Találatok a következő kifejezésre: Evés után megy a (37 db)

Mit gondoltok arról, ha egy 15 éves lány hajnal ötkor megy haza egy buli után, mikor a szülei nincsenek otthon?

Legjobb válasz: Az hogy egy 15 éves lány mit keres az éjszakában ? Nem arról van szó..én is elmehettem anno bulizni,de hajnal 1-re otthon kellett lennem,másképp bünti volt és 1 hóig sehova. Plusz mindig tudták hova és kikkel,mivel megyek.pedig akkor még nemvolt minden héten tini gyilkolás,erõszak a tv-ben de vigyáztak rám !!! Másrészt a szülõ sem jól csinálja hogy szó nélkül hagyja ezt

Az hogy egy 15 éves lány mit keres az éjszakában ? Nem arról van szó..én is elmehettem anno bulizni, de hajnal 1-re otthon kellett lennem, másképp bünti volt és 1 hóig sehova. Plusz mindig tudták hova és kikkel, mivel megyek.pedig akkor még nemvolt minden héten tini gyilkolás, erõszak a tv-ben de vigyáztak rám !!! Másrészt a szülõ sem jól csinálja hogy szó nélkül hagyja ezt
Azt, hogy hálistennek nem az én gyerekem.
Elszomorodok, mert az én szüleim mindig itthon vannak...
15 évesnek semmi keresnivalója buliban, pláne éjjel.
Azt gondolom, hogy nem becsülendõ, de érthetõ. Lehet, hogy itt rajtam kívül mindenki angyal volt tinikorában, de bizony én is kihasználnám a helyzetet, hogy addig maradhatok, ameddig akarok.:) Az más kérdés, hogy én mindig is úgy mentem haza hajnalban, hogy a gyerekkori fiúhaverjaim hazakísértek.
Kb, mint én, csak én háromnál tovább nem maradok sehol, értelem szerûen hétvégente csak, és lám, nem lettem se szakadt csöves, se drogfüggõ, heti 30 eurót tõzsdézek össze a családnak és még ennyit magamnak. Engem is kiosztott egy halom otthonülõ ember ennyi idõsen, akiknek a szórakozás fogalma kimerült a gép elõtt ülésben meg a tévézésben. Ártani nem árt, ki fogja nõni, én is már egye ritkábban járok el, legközelebb csak mikuláskor megyek el.
azt hogy felelõtlen és tegye csak tönkre a saját életét (bár nem értem miért kell).. meg azt hogy amikor õ a buliból haza támplyog én már egy órája uton vagyok a reggeli edzésemre utána suliba és még így is ott az egész délután a haverokra meg a barátnõimre még egy pici tanulás is belefér, vagy elmegyünk wakeboardozni vagy csak logunk a belvárosba és kafkát elemezgetjük, vagy szervezünk valami nem hétköznapit, vagy ha már végkép unjuk a fejünket elindulunk egy tanulmányi versenyen ne adj isten!!!!(ja és megis nyerjük mert ha már csinálod csináld jól igaz közben az átlagunk hármas négyes :D) és ha nem elég akk elolvassunk egy héten 4-5 könyvet minek ehez még egy buli? kezdjetek már el igazán élni gyerekek mit tanulsz abból a buliból? hogy ne csinálj hülyeséget egy hektoliter alkohollal a szevezetedben? 17/L
hogy miért nem õ rendezte a bulit, ha egyszer nincsenek otthon?:D
Irigyelném. :) 17L
Azt hogy mindannyian ezt csináltuk 15 évesen. Aztán majd ahogy öregszik egyre korábban fog hazamenni, míg végül már el sem megy! Addig kell menni amíg még bír az ember!
azt hogy valami nagyon nincs rendben. de nem feltétlen vele hanem a szüleivel.
Én megkérdezném: van-e pasija? Ha van, akkor miért nem alszik õ is nálunk minden este? (Mivel lehet, hogy kicsit össze akart bújni a párjával és így szállt el az idõ.) és akkor már 10-kor ágyban lennének és éjfél körül aludnának. Szerintem teljesen normális, ha egy 15 éves hétvégén mászkál, csavarog, bulizik. Soha nem azzal történik a baj, aki rálát a világra, hanem, akit elzárnak ketrecbe. Ui.: a mai kamaszok már (néha) 9 évesen menstruálnak, de 11 évesen biztos. Ez a lány 4 éve érett biológiailag. Így is csoda, hogy eddig kibírta pasizás nélkül. és most ez alatt nem azt értem, hogy aktívan szexeljen, de együtt aludhasson a barátjával, átölelhesse stb. (Ausztráliában 15 és három negyed évesen biológiailag nagykorúnak tartják az embereket és ehhez jogok is tartoznak.)
15 évesen még ne járkáljon éjjel és ne bulizgasson, hiába okoskodsz utolsó manapság agyilag és lelkileg nagyon is éretlenek a 15 évesek, attól, hogy hamarabb nõ a mellük még baromira nem érettek a szexuális élethez, vagy az éjszakai élethez
Attól függ, mit értünk buli alatt. Nem biztos, hogy ez egy alkoholgõzös szobában való orgia, lehet, hogy csak egy koncertrõl van szó, ahol megiszik az ember egy-két sört, és semmi baja tõle. Én örülnék amúgy, hogy egyáltalán hazamegy épen, egészségesen. Persze éjszaka azért ne induljon neki, akkor inkább aludjon egy megbízható barátnál, vagy környékbeli rokonnál, vagy kísérje valaki el hazáig.

