Találatok a következő kifejezésre: Esküvőkor a ujjára még egy gyűrű (1 db)

Esküvőkor a menyasszony ujjára még egy gyűrű kerül, vagy az ugyanaz, mint amelyiket az eljegyzéskor kap?

Legjobb válasz: Hát én úgy tudom hogy ugyanaz, feltéve ha arany. csak eljegyzéskor bal kézre húzzák, esküvõkör pedig a jobb kézre. És ehhez lehet még kísérõ gyûrût is adni, de nem muszáj. Ha esetleg az eljegyzési gyûrû ezüst, akkor esküvõkor arany kell helyette.

Hát én úgy tudom hogy ugyanaz, feltéve ha arany. csak eljegyzéskor bal kézre húzzák, esküvõkör pedig a jobb kézre. És ehhez lehet még kísérõ gyûrût is adni, de nem muszáj. Ha esetleg az eljegyzési gyûrû ezüst, akkor esküvõkor arany kell helyette.
Nincs ilyen, hogy "kell" vagy "nem kell". Az, hogy mi a szokás egyes országokban, családokban, az más kérdés. Magyarországon a bal kéz gyûrûs ujjára kerül az eljegyzési gyûrû és a jobb kéz gyûrûsujjára a jegygyûrû, vagy karikagyûrû. Az eljegyzési gyûrû gyakran egyezik magával a jegygyûrûvel, így átkerül egyik kézrõl a másikra házasság esetén. Ilyenkor mindkét fél hordja a jegyesség alatt a karikagyûrûjét a bal kezén. A másik megoldás, ami szintén megtalálható Magyarországon, az a köves eljegyzési gyûrû, amivel a fiú eljegyzi a kedvesét. Ez eredetileg gyémántköves, de ki-ki pénztárcája és ízlése szerint választ. Ezt a gyémántköves gyûrût eredetileg a nagymamától kapja az elsõ szülött fiú, hogy eljegyezze vele párját. Ilyenkor a fiú csak a házasság után hord ékszert, a karikagyûrût, azt is a jobb kezén.
Ugyan az amit az eljeggyézkor kap
Az eljegyzési gyûrû köves, a jegygyûrû meg a "karika" gyûrû..
én nem szimpatizálok a köves eljegyzési gyûrûvel amit csak a nõ hord. ha elakar jegyezni, feleségül akar venni akkor hordja már õ is a gyûrûnek a párját amivel eljegyzett! elvégre ez szimbolizálja hogy egy pár vagyunk! nem? de ízlések és pofonok, kinek hogy tetszik
A kettõ nem ugyanaz, mert amikor az eljegyzésen felhúznak, az a bal gyûrûsujjra kerül, ami az esküvõ napján átkerül a jobb gyûrûsujrra és a karikagyûrû pedig a balra.
Szia! Egy másik gyûrût is kapni fogsz, ami a bal gyûrûsujjadra fog kerülni!Sok boldogságot! :)
én ugy tudom hogy ujjat kell venni
Ujjat? Ha nincs neki meg a 10? :) A fenti vélemények különbözõsége is mutatja, hogy országon belül is többféle szokás dívik. Nálunk pl.: eljegyzéskor arany karikagyûrû, bal gyûrûsujjon hordva, esküvõkor ez kerül át a jobb kéz gyûrûsujjára (ami okozhat némi méretproblémát, mivel a legtöbb embernek a domináns kezén kissé "erõsebbek", vastagabbak az ujjai). Szokás viszont egy úgynevezett kísérõ gyûrû is, ami egyetlen apró kõvel díszített. Ez tetszés szerinti kézen, ujjon hordható. Lehet, hogy ezt anno azért találták ki, hogy legyen a menyasszonyon is új ékszer az esküvõ alkalmával :) A férfi az eljegyzéskor ugyanúgy a karikagyûrû párját a bal kezén hordja, esküvõ után pedig a jobb gyûrûs ujjon. Szegény võlegénynek nem jár kísérõ gyûrû :) Így járt :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Úgy érzem, hogy le vagyok maradva 16 évesen. Tényleg így lenne?

Az utóbbi kb 2-3 hónapban az ismeretségi körömben (osztálytársak, régi osztálytársak) 5 eljegyzés is történt! 8-9 hónapos kapcsolatok, a fiúk 2-3 évvel idősebbek a lánynál, vagy egyidősek. A lányok 16-17 évesek.

Nekem már 7 hónapja senkim sincs, nemhogy még eljegyezzenek.. :(

16/L

19

Szerintetek melyik a szebb?

