Találatok a következő kifejezésre: Esti, vagy tagozaton (32 db)

Esti, vagy anppali tagozaton tanuljak tovább? Hogyen dönthetném el?

Legjobb válasz: Estin általában azok szoktak tanulni, ill. azoknak célszerû, akik dolgoznak nappal. Ha szeretnél dolgozni, akkor választ az estit. De ha nem, akkor a nappalit, hisz az az általánosabb és ott vannak a korodbeliek.

Estin általában azok szoktak tanulni, ill. azoknak célszerû, akik dolgoznak nappal. Ha szeretnél dolgozni, akkor választ az estit. De ha nem, akkor a nappalit, hisz az az általánosabb és ott vannak a korodbeliek.
Én gyerek mellett döntöttem úgy, hogy a nappalit választom. Két éves lesz a fiam õsszel, megy amúgy is bölcsibe, de az biztos, hogy munka, egyetem és gyerek nekem nem menne együtt. Örülök neki, hogy van még 3 évem, amikor "csak" tanulnom kell és a picurral foglalkozni. Inkább azt kell mérlegelni, hogy ha dolgozol, lesz-e idõd és energiád mellette tanulni, de persze te ismered magad a legjobban, neked kell tudni. A nappalinál meg fontos szempont, hogy mibõl fogsz megélni. Akarsz és tudsz-e továbbra is a szülõkkel lakni, vagy el akarsz költözni? Mennyivel tudnak támogatni? Esetleg bevállalod a diákhitelt? Meg annak is érdemes utánanézni, hogy milyen támogatások járnak neked. Mert én ahogy kiszámoltam, meg tudom oldani ezt a nappali dolgot, mivel 30 ezer havonta a diákhitel, és mellé még a pici miatt jár a szociális támogatás, lakhatási támogatás, családi pótlék (az elsõ évben még saját magam után is), és ha jól tanulok, akkor az ösztöndíj.
Egyszerû: Ha van pénzed és idõd a nappalira, akkor tanulj nappalin. Ha nincs, csak akkor válaszd a levelezõ oktatást.

EFEB E-Learning távoktatásos OKJ: A megszerzett OKJ képesítést ugyanúgy elfogadják majd a munkaadók, mintha azt nappali, esti vagy levelező tagozaton szereztem volna?

Mi a véleményetek erről a képzési formáról?

Legjobb válasz: a nappali vagy az esti tagozatos OKJ-t jóval nagyobb elõnyben részesítik,mint a távoktatásos, fõleg e-learning-t. Felejtsd el az online tanfolyamokat, magaddal szúrnál ki.

a nappali vagy az esti tagozatos OKJ-t jóval nagyobb elõnyben részesítik, mint a távoktatásos, fõleg e-learning-t. Felejtsd el az online tanfolyamokat, magaddal szúrnál ki.

Leszeretném tenni az érettségit, esti vagy levelező tagozaton. Olyan iskolát keresek ami Diósd környékén van és távoktatási digitális segédanyaggal segítik a tanulást? Idegen nyelv tanulás kötelező? Az nekem nem nagyon megy. Köszönöm előre.

2012 Szeptemberétől megkezdeném így 32. évesen, bár egy kicsit tartok tőle.

Legjobb válasz: érdeklõdj közeli középiskolákban,ahol érettségiznek a diákok. nagyon sok suliban vagy esti tagozat. idegen nyelv kötelezõ a matekon,magyaron,törin felül + még egy szabadon választott tárgy. ha bármelyik hiányzik,akkor nincs érettségid

érdeklõdj közeli középiskolákban, ahol érettségiznek a diákok. nagyon sok suliban vagy esti tagozat. idegen nyelv kötelezõ a matekon, magyaron, törin felül + még egy szabadon választott tárgy. ha bármelyik hiányzik, akkor nincs érettségid


Van lehetőség rendészeti iskolára esti vagy levelezői tagozaton?

Olyan iskolára van szükségem ami rendőri képzésben részesít, és értségit is ad. Egy rendészeti szakközép iskola tudom ideális lenne, viszont én igaz 23 éves vagyok de nappalira nem tudok jelentkezni, mivel nem engedhetem meg magamnak hogy 8 tól délutánig ott legyek mert nemes egyszerűséggel éhen halnék. És nem is születtem olyan családba aki tudna vagy akarna támogatni az iskola elvégzésében. :( A kedves "barátaim" meg akik megjárták az előttem lévő úttat, meg folyamatosan elutasításban részesítenek mert nő vagyok és hogy " úgy sem bírnád". a térdem igaz nem olyan mint a velem egykorúaké, de szerintem a fokozatos lépésről lépésre való terheléssel elérhetem hogy az erőnlétinek megfejelek. Na meg persze nem járőrnek képzelem el magam hanem inkább egy előadónak.