GYED után megyek vissza, GYES mellett 4 órában dolgozni, de valakitől azt hallottam, hogy a GYED idejére is járt szabadság. Hogyan mikor fizetés nélküli szabin voltam? A munkáltatótól kell kérni? És hány nap jár a 2 éves lányom után?

Köszi, ha válaszoltok.

Legjobb válasz: Persze, a két év alatt összegyûlik. De azt mi nem tudjuk megmondani, hogy neked mennyi szabi jár, mivel az függ az életkorodtól, és attól is, hogy mióta dolgozol az adott munkahelyen. Én 22 éves vagyok, 2 éves a fiam, és összegyûlt 50 nap szabadságom. Természetesen a szabadságodat a munkáltatódtól kéred. De neked nem küldenek bérpapírt? Nekem minden hónapban küldik, és arra rá is van írva, hogy mennyi nap szabim van.

Persze, a két év alatt összegyûlik. De azt mi nem tudjuk megmondani, hogy neked mennyi szabi jár, mivel az függ az életkorodtól, és attól is, hogy mióta dolgozol az adott munkahelyen. Én 22 éves vagyok, 2 éves a fiam, és összegyûlt 50 nap szabadságom. Természetesen a szabadságodat a munkáltatódtól kéred. De neked nem küldenek bérpapírt? Nekem minden hónapban küldik, és arra rá is van írva, hogy mennyi nap szabim van.
Én úgy tudom, hogy a GYED elsõ évére járó szabit lehet kivenni. De persze ha szülés elõtt maradt ki nem vett szabid, azt is ki kell adnia a munkáltatónak. Ezt akkor kell hogy kiadják, mielõtt dolgozni kezdesz. 1 gyerek után 2 nap pótszabadság jár, de ez csak ha már dolgozol, arra az idõszakra arányosítva.
Pótszabi arra az idõszakra jár, amire rendes is. Tégyás + gyed elsõ éve.
Én a két szülés között visszamentem dolgozni, de hiába voltam 2 évig otthon, csak egy évnyi szabi járt, vagyis idõarányosan ki lett fizetve és a megmaradót ki kellett venni. Én is úgy gondoltam, hogy lesz kb. 50-60 napnyi szabim, de csak kb. 2 hétig voltam azon, a többi tizenvalamennyi napot kifizette.
Munkahelye válogatja, hogy kifizeti vagy kiveteti?
Ha kifizeti, akkor hamarabb mehetsz vissza dolgozni. Ha kiadja, akkor tovább lehetsz otthon, vagy ha nem vesz vissza, tovább tart a munkanélküli. Ez szerintem megállapodás kérdése. Ha például máshol már van munkahelyed, ahova mennél már dolgozni, akkor kifizethet, és hamarabb mehetsz.

1 év után megyek vissza dolgozni gyedről. De másik cég vesz át. Így is védve vagyok a gyerek 3 éves koráig?

Legjobb válasz: Már megszünt ez a védelem. Akár a régi, akár új céghez mész. Ha elkezdesz dolgozni, bármikor felmondhatnak a gyerek 1 éves kora után, csak akkor nem, ha továbbra is otthon maradsz.

