Találatok a következő kifejezésre: Engedélyt kell egy (278 db)

Milyen papírok, engedélyek kellenek egy turi nyitásához ez évtől?

Ha valaki tudja,vagy tapasztalata van ebben le írná nekem részletesen ,hogy milyen papírok engedélyek vagy egyáltalán mik szükségesek ehez,és hogy milyen kölcségekkel jár :) Köszönöm Szépen el?re is :)

Legjobb válasz: Kell egy egyéni vállalkozói státusz,amihez viszont kell egy kereskedelmi végzettség.Kell egy könyvelõ,egy üzlethelyiség,berendezés.A helyi önkormányzattól mûködési engedély.Kp-ben jó ha van 1millád kb erre.

Kell egy egyéni vállalkozói státusz, amihez viszont kell egy kereskedelmi végzettség.Kell egy könyvelõ, egy üzlethelyiség, berendezés.A helyi önkormányzattól mûködési engedély.Kp-ben jó ha van 1millád kb erre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen..:) hát élelmiszer és vegyi áru eladó szakmám van :/ nem tudom hogy lehet -e ezzel :/
Az, hogy milyen eladói szakmád van, nem számít, a lényeg, hogy legyen. Én a magam részérõl enyhén szólva is eltúlzottnak érzem az elõttem szóló 1 millás kezdõtõke-igényét. Bálát már néhány ezer Ft-tól kapsz, a bevételbõl meg finanszírozhatod a továbbiakat. Feltéve, ha van fizetõképes kereslet a környékeden.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ezt a választ is...Hát igen én is sokallom max 500 000 Ft szerintem , szeretnék bele vágni, egy faluban lakom van elég sok bolt , kocsma , iskola , posta stb szval egy ruha üzlet még hiányzik , Sok a szegény ember akik nem tudnak beutazni a városba ruhát venni a gyerekeknek vagy akár maguknak , vagy nem tudják kifizetni az új ruhákat :) Remélem egyszer összejön ha meg nem én akkoris megpróbáltam..

Saját webshop-ot szeretnék nyitni. Milyen engedélyek kellenek egy ilyen oldal létrehozásához? Futárszolgálat is lenne.

nem élelmiszert árulnék. mennyibe lenne körülbelül egy ilyen összehozása? weboldalt tudok csinálni. Érdemes ilyenben gondolkodni, vagy nincs jövője? mindenféle tapasztalatokat várok. legjobb az lenne , ha olyan írna akinek is van egy saját webshop-ja. köszönöm

Legjobb válasz: Üdv. Én csak most találtam ezt a topicot. Látom, hogy régi, de nem mehetek el válasz nélkül. Én is had válaszoljam meg a kérdéseidet. Megpróbálok sorban válaszolni! Készítek webshopokat. "Saját webshop-ot szeretnék nyitni." Nagyon jól teszed. Lehet bérelni is, lehet másnál termékeket közzé rakni, de a legjobb megoldás a saját tulajdonú webshop. "Milyen engedélyek kellenek egy ilyen oldal létrehozásához?" Kötött szabályai vannak egy webshop üzemeltetésének. Leginkább bejelentési kötelezettség. "Futárszolgálat is lenne." Napi több százat nem kell küldeni. Emberi áron 50-100 csomagot is küldhetsz havonta. Természetesen, ha csak néha küldesz akkor minimum 1200 forintra számolj egy futárszolgálatnál. (tudok tippeket adni, melyiket érdemes) "nem élelmiszert árulnék. " Akár azt is árulhatsz. "mennyibe lenne körülbelül egy ilyen összehozása? weboldalt tudok csinálni. " Nagyjából 200.000 forint egy "egyszerû" webshop. Ez mindent tud, amit kell. Tehát az alap. De ha valamelyik CMS rendszert választod, akár 40-60.000 forintra is leredukálhatod az elkészítést és szinte semmit nem veszítesz a minõségbõl. A webshopnál nem az elkészítés a drága, hanem az extra igények. Különféle design elemek, fizetési módok és a legeslegdrágább a keresõoptimalizálás, ami nélkül hiába is van oldalad. De ez nem számít bele az elkészítésbe. "Érdemes ilyenben gondolkodni, vagy nincs jövõje? " Nagyon is érdemes, ha van eladható terméked. Tényleg nagyon fejlõdik. Szóval több lehetõséged is van. Egyedi kódolástól a CMS rendszeren keresztül a bérlésig, amit abszolút nem ajánlok. Légy szíves írd meg, ha elkészült a webshopod. Kíváncsi lennék rá, hány Millióból készült el.

