Találatok a következő kifejezésre: Erdekel meg az h (16 db)

2 hét alatt le tudok adni 7kg-ot így? (Tudom, hogy nagyon gáz, jojóeffektus se érdekel, meg az h utána több jön vissza, de annak a 7kg-nak le kell mennie).

Reggeli: 1dl natúr 0.5-ös joghurt, elkeverve fahéjjal és egy banán belevágva. Tízórai: 1 alma Ebéd: Kínai üvegtészta wokban káposztával, gyömbérrel, újhagymával és répával 1 teáskanál olívaolajon megpirítva. Kb fél fej káposztára és 3-4 répára gondoltam, mert az azért eltelítene rendesen. Vacsora: 1-2 alma Közben egesz nap zöldtea, gyógytea, meg víz. Minden este sétálok 1 órát. Várom a véleményeket, de légyszi ne azt írjátok, hogy ez nem egészséges, mert én is tudom. Arra lennék kíváncsi, hogy mit ne egyek meg ezekböl, hogy mindenkeppen meglegyen a 7kg minusz 2 hét alatt. :S köszi.

Legjobb válasz: Nekem 2 hét sikerült 8 kilótól megszabadulnom és azóta sem jött vissza. Nem gondoltam volna, hogy ilyet tudok... http://www.vital.hu/themes/fogyi/fogyi_13nap1.htm ezt az étrendet követtem, igaz a bárány sült meg az ilyenek helyett én mindig párolt csirke mellett ettem. DE! Nem ettõl fogytam le 8 kg-ot, hanem hogy nagyon sokat mozogtam. Futás, biciklizés, felülés, fekvõtámasz, torna... Szóval nem lehetetlen, csak sokat mozogj mellé mert különben nem fog lemenni 7kg.

Nekem 2 hét sikerült 8 kilótól megszabadulnom és azóta sem jött vissza. Nem gondoltam volna, hogy ilyet tudok... http://www.vital.hu/themes/fogyi/fogyi_13nap1.htm ezt az étrendet követtem, igaz a bárány sült meg az ilyenek helyett én mindig párolt csirke mellett ettem. DE! Nem ettõl fogytam le 8 kg-ot, hanem hogy nagyon sokat mozogtam. Futás, biciklizés, felülés, fekvõtámasz, torna... Szóval nem lehetetlen, csak sokat mozogj mellé mert különben nem fog lemenni 7kg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Te mennyi kilóból dobtál le 8-at 2 hét alatt? Ùgy tudom, hogy többöl könnyebb leadni, mint kevesebböl. Èn 58kg vagyok és 170cm. Akkor sokat mozgok mellé, valszeg futás lesz meg sok séta, valamint otthon torna. Ùgy menni fog?
így is sovány vagy még ebbõl fogynál? -.-
Ilyen kis kezdõsúlyból szerintem közelít a lehetetlenhez.
súlyod jó, ha a cél hogy klasszabbul nézz ki, elég ha sportolsz.
Nem lenne jobb, ha szépen, lassan, egészséges táplálkozással meg sok edzéssel fogynál zsírból, nem pedig 2 hét alatt fogynál 7 kg-ot, ami izom+vízvesztéssel is járna? Mert hogy zsírból nem fogsz 7 kg-ot fogyni 2 hét alatt, az száz..Utána meg még szépen vissza is hízol egy csomót.Én a helyedben ezt elfelejteném, akármennyire is fontos lenne addigra lefogyni. Ja és az elsõ válaszolónak is gratulálok, hogy így kínozta magát ezzel a koplalással+még edzett is mellé..Hosszútávon nem épp a legjobb megoldás a szép alak elérésére meg megõrzésére. Egyébként meg nem hiszem, hogy kéne fogynod, fõleg nem 7 kg-ot.
hát igne 58 kilóból nehéz lesz 7kilót leadni. nekem 88 kg-ról sikerült 80-ra. De akkro sem voltam kövér mivel 185 magas vagy így a 88 se sok annyira sztm. 20/F
"Ja és az elsõ válaszolónak is gratulálok, hogy így kínozta magát ezzel a koplalással+még edzett is mellé..Hosszútávon nem épp a legjobb megoldás a szép alak elérésére meg megõrzésére. Egyébként meg nem hiszem, hogy kéne fogynod, fõleg nem 7 kg-ot." Hát barátom nem látod hogy nézek ki úgyhogy ne írj így semmit , mert hülyeséget...és nem szenvedtem, elsõ 2-3 napba kevés volt a kaja, de utána bõven elég volt. Azóta 81 kg vagyok, de ez már nem zsír hanem izom pluszba. Nem vagyok egy izompacsirta, de szerintem bõven jó. Ja és ez 2 évvel ezelõtt volt, ha szerinted ez akkora hülyeség volt, hogy lehet, hogy még mindig tartom azt a formát?

Az a bajom h a pasim megmondja nekem h milyen ruhában legyek. Nem szereti ha megnéznek. Ha visszaválaszolom h úgyis a tied vok, meg mondom h, hadd nézzenek, akkor azt válaszolja h legyél akkor meztelenül, kit érdekel? Mégis mit tegyek h megbékítsem?

Ezt nem szeretem mikor így "túlzásokba" esik, próbálok szépen beszélni vele, h pl.: cicanadrágban csak egyszer-kétszer lennék, és nem minden nap, akkor ki tud borulni, és azt hiszi h csak viccelek, pedig van mikor komolyan mondom. Erre már muszáj ráválaszolnom, h mikor farmerban vagyok akkor is megnéznek. el?re is köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: Hagyd ott még nem lesz túl késõ!!! Elõbb utóbb össze fog verni még a boltba sem mehetsz el! Menekülj az ilyen vadbaromtól!

