Találatok a következő kifejezésre: Esős időben hogy (34 db)

Hideg, esős időben hogyan érdemes gyalogolni, kell-e hozzá spéci ruházat, mire kell figyelni?

Amióta jó idő van, szinte minden nap gyaloglok, hol kevesebbet (2-3 km), hol többet (10-15 km). Viszont előre tartok attól, hogy hideg időben, de főleg esős, vizes időben nem fog menni az eddigi módon. Mire kéne figyelni? Futni nem szeretnék, mert elég fájósak a térdeim, tehát az nem jó, hogy a futástól úgyis kimelegszem. De a hideget még megoldom valahogy, de ha napokig esik az eső, vagy minden pocsolyás, attól én nem akarok egy hétig otthon ülni. Tippek?

Legjobb válasz: Mountex-ben, de szerintem minden mas tura es extremsport felszerelest arusito boltban talalsz magadnak megfelelo ruhazatot es az eladok is biztosan segitenek, hogy mi lenne a celnak a legmegfelelobb. Esoben, avagy trutymakos idoben azert en inkabb azt javasolnam, hogy jarj uszodaba, avagy konditerembe.

Mountex-ben, de szerintem minden mas tura es extremsport felszerelest arusito boltban talalsz magadnak megfelelo ruhazatot es az eladok is biztosan segitenek, hogy mi lenne a celnak a legmegfelelobb. Esoben, avagy trutymakos idoben azert en inkabb azt javasolnam, hogy jarj uszodaba, avagy konditerembe.

Ilyen esős időben hogy öltözködtök csajok?

Mert ugyebár a meleg még megmaradt attól, hogy esik.

Legjobb válasz: hát én elgondolkodtam a gumicsizmán, eddig mindig csak rosszat mondtam errõl, de igenis jól jön ilyen idõben, persze nem a rózsaszín, de biztosan van olyan is ami nekem is tetszene hát mivel nincs annyira hideg csõnaci, valami póló, meg egy vastagabb kardigán vagy pulcsi

hát én elgondolkodtam a gumicsizmán, eddig mindig csak rosszat mondtam errõl, de igenis jól jön ilyen idõben, persze nem a rózsaszín, de biztosan van olyan is ami nekem is tetszene hát mivel nincs annyira hideg csõnaci, valami póló, meg egy vastagabb kardigán vagy pulcsi
elõzõ vagyok nah ez kifejezetten tetszik, azt a rózsaszín részt leszámítva http://m.blog.hu/ou/ourfashion/image/bianka/chanelrainboot.JPG
Farmernaci, vékonyabb hosszú ujjú felsõ, vízálló cipõ.
A munkahelyemen kötelezõ kiöltözni, úgyhogy a kosztüm adott, most annyi lesz a változás, hogy a szokásos magassarkú cipõ helyett hét elején csizmát húzok, bár az meg lehet, hogy meleg lesz ilyen idõben.
szoknya, fûzõ, bakancs :P
Csôfarmer, bôr vagy gumicsizma (ha nagyon esik gumicsizma ès viszek melohelyre csini vàlto cipôt) ujjatlan top, rà egy szük vèkony hosszuujju, ès egy blèzer... Ha melegebb van bent leveszem a hosszuujjut, hazafele meg a blèzert :)

Esős időben, hogy foglalkoztok kutyátokkal, ha kertben tartjátok?

Legjobb válasz: Engem ha esik az esõ akkor nem engednek a kuyámmal sétálni a szüleim.Ha nagyon szakad akkor a kutyám is a házába van és alszik ha elál egy kicsit akkor kimegyek megsimogatom játszunk.Ha csak simán esõs az idõ de nem esik akkor viszem sétálni,játszani,tanulni meg mnden.

