Találatok a következő kifejezésre: Erkölcsi bizonyítvány. ez és (12 db)

A közvetítői eljárást az ügyész dönti el hogy létrejöhet-e? És benne van az erkölcsi bizonyítványban ez?

Legjobb válasz: a sértett kérheti, de vannak határai. nem tudom pontosan az évet, de maximálva van, hogy milyen súlyosságú bcs esetén lehet egyáltalán kérni. pl egy 8 évvel büntetendõ bcs esetén hiába kérik, elutasítják.

a sértett kérheti, de vannak határai. nem tudom pontosan az évet, de maximálva van, hogy milyen súlyosságú bcs esetén lehet egyáltalán kérni. pl egy 8 évvel büntetendõ bcs esetén hiába kérik, elutasítják.
Igen az ügyész dönti el, de elõtte mind a sértettnek, mind a gyanúsítottnak kérnie kell, továbbá az is feltétele, hogy a gyanúsított teljes beismerõ vallomást tegyen. Továbbá csak meghatározott bûncselekmények esetén van rá lehetõség, de az 5 évi szabadságvesztésnél súlyosabban nem lehet büntetendõ. Vannak olyan feltételek amik autómatikusan kizárják a közvetítõi eljárást, illetve van olyan feltétel, ami szubjektív, mérlegelésen alapul, azaz az elkövetõnek "érdemesnek" kell lennie rá. Az erkölcsiben nem szerepel - amennyiben az eljárást ezt követõen megszüntették.

Erkölcsi bizonyítványt október 8-án adtam fel a postára és még a mai napig nem érkezett meg. Postán utánaérdeklõdtem és õk se tudnak semmit sem. Mikorra várhatom hogy a papírom megérkezzen illetve mit tehetek ez ügyben?

Biztonsági õr szakmát sikeresen elvégeztem és ennek a menetét szeretném végigcsinálni.

Legjobb válasz: Na hát ez 100%, hogy elveszett. Az erkölcsi bizonyítványnak 1 hét alatt kell megjönnie. Gondolom kértél a postán ~150 forintért adattovábbítási igénylõlapot és azt adtad fel. Kérj újat, nincs mese.

Na hát ez 100%, hogy elveszett. Az erkölcsi bizonyítványnak 1 hét alatt kell megjönnie. Gondolom kértél a postán ~150 forintért adattovábbítási igénylõlapot és azt adtad fel. Kérj újat, nincs mese.
Érdeklõdd meg a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában, ahová be kell érkeznie a kérelemnek. Ha odáig nem jutott el, akkor jöhet a posta...

Mi az az erkölcsi bizonyítvány? Kiknek van rá szüksége? És hogy juthat hozzá az ember? Ez fizetős dolog?

Legjobb válasz: 3100 Ft, postán tudod igényelni. 3 hónapig érvényes. Én pl. közigazgatási melóra jelentkeztem, ott elõírás volt. De bárhova kellhet, ahol a munkaadó ezt kéri. az erkölcsi bizonyítvány amúgy igazolja, hogy nincs büntetett elõéleted, nincs ellened eljárás, nem vagy visszatartva bizonyos foglalkozásoktól, stb. Ha van bármilyen korábbi (5éven belüli) büntetted, azt feltüntetik benne. De egy gyorshajtás nem fog szerepelni rajta.

3100 Ft, postán tudod igényelni. 3 hónapig érvényes. Én pl. közigazgatási melóra jelentkeztem, ott elõírás volt. De bárhova kellhet, ahol a munkaadó ezt kéri. az erkölcsi bizonyítvány amúgy igazolja, hogy nincs büntetett elõéleted, nincs ellened eljárás, nem vagy visszatartva bizonyos foglalkozásoktól, stb. Ha van bármilyen korábbi (5éven belüli) büntetted, azt feltüntetik benne. De egy gyorshajtás nem fog szerepelni rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Mennyire büntet meg a rendőr, ha egy 50ccm-es Babettával megyek jogsi nélkül? Ez belekerül az erkölcsi bizonyítványomba?

Legjobb válasz: 30 ezer ft a bírság, és szabálysértés nem kerül be erkölcsi bizonyítványba

30 ezer ft a bírság, és szabálysértés nem kerül be erkölcsi bizonyítványba
Aki lepontozza vegye már a fáradtságot, hogy leírja, mi nem jó a válaszban !
kérd meg aztán kiderül bent van-e
Ezek nincsenek benne. Rendõrségi ügy eleve nincs, bírósági csak felfüggesztett ill. letöltendõ esetén.
Ha csak szabálysértést követtél el, akkor az nem kerül bele az erkölcsi bizonyítványba.
A kérdező hozzászólása: az van benne h tulajdon elleni szabálysértést követtem el. akkor ha jól értelmezem az nem kerül bele.
Ha bele kerül ha nem ne nagyon hangoztasd. A lopás egy munkahelynél rosszabb mintha testi sértést követtél volna el, mivel a munkadó ilyenkor rögtön veszélyben érzi a vagyonát.
A pénzbírság azt jelenti, hogy szabálysértést követtél el és nem bûncselekményt, ennek nem marad nyoma...
Bár az én fiam egyszer arra fázott rá, hogy egy ugyanolyan nevû személyrõl kaptak negatív infót.Hiába bizonygatta , hogy az egy máshol élõ, más az anyja neve is, az állás ugrott.

