Találatok a következő kifejezésre: Erdélyben mennyi a (17 db)

Erdélybe szeretnék ajánlott levelet küldeni egy bizsu karkötővel. (kb.50-100 g közötti) Mennyi a postaköltsége?

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy le tudod-e írni válaszként, hogy posta.hu..

Legjobb válasz: Ajánlott elsõbbségi : 650Ft Ajánlott : 585 Ft

Ajánlott elsõbbségi : 650Ft Ajánlott : 585 Ft

Történelemből, a kárpátalján, vajdaságban, felvidéken, újvidéken, délvidéken, erdélyben mennyi ember van, aki magyarnak vallja magát?

"kárpátalján, vajdaságban, felvidéken, újvidéken, délvidéken, erdélyben mennyi ember van, aki magyarnak vallja magát, mindegyikr?kl vmi kis ismertet?t, és egyet kiválasztasz, arról sokmindent le kell írni" wz lenne a feladat. Mindenkit kérek , hogy értelmes válaszokkal segítsetek, mert holnapra kell és most szóltak hogy ha nincs kész egyes. A neten nem sok mident találtam:( El?re is köszi!

Mennyi a posta Magyarországból Erdélybe?

1 kg-ot mennyibe hoznak?

Legjobb válasz: The British Shop-ból akarok venni de nem tudom mennyiért hozzák házhoz.

A kérdező hozzászólása: The British Shop-ból akarok venni de nem tudom mennyiért hozzák házhoz.


Erdélyben mennyi most a benzin? Hány lej?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy hány lej, de a forintos ára pár hónapja volt 260-270Ft.

Azt nem tudom, hogy hány lej, de a forintos ára pár hónapja volt 260-270Ft.
Én kb 2 hónapja voltam. 20-30 forinttal olcsóbb ugyan mint itthon, de 30-50 bani (20-30 forint) eltérést is tapasztaltunk a kutak között. Pl. az ottani mol talán a legdrágább. Érdemes kivinni még forintot és eurot is, Erdélyben mindkettõt elfogadják, de a kutakon talán csak Lei-jel lehet fizetni. Jó utat !!!
Szia! Megnézem neked holnapra és megírom egyébként itt vegyél mert erdélyben olcsobb mint ot. tehát ha átjöttél a határon akkor sokkal érdemesemm ott kevesebbet és itt majd elegendöt tankolni. ( nyaralni vagyok itt 3 hónapot és nagyon jo mindenkinek ajánlom :) )
4 lej felett sose tankoltunk erdélyben, ha ezt beszorzom a legmagasabb 70 forintos (1lej = 65-70ft) árral, akkor se kapok 280 magyar forintnál magasabb árat, tehát szerintem ott érdemesebb tankolni...
Igaz a válaszhoz nincs sok köze amit írok, ez csak egy tanács. Igaz a "MOL"os benzin a legdrágább de az a legjobb is, mert én tankoltam más kutaknál is de azoktól nem ment úgy a kocsi tõle, meg azt is észre vettem mintha többet is fogyasztott volna meg nehezebben indult meg ilyenek... De ez csak az én véleményem lehet mások nem így vélekednek errõl.
En erdelyi vagyok es itt a legjobb kutak valoban a MOLos kutak es a benzin ugy 3.80 es 4.40 korul mozog....az nem tom mennyi forintban....
Asszem most a benzin literje ott kb. olyan 673 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 lej körül van.
4.80 RON

Ebayról Erdélybe valaki szokott rendelni? Mennyi a posta? (nem iagzán értem, hogy működik)

Legjobb válasz: A posta eladónként változó. Olyant keress akinél látsz Free Shipping feliratot! Akkor ingyenes lesz a szállítás.

A posta eladónként változó. Olyant keress akinél látsz Free Shipping feliratot! Akkor ingyenes lesz a szállítás.
A kérdező hozzászólása: Egészen Erdélyig ingyenes akkor a szállítás??? :O:O:O

Szerinted mennyire helyes, hogy Orbán Viktor a romániai népszavazás bojkottálására szólítja fel az erdélyi magyarokat?

