Találatok a következő kifejezésre: Esemény utáni után mindig (7 db)

Az normális, hogy 72 órás esemény utáni után az első menstruáció alatti vérzés kevesebb mint általában szokott lenni?

Legjobb válasz: Az irod hogy az elsõ menstruációs vérzés,utána meg hogy kevesebb szokot lenni ,mint a többi.Akkor most ez az elsõ menstruációd??!?

Az irod hogy az elsõ menstruációs vérzés, utána meg hogy kevesebb szokot lenni , mint a többi.Akkor most ez az elsõ menstruációd??!?
A kérdező hozzászólása: nem ez az elsõ hanem a tabletta után ez az elsõ...
Ja, akkor bocsi!Szerintem normális a vérzésed!
Az orvos írja fel. Van erre ambulancia vagy nõgyógyi.
A kérdező hozzászólása: szóval vény nélkül nem lehet kapni?:O
csak vény, 72 óra de minél korábban annál jobb
Nem cukorka, gyógyszer. Vényre.

Esemény utáni tabletta után mindig kell, hogy legyen köztes vérzés? Ha igen, mennyi idővel a bevétel után? Eshet egybe a mensivel?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, mindenki másképp reagál a gyógyszerre. Általában okoz vérzést pár nap mulva, de nekem pl megvonásos vérzésem volt utána, nem áttöréses. Mindig más..

Én úgy tudom, mindenki másképp reagál a gyógyszerre. Általában okoz vérzést pár nap mulva, de nekem pl megvonásos vérzésem volt utána, nem áttöréses. Mindig más..
Ha pont idelye lenne a mensinek akkor eshet egybe. Egyébként 2-3 nap múlva mindenképp jelentkezik vérzés!
"A sürgõsségi fogamzásgátlást követõ menstruáció általában 21 napon belül jelentkezik, és a vérzés mennyisége nem tér el a korábbi vérzésektõl. A peteérést megelõzõ használat esetén a vérzés 5-7 nappal korábban is jelentkezhet, a peteérés utáni alkalmazás esetén pedig 4-5 napot késhet. Mellékhatásai között meg kell említeni a hányingert, hányást, szédülést valamint a fáradékonyságot. " Forrás: Weborvos - Dr. Hartman Gábor ez kicsit talán többet mond, és legalább egy szakértõ állásfoglalása... sok szerencsét!
Nekem is eltér a korábbi vérzéseimtõl... szinte azonnal kezdõdött elõbb csak alvadt vérrel, tehát barnáztam, most meg mindkettõ egyszerre, nem túl sok az egész, mondjuk én nem a 72 órásat vettem be, hanem kombinált fogigátlómat használtam 2x2-es adagolásban (12 óra a két-két tabi között), egy orvos szerint ez is egy módszer. Szóval nekem vszeg ezért kevesebb a vérzésem, de a doki szerint nem estem teherbe.
Nekem is pont ugyanez a bajom es egybe. Kerdesem 1hete vettem be pont es 1napit barnaztam. Az ugye nem jelent bajt, se gondot? Szoval igy kell tortennie?!

Esemeny utani tabletta szedese utan mindig van verzes, ez menstruacionak tekintheto?

Legjobb válasz: Én is vettem már be ilyen tablettát és nekem volt vérzésem utána,de nem annyi mint menstruáció idején.

Én is vettem már be ilyen tablettát és nekem volt vérzésem utána, de nem annyi mint menstruáció idején.

A 4. menet után észrevettük hogy kiaszakadt a gumi, persze előtte mindig újat húztunk. Kevés sperma volt benne! Ráadásul a menstruációm után 3nappal volt! Esemény utáni tablettát lehet kapni recept nélkül? Vagy mit csináljak

Legjobb válasz: Nem lehet recept nélkül kapni, mindenképp el kell menni valamilyen orvoshoz. Léteznek tinédzser ambulanciák, ahol fel írják a gyógyszert (attól függ melyik városban élsz, mert nem mindenhol van, rá kell keresni), valamelyik háziorvos is fel írja, de a kórházban a nõgyógyászati osztályon biztos írnak. Az ára 5-6 ezer ft. között lesz.

