Találatok a következő kifejezésre: Erősebb az annak, (21 db)

Akinek úgymond erősebb az immunrendszere, annál gyakoribbak az autoimmun betegségek?

Tapasztalatokat szeretnék, orvosi beszámolókat, véleményeket, stb. :) Ha nagyon enyhe lefolyásúak a gyermekkori fertőző betegségek, az is rizikófaktor, igaz?

Legjobb válasz: Érdekes feltételezés. Mi lenne a logikája? Épp gondolkodtam, nem pont így ezen, de hasonló eset. Olyan erõs az immunrendszerem, hogy agyon se lehetne ütni. Mégis, a napokban tudtam meg, hogy autoimmun betegségem van. Amitõl persze, teljesen elhatárolom magam. Gyerekkorban viszont nem enyhe lefolyásúak voltak, úgyhogy ez nálam így nem igaz.

Érdekes feltételezés. Mi lenne a logikája? Épp gondolkodtam, nem pont így ezen, de hasonló eset. Olyan erõs az immunrendszerem, hogy agyon se lehetne ütni. Mégis, a napokban tudtam meg, hogy autoimmun betegségem van. Amitõl persze, teljesen elhatárolom magam. Gyerekkorban viszont nem enyhe lefolyásúak voltak, úgyhogy ez nálam így nem igaz.
Az embernek nem erõs, vagy gyenge az immunrendszere. Vagy jól mûködik, vagy elégtelenül. Ha jól mûködik az autoimmun betegségekre is kisebb az esély, de persze nem zárható ki akkor sem. A gyermekkori betegségek pedig nem tartoznak ide. Az sem befolyásol semmit, hogy milyen lefolyásúak. Logikusan erõsebb immunrendszer enyhébb tüneteket produkál, de ez sem jelenti azt, hogy az illetõnek jobban kell tartania az autoimmun betegségektõl.
Köszönöm, kedves vagy. :) Sajnos, nem gyógyítható, csak kezelhetõ, de a gyógyszert meg nem akarom. Hát, majd meglátjuk. Neked is javulást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs bajom, csak félek ettõl a betegségcsoporttól. Megint ehhez közeli az érdeklõdési köröm, lehet, hogy ha annak vége akkor a félelemnek is. Ha nem, akkor elmegyek ezzel orvoshoz. Muszáj sajnos a gyógyszer, különben gyorsan fogsz romlani. :( Mi a betegséged?
pajzsmirigy.
A kérdező hozzászólása: :( Alul vagy felül? Az alulmûködés jóval jobb eset, amennyire tudom. Ott "csak" hormont kell pótolni. Ugye a túl sokat csökkenteni nehezebb. Mit jelent, hogy elhatárolod magad? Mire céloztál? Bocs, ha bugyuta vagyok. :D
Nem vagy az. :) Alul. Tudod, a hízós. :S

Ha a kation erősen torzítja az anion elektronfelhőjét akkor miért lesz erősebb a kovalens jelleg?

ezt olvastam valahol,hogy gyengül az ionos kötés jellege és közelít az átmenet felé.Ezt nem teljesen értem valaki kitudná nekem fejteni

Legjobb válasz: Hol olvastad?

Hol olvastad?
A kérdező hozzászólása: villányi összefoglaló könyvben.a ezüst-halogenideknél ezzel magyarázta hogy még a AgF oldódik vízben a többi már egyre kevésbé és ezért csapadék formájában leválnak.
Ez fantasztikus.
A kérdező hozzászólása: de a te hozzászólásod ezen is túltesz

Erősebb az immunrendszere annak, aki gyermekkorában rendszeresen ette a fikáját?

Legjobb válasz: Te tényleg tök hülye vagy! Hantázál másiknak!

Te tényleg tök hülye vagy! Hantázál másiknak!
Sajnos te nem etted elég rendszersen mert még itt vagy közöttünk és kérdezel!
1:31 :DDDDDD A csipát is érdemes enni, az is nagyon finom ám! Meg a fülzsír....mmm, isteni a fülzsíros kenyér lilahagymával! Kész, beszarok a röhögéstõl :DDD panírozott kaka :DD inkább edd uzsonnára, tésztába gyúrva!
hát hogyne
A kérdező hozzászólása: Ezt az egyik ismerõsömtõl hallottam, tényként közölte, én pedig valóban látok benne realitást! Bocs, ha benned undort keltett! A következõ kifejezést pedig legyél szíves lefordítani magyarra, hogy megérthessem: "Hantázál másiknak!".
Bocsi, de ezen a kérdésen és válaszokon röhögtem olyan jót!!! ment a pont mindenkiinek!!!
Igen, de a fülzsír hasznosabb!
Persze hogy erõsebb! Ha még a kakádat is megeszed panírozva vagy rántva, még AIDS-es sem lehetsz!
Á, gecc, meghalok a röhögéstõl.xDDD


Igaz hogy minél többet borotválkozok annál erősebb lesz az arc szőrzet?

vagy ez nem befolyásolja?