Ma Romániában népszavazás van Basescu elnök leváltásáról. Az elnök a választópolgárok körülbelül 10-15 százalékának támogatását élvezi. Ha a választáson nem vesz rész a választók legalább 50 százaléka akkor bármilyen az arány az elnök a helyén marad.

Legjobb válasz: Figyelj, kedves erdélyi magyar barátom! nem tudom hogy te miért szimpatizáltál vele, de remélem mostmár belátod hogy nem volt okos dolog. Nem tudom eddig mit csinált Erdélyben hogy elnyerte a szimpátiádat, de hidd el, nem véletlen hogy itt a népesség 70-80 %-a nem kedveli. Látszik hogy orbán direkt keresztbe akar nektek tenni. Én azt javaslom hogy szavazzatok minél többen Basescou leváltására, és ne bízzatok abban ami orbán mond. (állampolgárságot is csak azért adott nektek hogy megnyerje a következõ választást, de emellett egy hozzá nemértõ gõgös alak)

Nem tudom megítélni Basescu és Ponta politikáját sem, mivel nem ott élek. Bár az erdely.ma nevû oldalon dícsérik Orbánt és inkább Basescu mellett állnak. Nem tudom, mennyire reprezentatív az erdely.ma kommentelõirõl véve az ottani viszonyokat. Ettõl függetlenül nem tetszik Orbán stílusa sem. Ez szerintem egy kampány volt Viktornak, hogy felvásárolja az erdélyi magyarok szavazatát. Tehát nem nemzeti a Viktorunk, hanem álnemzeti.
érdekes, hogy mindenki Orbánt hibáztatja, hogy nem mentünk szavazni, pedig ez nem így van. Nem hiszem, hogy a Tusványoson elhangzott beszédet hallotta az erdélyi magyarság egésze, csak 4 ezren vettek részt rajta.Azért nem mentünk szavazni, mert nekünk ebbõl se hasznunk nem lesz, se hátrányunk, ígyis úgyis szarul élünk.Ennyi az egész Titok.Orbán meg hiába tette azt a kijelentést nem miatta nem mentünk szavazni.
Nem is értem, hogyan vetemedhet ilyesmire. A diplomáciában ez már akkora sértésnek számít, hogy a régi idõkben ezért háború tört volna ki...
Szerintem ne pofázzon bele más országok belügyeibe, a sajátjával sem tud semmi értékelhetõt kezdeni. Ne hallgassatok rá semmiben, tegyetek úgy, ahogy nektek jó. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Miért kedveltem és szimpatizáltam Orbánnal? Úgy tûnt, hogy az összmagyar érdekeket képviseli. Nincs magyar állampolgárságom és egyenlõre nem is lesz. Ha viszont az õ biztatása miatt lesz érvénytelen a szavazás és tovább szenvedünk egy öntelt, nagyravágyó és felelõtlen elnök miatt akit csak azért nem ítéltek el két büntetõ jogi perben 8 éve, mert elnök lett, akkor minden honfitársamat Orbán ellen fogok hangolni akivel csak kapcsolatba fogok kerülni.
Figyelj, kedves erdélyi magyar barátom! nem tudom hogy te miért szimpatizáltál vele, de remélem mostmár belátod hogy nem volt okos dolog. Nem tudom eddig mit csinált Erdélyben hogy elnyerte a szimpátiádat, de hidd el, nem véletlen hogy itt a népesség 70-80 %-a nem kedveli. Látszik hogy orbán direkt keresztbe akar nektek tenni. Én azt javaslom hogy szavazzatok minél többen Basescou leváltására, és ne bízzatok abban ami orbán mond. (állampolgárságot is csak azért adott nektek hogy megnyerje a következõ választást, de emellett egy hozzá nemértõ gõgös alak)
