet. Ez már biztos túlzás

Legjobb válasz: Nekem ez még nem olyan hideg idõ, de ez a szél borzasztó. Sokat vagyok kint de tegnap màr a téli kabátomban voltam.

Nekem ez még nem olyan hideg idõ, de ez a szél borzasztó. Sokat vagyok kint de tegnap màr a téli kabátomban voltam.
Normális, hogy a kismama hõérzete megváltozik, hol fázik hol melege van.Nekem megváltás a hûvös, pedig nagyon fázós vagyok.De végig kínlódtam a nyarat, úgyhogy most nekem jobb.35 hetes
Egyetértek utolsóval a meleget tényleg nehezebb volt elviselni, de azért sokkal jobb volt nekem hiányzik már :) 39 hkm
6 hetesen szerintem még nem kellene ilyeneken problémázni. 8. hétben vagyok, de nem befolyásol az idõjárás, nem öltözök fel jobban (kivéve vesemelegítõ, mert volt már két vesegyulladásom).

Az asztmás betegek nehezebben viselik ezt a hideg időt?

Legjobb válasz: Pont ellenkezõleg.A hideg idõ szinte tiszta idõ.Így elég jól boldogulok asztmásan. Nemhiába vannak télen fenn a hegyekben asztmásoknak beutaló a szanatóriumban. Tiszta ilyenkor a levegõ,és ez nagyon jó..Nyáron a párában,a nagy melegben sokkal jobban szenvedek az asztmám miatt.

Pont ellenkezõleg.A hideg idõ szinte tiszta idõ.Így elég jól boldogulok asztmásan. Nemhiába vannak télen fenn a hegyekben asztmásoknak beutaló a szanatóriumban. Tiszta ilyenkor a levegõ, és ez nagyon jó..Nyáron a párában, a nagy melegben sokkal jobban szenvedek az asztmám miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Mások véleménye?
Hát nem tudom hol élsz kedves elsõ, de hogy ez a levegõ nem tiszta, az biztos pedig nem is én vagyok asztmás a családban és még én is érzem. Viszont a hozzátartozóm nem mérvadó, mert õ már hideg-melegben egyaránt fullad... Amúgy inkább a légnyomás változásoktól alakulhatnak ki rohamok. "A száraz, hideg levegõ gyakran idéz elõ asztmás rohamot. A mozgás hatására fokozódó asztmás tünetek is rendszerint a téli sportok ûzésének következménye képpen jelentkeznek intenzívebben." http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valasz..
ma 09:04 Budapesten élek..Amikor hideg, csípõs a levegõ akkor sokkal tisztábbnak tûnik.Nem hiába kapok minden nyáron 2 hetes beutalót a hegyekbe.
A hegyi levegõ teljesen más tészta, de ez a budapesti levegõ baromira nem tiszta, hideg szmog is van, ami ugyanúgy rohamot indikálhat sok embernél. Minden ember más, örülj, hogy legalább neked nem gyûlik meg a bajod vele
én a nyári párát nem bírom..most is tiszta párás ez az esti levegöö, majdnem megfulladtam..be is pánikoltam, nagyon rossz volt :( még most is köhögök... a tél az sokkal jobb


Ha valakik a este a szabadban (hidegben) szexelnek, akkor ez a hideg idő valamennyire gátolja a terhességet?

Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Aúúúúú! Mondd, hogy csak vicceltél! Amúgy persze. Mínusz 50 fok alatt.

Aúúúúú! Mondd, hogy csak vicceltél! Amúgy persze. Mínusz 50 fok alatt.
A kérdező hozzászólása: *az este
ezzel etetnek?
A kérdező hozzászólása: hehe xd -50 fok alatt minden megfagy xdxd am köszi a válaszokat énis ilyeneket válaszoltam volna :) :D
Szerinted Szibériában hogy esnek teherbe a nõk? Remélem, nem ezzel hitegettek hogy engedd gumi nélkül, mert hidegben úgysem lesz semmi. Tudod, semennyire nem befolyásolja. Benned akkor is 38.8 fok van, ha kint -3, erre való ugyanis a szervezet hõszabályozása.
36, 8, na. Nem tudom, miért ütöttem félre :)

Golden retriever bírja ezt a hideget?

Prémium tápot kap, hozzá melegvizet, van szigetelt háza hőfüggönnyelés jó vastag bundája van de azért aggódom.

