Találatok a következő kifejezésre: Erősebb az annak, (21 db)

Akinek úgymond erősebb az immunrendszere, annál gyakoribbak az autoimmun betegségek?

Tapasztalatokat szeretnék, orvosi beszámolókat, véleményeket, stb. :) Ha nagyon enyhe lefolyásúak a gyermekkori fertőző betegségek, az is rizikófaktor, igaz?

Legjobb válasz: Érdekes feltételezés. Mi lenne a logikája? Épp gondolkodtam, nem pont így ezen, de hasonló eset. Olyan erõs az immunrendszerem, hogy agyon se lehetne ütni. Mégis, a napokban tudtam meg, hogy autoimmun betegségem van. Amitõl persze, teljesen elhatárolom magam. Gyerekkorban viszont nem enyhe lefolyásúak voltak, úgyhogy ez nálam így nem igaz.

Érdekes feltételezés. Mi lenne a logikája? Épp gondolkodtam, nem pont így ezen, de hasonló eset. Olyan erõs az immunrendszerem, hogy agyon se lehetne ütni. Mégis, a napokban tudtam meg, hogy autoimmun betegségem van. Amitõl persze, teljesen elhatárolom magam. Gyerekkorban viszont nem enyhe lefolyásúak voltak, úgyhogy ez nálam így nem igaz.
Az embernek nem erõs, vagy gyenge az immunrendszere. Vagy jól mûködik, vagy elégtelenül. Ha jól mûködik az autoimmun betegségekre is kisebb az esély, de persze nem zárható ki akkor sem. A gyermekkori betegségek pedig nem tartoznak ide. Az sem befolyásol semmit, hogy milyen lefolyásúak. Logikusan erõsebb immunrendszer enyhébb tüneteket produkál, de ez sem jelenti azt, hogy az illetõnek jobban kell tartania az autoimmun betegségektõl.
Köszönöm, kedves vagy. :) Sajnos, nem gyógyítható, csak kezelhetõ, de a gyógyszert meg nem akarom. Hát, majd meglátjuk. Neked is javulást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs bajom, csak félek ettõl a betegségcsoporttól. Megint ehhez közeli az érdeklõdési köröm, lehet, hogy ha annak vége akkor a félelemnek is. Ha nem, akkor elmegyek ezzel orvoshoz. Muszáj sajnos a gyógyszer, különben gyorsan fogsz romlani. :( Mi a betegséged?
pajzsmirigy.
A kérdező hozzászólása: :( Alul vagy felül? Az alulmûködés jóval jobb eset, amennyire tudom. Ott "csak" hormont kell pótolni. Ugye a túl sokat csökkenteni nehezebb. Mit jelent, hogy elhatárolod magad? Mire céloztál? Bocs, ha bugyuta vagyok. :D
Nem vagy az. :) Alul. Tudod, a hízós. :S

Ha a kation erősen torzítja az anion elektronfelhőjét akkor miért lesz erősebb a kovalens jelleg?

ezt olvastam valahol,hogy gyengül az ionos kötés jellege és közelít az átmenet felé.Ezt nem teljesen értem valaki kitudná nekem fejteni

Legjobb válasz: Hol olvastad?

Hol olvastad?
A kérdező hozzászólása: villányi összefoglaló könyvben.a ezüst-halogenideknél ezzel magyarázta hogy még a AgF oldódik vízben a többi már egyre kevésbé és ezért csapadék formájában leválnak.
Ez fantasztikus.
A kérdező hozzászólása: de a te hozzászólásod ezen is túltesz

Erősebb az immunrendszere annak, aki gyermekkorában rendszeresen ette a fikáját?

Legjobb válasz: Te tényleg tök hülye vagy! Hantázál másiknak!