Legjobb válasz: igen, ez így van, erõseb lesz, de nem egybõl, hanem fokozatosan csak.. nekem is pont ez a gond, hogy a bajszomat nem borotváltam le, az egész kicsi is maradt, viszont a szakállamat meg az állam alatt igen, és ott marha erõs a szõr, pedig még csak 1 éve borotválkozom, és nem is rendszeresen, hanem csak amikor már nagyon zavar.. ja és megnõ kb 3 hét alatt. 19/f

igen, ez így van, erõseb lesz, de nem egybõl, hanem fokozatosan csak.. nekem is pont ez a gond, hogy a bajszomat nem borotváltam le, az egész kicsi is maradt, viszont a szakállamat meg az állam alatt igen, és ott marha erõs a szõr, pedig még csak 1 éve borotválkozom, és nem is rendszeresen, hanem csak amikor már nagyon zavar.. ja és megnõ kb 3 hét alatt. 19/f
Ez így van. Ezért nem tudnak már az idõsebb férfiak borotválkozni, ezért van mindnek dzsumbuj az arca helyén.
Igen .Az idõsebb férfiak már nagyon jól megtanultak borotválkozni, és olyan sima bõrük van, mint a babáknak. Tapasztalat, és érjed meg ezt a kort, hogy te is megtapasztald .
Nem, ez egy hülye legenda. Semmilyen szõr nem erõsödik a borotválástól. Csak mivel tinikorban még gyengék a szõrök, késõbb meg erõsödnek, és az emberek többsége tinikorban már kezdi borotválni, ezért azt hiszik, hogy attól erõsödött meg.

Mi lehet az oka annak, hogy egy rossz kapcsolatból való kilépés nem felszabadultságot, hanem még erősebb negatív érzéseket generál? Miért érzem úgy, hogy még a rossz kapcsolatban is jobb volt, mint nélküle élni?

Legjobb válasz: azért, mert nagyon nagy szükséged van egy másik ember közelségére, a szeretetre, még akkor is, ha az a kapcsolat már nem ért semmit. félsz az egyedülléttõl, de hidd el, majd találsz magadnak jobbat, ne sírj vissza egy rossz kapcsolatot!

