Találatok a következő kifejezésre: Erkölcsi bizonyítvány. ez (25 db)

A közvetítői eljárást az ügyész dönti el hogy létrejöhet-e? És benne van az erkölcsi bizonyítványban ez?

Legjobb válasz: a sértett kérheti, de vannak határai. nem tudom pontosan az évet, de maximálva van, hogy milyen súlyosságú bcs esetén lehet egyáltalán kérni. pl egy 8 évvel büntetendõ bcs esetén hiába kérik, elutasítják.

a sértett kérheti, de vannak határai. nem tudom pontosan az évet, de maximálva van, hogy milyen súlyosságú bcs esetén lehet egyáltalán kérni. pl egy 8 évvel büntetendõ bcs esetén hiába kérik, elutasítják.
Igen az ügyész dönti el, de elõtte mind a sértettnek, mind a gyanúsítottnak kérnie kell, továbbá az is feltétele, hogy a gyanúsított teljes beismerõ vallomást tegyen. Továbbá csak meghatározott bûncselekmények esetén van rá lehetõség, de az 5 évi szabadságvesztésnél súlyosabban nem lehet büntetendõ. Vannak olyan feltételek amik autómatikusan kizárják a közvetítõi eljárást, illetve van olyan feltétel, ami szubjektív, mérlegelésen alapul, azaz az elkövetõnek "érdemesnek" kell lennie rá. Az erkölcsiben nem szerepel - amennyiben az eljárást ezt követõen megszüntették.

Erkölcsi bizonyítványt október 8-án adtam fel a postára és még a mai napig nem érkezett meg. Postán utánaérdeklõdtem és õk se tudnak semmit sem. Mikorra várhatom hogy a papírom megérkezzen illetve mit tehetek ez ügyben?

Biztonsági õr szakmát sikeresen elvégeztem és ennek a menetét szeretném végigcsinálni.

Legjobb válasz: Na hát ez 100%, hogy elveszett. Az erkölcsi bizonyítványnak 1 hét alatt kell megjönnie. Gondolom kértél a postán ~150 forintért adattovábbítási igénylõlapot és azt adtad fel. Kérj újat, nincs mese.

Na hát ez 100%, hogy elveszett. Az erkölcsi bizonyítványnak 1 hét alatt kell megjönnie. Gondolom kértél a postán ~150 forintért adattovábbítási igénylõlapot és azt adtad fel. Kérj újat, nincs mese.
Érdeklõdd meg a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában, ahová be kell érkeznie a kérelemnek. Ha odáig nem jutott el, akkor jöhet a posta...

A biroság pénzbüntetésre itélt lopásért. Ez akkor nem lesz benne az erkölcsi bizonyitványba? Mert a biro azt mondta h nem kerül bele

Legjobb válasz: Utolsó! Igazad van, a kérdésre válaszoljunk! Én sem tudom biztosra, de régen volt egy ilyen törvény, hogy 20.000 Ft alatt még nem komoly az ügy. Elvileg ezt eltörölték, de szerintem akkor sem lesz benne az erkölcsi bizonyítványodban.