Legjobb válasz: Nekünk Labradorunk van és õ igen jól bírja, régebben volt h ilyen nagy hidegben beengedtük a házba éjszakára, de igazából valószínû csak rontottunk a helyzeten, mert így a legapróbb jelét nem mutatja annak, hogy fázna, akkor viszont miután kiengedtük reggel úgy remegett, mint a kocsonya!

Nekünk Labradorunk van és õ igen jól bírja, régebben volt h ilyen nagy hidegben beengedtük a házba éjszakára, de igazából valószínû csak rontottunk a helyzeten, mert így a legapróbb jelét nem mutatja annak, hogy fázna, akkor viszont miután kiengedtük reggel úgy remegett, mint a kocsonya!
Ilyen ellátás mellett nem lesz semmi gond! A melegvizes táp remek ötlet és alapvetõen is elég strapabíróak õk. Annyit tehetsz még esetleg, hogy ha bejárhat hozzátok a házba, este késõn rakod ki, reggel meg korán beengeded. A miénk is kinti kutya, esténként, mikor a család vacsorázik a folyosóra szoktuk beengedni, ott szunyál egy ideig aztán éjfél körül kitesszük, reggel 7-kor pedig beengedjük egy kicsit melegedni. Bejár a házába? Nálunk még ilyen hidegben is kirángatja a bárányszõr szõnyeget néha éjjel unalmában, de ha nagyon hideg van, mindig azon alszik.
Én imádom a kutyákat, ezért szerintem csak kiszúrás velük -meg is fázhatnak!!- ha kerti kutyát beengedik pár órára, felmelegszenek a lakásban és utána a hidegbe visszatessékelik õket! A 25 fokos lakásból a -15 fokba, amivel nem fog tudni hirtelen megbirkózni és csak jobban fog fázni! Ha biztositott a fent is irt hõfüggönyös házikó, ahova bekuckózhat akkor meg is teszi és a bundája által védett lesz és a megfázásnak sincs kitéve, de a hideg-meleg-hideg váltakozása náluk is hátrányára válik, mint elõnyére! A benti kutyákra is ezért adnak ruhát, nem divatból, mert ha kiviszik a hidegbe, a felmelegedett testükkel megfáznak a hidegben. Vagy ha beengedi az ember, akkor következetesen egész éjjel biztositsa a meleget és ne küldje ki.
Elõzõek mellé még irtnám, hogy nem utolsó sorban a bundájuk is alkalmazkodik a hideg mértékéhez, védeni fogja! Viszont ha ki-be engedjük õket, elkezdik hullatni a szõrüket -meleg miatt- és felborul a természetes védekezésük is a vedlés szabályozásával!
Engedjétek be a lakásba max. legfeljebb nem engeditek be egyes részekre, de mondjuk elõszoba, konyha stb. Amúgy nem értem a kutyatartókat, hogy ez miért kérdés? Egyértelmû, hogy mínuszokban nem hagyok kint semmilyen kutyát. A kutya nem fóka vagy jegesmedve :) )

Golden retriever bírja ezt a hideget?

Tudom, hogy jó meleg téli bundája van, kétréteg?, de nagyon aggódom miatta. Van szigetelt h?függönyös kutyaháza és naponta 3-szor kicserélem a vizét melegvízre, de mégis bennem van a kérdés, hogy nem fázik-e? Sajnos nem megoldható, hogy beengedjük a házba pedig szívem szerint ezt tenném... Ugye nem lesz baja?

Legjobb válasz: A kinti kutyák szépen, fokozatosan hozzászoknak a hidegebb idõhöz. Ha fázik, be fog menni a házába. Amúgy messze nincs még komoly hideg.