azért, mert nagyon nagy szükséged van egy másik ember közelségére, a szeretetre, még akkor is, ha az a kapcsolat már nem ért semmit. félsz az egyedülléttõl, de hidd el, majd találsz magadnak jobbat, ne sírj vissza egy rossz kapcsolatot!
Az igazság az, hogy Te is kapcsolatfüggõ vagy, ahogy én is, és minden 5. ember Magyarországon. Keress rá google-ba: kapcsolatfüggõség és olvasgass... :)
Tényleg furi:) Még csak azt se mondhatom kiegészitettétek egymást. Tudod, a kötödést valakihez, nehéz feladni. Csak ez lehet, az alapján amit irtál.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak olyan fura, hogy vaciláltam azon, hogy szakítani kellene vagy fél évet, vagy még többet. Közben irigyeltem a szingli barátnõimet, egyedül akartam lenni, bulizni, pasizni, hülye storykba keveredni, élni. Azt hittem, hogy megkönnyebbülés lesz véget vetni ennek. Ehhez képest eltelt 2 hónap és még mindig sírva ébredek minden nap. Egyáltalán nem élvezem a szingliséget, és nem is vágyom rá. Szenvedek nélküle, pedig lekötöm magam, tök jó melóm, sikeres vagyok, jól is nézek ki, de mégis egy láthatatlan kis porszemnek érzem magam nélküle.
Sajnos akkor el kell, h engedjétek egymást. Ha a sors úgy akarja, úgyis össze hoz még benneteket. Ha ti is vállalkoztok rá, h adtok még egy esélyt...
A kérdező hozzászólása: Próbáltunk, de valahogy annyira különbözött a temperamentumunk, illetve annyi sérülést cipelünk mindketten a múltból, hogy a próbálkozásaink is csak arra voltak jók, hogy saját magunkat gyengítettük vele. Amennyire passzolunk minden téren (életcélok, életfelfogás, érdeklõdési kör, értékrend, stb) annyira nem passzoltak a lelki defektjeink. A végén már egyfolytában bõgtünk mind a ketten, annyira fájt, hogy nem megy :(
Úristen, sajnálom. Nálunk hál istennek nem ilyen komoly volt a "baj". És ha annyira szerettétek egymást miért nem változtattatok menet közben? Bár ez már eltér a tárgytól:)
A kérdező hozzászólása: Nem tudtunk együtt élni, kicsináltuk egymást. Agyonnyomtuk egymás hajtásait, teljesen elvesztettük egymás mellett az önbecsülésünket, õ megszûnt férfinek lenni mellettem, én pedig megszüntem nõnek lenni. Nem szárnyakat adtunk egymásnak, hanem éppenhogy elvettük õket.
És mik voltak a kapcsolat terhei? Hasonló helyzetben vagyok én is, csak nálunk a barátom szakitott, és ö érzi azt amit most te. De mi is imádtuk egymást.
A kérdező hozzászólása: De nem a szeretet hiányzik, meg nem is a kapcsolat jellege, hiszen az már rossz volt, viszont õ maga és a személyisége nagyon hiányzik. Baromira szerettük egymást, de mégsem tudtuk jól mûködtetni a kapcsolatot. És igazából a kapcsolat terhei nélkül valóban jobb, õ maga viszont nagyon hiányzik.
A kérdező hozzászólása: tudom mi az, mert éppenséggel az exem kapcsolatfüggõ (velem úgy kezdte, hogy kilépett egy 5 éves kapcsolatból és rögtön össze is költöztünk, most utánam 3 nappal már meg volt neki az új). Én nem vagyok az. Eszem ágában sincs mást keresni, és eszem ágában sincs senkit ámítani, amíg én nem vagyok tisztában magammal. Egyedül akarok lenni, ezért is akartam szakítani, mert éreztem, hogy már fogalmam sincs ki vagyok. Én tuti nem terhelnék egy másik embert a lelki nyomorommal, legközelebb akkor lesz kapcsolatom, ha jól leszek. Vele is akkor jöttem össze, mikor éppen úgy voltam, hogy nem kell senki, boldog vagyok a szabadságommal. Nem is a szabadság zavar mostsem, épp ez a fura, õ maga hiányzik. Ha most elém állna, hogy rájött, hogy tévedett és velem akar lenni, akkor is azt mondanám, hogy hagyjunk erre az egészre idõt, éljük az életünket, randizzunk heti egyszer, max kétszer, nem táncolnék vissza a közös életbe semmiképpen.

Febr.5-én és 8-án voltunk együtt, akkortájt volt peteérésem is. Ma meg olyan érzésem van, mintha meg akarna jönni, az ovutesztem erősebb. Lehet baba?

Legjobb válasz: Masodik vagyok. Jaj de jo, hogy mar van egy babad. :) Sok boldogsagot kivanok nektek es remelem ismet babas vagy. Nallunk elso baba lenne. Sajnalom, hogy elment 8 hetesen a babad, velem is pont ez tortent december elejen ugyhogy tudom milyen erzes. Most ismet probalkozunk. Az elhalt terhessegemnel a teszt nekem a mensi utan a masodik napon mutatta ki. Ezert is varok hetfoig a tesztelessel. Mar latom, hogy nagyon lassan fog elmenni a hetvege de remelem megeri varni. :) En is mar nagyon izgulok. Majd te is ird meg mindenkeppen mi lesz az eredmeny a kozeljovoben. Le szoktam menteni a valaszra varo kerdeseket egy dokumentumba es naponta, ketnaponta rajuknezek. Nagyon szoritok neked!