Te tényleg tök hülye vagy! Hantázál másiknak!
Sajnos te nem etted elég rendszersen mert még itt vagy közöttünk és kérdezel!
1:31 :DDDDDD A csipát is érdemes enni, az is nagyon finom ám! Meg a fülzsír....mmm, isteni a fülzsíros kenyér lilahagymával! Kész, beszarok a röhögéstõl :DDD panírozott kaka :DD inkább edd uzsonnára, tésztába gyúrva!
hát hogyne
A kérdező hozzászólása: Ezt az egyik ismerõsömtõl hallottam, tényként közölte, én pedig valóban látok benne realitást! Bocs, ha benned undort keltett! A következõ kifejezést pedig legyél szíves lefordítani magyarra, hogy megérthessem: "Hantázál másiknak!".
Bocsi, de ezen a kérdésen és válaszokon röhögtem olyan jót!!! ment a pont mindenkiinek!!!
Igen, de a fülzsír hasznosabb!
Persze hogy erõsebb! Ha még a kakádat is megeszed panírozva vagy rántva, még AIDS-es sem lehetsz!
Á, gecc, meghalok a röhögéstõl.xDDD

Igaz hogy minél többet borotválkozok annál erősebb lesz az arc szőrzet?

vagy ez nem befolyásolja?

Legjobb válasz: igen, ez így van, erõseb lesz, de nem egybõl, hanem fokozatosan csak.. nekem is pont ez a gond, hogy a bajszomat nem borotváltam le, az egész kicsi is maradt, viszont a szakállamat meg az állam alatt igen, és ott marha erõs a szõr, pedig még csak 1 éve borotválkozom, és nem is rendszeresen, hanem csak amikor már nagyon zavar.. ja és megnõ kb 3 hét alatt. 19/f

igen, ez így van, erõseb lesz, de nem egybõl, hanem fokozatosan csak.. nekem is pont ez a gond, hogy a bajszomat nem borotváltam le, az egész kicsi is maradt, viszont a szakállamat meg az állam alatt igen, és ott marha erõs a szõr, pedig még csak 1 éve borotválkozom, és nem is rendszeresen, hanem csak amikor már nagyon zavar.. ja és megnõ kb 3 hét alatt. 19/f
Ez így van. Ezért nem tudnak már az idõsebb férfiak borotválkozni, ezért van mindnek dzsumbuj az arca helyén.
Igen .Az idõsebb férfiak már nagyon jól megtanultak borotválkozni, és olyan sima bõrük van, mint a babáknak. Tapasztalat, és érjed meg ezt a kort, hogy te is megtapasztald .
Nem, ez egy hülye legenda. Semmilyen szõr nem erõsödik a borotválástól. Csak mivel tinikorban még gyengék a szõrök, késõbb meg erõsödnek, és az emberek többsége tinikorban már kezdi borotválni, ezért azt hiszik, hogy attól erõsödött meg.

Mennyi az eselye annak, hogy egy erosebb harapasra kitorik egy mufog?

allandoan ez idegesit.mert elol az egyik fogam mu es nagyon felek.(attol is tartok, hogy a melette levo rendes fog is kieshet...vagy nemtom)L/14

Legjobb válasz: általában nagyon stabilak nekem a az egyik fogam több mint fele tömve van (harapófog) és bármit meglehet vele enni nem lesz semmibajja

általában nagyon stabilak nekem a az egyik fogam több mint fele tömve van (harapófog) és bármit meglehet vele enni nem lesz semmibajja
A kérdező hozzászólása: oke, koszi:)

Melyik Anime szereplő az erősebb Mewtwo vagy Sesshomaru?

Legjobb válasz: Sesshoumaru! Ki az a Mewtwo?

Sesshoumaru! Ki az a Mewtwo?
Mewtwo egy pokemon. Sesshomaru meg egy ayakashi(szellem). Mivel nem egy animében szereplenek , így maximum tippelgetni lehet hogy ki az erõsebb.
Ha nem e kettõ között kell választani akkor Akira a legerõsebb anime figura.

Mi lehet az oka annak, hogy egy rossz kapcsolatból való kilépés nem felszabadultságot, hanem még erősebb negatív érzéseket generál? Miért érzem úgy, hogy még a rossz kapcsolatban is jobb volt, mint nélküle élni?

