Találatok a következő kifejezésre: Erettsegi nelkul lehet helyezkedni (2 db)

Erettsegi nelkul el lehet helyezkedni a szakacs szakmaban?

Most megyek kozepiskolaba, es egy szakiskolat neztem ki magamnak. Szakacs szeretenek lenni, es elvileg ott csak szakmat kapok. Az osztalyfonokom azt mondja, hogy nem fogok tudni elhelyezkedni, de egy baratnom ismerose, siman elhelyezkedett egy etterembe (erettsegi nelkul). Hogy is van ez?

Legjobb válasz: oda fogsz elhelyezkedni ahová csak akarsz, én fõiskola nélkül is bejutottam olyan helyekre ahová mások álmodnak..ismeretség kell...most meg saját vállalkozásom van... mit mondjak...? ha szereted ezt a szakmát, sokra viheted érettségi nélkül is lehet saját éttermed stb, hajóra bárhová bejuthaszt, a tudásodat fogják nézni nem a papirjaidat higgyél benne..és annak aki görcsösen ragaszkodik a papir formákhoz az igen is csak olyan helyekre fog eljutni ahová kérik... az osztályfõnök pedig egy régi beidegzett gondolkodásmóddal rendelkezik, a félelmei vezetik a legtöbb embert, és amiket a szülei és a környezete táplál belé.... érettségit pedig elvégezheted a szakácskodás közben is !!

oda fogsz elhelyezkedni ahová csak akarsz, én fõiskola nélkül is bejutottam olyan helyekre ahová mások álmodnak..ismeretség kell...most meg saját vállalkozásom van... mit mondjak...? ha szereted ezt a szakmát, sokra viheted érettségi nélkül is lehet saját éttermed stb, hajóra bárhová bejuthaszt, a tudásodat fogják nézni nem a papirjaidat higgyél benne..és annak aki görcsösen ragaszkodik a papir formákhoz az igen is csak olyan helyekre fog eljutni ahová kérik... az osztályfõnök pedig egy régi beidegzett gondolkodásmóddal rendelkezik, a félelmei vezetik a legtöbb embert, és amiket a szülei és a környezete táplál belé.... érettségit pedig elvégezheted a szakácskodás közben is !!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Sokat segítettél. ^^
örülök, hogy segithettem! igyekezz jó tanuló lenni, és szeretni a szakmád, és ha már szereted akkor jól is fogod csinálni, és aki már jól érti és müvésze a szakmának az bárhová eljut!!
Szakképzéssel is el lehet helyezkedni, fõleg olyan helyen, ahol nem feltétlenül azt nézik, hogy hány papírod van. Például ne rögtön Pesten keress munkát egy jobb étteremben. Vannak színvonalasabb vidéki éttermek is. Ahány helyen gyakorlaton voltam, a legtöbb szakács sima szakképzõt végzett. Vagy éppen közben csinálta az érettségit levelezõn.
Az ofõd valami elitista barom lehet. Menj nyugodtan szakiskolába, egy szakácsnak nem szükséges érettségi. Öcsém most végzett szakács suliban, neki sincs érettségije, és egy tök jó étteremben kapott munkát. Sokat számít, hogy hol leszel gyakorlati helyen, mert a jó és szorgalmas tanulókat sokszor ott tartják, ott adnak nekik munkát.
Ja, és érettségit utána is szerezhetsz, szakiskola után három év felnõttképzés estin vagy levelezõn, meg lehet csinálni (ahhoz jó, hogy késõbb esetleg saját éttermet nyiss, vagy nem is tudom, lehet, hogy még ahhoz sem kell).
Szia, a párom is szakács, 2 éve végzett és azóta dolgozik a szakmában, nincs érettségie. Nem feltétele a szakmának az érettségi hogy csak utána tanulhatnád..Viszont ennek ellenére ha jó akarsz lenni ahhoz sokkal több tudás kell mint egy érettésgihez, rengeteg kaja rengetek féle alapanyag és recept.. plusz a rendeléseket se mondják egy 30szor h egyszer megjegyezd :) De nagyon jó szakma, ha ehhez van kedved akkor bátran! Fiatal vagy még! Ha ez nem jönne be lesz még idõd arra h érettségizz esetleg mégtovább tanulj (hozzáteszem szakácsszakma után is tudod magad továbbképezni... akár mesterszakáccsá, akár különbözõ tanfolyamokon mixer, cukrász, stb.. vagy egyszerûen nyelvtanulás.. ki tudja lehet hogy szükséged lesz rá ha elõreléptetnek :) :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! :)

