Találatok a következő kifejezésre: Esemény utáni közül (14 db)

A barátnőmnek ötödik napja van menzesze, ma szeretkezés közben elszakadt a gumi! Vegyünk esemény utáni tablettát, vagy nem szükséges?

A vérzése még intenzív, peteérése van!!

Legjobb válasz: ha még meg volt neki amikor csináltátok,nem kell esemény utáni tablettát bevennie,mert menstruáció közben nem eshet teherbe ha véletlen belement a "cucc"...

ha még meg volt neki amikor csináltátok, nem kell esemény utáni tablettát bevennie, mert menstruáció közben nem eshet teherbe ha véletlen belement a "cucc"...
"A vérzése még intenzív, peteérése van!!"----> NEM akkor van peteérése amikor menstruál, hanem pont 2 menstruáció között nagyjából félidõben... Ilyenkor, menstruáció közben nagyon kevés az esély arra, hogy teherbe ejthetted. Persze semmi sem 100%, csak ha nem szexeltek.
Nem szükséges az esemény utáni, nagyon kicsi az esélye - szinte semmi - hogy teherbe esett.

Esemény utáni tablettától elmegy a tejem vajon? Kiszakadt az óvszer valahogy szex közben, viszont csak 5 hónapos a fiam, kizárólag szopik.

Ha beveszem ezt a nagy adag hormont (72 órás tablettát) mielőbb attól elmegy a tejem? Ha nem veszem be akkor meg kockáztatok?? Nem szeretnénk több babát.

Legjobb válasz: Miért nem kérdezed meg a nõgyógyászod? Õ biztosan jobban el tudja mondani, hogy milyen következményei lehetnek az esemény utáni tablettának szoptatós anyáknál. Én személy szerint nem gondolom, hogy jót teszel vele a kisfiadnak, hatalmas adag nõi hormon nem hinném, hogy kell egy 5 hónaposnak.

Miért nem kérdezed meg a nõgyógyászod? Õ biztosan jobban el tudja mondani, hogy milyen következményei lehetnek az esemény utáni tablettának szoptatós anyáknál. Én személy szerint nem gondolom, hogy jót teszel vele a kisfiadnak, hatalmas adag nõi hormon nem hinném, hogy kell egy 5 hónaposnak.
A kérdező hozzászólása: Igen köszönöm, csak gondoltam egy kört megspórolok vele a 7-8 ezer forintos nõgyógyászatnál ha végül úgyse iratom fel ill. nem veszem be a tej miatt akkor ne kelljen ennyit kifizetnem a semmire.
Ez van az egyik ilyen gyógyszer betegtájékoztatójában: "Az Escapelle hatóanyagából nagyon kevés választódik ki az anyatejbe. Feltehetõen ez nem károsítja a kisbabát, de ha Ön aggódik emiatt, úgy a tablettát közvetlenül a szoptatás után vegye be és ezt követõen legalább 8 órán keresztül ne szoptasson, ezáltal csökken az anyatejen keresztül a kisbaba szervezetébe kerülõ hatóanyag mennyisége."
48 óra szünet a szoptatásban, a tejeddel semmit nem csinál. :)
A másik betegtájékoztatójában szereplõ szöveg: "A Rigesoft tabletta hatóanyaga nagyon kis mennyiségben kiválasztódik az anyatejbe. Ez feltehetõen nem jelent veszélyt a gyermekre, de ha Ön szoptat, akkor a tablettákat mindkét esetben közvetlenül szoptatás után vegye be. Ebben az esetben még marad idõ a következõ szoptatásig arra, hogy csökkenjen az anyatejbe kerülõ hatóanyag mennyisége."
Esetleg érdeklõdj telefonon. Az nem kerül pénzbe. Hívd fel a sürgõsségi ambulanciát vagy a nõgyógyászatot. Biztosan adnak információt. Akkor nem kell fizetned!
Nekem is hasonló jutott eszembe, hogy elmehetnél a társadalombiztosítós/SZTK-s nem tudom ki hogy nevezi nõgyógyászatra is. Ezért is fizeted a TB-t. Nem hinném, hogy megvizsgál, kár egy recept felírásért sok ezret fizetni a magándokinak
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! Hát az a baj hogy több nappal elõre kell az sztk ba idõpontot foglalni meg ugye az csak délelõtt van, akkor nem ér rá a férjem, és nem a városban lakunk szóval be kéne babakocsival buszozni (vagy egy nagyobbam is) de elõbb felhívom õket talán ha elmondom mi a szitu (hogy nem szeretnék napokat várni hiszen akkor már semmi értelme bevenni) talán fogadnak. Az a baj hogy fejni nem tudok szinte semennyit, és 8 órát ha kihagyok szopi nélkül addig éhenhal kb. a fiam (3 óránként eszik még mindig) a mellem is bedurran. Sokat szenvedtünk az elején is hogy elég legyen a tej, elfogadja rendesen a cicit stb.úgyhogy rossz érzés lenne egy ilyen dolog miatt ha leszokna róla vagy megérezné a hormont a tejben. Na telefonálok remélem végre fel is veszik. Köszi.

