Találatok a következő kifejezésre: Erősebb az annak, aki (7 db)

Ha a kation erősen torzítja az anion elektronfelhőjét akkor miért lesz erősebb a kovalens jelleg?

ezt olvastam valahol,hogy gyengül az ionos kötés jellege és közelít az átmenet felé.Ezt nem teljesen értem valaki kitudná nekem fejteni

Legjobb válasz: Hol olvastad?

Hol olvastad?
A kérdező hozzászólása: villányi összefoglaló könyvben.a ezüst-halogenideknél ezzel magyarázta hogy még a AgF oldódik vízben a többi már egyre kevésbé és ezért csapadék formájában leválnak.
Ez fantasztikus.
A kérdező hozzászólása: de a te hozzászólásod ezen is túltesz

Akinek úgymond erősebb az immunrendszere, annál gyakoribbak az autoimmun betegségek?

Tapasztalatokat szeretnék, orvosi beszámolókat, véleményeket, stb. :) Ha nagyon enyhe lefolyásúak a gyermekkori fertőző betegségek, az is rizikófaktor, igaz?

Legjobb válasz: Érdekes feltételezés. Mi lenne a logikája? Épp gondolkodtam, nem pont így ezen, de hasonló eset. Olyan erõs az immunrendszerem, hogy agyon se lehetne ütni. Mégis, a napokban tudtam meg, hogy autoimmun betegségem van. Amitõl persze, teljesen elhatárolom magam. Gyerekkorban viszont nem enyhe lefolyásúak voltak, úgyhogy ez nálam így nem igaz.

Érdekes feltételezés. Mi lenne a logikája? Épp gondolkodtam, nem pont így ezen, de hasonló eset. Olyan erõs az immunrendszerem, hogy agyon se lehetne ütni. Mégis, a napokban tudtam meg, hogy autoimmun betegségem van. Amitõl persze, teljesen elhatárolom magam. Gyerekkorban viszont nem enyhe lefolyásúak voltak, úgyhogy ez nálam így nem igaz.
Az embernek nem erõs, vagy gyenge az immunrendszere. Vagy jól mûködik, vagy elégtelenül. Ha jól mûködik az autoimmun betegségekre is kisebb az esély, de persze nem zárható ki akkor sem. A gyermekkori betegségek pedig nem tartoznak ide. Az sem befolyásol semmit, hogy milyen lefolyásúak. Logikusan erõsebb immunrendszer enyhébb tüneteket produkál, de ez sem jelenti azt, hogy az illetõnek jobban kell tartania az autoimmun betegségektõl.
Köszönöm, kedves vagy. :) Sajnos, nem gyógyítható, csak kezelhetõ, de a gyógyszert meg nem akarom. Hát, majd meglátjuk. Neked is javulást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs bajom, csak félek ettõl a betegségcsoporttól. Megint ehhez közeli az érdeklõdési köröm, lehet, hogy ha annak vége akkor a félelemnek is. Ha nem, akkor elmegyek ezzel orvoshoz. Muszáj sajnos a gyógyszer, különben gyorsan fogsz romlani. :( Mi a betegséged?
pajzsmirigy.
A kérdező hozzászólása: :( Alul vagy felül? Az alulmûködés jóval jobb eset, amennyire tudom. Ott "csak" hormont kell pótolni. Ugye a túl sokat csökkenteni nehezebb. Mit jelent, hogy elhatárolod magad? Mire céloztál? Bocs, ha bugyuta vagyok. :D
Nem vagy az. :) Alul. Tudod, a hízós. :S

Erősebb az immunrendszere annak, aki gyermekkorában rendszeresen ette a fikáját?

Legjobb válasz: Te tényleg tök hülye vagy! Hantázál másiknak!

Te tényleg tök hülye vagy! Hantázál másiknak!
Sajnos te nem etted elég rendszersen mert még itt vagy közöttünk és kérdezel!
1:31 :DDDDDD A csipát is érdemes enni, az is nagyon finom ám! Meg a fülzsír....mmm, isteni a fülzsíros kenyér lilahagymával! Kész, beszarok a röhögéstõl :DDD panírozott kaka :DD inkább edd uzsonnára, tésztába gyúrva!
hát hogyne
A kérdező hozzászólása: Ezt az egyik ismerõsömtõl hallottam, tényként közölte, én pedig valóban látok benne realitást! Bocs, ha benned undort keltett! A következõ kifejezést pedig legyél szíves lefordítani magyarra, hogy megérthessem: "Hantázál másiknak!".
Bocsi, de ezen a kérdésen és válaszokon röhögtem olyan jót!!! ment a pont mindenkiinek!!!
Igen, de a fülzsír hasznosabb!
Persze hogy erõsebb! Ha még a kakádat is megeszed panírozva vagy rántva, még AIDS-es sem lehetsz!
Á, gecc, meghalok a röhögéstõl.xDDD

Igaz az, hogy akinek erősebb a hasizma, annál később látszik a pocak?

