Találatok a következő kifejezésre: Evés után megy (45 db)

Aki bulimiás egyből evés után megy hányni? :O rá két percre? :D vagy várnak? :D

nem akarok ez lenni! miel?tt jönnének a letámadások...csak egyszer romlott kaját ettem..és egyb?l hnytatni akartam magam...és nem tudtam sehogy:D se fogkefével,se ujjal :DD

Legjobb válasz: Evés után 10-20 perccel felesleges hányni, mert felszívódnak a tápanyagok. Amúgy amúgy csak akkor tudok hányni, ha elõtte letolok fél liter szénsavas ásványvízet..:D Szénsav nélkül nem megy.

Evés után 10-20 perccel felesleges hányni, mert felszívódnak a tápanyagok. Amúgy amúgy csak akkor tudok hányni, ha elõtte letolok fél liter szénsavas ásványvízet..:D Szénsav nélkül nem megy.
Nekem sós hideg vízzel ment, szénsav nélkül

GYED után megyek vissza, GYES mellett 4 órában dolgozni, de valakitől azt hallottam, hogy a GYED idejére is járt szabadság. Hogyan mikor fizetés nélküli szabin voltam? A munkáltatótól kell kérni? És hány nap jár a 2 éves lányom után?

Köszi, ha válaszoltok.

Legjobb válasz: Persze, a két év alatt összegyûlik. De azt mi nem tudjuk megmondani, hogy neked mennyi szabi jár, mivel az függ az életkorodtól, és attól is, hogy mióta dolgozol az adott munkahelyen. Én 22 éves vagyok, 2 éves a fiam, és összegyûlt 50 nap szabadságom. Természetesen a szabadságodat a munkáltatódtól kéred. De neked nem küldenek bérpapírt? Nekem minden hónapban küldik, és arra rá is van írva, hogy mennyi nap szabim van.

Persze, a két év alatt összegyûlik. De azt mi nem tudjuk megmondani, hogy neked mennyi szabi jár, mivel az függ az életkorodtól, és attól is, hogy mióta dolgozol az adott munkahelyen. Én 22 éves vagyok, 2 éves a fiam, és összegyûlt 50 nap szabadságom. Természetesen a szabadságodat a munkáltatódtól kéred. De neked nem küldenek bérpapírt? Nekem minden hónapban küldik, és arra rá is van írva, hogy mennyi nap szabim van.
Én úgy tudom, hogy a GYED elsõ évére járó szabit lehet kivenni. De persze ha szülés elõtt maradt ki nem vett szabid, azt is ki kell adnia a munkáltatónak. Ezt akkor kell hogy kiadják, mielõtt dolgozni kezdesz. 1 gyerek után 2 nap pótszabadság jár, de ez csak ha már dolgozol, arra az idõszakra arányosítva.
Pótszabi arra az idõszakra jár, amire rendes is. Tégyás + gyed elsõ éve.
Én a két szülés között visszamentem dolgozni, de hiába voltam 2 évig otthon, csak egy évnyi szabi járt, vagyis idõarányosan ki lett fizetve és a megmaradót ki kellett venni. Én is úgy gondoltam, hogy lesz kb. 50-60 napnyi szabim, de csak kb. 2 hétig voltam azon, a többi tizenvalamennyi napot kifizette.
Munkahelye válogatja, hogy kifizeti vagy kiveteti?
Ha kifizeti, akkor hamarabb mehetsz vissza dolgozni. Ha kiadja, akkor tovább lehetsz otthon, vagy ha nem vesz vissza, tovább tart a munkanélküli. Ez szerintem megállapodás kérdése. Ha például máshol már van munkahelyed, ahova mennél már dolgozni, akkor kifizethet, és hamarabb mehetsz.

1 év után megyek vissza dolgozni gyedről. De másik cég vesz át. Így is védve vagyok a gyerek 3 éves koráig?

Legjobb válasz: Már megszünt ez a védelem. Akár a régi, akár új céghez mész. Ha elkezdesz dolgozni, bármikor felmondhatnak a gyerek 1 éves kora után, csak akkor nem, ha továbbra is otthon maradsz.

Már megszünt ez a védelem. Akár a régi, akár új céghez mész. Ha elkezdesz dolgozni, bármikor felmondhatnak a gyerek 1 éves kora után, csak akkor nem, ha továbbra is otthon maradsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Csak mindenhol ezt olvasom, h védve vagyok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Akkor bízom a fõnökömben, h korrekt lesz, és nem rúg ki!