Már megszünt ez a védelem. Akár a régi, akár új céghez mész. Ha elkezdesz dolgozni, bármikor felmondhatnak a gyerek 1 éves kora után, csak akkor nem, ha továbbra is otthon maradsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Csak mindenhol ezt olvasom, h védve vagyok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Akkor bízom a fõnökömben, h korrekt lesz, és nem rúg ki!
Gyes UTÁN simán. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Annyit azért hozzátennék, hogy a gyed helyett kérhetsz gyest, hogy vissza tudj menni dolgozni.Tehát a felállás lehet az is, hogy mondjuk a gyerkõc 1 éves korában visszamondod a gyedet és gyest kapsz helyette 3 éves korig és visszamész dolgozni.
Gyes védetté tesz!Nem rúghatnak ki:)
A kérdező hozzászólása: Na de utána?
Ahogy letelik a gyesed kirúghatnak:(
A kérdező hozzászólása: Amúgy meddig jár a gyes és mikortól?
Ha gyed-en vagy akkor a gyes a gyermeked 2 éves korától 3 éves koráig jár.Ha nem vvoltál gyeden csak gyesen akkor születéstõl 3 éves korig, de dolgozni csak 1 éves korától lehet menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tájékoztatást.

Szerinetek az jó ha a macskám evés után egy órával megy elintézni a dolgát?

aros macska eledelt használok 4% baromfihússal

Legjobb válasz: az, hogy mikor megy az oké,az az aros dolog 4% hússal az nem. Szegény macskából szójazabálót csinálsz

az, hogy mikor megy az oké, az az aros dolog 4% hússal az nem. Szegény macskából szójazabálót csinálsz
A kérdező hozzászólása: akkor milyenn kaját adjak neki ?
A kérdező hozzászólása: ja és 2 hónapos kandúr cica
száraz táp:Acana macska kölyök, royal canin, cat chow, pro-plan, konzerv:Gourmet Gold, Gourmet perle, iams, de inkább színhúst adj neki mint ilyen mesterséges cuccot.
Én bármilyen konzervet veszek, 4% hus van benne.Nézegettem sok boltban, de nem volt más, kis városban élek. Száraztáp az mindig van elõtte. Szokott kapni húst is.
A kérdező hozzászólása: a Felix alutasakos macska eledel jó?
Elsõre a következõt tudnám ajánlani: kevesebb szénhidrát, több rost.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Köszönöm!

Hogy a legcélszerűbb, (legbiztonságosabb) lakáshoz jutni? Ingatlant szeretnénk 3 év albérlet után, 70 ezer megy a bérlésre + rezsi. Van egy 2 éves kisfiunk és egy terhes feleségem.

Van olyan aki jártas köztetek ilyen helyzetben, nincs sok megtakarításunk, és elég sok a kiadásunk. Bevételünk olyan 300-350e között. Szocpol, félszocpol, fundamenta, lakáshitel? Van ki út az albérletből így 26 évesen ? Régóta gondolkozunk de félünk mo-n a hiteltől. Rokonok nem tudnak segíteni, inkább nekünk kell. köszönöm.

Legjobb válasz: Sajnos pont olyan helyzetben vagytok, amikor a legnehezebb megtakarítani, mert van egy 100-120 ezres albérlet kiadásotok havonta, és erre rájönne még plusz havi kiadásnak egy megtakarítás a jövõbeni lakhatásotok megoldására. A lakáscélok megvalósításához a legjobb hozamot (biztonságos lehetõségekbõl válogatva) a lakástakarékpénztár adja. A maximális állami kedvezményt kihasználva, havi 20.000 Ft befizetésetekre havi szinten 6.000 Ft-ot (éves szinten 72.000 Ft-ot) hozzátesz az állam. Emellett még 0,5-3,0%-os betéti kamattal gyarapodik is, viszont ami még nagy elõnye, hogy a lejáratakor egy nagyon kedvezõ kamatozású hitelhez juthattok hozzá! Ez általában 5-8% körüli! Ha gondoljátok, részletesen is át tudjuk ezt beszélni, ebben az esetben írjatok privát üzenetben! :)

Sajnos pont olyan helyzetben vagytok, amikor a legnehezebb megtakarítani, mert van egy 100-120 ezres albérlet kiadásotok havonta, és erre rájönne még plusz havi kiadásnak egy megtakarítás a jövõbeni lakhatásotok megoldására. A lakáscélok megvalósításához a legjobb hozamot (biztonságos lehetõségekbõl válogatva) a lakástakarékpénztár adja. A maximális állami kedvezményt kihasználva, havi 20.000 Ft befizetésetekre havi szinten 6.000 Ft-ot (éves szinten 72.000 Ft-ot) hozzátesz az állam. Emellett még 0, 5-3, 0%-os betéti kamattal gyarapodik is, viszont ami még nagy elõnye, hogy a lejáratakor egy nagyon kedvezõ kamatozású hitelhez juthattok hozzá! Ez általában 5-8% körüli! Ha gondoljátok, részletesen is át tudjuk ezt beszélni, ebben az esetben írjatok privát üzenetben! :)
Én is a Fundamentát javaslom! A kamat gyakorlatilag 0, de az állami támogatással 4 év után évi 10% körül számíthatsz, ha mindig idõben fizetsz. A belõle igényelhetõ hitel kamat 3, 9% , ennél tudtommal sehol nincs jobb! Ha anyagilag belefér, indíthattok többet is!