Sziasztok 2 eljegyzési gyűrű közül szeretnék választani, tudom hogy nem nagy szám, de nem az ár a lényeg, hanem h szívből adom... úgy lenne az igazi ha fel lehetne próbálni, hogy melyik hogy áll, de akkor nem lenne meglepi. Illetve méretben is bizonytalan vagyok a párom nem hord gyűrűt ugyanis. Úgy gondoltam hogy megveszem az átlagos 54-es méretet és azt lehet bevetetni ha valami probléma van.
1, 2,
Köszi a véleményeket!

31

SZOLNOKON olcsó eljegyzési gyűrű?

Nagy lett a gyűrűm, de nem cserélik, mert kifutó darab volt. Beadnánk beszámítani, de nem tudjuk, hol éri meg a legjobban.

5

Bátyámnak most lesz az eljegyzése. Szoktak ajándékot adni eljegyzésre?

11

8 év után nem akar még elvenni?

Nyolcadik éve vagyunk együtt a párommal. 3 éve együtt élünk, nem dúskálunk a pénzben, de nem is vagyunk szegények. Amire akartunk mindig futotta, csak ilyenkor télen húztuk mindig össze a nadrágszíjat a gázszámlák miatt. Most van egy 5 hónapos kisbabánk, mondhatni a babát sem igazán akarta eleinte. Mindig húzta-halasztotta volna a dolgot, mindig kitalált valamit, hogy miért nem. (Előbb éljünk együtt, legyen házunk, dolgozzunk mind a ketten) Ezek teljesen reális dolgok, egyet is értettem vele ezekben, viszont miután ezek a feltételek teljesültek mindig kitalált valami újabb okot. Végül egy veszekedés után beleegyezett a babaprojektbe. Lelkiismeret furdalásom is volt emiatt, mert így meg olyan volt, mintha rákényszerítettem volna a babát. Amióta viszont megvan a pici imádja őt, és elmondása szerint nem is emlékszik arra, hogy így egyezett volna bele a dologba.

Én úgy érzem, hogy ennyi idő után, főleg egy gyerekkel már "illő" volna megkérnie a kezemet. Én legalább is nagyon szeretném. Nem is kell egyből elvennie, de legalább a gyűrű legyen az ujjamon és akkor nekiállhatnánk az esküvőre gyűjtögetni. Azt mondja, hogy szeretne elvenni de... és megint jönnek a kifogások. A vége az lett, hogy mások is élnek boldogan úgy, hogy nincsenek összeházasodva. Ez nekem nagyon rosszul esett. Nagyon szeretem őt és tudom, hogy ő is engem. Soha nem néztünk más felé és mondhatni boldogok vagyunk. Viszont ez nekem nagyon fáj, hogy soha nem lehetek menyasszony. Nem tudom mitévő legyek. Nem akarom rákényszeríteni magamat, de ezt nem igazán tudom feldolgozni. Sztem minden lány, nő álma, hogy egyszer menyasszony lehessen. Mondtam is neki, hogy akkor ezt talán az elején kellett volna tisztáznunk, mert akkor talán én is máshogy álltam volna a dolgokhoz és nem hitegetni engem.
Csak én fújom fel ennyire a dolgot? Mást is bántana? Ti mit tennétek a helyemben?

19

Ti mit tennétek?

A párommal 1.5 éve vagyunk együtt és 8 hónapja összeköltöztünk !nem mindha valami baj lenne csak jön az állandó kérdéssel, hogy mikor jegyzem már el ! én nem tudom, hogy mikor! Állandóan úgy csinál ki ha ö nem és nagyon feljebb vallonak érzi magát ! Ti mit csinálnátok a helyembe mert ez nagyon idegesít és ezt tart végül is vissza nemtudom letudnám-e élni az életet így .

8

El szeretném jegyezni a barátnőmet de nem tudom hogy nem-e lenne korai még? !

22 éves vagy a barátnőm pedig 20 4 éve vagyunk együtt, és 6 hónapja lakunk együtt. A kapcsolatunk is nagyon jó!

16

Ki mondott vagy kinek mondtak igent tegnap este?

7

Gáz egy ezüstgyűrű eljegyzésre?

Mi a véleményed arról hogy a srác kb egy 2000ftos ezüst gyűrűvel kérje meg a lány kezét?

24

Eljegyzés csak arany karika gyűrűvel lehet? Honnan tudom mekkora gyűrű kell nekem?

Már régóta tervezzük a párommal az eljegyzést,de 2 kisgyerek mellett sajnos ez szinte lehetetlen.Valahogy mindig másra kell a pénz és a gy?r?k mindig csak az utolsók a sorba.Ezt én értem.De nem rég rátaláltunk egy nemesacél jegygy?r?s oldalra.És nem olyan drágák mint az arany,gondolkodunk nagyon rajta ,hogy ilyesmit vagy innen rendelnénk.oldalt küldök :

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!