Találatok a következő kifejezésre: Este hány után (19 db)

Van arra vonatkozóan bármilyen elõírás, hogy egy panellakásban legfeljebb hány kutya tartható, és azok mekkora zajt csaphatnak este 10 után?

Legjobb válasz: Minden tömbháznak van házirendje, ami lókakit sem ér, mivel a törvény számít!!! Tehát: az állatvédelmi törvényt kell alapul venni, ott le van pontosan írva, hogy a kutya tömegétõl függõen hány m2-nyi helyet kell neki biztosítani. A zaj pedig nem csak este tíztõl számít, hanem egész nap. Persze nehéz meghatározni, hogy mi van már az egészséges szint fölött, egy-két vakkantás belefér, de a hosszú percekig- órákig tartó ugatás már zavarhatja a lakókat, akik emiatt jogosan tehetnek bejelentést. -kispalikee-

Minden tömbháznak van házirendje, ami lókakit sem ér, mivel a törvény számít!!! Tehát: az állatvédelmi törvényt kell alapul venni, ott le van pontosan írva, hogy a kutya tömegétõl függõen hány m2-nyi helyet kell neki biztosítani. A zaj pedig nem csak este tíztõl számít, hanem egész nap. Persze nehéz meghatározni, hogy mi van már az egészséges szint fölött, egy-két vakkantás belefér, de a hosszú percekig- órákig tartó ugatás már zavarhatja a lakókat, akik emiatt jogosan tehetnek bejelentést. -kispalikee-
Tévedés, hogy azért ugatnak, mert elmennek a gazdák. Én is elmegyek, mégis szépen csöndben alszik addig a 3 kutyám. Azért ugatnak, mert nincsenek megnevelve, de ez téged nem érint, csak a pontosság kedvéért írtam le. Szerintem beszélj a tulajdonosokkal, hogy kezdjenek valamit a helyzettel, mert ez nem olyan, mint pl. egy kisbaba, hogy nekiáll bõgni, nem tudsz mit tenni. A kutyát nevelni lehet és kell, ami az õ kötelességük. -kispalikee-
...vagy nevelni kéne, és akkor nem lenne szeparációs szorongása az összesnek. Sajnos ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni azon kívül, hogy szólsz az adott állattartóknak-már ha konkrét folyamatos üvöltésrõl van szó, nem pár vakkantásról.
Minden tömbháznak van egy házirendje, vagy szabályzata, ebben le van írva, hogy hány háziállat engedélyezett háztartásonként, illetve hogy mik a feltételei a kutyatartásnak.
Hogy magyarázod meg a kutyának, hogy este 10 óra elmúlt?
A kérdező hozzászólása: Azért ugatnak többen is, mert a gazdáik elmentek és magukra hagyják. Sajnos pokollá teszi az életünket, mert kisbabánk van és nem tud aludni tõlük. A kutyákat vagy valakire kéne bízni, vagy magukkal vinni, csak ez lehet a megoldás, ha egyáltalán tarthatnak többet. Nem hiszem, hogy a háziszabályban bármi lenne ez ellen, lehet hogy a decibelt se lépik túl, és az is kérdés, hogy a decibelt átlagosan vagy maximálisan kell érteni. Egy ilyen házszabályban nem szoktak ilyen precízen fogalmazni.
Elõírás nincs, én úgy vagyok vele, hogy azt és annyi ideig engedem (parkettán rohangászás, ugatás, ugrándozás), ami engem nem zavart volna anno nemkutyásként. Eddig elvileg mûködik, mert az alsó szomszéd még mindig mosolyogva köszön, a felsõt meg én akarom agyonverni a fapapucsával :)
Biztos van valami házirend, amiben benne van a tartható kutyák száma. De ne akarj kitolni az illetõvel, még mielõtt bármilyen hivatalos szervhez fordulsz, elõtte beszélj vele. Az nem normális dolog, hogy a kutyák ugatnak egyedül a lakásban. Szeparációs szorongásuk van, ami nevelhetõ, és csak a gazdin múlik. Nekem is van kutyám, és a lakásban max egyet-kettõt ugathat (akár azért, mert jön valaki, akár játékból, stb.) utána azonnal lecsitítom.
Senkit nem érdekel a házirend, mert az nem mérvadó. Elõírás: kiststûnek 10, közepesnek 15, nagynak 20 nm hely kell, csoportos tartásnál 6 nm az elõírás. Erre csendhábortást nehezen intézel, mert ha ott a gazdi, a kutya csenben van, ha nincs, akkor meg a rendõr figyelmeztesse a kutyát h csendesebben? Ez birtokvédelmi eljárásnak néz inkább ki, jegyzõnél kell kérni, illetéke 5000 Ft.