Legjobb válasz: A barátaid azt nem mondták hogy elõször érettségizned kell? Vagy õk csak úgy dobálóznak a szavakkal és nem tudják õk se? Tehát elõször iratkozz be egy levelezõs középiskolába és érettségizzél le, ugyanis a rendészeti szakközép iskolába csak érettségi után lehet jelentkezni. Az alapképzésünk kétéves nappali rendszerû képzés, amely érettségivel rendelkezõ - 31 évnél nem idõsebb- fiatalok számára indul. Szóval levelezõn a rendészeti iskolát nem lehet elvégezni. Az hogy képzés ideje alatt milyen juttatásban részesülsz azt érdemes megkérdezned, hátha van elég ösztöndíj ahhoz hogy elvégezni tudd. Én azt valószínûnek tartom.

A barátaid azt nem mondták hogy elõször érettségizned kell? Vagy õk csak úgy dobálóznak a szavakkal és nem tudják õk se? Tehát elõször iratkozz be egy levelezõs középiskolába és érettségizzél le, ugyanis a rendészeti szakközép iskolába csak érettségi után lehet jelentkezni. Az alapképzésünk kétéves nappali rendszerû képzés, amely érettségivel rendelkezõ - 31 évnél nem idõsebb- fiatalok számára indul. Szóval levelezõn a rendészeti iskolát nem lehet elvégezni. Az hogy képzés ideje alatt milyen juttatásban részesülsz azt érdemes megkérdezned, hátha van elég ösztöndíj ahhoz hogy elvégezni tudd. Én azt valószínûnek tartom.
Valóban de csak az õ szempontjából! Viszont másokat nem kell félrevezetni semmivel
Elõttem szóló Szerintem se vezess félre senkit semmivel..:)
Neked is szép estét! ;)
A kérdező hozzászólása: Én ezt idáig értem. De a kérdés az volt hogy van e esély esti tagozaton mindezt megszerezni?? Igaz hogy van diák munka, de ha egyszerre 3 at csinálnék sem lenne elég a koleszra és az egyéb kiadásokra.
csak nappalin lehet
Nem lehet estin megszerezni, csak nappalin.És tudom, hogy sok fiatal ezért is nem tudja bevállalni, mert egyszerûen nincsen rá keret. Az én fiamnak ma jött meg a papír, hogy felvették, Õ is csak úgy tudta bevállalni, hogy a nagyapja fogja finanszírozni a 2 évet, mert emellett nem nagyon lehet diákmelózni sem, mi pedig ahogy tudunk segítünk, de az nem lenne elég.Ösztöndíjjat kapni fognak valamennyit havonta, és Õ koleszos sem lesz, mert helyben lakunk, de az a pár ezer forint nem elég semmire egy 19 évesnek.
Elõttem válaszoló bocs az OFF.ért Sosem értettem az a dolgot, ha valaki érettségi után otthon marad, mert van olyan szerencséje hogy lakóhelyén talál magának megfelelõ képzést azt miért dramatizálják így a szülõk. Ugyanannyiba fog kerülni mint eddig, gondolom lakik továbbra is otthon, eszik, kell neki egy diákbérlet..és még ha kevés is de ösztöndíjat kap ami eddig nem volt, tehát plusz bevétel. Mire kell egy 19 éves fiúnak annyival több pénz mint középiskolába?
Azért, mert az én gyerekem 16 éves korától konkrétan magát tartja el szinte.Sem zsebpénzt, sem ruhát, sem bérletet, semmit nem kellet neki vennünk, mindent megkeresett diákmunkával.Még egy kis kocsit is összehozott. Namármost, én nem azt mondtam, hogy nem segítünk, de ilyen szinten nem fog menni, a rendészeti mellett meg nem lehet dolgozni, szóval a különbözetet vállalja a nagyapja. Ösztöndíj kb:8000.-Ft, nem több. Pontosan ezért van az, hogy sokan érettségi után nem tudják vállalni ezt a sulit.
19/21...megtudná mondani, hogy a fia, melyik rendészeti szakközépiskolába jelentkezett?
mint mondtam, lényegtelen a kérdés és kérdezõ szempontjából
csak mert az egységcsomagon belül a felvételi tájékoztatóban 35 év van
A kérdező hozzászólása: Nem igazán! Kicsit prüdek ebben a témában. Köszönöm a választ. Hasznos volt :)
A helyzeted még így sem reménytelen, a diákmunkát is kitalálták már, amivel nappalis diákok pénzt tudnak keresni iskola után..rendõri pályán vannak nõk is, tehát az hogy lány vagy nem akadálya. Csendesen megjegyzem hogy az ilyen barát az nem barát, mert észre kell venni hogy a barátom elégedetlen a sorsával vágyik valamire. Megvalósításban támogatni kell 8ha másként nem lelkileg) és nem lehúzni.
Vagyis nem 31 év a korhatár hanem a 35.életévét még be nem töltött személy
TE a jogszabályt másoltad..én a rendészeti suli honlapjáról..nem magamtól írtam a 31-éevet..de lényegtelen a kérdezõ még csak 23 éves.
én a Miskolci suli felvételi szabályzatát másoltam be! ;)
De elolvashatod az Adyligeti sulijét is: http://arszki.hu/felveteli/tajekoztato/
csak mert itt is 35 a korhatár.. nem fura?
Én írtam a 31 évet és innen idelinkelem.(miskolci rendészeti suliét másoltam be..) http://www.mrszki.hu/index.php?option=com_content&view=secti..
akkor szerintem azóta változott
Miskolcra.