Erkölcsi bizonyítvány. Mi ez és honnan lehet kérni és mennyi idő ameddig megkapom?

22 évesen friss diplomáskén munkát keresek és az álláshírdetésben kérnek erkölcsi bizonyítványt, amit csatolni kell a pályázathoz. Honnan kérhetek ilyet, és mennyi id? múlva kapok és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: szia! Ez egy olyan papír, ami azt tartalmazza, hogy nem vagy bûntett elõéletû. Valami központi hivatal állítja ki. A postán tudsz 100Ft-ért kérelmezõ lapot kérni, amit ki kell tölteni, ajánlva(!) ugyanabban a borítékban feladni, és kb 1 hét múlva megkapod. Ja és a kérelemzõ lap mellett van hozzá a csekk, ami 2200 Ft, azt fel kell adni és fel kell ragasztani. Jó álláskeresést!

szia! Ez egy olyan papír, ami azt tartalmazza, hogy nem vagy bûntett elõéletû. Valami központi hivatal állítja ki. A postán tudsz 100Ft-ért kérelmezõ lapot kérni, amit ki kell tölteni, ajánlva(!) ugyanabban a borítékban feladni, és kb 1 hét múlva megkapod. Ja és a kérelemzõ lap mellett van hozzá a csekk, ami 2200 Ft, azt fel kell adni és fel kell ragasztani. Jó álláskeresést!
Egyáltalán nem a rendõrségen kell kérni. Postára elmész, elmondod mit akarsz, kitöltessz egy adatlapot, kifizeted a 2200 ft-ot.Az igazolást a BM állítja ki, mint központi nyilvántartás.Valóban akkor jó ha nem vagy benne a bûnügyi nyilvántartásban.Kb. 3 hét lesz mire megérkezik, ezért ha hamarabb jár le a beadási határidõ, csatold a feladást igazoló szelvényt, és ird be a kisérõlevélbe hogy szükség esetén pótolod.Ha megérkezik akkor se az eredetit add be, mert a gatyád is rámenne ha minden állásnál beadnál egyet, fénymásold le, kísérõlevélbe ird be hogy bemutatod ha szükség van rá.Sok sikert, sajnos nem lesz könnyû dolgod!
De ez az igénylõlap csak minte, ezzel nem lehet igényelni, csak a postán megvett egységcsommaggal, ami 100 Ft, ahogy már írták.
Rendesebb helyeken csak akkor kérik ha tuti téged vesznek fel, szóval szerintem nem muszály csatolnod, egyébként 3 hónapig érvényes, és utánna újra kell igényelni, szóval ha addig nem találsz munkát az gáz. Én nem is igényeltem csak most hogy felvettek.
Az erkölcsi bizonyítvány NEM azt igazolja, hogy bûntetlen elõéletû! Az erkölcsi igazolvány, hasonlóan pl. az ingatlan tulajdonlapjának III. részéhez akkor jó, ha BEJEGYZÉST NEM TARTALMAZ! A börtönviselt személy is kap erkölcsi bizonyítványt, de abban szereplni fog, hogy nem tiszta elõéletû. [A meghatározott ideig vagy elévülésig.]
Hát persze! Rajta is van, hogy minta, de legalább gyakorolhat rajta, és ott vannak a tudnivalók is!
Rendõrségen adják ki, egy olyan papir, ami igazolja hogyí nem vagy bûntetett elõéletû.
Mennyi idõn belül lehet újraigényelni az erkölcsi bizonyítványt?
Valaki megtudná mondani, hogy ha már 3!!!!! hete nem jön meg a kért erkölcsi bizonyítvány akkor kinek kell szóljak... hogy miért nem érkezik és érkezzen már mert fontos!!!!! (nekem még le is kéne fordítanom és határidõre kell!!) Kérlek titeket ha tudtok valamit írjatok!! Köszönöm szépen.
Bp.Vaskapu utca 30/a ide bemész elveszel az asztalról egy 1700ft-os csekket azzal elballagsz a postára. Ott 120 forintért vásárolsz egy erkölcsi bizonyítványhoz tartozó formanyomtatványt és a befizetett csekkekkel illetve a kitöltött lappal visszamész oda és 3 perc alatt megcsinálják. Ennyi.
napi 2 nél többet ne igényelj belebolondulnak! :) 3 hónapig érvényes, ha fedezve akarsz lenni 3 havonta kéred. én éjjel adtam be ügyfélkapun keresztül, 2-3 napra számítok mire megjön. és még én is meglepõdök, ha tartalmaz bejegyzést :) de történtek már furcsa dolgok.
Ja és 2013-tól az ügyintézés (gondolom a normál, postai úton történõ) gyorsulását ígérik.
Sziasztok, Tudnátok abban segíteni, hogy a munkáltatóm kért a nevemben (a belegyezésemmel persze) erkölcsi bizonyítványt, ami meg is jött a címemre. Nagy meglepetésemre tapasztaltam, hogy van benne bejegyzés: Büntetlen elõéletû, hátrányos jogköv. alatt álló vagyok :S Több mint 4 éve történt egy incidens (ittas jármûvezetés) melynek a nyoma annak ellenére megtalálható az erkölcsimben, hogy a Törvény értelmében azt a mentesítéstõl számított 3 éven belül ki kellett volna törölni. (Mivel törvényi mentesítést kaptam) Ergo bár jogilag "tiszta" az erkölcsim, még is feltüntetik benne fiatalkori botlásomat, a munkáltató kérése pedig bejegyzés mentes erkölcsi bizonyítvány. Mit tegyek most? Ha van benne bejegyzés ami elévült (és benne van a törvényben h a hátrányos jogköv. emiatt nem érhet) ennek ellenére lehet hogy megszüntetik az állásom???? Nagyon parázok...
A legfrissebb árak (tegnap csináltattam): csomag (ûrlap+csekk) a postán 150 Ft, csekken befizetni 3100 Ft (eljárási díj, ez a csekk a postai csomagban van), ha pedig azonnal meg akarod kapni a bizonyítványt, akkor a Vaskapu utcában a portásfülkénél vannak kirakva a csekkek, ezt is postán kell befizetni (1300 Ft).
pár hete már nem az ügyfél kapun kell beadni. https://www.nyilvantarto.hu/ugyseged/ itt kitöltögeted, gyors, netbankon küldtem zsét, reggelre jött válasz megkapták nyomják... pár nap és jön ~hét. a megfogalmazáson is változtattak, megfordult a mondat szerkezet :DDD eddig: eltiltás hatálya alatt nem áll! most: nem áll eltiltás alatt :DD kölföldre adtam le, ahogy kibontotta kiszúrta az ügyintézõ és kérdezte miért változott meg.