Engem ha esik az esõ akkor nem engednek a kuyámmal sétálni a szüleim.Ha nagyon szakad akkor a kutyám is a házába van és alszik ha elál egy kicsit akkor kimegyek megsimogatom játszunk.Ha csak simán esõs az idõ de nem esik akkor viszem sétálni, játszani, tanulni meg mnden.
Sétálni ugyanúgy elmegyünk, játszani, gyakorolgatni bent szoktunk ilyenkor, szerencsére elég nagy a nappalink ehhez :)
Ugyan úgy, mint máskor, de ilyenkor inkább tanítom, hogy ne legyek sáros és a kutyám se legyen az, mert hosszú a szõre és ha sáros lesz csomókban áll és nem szeret fürdeni.
Én felveszek egy játszós ruhát, és kimegyek hozzájuk ugyanúgy játszani. Így nyugodtan összeugrálhatnak, felveszem õket, dédelgetem õket stb...
Persze hogy foglalkozok vele. Azért vannak kutyáim. Rengetegek foglalkozok velük próbálván megcáfolni a sok buta tévhitet hogy a kertben rossz a kutyának és nem lesz olyan a kapcsolatunk. Minden csakis a gazdán múlik nem a kerten vagy bentlakáson. Elviszem õket sétálni hacsak nem hurrikán van, játszanak a kertben miközben velük vagyok, este etetéskor is veük vagyok. Kicsit gyakorunk is. Ugyanúgy folyik az élet ahogy máskor.
Ugyanúgy mint máskor. Legalább 1, de sokszor 2 séta, játék.
Ugyanúgy elviszem sétálni 1, 5-2 órát, gyakorolunk, labdázunk.


Allando esos idoben hogy setaltatjatok meg a kutyatokat?

Enyem imad futkarozni a szabadban, benti kutya. Ha esik, nagyon nagy a sar, foleg ott, ahol rohangalni szokott, udvaron, parkban, mas fuves teruleten. Nem szivesen viszem a sarba en sem, mert elesik, a hasa, oldala is mero sar szokott lenni. Allandoan nem furdethetem, mivel meg se szaradna ket seta, vagy ket pisiles kozott.

Legjobb válasz: Hát engem nem nagyon szokott érdekelni mennyire sáros, van egy törölközõje amivel megtörlöm, lábakat be a lavorba és kész. Panelkutya amúgy, ráadásul nagytestû. Én kint maradok a betonon õ meg menjen a többi kutyával dagonyázni, azért mert esik nem vehetem el tõle a mozgást.