Hagyd ott még nem lesz túl késõ!!! Elõbb utóbb össze fog verni még a boltba sem mehetsz el! Menekülj az ilyen vadbaromtól!
A kérdező hozzászólása: kedves 10. válaszoló! sajnos próbáltam....még nagyobb vita lett belõle.
A kérdező hozzászólása: utolsónak: úgy látszik nem vagyok egyedül 16:06os! köszönöm a felvilágosítást! van egy szövetkabátom leér a térdemig és megpróbálok beszerezni a télre egy szürke cicanadrágot!
Utolsó voltam -cicanacit én is hordok csizmával és szûk fazonú bõrkabáttal :P
Az én férjem ugyanilyen és ma ujságolta hogy a horoszkopja is megírta hogy a párját birtokolni akarja. Hosszú távon rohadt idegesírõ nem tárgy vagyok!!! 9éve vagyunk eggyütt néha nagyon besokkalok. Miért ne mehetne az ember csinossan a játszótérre vagy a munkahelyére??? Nem plázacicás vagyok, de idegesíti ha mások megnéznek. Olyan szintig jutottunk hogy már a hozzászólásaim is lenyomozza tehát itt nem anonim vagyok :( Attól hogy szûltem 2 gyereket nem fogok zsákot magamra húzni :( Eljárok futni nem költök magamra sokat, sminkelni sem szokom magam ...
DE ez pont, harsány öltözködés :-) A fekete pirossal, az nagyon harsány és kihívó szín páros, fõleg ha nincs lágyabb szín, ami enyhítené a kontrasztot, pl szürke. Cica naci csizmával, és bõrdzsekivel kihívó. Mindegyik egyenként is tud az lenni fazontól függõen, de ez így együtt halmozottan az. Ugyan az mint a színeknél, nincs semmi ami enyítené az összahtást, legalábbis nem említetted. bõdzseki mindig is harsányabb volt mint egy szüvet kabát, mégha a fazonuk ugyan az is lenne. Persze nem feltélenóül értem ezt negatív értelemben kihívónak (tehát nem gondolom hogy ez k-s lenne), de mindnekinek más üti meg a mércét. barátod erre érzékenyebb. Ahhoz hogy nõies bájaidra vond az emberek figyelmét nem kell feltétlenül köldökig kivágott felsõben és popsi villantós szonyában flangálni. Elég a szín és a tapadós szabás. És ez a úgy tûnik a barátodnak nem tetszik. Talán elég lenne kevéssé erõs szín összeállítást választani.
Akkor engedd el a füled mellett a hisztijét, és viselj, amit te akarsz.
Hagyd ott, ez rosszabb lesz. A végén a házból se enged ki, dolgoznod se kell, mert fél, hogy beszólnak, elcsábítanak. Egyik ismerõsöm így járt...
A kérdező hozzászólása: Kedves 6os kommentelõ! Hogy értetted az "idiótákat"? Kedves 7es kommentelõ: Már 3 és féléve együtt vagyunk, tehát nem akarom elhagyni, csak mit mondjak neki, hogy jobban meggyõzném? és természetesen hosszú felsõre gondoltam, de így se szeretné. :) Kedves többi kommentelõ! Köszönöm a válaszaitokat! :)
Szerintem szabadúlj meg tõle amig nem késõ! Idõvel még több "parancsa" lesz és teljesen rádtelepszik. Nem lehet majd egyetlen önálló gondolatod sem. Teljesen a tulajdonának, rabszolgának fog tekinteni. Addig menekülj amig nem késõ!
A cicanadrágot hosszabb fölsõvel illik fölhúzni, nem egy sima pólóval. Egyébként lehet, hogy igaza van, hogy nem kéne mindenkinek kelletni magad. Attól még nem feltétlen kell otthagyni õt, hogy megmondja a véleményét az öltözködésedrõl. Ekkora idiótákat...
A kérdező hozzászólása: elsõ kommentáros: köszönöm a tippet, meg tudom magam védeni, mellesleg 3 és féléve együtt vagyunk soha nem bántott. :) második kommentáros: fekete csizmára, fekete cicanadrágra, hosszított piros, rövid ujjú felsõre, alatta fekete hosszú ujjú, és fekete bõrdzseki. nem hinném h túl harsány
kedves 2.kommnetelõ a cicanadrág és a harisnya közt elég nagy külömbség van azért..a harisnya ara való hogy ruhával hord a cicgatyát bámivel felveheted..:)
a saját tulajdonának tart, hagyd ott..nem érdemel meg: nõ vagy, szeretsz csinosan öltözni, és jo érzés mikor más szerint is az vagy:) hagyd ott van még több millió pasi:)
Cicanadrágot, hosszú combig érõ felsõvel illik hordani, mert olyan mint egy harisnya, azt sem nadrágként hordod. De lehet azért néznek meg mert harásányan öltözöl és nem feltéltenül kihívóan. erre nem gondoltál még?
Elõbb-utóbb mindenki megunja a dühöngést, ha látja, hogy nincs közönsége.

Miért van ez? Miért van az, h megtetszik egy lány, és ha már közel kerülök hozzá már nem érdekel annyira mint mikor még próbáltam összejönni vele...

Ez az utóbbi id?ben 2 csajnál is volt és nemtom mi van velem... 15/F

Legjobb válasz: Veled egyidõs lány vagyok. Az elõzõ 1-2 évben velem is így volt. Megtörtént az elsõ csók és már nem is érdekelt a srác:):D Szerintem ez így teljesen normális, vadászszellem... Aztán majd lesz valaki, akibe beleszeretsz és érdekelni fog a késõbbiekben is:D velem igy törént

Veled egyidõs lány vagyok. Az elõzõ 1-2 évben velem is így volt. Megtörtént az elsõ csók és már nem is érdekelt a srác:) :D Szerintem ez így teljesen normális, vadászszellem... Aztán majd lesz valaki, akibe beleszeretsz és érdekelni fog a késõbbiekben is:D velem igy törént
A kérdező hozzászólása: hmm lehet hogy igazad van! :)
A kérdező hozzászólása: köszi elolvastam, hát jó tudni h ezzel nem csak én vagyok így! :)
Mert nem a birtoklás, hanem a szerzés az öröm :D
sztem fiatalok vagytok, régen énis ilyen voltam :) késõbb nemlesz ez higgyétek el :P 21/L
az idõ múlásával rájössz hogy neked egy komoly baránõ kell :) szerintem most ne kötelezd le magad ha így érzel mint most, hanem csak randizgass stb amihez kedved van és késõbb ugyis jobb lesz találsz majd valakit :) tapasztalatból mondom mondjuk én lány vagyok és már majdnem 18 és most eljutottam arra a pontra hogy lekötelezzem magam, mert eddig én is azzal küzdöttem amivel te .. szóval lesz ez még jobb is hidd el ;)
A kérdező hozzászólása: kösz mindenkinek! :)
A zsirleszivast tudnam javasolni, mas modon ez kivitelezhetetlen.
A kérdezõ privátja az elsõ válaszra: "Nem is tudod h mit miért kérdezek, de sértõn bunkót válaszolni azt igen.Intelligens ember lehetsz az már biztos" Igen, te biztos, hogy intelligensebb vagy. Pont azért kérdezel ilyen értelmeset. NEM számít, hogy milyen okból akarsz lefogyni, mert az nem változtat azon a tényen, hogy LEHETETLEN, amit akarsz. Nem csak egészségtelen, hanem kivitelezhetetlen. Akárhány privátot írsz, akkor is az marad. Csak a fenti "javaslatok" valamelyikével tudsz megszabadulni ennyitõl ilyen rövid idõ alatt. Zsírleszívás, amputáció és hasonlók. Tarthatod ezt sértõnek, bunkónak, aminek csak akarod... attól még nem fogsz a szájízednek megfelelõ megerõsítõ választ kapni, miszerint ez elérhetõ, mert nem. Miért is? Mert 20 kilónyi zsírtól kb. 9000*20 kcal elégetésével lehet megszabadulni. Erre kitûztél 5 hetet (35 nap), azaz napi ~5142 kcal-nyi kalóriadeficitet kellene elérned. Ezt hogy érhetnéd el? Mondjuk úgy, hogy 35 napig nem eszel SEMMIT és még mellette napi 5-6 órát 15 km/h-s sebességgel futsz (=75-90 km naponta). Megvalósítható szerinted?
"Csak azt ne h egészségtelen és h lehetetlen." Pedig az. :D Vágd le mindkét lábad, az talán elég lesz hozzá!
Vágd le a karjaid, vagy lábaid. Máshogy 5 hét alatt lehetetlen 20 kg-ot leadni. Amúgy gondolom nem 5 hét alatt jött fel az a 20as, de jó lenne ennyi idõ alatt leadni...
5 hét alatt nem lehet egészségesen ennyit fogyni...Páromnak három hónap alatt sikerült (mozgott is rendesen), rajta nagyon sok felesleg volt, így gyorsan megindult a fogyás.

Nagy baj az h 16 évesen engem még nem érdekel a csajozás meg iesmi?

Jó látom ha egy csaj tök jól néz ki meg ienek meg tetszik csak még nem érdekel ez az egész h most barátn?m legyen stb... ez nagy baj? Mert faterom mindig ezzel piszkál h mikor lesz már bn?m de én nem akarok! Meg van pár haverom is akinek csak a csajokon zsong az agya most akk nem vok normális vagy mi?

Legjobb válasz: Nem baj. Meleg vagy, és kész. :) Vagy csak félsz az egésztõl, és nem mered bevallani.