Baj van akkor ha 5 napja vettem be esemény utáni tablettát és még nem jött meg a menzeszem? Vagy nem feltétlenül kell megjönnie 7 napon belül? Közben érzek enyhe derékfájást is. Akkor előbb utóbb meg kell jönnie, ugye?

Igazából nem élvezett belém a barátom, csak azért vettem be mert nem volt rajta óvszer és félek, h esetleg volt el?váladék.

Legjobb válasz: Figy...az esemény utáni tabi durva hormonmennyiséget tartalmaz. Szerintem normális ha nem jött meg. Ekkora dózis után ne csodálkozz. Persze vegyél tesztet, ha megnyugtat. Szerintem meg fog jönni, csak késve. Tök normális. Ha a teszt negatív és kimaradt a hónapban azért menj el dokihoz, de én majdnem 100%ig biztos vagyok, hogy lesz hamarosan menzid :) Ne aggódj!

Figy...az esemény utáni tabi durva hormonmennyiséget tartalmaz. Szerintem normális ha nem jött meg. Ekkora dózis után ne csodálkozz. Persze vegyél tesztet, ha megnyugtat. Szerintem meg fog jönni, csak késve. Tök normális. Ha a teszt negatív és kimaradt a hónapban azért menj el dokihoz, de én majdnem 100%ig biztos vagyok, hogy lesz hamarosan menzid :) Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: A teszt még korai lenne mert hétfõn este volt az aktus.
Szia!Én már szedtem be ilyen hormongyógyszert és mind a kétszer rá 10 napra jött meg a mensim. Na de aztán ömlött a vér belõlem, készülj fel jó nagy extra betéttel. Amúgy semmi görcsölés nem volt, minden okés volt a következõ mensinél is! Nyugi, meg fog könni!

1 hónapja bevettem 1 esemény utáni tablettát, akkor megjött a menzeszem. Most 4 napot késik. Közbe-közbe fáj a derekam, ami a menzeszem előtt jelentkezni szokott. Csináltam 2 tesztet, mind2 negatív lett. Terhes vok v a tabletta tolja el a ciklusomat?

Legjobb válasz: Voltam orvosnál és azt mondta h õ még nem hallott olyanról, h csak nagyon sok idõ után lesz egy teszt pozitív.Meg meg is vizsgált és azt mondta, h egyáltalán nem érez terhesnek.Viszont várnom kell egy hetet és még egyet tesztelni de a doki szerint nem valószínû h pozitív lesz és akkor gyógyszerrel hozzák meg. A melleim már nagyon fájnak és azért félek mert ez lehet a terhesség jele is... Remélem most már meg fog jönni mert már sok ez a stressz...Majd irj ha neked megjön.

