Találatok a következő kifejezésre: Európában a Római Birodalomban (3 db)

'Európa "archetípusa" a Római Birodalom' Egyetértesz?

Válaszod indokold!

Legjobb válasz: A Római Birodalom (és jog) (2.) része az európai kultúrának; azt a görög filozófia elõzi meg, és a 3. a keresztény erkölcsök alakítják ki.

A Római Birodalom (és jog) (2.) része az európai kultúrának; azt a görög filozófia elõzi meg, és a 3. a keresztény erkölcsök alakítják ki.
Nagyon gagyi az Új Jobboldal nevû, néhány száz követõvel rendelkezõ irányzat. Egyfajta politikai jelmezbál. A római birodalom történelmi érdekesség, de abszolúte nem aktuális, nincs mit tanulnunk tõle. Még jó, hogy nem az egyiptomi óbirodalom vagy Mükéné a jövõnk.
Szerintem a tudományon és a fejlett technikán kéne alapozni a jövõt, nem olyan korok gondolatvilágán, amik azért születtek mert az akkor élt emberek megfelelõ tudományos tudás helyett csak az általuk kitalált fantáziavilággal tudták megmagyarázni a világ dolgait.
nincs túl világosan megfogalmazva.. (vagy csak nekem van még nagyon korán) de azzala részével nem értek egyet, hogy vissza kéne térni az önálló nemzeti léthez.. amit a kereszténységrõl is elég furcsa.. a keresztény értékek helyett a görög-római kultúrkör értékeit javasolja.. de azért ne felejtsük el, hogy a sok balgaságon túl amit a kereszténység jelszavai alatt mûveltek, a keereszténység rengeteget segített az egyes országoknak. a középkorban.. szerintem európa jó irányba halad a népek békés együtmmûködésében.

A Római Birodalomban olyan elfogadott volt a homoszexualitás, mint a jelenkori Nyugat-Európában?

Hadrianus császár is nyíltan élt együtt a férfi szeretőjével... Talán a mostani világban jobban elítélnék, ha egy miniszterelnök élne együtt nyíltan az azonos nemű társával.

Legjobb válasz: Németországban Westerwelle nyiltan vállalja, hogy homoszexuális és házasságban él egy férfival.

Németországban Westerwelle nyiltan vállalja, hogy homoszexuális és házasságban él egy férfival.
En azok utan, amiket itt olvastam a gyk-n nem emlitenem egy lapon. Akkor meg a pedofilia is legalis volt:S
Azért az ókorban kicsit máshogy ment ez. A nõket teljesen lenézték, és nem tartották méltónak, ha egy férfi beleszeretett egy nõbe. A pedofília az megint más. Nem gyerekeket molesztáltak, hanem egy idõsebb férfi kiszemelt egy fiatalabbat, ajándékokkal halmozta el, vele élt egy ideig, és lényegében felkészítette a férfi létre. Mondjuk ez inkább a görögöknél volt. Ha érdekel a téma, ajánlom ezt a könyvet: http://bookline.hu/product/home.action?id=45617&type=22&_v=E..

Európában a kereszténység Római Birodalomban való államvallássá tétele jelentette a Egyház irányította feudális uralom megalapozását?

Legjobb válasz: Igen. De errõl nem a keresztény tanok tehetnek, azokban semmi ilyenrõl nincs szó, hanem az egyházi emberek. Pápa, bíborosok ilyesmi (akikrõl szintén nincs szó a jézusi tanításokban).

Igen. De errõl nem a keresztény tanok tehetnek, azokban semmi ilyenrõl nincs szó, hanem az egyházi emberek. Pápa, bíborosok ilyesmi (akikrõl szintén nincs szó a jézusi tanításokban).
Hozzászólnék, és mégsem. A kereszténység hirdetõi az emberekben a boszorkányság ot úgy tüntették fel mint egy sátánizmussal foglalkozó, átkok és rontások és véráldozastok tömkelegével foglalkozó dolgot.... Gondolt valaki a csillagászat , gyógynövénytan , állat és növényvilág megfigyelése és felhasználása szerinti dologra? Jézus csodái boszorkányságok voltak ezekszerint? Mert azokra még annyi magyarázat sincs mint a gyógynövényekbõl készült fõzetekre. Jézus boszorkány volt? bocs, nem offolni akarom a témát de ez érdekelt. Aki gondolja hagyja figyelmen kívül, a téma off miatt.
Nem Az Egyháznak semmi köze a feudalizmushoz. Sokkal inkább a népvándorlás "tehet róla". Az állandó portyák miatt a parasztok nem tudták megtermelni maguknak a szükséges javakat, ezért egy gazdag és hatalmas földbirtokos mellé szegõdtek, aki adóért és szolgáltatásokért cserébe megvédte õket a portyázó barbároktól. Ismerõs, ugye? Ez volt a IV-V. század fordulóján. És ebbõl lett a feudalizmus. Ez akkor is megtörtént volna, ha nincs kereszténység


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!