Üdv. Én csak most találtam ezt a topicot. Látom, hogy régi, de nem mehetek el válasz nélkül. Én is had válaszoljam meg a kérdéseidet. Megpróbálok sorban válaszolni! Készítek webshopokat. "Saját webshop-ot szeretnék nyitni." Nagyon jól teszed. Lehet bérelni is, lehet másnál termékeket közzé rakni, de a legjobb megoldás a saját tulajdonú webshop. "Milyen engedélyek kellenek egy ilyen oldal létrehozásához?" Kötött szabályai vannak egy webshop üzemeltetésének. Leginkább bejelentési kötelezettség. "Futárszolgálat is lenne." Napi több százat nem kell küldeni. Emberi áron 50-100 csomagot is küldhetsz havonta. Természetesen, ha csak néha küldesz akkor minimum 1200 forintra számolj egy futárszolgálatnál. (tudok tippeket adni, melyiket érdemes) "nem élelmiszert árulnék. " Akár azt is árulhatsz. "mennyibe lenne körülbelül egy ilyen összehozása? weboldalt tudok csinálni. " Nagyjából 200.000 forint egy "egyszerû" webshop. Ez mindent tud, amit kell. Tehát az alap. De ha valamelyik CMS rendszert választod, akár 40-60.000 forintra is leredukálhatod az elkészítést és szinte semmit nem veszítesz a minõségbõl. A webshopnál nem az elkészítés a drága, hanem az extra igények. Különféle design elemek, fizetési módok és a legeslegdrágább a keresõoptimalizálás, ami nélkül hiába is van oldalad. De ez nem számít bele az elkészítésbe. "Érdemes ilyenben gondolkodni, vagy nincs jövõje? " Nagyon is érdemes, ha van eladható terméked. Tényleg nagyon fejlõdik. Szóval több lehetõséged is van. Egyedi kódolástól a CMS rendszeren keresztül a bérlésig, amit abszolút nem ajánlok. Légy szíves írd meg, ha elkészült a webshopod. Kíváncsi lennék rá, hány Millióból készült el.
Kedves válaszolók! Írjátok már meg, egy kezdõnek miért nem jó egy ingyenes webshop használata? Ha becsõdöl, így bukik a legkevesebbet, ha pedig bejön a dolog, bármikor csináltathat egy profi webshopot. Miért van mindenki az ingyenes ellen? Ha nincs válasz, kiírom külön ezt a kérdést.

Milyen engedélyek kellenek egy romkocsma megnyitásához?

Gondolok itt részletesebben arra,hogy milyen felszerelések is legyenek, tűzbiztonság, és mivel romos épület vmilyen plusz engedély... Valamint,hogy lehet ezeket beszerezni és mennyi idő. Szeretnék nyitni egyet és kellene pár információ.

Legjobb válasz: Az épületet felül kell vizsgálni hogy nem-e életveszélyes, megfelelõek az érintés biztonsági, dolgok, és nincsenek tûzveszélyes részek. Ez igazából macerás, mert statikust kell hívnod, akkor a tûzoltókat is, utána be kell szerezned a tûzbiztonsági dolgokat, pórral oltó készülék, jelzõ táblák, aztán bevizsgáltatni a helyet, utána vállalkozói engedély beszerzése, akkor pénztárgép, és egyéb apróságok. A legtöbb dolgot munkavédelmi boltokban is meglehet szerezni. Szerintem áldozzál rá tõkének jó 2 millát mindenre, utána ha jól megy a biznisz pár hónap alatt visszajön az ára, és elég jól is kereshetsz vele.

Az épületet felül kell vizsgálni hogy nem-e életveszélyes, megfelelõek az érintés biztonsági, dolgok, és nincsenek tûzveszélyes részek. Ez igazából macerás, mert statikust kell hívnod, akkor a tûzoltókat is, utána be kell szerezned a tûzbiztonsági dolgokat, pórral oltó készülék, jelzõ táblák, aztán bevizsgáltatni a helyet, utána vállalkozói engedély beszerzése, akkor pénztárgép, és egyéb apróságok. A legtöbb dolgot munkavédelmi boltokban is meglehet szerezni. Szerintem áldozzál rá tõkének jó 2 millát mindenre, utána ha jól megy a biznisz pár hónap alatt visszajön az ára, és elég jól is kereshetsz vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)


Milyen engedélyek kellenek egy konditerem nyitásához?