Hát engem nem nagyon szokott érdekelni mennyire sáros, van egy törölközõje amivel megtörlöm, lábakat be a lavorba és kész. Panelkutya amúgy, ráadásul nagytestû. Én kint maradok a betonon õ meg menjen a többi kutyával dagonyázni, azért mert esik nem vehetem el tõle a mozgást.
Én kabáttal oldom meg ezt a kérdést. Egészségügyi sétára megyünk csak, elvégzi a dolgát és megyünk haza. Otthon láb, has, fenéktörlés, mivel ágyban alvós. Nekem e tekintetben "szerencsém" van, mert nincs nagy mozgásigénye. Ha pörgõs fajtájú lenne a blökim, akkor biztos ugyanolyan sétát ejtenék meg vele, mintha nem esne az esõ.
Ugyanúgy, mint akkor, amikor nem esik. Ha esik és pórázon sétálunk, kap egy kabátot. Ilyet: [link] Ha viszont esõben bandázunk, akkor a kabát is lekerül róla, h tudjon rohangálni. Múltkor jól elcsúszott, a jobb hátsó lába tiszta sár lett. Megvártam, amíg megszárad és lejött róla. A tappancsát, hasát alapjáraton simán törölközõvel megtörlöm. Ha tényleg oltári nagy méteres sár van, akkor jön a víz. Minden nap felsöprök és ennyi :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kertben nálunk is sár van elöl, bár Argos pont ott õriz házat ugyebár :D Egyéb mozgás a napi 1-2 sétán van. Szakadó esõben nem sétálunk, de az NAGYON ritka, hogy egész nap szakadjon az esõ. Tegnap pl. a Duna parton sétáltunk 2 órát, szemerkélõ esõben. Ugyan új sétány van, de ilyen apró szar murvával töltötték fel, Argi UTÁLJA, így a sétány melletti FEKETE földes :( részen kocogott, el lehet képzelni, hogy néztek ki a lábai. Séta felén egy nagy sáros pocsolyába ment hasig, búvárkodott az általam bedobott kövek után :D utána a Dunában lemostam, majd késõbb ásott...utána ismét Dunában való lemosás következett hasig, itthon áttörlés és kész. Amikor az egész Duna part sáros-dagonyás volt elõzõ télen, akkor csak délelõtt világosban sétáltunk a kevésbé sáros részeken, este a kerületet jártuk a betonon, közben egy-két helyen játék és gyakorlás, itthon klikkerezés
Az enyém kinti kutya, illetve teraszi. :D De mivel puli, ha egyszer vizes lesz, nagyon nehezen szárad, ezért esõben inkább nem viszem sétálni, hogy ne dideregjen egész nap odakinn. Én nem bánom ha megázok, de sajnálom õt, szerintem jobb így neki.
Lehet kapni kutyáknak való vízlepergetõs kabátot (olyan, mint a lópokróc) én esõs idõben vagy hóban mindig ezt adom rá, a lábát, mancsát meg lakásba érve letörlöm/lemosom neki. Ha nagyon nagy a latyak kint, akkor meg fegyelmezd meg, hogy hova mehet és hova nem, ennyi. Pár napot kibír :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kutyát azért viszik le sétálni, hogy elvégezze a dolgát, és a megfelelõ mennyiségû mozgása meg legyen. Azt mondod, imád rohangálni, tehát valószínûleg elég nagy szenvedés, hogy nincs meg neki az a napi mennyiségû mozgás, amit igényel. Az én kutyám itt a lakásban is eleget rohangál, kint is hagyom, függetlenül attól, mekkora a sár. A sarat sima vízzel is le lehet mosni. Ha még sem bízol benne, akkor hígíts kutya sampont vízzel, és azzal mosd meg a mancsait, vagy ahol még piszkos. Fontos a hígítás, ugyanis a kutya sampon is méreg, és ugye naponta többször is leviszed az állatot, tehát késõbb akár különbözõ bõrproblémái is lehetnek miatta. Esetleg kutya ruhát tudsz még rá adni. És ezalatt most ne a kicicomázott, rózsaszín pirított barbik kutyáira gondolj, akiket agyon öltöztetnek minden csili-vili ruhával. Vannak speciális kutya ruhák, amik megvédik a bundáját a kosztól, és nem szükséges minden nap mosni sem. Így a kutya mancsát kell megmosnod csak, az pedig nem nagy munka. Mi is így kombózunk. Nyáron természetesen nem, mert meleg van, de télen ennek más elõnyei is vannak, például nem fagy meg a kutya. Lehet, hogy macerás, de 5 percet vesz igénybe maximum az egész (ami legalábbis minket illet), és számolnod kellett ezzel is, amikor elhatároztad, hogy kutyát tartasz.
Hát nem mosolyogva, az biztos. Itthon megtörlöm õket, a lábukat lavórban lemosom, aztán a porszívó majd felszedi a többit.
nálam az lenne kegyetlenség ha a szakadó esõben órákig sétáltatnám, ugyanis ki nem állhatja a vizet.. a hülyye exem meg még el is engedte egyszer azt a kutya inkább hazaszaladt :D
Ja és ha séta után megszárad és átkeféled a szõrét akkor is lejön egy csomó kosz!
nekem pont az a gondom, hogy én nem csinálok belõle hisztit, de itt egyszerûen SENKI nem jön futtatóba ilyen idõben, én meg gondban vagyok a lefárasztással. mármint nem hiperaktív, simán elalszik, csak az én mániám, hogy lógjon mindig a nyelve :D

Ha autóval közlekedsz esős időben, figyelsz rá, hogy a kerékpárosokat, gyalogosokat ne fröcsköld le?

Nekem minden es?s napon sikerül találkoznom néhány olyan autóssal, aki gondoskodik róla, hogy ne ússzam meg szárazon...

Legjobb válasz: Én is sokat bicajozok, tudom milyen érzés, így figyelek rájuk, ha autóban ülök. Szerintem csak akkor figyel igazán az ember a másikra, ha ott van idõnként mindkét oldalon. Ugyanígy sok biciklis, aki soha nem ül autóban, soha nem fogja megérteni, hogy ha nincs kivilágítva, TÉNYLEG nem fog látszódni sötétben. Ill. ha ott a kiépített kerékpárút, de ennek ellenére a fõúton kacsázik, miért húzza rá az autós a kormányt...