A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál és azt mondta h õ még nem hallott olyanról, h csak nagyon sok idõ után lesz egy teszt pozitív.Meg meg is vizsgált és azt mondta, h egyáltalán nem érez terhesnek.Viszont várnom kell egy hetet és még egyet tesztelni de a doki szerint nem valószínû h pozitív lesz és akkor gyógyszerrel hozzák meg. A melleim már nagyon fájnak és azért félek mert ez lehet a terhesség jele is... Remélem most már meg fog jönni mert már sok ez a stressz...Majd irj ha neked megjön.
Szia! Én ugyanebben a helyzetben vagyok! Teljesen ugyanebben ... Múlt hónapban szükség volt eseményutáni tablettára mert elszakadt az óvszerünk. :( akkor korábban jött meg ebben a hónapban meg késik de még csak 1 napja és én sem értem, hogy most a tabi miatt van vagy esetleg más miatt. de a betegtájékoztatón azt írták, hogy okozhat cikluszavart. Bízom benne, hogy ez áll a hátterében! Nekem is fájdogál a derekam és a petefészkeimnél is! Majd írj, hogy ha Neked végre megjön! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Szia! Ma végre nekem is megjött:DDDDDD Nagyon boldog vagyok! Puszi!
Szia! Nekem most jött meg. Már nagyon fájt a hasam tegnap is és ma is, puffadt is volt nagyon meg olyan levert voltam egész héten ... Már vártam. Próbálj meg megnyugodni, ugyan azok voltak rám jellemzõek mint Rád és a doki is mondta, hogy nem vagy terhes tehát így már 100000%, hogy nem vagy az. Biztosan csak a tabi tolja el a mensidet ... De meg fog jönni hidd el! Szorítok Neked és majd írj! Puszi!
A melleimmel nekem is ugyanez a helyzet ... De én 3 hónappal ezelõtt mégrosszabb helyzetben voltam. 2 hónapig késett és heteken keresztül rettegtem, hogy mivan.3 tesztet csináltam és mind negatív lett és nekem is ugyanezt mondták, hogy attól még lehetek terhes szval menjek el egy dokihoz. El is mentem és azt mondták nem vagyok terhes és, hogy ha a harmadik hónapban sem jön meg akkor gyógyszeres kezeléssel meghozzák. Minden lehetséges terhességi tünetet produkáltam akkor mert bebeszéltem magamnak, hogy ez már biztos a félelmeim által. Aztán 60 valahány napos késéssel végre megjött és teljesen megnyugodtam. Szerintem már akkor is volt valami probléma a hormonháztartásommal és erre az eseményutáni tabletta csak rátett még egy lapáttal. (de kénytelen voltam bevenni) Én nem szeretnék mégegyszer végigrettegni két hónapot így próbálom azzal nyugtatni magam, hogy csak az eseményutáni tabletta tolja el a menstruációmat. Tesztelni nem nagyon merek meg még korai lenne mivel még csak 6 napja késik de 2 hét késés után veszek egy tesztet biztos ami biztos. De szerintem nyugodj meg Te is mert annál késõbb fog megjönni! Nem lesz semmi baj! :) Szorítok Neked és írj majd ha valami változás van!
A kérdező hozzászólása: Csináltál már tesztet? Ha igen mi lett az eredmény? Nagyon kíváncsi lennék h neked mit mutat mivel ugyanabban a helyzetben vagyunk. Én már 4et csináltam és mind negatív lett. Viszont van aki azt mondja h ettõl még lehetek terhes mert lehet h csak késõbb mutatja ki, és azt is mondják h már tuti meg fog jönni. Nekem a melleim nagyobbak mint máskor és nagyon kemények, meg fájdogál a derekam. Már nem tudom mit gondoljak...
nekem sem ... már kezdek félni és nekem nagyon kemény a hasam, az alsó része nem de a fölötte lévõ rész picit kemény nem tudom hová tenni a dolgokat de egyébként más bajom hála Istennek nincsen.
A kérdező hozzászólása: Neked megjött már a menzeszed?Nekem nem:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Remélem mindkettõnknek megjön. Elég valószínûtlen, hogy mindegyikünk terhes. Sztem a tabi miatt van. De azért az lenne a legmegnyugtatóbb ha megjönne.
Örülök neki, szorítottam érted! :) Én is nagyon boldog vagyok! :) :) :)

Esemény utáni tabletták közül melyik a legjobb? És kb. mennyibe kerül? Gyógyszertárban be lehet szerezni?

Legjobb válasz: Rigesoft, Postinor http://www.hazipatika.com/services/kb?id=23 Itt megtalálod azokat a kórházakat, ahol felírják neked, ha megtörtént a baj! Csak nõgyógyász írhatja fel, utána bárhol kiválthatod! Az ára kb.3000-6000 Ft A kérdésedre visszatérve: egyik sem jó, csak sajnos szükséges, ha megtörtént a baj! Felborítja a hormonháztartásodat, és ami a legfontosabb: nem ezzel kell védekezni! Ezt már csak vészhelyzetben alkalmazhatod!

Rigesoft, Postinor http://www.hazipatika.com/services/kb?id=23 Itt megtalálod azokat a kórházakat, ahol felírják neked, ha megtörtént a baj! Csak nõgyógyász írhatja fel, utána bárhol kiválthatod! Az ára kb.3000-6000 Ft A kérdésedre visszatérve: egyik sem jó, csak sajnos szükséges, ha megtörtént a baj! Felborítja a hormonháztartásodat, és ami a legfontosabb: nem ezzel kell védekezni! Ezt már csak vészhelyzetben alkalmazhatod!
Escapelle ez az egyszemes bogyóka. Az ára pedig 5400Ft

Mitõl lehet ez? Egy hónapja "baleset" történt szex közben, 2 napon belül vettem be esemény utánit. Nem volt peteérésem, de biztosra akartam menni. Egyébként elég rendszertelen a ciklusom és általában 35-40 naponta jön meg.

