Találatok a következő kifejezésre: Epilepszia lehet a (14 db)

Mi baja lehet a kutyáimnak? Ez biztos nem epilepszia.

Van egy nagytestű keverék kan kutyám és már 2 éve megfigyeltük nála, hogy rohamai vannak. Az összes izma görcsben van. Először azt hittük, hogy epilepsziás, de ma az egyik tacskó kutyám is ilyen rohamot produkált. Valakinek volt már ilyen baj a kutyusával?

Legjobb válasz: Miért is nem lehet epilepszia? Csak mert a másik kutyád is azt csinálja? Attól még lehet. Orvoshoz mi az istenért nem viszed el?

Miért is nem lehet epilepszia? Csak mert a másik kutyád is azt csinálja? Attól még lehet. Orvoshoz mi az istenért nem viszed el?
miért kell lehurugni hogy videot készít róla? valószínûleg azért teszi, hogy meg tudja mutatni az orvosnak mégis milyen rángásai vannak...
Nem az a baj, h felveszi (nem rossz dolog, mert a dokinak tényleg jó megmutatni), csak az a baj h mindehhez 2 évre volt szükség.
Videót készítesz arról, hogy szenved a kutyád? Te normális vagy? Vidd már el orvoshoz! 2 éve nézed végig a tehetetlen kutyádat?
A kérdező hozzászólása: Sikerült videót is készítenem a rohamról, úgyhogy a héten mindenképp el akarom vinni õket az állatorvoshoz! Köszi a válaszokat
a kalciumhiány is okozhat ám ilyen rángásokat.
A rohamok meglepõen kis százalékban szoktak epilepszára utalni több 100 olyan betegség és életben lévõ tényezõ van ami rohamot válthat ki. Többek közt pl a macska toxoplazmózis de más bakteriális és vírusos fertõzések idézhetnek elõ rohamot. Emellett allergia, erõs ingerek stb is rohamokat idézhetnek elõ. Mindenképpen olyan orvost keress aki ért az epilepsziához (a videót is mutasd meg neki- nem értem miért kell ezt lehurrogni általában az orvosok kérik is, hogy vegye az ember videóra a rohamot) ezeknél az orvosoknál próbálkozz (akik az oldalon vannak)http://kutyaepilepszia.hu/index/show.html Vérvétel és ki kell zárni az egyéb lehetséges okokat majd ha mindet kizártak akkor jöhet az EEG vizsgálat (ami cirka 50 ezer forint) ez 90% ra biztos eredménnyel megmondja, hogy epilepszia e.
És ha már ott áll, és videózza, a dokit is kihívhatta volna!
Az a bajom, hogy erre 2 évet várt!
Mutasd a videót, és megpróbálok segíteni. De az állatorvos lenne a megoldás.
Szerintem nagy valószínûséggel ez epilepszia lesz! De vidd el õket minél elõbb orvoshoz! Õ tud konkrét választ adni!
A kérdező hozzászólása: Mert még csak ma jelentkezett a tacskómnál. A szomszéd állatorvos asszisztense és õ azt mondta, hogy lehet hogy mérgezés, de ez hülyeség... semmi olyan nincs elõttük amitõl megmérgezõdnének, rendesen vannak nevelve, tanítva, stb....
Valószínûleg epilepsziáról van szó. Esetleg anafilaxiás sokk alakulhatott még ki, habár az kicsit más. MINDENKÉPPEN KI KELLENE ÕKET VIZSGÁLTATNI! Egy ilyen roham még az embernek is rémes tud lenni. A kutya viszont sokszor egyedül van ilyenkor, nem tudja, hogy el fog múlni, halálfélelme van... Nem is érti, mi történik vele! Kitudja mióta szorong már amiatt, mert szeretné tudatni veled, hogy szenved de te nem teszel semmit. Nem tudom, mi okból kifolyólag zártátok ki az epilepsziát, én elvinném a kutyákat egy rendes orvoshoz, é nem ránézésre kérnék diagnózist, hanem végezze el a szükséges vizsgálatokat.
A kérdező hozzászólása: Csenge! Ha normálisan végigolvasnád kislány az a másik kutyámnál volt 2 éve!!!!! Akkor azt mondta az állatorvos, hogy epilepsziás, de mióta jelentkezett a kicsinél is, ezért gondolok másra.!!!! A nagy azóta gyógyszert kap rá, de nem használ.. már itt is gyanús, hogy epilepszia lenne.....

Mi okozhat feszülõ izomgörcsöket (Ca/Mg hiányon, epilepszián, stresszen, fáradtságon kívül)? Mi lehet a megoldás?

