Találatok a következő kifejezésre: Engedélyem nélkül le az (4 db)

Segítség! Az Itunes az engedélyem nélkül vonhat le pénzt?

A problémám a következ?. Játszottam az iphonommal egy játékot, felugrott egy fül, hogy vehetek hozzá plusz kiegészít?ket pénzért. Viszont úgy volt elhelyezve a mégse gomb meg a fizetés, hogy véletlenül a purchais-re nyomtam. Kiírta, hogy kommunikálás az itunes-sal és már rá is számolta a plusz kiegészít?t. Fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Meg sem kérdezte, hogy biztos vagyok e a döntésemben. Egyb?l rádugtam a telefonomat a gépre és megnéztem a vásárlásokat de ott nem jelenik meg semmi. Aggódom, hogy tényleg leszedte e azt a 17 fontot amit írt, vagy mi történt. Miért nem kérdezi meg, hogy biztos vagyok e a döntésemben?
Ha éjszaka a házadban egy betörõ kutat a szekrényeidben, akkor csak "ijedségbõl" van jogod elpusztítani. Ha menekülne, akkor is szintén (megijedtél, hogy erõsítésért megy). Ha viszont rád támad, akkor a támadás elhárítás szükséges mértékének túllépése esetén, már jogszerû lenne, menthetõ felindultság is, de ebbe kár belemenni, mert ezzel lehet szívni. 2m-esen és 120 kilósan is hitelesen elmondhatod, hogy megijedtél egy 150 centis 40 kilós betörõtõl, mondván hogy láttad hogy nagyon fürge és féltél hogy beléd szúr egy kést. (Egyébként meg tényleg, inkább a betörõ pusztuljon, mint hogy az arcomon legyen csúnya vágás.)
Igen! Ez már idén is mûködik, hogy ha mondjuk idegen behatoló támad rám, leszúrhatom egy konyhakéssel is.
Természetesen igaz.
Még annyit, hogy pl. .357-es magnumot is simán lehet sport célra vizsgáztatni sportlõfegyverként. :) Csak sportlövõ klub tagnak kell lenned.
A sport- és vadászlõfegyverekhez való hozzájutás könnyebb lett, az önvédelmi fegyverhez jutás nem lett könnyebb, már nem kell zárható fémszekrényben tartanod a fegyvert, elég egy zárható éjjeliszekrény is, így kéznél lehet akkor amikor megtámadnak, és "ijedtedben" lelõheted a támadod. A jogos védelem Btk.-ból: 29. § (1) Nem büntethetõ, akinek a cselekménye a saját, illetõleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetõleg ezeket közvetlenül fenyegetõ jogtalan támadás elhárításához szükséges. (2)21 Nem büntethetõ az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségbõl vagy menthetõ felindulásból túllépi. (3)22 A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elõl. 29/A. §23 Nem büntethetõ, aki a saját, illetõleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelõzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekezõ a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tõle az adott helyzetben elvárható volt.
Nem, csak álmodnak róla egyesek.
Nem.
Ha jól tudom, akkor a támadás arányosságával megegyezõen védekezhetsz (bár ez talán most is így van).
Hogyne. Átjö a szomszéd kérni egy kis cukrot a süteményéhez és már le is puffanthatom?
Attól függ hogy milyen származású embert lõsz le xd. másrészt nem hinném.
ha már a jogos önvédelemnél tartunk : http://kuruc.info/r/35/99211/ http://kuruc.info/r/2/99271/ Magyarországon akkor létezik a jogos önvédelem?
Király, akkor veszek egy tankot és beállítom a bejárati ajtóval szemben :D
Bárcsak így lenne... Végre használhatnám az automata 9 mm-esem.
Remélem


Engedélyem nélkül fújták le az autóm. Mi a teendő?