Palotapincsim az esti séta után (kutyákkal történő intenzív futkározás után) néhány napja hányt, miért történik ez?

Séta, félórával vacsorázik, egy-másfél órát tölt a szabadban ( parkban ) ahol több kutyával együtt van, és játszanak futkároznak... És a napokban miután hazahoztuk, megpihen, és egy picit habos, és folyadék szer?, nyálkás hányadéka van, kedve jó, semmi eltér? viselkedést nem mutat... Palotapincsi, 7 hónapos kutyus... Kérem segítsetek! Válaszotokat el?re is köszönöm! Üdv

Legjobb válasz: Hány napja megy ez? Szerintem egyébként semmi baja nincs, a kutyák tudatosan képesek hányást produkálni, ha egy picit is bántja valami a gyomrukat. Én a helyedben már minden hancúrozás után egy fél órával etetném meg a kutyát, az jobb a gyomrának.

Hány napja megy ez? Szerintem egyébként semmi baja nincs, a kutyák tudatosan képesek hányást produkálni, ha egy picit is bántja valami a gyomrukat. Én a helyedben már minden hancúrozás után egy fél órával etetném meg a kutyát, az jobb a gyomrának.
Minden kutyánál természetes a hányás ilyen idõközönként. A gyomorsavat hányta fel, semmi baja, a mi shi-tzunk is szokta.
Jól értem, hogy a futkorászás elõtt eszik? Az nem túl egészséges, bár gondolom ilyen kicsit fajtánál nem nagyon lehet gyomorcsavarodás, de gondolom ettõl hányt.
A kérdező hozzászólása: Igen, futkarozas elott szoktam adni neki vacsorat? akkor ezt mostantol tegyem at setaltatas utan? koszonom a gyors valaszotokat! nagyon rendesek vagytok!

Az osztálytársam tesója csütörtök este hányt, és ment a hasa. Pénteken az osztálytársam után ittam és ma ( kedden) ő is hányt és ment a hasa. Mennyi az esély rá hogy elkaptam a vírust, és ha igen akkor kijött volna e már? Nagyon félek, hogy elkaptam!

Legjobb válasz: Nyugi biztos,hogy nem:) lehetõleg minél többször mosd a kezed és most egy pár napig ne legyél a közelükbe.:) Ezek a vírusok általába este meg éjszaka jönnek ki!! Amúgy én is parázok ezektõl a vírusoktól!!!!:)

Nyugi biztos, hogy nem:) lehetõleg minél többször mosd a kezed és most egy pár napig ne legyél a közelükbe.:) Ezek a vírusok általába este meg éjszaka jönnek ki!! Amúgy én is parázok ezektõl a vírusoktól!!!!:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ! :) nem kaptam el...:) akkor nem vagyok egyedül.:) és vajon meddig tart még ez a járvány ? :/
:) azt sajnos nemtudom, szerintem már nem sokáig , mert itt a nyár:) ))


3 hetes babám minden esti szoptatás után hasfájós, ha valamit eszem, az kb. Mikor kerül a tejembe, hány órán belül?

hogy tudjam, mit kell valtoztatnom, reggelit? Ebedet?

Legjobb válasz: ezt pontosan én sem tudom ,de nekem azt mondták, amit ebédelek az már neki a vacsiban benne van... de sztem ez attól is függ h mikor ebédelek... mert ha 12kor akkor oké, de ha pl 4kor akkor kicsit kevés az idõ a "bedolgozásra". amúgy 3 hetesen nekünk is ez volt, minden vacsi után koncert kb 1-másfél-2 órán keresztül :( gyógyszer segítet vmi papaverini hidro akármi volt a neve, de állítólag az espumisan is jó (nekünk nem segített)... remélem tudtam segíteni! kitartást és jó babázást :) 3 1/2 hós anya

