Találatok a következő kifejezésre: Enyhe nátha a (7 db)

Enyhe nátha befolyásolhatja a peteérést?

Legjobb válasz: Nem!!A láz és az influenza esetleg, de a nátha léguti,nincs köze a lenti dolgokhoz,, a felfázás az más.

Nem!!A láz és az influenza esetleg, de a nátha léguti, nincs köze a lenti dolgokhoz, , a felfázás az más.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!

8 hetes terhes vagyok, fáj a torkom, enyhe náthám is van. Mézet ehetek akármennyit? És még mit?

Legjobb válasz: Ehetsz, persze. Forró tea, mézes meleg tej, leves, sok gyümi. Fekvés, takarózás és izzadás, és elmúlik. Jobbulást

Ehetsz, persze. Forró tea, mézes meleg tej, leves, sok gyümi. Fekvés, takarózás és izzadás, és elmúlik. Jobbulást
Homeopátiás gyógyszert szedhetsz, ha kell. Torokfájásra: Homeogene 9 Náthára: Coryzalia Köhögésre: Stodal Van homeós orrspray is, amit használhatsz, na annak nem jut eszembe a neve...
Hogyne, a méz mehet, persze nem kilószámra. Orrcseppet ne használj, de ha lázad is lenne, azt mindenképp csillapítsd. Tea, pihi, és jobbulást!
Mézet ehetsz, ha megbízható forrásból szerzed. Csak a csecsemõ nem kaphat mézet, a botulizmustól (?) tartva.

Mini felmérés: Leírnád, hogy főleg anyatejes vagy tápszeres volt a gyereked, és hogy az utóbbi 1-2 évben mennyit volt beteg, ill. mennyire volt súlyos a betegsége (pl. több napig lázas vagy csak enyhe nátha)?

NEM célom a VITA. Csupán kíváncsi vagyok, mennyire igaz az a megállapítás, hogy az anyatejes babák immunrendszere er?sebb, ergo kevesebbet betegek.

Legjobb válasz: Összesen 6 hónap koráig szopott csak (4 hónaposan már mást is evett)és utána tápszeres lett most két éves eddig 2 - szer volt lázas, egyszer oltás után.