Legjobb válasz: azért, mert nagyon nagy szükséged van egy másik ember közelségére, a szeretetre, még akkor is, ha az a kapcsolat már nem ért semmit. félsz az egyedülléttõl, de hidd el, majd találsz magadnak jobbat, ne sírj vissza egy rossz kapcsolatot!

azért, mert nagyon nagy szükséged van egy másik ember közelségére, a szeretetre, még akkor is, ha az a kapcsolat már nem ért semmit. félsz az egyedülléttõl, de hidd el, majd találsz magadnak jobbat, ne sírj vissza egy rossz kapcsolatot!
Az igazság az, hogy Te is kapcsolatfüggõ vagy, ahogy én is, és minden 5. ember Magyarországon. Keress rá google-ba: kapcsolatfüggõség és olvasgass... :)
Tényleg furi:) Még csak azt se mondhatom kiegészitettétek egymást. Tudod, a kötödést valakihez, nehéz feladni. Csak ez lehet, az alapján amit irtál.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak olyan fura, hogy vaciláltam azon, hogy szakítani kellene vagy fél évet, vagy még többet. Közben irigyeltem a szingli barátnõimet, egyedül akartam lenni, bulizni, pasizni, hülye storykba keveredni, élni. Azt hittem, hogy megkönnyebbülés lesz véget vetni ennek. Ehhez képest eltelt 2 hónap és még mindig sírva ébredek minden nap. Egyáltalán nem élvezem a szingliséget, és nem is vágyom rá. Szenvedek nélküle, pedig lekötöm magam, tök jó melóm, sikeres vagyok, jól is nézek ki, de mégis egy láthatatlan kis porszemnek érzem magam nélküle.
Sajnos akkor el kell, h engedjétek egymást. Ha a sors úgy akarja, úgyis össze hoz még benneteket. Ha ti is vállalkoztok rá, h adtok még egy esélyt...
A kérdező hozzászólása: Próbáltunk, de valahogy annyira különbözött a temperamentumunk, illetve annyi sérülést cipelünk mindketten a múltból, hogy a próbálkozásaink is csak arra voltak jók, hogy saját magunkat gyengítettük vele. Amennyire passzolunk minden téren (életcélok, életfelfogás, érdeklõdési kör, értékrend, stb) annyira nem passzoltak a lelki defektjeink. A végén már egyfolytában bõgtünk mind a ketten, annyira fájt, hogy nem megy :(
Úristen, sajnálom. Nálunk hál istennek nem ilyen komoly volt a "baj". És ha annyira szerettétek egymást miért nem változtattatok menet közben? Bár ez már eltér a tárgytól:)
A kérdező hozzászólása: Nem tudtunk együtt élni, kicsináltuk egymást. Agyonnyomtuk egymás hajtásait, teljesen elvesztettük egymás mellett az önbecsülésünket, õ megszûnt férfinek lenni mellettem, én pedig megszüntem nõnek lenni. Nem szárnyakat adtunk egymásnak, hanem éppenhogy elvettük õket.
És mik voltak a kapcsolat terhei? Hasonló helyzetben vagyok én is, csak nálunk a barátom szakitott, és ö érzi azt amit most te. De mi is imádtuk egymást.
A kérdező hozzászólása: De nem a szeretet hiányzik, meg nem is a kapcsolat jellege, hiszen az már rossz volt, viszont õ maga és a személyisége nagyon hiányzik. Baromira szerettük egymást, de mégsem tudtuk jól mûködtetni a kapcsolatot. És igazából a kapcsolat terhei nélkül valóban jobb, õ maga viszont nagyon hiányzik.
A kérdező hozzászólása: tudom mi az, mert éppenséggel az exem kapcsolatfüggõ (velem úgy kezdte, hogy kilépett egy 5 éves kapcsolatból és rögtön össze is költöztünk, most utánam 3 nappal már meg volt neki az új). Én nem vagyok az. Eszem ágában sincs mást keresni, és eszem ágában sincs senkit ámítani, amíg én nem vagyok tisztában magammal. Egyedül akarok lenni, ezért is akartam szakítani, mert éreztem, hogy már fogalmam sincs ki vagyok. Én tuti nem terhelnék egy másik embert a lelki nyomorommal, legközelebb akkor lesz kapcsolatom, ha jól leszek. Vele is akkor jöttem össze, mikor éppen úgy voltam, hogy nem kell senki, boldog vagyok a szabadságommal. Nem is a szabadság zavar mostsem, épp ez a fura, õ maga hiányzik. Ha most elém állna, hogy rájött, hogy tévedett és velem akar lenni, akkor is azt mondanám, hogy hagyjunk erre az egészre idõt, éljük az életünket, randizzunk heti egyszer, max kétszer, nem táncolnék vissza a közös életbe semmiképpen.

