Találatok a következő kifejezésre: Endometrium vastagsága: mm. Ez (10 db)

Uterus 55 mm, endometrium vastagsága 5 mm. Mindez 5 nappal a menstruációm megjövetele előtt, gyógyszer szedése mellett. Ezek normális eredmények vagy átlag alattiak?

Legjobb válasz: átlag alatti a méhnyálkahártya vastagságod tudtommal,nekem 14.napon volt 5,1 mm erre mondták,hogy kevés,és enyhébb volt a menstruációm a szokottnál

átlag alatti a méhnyálkahártya vastagságod tudtommal, nekem 14.napon volt 5, 1 mm erre mondták, hogy kevés, és enyhébb volt a menstruációm a szokottnál
Elsõ: De te nem szedtél gyógyszert, nem? Gyógyszer mellett nem vastagodik meg annyira a nyálkahártya. Ha baj lenne vele, az orvos mondta volna.
ez egy negatív uh lelet.
Ez tényleg egy negatív lelet. Pontosabban: a méhed hosszúsága 61 mm, szélessége a méhnyaknál 28, a méh fenéknél 39 mm. Azért ez a különbség, mert a méhnyak felõl szélesedik ki. A méhnyálkahártya 5, 5 mm, ami a menstruációs ciklus elsõ felében teljesen normális, az már más kérdés, ha nem ebben az idõben vagy, mert akkor már ez probléma.A petefészkeid megfelelõ nagyságúak és nincs benne eltérés, pl. ciszta. A Douglas ûr a kismedencében van és ebben helyezkednek el a nõi ivarszervek is. Itt lehetséges folyadék, ami lehet gyulladásos eredetû gennyes, de akár vér is. Nálad ezek sincsenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ 😉😉 akkor ezek szerint semmi bajom??
A ciklusod melyik idõszakában csinálták és miért?
A kérdező hozzászólása: Most csináltál multhét szerdán mert a teszt pozitív lett de az orvos nem látott semmit és Jan 8-án volt meg utoljára de elõtte 3 hónapig nem volt menzeszem és nem tudták hogy miért 17 éves vagyok és 7 éve menstruálok
Az 5, 5 mm vastagságú nyálkahártya nem utal sem terhességre, sem arra, hogy 1-2 héten belül meg fog jönni a menzeszed. Olyankor vastagabb a nyálkahártya. Ezek után nem tudom mi lesz a következõ lépés, néznek-e hormonszinteket vagy kapsz gyógyszert.
Túl vastag a nyálkahártya, eü kaparás javasolt, a mintát elküldik szövettanra, hogy van-e rosszindulatú elváltozás.

Ma voltam hasi ultrahangon. Endometrium:6 mm. Ma vagyok a 11. napon. Ez jó? Milyen az a vastagság ami megfelelő, ha kisbabát szeretnénk?

Legjobb válasz: Szia nem vagy véletlenül terhes? Mert ha jól emlékszem az endometrium 6mm = 6 hetes terhes.

Szia nem vagy véletlenül terhes? Mert ha jól emlékszem az endometrium 6mm = 6 hetes terhes.
Terhes biztosan nem vagy.A 6 mm nem tùl vastag de mèg az ovuig ès a beàgyazòdàsig javulhat. A peteèrès körül 8-10 mm- nek kell lennie. Egyèl sok fehèrjèt tùròt , joghurtot stb. ès sok vizet kell inni. Azonkívül a peteèrès utàn a palàstfü tea is sokat segíthet.
A kérdező hozzászólása: Terhes biztosan nem vagyok.Nem is azért mentem orvoshoz.Hát remélem vastagszik még:-)

Uh-n az uterus corpus mérete:70*48. Az endometrium vastagsága 9 mm. Az orvos nem nagyon közölte, hogy ezek mit is jelentenek. Lehet baj?

Babát szeretnék.és nem tudom,hogy ezek befolyásolják e a teherbeesést?

Legjobb válasz: Csak leírta a méhed méretét és a nyálkahártya vastagságát. Nem utal semmire, teljesen normális.