Esti tagozatra járok, még most kezdtem el és nem tudom hogy támogatja-e a Tb vagy sem?

Legjobb válasz: Csak a NAPPALI tagozaton fizeti az állam a TB-hozzájárulást, ha átmentél estire, akkor szeptembertõl magadnak kell fizetned az Önkéntes Egészségügyi Hozzájárulást (idén ez 6390.-/hónap)... Jelentkezz be az adóhivatalnál (NAV), kapsz majd egy számot és ezzel fizetheted ezután minden hónapban ezt az összeget... Az én gyerekeim is esti gimnáziumba járnak, én fizetem helyettük ezt az Önkéntes TB-t... :-[[ Minél gyorsabban intézd el, mert szeptember óta (vagy mióta estis vagy) nincs biztosításod, azóta halmozódik a befizetni valód!...

Csak a NAPPALI tagozaton fizeti az állam a TB-hozzájárulást, ha átmentél estire, akkor szeptembertõl magadnak kell fizetned az Önkéntes Egészségügyi Hozzájárulást (idén ez 6390.-/hónap)... Jelentkezz be az adóhivatalnál (NAV), kapsz majd egy számot és ezzel fizetheted ezután minden hónapban ezt az összeget... Az én gyerekeim is esti gimnáziumba járnak, én fizetem helyettük ezt az Önkéntes TB-t... :-[[ Minél gyorsabban intézd el, mert szeptember óta (vagy mióta estis vagy) nincs biztosításod, azóta halmozódik a befizetni valód!...
Én is estire járok. Nem érdeklõdtem utána hivatalos helyen, neten mindenhol az olvasható, hogy estire nem jár TB. Ennek megfelelõen kértem az önkormányzattól TB támogatást, jelenleg biztosított vagyok. Az ügyfélkapuban azonban nem csak az önkormányzat, hanem tavaly szeptember óta az Oktatási hivatal is szerepel.

22 éves vagyok elmúltam. árvasáit kapok. Befejeztem a sulit. érettségim, középfokú okjs képzésem van. Nappali tagozaton nem tanulhatok tovább, mivel már elmúltam 22 éves. Esti tagozaton viszont jó pénzért igen?

Kérdésem hogy esti tagozaton felnőttképzés címén jár e árvasági ellátás vagy sem, mert nem tudok kiigazodni rajta?

Legjobb válasz: "Az árvaellátás a gyermek 16. életévének betöltéséig jár. Ha a gyermek oktatási intézmény nappali tagozatán tanul, az árvaellátás a tanulmányok tartamára, de legfeljebb a 25. életév betöltéséig folyósítható. " Egyértelmû....Csak nappali és betöltött 25 év.

"Az árvaellátás a gyermek 16. életévének betöltéséig jár. Ha a gyermek oktatási intézmény nappali tagozatán tanul, az árvaellátás a tanulmányok tartamára, de legfeljebb a 25. életév betöltéséig folyósítható. " Egyértelmû....Csak nappali és betöltött 25 év.
Csak nappali tagozatosoknak jár, tehát te nem fogsz kapni.
Estire ugy tudom 18 évesen lehet átmenni, legalábbis az én sulimban ahova estire járok... :S
Az általános 8 osztályos.
Kérdezd meg az iskolát mi nem tudjuk! Így jó?????
A kérdező hozzászólása: u.növérem 1993. 03.04.-én született, és már a 10et ebbe a suliba járta, estin...
Hát akkor miért kérdezed ha õt átvették biztos téged is átvesznek :D
A kérdező hozzászólása: *1992
A kérdező hozzászólása: Olyan jó, h mindenbe beleköt valaki. Inkább segítenétek már! Akkor 10 osztályom megvan!!!! Így jó???