Nem baj. Meleg vagy, és kész. :) Vagy csak félsz az egésztõl, és nem mered bevallani.
A kérdező hozzászólása: volt már 1x bnõm de semmi se volt meg az oan semmilyen volt nem is akartam az egészet
Hat ha nm a b***** tarsadalmat fogod szaporitani akkor nem gond [xentem a faterod is ettol fel] : D
Ha aszexuális lennél, akkor nem zavarna, hogy aszexuális vagy. Értelemszerûen. :D Amúgy meg késõn érsz. Vagy csak szimplán túl igényes vagy, és még nem találtál olyat, aki megmozgat. Ez bizonyos szempontokból jó, másokból rossz.
Ha aszexuális lennél, nem érdekelne, hogy jól néz-e ki egy csaj, vagy sem. Viszont írtad, hogy látod, ha egy csaj jól néz ki, meg tetszik csak még nem érdekel. Szóval nem lehetsz aszexuális. Csak türelmes.
A kérdező hozzászólása: :S rem nem vok aszexuális ezt honnan lehet tudni? vagy mitcsináljak h ne legyek az?
Lehet csak késõérõ fajta vagy de lehet hogy aszexuális. http://hu.wikipedia.org/wiki/Aszexualit%C3%A1s
Az én fiam 19 lesz és még én sem tudok csajokról. Csak a motorozás érdekli!
A kérdező hozzászólása: biztos nem :P
A kérdező hozzászólása: hát én nem hiszem h meleg vok mert a fiúk egyáltalán nem tetszenek úgy! jó több fiú haverom van mint csaj de sztem ez nem aszt jelenti
ilyesmi, ilyenek, akkor, vagyok. Köszönöm.
Nem baj. A maiak túl korán kezdik. Különben is, ha majd elkezd érdekelni akkor csajozol. Ez nem kor kérdése. Ne engedj a nyomásnak, csak ha tényleg akarod.
A kérdező hozzászólása: nem érdekelnek a fiuk se szexel kapcs :P
Nyugi, ez tök normális. Senki sem egyforma, van akinek már 12 évesen a csajokon jár az esze, van akit ez nem érdekel 20 éves koráig. Nézd meg a jó csajokat, meg minden, de ha nincs hozzá kedved, nem kell barátnõt szerezni csak azért, hogy legyen. Apád meg szerintem csak viccel. Ha nem, viselkedhetne érettebben. És nyugi, tök normális vagy. Ha 30 évesen se érdekelnek a csajok, az már picit fura, de még az se baj. Habár, ha megnézed õket, kizártnak tartom, hogy ne érdekeljenek a jövõben.
Ez egyáltalán nem baj. De ugye a fiúk sem érdekelnek?
Töröld le azt a paladint és minden megváltozik!

Erdekel meg vkit az h bűn a házasság előtti szex?

én 17 vok,még sz?z,2évvel ezel?tt még azt terveztem h a nászéjszakámon lesz az els?.hát ma már el?bbre tervezem,de még mindig akadályoz,h tudom,b?n!lehet h túl vallásos nevelésban részesültem.de régebb büszkék voltak a n?k,ha sz?zen mentek ferjhez.s most?régebb a fehér menyasszonyi ruha az ártatlanság szimbóluma volt...v ha legalabb a "mai fiatalok" nem tudnak a nászéjszakájukig varni,legalább miert nem várnak 16éves korukig?!miert kell 13 évesen nekifogni?!elhiszem h kivancsisag,de akk is!meddig fog ez fajulni?érdekel a véleményetek!

Legjobb válasz: Abban igazad van, hogy fajul a világ, viszont szerintem egyáltalán nem bûn házasság elõtt szexelni. Manapság ezt ki tartja be? Biztos vannak még olyanok, de egyre kevesebben. A szex nem bûn, hanem természetes dolog, egyfajta élvezetforrás, amivel semmi gond, mindaddig, amíg valaki felelõsségteljesen teszi.