Csak leírta a méhed méretét és a nyálkahártya vastagságát. Nem utal semmire, teljesen normális.
A válaszhoz egy kicsit több infó kellene. Hányadik napon volt ez? Késik a menzeszed? ...
A kérdező hozzászólása: A ciklusom hetedik napján volt és nem késett.azért is kérdeztem mert a doki csak annyit írt a papírra, hogy a rendesnél kicsit nagyobb az uterus.
Akkor tényleg elég vastag nyálkahártyád, ekkora kb. ovu után szokott lenni, jó esetben. Rendesen véreztél? Tesztet nem csináltál?
Szerintem annyira nem vastag ez a nyálkahártya! Terhességhez szerintem kevés!
Szerintem jó a nyálkahártya méret. nekem is 6-7-8 mm szokott lenni ezeken a napokon és ovulációra már 13mm. Minden rendben van a méretekkel, nyugi :)

Ma voltam UH-n és 5hetes terhességet írt a doki a papírra! Az endometrium vastagsága 12mm és vetületében 4, 5 mm átmérőjű korai gestatios gyűrű látható! Szerintetek ez a méret nem kicsi?

4éve mikor a kislányommal mentem az 5hetes UH-ra akkor ? már 8mm átmér?j? volt és az embrió csomó már látható volt!!!Lehet ekkora különbség a 2 között???Szerintetek ez normális???Nektek mekkora volt ilyenkor a petezsák???Elküldött a doki hcg vérvizsgálatra is és azt mondták hogy megfelel? mennyiség? a hcg-m!!

Legjobb válasz: Nekem is második, 4 éves lesz a lányom, õ mindig akkora volt, mint ahogy a nagykönyvben megírták! De a második baba, 5 hetesen még csak 20 mm méhnyàlkahártya, és felritkulást volt!!! Rá 2 hétre volt szívhangja! Most 15 hetes vagyok, de mindig 1-1,5 héttel kisebb a mérete a korától! Az elsõ terhességemnél semmi túnet nem volt, most puffadok, savam van, fáradt vagyok, rosszul vagyok... Csak arra tudok gondolni, ez fiú lesz:)))

Nekem is második, 4 éves lesz a lányom, õ mindig akkora volt, mint ahogy a nagykönyvben megírták! De a második baba, 5 hetesen még csak 20 mm méhnyàlkahártya, és felritkulást volt!!! Rá 2 hétre volt szívhangja! Most 15 hetes vagyok, de mindig 1-1, 5 héttel kisebb a mérete a korától! Az elsõ terhességemnél semmi túnet nem volt, most puffadok, savam van, fáradt vagyok, rosszul vagyok... Csak arra tudok gondolni, ez fiú lesz:) ))
A kérdező hozzászólása: Most egy kicsit megnyugtattál!!!! :) Remélem minden rendben fog menni!!!
Én ehhez csak annyit írok, hogy ne tévedjetek meg!!Nem szabad az elsõ terhességhez viszonyítani ezt a terhességet, mert nincs egyforma terhesség nem hogy senkinél, még saját magunknál sincs!!Nincs 2 egyforma terhesség!!!!!Kár viszonyítgatni.A lényeg, hogy minden rendben legyen a terhességgel, a babával és a mamával!!A többi mit számít?! 21+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Ezzel teljesen egyetértek!!!A lényeg hogy minden rendben legyen!!!
szia ma voltam dokinál 5hetes vagyok vagyis 5+3 és 5mm petezsákom van
A kérdező hozzászólása: Szia!!!Akkor hsonló méretûek!!!! :) És neked jónak mondta a doki???
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyi hogy egy kicsit fájdogál alul a hasam....szerintetek ez normális???
Ez teljesen normális, mivel növekszik a méhed, húzódnak a méhtartó szalagok..de ilyet érezned , , kellett, , az elsõ babánál is, mivel akkor is nyúlniuk kellett a szalagoknak.Amíg nem vérzel egy picit sem, addig semmi gond nincs!!Ezek a dolgok teljesen normálisak. Boldog babavárást :) 21+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Igen az elsõnél is volt de nem ennyire.....viszont ma már nem éreztem annyira fájdogálni és a melleim sem feszülnek egyfolytában csak néha néha....ez is normális????már nem emlékszem az elsõnél hogy is volt!!!Sajnos nagyon parázok, már csak azért is mert spontán baba lett és ez meg még hihetetlen is!!!