Kellenek e hozzá különböz? hatósági engedélyek papírok bármi ilyesféle?

Legjobb válasz: Szerintem csak megfelelõ illemhelyek, meg öltözõ kell, de jobban jársz, ha a megfelelõ hatóságnál érdeklõdsz. Azt sem tartom kizártnak, hogy a szereknek is kell valamilyen szakhatósági (pl biztonsági) engedéllyel rendelkeznie.

Szerintem csak megfelelõ illemhelyek, meg öltözõ kell, de jobban jársz, ha a megfelelõ hatóságnál érdeklõdsz. Azt sem tartom kizártnak, hogy a szereknek is kell valamilyen szakhatósági (pl biztonsági) engedéllyel rendelkeznie.

Milyen engedélyek kellenek egy kozmetikus szalon nyitásához?

Legjobb válasz: Háát! So féle, elõször is szakmai engedély (szakmai bizonyítvány), kell a helyiség alkalmasságáról pl csatornázás, vizes blokkok takaríthatóság, berendezés. Kell a felkészültségrõl: pl takarító felszerelés, tûzveszélyesség, higiénia Gazdasági feltétel: alaptõke õõõ stb. Jogi oldalon megtalálod, úgy sem tudod kikerülni hogy ne olvasd el, mert sok bukik rajta hogy mindennel tisztában vagy e.

Háát! So féle, elõször is szakmai engedély (szakmai bizonyítvány), kell a helyiség alkalmasságáról pl csatornázás, vizes blokkok takaríthatóság, berendezés. Kell a felkészültségrõl: pl takarító felszerelés, tûzveszélyesség, higiénia Gazdasági feltétel: alaptõke õõõ stb. Jogi oldalon megtalálod, úgy sem tudod kikerülni hogy ne olvasd el, mert sok bukik rajta hogy mindennel tisztában vagy e.

Milyen papírok és engedélyek kellenek egy bolt üzemeltetéséhez?

Boltot szeretnénk nyitni. A házhoz kell hozzátoldani és csak úgy tudjuk megnyitni és azt szeretném kérdezni hogy milyen engedélyek meg mik a feltételek hozzá. Meg még annyi hogy a fiatal vállalkozok támogatását azt hogy kell igényelni és mi kell hozzá

Legjobb válasz: Attól függ, milyen boltot szeretnél nyitni. Más engedély és végzettség kell ruhabolthoz, húsbolthoz, iparcikk kereskedéshez, festékbolthoz. Fiatal vállalkozók támogatásáról még nem hallottam, van fiatal gazdálkodók támogatása, ez csak gazdálkodóknak adható, kereskedelemre nem, és van munkanélküliek önfoglalkoztatóvá válásának támogatása, ezt a munkaügyinél lehet pályázni (www.afsz.hu, vagy www.munka.hu)

Attól függ, milyen boltot szeretnél nyitni. Más engedély és végzettség kell ruhabolthoz, húsbolthoz, iparcikk kereskedéshez, festékbolthoz. Fiatal vállalkozók támogatásáról még nem hallottam, van fiatal gazdálkodók támogatása, ez csak gazdálkodóknak adható, kereskedelemre nem, és van munkanélküliek önfoglalkoztatóvá válásának támogatása, ezt a munkaügyinél lehet pályázni (www.afsz.hu, vagy http://www.munka.hu)
A kérdező hozzászólása: kis élelmiszer boltot szeretnénk nyitni

Milyen engedélyek kellenek egy gokart pálya nyitásához?

A jármûvek megvételéhez és használatához semmi nem kell, ezeket karban lehet tartani, a felszerelés szintén engedély mentes.

Legjobb válasz: Lakóktól engedély mindenképp a zaj, és a környezeti terhelés miatt. min mind más, attól függ, hogy szabadtéri, vagy fedett, a szabadtérinél rizikósabb.

Lakóktól engedély mindenképp a zaj, és a környezeti terhelés miatt. min mind más, attól függ, hogy szabadtéri, vagy fedett, a szabadtérinél rizikósabb.

Milyen engedélyek kellenek egy mozgóbüfé létrehozásához ill. milyen költségekbe kerül?