ezt pontosan én sem tudom , de nekem azt mondták, amit ebédelek az már neki a vacsiban benne van... de sztem ez attól is függ h mikor ebédelek... mert ha 12kor akkor oké, de ha pl 4kor akkor kicsit kevés az idõ a "bedolgozásra". amúgy 3 hetesen nekünk is ez volt, minden vacsi után koncert kb 1-másfél-2 órán keresztül :( gyógyszer segítet vmi papaverini hidro akármi volt a neve, de állítólag az espumisan is jó (nekünk nem segített)... remélem tudtam segíteni! kitartást és jó babázást :) 3 1/2 hós anya
nekünk 17-20 óra telik el, mire a babámnál jelentkezik a gond. (pl. tejterméktõl kiütés, 1-2 gyümölcstõl hasfájás)

A 10 hetes kutyám az este hányt 1x és 5x pisilt szinte zsinórban egymás után, pedig nem is ivott előtte. Valami komoly baj lehet?

Vettem neki ilyen rágható préselt nemtommiből való papucsot, valószínűleg amiatt hányt...

Legjobb válasz: Holnapra javasolnék egy orvost !

Holnapra javasolnék egy orvost !
Állatorvos elsõ körben, mindenképpen. Lehet hogy össze függ a kettõ, lehet hogy nem, ahogy írtad hogy a préselt rágókát hányta ki. Az enyém egyszer felfázott tavaly õsszel. Akkor sok gond volt a pisiléssel. De nem biztos hogy nálad is ez a gond, szóval mindenképpen állatorvos.

A 11. kerületben a bogdánffy út környékén este hány óráig kell parkolódíjat fizetni?

Legjobb válasz: nagy B, 1 f :D egyébként meg 6ig. de ha középre állsz, az ingyé va :D

nagy B, 1 f :D egyébként meg 6ig. de ha középre állsz, az ingyé va :D

Este hány óra után nem lehet enni?

Mennyi mozgás szükséges egy nap ahhoz hogy elérjünk valami változást?? Napi hány óra??

Legjobb válasz: Nem órára megy. Az a lényeg, hogy amikor lefekszel, már ne legyen nyomás a hasadban (rá tudjál feküdni). Milyen változásról beszélsz? Ha fogyni szeretnél, napi néhány óra séta, vagy egy óra futás már használ valamit - HA nem eszel többet utánuk. Merthogy kissé éhesebb leszel ilyenkor...

Nem órára megy. Az a lényeg, hogy amikor lefekszel, már ne legyen nyomás a hasadban (rá tudjál feküdni). Milyen változásról beszélsz? Ha fogyni szeretnél, napi néhány óra séta, vagy egy óra futás már használ valamit - HA nem eszel többet utánuk. Merthogy kissé éhesebb leszel ilyenkor...
a lényeg az utcso kaja minimum fél órával a lefekvés elött legyen. ez gyerekeknél is lényeges. igen napi 1 óra intenzív mozgás. én mondjuk megszoktam hogy a párom 6-ra jön haza, akkor eszünk és ha utána nagyon éhesek vagyunk max egy joghurt.
Ennél butább válaszokat nem olvastam még ezen az oldalon. Figyelj! A lényeg hogy 6 után ne egyél szénhidrátot, fehérje mehet, pl sovány túró, vagy épp sovány hús, zöldséggel, lefekvés elõtt közvetlen egyél utoljára. A szervezetnek szüksége van éjjel tápanyagara, hisz 8 óra alvás esetén minimum 4 órán át tápanyag nélkül marad, ezért fontos hogy reggel is egyél, közvetlen amikor felkelsz, és az tartalmazzon szénhidrátot is!!! Heti 3x 1 óra intenzív súlyzós edzés és mindennap 1 óra aerob edzés + DIÉTA = érdemi, látványos, minõségi zsírvesztés
ez igaz ugy van
6 után már nem nagyon szoktak....
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Úgyvan, bárki bármit mond, kell enni lefekvés elõtt, csak szénhidrátot nem, mivel mozgás nélkül a szervezet már nem igényel belõle energiát. Fehérjét és zsírt kell fogyasztanod (természetesen csak jó zsírokat, Omega3, Omega6) Ezek fontosak az éjjszakai optimális hormontermelõdéshez. A növekedési hormon zsírlebontásban betöltött szerepe pl. kulcsfontosságú. Ezért lefekvés elõt: halolaj, lenmagolaj, Omega3, 6 kapszula, de minimum dió, mogyoró, tökmag ajánlott.
Istenem!! köszönöm!!! köszönöm!! végre valaki vágja a témát, köszönöm, köszönöm !!! kedves elözõ válaszadó :D

Fitymafék műtét után 3 héttel még nem estek ki a "varratok". Ez természetes? Műtét után hány héttel lehet sexelni?