Legalább ti is megismeritek Orbánt! Itthon is mindent megtett, hogy egymás ellen ugrassza az embereket! Csak a gazdagokkal törõdik, a többiek nem érdeklik! Ahogy ti sem érdeklitek õt. Csak azért adott kettõs állampolgárságot, mert reméli, hogy a külföldi szavazatok újra hatalomra segítik. Itthon egyre fogy a szavazótábora. Arra pedig semmi joga, hogy a belügyeitekbe beleszóljon.
Miért kedveltem és szimpatizáltam Orbánnal? Úgy tûnt, hogy az összmagyar érdekeket képviseli. Ha viszont az õ biztatása miatt lesz érvénytelen a szavazás és tovább szenvedünk egy öntelt, nagyravágyó és felelõtlen elnök miatt akit csak azért nem ítéltek el két büntetõ jogi perben 8 éve, mert elnök lett, akkor minden honfitársamat Orbán ellen fogok hangolni akivel csak kapcsolatba fogok kerülni." most megsúgom neked hogy orbán viktort még csak azért nem sikerült perbe fogni mert a jobbik vizsgálati indítványát 2/3 os többséggel leszavazzák nem tudom hallottál-e róla hogy irdatlan közpénzek vándorolnak a fidesz építõipari cégeihez orbánról írhattad volna a fent említett soraidat is azzal a különbséggel hogy nem 8 éve ül a nyakunkon egyre szegényedik az ember annak ellenére hogy 2X annyit kell dolgozni a minimálbérért hidd el orbánnál még a paksi atomerõmû felrobbanása is kellemesebb dolog
orbán az ellenségünk! soha ne hallgassatok rá, mert a ti ellenségetek is! csak kihasznál! csináljátok azt, ami nektek jó! orbán csak a támogatásotokat akarja! abban bízik, hogy titeket még ki tud használni! ne higyjetek a zsarnoknak! nem csak gyurcsány gonosz ám!
Az hogy Orbán Viktornak ki.aszottul semmi köze a romániai belügyekhez!! Mindig pampog hogy hagyjanak minket békén a külföldiek mert a legnagyobb szemétség hogy beleszólnak egy szuverén ország életébe aztán meg õ az aki magasról tesz erre!! A romániai magyarok tudják hogy nekik mi a jó! Ne Orbán mondja meg nekik a frankót! Én gyanítom hogy direkt akarja kelteni a feszültséget a románok és magyarok között hogy az minél jobban elmérgesedjen! valamelyik átkozott "ötletelõje" biztos kitalálta hogy ez mennyire jó lesz... Katasztrófa...
Szerinem sem helyes belefröcsögni a romániai és erdélyi belügyekbe. Ha annyira nem bírja elviselni, hogy Brüsszelbõl beleszólnak a hazai ügyekbe (megjegyzem teljesen jogosan, hiszen bizonyos tekintetben az EU országok felett áll, amikor beléptünk rengeteg területen az EU-s jog alá rendeltük a hazait), akkor õ se szóljon bele más dolgába. Victor Ponta már hangot is adott nemtetszésének. Az erdélyi magyaroknak maguknak kell dönteniük a saját sorsukról, nem Budapestrõl kell megmondani mit tegyenek, nem birkák õk vagy mi a fene. Így nem lehet építeni a nemzetet.
"Ebben a helyzetben nagyon fontos a magyarok részvétele is mert gyakorlatilag az elnök ténykedése miatt a magyarság is nagyon szenvedett." Mindjárt megszakad a szívem.....
Ne legyetek már ennyire birkák Erdélyben, hogy ezt a felcsúti mocskos cigányt istenítitek! Legyen eszetek és ne dõljetek be neki, itthon is minden normális ember utálja ezt a kisebbségi komplexustól szenvedõ zsarnokot.