2 éves múlt a kisfiam és mostanában azt csinálja, hogy 5 falat után felpattan az asztal mellől és megy a dolgára? Más kisgyereknél is ez a divat?

Eddig nem csinálta.

Legjobb válasz: Az én fiam 4 éves és detto:) idegesít, rászólok stb, de mostanában elég rossz evõ, tehát vagy nem eszik vagy ezzel a módszerrel.Persze nem rendszeres, van mikor normálisan eszik van mikor rohangál 2 falat közt.De a kedvencem mikor eszik vmennyit megköszöni az ebédet közli h befejezte, jóllakott, majd késõbb én megeszem azt a pár falatot amit hagyott és jön reklamálni, h hova tûnt:))) Majd kinövi, nyugi:)

Az én fiam 4 éves és detto:) idegesít, rászólok stb, de mostanában elég rossz evõ, tehát vagy nem eszik vagy ezzel a módszerrel.Persze nem rendszeres, van mikor normálisan eszik van mikor rohangál 2 falat közt.De a kedvencem mikor eszik vmennyit megköszöni az ebédet közli h befejezte, jóllakott, majd késõbb én megeszem azt a pár falatot amit hagyott és jön reklamálni, h hova tûnt:) )) Majd kinövi, nyugi:)
Az én 2 éves lányom sem ér rá enni. Ha játszik, mindig hiszti van, hogy nem akar jönni ebédelni. Ha lecseng a hiszti meg tud enni jó sokat, csak valamivel ott kell tudni tartani az asztalnál.

Barátnőm elküldött tampont venni. Mert jön 9 után filmezni:3 és azt mondta hogy menjek el venni tampont. (tescoba megyek ) de így valahogy cikinek tartom hogy egy 18 éves srác beugrik a tescoba tamponért. Szerintetek gáz?

(ha nem megyek el,megsértődik?:SS)

Legjobb válasz: Igazából nem ciki,de azért én ilyenre nem kérném meg a barátom..ha lenne se.. meg sose értem ilyenre fiút.