A kérdező hozzászólása: Addig semmi sincs veszve, amíg meg nem jön, nagyon drukkolok, hogy ismét pozitívat tesztelj! :) Majd megírom, mi lett.
Masodik vagyok. Jaj de jo, hogy mar van egy babad. :) Sok boldogsagot kivanok nektek es remelem ismet babas vagy. Nallunk elso baba lenne. Sajnalom, hogy elment 8 hetesen a babad, velem is pont ez tortent december elejen ugyhogy tudom milyen erzes. Most ismet probalkozunk. Az elhalt terhessegemnel a teszt nekem a mensi utan a masodik napon mutatta ki. Ezert is varok hetfoig a tesztelessel. Mar latom, hogy nagyon lassan fog elmenni a hetvege de remelem megeri varni. :) En is mar nagyon izgulok. Majd te is ird meg mindenkeppen mi lesz az eredmeny a kozeljovoben. Le szoktam menteni a valaszra varo kerdeseket egy dokumentumba es naponta, ketnaponta rajuknezek. Nagyon szoritok neked!
Lehet baba természetesen, de ennél biztosabbat ilyen korán még nem lehet kijelenteni.
mizu? van már kistesó?
Masodik valaszolo vagyok: Sajnos a teszt negativ. :(( Elso vizeletbol csinaltam ma reggel (clear blue). A mensim sem jott meg. Ha ezen a heten nem jom meg a mensi akkor penteken tesztelek meg egyszer. Amig nincs mensi addig van remeny. Oktoberben mikor teherbe estem akkor a teszt 42 napra ra mutatta ki a pozitivat a mensim elso napjatol szamitva. Meg a 39-dik napon is negativ volt pedig ekkor mar egy hete kesett a mensim. Talan keson volt peteeresem es most is ez a helyzet. Lehet orultseg de remenykedem. :( Kivanom, hogy nektek pozitiv legyen a tesztetek csajok!! :) Majd ha lesz kedvetek irjatok meg mindenkeppen!
A kérdező hozzászólása: 4 éve? Azta, akkor te nem semennyire vágysz már babára! Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön, 20-án meg végképp, hogy ne jöjjön meg. Mikor tesztelsz?
Én 20.-ára nem várom , 4-éve szeretnék babát, nekemis volt 1-vetélésem, de pár napja furán érzem magam, görcsölget a hasam , ugyérzem mindha folyásom lenne, de nincs láthato jele, neméreztem még ilyet.FURA
A kérdező hozzászólása: Hát, én 24-ére nem várom, akkor 24-én :) Bátor vagyok ;)
Nem kellett muszeres befejezes, mert megvizsgaltak es szepen kitisztultam. Vissza kellett mennem egy het mulva egy ujabb ellenorzesre, akkor csinaltak ismet huvelyi meg hasi uh-t es mondta a doki, hogy varjunk meg egy mensit es utanna probalkozhatunk ismet. Neked kellett muvi befejezes? En is olvastam itt tobbszor, hogy veteles utan nagyobb az esely. Hat nagyon kivancsi vagyok. Remelem mi is azok koze tartozom akiknek veteles utan hamar osszejott a baba. Igen, hetfon az elso reggeli vizeletbol tesztelek, persze ha addig nem jon meg. Nagyon remelem nem fog. Te mikor tesztelsz pontosan? En is nagyon drukkolok neked!!! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy! :) Mindenképp megírom, azt olvastam, hogy spontán vetélés után nagyobb az esély :) Neked kellett mûszeres befejezés? Hétfõn tesztelsz? Húúú, akkor majd extrán megy a drukk! ;)
A kérdező hozzászólása: Kedves második! Nekem van egy babám már, 15 hónapos, vele 2-3 nap késéssel volt pozitív a teszt (akkor megérzésbõl csináltam, azt sem tudtam, mikor kellene megjönnie), nemrég meg volt egy terhességem, ott a nemvárt elõtt egy nappal pozitív volt, csak sajnos a 8 héten elment a baba. Ezért figyelek most magamra jobban, de szerencsére nem görcsölök. Ha akar, úgyis jön ;) Alig várom a teszteredményed! :)
Masodik vagyok: Persze, szivesen megirom. Csak hetfon merek tesztelni, hamarabb nem de mindenkeppen megirom a vegeredmenyt. El is mentem a kerdest. Remelem mindketten babasak vagyunk!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Második válaszoló, nagyon drukkolok!!! MAjd megírod, mi lett? :)
Szerintem az 5-dikei egyuttlettol lehet a beagyazodas is, mert ha jol szamolom 8 nap telt el azota. A beagyazodas meg 7-10 nappal tortenik a megtermekenyirtes utan. Lehet emiatt van mindjart megjon erzesed. Kivanom neked, hogy baba legyen. :) En holnap vagy holnaputanra nem varom de mar tobb mint egy hete mindjart megjon erzesem van.
A kérdező hozzászólása: Hááát, volt, igen. 18. héten el kellett vegyék, mert nem volt veséje a kislányomnak. Szóval most pihi van, nem hajtjuk az ügyet. Köszönöm, hogy gondoltál rám..

