Találatok a következő kifejezésre: Epilepszia lehet a (17 db)

Mi baja lehet a kutyáimnak? Ez biztos nem epilepszia.

Van egy nagytestű keverék kan kutyám és már 2 éve megfigyeltük nála, hogy rohamai vannak. Az összes izma görcsben van. Először azt hittük, hogy epilepsziás, de ma az egyik tacskó kutyám is ilyen rohamot produkált. Valakinek volt már ilyen baj a kutyusával?

Legjobb válasz: Miért is nem lehet epilepszia? Csak mert a másik kutyád is azt csinálja? Attól még lehet. Orvoshoz mi az istenért nem viszed el?

Miért is nem lehet epilepszia? Csak mert a másik kutyád is azt csinálja? Attól még lehet. Orvoshoz mi az istenért nem viszed el?
miért kell lehurugni hogy videot készít róla? valószínûleg azért teszi, hogy meg tudja mutatni az orvosnak mégis milyen rángásai vannak...
Nem az a baj, h felveszi (nem rossz dolog, mert a dokinak tényleg jó megmutatni), csak az a baj h mindehhez 2 évre volt szükség.
Videót készítesz arról, hogy szenved a kutyád? Te normális vagy? Vidd már el orvoshoz! 2 éve nézed végig a tehetetlen kutyádat?
A kérdező hozzászólása: Sikerült videót is készítenem a rohamról, úgyhogy a héten mindenképp el akarom vinni õket az állatorvoshoz! Köszi a válaszokat
a kalciumhiány is okozhat ám ilyen rángásokat.
A rohamok meglepõen kis százalékban szoktak epilepszára utalni több 100 olyan betegség és életben lévõ tényezõ van ami rohamot válthat ki. Többek közt pl a macska toxoplazmózis de más bakteriális és vírusos fertõzések idézhetnek elõ rohamot. Emellett allergia, erõs ingerek stb is rohamokat idézhetnek elõ. Mindenképpen olyan orvost keress aki ért az epilepsziához (a videót is mutasd meg neki- nem értem miért kell ezt lehurrogni általában az orvosok kérik is, hogy vegye az ember videóra a rohamot) ezeknél az orvosoknál próbálkozz (akik az oldalon vannak)http://kutyaepilepszia.hu/index/show.html Vérvétel és ki kell zárni az egyéb lehetséges okokat majd ha mindet kizártak akkor jöhet az EEG vizsgálat (ami cirka 50 ezer forint) ez 90% ra biztos eredménnyel megmondja, hogy epilepszia e.
És ha már ott áll, és videózza, a dokit is kihívhatta volna!
Az a bajom, hogy erre 2 évet várt!
Mutasd a videót, és megpróbálok segíteni. De az állatorvos lenne a megoldás.
Szerintem nagy valószínûséggel ez epilepszia lesz! De vidd el õket minél elõbb orvoshoz! Õ tud konkrét választ adni!
A kérdező hozzászólása: Mert még csak ma jelentkezett a tacskómnál. A szomszéd állatorvos asszisztense és õ azt mondta, hogy lehet hogy mérgezés, de ez hülyeség... semmi olyan nincs elõttük amitõl megmérgezõdnének, rendesen vannak nevelve, tanítva, stb....
Valószínûleg epilepsziáról van szó. Esetleg anafilaxiás sokk alakulhatott még ki, habár az kicsit más. MINDENKÉPPEN KI KELLENE ÕKET VIZSGÁLTATNI! Egy ilyen roham még az embernek is rémes tud lenni. A kutya viszont sokszor egyedül van ilyenkor, nem tudja, hogy el fog múlni, halálfélelme van... Nem is érti, mi történik vele! Kitudja mióta szorong már amiatt, mert szeretné tudatni veled, hogy szenved de te nem teszel semmit. Nem tudom, mi okból kifolyólag zártátok ki az epilepsziát, én elvinném a kutyákat egy rendes orvoshoz, é nem ránézésre kérnék diagnózist, hanem végezze el a szükséges vizsgálatokat.
A kérdező hozzászólása: Csenge! Ha normálisan végigolvasnád kislány az a másik kutyámnál volt 2 éve!!!!! Akkor azt mondta az állatorvos, hogy epilepsziás, de mióta jelentkezett a kicsinél is, ezért gondolok másra.!!!! A nagy azóta gyógyszert kap rá, de nem használ.. már itt is gyanús, hogy epilepszia lenne.....

Ez epilepszia? Mi lehet a baja a kiskutyamnak?