Nem lehet recept nélkül kapni, mindenképp el kell menni valamilyen orvoshoz. Léteznek tinédzser ambulanciák, ahol fel írják a gyógyszert (attól függ melyik városban élsz, mert nem mindenhol van, rá kell keresni), valamelyik háziorvos is fel írja, de a kórházban a nõgyógyászati osztályon biztos írnak. Az ára 5-6 ezer ft. között lesz.
Hát ezt egy orvossal beszéld meg. Nem biztos, hogy most kell a tabi és nem is vmi jó az. Menjél el egy nõdokihoz és mondd el neki mi történt.
Ha bemész a legközelebbi kórház ügyeletére, ott is segíteni fognak. Valószínû nem lesznek túl kedvesek, és könyörtelenül rákérdeznek minden részletre, ne érezze már kicsit is jobban magát az ember, de ha így járnál, akkor ezt ereszd el a füled mellett, és igyekezz az ajtó felé. (tisztelet a rendes orvosoknak) Nem kell hozzá semmi, csak megkérdezik hogy elmúltál e... asszem 16. És kész... Rendesen felborítja a szervezeted de még mindig kevésbé mint egy gyerek :) Beszéld meg az orvossal hogy õ mit ajánl.
Mért kérdeznék ki könyörtelenül az orvosok?? Nem ez a dolguk! A kórházban a tinédzser ambulanciára kell menni 72 órán belül. Behívnak, bemész, megmondod, h esemény utáni tablettát szeretnél íratni. Elkérik a tb kártyádat, megkérdezi a doki h mikor jött meg utoljára és h 72 órán belül történt -e. Meg elmondja maximum h nem szabad gyakran ilyet bevenni. Kb ennyi. Nem kell félni, jobb mint egy gyerek. Ha nagyon nem vagy biztos benne h bevedd -e akkor ugyanígy menj el a dokihoz és mondd el neki mi történt.
Hát ha ma éjszaka telik le a 72 óra, akkor holnap már tök mind1... A teszt csak 2 hét múlva mutatja ki a terhességet, szóval most még hiába csinálsz. Ha akarsz íratni, akkor elmész az ambulanciára, felírják, aztán kiváltod a gyógyszertárban. De te tudod, a te döntésed.
A kérdező hozzászólása: Õ tényleg nem olyan, meg testvére orvos, és mondta ha bármi baj van tényleg szóljak és megoldjuk... viszont beszéltem egy szakemberrel, és elmondtam neki hogy 3nappal ezelõtt lett vége e menszeszemnek, és mondta hogy akkor nyugodjak meg mert akkor nem nagyon van még peteérés... de holnap meglátogatom a nõdokit!
Várhatsz pár napot, ha babát szeretnétek. A te döntésed. Szerinted a srácot mennyire fogja érdekelni, hogy teherbe estél???Magasról tojik rá. Nem fogja érdekelni, a te tested, a te életed, neked kell felnevelni majd. Õ meg szépen megpattan.
A kérdező hozzászólása: Egybõl odaadja az orvos az ambulancián??
A kérdező hozzászólása: Beszéltem tegnap a sráccal, és aztmondta hogy már semmi nemvolt a gumiba, fõleg így a negyedik menet után, és hogy várjunk pár napot, csináljak egy tesztet, meg menjek orvoshoz, ma éjszaka fog letelni a 72óra! :(
Esélyes vagy egy babucira, így, hogy el is élvezett a barátod, még nagyobb a valószínûsége. Recept nélkül nem kapsz ilyen tabit. Szerintem rohanj a legközelebbi nõgyógyászatra és írasd fel a bogyót!
Nos, mi történt végül?

Esemény utáni tabletta bevétele után mi fog történni velem? Vérzésre, hasgörcsre gondolok, minden esetben lesznek ilyen tünetek?

az aktus után pár órával véreztem egy kicsit.a mensimet szerdára/csütörtökre vártam volna.most épp nem vérzek,de lehet hogy ilyen korán jött meg. okozhat kárt bennem a tabi? L20

Legjobb válasz: 2 hetet késni fog majd ez fix a többit nem tudom

2 hetet késni fog majd ez fix a többit nem tudom
Kárt nem okozhat, csak felborítja a hormonháztartásodat, amitõl pecsételõ vérzés, hányinger, alhasi fájdalmak-görcsök, rendszertelen menzi lehet... Nekem a tabi bevétele után 5 napot késett, a következõ menzimnél viszont elkezdtem szedni fog.gátlót mert nem bírtam ezt a bizonytalanságot...
Szia! :) Nekem semmilyen tünetet nem produkált a tabletta, barátnõmnek viszont görcsölt a hasa, de nem volt erõsebb, mint a menstruációs görcs! Amiatt nem kell aggódnod, hogy bármilyen kárt okoz benned! :)
Én is hallottam /olvastam h görcsölni fogok hányinger stb de nekem semmi ilyesmi nem volt..annyi volt hogy késett 1 hetet..köv hónapban rendesen megjött de utána megint késett de akkor már 2 hetet
A kérdező hozzászólása: eddig úgy néz ki, nincs mellékhatása. remélem hosszútávon sem.

Mi történik, ha több, mint egy hét után veszem be az esemény utáni tablettát?

Megszakítja a terhességet? Ha nem, akkor lesz valami bajom t?le? Ha megmarad a terhesség baja lehet ett?l a gyereknek?

Legjobb válasz: szerintem nem szakítja meg a terhességet, és ha már megvan a pici, akkor nem hinném hogy a legjobbat tennéd vele.. vagy ha nincs baba akkor sem a legegészségesebb, felér egy lórugással!!

szerintem nem szakítja meg a terhességet, és ha már megvan a pici, akkor nem hinném hogy a legjobbat tennéd vele.. vagy ha nincs baba akkor sem a legegészségesebb, felér egy lórugással!!
100% hogy az esemény utáni tapi 1 hét után semmit sem használ.Terhes maradsz.Egy kicsit hamarabb kellett volna bevenned mondjuk 72 órán belül az eggyütlét után. Hány éves vagy?
Akkor már nem hat az esemény utáni tabletta, a terhesség megmarad. Szerintem csak kicsit rosszul leszel tõle, de ha terhes vagy, akkor a baba nem megy el, mert már a megtermékenyített pete eléggé befészkeli magát és ellenáll.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, 27 vagyok, szóval más esetben örülnék, de most nem a legjobbkor jönne egy baba :( de ha jön, hát jöjjön..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!