Találatok a következő kifejezésre: Energia ital ártalmas (3 db)

Ha minden reggel megiszok egy energia italt azért, mert fáradt vagyok az ártalmas lehet?

Legjobb válasz: Igen, mert nagyon sok koffeint tartalmaz (a kávénál is többet) plusz sok más ártalmas anyagot. Inkább kávét igyál vagy aludj többet.

Igen, mert nagyon sok koffeint tartalmaz (a kávénál is többet) plusz sok más ártalmas anyagot. Inkább kávét igyál vagy aludj többet.
Nagyon, mert marja a beleket az energiaital... (gastroenterológusom mondta, mert én is ittam anno..)
éhgyomorra igen, lásd az elõzõt, de egyébként nem. azért nincs benne sokkal több cumó, mint a presszó kávéban.
Nincs az az étel, vagy ital, amire nem mondtak már volna rosszat:) Az energiaitalok tele vannak vitaminokkal, a teákkal és kávéval ellentétben egyedüli serkentõként koffein van bennük, nameg taurin. A koffeinre immunis leszel egy idõ után (én pl nagyon jókat tudok aludni két energiaital után), a taurin meg gyenge idegméreg. A többi retek benne, ugyanúgy van kb minden italban, csak jobb ízben. Kávéval jobban jársz. Mégjobban, ha kialszod magad, és megtanulsz felébredni:)
Jó a kérdés, bár szerintem az lényegesebb, hogy miért vagy fáradt reggel... Ez olyan, mintha lázzal járó betegséget kizárólag lázcsillapítással kezelnének. A kérdésre válaszolva pedig az energiaitalok nem rendszeres fogyasztásra vannak kitalálva. 20 évesen jó poén, csak szar lesz a csattanó pár évtized múlva.
Én régen tök sokat ittam (tök finom és olcso az XL cseresznyés *.* ) de abbahagytam, mer állitolag a bennelévõ koffein miatt lett alacsony a vas szintem.
Az biztos, hogy ártalmas... Reggel persze, hogy fáradt vagy, inkább rázd meg a lábad, fellöki a vérkeringést.
"KINETO A 21. század intelligens, egészséges energiaitala! Jobb sport Jobb szex Aktív élet Természetesen, egészségesen!" Én meg azt mondom hogy akkor vagy természetes és egészséges ha ezeket eme termék nélkül eléred. De ugye könnyebb megvenni egy ilyet mithogy változtass az életmódodon ami kiváltja az (esetleges) elégedetlenségedet.
2009-09-24 10:26 Te tudod, hogy miért teszik bele azokat a vitaminokat? Én olvastaam róla nem is keveset, és a lényege annyi, hogy az amúgy károsító energiaital hatását csökkentse vagy semlegesítse... Szüleim is kávéznak, de baromi rosszul használják a kávét is, mint ahogy rengetegen a Földön... A kávé éhgyomorra például hashajtó hatású, és ezt gyakran egy cigi követi, úgyhogy már meg is van az anyagcsere belendítése és rohansz a klotyóra. Nem mindegy, hogy milyen módon alkalmazzuk ezeket az italokat. Kávét például úgy lenne értelme használni, hogy valamit eszel is mellé ( nem csak úgy be a pociba és kész.. ) mivel a kávéban lévõ koffein és a még kitudja hányféle összetevõ a gyomorban levõ enzimeket aktiválja. Ebbõl következik az, hogy nagyon sokan helytelenül "használják" a kávét!!! Az energiaitalról pedig csak annyit, hogy nem hogy feltöltene energiával, hanem elveszi azt!!! Nézz utána kicsit a szakirodalomban, meglepõ és ijesztõ amiket tudni lehet róluk!!! Ti meg kiadtok ( persze ez már a saját dolgotok ) 2-300 forintot egy doboz üdítõre, és feltöltõdést vártok tõle. Azt várhatjátok!

Egy 12 éves gyerek számára mennyire ártalmas a Hell energia ital?

Legjobb válasz: 12 éves gyereknek fölösleges ilyet inni, semmi olyan megterhelõ nem éri, ami miatt éjszakázni kelljen és nem tesz túl jót az a nagy koffeinmennyiség meg sok egyéb vacak, amit bevisz a szervezetébe, árt a szívnek. Ezen felül úgy felpörgeti, hogy késõ estig nem fog tudni aludni, másnap meg teljesen fáradt lesz. Nem jó ilyet innia.

12 éves gyereknek fölösleges ilyet inni, semmi olyan megterhelõ nem éri, ami miatt éjszakázni kelljen és nem tesz túl jót az a nagy koffeinmennyiség meg sok egyéb vacak, amit bevisz a szervezetébe, árt a szívnek. Ezen felül úgy felpörgeti, hogy késõ estig nem fog tudni aludni, másnap meg teljesen fáradt lesz. Nem jó ilyet innia.
12 évesen ne fogyassz ekkora mennyiségû koffeint. A kávé sem ajánlott ilyen korban. Igyál inkább fekete teát, az is élénkít, de kevesebb koffeint tartalmaz.
Semmi értelme! Csak a vérnyomásodat emeli meg ha annyira fel akar ébredni a gyerek zavarjuk el idõben aludni!
19:33 Ha neked nincsen tõle bajod, az a te szuvenír dolgod.De nehogy már azt a tanácsot adjad, hogy csak igya nyugodtan?!Remélem a te gyereked nem kap olyan szívritmuszavart, hogy fibrilláljon fél óráig.
nincs gyerekem. Nekem semmi bajom tõle, tisztában vagyok vele hogy szubjektív, és másnak lehet tõle baja. ezért írtam hogy CSAK RITKÁN igya és akkor nem lesz baja, ami tényleg igaz is. Arról meg meg vagyok gyõzõdve, hogy az ilyen italoktól nem kezd el pörögni a gyerek, annyi idõsen én sem kezdtem, és a környezetemben élõk közül senki sem. Megkérdezhetem hogy ki tanított olvasni? Csak mert remélem a gyerekedet nem õ!

Energia ital fogyasztása ártalmas a babára?

Legjobb válasz: hát, én kerülném a helyedben. szerintem rosszabb, mint a kávé.

hát, én kerülném a helyedben. szerintem rosszabb, mint a kávé.
Én úgy tudom, hogy minden energiaital dobozára rá van írva, hogy terheseknek, szoptatós anyáknak nem ajánlott a fogyasztása, szóval tuti, hogy nem tesz jót, valószínûleg ártalmas a babára nézve!
nagy a koffein tartalma így nem szabad fogyasztani. 1 doboz nem akarok hülyeséget mondani de minimum 5-6 kávéval azonos a koffein tartalma. tehát ha kávét nem ajánlott inni terhesség alatt, akkor energia italt TILOS
A babavárás gyönyörû, de lemondásokkal is jár. Ami nem egészséges, azt terhesség alatt különösen kerülni ajánlott, ha jót szeretnél a babádnak. Az energiaitalról meg jót nem nagyon lehet elmondani. És errõl lemondani talán nem is olyan nagy áldozat.
Igen ártalmas.A dobozon is feltüntetik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Természetesen lemondok az italról!
nem baz**g majd jót tesz a babának....hagyd a fenébe.Azt olvastam hogy egy energiaital olyan mintha 10 normálpohár erõs kávét innal állítólag de néha lehet inni de persze nem gyerekkel...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!