Sziasztok! Az a helyzet, hogy egy lassan 13 eves westim van. Rengeteg szeretet kap, soha nem volt semmi baja. Mar csaladtag, tenyleg a mindenunk. Ugy gondolom, hogy eleg idos a kutyus, de nekunk koszonheto, es a szetetetunknek, hogy eddig nem jottek elo betegsegei. Az utobbi mondjuk egy honapban ez megvaltozott sajnos.

Legjobb válasz: Szinte biztos hogy epilepszia, a mi kutyusunk kölyök korától produkál ilyen tüneteket, ritkán. Orvoshoz nem vittük, ilyenkor nyugtatni simogatással, beszéddel.

Szinte biztos hogy epilepszia, a mi kutyusunk kölyök korától produkál ilyen tüneteket, ritkán. Orvoshoz nem vittük, ilyenkor nyugtatni simogatással, beszéddel.
Szia igen:( Bnomnek a kutyusaval is ugyan e volt es ugyan igy frontoknal!!eplepszia gyogyit kellett neki szedni napi rendszerességgel azonban frontoknal ugyan ugy kijott eloszor enyhebben aztan ugyan ugy..altatas lett a vége mert nem birta nezni ahogy szenved. Ö 14 éves volt. Kìvanom hogy ne igy alakuljon nalatok es hogy ritkan es enyhen jojjon elo!az o kutyusa keverèk volt.
A kérdező hozzászólása: koszonom
Enyém is epilepsziás tüneteket produkált az utolsó fél évében...Bár nem vagyok benne biztos, hogy a te kutyusodnak is ez a baja. ( A doki az enyémre azt mondta, NEM epilepsziás, hanem ilyen korban a belsõ szervi rendellenességek, romlásuk vált ki epilepsziához hasonló rohamokat.) Az enyém elfeküdt és görcsösen rángatózni kezdett ilyenkor, a szája habzott, bepisilt, bekakilt, 1-2 percig görcsölt aztán feküdt, majd fölpattant és körbe-körbe járkált a szobában, közben hangosan vonyított. Nem volt kellemes :( A te eseteben nem ennyire durva a helyzet, sõt, nem is biztos, hogy epilepszia (jellegû) probléma van... Akár fájhat is valamije az öregkori frontérzékenységtõl (szív, ízület, fej..) és arra reagál ilyen furcsán....
Kérdezõ! Az epilepszia bárhány évesen kiválthatja valami egy kutyusból. Nekem egy epilepsziás barátném nem tud moziba járni, mert a villogó fények váltják ki nála a rohamot. Az epilepsziát legtöbbször a frontok váltják ki, de egy szag, idegen, környezet, tûzijáték, valami méreganyag amit felnyalt, megevett és az agyba véráramon keresztül felszívódott stb. Ha megállapítást nyert orvosilag érdemes a fronthatások elõtt már nyugtatót adni – lehet ez is elég lesz. Ha már heti renszszereséggel van érdemes az epilepszia gyógyszer szintjét beállítani és attol kezdve ezt rendszeresen kell adagolni a kutyusnak. # 4 Az orvosod nagyot tévedett , mert az bizony epilepszia volt a kutyusodnál !!! Epilepsziánál olyan agyi elektromos kisülés van egyszerre akár több gócpontból is, hogy az rettenetes fejfájással jár a kutyusoknak, azért vonyított. Azért járkált mert még a tudata nem tért vissza, ilyenkor zavart sem gazdit, sem környezetet nem ismeri fel. Sevenaletta , vagy sevenal-t szoktak rá adni. Vannak más gyógyszerek is amik a májat nem károsítják, de sok fajta és erõsségû epilepszia létezik. Szoktak még epilepszia gyógyszer mellett, nyugtatót, fejfájás csillapítót, vizelethajtót (agyi nyomás gyökkenésére) adni. Használnak különbözõ kúpokat, amit roham alatt már a popokájukba kell nyomni. Az eszméletvesztés, rángatózás, bepisilés-kakilás, habzó száj az bizony nagy GM –roham.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnos a front az egyik legfõbb kiváltója az epilepsziának. Az én kutyám is az, 2 hetente rohamozik, amikor jön a hidegfront. Én elvittem specialistához, mert csak õ tudja megfelelõen kezelni. Az állatorvosok többsége sevenalt és diazepamot ír fel, ami a legtöbb esetben többet árt, mint használ. A gyógyszer beállítása nem egyszerû folyamat, több hónapot vesz igénybe és függ az epilepszia fajtájától. Az egyetemen ezt pár órában tanítják, ezért csak egy erre szakosodott orvos tud segíteni. A legjobb, ha csináltatsz a kutyádnak mri-t, mert akkor látszanak a gócpontok és egybõl tudni fogják, hogy melyik gyógyszer kell neki. Én sajnos nem engedhetem meg anyagilag, hogy elvigyem rá, de a specialista az elmondásaid alapján, illetve ha készítesz videót betudja határolni a gócpontokat. Mi még gyógyszerbeállításon vagyunk, illetve van egy csomó készenléti gyógyszer, meg kúp, amit roham alatt kell neki adni. Ilyenkor nagyon fáj a fejük, lehet nekik adni algopirynt. Én még szoktam vízhajtót is , plusz ha nagyon fáj a feje, akkor medrolt. Ezeket orvosi utasításra, és minden roham után hívom a dokit, hogy konzultáljunk.