A kérdező hozzászólása: A demokrácia megcsúfolása ami történik. Az exitpoll eredményei szerint a népszavazáson részt vevõk 84 százaléka az elnök leváltása mellett szavazott. Az 50 százalék részvétel az elnök és Orbán bojkott javaslatára úgy néz ki, hogy nem lesz meg. Ilyen nem tudom, hogy mikor történt meg a világban. Én nagy híve voltam Orbánnak de most óriásit ártott nekünk és én óriásit csalódtam benne. Ha pár ezer szavazaton fog múlni akkor nem tudom, hogy mennyire fogják ezt az emberek megbocsájtani neki és folytatni az értelmetlen szenvedést. Ami Romániában most történik bármi is legyen a végeredmény a demokrácia teljes megcsúfolása. Arra a következtetésre jutottam, hogy Orbán nemcsak felelõtlen de veszélyes is. Soha többé nem fogok hinni benne.
Szerintem próbálj meg mindenkit a környékeden arra buzdítani hogy szavazzanak, és mond el nekik hogy bármennyire is próbálja orbán azt a látszatot kelteni hogy itthon szeretjük õt, se a magyarok nem szeretik õt se orbán a magyarokat, és nem értük áll ki. Akár a határon belüli akár a határon túli magyarságról van szó. Nem hagyhatjuk hogy orbán ugyan úgy becsapja a határon túli magyarságot, mint ahogy a határon belülit becsapta.
A kérdező hozzászólása: Még egy óra van a népszavazásból. Hargita megyében az eddigi részvétel 9 százalékos volt. Kovászna megyében a részvétel 17 százalék és Szatmár megyében 23 százalék. Nem tudom, hogy mikor volt a történelem során egy népszavazáson 9 százalék részvétel. Úgy néz ki, hogy országos szinten nem lesz meg az 50 százalék és ebben az esetben érvénytelen a részvétel. Vajon Orbán gondol arra, hogy hogyan fognak viszonyulni hozzánk a románok akiknek a szavazatuk miattunk érvénytelen lesz? Emiatt az emberek 80-90 százalékának az érdeke sérülni fog. Köszönjük Orbán Viktor.
Én elhiszem, hogy mindezek a dolgok rosszul érintettek téged, de azt hiszed, hogy a következõ , , escu" elnökkel nem járnánk mégrosszabbul? Úgyis az lesz ennek a vége, hogy ponta bácsiék valahogy elrendezik, hogy legyen érvényes ez a referendum, ja és nem csak rajtam múlott, vagy a családomon, hogy nem váltották le.
A régi barna személyivel nem engednek át, csak az új plasztikkal, vagy útlevél.
A kérdező hozzászólása: Azt megkérdezhetem, hogy ezt honnan tudod/mibõl gondolod?
Miért nem magad keresel rá ha nem hiszed el a választ? http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?r.. Ez szerint egyébként lehet bármilyen személyivel utazni, viszont pár éve voltam Horvátországba ahol csak az újat fogadták el. (Én is úgy tudtam, hogy a régi nem jó). Szóval ezért is jobb lenne ha magad néznéd meg hivatalos oldalakon (vagy csörögj a Román Nagykövetségre).

Dr Erdélyi Zsoltról írnátok nekem? Ki mennyire van megelégedve vele? Milyenek a tarifái?

Sehol nem találom, pedig ez is elég fontos lenne. Örs vezér terén rendel (Bp) Uzsokihoz tartozik.
http//www.mersultrenurilor.ro Angol nyelven is tudsz informálodni e oldalon
A kérdező hozzászólása: Köszi
Szia én itt szoktam :) az Elvirán :) http://www.mav-start.hu/utazas/kulfoldi_utazasi_ajanlatok.ph..
Ja most látom hogy kinek mi a hazai :) akkor téged a román vonatmenetrend érdekel értem :)

Erdelyben szulo anyukak! Mennyi penzt adtatok szulesnel a dokinak? Irjatok varost is melle legyszi.

Legjobb válasz: csaszarral szultem tavaly,600 lejt adtam.Dezsen.

csaszarral szultem tavaly, 600 lejt adtam.Dezsen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!