Szerintem ezt csak magadban tudod eldönteni, úgy értem, ha TE bûnnek tartod, akkor hiába minden szó itt, mert ha el is veszted a szüzességed a nászéjszakád elõtt, nem hiszem hogy élvezni fogod, sõt utána még bûntudat is gyötörhet stb.! Mondjuk én is 17 vagyok, és én mostanában vesztettem el, viszont nem vagyok vallálos, így engem ez nem gátolt. A szexet egy normális, természetes, örömszerzõ cselekvésnek kéne felfogni; nem aljas állati ösztönnek. Ez az én véleményem, de szerintem nem segít ^^
Abban igazad van, hogy fajul a világ, viszont szerintem egyáltalán nem bûn házasság elõtt szexelni. Manapság ezt ki tartja be? Biztos vannak még olyanok, de egyre kevesebben. A szex nem bûn, hanem természetes dolog, egyfajta élvezetforrás, amivel semmi gond, mindaddig, amíg valaki felelõsségteljesen teszi.
Nekünk lelkészünk nem épp így magyarázta a "Ne paráználkodj" parancsolatot, de minden értelmezés kérdése. Bûnnek nem bûn a házasság elõtti szex, ha nem fûvel-fával szerintem - és ez még bõven belefér a "Ne paráználkodj!"-ba. Egyébként akaraterõ kérdése: Ismerek olyat, aki kibírja...
ez a szûzen férjhez menés dolog csakis kizárólag az örökösödés miatt alakult ki, köze nem volt az erkölcshöz meg ilyen hülységekhez.
Buta vagy, válaszadó. Az ember nem engedelmeskedhet az ösztöneinek. Nem lehet ezzel magyarázni, akkor emberek öldösése sem lenne bûn, hiszen a rivalizálás ösztön, és túlnépesedett fajnál teljesen normális a gyilkosság, kannibalizmus. Kedves kérdezõ, elõször tanulj meg írni. Azt hiszem, az fontosabb, mint hogy szûz vagy-e a nászéjszakán. Valóban nem üdvös, hogy ha sok kis hülye lány "elkurvul", de azzal semmi baj nincs, ha nem a nászéjszakán derül ki, hogy mi is a helyzet. Manapság már a nõk is mozoghatnak az ágyban, így a teljesen más a szituáció.
Én teljes mértékben megértelek anyukám is a nászélyszakályán vaszítette el a szüzességét de sajnos már a mai válágban ez sokkal elõrébb tolódott!!!!!! Szarintem nem olyan nagy bûn mintha pl egy bankot rabolnánk ki!!!!
Engem érdekelne hogy miért bûn...? Mármint, ki mondja meg hogy mi a bûn? Az egyház? És embereket elégetni nem bûn? Az isten? Nekem semmi ilyesmit nem mondott. Vagy ki? Az ember természetes állapota, hogy amint ivaéretté válik, igyekszik szexuális kapcsolatot létesíteni. Ösztönnek is nevezik. Ha "bûn" akkor a "teremtõ östen" miért nem frissít biost az embereken? Valakivel akarata ellenére közösülni, illetve úgy gyereket csinálni, hogy nem fogjuk tudni normálisan felnevelni, na az probléma. De hát ugye a gumigyárak dolgoznak... Mellesleg, miért mindig a vallásos félrenevelésben részesült dolgozóknak van minden szexuális baja? A vallásos félrenevelés nem bûn? Csak kérdezem.
Kedves kérdezõ. Nem, te nem tudsz helyesen írni. Olyan szavak nem léteznek, hogy "vok", "h". SMS-ben oké, mert ott spórolni kell, de ez egy fórumszerûség, legyünk igényesek és magyarosak. Háttal nem kezdünk mondatot, nagy betûvel viszont igen. A központozással is gondjaid vannak, és írásjelek után szóközt hagyunk. Amúgy kaptál választ a kérdésedre, minden egyes vélemény egy-egy válasz arra, hogy az adott embert érdekli-e a dolog. Olvasni sem tudsz, nem csak írni...
A kérdező hozzászólása: Orulok, hogy van meg aki igy gondolkodik:)
Nem vagy marslakó, csak ritkaság :) ) Az én feleségem is 28 éves koráig szûzen várt rám, és én ezt egy nagyon nagy ajándéknak vettem tõle, és szomorú voltam, hogy nem tudtam ugyanazt adni neki. (Én nem voltam hívõ fiatalkoromban, csak õt megismerve tértem meg.) Sajnos az emberek begyöpösödöttnek, prûdnek és bigottnak képzelik azt, aki megpróbálja a szexualitását is Isten parancsai szerint megélni. Pedig a Biblia egyáltalán nem prûd. Az Énekek Éneke például egy csodaszép erotikus költemény, és dicséri a házastársak egymás iránt való szerelmét. http://www.apologia.hu/xtianity/sexualethics.html
Végre egy ember! Én is úgy érzem, hogy marslakónak számítok a mai világban csak azért, mert a férjem lesz az elsõ és egyetlen, akit ennyire közel engedek. 1.sorban nem azért, mert bûn lenne, hanem azért, mert a szexualitás nem játékszer, hanem a teljes egyesülésnek az eszköze, és én 1 emberrel szeretnék csak összeolvadni. Hála Istennek olyan társat kaptam, aki nemcsak elfogadja, hanem tiszteli is bennem, hogy õérte vártam, neki készítettem magam, mint ajándékot. (3 hét múlva esküvõ! Juppié!) Úgyhogy szerintem kitartás, meglátod, milyen sokat nyersz a türelemmel, várakozással! Drukkolok!
Kedves válaszomból idézõ válaszadó! Nem fogom jellemezni a személyiséged, de csak azért mert itt a kérdés megválaszolása a lényeg. Szép dolog az egyház összeomlására várni, kérj meg pár embert, hogy csatlakozzanak hozzád, mert sajnos akadna jelentkezõ. Tisztában vagy a házasság fogalmával te egyáltalán?..Abból amit írtál tisztán kiderül, hogy nem-javaslom, hogy ne legyen az ez ember aki hozzádmegy vagy elvesz mert akkor vagy nagyon naiv vagy olyan romlott mint te. Nem csak ateista vagy hanem érthetelen is. Tudod a két test egyesülése nem csak a sexet jelenthetia . Nem?.bocs. Igen te vagy a hibás mert nem érted. Azt is elmondom mi lesz ha „vége” egy esküvõi misének-Esküt tesznek- úgybizony, had ne idézzem az esküvõn elhangzós esküt mert talán van annyi csöppnyi agyad, hogy emlékezz rá. Azt meg amit a házasság elõtti „dolgokról” mondtál nem is jellemezném-szánalmas. Nem a középkori öröklõdés a lényeg!-de te ezt nem értheted mert eddig terjed az inteligenciád a házasság elõtti tankolásig.Szerinted ezzel vicces voltál?-szerintem egyszerûen nevetséges. A sex igenis szaporodás céljából van az egy dolog, hogy a világ mit tett vele-és én sem azt mondtam, hogy fogadjon mindenki szüzességet házasság elõttlSajnos ezt nem sikerült idézned. Végül pedig örülök annak, hogy talán egy mondatomat megértetted.
(Az idézgetõsnek )Te mocskos cigány! Tartogasd a szánalmas véleményed a kúrva anyádnak! Látszik hogy nem vagy magyar hanem valami koszos indiai vendégmunkás! Az ilyen hitetlen köcsögöknek nincs helyük az országban takarodj vissza oda ahonnan jöttél te szánalmas tetû! !"reményem, hogy még láthatom az egyház összeomlását" Anyád omoljon össze végelgyengülésben te paraszt! Én meg azt remélem hogy látom majd azt ahogy az összes hozzád hasonló cigány vadbarmot kitoloncolják oda ahova valók és majd ott okoskodhatsz te köcsög!!!!!
Régen sem volt divat szüzen férjhez menni, csak ezt akkor jobban titkolták. Attól is függött a dolog, hogy melyik társadalmi réteghez tartozott az illetõ. A puskini Oroszországban az alsóbb rétegeknél a lányok a házasságukig azzal feküdtek le, akivel akartak, viszont a házasság után szigorúan hûségesek voltak. Ezzel szemben a felsõbb rétegeknél a házasságig szûzek maradtak, utána viszont nyilvánosan szeretõt tartottak. A reneszánsz Itáliában a férjek szerzõdést kötöttek a feleség szeretõjével, gyakran nagyon jó viszonyt ápoltak. Még számtalan példát hozhatnánk... A modernebb gondolkodású nagyszülõk (párom mamája) is azt mondják, jobb, ha ilyen téren is gyûjtünk tapasztalatot a házasság elõtt. Én azt nem értem amúgy ebben a vallásos nevelésben, hogy miért jó, ha teljesen elfojtják a szexuális ösztönöket, csoda, hogy késõbb minden gondjuk lesz a szexszel?
Röhej, de így igaz: az ószövetségi értelmezésben a "Ne paráználkodj!"-parancsolat pusztán annyit jelent, hogy ne csináld a háziállataiddal (!) és a saját nemedbe tartozókkal... Hogy miket meg nem tud az ember az egyetemi mûveltségi kurzusokon. :P Kedves Kérdezõ! Vannak dolgok, amiben igazat tudok neked adni, pl. hogy régebben a nõk büszkébbek voltak, és nem dobták oda magukat csak úgy, a semmiért... Azt hiszem, sokan tanulhatnának a régiektõl, gondolok itt azokra, akik sokévi együttélés vagy akár gyerekek szülése után is ezen az oldalon nyavalyognak, hogy miért nem akarja õket a pasijuk feleségül venni. Hát pont azért nem, mert elsõ szóra odadobták magukat a pasinak koncként! Az ilyen nõ nem is méltó a tiszteletre szerintem... Amiben nem tudok veled egyet érteni, az a vallás belekeverése. A Biblia teli van szaftosabbnál szaftosabb házasságtörési és egyéb, kizárólag szexrõl szóló sztorikkal, de valahogy ezt a vallások elsunnyogják... Gondoljunk csak Ábrahám és Sára, vagy Jákob és Ráhel történetére. Éppen ezért mondom, hogy a vallás nem más, mint képmutatás: az ember nem tudja levetkõzni az igazi természetét. Egy teljesen másik, immár modern szempont, miért is hasznos a házasság elõtti nemi élet: rengeteg házasság megy szét azért, mert a felek nem értik meg egymást szexuálisan. A középkorban válóok volt a férfi impotenciája: miért kell elõbb összeházasodni ahhoz, hogy ez kiderüljön? Ez egy nagyon sarkalatos példa volt, de tényleg sok múlhat ezen...
Én is - így nem nekem kell ezzel szivatnom magam...