Mi okozhat feszülõ izomgörcsöket (Ca/Mg hiányon, epilepszián, stresszen, fáradtságon kívül)? Mi lehet a megoldás?

Néha egy egyszerû mozdulatnál (lépcsõn az elsõ lépések felfelé való megtétele -pl. villamosra felszállás-, valami megfogása, felállás), máskor hirtelen nekiiramodások (átszaladás a zebrán !!) is a hirtelen igénybe vett izomcsoportok merev befeszülését okozzák, ami aztán egy -két percen belül oldódik is minden esetben, de NAGYON kínos, és veszélyes tud lenni.


Lehet Epilepszia? A Testvéremről lenne szó. Ment a hasa, utánna fájt a gyomra, azutánnagyon szédűlt. Lefeküdt, és rázkódott. Vagy csak lement a vérnyomása? Vagy a cukorral lehet a baj?

Legjobb válasz: miért nem orvostól kérdezed?itt senki nem távolbalátó és távgyógyító.tessék orvoshoz elvinni.az egészség nem játék

miért nem orvostól kérdezed?itt senki nem távolbalátó és távgyógyító.tessék orvoshoz elvinni.az egészség nem játék
Lázas nem volt? Hányás, hasmenés után a vércukor szintje is leeshet. De az is lehet, hogy csak "kiment belõle az erõ". Hány éves? Orvos látta? Vagy legalább egy felnõtt? Egyáltalán te hány éves vagy ? Miért baba kategóriába írtad?
Magánál volt? Ha igen, akkor nem epilepszia.
A kérdező hozzászólása: Véletlenûl írtam be ebbe a kategóriába.Ma megy kivizsgálásra, csak a véleményetekre voltam kiváncsi.30éves.De gyomorfájással, hasmenéssel, szédüléssel kezdõdhet, epilepszia?
Nem, annak nincs köze hozzá. Inkább az utóbbira gondolnék.
A kérdező hozzászólása: Értem!Köszönöm a válaszokat.Azért írtam ide, mert már félek a az eredménytõl, mert ma megy kivizsgálásra.Hátha tudtok valamit.Mégegyszer köszi!
Ezek annyira különbözõ tünetek. Így leírás alapján még talán orvos se tudná megmondani. Viszont most már engem is érdekel, mi lesz veletek. Bár ha ez egyszeri dolog volt, akkor én inkább valamilyen fertõzésre, vagy tényleg vérnyomás esésre gondolnék. Majd írd meg, hogy végül mire jutottak az orvosok.
A kérdező hozzászólása: Oké, megírom.Köszi!
A kérdező hozzászólása: Azt mondták a tesómnak, hogy sok folyadékot kell inni.az eredményei jók lettek.

Epilepszia lehet indok a császármetszésre?

Legjobb válasz: Szia.Igen nagy rá az ese´ly,mert ha véletlenül egy roham jön a szülés közben,akkor az orvos mihéz kezd??? Ezt inkább az orvosadtól kelene megkérdezned.Ezt neki kell tudnia.

Szia.Igen nagy rá az ese´ly, mert ha véletlenül egy roham jön a szülés közben, akkor az orvos mihéz kezd??? Ezt inkább az orvosadtól kelene megkérdezned.Ezt neki kell tudnia.
Igen minden képpen, mint ahogy a fenti válaszadó is leírta. Sõt nekem van egy ismerõsöm akinek olyan mértékü a betegsége, hogy a terhességet sem engedte a doki. Mindenképpen konzultálj, mind az epilepsziát kezelõ orvosoddal, mind a nõgyógyásszal.
Elõzõ válaszoló: Mi az , hogy nem engedte a doki a terhességet?!? Ezt nem õ dönti el.
A barátnõm is epilepsziás már a 2. babáját várja.Az elsõ emiatt a betegség miatt császárral lett meg neki a második majd kiderûl nem sokára.