Én is sokat bicajozok, tudom milyen érzés, így figyelek rájuk, ha autóban ülök. Szerintem csak akkor figyel igazán az ember a másikra, ha ott van idõnként mindkét oldalon. Ugyanígy sok biciklis, aki soha nem ül autóban, soha nem fogja megérteni, hogy ha nincs kivilágítva, TÉNYLEG nem fog látszódni sötétben. Ill. ha ott a kiépített kerékpárút, de ennek ellenére a fõúton kacsázik, miért húzza rá az autós a kormányt...
Ha gyalogost, biciklist és pocsoját látok, lehetõség szerint középre húzódok, vagy lassítok, mindig figyelek, hogy ne fröcsköljek le senkit, eddig össze is jött. Viszonylag sokat vezetek, évente 21-22 ezer km. De nem emlékszem, hogy bármikor is lefröcsköltem volna valakit.
Persze. én sem erre gondoltam: http://www.youtube.com/watch?v=uT3xlIPv6G4 De ok helyen, ismeretlen útviszonyokon vezetve nem tudod te sem elkerülni, hogy egy nem várt tócsa ne verje fel a vizet (este, szembe erõs forgalom busz, teherautó).. vagy pedig végig 20-al mész.. akkor biztos nem fröcskölsz le senkit, gyak gyõzd a dudaszót mögötted.
Igen figyelem minden gödörnél a mélységmérõt. Amennyivel a mûszer 5cm-nél nagyobb csapadékvíz mélységet mutat, akkor csak fokozott óvatossággal huppanok bele.
Kárdezõ: akkor te meg gondolom még esõs idõben nem vezettél ( gondolom esõ mentes idõben sem). Ugyanis ha vezetnél, akkor tudnád, hogy amikor egybefüggõ víz borítja az úttestet, fõleg éjszaka akkor te meg nem mondod, hogy 2mm mély a víz vagy 20 centi. Lehet hogy az úttestet 2mm vastagon egybefüggõ víz borítja, ami nem okoz problémát, mert az alig csap ki a kerék alól, de ha gödör van az te ugyanúgy 2mm-esnek méred fel mert nem látsz le az aljára
A kérdező hozzászólása: Elsõ: köszönöm válaszod, tökéletesen egyetértek Veled. Második: Te biztosan nem biciklizel vagy gyalogolsz esõs idõben. Azért Neked is köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, én mint kárdezõ elárulom, hogy napi szinten vezetek autót, 15 éve, minden idõjárási körülmények között. Kerékpározok napi szinten 30 éve, minden idõjárási körülmények között. És képzeld tudok figyelni a gyalogosokra. Tudom, hogy nem látható, hol, milyen mély a tócsa, mennyi víz van az úttesten. Éppen ezért mindig nagy ívben, lassan kerülöm a kerékpárost, gyalogost, motorost. Ettõk függetlenül elõfordul, hogy miattam lesz vizes valaki, de nem mindegy, szerintem, hogy milyen szándékkal közelítem meg.
A kérdező hozzászólása: 12:08-nak ment az elõzõ válasz. 13:03 - Neked is köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: Így azért már jobban hangzik. :)

Esőben is kerékpároztok? Holnaptól azzal fogok járni melózni és egész héten esős idő lesz. Nem fognak hülyének nézni, hogy ilyen időben tekerek?

Legjobb válasz: Miért ne lehetne? Ha nagyon szakad akkor kicsit gáz, de amúgy használható. Ha vizes az út akkor a felfestésekkel (zebra, sávfelezõ, stb.) vigyázni kell, de más különösebb dolog nincs az esõben kerékpározásnál.

