Találatok a következő kifejezésre: Erettsegi nelkul lehet (43 db)

érettségi nélkül lehet vinni valamire? Hülyeség lenne szakközépről átiratkoznom szakmunkásba?

9.es vagyok, idén lettem középsulis és most a szakközepes részén vagyok és azon gondolkozom hogy átmegyek a szakmunkás részre, nemtom miért de valahogy jobban tetszik.. egyébként vendéglátás idegenfogalmon vagyok, nagyon hülyeség lenne átmenni szakmunkásba? lehet vinni valamire érettségi nélkül?

Legjobb válasz: Szerintem hülyeség lenne átiratkoznod. Egy érettségi ma már szinte természetes, érettségivel is rendkívül nehéz ma vinni valamire, anélkül pedig szinte lehetetlen. Szakmát érettségi után is tanulhatsz! Késõbb valószínûleg megbánnád, ha nem érettségiznél le!

Szerintem hülyeség lenne átiratkoznod. Egy érettségi ma már szinte természetes, érettségivel is rendkívül nehéz ma vinni valamire, anélkül pedig szinte lehetetlen. Szakmát érettségi után is tanulhatsz! Késõbb valószínûleg megbánnád, ha nem érettségiznél le!

Érettségi nélkül lehet kávézóm?

Nem én dolgoznék benne, csak vennék egy épületet a város központjába, felújítanám, berendezném meg ami kell és felvennék dolgozókat. Úgy tudom, hogy tulaj lehetek érettségi nélkül is, de a szomszédom azt mondta, hogy nem. Akkor ez most hogy van?

Legjobb válasz: Tulaj lehetsz, de üzletvezetõ nem, mert ahhoz üzletvezetõi végzettség kell, amihez meg érettségi. Nha már most, ha a szakmához meg nem értesz, akkor nagyon könnyen kiforgathatnak az alkalmazottjaid.

Tulaj lehetsz, de üzletvezetõ nem, mert ahhoz üzletvezetõi végzettség kell, amihez meg érettségi. Nha már most, ha a szakmához meg nem értesz, akkor nagyon könnyen kiforgathatnak az alkalmazottjaid.
A kérdező hozzászólása: Csak olyat vennék fel, akiben megbízok. Ha nem én vagyok az üzletvezetõ csak a tulaj, jön be nekem is valamennyi pénz? Lesz hasznom belõle, vagy csak annyi, amennyibõl fenntartom a helyez és fizetem az alkalmazottakat?
Ha te vagy a tulajdonos akkor neked is van hasznod. Érettségit azért nem ártana megcsinálnod, aztán meg megcsinálni az üzletvezetõit, mert azért nem árt ha értesz a dolgokhoz. Olyan alkalmazott pedig nincs, akiben 100%-ig meg lehet bízni. Rokont pedig nem szabad felvenni, ez aranyszabály! Üzletet nem szabad a magánélettel keverni.
Vagy van haszon, vagy nincs! Attól függ, hogy mennyire megy a hely. Az is lehet, hogy folyamatosan tolni kell bele a pénz, hogy ki tudd fizetni a költségeket.

Érettségi nélkül lehet valaki tűzoltó?

Legjobb válasz: Az érettségi alapkövetelmény.

Az érettségi alapkövetelmény.
NEM
Ne írjatok butaságot! Lehet szakmunkással is tûzoltó! De ott a karrier meg is áll neki. Mert csak beosztott tûzoltó beosztást érhet el. (Legalacsonyabb beosztas)
Az utolsónak ez hülyeség :) Apukám tûzoltó volt, nincs érettségije, még is fõnök volt... ez nem csak a végzettségen múlik hanem h mennyire végzi jól a munkáját. (elég késõn írtam de csak most találtam ezt a kérdést) ha még nem jelentkeztél tûzoltónak akkor a helyedben nem is jelentkeznék és nem is akarnék tûzoltó lenni. Pár éve még okés volt de már nagyon szar...


Érettségi nélkül, lehet ingyenes szakképzésre menni?

Szakiskolai végzettséggel rendelkezem (számítógép szerel?) van olyan INGYENES szakmai képzés ami nem igényel érettségit?

Legjobb válasz: Igen.

Igen.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem kérdezni, hogy hol van ilyenre lehetõség Budapesten...

Érettségi nélkül lehet menni bolti eladónak, ha megvan a szakma?

Nem rólam van szó, csak érdekl?d?m.

Legjobb válasz: Igen.