Utolsó! Igazad van, a kérdésre válaszoljunk! Én sem tudom biztosra, de régen volt egy ilyen törvény, hogy 20.000 Ft alatt még nem komoly az ügy. Elvileg ezt eltörölték, de szerintem akkor sem lesz benne az erkölcsi bizonyítványodban.
Bilgéc :D Na és látod, pont miattad nem tudja megvenni a Boing 747-est minden színárnyalatban! :D
A három elsõ megkapta a neki járó kezet. Én meg egyszerûen azt nem értem, hogy mi a r*kos f*szért nem lehet a kérdésre válaszolni, hanem egybõl elítélni valakit, valamiért, amirõl SEMMIT nem tudtok? Gyökerek.
Egyszerûen nem értem, miért kell lopni? Miért nem dolgozol? Vagy ha olyan keveset keresel miért nem képzed magad feljebb hogy jobb állással többet keress és ne keljen lopnod?
jaj régi szép idõk mikor az ember kezét levágták a csirkénél nagyobb értékû lopás esetén. bár akkor az utca tele lenne kéz nélküli emberekkel.
Remélem benne lesz és egy életre megtanulod, hogy nem lopjuk el másét!
Ha a bíró azt mondta, hallod, akkor szerintem szórakozik, biztosan otthon röhög rajta, hogy mennyire félrevezetett...El sem tudom képzelni, hogy valami úgy legyen, ahogyan az mondja, aki tényleg ért hozzá...
Szerintem csak akkor lenne benne, ha letöltendõre ítélik.
Amig nem tudjuk, mit tett, tényleg ne itéljük el! Senki sem bûntelen! Én pld megloptam azt a szegény billgéct :)
Kedves Kérdezõ! Ha normális választ szeretnél, jogilag megalapozottat (bár nem tudom, hogy akkor miért is ide írsz, itt kérdezel): akkor igazat mondott a bíró. A pénzbüntetést ha azonnal kifizeted, nem számít büntetett elõéletnek, és így nem kerül bele az erkölcsi bizonyítványodba. A törvény - Btk. - szerint ugyanis a pénzbüntetés alól azonnal mentesül valaki, ahogy azt megfizette. egy ügyvéd
Elõttem szólók: nemcsak a letöltendõ számít büntetett elõéletnek, hanem a felfüggesztett szabadságvesztés is, a próbaidõ letelte napjáig. Azután mentesül az illetõ. Egyébként félreírtam az elõbb: pénzbüntetésnél az ítélet jogerõre emelkedésének napján áll be a törvényi mentesítés, azaz ettõl számítva nem számít büntetett elõéletnek. egy ügyvéd


Mi az az erkölcsi bizonyítvány? Kiknek van rá szüksége? És hogy juthat hozzá az ember? Ez fizetős dolog?

Legjobb válasz: 3100 Ft, postán tudod igényelni. 3 hónapig érvényes. Én pl. közigazgatási melóra jelentkeztem, ott elõírás volt. De bárhova kellhet, ahol a munkaadó ezt kéri. az erkölcsi bizonyítvány amúgy igazolja, hogy nincs büntetett elõéleted, nincs ellened eljárás, nem vagy visszatartva bizonyos foglalkozásoktól, stb. Ha van bármilyen korábbi (5éven belüli) büntetted, azt feltüntetik benne. De egy gyorshajtás nem fog szerepelni rajta.

3100 Ft, postán tudod igényelni. 3 hónapig érvényes. Én pl. közigazgatási melóra jelentkeztem, ott elõírás volt. De bárhova kellhet, ahol a munkaadó ezt kéri. az erkölcsi bizonyítvány amúgy igazolja, hogy nincs büntetett elõéleted, nincs ellened eljárás, nem vagy visszatartva bizonyos foglalkozásoktól, stb. Ha van bármilyen korábbi (5éven belüli) büntetted, azt feltüntetik benne. De egy gyorshajtás nem fog szerepelni rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Van esélyem? Rendőr szeretnék lenni. Édesapám körülbelül 19 éve, börtönbe volt (3évet). Nekem abszolút nincs semmi saram. Azt tudom, hogy az erkölcsi bizonyítvány egy fontos rész ezen a téren. Valószínűleg el leszek utasítva emiatt?

Legjobb válasz: Az erkolcsi bizonyitvany csakis rolad szol, nem pedig barmelyik rokonodrol... szerintem. De biztosabb ha felhivod a rendorsulit (es akar nevtelenul) felteszed a kerdest. Valaki biztos fog tudni valaszolni. Szerintem igazsagtalan, ha valakinek a jovojet egy masik valaki (meg akkor is ha az az apad) multja befolyasolja.

Az erkolcsi bizonyitvany csakis rolad szol, nem pedig barmelyik rokonodrol... szerintem. De biztosabb ha felhivod a rendorsulit (es akar nevtelenul) felteszed a kerdest. Valaki biztos fog tudni valaszolni. Szerintem igazsagtalan, ha valakinek a jovojet egy masik valaki (meg akkor is ha az az apad) multja befolyasolja.
Semmi összefüggés nincs közte. Nyugodtsn lehetsz bármi, az apád bûne nem a tied.
Az erkölcsi bizonyitványba csak te szerepelsz.
nehogy azt higgyétek, nem úgy van az!! még régen volt 1 évfolyam társam, apjának volt 1-2 dolga, meg ittas vezetés, meg ilyesmi, ezért nem mehetett rendõr tisztire, csak sima mezei rendõrnek, most nem emlékszem már pontosan, hogy magyarázta ki, de ez a lényeg. (lehet, hogy komolyan veszik ami a Bibliában van, hogy az apák bûnei miatt a fiúk 7 nemzetségig bûnhõdnek?!)
Sajnos ezért nem fognak felvenni:(
Azért nemveszik fel ilyenkor az embert, mert meglehet a gyanúja, hogy azért akarsz rendõr lenni, hogy fedezd édesapád bûnözését.