Szerinetek az jó ha a macskám evés után egy órával megy elintézni a dolgát?

aros macska eledelt használok 4% baromfihússal

Legjobb válasz: az, hogy mikor megy az oké,az az aros dolog 4% hússal az nem. Szegény macskából szójazabálót csinálsz

az, hogy mikor megy az oké, az az aros dolog 4% hússal az nem. Szegény macskából szójazabálót csinálsz
A kérdező hozzászólása: akkor milyenn kaját adjak neki ?
A kérdező hozzászólása: ja és 2 hónapos kandúr cica
száraz táp:Acana macska kölyök, royal canin, cat chow, pro-plan, konzerv:Gourmet Gold, Gourmet perle, iams, de inkább színhúst adj neki mint ilyen mesterséges cuccot.
Én bármilyen konzervet veszek, 4% hus van benne.Nézegettem sok boltban, de nem volt más, kis városban élek. Száraztáp az mindig van elõtte. Szokott kapni húst is.
A kérdező hozzászólása: a Felix alutasakos macska eledel jó?

600 km-es útra megyünk fél éves babánkkal. Mit lehet csinálni útközben vele, ha nyűglődni kezd?

Legjobb válasz: Mi megálltunk, raktunk egy plédet a motorháztetõre, és játszottunk egy kicsit. MEg sétálgattunk, és éjszaka mentünk, hogy jobban bírja. 800 km volt az út, kb. ötször álltunk meg.

Mi megálltunk, raktunk egy plédet a motorháztetõre, és játszottunk egy kicsit. MEg sétálgattunk, és éjszaka mentünk, hogy jobban bírja. 800 km volt az út, kb. ötször álltunk meg.
Nekem 3, 5 hós a kisfiam. Mi csak 250km es utra mentünk, nem volt gond! Kocsiba játszottunk a játékaival, ha nyûgös lett megáltunk szopizni 1 kicsit. 1x kellett csak megállnunk az ut 70%-át végigaludta.:)
Mi kislányom 3 hónapos kora óta utazunk 2 havonta 600 km-es távot. A legjobb az éjjeli utazást, azt mindig átalussza. Szerintem éjjel menjetek, ha megoldható.
A kérdező hozzászólása: Köszi, sajna nekünk reggel kell mennünk. Majd megállunk sûrûbben.
Szia! Mi júliusba voltunk Görögországba, ami 1030 km volt. Délbe indultnk s másnap délelõtt értünk oda. 12:00-kor vehettük át a szobát.Így elég hosszú volt. Odafele nagyon jól bírta adtam különbözõ játékokat a kis kezébe.Néha azért kivettem s sokat meg is álltunk.De visszafelé nagyon rosszul bírta. Most 8 hónapos!
Gyes UTÁN simán. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Annyit azért hozzátennék, hogy a gyed helyett kérhetsz gyest, hogy vissza tudj menni dolgozni.Tehát a felállás lehet az is, hogy mondjuk a gyerkõc 1 éves korában visszamondod a gyedet és gyest kapsz helyette 3 éves korig és visszamész dolgozni.
Gyes védetté tesz!Nem rúghatnak ki:)
A kérdező hozzászólása: Na de utána?
Ahogy letelik a gyesed kirúghatnak:(
A kérdező hozzászólása: Amúgy meddig jár a gyes és mikortól?
Ha gyed-en vagy akkor a gyes a gyermeked 2 éves korától 3 éves koráig jár.Ha nem vvoltál gyeden csak gyesen akkor születéstõl 3 éves korig, de dolgozni csak 1 éves korától lehet menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tájékoztatást.

Mi lehet a baj? 3hete rosszul vagyok. Reggel hanyingerem van faj a hasam neha megy a hasam de egesz nap kortyog es faj fejem neha szedulok is aztan iszok teat, eszek egy picit jobban leszek. De estenkent is ramjon eves utan. Terhes nem vagyok.

Legjobb válasz: Menj orvoshoz! Õk tudják milyen járvány van. Én is benne voltam. A fejed a cukor, szénhidrát hiánytól fáj. Igyál sok teát! Nekem is folyton kluttyogott a belem és a hányinger is volt, meg a hasmenés is. Széntablettát szedtem és diétáztam, valamint erõs probiotikumot szedtem.