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsöm nemrég szült, és nála pont az okozott "problémát", hogy túl erõs volt a hasizma. Azt mondták az orvosok, hogy szinte be volt szorulva a baba, kb. két héttel elõbb is született a vártnál. Nem nõtt a hasa, nem tudott tágulni az erõs izmok miatt.

Az egyik ismerõsöm nemrég szült, és nála pont az okozott "problémát", hogy túl erõs volt a hasizma. Azt mondták az orvosok, hogy szinte be volt szorulva a baba, kb. két héttel elõbb is született a vártnál. Nem nõtt a hasa, nem tudott tágulni az erõs izmok miatt.

Az intim tornát mikor lehet elkezdni? Aki csinálta, annak a lochia nem lett erősebb, vagy ha már múlóban volt, nem tért vissza?

Legjobb válasz: Én elég hamar kezdtem szülés után, mert a nagy gyerek miatt vizeletcsepegésem volt.Szerintem már aznap megpróbáltam, de mint mindenben, ebben is a fokozatosság a lényeg. Nem lett erõsebb a vérzésem. Az csak akkor volt erõsebb, mikor szoptattam. Akkor viszont volt, hogy át kellett öltözni. Mondjuk ez nem a kórházban történt, hanem már itthon.

Én elég hamar kezdtem szülés után, mert a nagy gyerek miatt vizeletcsepegésem volt.Szerintem már aznap megpróbáltam, de mint mindenben, ebben is a fokozatosság a lényeg. Nem lett erõsebb a vérzésem. Az csak akkor volt erõsebb, mikor szoptattam. Akkor viszont volt, hogy át kellett öltözni. Mondjuk ez nem a kórházban történt, hanem már itthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Nekem szopi alatt sem erõsödik, sõt, még akkor sem, ha emelek... egyedül amikor szopis teát ittam lett az "alig van"-ból erõsebb élénk vérzés, és miután hintára ültem jó 1 óra hosszára...
Amikor szopik a baba, gyorsabb a méh összehúzódása (visszaalakulása), gondolom ezért volt akkor erõsebb a vérzésem. A teától nem.

Akinek erősebb a szüzhártyája annak jobban fáj az első alkalomkor?

Legjobb válasz: Meglehet. Van olyan is, akinek "kevlár" szûzhártyája miatt orvos teszi meg a bemetszést, mert földi halandó pénisze alkalmatlan rá. De az ilyen azért ritka.

Meglehet. Van olyan is, akinek "kevlár" szûzhártyája miatt orvos teszi meg a bemetszést, mert földi halandó pénisze alkalmatlan rá. De az ilyen azért ritka.
Ezt, hogy érted, hogy erõsebb?
szerintem úgy hogy vastagabb
A kérdező hozzászólása: Vastagabb/rugalmasabb
Nem feltétlenül, de szerintem a fiú "módszerén" is sok múlik úgy értem, hogy durván, vagy gyengéden csinálja...
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
Minden a gyengédségen az elõjátékon és az idõn múlik! csak okosan és bunkó pasival ne kezdj ki... pláne ne 1 éjszakás kalandokra ad ki... az általában csak neki jó :)
A kérdező hozzászólása: Hát távolsag miatt nem vagyunk együtt, de szeretjük egymást és kb féléve vár(:
Ilyeneken kár gondolkozni, elsõ sorban nem rajtad múlik, hgoy mennyire fog fájni, lehet hogy egyáltalán nem.

30. -án eros pozitiv LH tesztem volt. Akkor ez azt jelenti hogy akkor volt az ovulácio vagy azt hogy másnap, vagy még aznap éjszaka? Délután teszteletem. A teszt csik joval erosebb volt mint a kontroll csik

Legjobb válasz: Szia! HA pozitív a teszt, azt jelenti, hogy 48 órán belül ovulálsz. A pozitív és az azt követõ negatív napon kell együtt lenni, hogy baba lehessen. Sok szerencsét!

Szia! HA pozitív a teszt, azt jelenti, hogy 48 órán belül ovulálsz. A pozitív és az azt követõ negatív napon kell együtt lenni, hogy baba lehessen. Sok szerencsét!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!