Igen.
ha jól tudom 19, de ez nem biztos.....
igen sooot penz nelkul... :(
A kérdező hozzászólása: és akkor ha jól értem , te szakma és érettségi nélkül mmentél ki dolgozni 18 évesen?
18. eletev betoltese elott torveny tiltja h kint dolgozz. Kulonbozo eus orszagbol jott baratom nem kapott semilyen _meg feketet se_ munkat mert nem voltak 18 evesek. en suti gyarban dolgozom miota 18 evesen kijottem mellette meg elvegeztem kint egy erettsegit es sikeresen felvettek az egyetemre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. Értem
Gyorséttermekbe felvesznek. de 22 év alatt alacsonyabb a minimálbér.
Ha szerencsed van fozhetsz kavet vagy takarithatod egy etterem vecejet. Bar teny, hogy ott jobban keresnel, mint mo-n
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm! és azt nem tudja hogy 17 évesen érettségi és szakma nélkül milyen lehetõségek várnak rám ? dolgozhatnék??
Az egész Egyesült Királyságban 16 év ennek határa.
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm
16-17 évesen már minden másodiknak gyereke is van.. Nem tudom mi a pontos törvény, de tény, hogy sok az egyedülálló és fiatal anyuka. (egyedülálló, hogy az állam tartsa el minél tovább :p )
A kérdező hozzászólása: azért köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: akkor gondolom h nehéz volt a kezdet. de sokra vitted és büszke lehetsz magadra :)

Erettsegi nelkul el lehet helyezkedni a szakacs szakmaban?

Most megyek kozepiskolaba, es egy szakiskolat neztem ki magamnak. Szakacs szeretenek lenni, es elvileg ott csak szakmat kapok. Az osztalyfonokom azt mondja, hogy nem fogok tudni elhelyezkedni, de egy baratnom ismerose, siman elhelyezkedett egy etterembe (erettsegi nelkul). Hogy is van ez?

Legjobb válasz: oda fogsz elhelyezkedni ahová csak akarsz, én fõiskola nélkül is bejutottam olyan helyekre ahová mások álmodnak..ismeretség kell...most meg saját vállalkozásom van... mit mondjak...? ha szereted ezt a szakmát, sokra viheted érettségi nélkül is lehet saját éttermed stb, hajóra bárhová bejuthaszt, a tudásodat fogják nézni nem a papirjaidat higgyél benne..és annak aki görcsösen ragaszkodik a papir formákhoz az igen is csak olyan helyekre fog eljutni ahová kérik... az osztályfõnök pedig egy régi beidegzett gondolkodásmóddal rendelkezik, a félelmei vezetik a legtöbb embert, és amiket a szülei és a környezete táplál belé.... érettségit pedig elvégezheted a szakácskodás közben is !!

oda fogsz elhelyezkedni ahová csak akarsz, én fõiskola nélkül is bejutottam olyan helyekre ahová mások álmodnak..ismeretség kell...most meg saját vállalkozásom van... mit mondjak...? ha szereted ezt a szakmát, sokra viheted érettségi nélkül is lehet saját éttermed stb, hajóra bárhová bejuthaszt, a tudásodat fogják nézni nem a papirjaidat higgyél benne..és annak aki görcsösen ragaszkodik a papir formákhoz az igen is csak olyan helyekre fog eljutni ahová kérik... az osztályfõnök pedig egy régi beidegzett gondolkodásmóddal rendelkezik, a félelmei vezetik a legtöbb embert, és amiket a szülei és a környezete táplál belé.... érettségit pedig elvégezheted a szakácskodás közben is !!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Sokat segítettél. ^^
örülök, hogy segithettem! igyekezz jó tanuló lenni, és szeretni a szakmád, és ha már szereted akkor jól is fogod csinálni, és aki már jól érti és müvésze a szakmának az bárhová eljut!!
Szakképzéssel is el lehet helyezkedni, fõleg olyan helyen, ahol nem feltétlenül azt nézik, hogy hány papírod van. Például ne rögtön Pesten keress munkát egy jobb étteremben. Vannak színvonalasabb vidéki éttermek is. Ahány helyen gyakorlaton voltam, a legtöbb szakács sima szakképzõt végzett. Vagy éppen közben csinálta az érettségit levelezõn.
Az ofõd valami elitista barom lehet. Menj nyugodtan szakiskolába, egy szakácsnak nem szükséges érettségi. Öcsém most végzett szakács suliban, neki sincs érettségije, és egy tök jó étteremben kapott munkát. Sokat számít, hogy hol leszel gyakorlati helyen, mert a jó és szorgalmas tanulókat sokszor ott tartják, ott adnak nekik munkát.
Ja, és érettségit utána is szerezhetsz, szakiskola után három év felnõttképzés estin vagy levelezõn, meg lehet csinálni (ahhoz jó, hogy késõbb esetleg saját éttermet nyiss, vagy nem is tudom, lehet, hogy még ahhoz sem kell).
Szia, a párom is szakács, 2 éve végzett és azóta dolgozik a szakmában, nincs érettségie. Nem feltétele a szakmának az érettségi hogy csak utána tanulhatnád..Viszont ennek ellenére ha jó akarsz lenni ahhoz sokkal több tudás kell mint egy érettésgihez, rengeteg kaja rengetek féle alapanyag és recept.. plusz a rendeléseket se mondják egy 30szor h egyszer megjegyezd :) De nagyon jó szakma, ha ehhez van kedved akkor bátran! Fiatal vagy még! Ha ez nem jönne be lesz még idõd arra h érettségizz esetleg mégtovább tanulj (hozzáteszem szakácsszakma után is tudod magad továbbképezni... akár mesterszakáccsá, akár különbözõ tanfolyamokon mixer, cukrász, stb.. vagy egyszerûen nyelvtanulás.. ki tudja lehet hogy szükséged lesz rá ha elõreléptetnek :) :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! :)

Kőműves szakmunkás bizonyítvánnyal, érettségi nélkül tovább lehet tanulni? Ha igen, akkor hol, milyen szakirányban?