Összesen 6 hónap koráig szopott csak (4 hónaposan már mást is evett)és utána tápszeres lett most két éves eddig 2 - szer volt lázas, egyszer oltás után.
Az enyém anyatejes még mindig, 7 hónapos, és ezidáig nem volt semmi baja sem, pedig a közvetlen környezetünkben sajnos jöttek-mentek a tüdõgyulladásos és torokgyulladásos megbetegedések. Én is kíváncsi leszek a felmérésed eredményére, és remélem, hogy senki nem fog vitát gerjeszteni.
2 éves, anyatejes. Pár napos orrfolyáson túl még nem volt beteg. Antibiotikumot nem kapott ezáltal, és ezt jó lenne sokáig fenntartani:) Úgy érzem, elég edzett kisfiú.
3. vagyok. Nálunk van egy 7 és egy 11 éves testvér, õk már biztos hazahoztak néhány dolgot! Pl. nem egyszer volt hasmenés miatt bezárt ovi, suli, influenza, a kicsi nem kapott el semmit, kopp-kopp!!!
5, 5 hónapig evett anyatejet, 5 hósan már egy két étkezés gyümölcs is volt.Azóta tápszert/babatejet iszik (BEBA) még ma is, mert a tehéntejet nem issza meg. Most 2 éves és négy hónapos, tehát szük 2, 5 éves. Egyszer volt beteg, az én hibámból, megfázitottam, hideg volt az uszodaviz, ahol pancsoltunk. Erõs torokgyulladása volt hõemelkedéssel, tehát egyszer kapott eddig antibiotikumot. Kétszer volt magasabb láza a fogzás alatt éjjel, más baja sosem volt. Ehhez hozzájárul, hogy keveset van gyerekek között, nincs ovis tesó és nem bölcsis.
15 hónaposom van. (fiú) 13 hónapig evett nõi tejet (nem az enyémet, azért írom így), 6 hónapig kizárólag csak azt. 8 hetesen volt beteg elõször, szörcsögött, mikor orvoshoz vittem és ennyi tünetbõl 1 hét alatt majdnem tüdõgyulladás lett. 5 hónaposan 2 napig lázas volt, majd pöttyös. (Nálunk a 3 napos láz csak 2 napos :-)) 6 hónaposan újabb szörcsögés, antibiotikumtól gyógyult végül. 8 hónaposan kórház, mert súlyosan ekcémás és minden porcikája vörös volt és viszketett, kivéve a pelus alatti rész. :-) Fogzáskor hetekig folyt az orra 13 hónaposan (karácsonykor) ismét 3 napos láz, és ismét 2 napig, kicsit köhécselt is utána. 13 hónapos kora óta Pregomin tápszert kap, naponta 2*180ml-t, azóta még nem volt beteg, pedig jövünk-megyünk, vonatozunk sokat.
Szia.4 és fél hónapig anyatejes volt, de aztán egy mellgyulladás miatt kapott tápszert, de aztán még 1 hónapot szopizott is megint. már 2 hetesen beteg lett.elkapta egy nõvértõl a kórházba.az elhúzódott 3 hétig is, de aztán 7 hónapig semmi baja nem volt.2 éves most és egyszer volt egy 3 napos lázas betegsége.2 szer olt torokgyulladása, és egy hasmenéses betegsége is volt.igazából egyik betegsége se tartott 3 napnál tovább.de amióta nem fogzik még taknyos se volt.mert ugyanis nálunk minden torokfájás után 1, 2 napra rá megérkezett a fog.csak halkan jegyzem meg, szerintem az anyatejes babák nem ellenállóbbak.sajnos!
21 hónapos Kislányom 15 hónapos koráig szopizott, 6-7 hós korától volt hozzátáplálva, voltak kisebb megfázások, 1 évesen volt tüszõs mandula gyulladása és múlt héten influenza kettõs fülgyulladással, így kétszer kapott eddig antibiotikumot, szerencsére meg se látszik rajta hogy beteg, csak onnan tudom hogy felmegy a láza és folyik az orra.
8 hónapos anyatejes a babám és több olyan járványt átvészelt már, hogy mi a szülei, meg a családban mindenki más is beteg volt, kiéve õt. Hagy tegyek hozzá valamit: az anyatej csak addig jelent védettségest, amíg kapja, magában az anyatejben vannak az ellennyagok. utána nem lesz jobb az immunrendszere.
Nem olvastam végig a válaszokat, majd utólag. A fiam 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott, összességében pedig 1, 5 éves koráig szoptattam. 15 hónaposan volt elõször beteg, a 3 napos lázat kapta el. Aztán 19 hónaposan befulladt, kiderült hogy kruppos. Ez még egyszer elõjött neki, és ezen kívül 2x volt taknyos. , most 2, 5 éves, nem jár bölcsibe
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!!! Elég vegyes a kép, valami ilyesmire számítottam:) Nekem 2 gyerekem, 3-4 hónapnál egyiket sem sikerült tovább szoptatnom. Szerencsére õk sem betegesek (a nagyobb majdnem 3 éves, a kicsi 11 hónapos). A környezetemben meg szintén van ilyen is, olyan is. Igazából azért jutott eszembe feltenni ezt a kérdést, mert az "anyatej kontra tápszer" vitában gyakran elõkerül indoknak, hogy a szoptatott babák kevésbé betegesek. Szerintem a betegségre való hajlam egyénfüggõ. A mostani tápszerekben meg már annyi a vitamin, hogy azok is sok mindentõl védenek, ill. erõsítik az immunrendszert. Persze az anyatej a legjobb, de ha nincs, akkor a tápszer sem rosszabb, pláne nem ilyen szempontból (szerintem).
2 Anyatejes gyermekem van. 2 évig szopott 4 éves koráig egyáltalán nem volt beteg. A kicsi 1 éves szopik még nem volt beteg.
Tényleg egyén függõ!Nem lehet össze hasonlítani. Én már írtam hogy sokáig szoptattam. De a szomszédom is ugyan addig szoptatott (egy idõsek a gyerekeink) mint én, és az õ kislánya sajnos nagyon sokat beteg.Majdhogynem havonta és már kórházba is nagyon sokat volt szegénykém, szóval nem is csak kisebb náthákat kap el.