Miért ne lehetne? Ha nagyon szakad akkor kicsit gáz, de amúgy használható. Ha vizes az út akkor a felfestésekkel (zebra, sávfelezõ, stb.) vigyázni kell, de más különösebb dolog nincs az esõben kerékpározásnál.
Én egész évben tekertek, ha esik , ha fúj.Nem néznek hülyének , csak akkor ha nincs sárvédõd és elõl hátul lesz rajtad egy sár csík :D
A kérdező hozzászólása: Nincs sárvédõm... Majd beszerzek egyet mindenképpen. Vettem már, de az meg nem ilyen bicajhoz való.
Én az elektromos robogó kinézetû bicómmal szoktam járni melózni, igaz nincs messze de így is kell mennem csak oda több kint 3 km-ert. Én esõben is használom amit nem nagyon kéne, akkor van az hogy viszek táskát abba 2 zacskóba van száraz ruha plusz magamra veszek esõkabátot meg hozzá nadrágot is. Amikor kellemes idõ van sima normál bicajjal megyek de volt már olyan hogy hazafelé szakadó esõben tekertem mert útközbe kapott el a vihar akkor még az alsó gatyámból is csavartam a vizet...
Rengeteg alkohollal és cigivel.
Az esõs idõ önmagában nem okoz boldogtalanságot. Tény, hogy nem egy felvidító dolog, de boldogtalanságot nem okoz. A kérdés inkább az, hogy amúgy miért vagy boldogtalan?
Én is kicsit depis leszek, különösen ha hidegfront jön, mint most. Írj privit ha gondolod, beszélgethetünk :) Am 20F
A kérdező hozzászólása: Nem is tudom. Azt hiszem, rájöttem, hogy lehet, hogy nem vagyok szerelmes :(
A kérdező hozzászólása: ja, és nem cigizek :D
Keverek neked egy szerelem-koktélt. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: jajjj, az milyen? :) virtuálisan el tudod küldeni? :D
Van párod és nem vagy szerelmes? Vgay hogy értetted, hogy rájöttél?
A kérdező hozzászólása: ja, ahogy mondod..
A gyújtás környékén keresgélj.
Tökhülye vagyok a technikához, ha baj van rögtön szerelõhöz szaladok.Kivéve az ilyen meghibásodásokat.Pofonegyszerû a megoldás! A gyertyáról vedd le a fémborítást, ott "húz át".Törölgesd szárazra a kupakot, már indul is! Igaz, hogy a környékbeli tv nézõk emlegetni fogják a felmenõági rokonaidat mert zavarni fogja az adást, de ha téged nem zavar, akkor hajrá!Ha zavar, akkor cseréld le a gyertyakupakot tiszta, száraz másikra.Jó utat!!
A kérdező hozzászólása: OK, de mégis mit? :) Már többször szétszedtem, kitakarítottam mindent, de mégsem változik semmi.
nem inkább hidegbe indul, és melegben nehezen?
esetleg más hõértékû gyertyával próbálkozz

Esős időben normális, hogy többet alszanak a kisbabák?

3 hós kisfiam, szinte átalussza a napot. Azért vagy lehet egyéb oka is? Az éjszakát átalussza, de nappal nem szokott sokat aludni.

Legjobb válasz: Természetesen a babákra is kihat az idõjárás. Ha csak esõs napokon alussza át a napot, akkor szerintem nincs okod aggódni, meg remélhetõleg amúgy sem. :)

Természetesen a babákra is kihat az idõjárás. Ha csak esõs napokon alussza át a napot, akkor szerintem nincs okod aggódni, meg remélhetõleg amúgy sem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Remélem én is, hogy minden oké. Ez az elsõ nap, hogy ennyit alszik.
örül neki sztem hogy kicsit hûvösebb van. az én babám is sokat alszik miota lehûlt a levegõ. szerintem õk is örülnek neki mert a nagy melegbe csak nyüglõdnek a hõségtõl

A ház előtt van a villanyoszlop amiről leágazik a mi házunkhoz is egy bekötés. Esős időben a kifeszítő kábelen keresztül ráfolyik a ház falára a víz (mitegy rávezeti azt), és jól látható amortizációt okoz. Hogyan lehetne ezt a ráfolyást megszüntetni?

Tudtok esetleg abban segíteni, hogy milyen előírások vannak az ilyen bekötésekre (lejtési szög, rögzítés bármi...)??? A villanyszerelők tettek egy nagyobb hurkot az áram vezetékre így már legalább azon keresztül nem folyik oda a víz.... Előre is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Így van, az a nagyobb hurok a líra, az éppen azért van, hogy az esõvíz ne folyjon oda. Ennél többet nem tehetsz a dolog érdekében, max. hogy pár évenként festékkel javítod a falat.

Így van, az a nagyobb hurok a líra, az éppen azért van, hogy az esõvíz ne folyjon oda. Ennél többet nem tehetsz a dolog érdekében, max. hogy pár évenként festékkel javítod a falat.
A hurok a szerelési elõírás csatlakozó vezetékeknél épp azért is hívják vízzsáknak.Tehát ha ez a hurok megvan a vezetéken nem folyhat víz a házfalra-még a tartósodronyon sem mert arról a fali horognál lecsepeg a víz.
csinálj egy mûanyag tárcsát, belül jukkal, ami illeszkedik a vezetékekre. hasítsad be, tedd fel, és tömítsed/ragasszad oda szilóval. ha jó, akkor nem folyik át a víz rajta, hanem a tárcsánál lefolyik
Véglegesen úgy tudod megszüntetni, hogy áldozol egy kis pénzt és átkötteted földkábelre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És arra nincs elõírás hogy mekkora lehet a kábel lejtése, vagy a hurok mérete?
Nincs elõírás sem lejtésre sem a hurokra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!