A jegyesoktatáson a papunk azt mondta, hogy a "ne paráználkodj" annyit jelent, hogy csak az élményért ne feküdjünk le mindenkivel, akivel kedvünk tartja. Sokak azt mondják, hogy persze, a katolikus vallás azt mondja, hogy csak gyermeknemzés céljából, blablabla... Erre is azt mondta a papunk, hogy nem teljesen így van, hanem mivel szeretjük egymást, ezért nem csak lelki szeretetnyújtás van, hanem testileg is szerethetjük egymást, persze normális határokon belül. Az esküvõnk római katolikus templomban volt, római katolikus pap tartotta, vagyis õk nem házasodhatnak, mégis így tanította. Arról, hogy régebben szûzen mentek férjhez az emberek, van némi véleményem. Természetesen sokszor elõfordult, de szerintem ez is egy olyan dolog, hogy hiába passzol két ember egymáshoz mindenben, ha ebben mondjuk nem. Egyébként már úgy is annyi praktikát hallottam erre vonatkozóan a régi idõkrõl, amikor még a nászéjszaka után ki kellett akasztani a "véres lepedõt" az ablakba, hogy még igazán utána sem olvastam, illetve azért a nagyszülõk és korosztályuk elmesélései alapján azért annyira nem volt mindenki szûz...
Hát ezelõtt kb 3 évvel én is úgy terveztem, hogy az elsõ majd csak a nászéjszakámon lesz...eltelt 1 év akkor , ár az volt a vélemnyem h legalább legyek 18 s utána fogok ezen gondolkozdi, most már nem vok szûz, és 16 vok, szal sztem már nem naon tartja magát senki ahoz...
Meg kell vizsgálni azt a korszakot, és azokat a körülményeket, amikor az a bizonyos 10parancsolat oda lett adva az embereknek. Mózes hozta le a hegyrõl, 2-szer is, mert elsõ alkalommal az emberek Istennel szembeni "árulását" (bálványimádás...) látva dühében összetörte. Ez az Egyiptomból való kivonulás utáni idõben történt, hurrá, szabadok voltak ismét, és történt ez-az, a lényeg, hogy az emberek nem fogták vissza magukat hirtelen jött szabadságukban, és nem csak hogy házasság elõtt (sõt, nem is inkább ez volt a baj), hanem - mai szóhasználattal élve - fûvel-fával... Na, ez viszont ahogy ma is, akkor is - függetlenül a többnejûségtõl - probléma volt, és galibákat okozott, stb. És azt hiszem, nem kell bemutatni, ha az emberek nem fogják vissza magukat akármilyen területrõl legyen is szó, egymás ellen fordulnak idõvel, az pedig sose vezet jóra, és az ilyen fûvel-fával dolgokból még egészségi problémák is lehetnek - bár ezt lehet, hogy nem fogalmazták meg akkor, de biztos tudták, vagy észrevették.
Újat szerintem nem tudok mondani, el sem tudtam olvasni ezt a rengeteg választ, paff. De azért elárulom, 18 éves szûz fiú vagyok, úgy tervezem, és magabiztosan hiszem is, hogy házasság elõtt nem fogok szexelni. Ezzel a mai világban rendkívül nagy mértékû tisztelettel tudom megajándékozni leendõbelimet. Miért pazarolnám a szüzességem olyanra, aki nem is lesz a feleségem, legfeljebb egy múló kapcsolat... Nem érné meg.
én eleg fiatal vagyok(14!!), és meg nem is volt baratom de azt gondolom, hogy igenis ki kéne bírni legalább 16-17éves korig...de ha arra gondolsz h a mai róhanó világban a tinik szexuális vágyaik nem állnak meg, lassulnak le.tehát aránylag hamar elvesztik a szüzeségüket...az ha vallásosan neveltek jó, engem is így próbálnak nevelni.sztem nem az a baj, hogy téged vallásosan nevelnek, benned csupán megvan az hogy egy bizonyos ideig nem fekszel le egy fiúval sem...és az a fiú szeret igazán aki ki tudja várni azt a bizonyos idõt, és ebbõl kiderül h amelyik nem annak meg csak arra kellesz, hogy utána elmondhassa a haverjainak...sztem legalábbis!!!
http://christeens.hu/node/1238 lehet olvasgatni, idevágó topik... engem igenis érdekel...3 évvel ezelõttig abszolút nem érdekelt. aztán találkoztam Jézussal, aki megváltoztatta az életemet(ok, lehet ez 1eseknek bután hangzik) de hozzáteszem h elõtte semmilyen kapcsolatom nem volt kereszténységgel. és felnyílt a szemem. rájöttem, h a szüzesség az 1 ajándék, amit Isten készített el neked és a jövendõbelidnek, aki a házastársad lesz. a szex jó dolog. hisz minden, ami Istentõl van, az jó:) de megvan a maga helye. a házasságon belül. csak a mai világban inkább el kell veszteni a szüzességet, sem mint odaajándékozni vkinek..nagy különbség. ha "világi" fejjel gondolkoznék, nem tartanám bûnnek. de így hívõként látom a dolgok mélységét is... a veszélyeket és itt nem csak a nem kívánt terhességrõl, , esetleges betegségekrõl van szó, hanem a lelki sebekrõl is. minden 1es szexuális kapcsolat 1 köteléket hoz létre közted és a partnered között.... a biblia valóban azt mondja h ne paráználkodj...és ebbe nem csak a házasságtörés tartozik bele.. mondja az is, h aki kívánsággal tekint 1 asszonyra már paráznaságot követ el vele szívében....illetve azt is h a férfi ezért elhagyja apját és anyját, ragaszkodik a FELESÉGÉHEZ, majd lesznek ketten 1 testté
Az igazság az, hogy bûn a házasság elõtti szex még annak ellenére is , hogy ma már szinte-tisztelet a kivételnek-senki sem tartja be.Nagyon nagy tiszteletet érdemel ki az aki megtartja a szüzességét házasságáig.Egy vallásos embernek ezért iparkodnia kell.Tény, hogy nagyon nehéz a megtartása de ha nem tartod be akkor sem dõl össze a világ....
BÛN-E A HÁZASSÁG ELÕTTI NEMI ÉLET? Válasz: Igen, a házasság elõtti nemi élet súlvos bûn. Magyarázat: A paráználkodás (fornicatio) két ember házasságon kívüli testi egyesülése: „Létezik szabad kapcsolat, amikor egy férfi és egy nõ nem hajlandó jogi és nyilvános formát adni kapcsolatuknak, amely a szexuális intimitást is magában foglalja. (...) A kifejezés különbözõ helyzeteket takar: vadházasságot, a házasság elutasítását úgy, ahogy van, a hosszú távú elkötelezettség vállalásának képtelenségét. Ezek a helyzetek gyengítik a házasság méltóságát; lerombolják magáról a családról alkotott fogalmat; gyengítik a hûség értelmét. Ellentétesek az erkölcsi törvénnyel: a nemi aktusra kizárólag a házasságban kerülhet sor, azon kívül mindig súlyos bûnt jelent és a szentáldozásból való kizárást" (KEK 2390). A protestáns felekezetek teológusai is általában osztják a katolikus álláspontot (pl.): „A következõ tétel kizárólagos felfogása szöges ellentétben áll korunk erkölcsi felfogásával. Mondjuk ki kertelés nélkül: a Biblia a »porneia« — általa használt kifejezés a meg nem engedett kapcsolatokra — kategóriába sorolja nem csak a tulajdonképpeni perverziót (ahogy a szexológia nevezi), nem csak a házasságtörést (a házasságon kívüli nemi kapcsolatot, amikor az egyik fél házas), hanem a nem házas személyek kölcsönös megegyezéssel létrejött szexuális kapcsolatát is, többek között a házasság elõtti kapcsolatot" (Dr. Henry Blocher professzor). A nemiség kérdését rendezni kell az ifjúkor házasság elõtti éveiben is. Problémát jelent, hogy míg a biológiai érés egyre hamarabb elkezdõdik (akceleráció), addig egyre inkább kitolódik a házasságkötés idõpontja, és ezzel egy idõben a szellemi-erkölcsi nagykorúsodás folyamata lelassul (retardáció). A jelenséget tovább nehezíti, hogy a közfelfogás a házasság elõtti nemi kapcsolat legitimitását a biológiai érettségben határozza meg. Korunkban már a puszta tilalom nem elegendõ, meggyõzõ érvelés kell annak alátámasztására, hogy a teljes személyi odaadás megköveteli a házasságot; a nemi odaadás az ember totális és végleges kötöttségét, az állandó együvétartozást és a hûséget. II. János Pál szerint „Az egyetlen »hely« azonban, ahol ez az önátadás a maga teljes igazságában megtörténhet, a házasság, vagyis a házastársi szeretet szövetsége: az a tudatos és szabad választás, amellyel a férfi és a nõ fogadják egymást az életnek és a szeretetnek abban a bensõséges közösségében, amelyet Isten maga határozott meg számukra, s amely csak ily módon mutatja meg a maga eredeti tartalmát. A házasság intézménye nem a társadalom vagy egy tekintély törvénytelen beavatkozása, nem is egy külsõség rákényszerítése, hanem a házastársi szerelem szövetségének belsõ igénye, amely nyilvánosan egyetlennek és kizárólagosnak vallhatja magát, hogy így legyen hûséges a Teremtõ Isten tervéhez” (Joan. Paul. II. PP. Familiáris consortio 11.) Ez az Egyház alapnormája. A többi a keresztény irgalom kategóriájába tartozik. Manapság sokan hol halványabb, hol erélyesebb kérdõjelet tesznek e felfogás mögé, ezért szükséges az egyértelmû állásfoglalás: A házasságkötést megelõzõ, vagy azt teljesen mellõzõ nemi aktus egyértelmûen bûn, amely súlyosan sérti az Isten által felállított erkölcsi rendet. Sõt: a házasság elõtti nemi aktus, a házassági szándéktól függetlenül, módosult értelemben vett házasságtörés. A monogámia enyhítõ, de nem felmentõ körülmény. Az Isten 6. és 9. parancsolata tiltja a paráználkodást, illetve a házasságtörést. De ahogyan nemcsak azt nevezzük szentségtörõnek, aki pl. bûneit meg nem bánva, hiteden módon veszi magához az Eukarisztiát, hanem azt is, aki azt gyalázza vagy méltatlanul kezeli; ugyanígy nemcsak azt nevezzük házasságtörõnek, aki már konkrét, fennálló házasságokat borít fel, hanem azt is, aki a házasság méltóságát sérti, s így annak létjogosultságát, szükségességét, s ilyen értelemben isteni eredetét megkérdõjelezi. Ezért kell a házasságon kívüli