Abból lehet valami probléma, ha egy gyermeket több mint két évig Sertan gyógyszerrel félre kezelték epilepszia gyanújával a 90-es évek elején?

Engem kezeltek félre 5 éves koromtól 7 éves koromig(dátum szerint 1990 július 1.-jétõl 1992 július 3.-áig és néhány éve elkezdett tönkre menni az egészségem és nem tudják az orvosok,hogy mi lehet pontosan az egészségügyi problémám.

Legjobb válasz: [link] Hát, elég érdekes mellékhatásai vannak, de azok már rég kijöttek volna akkor amikor szedted.

[link] Hát, elég érdekes mellékhatásai vannak, de azok már rég kijöttek volna akkor amikor szedted.

Temporális epilepszi esetén milyen lehetőségeim vannak? Mi a lefolyás? HOgyan gyógyítható? Meddig lehet vele élni?

Legjobb válasz: Az orvostudomány mai állása szerint az epilepszia nem gyógyítható, de gyógyszeres terápiával tünetmentessé tehetõ. Párom harminc éve szedi a gyógyszert, tünetmentes, teljes életet él. http://www.epilepszia.hu/default.asp#00_udvozlet.asp Elég hasznos oldal.

Az orvostudomány mai állása szerint az epilepszia nem gyógyítható, de gyógyszeres terápiával tünetmentessé tehetõ. Párom harminc éve szedi a gyógyszert, tünetmentes, teljes életet él. http://www.epilepszia.hu/default.asp#00_udvozlet.asp Elég hasznos oldal.

A kutyám furcsán köhög. Legalábbis köhögés szerû, fuldoklásra hajazó hangokat ad ki. Mi lehet ez? Lehet epilepszia? Vagy az allergiája miatt van?

Csak néha csinálja ezt, de elég félelmetes. Mindig azt hiszem, hogy fuldoklik. Remélem nem epilepsziás! Annak vannak egyáltalán ilyen tünetei?

Legjobb válasz: Esetleg már elvihetted volna egy állatorvoshoz, aki megvizsgálja, és felállít egy diagnózist, amit így, látatlanban nem lehet.

Esetleg már elvihetted volna egy állatorvoshoz, aki megvizsgálja, és felállít egy diagnózist, amit így, látatlanban nem lehet.
nem talán por allergia???Mivel pici és közel van a földhöz és a szõnyegbõl kiszálló portól fuldokol?
A kérdező hozzászólása: Az orvos szerint allergiás. Ott voltunk, és õ mondta, hogy légcsõszûkület nem lehet, és a falat sem tapadt meg a torkán. Én még arra tudok tippelni, hogy talán volt egy kis gyomorrontása, mert az a fuldoklás egy kicsit hasonlított a hányásra, és másnap pedig hányt 2x is. Az is lehet, hogy az allergián kívül ez volt most a gond, mert azóta egyet nem "fuldoklott" Az orvos is azt mondta, hogy ez lehetséges.
1. Elviszed állatorvoshoz és minden kiderül. Vagy Meg van fázva, akár a torkán akadt(vagy letapadt) egy falat.. Én elvinném egy alapos kivizsgálásra. LEHET, Hogy asztmás vagy légszükülete van. Tapasztalt vagyok, abszolut szeretem a kutyákat és csak jót akarok nekik.. Ha nem hiszed el olvasd végig kb. 10x ezt az oldalt és majd rájössz hogy nem hazudok. oldal:[link] Remélem sokat segitettem Gyogyulast a kutyanak
A kérdező hozzászólása: Mostmár nem csinálja. Egyszer fordult elõ neki ilyen, és azóta semmi sem történt! 7.-én megyünk a dokihoz, mert akkor úgyis kap oltást, és ki lesz vizsgálva. Mert szegénynek a füle is fáj! Elég kényes fajta...
az enyém pollen allergiás..és amikor rétre elviszem sétálni akkor szokott ilyet csinálni, meg prüszkölni, , haza megyünk, , ott meg nincs semmi.
meg kéne nézetni a kiskutyát, egy fiatal kölyöknél ennek lehetnek szövõdményei is. Igy távlatban, én azt gondolom, hogy vagy kennelköhögés, vagy féreg, illetve légcsõszûkület.
A kérdező hozzászólása: nemrég volt féreghajtva, az orvos csinálta meg, mikor ott voltunk.
A kérdező hozzászólása: nem
Ha fuldoklásszerûen köhög, akkor ott valószínûleg váladék is van. Az orrát nem szívja?
mikor volt féreghajtva?
A kérdező hozzászólása: Tudom, de õ még nem is megy utcára olyan pici
kennelköhögés, járvány van!!!!
orvos? kennelköhögés?
Értem. Akkor vidd el másik orvoshoz. Valóban lehet légcsõszûkûlet, de az epilepsziára ez nem jellemzõ. Olyankor rángatóznak, meg a nyáluk folyik. Vagy allergia.
A kérdező hozzászólása: Köszi
lehet légcsõszûkület is akár. Az én kutyám is ilyen hangokat adott.(legalább is leirásod alapján.)
A kérdező hozzászólása: Ma kezdte egy, kettõ pedig voltunk már orvosnál, és ott azt mondták, hogy allergiás. De ezen kívül mitõl lehet?
Az én kutyusom is csinálja, hosszú évek óta. Elõször én is nagyon megijedtem, de aztán rájöttem magamtól mi lehet a baj. Szerintem a nyalogatástól szõr kerül a nyelvére és így a torkára...ez irritálhatja és ilyenkor pontosan ugyan úgy csinál, ahogy itt leírtad.