Mennyire büntet meg a rendőr, ha egy 50ccm-es Babettával megyek jogsi nélkül? Ez belekerül az erkölcsi bizonyítványomba?

Legjobb válasz: 30 ezer ft a bírság, és szabálysértés nem kerül be erkölcsi bizonyítványba

30 ezer ft a bírság, és szabálysértés nem kerül be erkölcsi bizonyítványba
Aki lepontozza vegye már a fáradtságot, hogy leírja, mi nem jó a válaszban !

Ez bele kerül az erkölcsi bizonyítványba?

Hazafele menet átmentem egy piros lámpán, ezért igazoltattak a rend?rök. Bediktálták az adataimat, majd figyelmeztettek..illetve a rádióba mondták be hogy "figyelmeztetés". Ez meg fog jelenni valahol?

Legjobb válasz: Erkölcsiben nem. Rendõrségi nyilvántartásban lehet rögzítik, ezt nem tudom.

Erkölcsiben nem. Rendõrségi nyilvántartásban lehet rögzítik, ezt nem tudom.
Ez szabály nem pedig törvénysértés. Ha megbüntettek és befizetted, akkor gondod nem nagyon lesz belõle. Ilyenek meg nem kerülnek be sem a rendõrségi nyilvántartásba sem az erkölcsibe, se a kék fénybe.
szép is lenne ha ezért is börtön járna:D
Ez lopás vétsége. Ezért nem kapsz a rendõrségeen szóbeli figyelmeztetést. Majd a bíróságon ... :-)
A kérdező hozzászólása: igem a bíróságon.de az ügy már lezáródott.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!én hallottam olyan új törvényekrõl is hogy este 10 után nem lehetek kint az utcán.és ha pl buliból jövök?? ha leigazoltatnak akkor lehet ebbõl problémám??
nem
nem kaphatsz soha, mert rabosítva voltál, de mit tettél??
A kérdező hozzászólása: tesco lopás.1500ft értékben..a legnagyobb probléma az volt hogy levettem a lopásgátlót és ez már rongálásnak minõsül.én sem értem pontosan
Ha a bíróság csak figyelmeztetést alkalmazott, akkor nem vagy büntetett elõéletû, tiszta erkölcsi bizonyítványt fogsz kapni. De a következõ ilyen poént már nem úszod meg ilyen olcsón.
nem, nincs ilyen törveny es nem is volt..valamelyik idiota terjeszti csak.-.-
már a tárgyalás másnapján kaphattál volna tiszta erkölcsit

Tavaly augusztusban szabálysértést követtem el, a pénzbírságot kifizettem, ez bekerülhet az erkölcsi bizonyítványomba?

Legjobb válasz: Én is követtem el szabálysértést, és nem került bele az erkölcsimbe.

Én is követtem el szabálysértést, és nem került bele az erkölcsimbe.
kérd meg aztán kiderül bent van-e
Ezek nincsenek benne. Rendõrségi ügy eleve nincs, bírósági csak felfüggesztett ill. letöltendõ esetén.
Ha csak szabálysértést követtél el, akkor az nem kerül bele az erkölcsi bizonyítványba.
A kérdező hozzászólása: az van benne h tulajdon elleni szabálysértést követtem el. akkor ha jól értelmezem az nem kerül bele.
Ha bele kerül ha nem ne nagyon hangoztasd. A lopás egy munkahelynél rosszabb mintha testi sértést követtél volna el, mivel a munkadó ilyenkor rögtön veszélyben érzi a vagyonát.
A pénzbírság azt jelenti, hogy szabálysértést követtél el és nem bûncselekményt, ennek nem marad nyoma...
Bár az én fiam egyszer arra fázott rá, hogy egy ugyanolyan nevû személyrõl kaptak negatív infót.Hiába bizonygatta , hogy az egy máshol élõ, más az anyja neve is, az állás ugrott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!