Érettségi nélkül el lehet helyezkedni ma magyarországon?

Legjobb válasz: Hozzátenném még hogy a szakmádnak semmi értelme... Elmehetsz vele a praktikerbe vagy az obiba havat lapátolni netto 90 ezerért. Inkább rakd le a jogsit ((B-C-D Páv 1-2 ) és menj el fuvarozni, annak több értelme van aztán tanulj nyelvet és már üzletkötõ is lehet belöled. Nekem 3 szakmám van és 30 évesen még egy olyan munkahelyem sem volt ahol egy évig kihuztam volna... Vagy én untam meg, vagy a hely ment csõdbe...

Hozzátenném még hogy a szakmádnak semmi értelme... Elmehetsz vele a praktikerbe vagy az obiba havat lapátolni netto 90 ezerért. Inkább rakd le a jogsit ((B-C-D Páv 1-2 ) és menj el fuvarozni, annak több értelme van aztán tanulj nyelvet és már üzletkötõ is lehet belöled. Nekem 3 szakmám van és 30 évesen még egy olyan munkahelyem sem volt ahol egy évig kihuztam volna... Vagy én untam meg, vagy a hely ment csõdbe...
Ha van kitanult szakmád akkor igen, sõt még gyorsabban mint ha csak egy érettségid lenne. Vendéglátás, kereskedelem, stb. Ide mindig szakképzetteket keresnek, ha csak érettségid van, szóba sem állnak veled. Persze ha van szakmád és mellé az érettségi, úgy a legtuttibb!
hát valamilyen takarítói munka esetleg... vagy megpróbálhatod a Mc-it, bár nem tudom biztosra, hogy oda nem-e kell az érettségi...:s
Persze, ha fizikai munkát szeretnél végezni. Takarítónak, kõmûvesnek, autószerelõnek, asztalosnak, stb. nem szoktak érettségit kérni, csak szakmunkás bizonyítványt. Persze az érettségi itt is elõny...
ha van érettségid akkor a szakma is kell. ha van szakmád akkor az érettségi is kell. a kettõ együtt ér vmit. el tudsz helyezkedni, PL: gyárban, ahol több mûszakba kell dolgozni... sokan a diplomájukkal ilyen helyen dolgoznak... :S nálunk itt zala megyében van egy gyár, ahol egy csomó diplomás, ember is dolgozik meg egy csomó olyan akinek a 8 általánosa épph meg van... mert csak ez a lehetõpség van. más nincs
Én 1 évet otthon voltam, és érettségivel SEM tudtam elhelyezkedni sehova! Pedig napi 10-20 hirdetésre jelentkeztem...
A kérdező hozzászólása: Hozzáakarom tenni hogy már lesz egy szakmám.Vas-mûszaki Kereskedõ
M
Az érettségi elõny... Ezt irják az álláshirdetésekbe, de a legtöbbször csak azért hogy ne jelentkezzen boldog boldogtalan.... Mellesleg érettségim is van... Szakközepes... De nincs az a pénz amiért megérné hajnalban felkelni és estig robotolni. Inkább élek abból amibõl tudok!! Van olyan jó mint a havi fizo.. Hülyék mindig lesznek és szélhálmosok is!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!