Nem szedtem fogamzásgátlót az elmúlt fél évben,de most újra elkezdtem,ugye a menstruáció jelentkezésének elsõ napján kell elkezdeni. Nekem az esemény utáni beszedése után egy héttel meg is jött,de 2 napig tartott és alig-alig jött valami,viszont tuti nem pecsételõ volt,nem volt barnás egyáltalán. Furcsa volt mert sokkal hamarabb jött meg,mint kellett volna,de betudtam annak,hogy az eseményutáni felborította a dolgokat. Elkezdtem szedni a tablettát és kb. az 5. naptól kezdve egész nap hatalmas a hasam,fáj,puffad,reggel-este,megállás nélkül,pedig mindig is lapos hasam volt és sosem voltak efféle problémáim.Megõrülök,hogy mi van,ha mégis terhes vagyok,vagy hogy meddig fog ez az egész tartani. Lehet ez a sok hormontól? Volt már hasonló helyzetben valaki?

Ha valaki nem használhat hormontartalmú fogamzásgátlót, viszont egyéb védekezés közben hiba csúszik be akkor mi van? Gondolom az esemény utáni tabletta esélytelen, hisz abban brutális adag hormon van.

De akkor ilyen helyzetben mit lehet tenni? Imádkozni meg menni az abortuszra? Vagy egyszeri alkalommal belefér a hormon?

Legjobb válasz: Futás nõgyógyászhoz aztán az majd szépen javasol valamit!

Futás nõgyógyászhoz aztán az majd szépen javasol valamit!
Szerintem belefér, de az elsõnek van igaza, nõgyógyász, most.
A kérdező hozzászólása: Ja szerencsére nekem nincs ilyen problémám, csak elméleti volt a kérdés. Tényleg érdekelne hogy ilyen esetben mi a teendõ, illetve hogy tényleg csak az abortusz lehet-e a megoldás.
Az ösztrogén-komponens miatt nem használhatnak fogamzásgátlók azok nõk, míg az esemény utániban progeszteron-komponens van. Ebbõl következik, hogy beveheti.

A parom menstruacio kozben belem elvezet. Nem szedek fog. Gatlot. Mit tegyek? Esemeny utani kell?

A mwnzeszem 4.napjan lefekudtunk de kiszakadt a gzmi es belem elvezett. Kell esemeny utani?

Legjobb válasz: kell

kell
Igen, menj el. Kicsi az eselye a terhessegnek, de van.
Menstruáció közben nem lehet terhes... nem kell.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat.elmentem feliratni, jobb megelozni a bajt!
Kedves 3-as válaszoló. De lehet teherbe esni mensi alatt is!!!Olvass utána, vagy kérdezz meg pár kismamát.Biztos lenne olyan közöttük, aki be tudna arról számolni, hogy menzesz közben esett teherbe!!
Igen kell. F.
iöiöiöiöiö
igen szükséges.kerülhetett be kicsi virgonc ondó.
Nem
A kérdező hozzászólása: na most igen vagy nem?:O
Miért nem használtok fogamzásgátló tablettát? Még kevesebb is a teherbe esésnek az esélye, és sokkal jobb a szex is. Persze, ha nem monogám kapcsolat, akkor megértem.
Szerintem vedd be, bajod nem lesz tõle.
Elõttem szólónak igaza van. Jobb félni, mint megijedni !
A kérdező hozzászólása: És a gyógyszer után volt vérzésem.
Ha vettél be e.u-t, akkor nem valószínû, de persze elõfordulhat. A gond inkább az lesz, hogy ez a tabi nagyon erõs és kicsit összezavarta a szervezeted. Egyelõre ne aggódj, max vegyél egy tesztet.
Ja, hát akkor tényleg ne aggódj. :) Ha volt vérzésed, akkor elég sok pénzt tennék rá, hogy nincs semmi gond. :)
A kérdező hozzászólása: A teszt már megvolt, és negatív lett. Viszont nem késik túl sokat? a gyógyszer után nem kéne rendesen megjönnie?
:) Most már tényleg ne izgulj. Teszt is volt, vérzés is volt, akkor no problem. :) Jegyezd fel, hogy mikor volt vérzésed a tabi után, mert valószínû így az lett a menstruációd, és onnan kellene számolnod a következõt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!