A 9. ciklusnapon jók ezek az adatok? Endometrium vastagsága: 6mm. , Jobb old.30*25 mm átm. Ovárium. Bal old. Petefészekben 12*11 mm átm. Tüsző

Legjobb válasz: Tökéletes. Milyen hosszúak a ciklusaid? Nekem is kb. ilyen értékek szoktak lenni, a 16. napra általában meg is reped a tüszõ.

Tökéletes. Milyen hosszúak a ciklusaid? Nekem is kb. ilyen értékek szoktak lenni, a 16. napra általában meg is reped a tüszõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál :) a legutóbbi ciklusom 39 napos volt, az az elõtti pedig 42 :( de amúgy 30-32 napos szokott lenni. megyek egy hét múlva is uh-ra, akkor mit kéne látnia? nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz... Te hogy állsz most?
Hát azt, h növekszik a pete és vastagodik a méhnyálka. Miért nézik? Hormonvizsgálatod volt már, h ilyen hosszú lett a ciklusod? Én inszmen voltam, sajnos nem sikerült. Ez volt az elsõ. Elkeseredtem nagyon, a férjemmel úgy érzem, nagyon rá fog menni a kapcsolatunk erre és félek tõle.
A kérdező hozzászólása: volt hormonvizsgálatom, az ok! azért nézték, mert azt pco-s gyanú állt fent, de nem vagyok az. valószínû, hogy nálunk lombik lesz, ha ebben az évben nem jön össze a babó, mert kevés a párom spermaszáma. de bízom benne, hogy csak sikerül már! Nálatok miért volt inszem? Ne keseredj el!, a következõ remélem összejön Nektek :)
Sajnálom, és nem próbált a párod vmi gyógyszert a spermaszám növelésre? Én hallottam egy jót, Fer14. Nekünk elvileg semmi bajunk, minden normális, kivéve, h ellenanyagot termelek a spermák elle. Azt mondták megoldás rá az inszem. Már több, mint 1, 5 éve próbálkozunk, még soha nem volt egy pozitív tesztem sem, elég elkeserítõ. Ti mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: Mi 1 éve próbálkozunk, de hiába! Kapott fer14-et és proviront is a párom, 2 hét múlva kell mennünk ismét kivizsgálásra, hogy javultak-e... Ellenanyagot termelsz? és ez ellen nincs valami gyógyszer? mikor mész köv. inszemre? egyébként minket is kikészít, hogy egyszerûen nem akar jönni a baba :( kééééész vagyok már:( körülöttem meg mindenki állapotos....
Szorítok, hátha segített! Nem tudom, mikor kell mennem inszemre, várom, h megjöjjön a mensim, csak utána hívom fel a dokit. Sajnos nincs ellene szer, csak az inszem. Még gondolkozom természetgyógyászon. A lelkemet is rendbe kéne tenni.
A kérdező hozzászólása: hát nekem sem ártana! remélem összejön nálatok is meg nálunk is hamar a baba, mert tényleg lelkileg nem bírom sokáig.... próbáljunk pozitívan hozzáállni! hátha segít :)
Néha talpra tudok állni, néha magam alatt vagyok. Most az utóbbi. Az is a baj, h állandóan az internetet bújom. Neked se kéne!!!

Tegnap voltam hasi ultrahangon. Endometrium:6 mm. Ma vagyok a 12. napon. Ez nagyon kevés? Milyen az a vastagság ami megfelelő, ha kisbabát szeretnénk? Mennyit vastagszik még a peteérésig?