A lányom 2 hónapig szopott, majd félévig vegyesen kapta az anyatejet és a tápszert, majd csak a tápszert. Volt megfázva az anyatejes és a tápszeres korszakban is egyszer, szóval szerintem nem osztott, nem szorzott.
fiam, 13 hónapos koráig szopott, igaz 4 hónapos korától kapott mást is, de tápszert nem. komoly baja nem volt, de sok kicsi, apró az volt. lázas nem, de náthás, torokgyull., bõrbajok stb. igen Tesóm egy napot sem tudott szoptatni (komplikációk miatt), az õ gyereke nem volt beteg 1 éves koráig, akkor is csak hasmenése volt. nem állítom, hogy van összefüggés, de szerintem a mai tápszerek már nagyon jók,
10 hónapos koráig szoptattam, négy és fél hónapos korában kezdtem hozzátáplálni az orvos javaslatára. Most volt elõször beteg, 14 hónaposan. Benyalt egy vírust, a gyomrára ment. De egy nap alatt túl lett rajta szerencsére.
Mindkét fiam tápszeres volt az elejétõl, mert nem volt tejem. A nagy most 3 éves, õ eddigi élete során 1szer volt nagyon beteg, és 2szer volt könnyebb betegség, nátha, hõemelkedés, ami max 3 napig tartott. A pici másfél éves, eddig 2szer volt beteg, 1szer 3 napos láz és egyszer takonykór, nagyon jól viselte mindkét betegséget.
3 hónapos koráig volt anyatejes (akkor sem csak azt kapott egyéb okokból, de fõleg azt) 3 hónapos kora után tápszeres volt. 2 éves koráig ha jól emlékszem, egyszer volt beteg, náthás volt pár napig, de lázzal együtt. Amikor elkezdte a bölcsit 2 évesen, akkor úgy 3-4 alkalommal volt beteg, mindig ilyen köhögõs, taknyos, enyhe lázzal járó betegségek voltak télen. Most 3 éves, ezen a télen betegség miatt kétszer hiányzott egy-egy hetet, szintén taknyos köhögõs lázas megfázással. Szerintem elég ritkán beteg, nem gyakran kapja el ezeket. Ha megbetegszik, általában a mandulája az érzékeny pontja, ezen kívül semmi.
Unokaöcsém 8 hónapig csak szopott, mást nem nagyon fogadott el. Ahogy az anyja megvonta az anyatejet tõle, kb egy évesen egyre gyakrabban lett beteg, mindig köhögött, lázas volt, orra folyt. Többször volt hasmenése hányással. Bekerült kétévesen bölcsibe, azután egy hét böli, egy hét betegség. Most öt éves, kb 2-3 hetente beteg, lázas, vagy simán taknyos-köhögõs. Ehhez hozzátartozik, hogy elég egyoldalúan eszik.
2, 5 éve koraszülött a kisfiam. 16hónapos koráig cicizett 4 hós hozzátápláltam de nem cicit váltottam ki 2x volt beteg láz nélkül 1x volt egy minden más tünet nélküli pár órás láza
majusban lesz 3 eves a fiam, 2 es fel eves koraig szoptattam. 8 honaposan, masfel evesen, es most decemberben volt nathas/influenzas, 1 het alatt mindig rendbejott, antibiotikumot meg soha sem kapott.
Kislányom nem tudott szopni, így 5 hétig próbálkoztunk, tán egy pár cseppet kapott anyatejet abban a pár hétben, azóta tápszeres volt. Most 2 éves, eddig 3szor volt beteg(piros torok, nátha, kis láz) de "csak" kétszer kapott antibiotikumot, és ezen a télen még eddig egy kis nátha sem volt.Szerintem ez elég jó arány, legalábbis van olyan ismerõsöm akinek a fia bár egy éves koráig szopott csak idén télen is már 3szor volt beteg, mindannyiszor antibiotikummal kezelték!!! Az én ismeretségi körömben nem igaz az állítás, hogy az anyatejes babák kevesebbet betegek.
1 babám 3 hónapos koráig volt kizárólag anyatejes és utána tápszeres. 6 hetesen kórházba került húgyútival.Ez volt a legnagyobb betegsége. Náthás és lázas volt de az elmúlt fél évben õ sem volt beteg. Õ most 2, 5 éves. A 2. babám 2 hónapig szopizott de õ még nem volt beteg és most 14 hónapos.
Sziasztok. Babám öf-baba, így csak tápszert kapott. Öt hónaposan elkezdtem a gyümölcsökkel, most 19 hónapos, mindent eszik, nagyon jó evõ szerencsére. Nem volt sokat beteg. Háromszor volt megfázva, de ez egymás után volt, jött a foga, de ezután elkezdtem adni neki a Aloa-Vera-gélt, azóta semmi baja, Hál' Istennek. :)
Elsõ lányom cicis volt 14 hóig, fél évesen kezdtem hozzátáplálni. Cici után tejet kapott. 2, 5 éves koráig 2X volt beteg, egyszer fél évesen, pár nap nátha, kis láz, aztán 10 hósan szintén ennyi. Most viszont az utóbbi 4 hónapban egymás után vagy 6X volt beteg, semmi komoly, csak takony, köhögés, de fura, hogy most ennyiszer, eddig meg nem, és nem változott az életünk. A kicsi 2 hóanpig csak anyatejes volt, egy hónap vegyes és 3. hónap után csak tápos. Most egy éves, egyszer volt taknyos, sosem kapta el a nõvérétõl sem... Én hittem az anyatej immunerõsítõ erejében, most ezt kétoldalró megcáfolták. Anyatejesem beteges, a tápos meg nem:-)
A lanyom 6 honapig kizarolag szopizott, majd 10 honaposan elvalasztotta magat. Most 6 eves, es alig volt beteg, azokon is konnyen atesett. Az elso betegsege 2 eves kora korul volt. A fiam 6 honapig csak szopizott, most 1 eves, meg 2X szopik, de mar volt beteg, 2X, antibiotikumot is kaott az egyik alkalommal mar.
A nagyobbik lányom 23 hós koráig szopizott, és rettentõ beteges!!! Immunerõsítõket szedünk és vitaminokat, de hiába.Ellenben a huga 12 hós koráig szopizott, most lesz 2 éves és eddig talán 2-szer volt kicsit náthás, pedig a nõvére hozza a bacikat az oviból...