és így a házasság elõtti nemi aktust is, és mindent, ami a házasság szentségét sérti, analóg értelemben vett házasságtörésnek tekinteni. Azt a hozzáállást pedig, amely nem csak a már teljesen kibontakozott bûnt ítéli el, hanem azt is, ami oda vezet, a mi Urunktól, Jézus Krisztustól tanultuk (ld. Hegyi beszéd). A házasság elõtti szexualitás védelmében gyakran szokták felhozni azt, hogy éppen a házasság tartóssága érdekében olyannyira meg akarják ismerni egymást, amennyire csak az együttélés adhat lehetõséget. Populárisabb megfogalmazásban ez néha úgy jelenik meg, hogy „senki nem vesz próba nélkül cipõt.” Az ilyen álláspontra helyezkedõknek elkerüli a figyelmét, hogy a másik ember nem egy cipõ, melynek csak egy funkciója van, melynek teljesen a birtokosa vagyok, sõt kívánságomnak megfelelõen váltogathatom, vagy ha elhasználtam, lecserélhetem; illetõleg - ha már a kereskedelemben akarunk párhuzamokat keresni - értékesebb cikkeket (pl. ház vagy autó) szintén nem lehet egy éves használat után tetszõlegesen kifizetni vagy nemtetszés esetén az árut visszavinni. Ui. ha a házasságkötés elõtt is minden olyan állapot megengedhetõ, amely a házasságban magától értetõdõ (gyermekvállalás, szexualitás stb.), ugyan miféle többletet adhat még ez az ebben az esetben valóban csak bürokratikus intézmény? Úgy fog tûnni a mégis házasságra lépõknek, hogy a házassággal csak az élet terhei és a visszavonhatatlan döntés felelõssége szakadt a nyakukba, és semmi más. Ez pedig a házasságtól való ódzkodáshoz, majd annak elvi elutasításához fog vezetni, hiszen a szexuális örömszerzés az összeszokás, a közös élet kezdeti nehézségein való átlendüléshez nem nyújt segítséget, mert azokkal nem párhuzamos a másik testének felfedezésébõl származó öröm. így a házasság a bilincs szinonimája lesz, ami pedig biológiai katasztrófát von maga után, hiszen a házasságot mellõzõ együttélésekbõl számottevõen kevesebb gyermek születik, s ezért az ún. vadházasság divatja rövid úton vezet a társadalom elöregedéséhez. Az élettel való visszaélés az élet ellen hat. Az ember csak egyszer adhatja oda magát valakinek teljesen. Mi lesz, ha a másik, akinek végleges elkötelezõdés nélkül adta oda valaki a testét, meggondolja magát? Valóban nem kell-e számolni az emberek és az élet kiszámíthatatlanságával? Az elsõ komoly szerelem a legmaradandóbb, mindig viszonyítási alap marad. A szerelem pedig természeténél fogva a beteljesedésre törekszik, s teljességgel a testiségben realizálódik. Ha a visszavonhatatlan döntést követi a testi szerelem, akkor az elsõ szerelem élményét és maradandóságát nyújthatja. Kell-e hangsúlyozni, hogy mint minden igazán értékesnek, a szerelemnek is a felszabadító önlegyõzés adja meg a súlyát, mélységét és méltóságát? Nem éppen ez az ún. szabad szerelem vezetett-e a házasság mai leértékelõdéséhez, a széthullott családokhoz? S mindezeken túl, egyébként sem lehet csak (vagy legalábbis elsõsorban) a testiség alapján eldönteni, hogy kit válasszak életem társául, már csak azért sem, mert nincs semmi garancia arra, hogy aki most testileg megfelel nekem, az tíz év múlva is kielégíti majd ilyen típusú igényeimet: „Manapság sokan követelnek egyfajta »jogot a próbához« olyan esetekben, ahol a házassági szándék fönnáll. Bármilyen szilárd azok elhatározása, akik korai szexuális viszonyba kezdenek, az ilyen viszonyok »nem alkalmasak arra, hogy õszinteségben és hûségben biztosítsák egy férfi és egy nõ személyes kapcsolatát, és fõként, hogy e kapcsolatot megóvják a képzelgésektõl és a vak ösztönöktõk”. A testi egyesülés erkölcsileg csak akkor megengedett, amikor a férfi és a nõ között végleges életközösség jött létre. Az emberi szerelem nem tûri a »próbálkozást«. A személyek egymás közti teljes és végleges odaadását kívánja meg" (KEK 2391). Igazolás: A keresztény elv szentírási háttere: 1. „...de ha meg nem tartóztatják magukat, lépjenek házasságra!" (1 Kor 7, 9). - Radikális apostoli parancs, mely a házasságon kívül csak önmegtartóztatást ismer. 2. „A paráznaság veszélye miatt minden férfinak legyen meg a maga felesége, és minden asszonynak a férje" (1 Kor 7, 2). — Az Apostol tehát arra gondol, hogy aki nem él házasságban, az abban a veszélyben él, hogy helyzetébõl adódóan a nemi örömöt házasságon kívül keresi, vagyis az apostol szavai szerint paráználkodik. 3. Szt. Pál apostol számára nyilvánvaló követelmény, hogy az eljegyzett leány a menyegzõig érintetlen (intacta) „tiszta szûz" marad. Ez olyannyira evidens, hogy Szt. Pál a Krisztus és Egyháza közötti kapcsolat megvilágítására is felhasználja: „Ahogyan a leánynak tiszta szûznek kell maradnia az egybekelésig, úgy az Egyháznak is szeplõtelen tisztaságban kell várnia Krisztus dicsõséges eljövetelét" (2 Kor 11, 2). 4. ״... Ha azonban igaz, amit szemére vet és nem talált szüzességet a lányban, akkor vessék ki apja házának ajtaján, és a város férfiai kövezzék halálra, mert gonoszságot cselekedett Izraelben, és paráználkodott apja házában" (Deut 22, 20). - Ez az idézet mutatja be, hogy a szentírási törvény, melynek lényege a Tízparancsolat, mit ért a paráznaság (házasságtörés) alatt. A mondat egyértelmû: házasság elõtti nemi aktust (is). A második törvénykönyv ezen kívül több utalásban is szól arról, hogy a házasság elõtti viszonynak a törvény elé keU kerülnie, s noha ezek a törvények az Újszövetségben nem abszolút érvényûek, azért - fõleg ha többször is hangsúlyozottan visszatérnek - mint alapvetõ erkölcsi normákat, mindenképpen iránymutatónak kell tekinteni õket, ha fenn akarjuk tartani a két szövetség összetartozásáról szóló keresztény tanítást. 5. „Úgy bánt húgunkkal, mint egy paráznával" (Ter 34, 31). - Szichem ui. lefeküdt Dinával, Jákob leányával. Ezek ketten szerették egymást, s minél hamarabb össze akartak házasodni. Ettõl függedenül a sugalmazott író jóváhagyja a bosszúálló testvérek fent idézett kijelentését, noha magával a bosszúval - ti. Jákob fiai kiirtották Szichemet és városát - nem ért egyet. A szent szerzõ, aki a sugalmazás hatása alatt az isteni igazságot tévedhetetlenül közli, pusztán a lelki szerelemmel nem tartja igazolhatónak a testi szerelmet. 6. „Add hozzám feleségemet, mert letelt az idõm. Hadd menjek be hozzá!" (Ter 29, 21). Jákob jól ismerte határait, és csak a házasságkötésre való tekintettel kérte Lábántói az engedélyt, hogy »bemehessen« Ráchelhez. 7. „Nem szabad ilyet tenni Izraelben, ne tégy butaságot, ... szólj csak inkább a királynak, õ biztos nem fog megtagadni tõled" (2Sám 13, 12). így szólt Támár, aki nem vonakodott volna az Amnonnal kötendõ házasságtól és az azzal járó szexuális viszonytól, mégsem volt hajlandó szüzességét házasságon kívül odaadni, s Amnon erõszakhoz folyamodott. De hogy nem pusztán a kor követelménye, vagy Támár személyes döntése volt a szüzesség házasságig tartó megõrzése, hanem a kinyilatkoztatásra támaszkodó társadalmi konvenció, azt az bizonyítja, hogy a Biblia Amnon vágyát lehetetlenségként és illetlenségként kommentálja (ld. 2 Sám 3, 2).
A szexnek két fontos feladata van- gyereknemzés és örömszerzés. De mind a kettõ a házastársak feladata! Ne vezess kocsit ha még nincs jogosítványod. Így van ez a szexel is.
...sõt, néha még a következmények ellenére is, az ösztön volt az erõsebb. Hallottatok már arról a középkori apácazárdáról, aminek valahol Franciországban tárták fel a romjait, és az egyik elrekesztett pinceszoba dugig volt csecsemõcsontvázakkal? Így jár minden szerencsétlen, aki valami okos indokból megpróbál ellene menni a természet egyértelmû rendelésének. Ennyi erõvel megpróbálhatnának vizet is lélegezni, hátha az okoz örömet az istennek...
Régen is ugyanúgy megvolt az ösztön, ami ma is csak akkor nem mertek szexuális kapcsolatot létesíteni az emberek mert ugye ha terhes marad mi lesz? Ma ez már megoldható, nem hinném hogy változott volna valami a szex-el kapcsolatban csak ma már nem érdekel igazán senkit hogy szexeltél e házasság elõtt vagy sem. Persze nem ítélem el ha valaki vár a házzasságig, de régen is szexeltek volna és nem azért nem tették mert megszegik a tízparancsolatot hanem mert féltek a következményektõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves valaszadó!Sztem annyira tudok helyesen írni, mint te, csak megszoktam ékezetek nélkül írni, de az még mit sem változtat a szöveg helyességén...arra még 1ik okos válaszadó sem felelt amit kérdeztem.
Nekem volt egy osztálytársam, férfi az illetõ, aki mindig azt mondta, hogy nem fog szexelni a házassága elõtt. Sõt nõsülés után is csak gyerekcsinálás céljából. Szóval van akit még érdekel.