Erkölcsi Bizonyítványt igényeltem, egy kedves ügyintéző felhívott és azt mondta, hiánypótlással visszaküldik. Ez 3 hete történt, azóta semmi. Hova fordulhatnék információért? 22L

Legjobb válasz: Akkor elakadt a postán! Én az adókártyámmal jártam így, 4 hétig semmi, majd bementem a NAV-hoz, mondták, õk már elküldték, meg is mutatták hogy feladták és valóban a postán elkeveredett valahogy.

Akkor elakadt a postán! Én az adókártyámmal jártam így, 4 hétig semmi, majd bementem a NAV-hoz, mondták, õk már elküldték, meg is mutatták hogy feladták és valóban a postán elkeveredett valahogy.
Hiánypótlásra? Mit mondtak mi hiányzott? Én 2 hete ügyfélkapun kértem meg, és rá 1 hétre meg is kaptam. Aki hívott, nem hagyott nevet elérhetõséget? Keress rá a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalára. Õk küldik ki.
A kérdező hozzászólása: Tisztelt Válaszadók! Sok telefonálgatás és utánajárás révén kiderült, elakadt a postán. Tegnap sikerült kézhez kapnom. Hiánypótlásban nem tettem vagyon nyilatkozatot megfelelõen, hogy visszaigényelhessem a 3100Ft.-ot. Ezúton is köszönöm a válaszaitokat! Minden jót kívánok Nektek!

Ha állásajánlatnál a benyújtandó okiratok közé írják a 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt, akkor váltsam ki és ha ez nem jön be akkor pár hónap múlva újra igényeljem vagy írjam önéletrajzba hogy ki tudom váltani, büntetlen előélet?

Legjobb válasz: Nekem azt mondták, hogy elég akkor kiváltani, ha kérik, és már megvan a munka. Esetleg a motivációs levélben megemlítheted, hogy ki tudod váltani, tudod, olyan mellékesen megemlíteni, mintha azt írnád "START kártyára jogosult vagyok."

Nekem azt mondták, hogy elég akkor kiváltani, ha kérik, és már megvan a munka. Esetleg a motivációs levélben megemlítheted, hogy ki tudod váltani, tudod, olyan mellékesen megemlíteni, mintha azt írnád "START kártyára jogosult vagyok."


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!