Néha egy egyszerû mozdulatnál (lépcsõn az elsõ lépések felfelé való megtétele -pl. villamosra felszállás-, valami megfogása, felállás), máskor hirtelen nekiiramodások (átszaladás a zebrán !!) is a hirtelen igénybe vett izomcsoportok merev befeszülését okozzák, ami aztán egy -két percen belül oldódik is minden esetben, de NAGYON kínos, és veszélyes tud lenni.

Lehet Epilepszia? A Testvéremről lenne szó. Ment a hasa, utánna fájt a gyomra, azutánnagyon szédűlt. Lefeküdt, és rázkódott. Vagy csak lement a vérnyomása? Vagy a cukorral lehet a baj?

Legjobb válasz: miért nem orvostól kérdezed?itt senki nem távolbalátó és távgyógyító.tessék orvoshoz elvinni.az egészség nem játék

miért nem orvostól kérdezed?itt senki nem távolbalátó és távgyógyító.tessék orvoshoz elvinni.az egészség nem játék
Lázas nem volt? Hányás, hasmenés után a vércukor szintje is leeshet. De az is lehet, hogy csak "kiment belõle az erõ". Hány éves? Orvos látta? Vagy legalább egy felnõtt? Egyáltalán te hány éves vagy ? Miért baba kategóriába írtad?
Magánál volt? Ha igen, akkor nem epilepszia.
A kérdező hozzászólása: Véletlenûl írtam be ebbe a kategóriába.Ma megy kivizsgálásra, csak a véleményetekre voltam kiváncsi.30éves.De gyomorfájással, hasmenéssel, szédüléssel kezdõdhet, epilepszia?
Nem, annak nincs köze hozzá. Inkább az utóbbira gondolnék.
A kérdező hozzászólása: Értem!Köszönöm a válaszokat.Azért írtam ide, mert már félek a az eredménytõl, mert ma megy kivizsgálásra.Hátha tudtok valamit.Mégegyszer köszi!
Ezek annyira különbözõ tünetek. Így leírás alapján még talán orvos se tudná megmondani. Viszont most már engem is érdekel, mi lesz veletek. Bár ha ez egyszeri dolog volt, akkor én inkább valamilyen fertõzésre, vagy tényleg vérnyomás esésre gondolnék. Majd írd meg, hogy végül mire jutottak az orvosok.
A kérdező hozzászólása: Oké, megírom.Köszi!
A kérdező hozzászólása: Azt mondták a tesómnak, hogy sok folyadékot kell inni.az eredményei jók lettek.


Epilepszia lehet indok a császármetszésre?

Legjobb válasz: Szia.Igen nagy rá az ese´ly,mert ha véletlenül egy roham jön a szülés közben,akkor az orvos mihéz kezd??? Ezt inkább az orvosadtól kelene megkérdezned.Ezt neki kell tudnia.

Szia.Igen nagy rá az ese´ly, mert ha véletlenül egy roham jön a szülés közben, akkor az orvos mihéz kezd??? Ezt inkább az orvosadtól kelene megkérdezned.Ezt neki kell tudnia.
Igen minden képpen, mint ahogy a fenti válaszadó is leírta. Sõt nekem van egy ismerõsöm akinek olyan mértékü a betegsége, hogy a terhességet sem engedte a doki. Mindenképpen konzultálj, mind az epilepsziát kezelõ orvosoddal, mind a nõgyógyásszal.
Elõzõ válaszoló: Mi az , hogy nem engedte a doki a terhességet?!? Ezt nem õ dönti el.
A barátnõm is epilepsziás már a 2. babáját várja.Az elsõ emiatt a betegség miatt császárral lett meg neki a második majd kiderûl nem sokára.

Temporális epilepszi esetén milyen lehetőségeim vannak? Mi a lefolyás? HOgyan gyógyítható? Meddig lehet vele élni?

Legjobb válasz: Az orvostudomány mai állása szerint az epilepszia nem gyógyítható, de gyógyszeres terápiával tünetmentessé tehetõ. Párom harminc éve szedi a gyógyszert, tünetmentes, teljes életet él. http://www.epilepszia.hu/default.asp#00_udvozlet.asp Elég hasznos oldal.

Az orvostudomány mai állása szerint az epilepszia nem gyógyítható, de gyógyszeres terápiával tünetmentessé tehetõ. Párom harminc éve szedi a gyógyszert, tünetmentes, teljes életet él. http://www.epilepszia.hu/default.asp#00_udvozlet.asp Elég hasznos oldal.

A csivavámon kezd előjönni az epilepszia meg lehet előzni, hogy ne legyen beteg vagy gyógyszerezhetem amíg él?