Legjobb válasz: 6 mm annyira nem keves, de tenyleg jobb ha 8 folott van. Az elmult 2 honapban nekem is csinaltak uh-ot es akkor csak 6-6.5mm volt. Elkezdtem inni a palastfu teat mult honapban peteereskor, naponta egy nagy cseszevel egeszen a ciklusom vegeig es kepzeld ebben a honapban is voltam uh-on es mar 9mm volt a nyalkahartyam. Nemtom, hogy az segitett, de en annak tudom be :).Probald ki..hatha segit! Sok sikert!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget:-)Kipróbálom, hátha segít.Igen, szedtem fogamzásgátlót 6 évig.Októberben hagytam abba.
6 mm annyira nem keves, de tenyleg jobb ha 8 folott van. Az elmult 2 honapban nekem is csinaltak uh-ot es akkor csak 6-6.5mm volt. Elkezdtem inni a palastfu teat mult honapban peteereskor, naponta egy nagy cseszevel egeszen a ciklusom vegeig es kepzeld ebben a honapban is voltam uh-on es mar 9mm volt a nyalkahartyam. Nemtom, hogy az segitett, de en annak tudom be :) .Probald ki..hatha segit! Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Még nem próbáltam semmit.Fél éve próbálkozunk, tudom nem olyan nagy idõ, de most úgy döntöttem megpróbálok valamit. Kipróbálom, köszönöm.Most lesz peteérésem, akkor ihatom a palástfû teát?Pontosan hogy kell ?A zselészerû nyáknál kezdem el inni, addig amíg meg nem jön?
B...ó vagy te!De válaszoltam is a kérdésedre! Aki akart volna válaszolni már megtette volna!De a másik helyen is csak 1 válasz árválkodik...
11:54-es vagyok, mensitõl pedig a cickafark peteérésig és aztán a palástfû.És reméljük hogy nem kell sokáig kúrálni magad ezekkel és babás leszel.:) Szorítok!Ha összejön a baba ne feledkezz meg rólunk és írd meg az örömhírt. Ezelõtt fogamzásgátlót szedtél?Nekem, ahogy abbahagytam rá 7 hónapra sikerült a baba.A gyógyszer után kell jó fél év míg a szervezet összeszedi magát.
Szia, én a hajnali 1.20-as vagyok. Igen, kezd el peteéréskor inni, amikor a tojásfehérjés folyás van. A palástfû tea egész finom is nem kell helyettesíteni.
23:49-es vagyok!Borítsunk fátylat a történtekre!Oké!:) Cickafark tablettát próbáltad már?Napi 3*2-kell bevenni kb. a peteérésig, ez erõsíti a méhet, méhnyálkát épít, és megelõzi a belsõ gyulladásokat, amikrõl esetleg nem is tudsz.Nekem ez a tabletta segített!Azért a tablettát ajánlom, mert nem kell a borzalmas teáját inni, az nagyon rossz.Peteérés után pedig a palástfû tea, de fontos, hogy ebben a sorrendben kell fogyasztani, nem fordítva, mert ha peteérés után szeded a cickafarkot, vetéléshez is vezethet az arra hajlamosaknál.Palástfûbõl nem tudom van-e tabletta, de a gyógynövényesnél megmondják.Egyébként ezek a tabik szõlõcukor és a gyógynövény keverékébõl állnak, semmi mellékhatása nincs.Egy próbát megér.70 szemes cickafark tablettát 500ft-ért vettem.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom a palástfû teát.Onnantól kezdjem el inni, amikor a nyúlós, zselészerû nyák van?Bocs, csak nem vagyok igazán otthon még ezekben:-)
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, ha bunkó voltam, csak már kikészít ez a várakozás:-(
Olvasd végig: http://babatervezok.otthona.net/ Minden benne van a tüszõrepedésrõl, palástfûrõl, hõgörbérõl. Nagyon jó oldal.
A kérdező hozzászólása: De egy bunkó vagy!Csak azért írtam két helyre, mert nem biztos, hogy mindenki olvassa mindkét részt

37. ciklusnapon uh eredmény: az uterus sagitális átmérője 37 mm, endometrium vastagsága 7, 1 mm, homogén szerkezetű.20. napon volt pé-m. Ez nem baba lesz, igaz?

Mivel mióta menstruálok ( 10 éve) mindig is rendszeres volt a ciklusom, most fura ez a kimaradás, melleim is feszülnek, a 28. nap óta várom, hogy mikor jön meg, mert ugynúgy görcsöl a hasam, h?m 36,9-37. Viszont tudom, hogy ezek az értékek nagyon kevesek, ugye? 17 nappal a vélt fogantatástól is többen kellene lennie? Volt valaki hasonló helyzetben? Én csak abban reménykedek, hogy elmért valamit!!!

Legjobb válasz: Miért nem csinálsz tesztet? Az egyértelmûén kimutat már ennyi idõs terhességet.

Miért nem csinálsz tesztet? Az egyértelmûén kimutat már ennyi idõs terhességet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!