Persze, hogy lehet.Az nekem is használt.
Terheseknek egyedül a Tantum Verdet ajánlják.

Mit lehet tenni az enyhe nátha ellen ami miatt a fogorvosnál folyton nyelnem vagy öklendeznem kell?

Kinyitom a számat és akkor ugyebár az orromon kell venni a levegõt, hogy ne kelljen nyernem. Ez jó is, mûködik!

Legjobb válasz: A patikában kapható orrdugulás elleni orrcsepp a hatása alatt kiszárítja a nyálkahártyát. Csak óvatosan, ritkán használd.

A patikában kapható orrdugulás elleni orrcsepp a hatása alatt kiszárítja a nyálkahártyát. Csak óvatosan, ritkán használd.
Az öklendezés ellen is van valami gyógyszer, nevét nem tudom, de van
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért öklendezek, hogy ne fulladjak meg. Szóval lehet, hogy nem jó ötlet ha ilyet használok, de az orrcsepp jónak tûnik. :) Köszi

Van összefüggés a náthám és az enyhe hasfájásom között 11-12hetesen?

lázam nincs,csak folyik az orrom és piros a torkom.Ugye nem lehet ez H1N1?Már teljesen para vagyok.

Legjobb válasz: Elvileg nem árt a babának a betegséged, csak a láz. Ha az nincs, akkor nincs Vele gond, nyugi! Próbád ki a hagymateát. + ehetsz is nyersen hagymát, ha szereted. Vagy pl. fokhagyma mézzel. Ha nagyon nem múlik, vegyél homeopátiás bogyót. És ne idegeskedj :)

Elvileg nem árt a babának a betegséged, csak a láz. Ha az nincs, akkor nincs Vele gond, nyugi! Próbád ki a hagymateát. + ehetsz is nyersen hagymát, ha szereted. Vagy pl. fokhagyma mézzel. Ha nagyon nem múlik, vegyél homeopátiás bogyót. És ne idegeskedj :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!