A kinti kutyák szépen, fokozatosan hozzászoknak a hidegebb idõhöz. Ha fázik, be fog menni a házába. Amúgy messze nincs még komoly hideg.
Nem kell aggódnod érte, jól bírja a hideget. Egyébként sokkal egészségesebb a kutyára nézve, ha kinn van, és megszokja a kinti hõmérsékletet. Persze ez mellett elég táp és egy kutyaház is kell neki, ahova behúzódhat a hideg és a hó ellen. Hidd el nekem, hogy a túlzott féltéssel csak ártanál neki. Nincs õ cukorból!
A goldi nemhogy bírja, de élvezi is ezt az idõjárást. Az se zavarja, ha elázik, mert nem ázik át a szõre. Nézd meg egyszer, az aljszõrzete a bõrénél száraz marad!
meleg kutyaház, és nem lesz baja a mi német dogunk szõre se nagy de kint van kölyökkora óta de nem fázott meg soha :D miénk is szokott hapcizni :D és most néha még köhög is de nála ez normális, ahogy én õt ismerem :D
A tüsszögés lehet attól hogy a ó picit belemegy az orrukba és irritálja, hát tüsszent egyet. Egyébként nem kell aggódnod nem fog megfázni, van szép nagy aljszõre, úgyhogy nem lesz semmi baj. Bár az enyém tegnaptól bent alszik mert esténként is -8-10 fokok vannak. De mikor elhoztuk 8 hetesen akkor volt egy szigetelt helye, esett a hó minden és semmi baja nem volt :DD
A kérdező hozzászólása: Nem tüsszög nagyon egyébként, olyan napi egy két hapci van.
A kérdező hozzászólása: Mindig prémiumtápot kapott/kap.
A kérdező hozzászólása: Kint volt õ mindig, gyönyörû téli bundát növesztett, csak az a baj, hogy mint a mágnes vonza magához a vizet. " Esik az esõ? Kit érdekel?? Megyek és futok egyet, jól megázom!! Esik a hó??? Hát milyen már ha nem havas a bundám?? Megyek és jól megázom!!" Kb ilyen az én goldenem mentalitása... Van amikor tüsszög is egyébként... Bár az szerintem inkább vírusos dolog lehet, mert bejár hozzánk egy cica, aki szokott tüsszögni és õk nagyon elvannak egymással..:/
Még a hideg beállta elõtt érdemes "erõsebb" magasabb fehérje tartalmú táppal etetni. De nem lesz baja.
Az enyém Golden Labrador keverék! Neki is van meleg ólja de még esõbe se akar bemenni csak nagyon ritkán használja! Nincs semmi baja!

Mit fogtok csinálni ezen a hideg hosszú hétvégén?

Ha jó idő lenne, sétálnék, kirándulnék, de így szerintem ki se teszem nagyon a lábam itthonról. Nektek mi a terv?

Legjobb válasz: fûteni!

fûteni!
a fûtés nálunk is meglesz:D nagytakarítástT_T
Pénteken meló, szombaton meló, este pedig szétbulizom az agyamat a haverokkal. Vasárnap túrázok a másik baráti társaságommal.
aludni, tanulni

Ti is utáljátok ezt a hideget?

Én Erdélyben élek.Reggelente,amikor megyek suliba,annyira fázok,hogy az hihetetlen.Ezen a héten -27 fok volt.:/ De az a legrosszabb az egészben,hogy mostanában iszonyatosan rossz kedvem van és a fejem is fáj.A közérzetem is rossz,mivel egész nap itthon ülök,nem csinálok semmit,a barátimmal sem tudunk kint lenni,mert megfagynánk.Annyira utálom már a telet és jövőhéten állítólag még hidegebb lesz.. :/

Legjobb válasz: én igen, nagyon utálom. pedig itt 'csak' -12 fok volt, de nekem már az is betett.

én igen, nagyon utálom. pedig itt 'csak' -12 fok volt, de nekem már az is betett.
imádom, megyek korizni :D
HeheXD Oroszországban -27 fokban az emberek strandra járnak:D Amúgy én nem vagyok fázós típus szal nem érdekel annyira a hideg
én is utálom, tök depressziós lettem. el is határoztam, hogy jövõhétre kiveszek magamnak egy hét szabadságot :D 17L

Szerintetek lesz még jó idő, vagy marad ez a hideg?

Legjobb válasz: Azt olvastam,hogy szeptember ilyen lesz,majd október elején lesz egy kis ideig jobb idõ.

Azt olvastam, hogy szeptember ilyen lesz, majd október elején lesz egy kis ideig jobb idõ.
Marad ez a jó idõ. Hideg majd decemberben és januárban lesz.
a trópuskon marad a hõség itt meg a sarki fagy jövõ tavaszig.sajna ez az éghajlat nem embernek való:S

Mire jó ez a hideg-meleg zuhany?

Értelmes válaszokat várok, köszönöm.

Legjobb válasz: " ... ez a ..." - melyik? a bõröd vérkeringésének felpezsdítésére

" ... ez a ..." - melyik? a bõröd vérkeringésének felpezsdítésére
Igen, a vérkeringésed ez által felpezsdül és ha gyakran csinálok, rendeszeresen segithet a narancsbõrön is, és állitólag növeli a mell nagyságát, de ezt nem tudom, ha a fejbõrödben is nagyobb a vérkeringés jobban nõl a haj, szóval lehet van benne valami..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!