A csivavámon kezd előjönni az epilepszia meg lehet előzni, hogy ne legyen beteg vagy gyógyszerezhetem amíg él?

Legjobb válasz: sajnos ezt nem hiszem,hogy meglehet elõzni :( gyógyszerezned kell,de amíg nem voltak rohamai addig nem kell gyógyszer én úgy tudom..

sajnos ezt nem hiszem, hogy meglehet elõzni :( gyógyszerezned kell, de amíg nem voltak rohamai addig nem kell gyógyszer én úgy tudom..
mik a tünetek?
Nem tudod megelõzni. Mindig legyen nálad valami (például egy kis bot, ceruza), amivel ki tudod támasztani a száját, ha rájön a roham. Olyankor vigyázz, hogy ne nyelje le a nyelvét, vagy nyúlj bele a szájába és húzd vissza!
mennyi idõs a kutyus?
A kérdező hozzászólása: 6 hónapos és már régebb óta minden nap mintha köhögne, nem tudom hogy hívják azt de azt mondták nekem hogy ez az elõjele :(
Izgatott állapotban elõfordul krákogás csiviknél. Rosszabb esetben légcsõszûkület lehet az ok.
sztem vidd el egy teljes kivizsgálásra h megtudd mi a baja, mert ahogy olvasom ezt csak feltételezed, de nem tudod biztosan h ez a baja!
Tehát nem eldobja magát a földön és rázkódik meg habzik a szája HANEM nem kap rendesen levegõt, hörög, fulladozik. Ugye? "Rosszabb esetben légcsõszûkület lehet az ok." Ott a pont, Nekem van egy 17 (!) éves csivavám, utóbbi években napi rendszerességgel jön rá ilyen fulladós roham. A sok okos orvos mind rávágta, hogy epilepsziás, holott annak nem ilyen a tünete. Nézd meg youtube-on a 'dog laryngal collapse' videókat, hogy a te kutyádnak is ilyen tünetei vannak-e.
A kérdező hozzászólása: oké megnézem köszi

Lehet epilepszia? Sokat rángatózik a kezem vagy lábam (pláne ha álmos vagyok akár nappal, akár este), illetve kisebb izmaim arcon, hason meg ahol azt sem tudtam, hogy van izom.

Meg sokat vagyok álmos, fáradt.

Legjobb válasz: ezt mindenképp orvosnak kell megállapitani-neurológus,de mihamarabb!!!

ezt mindenképp orvosnak kell megállapitani-neurológus, de mihamarabb!!!
Epilepszia biztos nem , kizart, annak mas tünetei vannak.Az hogy rangatozik a kezed, labad stb. azok az idegek, de hogy lenyugtasd magad, beszelj a haziorvosoddal, lehet csak Mg , B vitamin hianyod van, esetleg vas.
Ha egy baba születik úgy, hogy görcs van az agyában....a kezecskéit ökölbe szorítja úgy remeg aztán elmúlik..szerintetek ez lehet epilepszia??
Minden újszülött igy viselkedik!!!Ez nem epilepszia!!!Csupán az izmai!!! ne aggógódj! magátólelmúlik!ill az anyatej, tápszerben levö vitaminok hatására, meg a mozgás hatására!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!