Találatok a következő kifejezésre: Excelben hogyan megváltoztatni (5 db)

Excelben hogyan tudok megváltoztatni kisbetüt nagyra?

Excelben dolgozok és mindent kis kezdö betüvel írtam és rájöttem, hogy naggyal kellet volna. sok ismétlödö szó van benne, és ha kijavítok egyet nagy kezdöbetüre akkor is vissza változi. van erre megoldás, hogy minden nagy kezdöbetüs legyen?

Legjobb válasz: Hát, szerintem csak kézzel tudod õket átírni egyesével (vagy Visual Basic makróval tudnád automatizálni az átírást). Valahol van ilyen, hogy "Beállítások" menüpont, és ott keresd ki az automatikus javítás funkciókat, és vedd el elõlük a pipát. Így megszûnik az a zavaró jelenség, hogy az Excel "felülbírálja" a felhasználót. A betûk kijavítása után javaslom, kapcsold vissza ezeket az egyébként nagyon hasznos funkciókat! Ha további kérdésed van, írj bátran privát e-mailt!

Hát, szerintem csak kézzel tudod õket átírni egyesével (vagy Visual Basic makróval tudnád automatizálni az átírást). Valahol van ilyen, hogy "Beállítások" menüpont, és ott keresd ki az automatikus javítás funkciókat, és vedd el elõlük a pipát. Így megszûnik az a zavaró jelenség, hogy az Excel "felülbírálja" a felhasználót. A betûk kijavítása után javaslom, kapcsold vissza ezeket az egyébként nagyon hasznos funkciókat! Ha további kérdésed van, írj bátran privát e-mailt!
Ja, és természetesen az ismétlõdõ szavakat nem kell újra és újra kijavítani, hanem csak egyszer, és a már kijavított szavakat az ismétlõdési helyeken a jól ismert Másolás/Beillesztés (Copy/Paste) funkcióval lehet "sokszorosítnai". :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de már tegnap egy új sorban kijavítottam az összeset, mondjuk ez jó lett volna amit írsz mert minden ismétlödik. na mindegy most már okosabb lettem.
Hát való igaz, hogy megoldás, ha mindent átírsz... Bár legközelebb javaslom az excel beépített képleteinek a használatát melyek: nagybetûs(szöveg vagy képlet) - A teljes szöveget nagybetûssé alakítja. kisbetû(szöveg vagy képlet) - A teljes szöveget kisbetûssé alakítja. TNÉV (szöveg vagy képlet) - A szöveg elsõ betûjét naggyá, a többit kisbetûssé alakítja. Tehát pl. ha neked az A oszlopban lévõ szöveget kell kisbetûsre alakítani, akkor a B oszlopba beírod, hogy =kisbetû(A1) majd ezt végighúzod az egész oszlopon, és a B oszlopodban ott lesz minden szöveg kisbetûvel.

Excelben hogy lehet megváltoztatni az egész táblázat sortávolságát?

Legjobb válasz: 2003-ban Formátum menü > Sor > Magasság >Sormagasság (begépeled az újat és OK)

2003-ban Formátum menü > Sor > Magasság >Sormagasság (begépeled az újat és OK)

Az office (word, excel stb) ikonokat szeretném megváltoztatni, mert jelenleg mindegyik egyforma (fehér lap). Hogyan lehet?

Legjobb válasz: Jobb katt, társítás, kiválasztod a programot és beikszeled, hogy az ilyeneket mindig ez nyissa meg. Elvileg a kapcsolódó ikonokat is cserélni fogja.

Jobb katt, társítás, kiválasztod a programot és beikszeled, hogy az ilyeneket mindig ez nyissa meg. Elvileg a kapcsolódó ikonokat is cserélni fogja.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de alapból nincs a szokásos ikonja a programoknak. Most telepítettem újra a windowst, office-t stb., azóta van ez.


Hogy kell az excelben megváltoztatni a felső sorban lévő számokat betűr? Ugyanis nekem számok vannak betűk helyett?

Legjobb válasz: Oszlopnevek átírását értem,azon belûk is a vízszintes felsõ oszlopra gondolok.

A kérdező hozzászólása: Oszlopnevek átírását értem, azon belûk is a vízszintes felsõ oszlopra gondolok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!