Legjobb válasz: Fõiskolán/egyetemen biztos nem, mert ott az érettségi alapján rangsorolnak. Tanfolyamoknál meg a legtöbbhez szintén kell érettségi, de biztos lehet olyat találni amihez nem kell.

Fõiskolán/egyetemen biztos nem, mert ott az érettségi alapján rangsorolnak. Tanfolyamoknál meg a legtöbbhez szintén kell érettségi, de biztos lehet olyat találni amihez nem kell.
Sajnos egy-két OKJ-s szakmán kívül mindenhova kell az érettségi. Ha az megvan akkor lehet a legtöbb OKJ-s képzésre menni, illetve egyetemekre, fõiskolákra. Ha nincs érettségid ajánlom menj el estire (két év alatt megvan), utána pedig valami OKJ-sre (egy-két év). Persze ha van valami egyetemi képzés ami tetszene azt is érdemes megpróbálni, de oda neccesebb a bejutás. De nem szabad feladni!;)
én úgy tudom 10. osztályt kell végezned hogy a lgtöbb okj képzésre jelentkezhess.. egyetem, fõsuli, még a felnõttképzések is kilõve... viszont le tudsz érettségizni felnõttként is, 2 évet szánj rá és sok tanulás..:)

Milyen normális munkaköröket lehet érettségi nélkül is betölteni?

Mert sajnos még nincs meg.

Legjobb válasz: Egy barátnõm dolgozott már táskaboltban az Árkádban, szórakozóhelyen, ruhaboltban ugyancsak bevásárlóközpontban, mindezt érettségi nélkül. Persze jó lenne, ha meglenne, de nagyon fontos, hogyan tudod "eladni magad".

Egy barátnõm dolgozott már táskaboltban az Árkádban, szórakozóhelyen, ruhaboltban ugyancsak bevásárlóközpontban, mindezt érettségi nélkül. Persze jó lenne, ha meglenne, de nagyon fontos, hogyan tudod "eladni magad".
Még érettségivel se sokra mész, nemhogy érettségi nélkül. Milyen normális munkakörre gondoltál? Tesconál árufeltöltõ, gyárban pedig soron tudsz szerintem elhelyezkedni.

Érettségim nincs, de szeretnék szakmát tanulni, nagy vágyam hogy fogtechnikus legyek. Létezik olyan szakma amit el lehet végezni érettségi nélkül?

Illetve a munkaügyi központban valóban van olyan lehetőség hogy finanszírozzák az első szakmát? 25 éves vagyok, és egyedül maradtam fiatalkoromban, így dolgoznom kellett, nem sikerült letennem az érettségit. Jelenleg is dolgoznék de hiába a sok tapasztalat, nem kapok munkát, ha nem tanulok. Milyen lehetőségeim vannak? Főként természetesen az anyagi helyzetemből kiindulva ingyenes képzések érdekelnek. Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: fogtechnikusi képzés 3 éves, de én úgy tudom,hogy mindenhol elõfeltétele az érettségi. munkaügyi központon keresztül nincs ilyen képzés, és csak 22. éves korodig lett volna ingyenes nappali tagozaton,és neked kellett volna fizetni a gyakorlati helyet (kb 300ezer/év). munkaügyi központon keresztül eladónõi, targoncavezetõ és hasonló kaliberû középfokú képzések elérhetõek. tehát olyan szakmák amikhez elég 8-10 osztály.

fogtechnikusi képzés 3 éves, de én úgy tudom, hogy mindenhol elõfeltétele az érettségi. munkaügyi központon keresztül nincs ilyen képzés, és csak 22. éves korodig lett volna ingyenes nappali tagozaton, és neked kellett volna fizetni a gyakorlati helyet (kb 300ezer/év). munkaügyi központon keresztül eladónõi, targoncavezetõ és hasonló kaliberû középfokú képzések elérhetõek. tehát olyan szakmák amikhez elég 8-10 osztály.
szerintem próbálj meg leérettségizni inkább. merre fele laksz?
A kérdező hozzászólása: IX. kerületben. Rendben, leérettségiznék, de kevés nagyon a fizetésem, ezért szeretnék gyorsan valamit amivel talán több pénzhez jutok, ráadásul egy nap 12-14 órát dolgozom éhbérért. 16 éves korom óta dolgozom, senki nem segít nekem, nincs aki támogatna. Ha el van tartva az ember úgy könnyû leérettségizni mikor még fiatal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!