Legjobb válasz: sajnos ezt nem hiszem,hogy meglehet elõzni :( gyógyszerezned kell,de amíg nem voltak rohamai addig nem kell gyógyszer én úgy tudom..

sajnos ezt nem hiszem, hogy meglehet elõzni :( gyógyszerezned kell, de amíg nem voltak rohamai addig nem kell gyógyszer én úgy tudom..
mik a tünetek?
Nem tudod megelõzni. Mindig legyen nálad valami (például egy kis bot, ceruza), amivel ki tudod támasztani a száját, ha rájön a roham. Olyankor vigyázz, hogy ne nyelje le a nyelvét, vagy nyúlj bele a szájába és húzd vissza!
mennyi idõs a kutyus?
A kérdező hozzászólása: 6 hónapos és már régebb óta minden nap mintha köhögne, nem tudom hogy hívják azt de azt mondták nekem hogy ez az elõjele :(
Izgatott állapotban elõfordul krákogás csiviknél. Rosszabb esetben légcsõszûkület lehet az ok.
sztem vidd el egy teljes kivizsgálásra h megtudd mi a baja, mert ahogy olvasom ezt csak feltételezed, de nem tudod biztosan h ez a baja!
Tehát nem eldobja magát a földön és rázkódik meg habzik a szája HANEM nem kap rendesen levegõt, hörög, fulladozik. Ugye? "Rosszabb esetben légcsõszûkület lehet az ok." Ott a pont, Nekem van egy 17 (!) éves csivavám, utóbbi években napi rendszerességgel jön rá ilyen fulladós roham. A sok okos orvos mind rávágta, hogy epilepsziás, holott annak nem ilyen a tünete. Nézd meg youtube-on a 'dog laryngal collapse' videókat, hogy a te kutyádnak is ilyen tünetei vannak-e.
A kérdező hozzászólása: oké megnézem köszi

Lehet epilepszia? Sokat rángatózik a kezem vagy lábam (pláne ha álmos vagyok akár nappal, akár este), illetve kisebb izmaim arcon, hason meg ahol azt sem tudtam, hogy van izom.

Meg sokat vagyok álmos, fáradt.

Legjobb válasz: ezt mindenképp orvosnak kell megállapitani-neurológus,de mihamarabb!!!

ezt mindenképp orvosnak kell megállapitani-neurológus, de mihamarabb!!!
Epilepszia biztos nem , kizart, annak mas tünetei vannak.Az hogy rangatozik a kezed, labad stb. azok az idegek, de hogy lenyugtasd magad, beszelj a haziorvosoddal, lehet csak Mg , B vitamin hianyod van, esetleg vas.
Ha egy baba születik úgy, hogy görcs van az agyában....a kezecskéit ökölbe szorítja úgy remeg aztán elmúlik..szerintetek ez lehet epilepszia??
Minden újszülött igy viselkedik!!!Ez nem epilepszia!!!Csupán az izmai!!! ne aggógódj! magátólelmúlik!ill az anyatej, tápszerben levö vitaminok hatására, meg a mozgás hatására!
Nem tudom.
Nem a horrorfilmektõl kap epilepsziás rohamot az ember, akinek van erre hajlama, annak bármi kiválthatja: diszkóban a stroboszkóp, a hosszas monitorra bámulás, erõs zaj, vírusfertõzés.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ amugy anyukám mondta ezt nekem.
Nem epilepsziás leszel, hanem olyan tüneteket produkálhatsz, ami az epilepsziára jellemzõ. Pl. görcsölés, ájulás, tudat elvesztése stb. De ez sem attól van, hogy horrorfilm, hanem attól, hogy sötétben nézed és a TV folyamatosan vibrál, és ez a folyamatosan vibráló fény generálhat epilepsziás rohamot, pláne, ha mondjuk még kialvatlan és nagyon fáradt is vagy. De elkapni nem fogod ;)
Én elvinném másik állatorvoshoz.
"Doki ma nézte, nem talált nála semmit." NÉZTE? Jó kis orvos lehet, röntgenszemei vannak , látja a vér összetételét vagy mi? Ilyen esetben vérvizsgálatot szoktak csinálni mindenhol, de legalábbis valamilyen kezelést elkezdenek. Vagy nagyon szar az orvosotok, vagy nem is látta orvos, csak ideírtad hogy kikerülhesd a szokásos köröket. Ha az elõbbirõl van szó, sürgõsen keress másik állatorvost, mert ez kritikán aluli... Egyébként nekem speciel mérgezésnek tûnik...Ha nem kezelik sürgõsen meg is halhat. A helyedben a sürgõsségire rohannék vele.
hello Szerintem álljatok le a cuccal én is sokáig adagoltam a kutyámat de meghalt nem hinném hogy van össze függés a két dolog közt de azért nem jó ha egész nap be van lõve!! Ui.:a maradék anyagot küldjétek el!
Igen egy másik orvosnak is megkéne mutatni.., több szem többet lát!!
A kérdező hozzászólása: mi van veletek?Ha valamit kérdezek a kérdésre szeretnék választ kapni, nem áskálódásokat hallgatni.Ha azt írtam doki megnézte, akkor azt jelenti, hogy lázat mért, megtapogatta a hasát, székletmintát vizsgált, szemét, száját nézte, szívverést hallgatott.Mindent amit egy kisvárosi kis állatorvos meg tud csinálni, és akkor még csak nem evett, meg nem igen mozgott.Antibiotikumos kezelést kapott.A további tünetek este jelentkeztek.Most meg megyek vissza a dokihoz az új tünetekkel.Mielött kérdeznétek miért csak most, azért mert most rendel.És higgyétek el mindent megteszek az állataim egészségért, mert nekem jelentenek a legtöbbet.