Szeretnénk hárman vásárolni egy mozgóbüfés kocsit. Mit kell tudni a cégalapításon kivül ezzel kapcsolatban? Van valami tapasztalat ezzel kapcsolatban, hogy mennyibe kerül, milyen termékek lehetnek kelend?k, hol m?ködhet a legjobban, stb?

Legjobb válasz: Hát hogy három embert eltartson egy büfé, nagyon forgalmas helyre kell telepedni, és nagyon jó kaját kell készíteni. Milyen helyszínre gondoltatok? Bt-t kevesebb indulótõkével lehet alapítani, de mindenképpen kell indulótõke az alapítási költségeken kívül is. Elég komoly elõírásoknak kell megfelelni, érdeklõdj az önkormányzatnál és az ÁNTSZ-nél. Kell egy könyvelõ is, aki a bevallásokat, könyvelést intézi.

Hát hogy három embert eltartson egy büfé, nagyon forgalmas helyre kell telepedni, és nagyon jó kaját kell készíteni. Milyen helyszínre gondoltatok? Bt-t kevesebb indulótõkével lehet alapítani, de mindenképpen kell indulótõke az alapítási költségeken kívül is. Elég komoly elõírásoknak kell megfelelni, érdeklõdj az önkormányzatnál és az ÁNTSZ-nél. Kell egy könyvelõ is, aki a bevallásokat, könyvelést intézi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat; az önkormányzat tényleg jó ötlet. Azt még nem mondtam, hogy nekem van egy kft-m, erre akarunk alapozni.

Milyen engedélyek kellenek egy fuvarozással foglalkozó cégnek?

Szeretnék indítani egy saját fuvarcéget. Azt szeretném megtudni melyik hatóságtól milyen engedélyek igazolások stb. kell.

Legjobb válasz: Ha cégben gondolkodol, elõször keress egy könyvelõt, beszéljétek át a részleteket, a cégalapítást majd ügyvéd csinálja. Ha egyéni vállalkozóként akarod csinálni (én ezt ajánlanám, mert olcsóbb), akkor is célszerû elõször a leendõ könyvelõvel átbeszélni, mielõtt az okmányirodán a vállalkozóit kiváltod. Nagyon sok részlet-kérdést kell tudni ahhoz, hogy egy ilyen oldalon mindenre kiterjedõ választ kapj.

Ha cégben gondolkodol, elõször keress egy könyvelõt, beszéljétek át a részleteket, a cégalapítást majd ügyvéd csinálja. Ha egyéni vállalkozóként akarod csinálni (én ezt ajánlanám, mert olcsóbb), akkor is célszerû elõször a leendõ könyvelõvel átbeszélni, mielõtt az okmányirodán a vállalkozóit kiváltod. Nagyon sok részlet-kérdést kell tudni ahhoz, hogy egy ilyen oldalon mindenre kiterjedõ választ kapj.
Szia.Elõször céget kell alapítanod.(Kft, Bt, E.v)A legjobb a Kft, mert ott csak a cég vagyonával felelsz, a sajátoddal nem.Kell egy cégnév, amit regiszráltatnod kell.A Kft-nél 500.000 ft alaptõkét kell bemutatni bankszámlán.Beleszámítják az alaptõkébe a gépeket, autókat, minden olyan dolgot, aminek értéke van.Meg kell határoznod a fõ tevékenységi kört.(TEÁOR)Kell még hozzá fuvarozói-vállalkozó igazolvány is.Ha beszélsz egy ügyvéddel, õ mindent el mond neked.

Milyen engedélyek kellenek egy büfé beindításához?

Legjobb válasz: Olyan cégnél dolgozom, ami büféket és éttermeket üzemeltet. Nagyon sok papír kell, az ántsz-tõl kezdve, a veszélyes hulladék elszállításáig. Mit szeretnél árulni? Gondolok itt arra, hoigy meleg reggelit, szendvicset is készítenél? Jó nagy beruházás egyébként, és nem is éri meg annyira. Nem akarlak elkeseríteni, de nem hoz nagy nyereséget.

Olyan cégnél dolgozom, ami büféket és éttermeket üzemeltet. Nagyon sok papír kell, az ántsz-tõl kezdve, a veszélyes hulladék elszállításáig. Mit szeretnél árulni? Gondolok itt arra, hoigy meleg reggelit, szendvicset is készítenél? Jó nagy beruházás egyébként, és nem is éri meg annyira. Nem akarlak elkeseríteni, de nem hoz nagy nyereséget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!