Legjobb válasz: Elvileg 5.nap után hullani kell kifelé .Mit mondott a doki ? Kontrolon voltál már . 3-4 hét múlva már lehetne .

Elvileg 5.nap után hullani kell kifelé .Mit mondott a doki ? Kontrolon voltál már . 3-4 hét múlva már lehetne .
A kérdező hozzászólása: Mûtét után másnap kellett visszamenni akkor azt mondta kamillával kenegessem, utána még egyszer visszamentem akkor azt mondta már szappanos vízzel moshatom. Röviden ennyi..
Nekem a 7. nap esett ki az elsõ tusolás közbe, majd szép sorban mind. Most 2 héttel a beavatkozás után már egy sincs meg és szép a heg is.

A Szt. István kórházban szülés után valóban végig az anyukával lehet a kicsi? Estére sem viszik el? Hányan anyuka van a babájával egy szobába? Köszi a segítséget.

Legjobb válasz: 2hónapja szültem ott.Nem viszik sehová,veled van végig. Én 6ágyas szobában voltam,van 3ágyas még és a fizetõs 1ágyas.talán 1sima egyágyas is van amiért nem kell fizetni,de ebben nem vagyok biztos.Régen volt ilyen is.a többi tuti.Fürdetni is te viszed este,csak a nõvérek fürdetik,de ott állsz mellette.a hazamenetel elõtti vizsgálaton szintén.Ha az állapota nem indokolja(inkubátor stb.)minden pillanatot együtt tölthetsz vele.Jó babázást.

2hónapja szültem ott.Nem viszik sehová, veled van végig. Én 6ágyas szobában voltam, van 3ágyas még és a fizetõs 1ágyas.talán 1sima egyágyas is van amiért nem kell fizetni, de ebben nem vagyok biztos.Régen volt ilyen is.a többi tuti.Fürdetni is te viszed este, csak a nõvérek fürdetik, de ott állsz mellette.a hazamenetel elõtti vizsgálaton szintén.Ha az állapota nem indokolja(inkubátor stb.)minden pillanatot együtt tölthetsz vele.Jó babázást.

Hány gr szénhidrát kell edzés után ha este edzek?

este 8-9 fele végzek az edzéssel és utánna kb 1-1.5 órán belül megyek is aludni,mennyi szénhidrát kell és miből álljon(lassú,gyors)?

Legjobb válasz: Nem baj, hogy alszol, ugyanúgy csináld, mintha nem aludnál, és azért szilárd ételt is fogyassz. A testsúlyod kétszeresét kéne az edzés utáni elkövetkezendõ két órában bevinni. Ettõl nem is fogsz zsírosodni, mert a lemerült glikogénraktárak miatt is fontos a ch. Adatokkal könnyebb lett volna. Hány kg vagy, testzsírszázalékod? Én pl ~76kg vagyok, edzés utáni 60g fehérjeturmixom mellé 60g szénhidrátot is teszek, aztán a maradékot beviszem rizsbõl a következõ órában.

Nem baj, hogy alszol, ugyanúgy csináld, mintha nem aludnál, és azért szilárd ételt is fogyassz. A testsúlyod kétszeresét kéne az edzés utáni elkövetkezendõ két órában bevinni. Ettõl nem is fogsz zsírosodni, mert a lemerült glikogénraktárak miatt is fontos a ch. Adatokkal könnyebb lett volna. Hány kg vagy, testzsírszázalékod? Én pl ~76kg vagyok, edzés utáni 60g fehérjeturmixom mellé 60g szénhidrátot is teszek, aztán a maradékot beviszem rizsbõl a következõ órában.
Mármint ugyan úgy csináld, mintha nem lefekvés elõtt lennél* Én még éjjel is felszoktam hébe-hóba kelni 1-1 proteinturmixra :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!