Kiábrándító, de azért volt régen ez az eszmény, hogy minimalizálják az "apátlan" teherbeesések számát. Ugye férj nélkül egy gyereket felnevelni teljes anyagi csõd volt (most is az). A mai fogamzásgátlók mellett ez a dolog elavult, csak vannak, akik túl ortodoxok ahhoz, hogy ezt észrevegyék. Persze nem jó a ló túloldala sem: a szexuális szabadság addig fér bele a "ne paráználkodj"-ba, amíg az érzelmeket és nem a puszta ösztönt szolgálja (tehát ha szerelmes vagy, szeretkezz nyugodtan. Azért ez a neve). És azt se hidd, hogy régen ezt mindenki tartotta. Nyugodtan nézz utána a Kodály és Bartók által gyûjtött népdalok szövegezésének, olyanok vannak benne, amikbe még egy mai világon edzõdött ember is bele tud pirulni. A biblia egy zseniálisan jó dolog, akár van Isten, akár nincs. Ahogy a tora és a korán is. Egy tanult szociológus sem tudta volna a társadalom fejlõdéséhez és növekedéséhez elengedhetetlen szabályokat jobban összefoglalni. De ez régen íródott, úgy, hogy a régi népek legbutább emberei is megértsék és tartani tudják. Meg kell látni a lényeget a sorok között és a szerint élni. E tekintetben pedig a házasság elõtti szexualitásra vonatkozó dolgok idejétmúltak. Uff, én beszéltem.
hmm...erdekes. nalam ez ugy van, hogy amivel nem artasz sem masnak sem magadnak az nem bun, barmit is irjon a biblia. az erkolcsi szabalyaid embersegedbol fakadnak s nem masok kepzelgeseibol. amugy eddig csak a mostani baratnommel volt ugynevezett parazna :) ) testi kapcsolatom es ugy tervezem, hogy massal nem is lesz. ha ez osszejon akkor felesleges az en esetemben a hazassag elotti szex bunkent valo felfogasa, hiszen voltakeppen sajatakaratombol mar most is hazassagban elek, csak meg a pap nem tudja, de Isten IGEN :D
Szerintem a vallás eleve... szal mért ne lehetne saját vallásunk? Mért ne tehetnénk azt, amibe mi hiszünk? Ki akadályoz benne.. Másrésztõl szerintem ha valaki szerelemmel veszíti el, (egyetértek, minimum 16) akkor az nem bûn. Ez ne tartson vissza, ha egy férfit annyira fogsz szeretni, hogy hozzámész, ráadásul gondolom nem 1 év után, akkor nem jelent semmit az a kijelölt nap, mikor elmentek nászútra. Az az éjszaka attól még lehet ugyanolyan gyönyörû, és mellesleg addig még tapasztalatot szerzel!!! Ami nem gond, sõt, elõny, gondolj bele, így talán még szebb is lehet!
Én 22 éves lány vagyok. Vallásos vagyok és régebben szüzen akartam én is férjhez menni. 21 évesen viszont találkoztam az elsö szerelmemmel és vele lefeküdtem. Most együtt élünk, de nem tervezek egyelõre házasságot. Tudod, miért gondolom azt, hogy nem bún, mert én nem érzem, hogy paráználkodnék. Õ nekem az elsõ és neki is én voltam az elsõ, szeretjük egymást és Istennel is nagyon jó a kapcsolatom. Paráznaságnak én azt tekintem, aki összevissza mindenkivel, a többi pedig képmutatás lenne.
igaza van a csajnak, en is igy latom!
Én is vallásos vagyok, és a házasság utáni sex abban más, hogy akkor már Istenttõl megáldott az a kapcsolat.aki ezt nem tudná annak elmondom, hogy az abban nyilvánul meg, hogy két testbõl Isten áldásával egy lesz, mikor kilépnek a templomból már nem beszélhetünk róluk "két emberként" hanem egy testként.Régen nem volt tisztességes az együttélés házasság nélkül.Azért nem mert a házasság az nem egy papír csupán aminek ma hisszük hanem Isten áldását adja a kapcsolatunkra és ezért "bûn" a házasság elõtt sex, mert nincs rajta áldás.A sexet meg elviekben nem örömszerzésként kaptuk hanem azért, hogy szaporodjunk(bûnben foganunk).A legnagyobb probléma, hogy ma már minden akörül forog, hogy boldog legyen az ember bármi áron, és erre megfelelõ eszköz a sex.Ebbe nem megyek bele csak el akartam ezt mondani.Az az igazság, hogy 16 éves szûz lányként én sem hiszem, hogy kibírnám a házasságig.Sajnos:(..LEpontozhattok nyugodtan..ez az én véleményem
A kérdező hozzászólása: A helyesírásommal meg vagyok elégedve. És nincs sok beleszólásod abba, hogy rövidítsek, vagy ne! Szerintem nem arról szól ez az oldal, hogy megmutassuk, mennyire vagyunk tisztába a helyesírás alapszabályaival, mert ha errõl van szó, állok elébe! Köszi a 20 éves lánynak a válaszát és az elõtte illetve utána lévõ válaszadóknak:D A helyesírás-mániásoktól kérdezem: Meg vagytok most elégedve???:P
A kérdező hozzászólása: Igazad van utolsó válaszadó!
Az ember nem állat, hogy csak szaporodási céllal végezzen nemi tevékenységet. Aki ezt mégis így gondolja azt nem tartom teljesen 100-asnak. Ha már megadatott nekünk (meg még kb 3 állatfajtának), hogy élvezzük a szexet, akkor csinálhatjuk is pusztán azért, hogy jól érezzük magunkat, akár szaporodási cél nélkül. Innentõl pedig mindenki saját ízlése, és erkölcse szerint dönti el, hogy mikor, kivel szeretne lefeküdni.
anyád nem százas hogy megszült téged te k..ög ha valakinek ez a véleménye azért nem kell leoltani! válogasd meg hogy kit oltasz le te hülye f.sz!!!!
Mostanában egyre késõbbre tolódik a házasság kötés... Az átlag 30 év felüli. Ha valaki pl. 34 évesen megy férjhez, akkor ne szexeljen addig??? Ez elég butaságnak tûnik... Ha szeretsz valakit (min. elmúltál 17) akkor szerintem ez nem gond, legszebb formája kifejezni az érzelmeket! :) Az már más kérdés, hogy a kis 13 éves elkurvult picsák mit csinálnak... Nem kell velük törõdni, át kell rajtuk nézni, ezzel nem lesznek többek, csak a többiek szemében egy ócska ribanc...
Ha valaki túlzásba viszi és 17-18 éves korára már átment rajta a fél város, akkor nevezhetö esetleg bünnek, bár a gusztustalan és egyéb kifelyezések inkább találóak rá. Namármost, ha 2 ember szereti egymást és kivánják egymást, akkor már miért lenne bün?Minek teremtett isten vágyakat és ösztönöket az embereknek, ha aztán a bibliában bünnek számit a szeretkezés?szerintem szép dolog, ha tényleg szerelemböl teszik, nem kell hozzá a házasság, söt semmi köze a dologhoz.
en ugy vagyok vele, hogy a baratom nekem az elso, es mig egyutt vagyunk es szeretjuk egymast az nem bun...szerintem.
Elõször is, roppantul örülök hogy húsz válaszból már csak egy-kettõ babonás van. Ez nagyon jó jel, nagyon jó tendencia, reményem, hogy még láthatom az egyház összeomlását vagy csendes kimúlását életem során így új erõre kapott :) Akik még itt tartanak hogy: "Én is vallásos vagyok, és a házasság utáni sex abban más, hogy akkor már Istenttõl megáldott az a kapcsolat." Szegény eszkimók. Szegény négerek. Szegény buddhisták. Szegény indiánok. Szegény világ 75%-a. Egyszerûen abban a nyomorúságban kell leélniük az életüket hogy kapcsolatuk NEM ISTENTÕL MEGÁLDOTT! Ez annnnnnyira rossz lehet... "aki ezt nem tudná annak elmondom, hogy az abban nyilvánul meg, hogy két testbõl Isten áldásával egy lesz, mikor kilépnek a templomból már nem beszélhetünk róluk "két emberként" hanem egy testként." Oh igen, a kedves körötyényi mellébeszélés. Értelmezd már a fenti mondatot. Nem sziámi ikrek jönnek ki a templomból banyek. Mi lesz más ha elhangzik a mise? Semmise. Tudom, ha nem értem akkor hülye hitetlen pogány stb. vagyok, máglya-máglya. Csakhogy én így jól érzem magam, és piszkosul nincs felettem hatalma az egyháznak. Háháhá!! "Azért nem mert a házasság az nem egy papír csupán aminek ma hisszük hanem Isten áldását adja a kapcsolatunkra és ezért "bûn" a házasság elõtt sex, mert nincs rajta áldás." A házasság elõtti tankolás is bûn? A házasság elõtti fingás is bûn? Azon sincs áldás! Értsük már meg: csak a középkori öröklõdés miatt volt ilyen allergiás az egyház a szexre. "A sexet meg elviekben nem örömszerzésként kaptuk hanem azért, hogy szaporodjunk(bûnben foganunk)." TE fogansz bûnben édesanyám. Én anyám méhében fogantam apám férfiúi kiválósága miatt. Ezt most oszd be magadnak. "A legnagyobb probléma, hogy ma már minden akörül forog, hogy boldog legyen az ember bármi áron, és erre megfelelõ eszköz a sex." Ez egy jogos felvetés. A boldogság nem cél, csak annak a jele hogy jó úton jársz az életedben. De bakker, lehet valaki boldog, ha az alapvetõ testi funkcióit megtagadják tõle?? Ha nem ehet-ihat-lélegezhet-alhat-kefélhet? EZT akarja az isten? Akkor eléggé ki akar cseszni veletek feleim. Velem nem tud, és sok más értelmes emberrel sem. Ez van.
A kérdező hozzászólása: a 10parancsolat...ne paraznalkodj!
A kérdező hozzászólása: ok Kösz de itt azt írja hogy a zöld lézer erõsebb fénnyel rendelkezik
Mivel ezek a felvett teljesítmény értékek, te pedig azt mondod az ereje érdekel elsõsorban, akkor mi a kérdés? A 150 az 3x több, mint az 50. Mindkettõ kromatikus fényt fog kibocsátani a látható tartományban. Ha a szín mindegy, akkor már válaszoltál is magadnak. Felteszem, mindkettõ LED, mindkettõ közel azonos jósággal alakítja az elektromosságot fénnyé, tehát a piros ~3x erõsebb lesz.
hol írja?
A 150 mW os piros már éget ha megfelõen van fókuszálva és erõs a fénye is . A zöld 50 mW kb ugyan olyan erõs fényû mint a piros 150 -es mert a zöld színre sokkal érzékenyebb a szem .
Az két külön dolog, hogy erõsebb, meg hogy te érzékenyebb vagy rá. Ettõl még nem lesz erõsebb. A 150mW az erõsebb. Ha pl valamit fel akarsz melegíteni vele, vagy jelátvitelre használnád két ház között, rögtön ki is derül. Az, hogy a szemed mit lát, a szemedtõl is függ.
Ez Murphy törvénye.
Ez nehéz ügy. Barátoddal kellne megbeszélni, talán rendbehozná a dolgot. :)