4+5 hetes terhességnél normális, hogy az alhasam elég erősen fáj? Olyan mensi szerű, csak annál erősebb.

Nincs vérzésem, csak most elég erősen elkezdett fájni pont a méhem környékén.

Legjobb válasz: Normális ha fájdogál. Viszont ha nagyon fáj vagy görcsöl az nem biztos,h. normális. Nem tudom neked mensinél hogy szokott fájni mert nekem pl egyáltalán nem fáj.

Normális ha fájdogál. Viszont ha nagyon fáj vagy görcsöl az nem biztos, h. normális. Nem tudom neked mensinél hogy szokott fájni mert nekem pl egyáltalán nem fáj.

Az intim tornát mikor lehet elkezdni? Aki csinálta, annak a lochia nem lett erősebb, vagy ha már múlóban volt, nem tért vissza?

Legjobb válasz: Én elég hamar kezdtem szülés után, mert a nagy gyerek miatt vizeletcsepegésem volt.Szerintem már aznap megpróbáltam, de mint mindenben, ebben is a fokozatosság a lényeg. Nem lett erõsebb a vérzésem. Az csak akkor volt erõsebb, mikor szoptattam. Akkor viszont volt, hogy át kellett öltözni. Mondjuk ez nem a kórházban történt, hanem már itthon.

Én elég hamar kezdtem szülés után, mert a nagy gyerek miatt vizeletcsepegésem volt.Szerintem már aznap megpróbáltam, de mint mindenben, ebben is a fokozatosság a lényeg. Nem lett erõsebb a vérzésem. Az csak akkor volt erõsebb, mikor szoptattam. Akkor viszont volt, hogy át kellett öltözni. Mondjuk ez nem a kórházban történt, hanem már itthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Nekem szopi alatt sem erõsödik, sõt, még akkor sem, ha emelek... egyedül amikor szopis teát ittam lett az "alig van"-ból erõsebb élénk vérzés, és miután hintára ültem jó 1 óra hosszára...
Amikor szopik a baba, gyorsabb a méh összehúzódása (visszaalakulása), gondolom ezért volt akkor erõsebb a vérzésem. A teától nem.

Akinek erősebb a szüzhártyája annak jobban fáj az első alkalomkor?

Legjobb válasz: Meglehet. Van olyan is, akinek "kevlár" szûzhártyája miatt orvos teszi meg a bemetszést, mert földi halandó pénisze alkalmatlan rá. De az ilyen azért ritka.

Meglehet. Van olyan is, akinek "kevlár" szûzhártyája miatt orvos teszi meg a bemetszést, mert földi halandó pénisze alkalmatlan rá. De az ilyen azért ritka.
Ezt, hogy érted, hogy erõsebb?
szerintem úgy hogy vastagabb
A kérdező hozzászólása: Vastagabb/rugalmasabb
Nem feltétlenül, de szerintem a fiú "módszerén" is sok múlik úgy értem, hogy durván, vagy gyengéden csinálja...
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
Minden a gyengédségen az elõjátékon és az idõn múlik! csak okosan és bunkó pasival ne kezdj ki... pláne ne 1 éjszakás kalandokra ad ki... az általában csak neki jó :)
A kérdező hozzászólása: Hát távolsag miatt nem vagyunk együtt, de szeretjük egymást és kb féléve vár(:
Ilyeneken kár gondolkozni, elsõ sorban nem rajtad múlik, hgoy mennyire fog fájni, lehet hogy egyáltalán nem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!