30. -án eros pozitiv LH tesztem volt. Akkor ez azt jelenti hogy akkor volt az ovulácio vagy azt hogy másnap, vagy még aznap éjszaka? Délután teszteletem. A teszt csik joval erosebb volt mint a kontroll csik

Legjobb válasz: Szia! HA pozitív a teszt, azt jelenti, hogy 48 órán belül ovulálsz. A pozitív és az azt követõ negatív napon kell együtt lenni, hogy baba lehessen. Sok szerencsét!

Szia! HA pozitív a teszt, azt jelenti, hogy 48 órán belül ovulálsz. A pozitív és az azt követõ negatív napon kell együtt lenni, hogy baba lehessen. Sok szerencsét!

7 hetes +1 napos terhes vagyok, egy hete erősödnek egyre inkább az émelygős, hányingeres tünetek, nem beszélve a fáradtságról. Igaz, hogy minél erősebb a rosszullét, annál biztosabb, hogy minden rendben van odabent?

Ti milyen dszereket próbáltatok a tünetek enyhítésére? Mert engem eléggé kimerít az egész napos elég er?teljes émelygés. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: van aki egyáltalán nem érez semmit, de azt mondják a rosszullét jó jel. 9hét 4napos vagyok ma elõször nem voltam rosszul, de még visszatérhet. rendben van minden biztosan neked is. Ha hajlamos vagy a 16. hétig is tarthat, de akár végig is, az is lehet, hogy pár napig, ez a te érzékenysegedtõl függ.

van aki egyáltalán nem érez semmit, de azt mondják a rosszullét jó jel. 9hét 4napos vagyok ma elõször nem voltam rosszul, de még visszatérhet. rendben van minden biztosan neked is. Ha hajlamos vagy a 16. hétig is tarthat, de akár végig is, az is lehet, hogy pár napig, ez a te érzékenysegedtõl függ.
MagneB6 jó az émelygésre! Plussz a gyömbérkeksz vált be nekem! És, igen, szokták mondani, hogy minél rosszabbul van valaki, annál biztosabb, hogy rendben van minden, de ez a statisztika hamis játéka, szerintem, mert az ismerõseim mindegyike, mikor babát várt, semmi problémájuk nem volt, se a szagokkal, se a gyomorral, se hányinger..., egyedül a pocak nehezítette meg az életüket... :-) Szóval, erre se lehet adni, nem vagyunk egyformák... Boldog babavárást!
ne aggodjj ez természetes!
Szia! Én az elsõ terhességemnél rettenetesen rosszul voltam, még a víz is kijött belõlem heteken át. Egészséges kisfiam született. 8 hete volt egy vetélésem, szívleállás miatt.(10 hetes voltam) Az a fura az egészben, hogy semmi rosszullétem nem volt, nem is émelyegtem, egyszer sem hánytam. Biztos beteg és gyenge volt a babóm, ezért nem voltak erõs tüneteim.
A motilium nagyon jó hányinger ellen, mert lefelé tólja az ételt!

Igaz az, hogy akinek erősebb a hasizma, annál később látszik a pocak?

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsöm nemrég szült, és nála pont az okozott "problémát", hogy túl erõs volt a hasizma. Azt mondták az orvosok, hogy szinte be volt szorulva a baba, kb. két héttel elõbb is született a vártnál. Nem nõtt a hasa, nem tudott tágulni az erõs izmok miatt.

Az egyik ismerõsöm nemrég szült, és nála pont az okozott "problémát", hogy túl erõs volt a hasizma. Azt mondták az orvosok, hogy szinte be volt szorulva a baba, kb. két héttel elõbb is született a vártnál. Nem nõtt a hasa, nem tudott tágulni az erõs izmok miatt.

Mennyi az eselye annak, hogy egy erosebb harapasra kitorik egy mufog?

allandoan ez idegesit.mert elol az egyik fogam mu es nagyon felek.(attol is tartok, hogy a melette levo rendes fog is kieshet...vagy nemtom)L/14

Legjobb válasz: általában nagyon stabilak nekem a az egyik fogam több mint fele tömve van (harapófog) és bármit meglehet vele enni nem lesz semmibajja

általában nagyon stabilak nekem a az egyik fogam több mint fele tömve van (harapófog) és bármit meglehet vele enni nem lesz semmibajja
A kérdező hozzászólása: oke, koszi:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!