2011ben divat még a nagy napszemüveg? Meg mik lesznek a divat színek és a körömlakk színek? Tudom h azt veszek fel amit szeretnék meg ami sztem jól áll és szeretek de érdekel a divat is.! Nornális válaszokat! Ty^^

Legjobb válasz: Körömlakkból a matt színek lesznek menõk, nagy napszemüveg szerintem nem lesz már divat, inkább ez az ocsmány wayfarer, meg ugye az aviator. (amúgy divat ide vagy oda, engem nem érdekel, akkor is légynapszemcsit fogok hordani.)

Körömlakkból a matt színek lesznek menõk, nagy napszemüveg szerintem nem lesz már divat, inkább ez az ocsmány wayfarer, meg ugye az aviator. (amúgy divat ide vagy oda, engem nem érdekel, akkor is légynapszemcsit fogok hordani.)
Azt mondják, idén is a matt színek lesznek a divatosak és igen, én úgy hallottam, hogy a nagy napszemcsi is divat, a ruhákban meg talán a sötétebb színek, de ez már nem biztos... :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D
A kérdező hozzászólása: ti milyen körömlakkot vezstek?? milyen színût?:D
Nekem matt szürke van.

Érdemes elmenni még 30-32hetesen 4d uh-ra? Légyszi linkeljetek képeket h mi látszik. A nemek is érdekelnek mert nálunk az a baj h a doki meg sem nézi.

Legjobb válasz: Szia! Mi egyik babánknál sem szerettük volna tudni, hogy fiú-e vagy lány, így direkt ilyen "késõn" mentünk 4D-re, csak a pofiját megnézni :) De a szonográfus látta, hogy mi van a lába között...

Szia! Mi egyik babánknál sem szerettük volna tudni, hogy fiú-e vagy lány, így direkt ilyen "késõn" mentünk 4D-re, csak a pofiját megnézni :) De a szonográfus látta, hogy mi van a lába között...
http://kepfeltoltes.hu/view/101116/TURBUCZ_www.kepfeltoltes... Nekünk 28 hetesen ilyen volt, jó szem kell hozzá:) Viszont a fütyijét és a zacsiját már látták.2 hét múlva a heréit is látta doki a sima UH-n.
Én azt hallottam hogy akkor már nemigazán jó mert elég nagy a baba!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!