Aki esti tagozatra van levéve nappali tagozatról de még csak 17 vagyok és nem járok estire sem (érettségi) meddig kaphatom a családit?

Mert még azóta semmilyen büntetés felszólitás nem jött és igy el sem vehetik a családi pótlékot mert a multhónapban még kaptam..rendesen..

Legjobb válasz: Neked kell lemondanod. Ha nem jársz suliba mielõbb meg kell tenned, mert vissza fogják fizettetni. Ha szeptembertõl kellett volna estire járnod, akkor szeptembertõl kellett volna jelezned hogy változás történt.

Neked kell lemondanod. Ha nem jársz suliba mielõbb meg kell tenned, mert vissza fogják fizettetni. Ha szeptembertõl kellett volna estire járnod, akkor szeptembertõl kellett volna jelezned hogy változás történt.
A kérdező hozzászólása: de nem szeptembertõl kellett volna hanem év közben pont egy hónapja októberben hagytam abba és akkor is vetetem le magam estire!!??
akkor most kell bejelenttetni, különben késõbb kell majd visszafizetned
HÜLYESÉG, már elnézést nekem hiányzásban több ezer óra volt mire meg lett oldva minden papír, nem kell vissza fizetni semmit, de esti tagozatra nem járhatsz mert csak 17 éves vagy. Bejelenti meg nem lehet mert tanköteles vagy, azaz kötelezõ 18 éves korig iskolába járnod. Amit csinálhatsz, hogy bejársz... Illetve családit CSAK nappali tagozaton kaphatsz!! Sem esti sem levelezõ tagozaton. Teszem, hozzá minden kötekedõnek hogy: É N. E Z T. M Á R. E G Y S Z E R. V É G I G. C S I N Á L T A M!
Én úgy tudom, hogy már 18 évig tankötelesek a diákok, hanem 16 éves korig. Szerintem érdeklõdj az iskolánál.

Az esti tagozatnak vannak feltételei vagy bárki átiratkozhat? Hogy néz ki egy esti tagozatos órarendje?

Én a 12.évadot szeretném estin végezni csak nem tudom hogy hogy mukodik(tanárok,osztály...). Esetleg ha valaki estin végezte a 12et vagy jelenlegi is ott van, ajánlja akkor is ha nem dolgoznék napközben. Köszi!

Legjobb válasz: Ajánlani akkor ajánlom ha magadtól is tudsz rendesen készülni. Bár te ha jól értem sima estire mennél, nem levelezõre. Az úgy néz ki, hogy van mondjuk heti 3 nap amikor be kell menned délután, úgyanúgy van mondjuk 6 óra, a szünetek nálunk csak 5 percesek voltak hogy ne végezzünk olyan késõn gondolom, szóval itt csak annyi a különbség hogy délután van és nem minden nap. Érettségi elõkészítõre is lehet jelentkezni ha jól tudom, azt nem tudom minden suliban van-e ilyen.

Ajánlani akkor ajánlom ha magadtól is tudsz rendesen készülni. Bár te ha jól értem sima estire mennél, nem levelezõre. Az úgy néz ki, hogy van mondjuk heti 3 nap amikor be kell menned délután, úgyanúgy van mondjuk 6 óra, a szünetek nálunk csak 5 percesek voltak hogy ne végezzünk olyan késõn gondolom, szóval itt csak annyi a különbség hogy délután van és nem minden nap. Érettségi elõkészítõre is lehet jelentkezni ha jól tudom, azt nem tudom minden suliban van-e ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Kik mehetnek esti tagozatra tanulni szakmát vagy esetleg érettségit?

Legjobb válasz: szakmát azt nem tudom, de én is érettségit azt estin csinálom, és a szakközépbõl íratkoztam át! nem kellett semmilyen okot mondanom hogy miért akarok estin tanulni! csak az egyikbõl kiíratkoztam és a másikba be. ennyi volt

szakmát azt nem tudom, de én is érettségit azt estin csinálom, és a szakközépbõl íratkoztam át! nem kellett semmilyen okot mondanom hogy miért akarok estin tanulni! csak az egyikbõl kiíratkoztam és a másikba be. ennyi volt
Akik elvégezték legalább a 8 általánost. http://www.ref.halas.hu/levelezo/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!