Igazából nem ciki, de azért én ilyenre nem kérném meg a barátom..ha lenne se.. meg sose értem ilyenre fiút.
"Ha egy nõ nem mer a párja elõtt intim dolgokról beszélni, akkor hogy tud szexelni vele? " Ne haragudj, de teljesen másról beszélünk! Senki nem írta, hogy nem lehet az intim témákról BESZÉLNI! Persze, hogy lehet, hiszen ez teljesen természetes. Én arról írtam és adhattok száz minusz pontot nem érdekel, hogy a menstruációs védõeszközök vásárlása egy fiatal kapcsolatban NEM az udvarló dolga. Teljesen kifordult már ez a világ?! És a szexnek sincsen ehhez köze. Miért a pár hete udvarló pasimmal vetessek magamnak betétet? Ez szerinted NORMÁLIS?! Nem azért, mert ciki tampont venni egy férfinak, max szerencsétlnnek nem egyszerû, mert nagy a választék, amit nem ismer. Hanem azért, mert NEM az õ dolga, hanem az enyém. Írhattok bármit (miondig ugyanaz az egy-két ember), de kötve hiszem, hogy a lányok többsége a párkapcsolat elején a fiújával vásároltatná a tamponját. Az intelligensebb nõkrõl beszélek természetesen.
Egy igazi kapcsolatban nincsenek tabuk. A menstruáció sem az, és az azzal járó dolgok.
Ha egy nõ nem mer a párja elõtt intim dolgokról beszélni, akkor hogy tud szexelni vele?
Nem értem tovabbra sem, hogy mi köze a szexnek egy no menstruációs dolgainak... Úgy gondolom, hogy alapvetõen egy nõnek kell gondoskodnia a saját tamponjarol es nem az udvarlójának. Termeszetesen adódik speciális helyzet, de a kerdezl szituja nem.ez.
A 7. vagyok. Teljes mértékben igaza van az elõzõ válaszolónak! Egy kezdõdõ kapcsolatban is már szexelnek. Akkor a menstruáció, és az azzal járó dolgok is legyenek természetesek. Vagy akkor még ne is szexeljenek!
Az persze nem ciki, hogy 14-15 évesen nemi életet élnek, de az, hogy a menstruációt szóba hozzák, az igen...?
Bocsánat, de nem arról van szó, hogy egy tartós kapcsolatban megbeszéljük a menstruációs napokat. Ez persze, hogy természetes. Még egy tartós kapcsolatba, házasságba az is belefér, ha a férfi veszi a nagybevásárlásnál a tampont, ha éppen õ megy a boltba. DE a tinik másképpen viselkednek. A kérdezõ szituja is teljesen más. Egy kezdõdõ kapcsolatnál én továbbra sem tartom illendõnek ezt, pláne úgy, hogy a másik erre nem szorul rá. Persze intelligencia kérdése is...
Utolsó, ez egy nagy marhaság, amit írtál... "Ha mindent kiteregettek a srácoknak, már lassan semmi nõies, semmi titokzatosság nem lesz bennetek" Én 20 éves voltam, amikor a párom megsértõdött, mert nem mondtam el neki, hogy a menstruációm miatt nincs kedvem uszodába menni. Szerintem ez a világ legtermészetesebb dolga, és ez nem azt jelenti, hogy kikiabálom a világnak. A párom igenis tudjon róla, vegye figyelembe, és ha néha úgy alakul, hogy neki kell elmennie tampont venni, akkor én ne érezzem cikinek megkérni, és õ se érezze cikinek, hogy tampont vesz. Aki szerint ez ciki, az még biztos 25 éves kor alatt van :)
Hmmm... csak nekem nem természetes annyira, hogy egy tinikor végén járó srác vegye a csajának a tampont?! Ne haragudjatok, de azért itt valami nagyon nem kerek..Én is fiatal vagyok, volt idõ, amikor habzsoltam az életet, de azért ennyi intimitást tartsunk már meg magunknak lányok, hogy a havi vérzésünkrõl mi gondoskodunk! Ha mindent kiteregettek a srácoknak, már lassan semmi nõies, semmi titokzatosság nem lesz bennetek..Mostanában divat mindent annyira összemosni, hogy a pasik lassan nõvé válnak, a lányok pasivá.. nekem ez valahogy nem szexi:( lehet lepontozni..
Semmi ciki nincs ebben!
Szerintem se ciki. Van egy hasznos trükk: odamész a kasszához és mosolyogva, nagyon magabiztosan és határozottan kipakolod, amid van. Ha intim lemosó, akkor azt. Ha óvszer, akkor azt. Ha terhességi teszt, akkor azt. Ha tampon, akkor azt. Irigykedjen csak az eladó, hogy neked jó a szexuális életed / van barátnõd, akirõl gondoskodsz etc.! Ha áldozatnak látszol, akkor az is vagy. Ha viszont magabiztos vagy és mosolygós, inkább õk néznek magukba. :) Ezek teljesen természetes dolgok.
Cikinek nem ciki, de nem túl udvarias gesztus a barátnõdtõl... ez egyszerûen az õ dolga és nem a tiéd.
A kérdező hozzászólása: oké köszi..akkor gózok tamponért:S (Y)
Nem ciki, nyugodtan vedd meg.olyan mintha óvszert vennél.Azt sem kell restelni.
Dehogy ciki :D És igen, megsértõdik. Én volt olyan, hogy vettem tampont, óvszert és terhességi tesztet egy vásárláskor nõként :D:D nézett nagyott az elaó :D:D
Utolsó honnan veszed, hogy pár hete udvarol neki? Amúgy meg szerintem tök mindegy ez az egész... lehet, hogy kicsit furán veszi ki magát a dolog, de a kapcsolattól is függ. Attól még hogy fiatalok beszélhetnek errõl és a lány helyzetét se nagyon tudjuk, lehet, hogy valami miatt éppen nem tudott elmenni érte... De még ha igen, szerintem nem is gáz, hogy vele veteti meg, mert szerintem ebbõl adódik, hogy nyíltak egymással szemben. Lehet, hogy neked van igazad, és elég fura meg minden... ennek ellenére nem kell annyira hangoztatni, hogy ez ilyen gáz, meg hogy nem normális, van akinek talán az...

27 évesen-5 év szünet után-újrakezdeném a labdarúgást! Megye 1-es szintet elérhetem újra fizikálisan?

Legjobb válasz: Ha 5 évig egyáltalán nem mozogtál rendszeresen, akkor egy kis idõbe fog telni, de természetesen elérheted. Most vagy a topon, nagyon fiatal vagy még! :-)

Ha 5 évig egyáltalán nem mozogtál rendszeresen, akkor egy kis idõbe fog telni, de természetesen elérheted. Most vagy a topon, nagyon fiatal vagy még! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!