Menj orvoshoz! Õk tudják milyen járvány van. Én is benne voltam. A fejed a cukor, szénhidrát hiánytól fáj. Igyál sok teát! Nekem is folyton kluttyogott a belem és a hányinger is volt, meg a hasmenés is. Széntablettát szedtem és diétáztam, valamint erõs probiotikumot szedtem.
A kérdező hozzászólása: Jarvany nem tart 3hetig vszont most is rosszul lettem, elszopogattam egy cukrot es kicsivel jobb lett.alacsony vercukorszint miatt is lehet a baj? Most csak a hasam faj es hanyingerem van.
Ugyanígy vagyok én is most, hétfõ óta fáj a fejem, hányingerem van, mondjuk hánytam is de csak 2 napig, viszont nekem nem megy a hasam. Esténként rám is rámjön, én voltam dokinál nekem semmit nem mondott, csak annyit h igyak sok folyadékot....szóval ennyit az orvosokról...
Az elsõ válaszoló vagyok! Ma voltam dokinál, mert elkészült egy vérképem ami nem ez miatt lett csináltatva. Szóval nem lett jó a májfunkciós értékem a GOT és a GPT is magas. Vírusfertõzés valószínû és többen fordultak hozzá ilyen tünetekkel, ami 3 hétig is elhúzódó panaszokat okoz. Kaptam rá egy bélfertõtlenítõ antibiotikumot Normix a neve és hiánycikk. Lehet ez is mond valamit, hogy járvány van? Még mindég nem tudok rendesen enni, mert émelygek és étvágyam sincs.

Miért megy minden evés után a hasam?

Reggel ittam normaflore-t, ez általában segít. Ettem utána, teljesen jól voltam. Míg nem megettem az ebédem... minden kijön belőlem, szörnyen megy a hasam, folyik már konkrétan, mintha pisilnék. Már egyszer volt ilyen 2 hónapig, akkor béltükrözésnél egészségesnek ítélték meg a beleim, minden mást. Akkor mondták a normaflore-t igyam. Ittam, minden jó volt. És ha jelentkezett a rosszul lét, ittam normaflore-t és segített. Most már ez se igen hat.... széntablettát nem vettem be, mert nincs nekünk itthon. Vegyek, és szedjek azt, ha gond van? Háziorvos se tudott mást mondani. Nekem elegem van ebből a folyamatos hasmenésből... közben szedem a fogamzásgátlót ami persze semmi védettséget nem ad, mert megy a hasam... :( Mit tennétek?

Legjobb válasz: El kéne menned egy kivizsgálásra ami kideríti mitõl van. Próbáld meg egyesével kiiktatni az egyes élelmiszer típusokat. Pl.: holnap egyáltalán ne fogyassz semmilyen tejterméket. Nézd meg, változott-e valami. Ha nincs változás, másnap arra ügyelj hogy semmi lisztet, glutént tartalmazót ne egyél. Ez persze nem helyettesíti a gasztroenterológust, csak rávilágíthat ha étel allergiád van.

El kéne menned egy kivizsgálásra ami kideríti mitõl van. Próbáld meg egyesével kiiktatni az egyes élelmiszer típusokat. Pl.: holnap egyáltalán ne fogyassz semmilyen tejterméket. Nézd meg, változott-e valami. Ha nincs változás, másnap arra ügyelj hogy semmi lisztet, glutént tartalmazót ne egyél. Ez persze nem helyettesíti a gasztroenterológust, csak rávilágíthat ha étel allergiád van.
A kérdező hozzászólása: Ez egy nagyon jó ötlet! Igazából azt vettem észre, hogy tejnél, lisztnél, gluténes ételeknél nincs problémám. Majdnem minden reggel szendvicset eszek, vagy sajtos croassont, amitõl egyszer sem voltam rosszul. Ebéd pedig mindig más. Általában zöldségben gazdag ételeket fogyasztok, kivéve este vagy reggel, mert akkor egyszerû, gyors ételeket készítek, vagy veszek. Viszont mindenképp megpróbálom, ezt a kúraszerû étrendet. Mert biztosan, van ami irritálja a bélflórám.

érettségi után 2 éves teknikumba megyek és elvégzem kapok egy teknikusi végzettséget és az a kérdésem ha utánna főiskolára jelentkezek akkor ingyenes még a diploma?

mer úgy tudom hogy az els? diploma államilag támogatott de nem tudom hogy ez egy teknikum után vagy egy elvégzett szakma után is így van e

Legjobb válasz: Igen azután is így van mert a technikusi képzés nem felsõoktatási képesítést ad.

Igen azután is így van mert a technikusi képzés nem felsõoktatási képesítést ad.
igen, természetesen ingyen van, mert más képzési szint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!