Találatok a következő kifejezésre: Extrém helyzetben valaki (2 db)

Extrém helyzetben érezhet valaki magzatmozgást ha "csak" álterhes?

Legjobb válasz: Aki álterhes a terhesség összes tünetét érzi magaán. Mivel az elsõ babamozdulatok olyasmik mint egy-egy bélmozgás, szerinetm aki pszichésen ennyire terhes akar lenni, hogy álterhességer is képes, tutira "érezni" fogja! Bár ez csak a 16-20hét környékén történik (elsõ mozgások)ezért addigra az álterhességet már orvosilag is alátaámasztották. (túl kell lennie pár vizsgálaton, uh-on ahol, ugye már régeség látszania kell a babának, nem beszélve a növekvõ pocakról) Az ilyen betegbek mindenképpen orvosi kezelés kell!

Aki álterhes a terhesség összes tünetét érzi magaán. Mivel az elsõ babamozdulatok olyasmik mint egy-egy bélmozgás, szerinetm aki pszichésen ennyire terhes akar lenni, hogy álterhességer is képes, tutira "érezni" fogja! Bár ez csak a 16-20hét környékén történik (elsõ mozgások)ezért addigra az álterhességet már orvosilag is alátaámasztották. (túl kell lennie pár vizsgálaton, uh-on ahol, ugye már régeség látszania kell a babának, nem beszélve a növekvõ pocakról) Az ilyen betegbek mindenképpen orvosi kezelés kell!
A kérdező hozzászólása: egy barátnõm márc végén csinált tesztet, negatív, április elején volt dokinál uh-n, semmi, most meg azzal jön, hogy érez vmit a hasában. szerinte, amikor febr 27én együtt volt az expasijával, terhes lett.... nem tudom mit csináljak vele....
100%, hogy nem terhes! Viszont ciszta okozhat olyan érzetet, mintha egy baba mozgolódna odabent.

Extrém fogínygyulladás. Volt már valaki hasonló helyzetben?

A barátomnak kb.egy hete nagyon begyulladt a fogínye.Korábban is volt ilyen,de ennyire nem volt neki kellemetlen és fájdalmas.Csak ajánlott neki a fogorvos valami érzékeny ínyre való szájvizet,amit használt,és rövidesen el is múlt.Most viszont annyira begyulladt,hogy nem tudott enni,nem tudott rágni,a nyelve és a szája is tele lett kis hólyagokkal,emellett lázas is volt.Elment a fogorvosához,õ elküldte háziorvoshoz,aki írt fel neki antibiotikumot,de a gyulladás okát nem mondta meg.Mintha nem is lenne fontos.Akkor,hogy tudná máskor megelõzni?Mikor visszament a fogorvoshoz,õ megint javasolt neki egy méregdrága szájvizet,meg kenõcsöt a hólyagokra.Olvasgattam a témában,és azt írják internetes oldalakon,sokszor a fogkõ okoz fogínygyulladást,de az õ fogorvosa fejében meg se fordult,hogy le kéne szedni,pedig fogszabályzós,és hát van neki.És ez magánfogászat,azt hittem,itt jobban foglalkoznak a pácienssel.Ki az,aki tudna segíteni feltárni a gyulladás okát? Azt mondta a barátom,észrevette,hogy visszahúzódott a fogínye,ez pedig úgy tudom,már visszafordíthatatlan folyamat,csak a romlást lehet megelõzni.Ez bevallom,engem megijesztett,mert még csak 20 éves.Nem szeretném,hogy pár év múlva elveszítse a fogait.

Legjobb válasz: De bizony le kéne vetetni a fogkövet, az szokott használni (egy darabig legalábbis) Bárhol megcsinálják (magánrendelõben), csak idõpontot kell foglalni (kérni)

De bizony le kéne vetetni a fogkövet, az szokott használni (egy darabig legalábbis) Bárhol megcsinálják (magánrendelõben), csak idõpontot kell foglalni (kérni)
Kb van hogy attól rettegek hogy elvesztem azt az alsó 4 fogam tehát már alig várom hogy elkerüljön és végre rendbe tetessem a fogaim és gõzerõvel a gyógyitáson leszek :S Nem értem a fogkõ hogy alakult ki mivel tényleg nagyon figyelek a fogmosásra hogy kellõ alaposággal végezzem, fogselyem, szájviz , étkezés után is fogmosás, cukros italokat kerülöm stb.... de mégis :( De én is remélem hogy ha lekerül a barátodnak neki is rendbejön hamar !
A kérdező hozzászólása: Remélem, neked is jobb lesz, ha leveszik a fogszabályzót.A barátomnak is le fogják venni már a fölsõt, hátha utána már nem lesz ilyen..
nekem is fogszabim van és az alsó 4fogamon gyulladt az in és fogkövem is lett, pedig én is nagyon odafigyelek a szájápolásra fõleg a fogszabi miatt. Paradontaxot használok meg szájvizeket is próbáltam sõtt még Aloe fist-el is szoktam fújni, de nincs nagy változás. A doki azt mondta hogy ha lekerül a fogszabi akkor a gyulladás is lemegy sokan vannak igy hogy érzékenyebb az inük.Ebben reménykedem :S
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat :)
Igen De rossz az is, ha fáj az íny- én szoktam sima gyógynövényes fogkrémmel is mosni a fogam, ami nem olyan drága, szerintem az is jó, meg nekem egyszer a fogdoki "ecsetelt" mikor be volt gyulladva
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki, hogy jó lenne levenni a fogszabályzót-bár még csak a felsõt vennének le neki-, de attól fél, hogy akkor ki fognak esni a fogai.Úgy sajnálom õt, mert tényleg odafigyel a fogmosásra, megvesz minden szájápoló dolgot, amit csak mond a fogorvos..hogy tudnám megnyugtatni?Attól, hogy kicsit visszahúzódott az ínye, nem hiszem, hogy egybõl kiesnének.Szerintem ez hosszú évek "eredménye", és ha valaki tényleg elhanyagolja a fogínygyulladást, akkor kezdenek csak kipotyogni a fogai.Vagy rosszul gondolom?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, miért ilyenek a fogorvosok...miért nem végzik nagyobb odafigyeléssel a munkájukat.Tisztelet a kivételnek!
Én nem olyan rég voltam fogkõ levételen, de sajnos még így is hagyott fogkövet a fogamon (nagyon mérges vagyok miatta) Csomó pénzbe kerül és akkor még úgy csinálta meg, hogy nem szedte le az összeset
Vagy a fogszabályzót kéne levenni egy idõre
A kérdező hozzászólása: Rendesen mosott fogat eddig is, most meg még többször mossa, meg használja a szájvizet, kenegeti a hólyagokat...én is mondtam neki, hogy a fogkõ eltávolítás az kéne. Meg a paradontax fogkrémet is megemlítem neki. Köszönöm a válaszokat.
Ha meg nincs fogköve, akkor elég egy jó fogkrémmel mosni naponta kétszer (háromszor), fõleg lefekvés leõtt
Meg rendesen kell mosni a fogakat, jó fogkrémmel pl. Parodontax jó a fogínygyulladásra
írj, ha azóta kiderült, mi okozta a bajt, érdekelne. amúgy én a teafás fogkrémet ajánlanám, nem olyan mentolos, kellemes íze van, és nagyon jó a lepedékképzõdés ellen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!