Gyermekem 9 hónapos múlt, tegnap nagyon megijedt és sírás közben kapkodta a levegőt és el is ájult, lehet ez epilepszia? Vagy csak az ijedtségtől ájult el? Van valakinek tapasztalata?

Oxigénhánnyal született, a mozgással voltak problémák feszes volt az izomzat, amit a dévénymódszerrel helyre állítottak, neurologushoz hordom és most megyünk babapszihológushoz ?k mindent rendben találtak, egyébként nagyon aktív érdekl?d? s?t túlságosan is! rokonok akik látták azt mondják van ilyen és ne fujjamfel a dolgot, de nem tudom mit tegyek!

Legjobb válasz: Mindenképpen vidd el az orvoshoz!!!Az ájulás sem gyermekkorban sem felnõttkorban nem normális jelenség!!!!

Mindenképpen vidd el az orvoshoz!!!Az ájulás sem gyermekkorban sem felnõttkorban nem normális jelenség!!!!
Tegnap elájult a gyereked és Te nem vitted orvoshoz???? Ráadásul úgy hogy oxigénhiánnyal született? Neharagudj Te nem vagy normális! Azonnal menjetek dokihoz!
mitõl ijedt meg???
A kérdező hozzászólása: le esett a fal közé az ágyról, ahogy játszottunk, abban a pillanatban felvettem, és õ nagyon megíjedt.
A kérdező hozzászólása: de uánna sem és most sincs semmi baja, utánna kb.5 perc múlva hangosan kacagott!
Ha egy gyerek le/elesik valahonnan/valahol, és álmosságot, bágyadtságot, hányást vagy ájulást tapasztalunk, AZONNAL orvoshoz kell vinni. Legyen akármilyen jókedvû, hiába kacag, akkor is. Inkább vidd el orvoshoz feleslegesen, mint hogy baj legyen. Nem vagyok aggódós, lázzal sem rohanok dokihoz, csak ha tartós, de ha a gyermekem elájulna, abban a percben indulnék csapot-papot otthagyva akár éjjel is, mert nem játék.
Van egy ismerõsöm, akinek a háromnegyed éves kisfia elesett, de nem nagyot, alig sírt és játszott tovább mintha mi sem történt volna. Pár óra múlva lett egy pukli a fején, ami puha volt, így elvitték a dokihoz. A röntgen kimutatta, hogy koponyatörése van, és bent kellett maradniuk a kórházban. Pedig csak felborult, ami nem ritka jelenség egy ekkorkánál. Írd meg majd, hogy mi lett veletek. Köszi! 15.27-es
A kérdező hozzászólása: 15, 27-nek köszi az érdeklõdést, az ügyeleten azt mondták ma már nincs elváltozás nem tudnak mit vizsgálni, tegnap kellet volna vinni, még ha nem is volt látszólag baja! hát én most nagyon megtanultam a leckét, akárhova megyünk mindenhol megkeresem az ügyeletes kórházat, mert tegnap vidéken voltunk! és ezekre a dolgokra felkészülök, igazából azt hogy elájult onnan gondolom mert a vállamon elhalgatot, de végig fogtam a fejét a válamon és rohantam hidegvízesruháért.és õ pedig nem végig sírt.
Szia! Örülök, hogy minden rendben, és nem lett baj. Nem is biztos akkor, hogy elájult, lehet, hogy csak megnyugodott a hirtelen biztonságérzettõl, de nem mozgolódott, mert meg volt még illetõdve. Azért 1-2 napig figyelgesd még szerintem, aztán elfelejthetitek a dolgot. További minden jót Nektek! Az utolsó (kettõ) :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!