Két hete vásároltam egy 3 éves autót. A vételárba beletartozott a kasztnin található két kissebb (fél-tenyérnyi) horpadás javítása. A javítást kizárólag akkor szerettem volna igénybe venni, ha nem festik újra a felületett, ebben szóban meg is állapodtunk. Ennek ellenére értesítés nélkül mégis lefújták a fél autót. Úgy érzem ezzel csökkent az autóm értéke, hiszen eladáskor töröttnek vélhetik. Kérhetek-e valamiféle kártérítést, van-e értelme jogi útra vinni? Mit tegyek, hogy a legkevésbé legyek vesztese a történetnek?

Legjobb válasz: Ha szépen meg van csinálva a fényezés, akkor szerintem semmi gond vele. Mivel itt egy három éves autóról van szó és most vetted, gondolom 1-2 évig meg fogod tartani, tehát az autód értéke amikor el akarod majd adni nem azért fog csökkeni, mert átfényezték és töröttnek vélik, hanem azért, mert egyszerûen már kb. 5 éves lesz.

Ha szépen meg van csinálva a fényezés, akkor szerintem semmi gond vele. Mivel itt egy három éves autóról van szó és most vetted, gondolom 1-2 évig meg fogod tartani, tehát az autód értéke amikor el akarod majd adni nem azért fog csökkeni, mert átfényezték és töröttnek vélik, hanem azért, mert egyszerûen már kb. 5 éves lesz.
Hát igencsak kiverném a balhét, és megmondanám az eladónak hogy x összeggel kártalanítson vagy mehet ügyvédet keresni! Jogosan vagy felháborodva, ne hagyd magad!!
A kérdező hozzászólása: Na, most két teljesen ellentmondó segítséget kaptam. Légyszi írjatok még, hogy valamerre billenjen a mérleg. :)
Mivel csak szóbeli megállapodás volt, ezért sokmindet nem tudsz tenni az ügy érdekében, jogi útra se terelheted. Az lett volna a jó, ha írásban állapodtok meg, mert akkor lenne "bizonyíték ellene". Amúgy ettõl a lefújástól szerintem annyira nem csökken az autó értéke.
Már hogyne csökkenne!! Magyarázd már meg a következõ vevõnek hogy "ááá nem azért van lefújva mert összetörték hanem mert ingyen csinálták meg csak úgy brahiból" persze.
Egy tenyérnyi horpadás miatt lefújni a fél autót? Mégis mekkora tenyérrõl van szó?
de ha profikhoz viszed az autot ( de csak ha nagyon drága autod van akko vidd) azok letudják ugy festeni ( ha még nem volt festve csak a gyárban) ugy hogy az a mûszert amit ezelott mondtam az se tudja kimutatni mer éppen fujja és méri aztén éppen fújja méri (szinte csak végig szalad rajta és má amint szárad akko méri) csakhát 5ször annyit kér ezé mondtam hogy csak drága autot érdemes vinni ilyen helyre EZT CSAK "ISMERETTERJESZTÉS" KÉNT IRTAM KI
A kérdező hozzászólása: Két horpadásról van szó. Egy a vezetõ oldali ajtó közepén (nem éles/kontrasztos horpadás). Egy másik ugyanezen az oldalon az elsõ kerék mögötti elem alsó sarka (nem horpadás inkább behajlás).
csökkenti az értékét (egy autokereskedonek mosom a kocsikat ez a munkám) a fönököm is ugy szokta hogy kimegy németbe vagy a neten néz autot oda megy megkérdi volt-e festve aztán átnézi egy speciális mérõvel és onan má ezred vagy század miliméter pontosan kidobta a mérõ az adatot és összehasonlitotta a többivel(többi elemmel) és tudta is de amugy tudta hogy pl az AUDI VAGY VW VAGYAKÁRMI FESTÉSE MILYEN VASTAG!!!!!
azt nem írtad hogy melyik részét?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már csak azt nem tudom, miért kellett egyáltalán fújni. Úgy tudom a kissebb horpadásokat ki tudják ütni, illetve vákummal visszarántják. Attól félek, hogy simán rágitteltek és lefestették. Szerintetek?
NEm kell ide jogi út... Egyszerüen elállsz a vételi szándékodtól ha nincs kifizetve és ennyi....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!