Találatok a következő kifejezésre: Endometrium vastagsága: mm (15 db)

Pozitív teszt után, UH, kóros elváltozás nincs, de a baba sem látszik. Nem mondták, hogy terhes vagyok, a tűneteim megvannak. Az eredményen még az állt, hogy az Endometrium vastagság 19 mm. Lehetek terhes? Endrometrium vastagság 19 mm, mit jelent?

Legjobb válasz: Kb. 4 hetesen csináltak uh-ot nekem, akkor kb. 12 mm volt a méhnyhártya. Pozitív volt a tesztem. A szonográfus szinte kiabált velem, hogy minek megyek ilyen korán... mondtam, hogy csupán az orvos küldött. Dühösen végezte a vizsgálatot, s talán felületesen is. Nagyon rosszul esett a bánásmód... Na de nem is errõl van szó... 5 nappal késõbb elmentem egy magánrendelésre, ahol kellõ figyelemmel és kíméletesen a drbácsi észrevett 2 db petezsákot. Gyönyörûen kivehetõen. A méhnyh. vastagsága nagyon jó, lehet hogy veled sem voltak túl körültekintõek? Attól függ hány hetesnek számítasz.

Kb. 4 hetesen csináltak uh-ot nekem, akkor kb. 12 mm volt a méhnyhártya. Pozitív volt a tesztem. A szonográfus szinte kiabált velem, hogy minek megyek ilyen korán... mondtam, hogy csupán az orvos küldött. Dühösen végezte a vizsgálatot, s talán felületesen is. Nagyon rosszul esett a bánásmód... Na de nem is errõl van szó... 5 nappal késõbb elmentem egy magánrendelésre, ahol kellõ figyelemmel és kíméletesen a drbácsi észrevett 2 db petezsákot. Gyönyörûen kivehetõen. A méhnyh. vastagsága nagyon jó, lehet hogy veled sem voltak túl körültekintõek? Attól függ hány hetesnek számítasz.
Az endometrium a méhnyálkahártya. 19mm a vastagsága ami jó. Talán túl korán mentél azért nem láttak semmit. Menj vissza 1-2 hét múlva.
Szia!Endometrium=méhnyálkahártya, ami belülrõl a méhedet borítja. Ennek a vastagsága a ciklus során folyamatosan változik. A mensi elsõ napjától az utolsóig vastagodik és ha nem történt megtermékenyítés, akkor a ciklus végén leválik és ez okozza a menstruációs vérzést. Az, hogy a 19 mm milyen értéknek számít, attól függ, hogy a ciklusod hányadik napján voltál, peteérés elõtt vagy után. Azt hiszem a be ágyadózáshoz min. 10 mm-es nyálkahártya szükséges.Nagy esély van szerintem a terhességhez.Amikor én mentem dokihoz nekem elõször a megvastagodott nyálkahártyát látta ami a terhességre utal.Most 18 hetes vagyok.Vigyázz Magadra!
Kérdés, hogy az utolsó vérzéshez viszonyítva hány hetes terhes lehetsz. Nagy valószínûséggel túl hamar mentél dokihoz. 6-7 hetes terhesség esetén ha az ultrahangon nem látszik semmit, akkor a terhesség igazolására általában szoktak vérvételt csinálni.
A vastag méhnyálkahártya (19mm endometrium) jót jelent, utalhat terhességre.A korai terhességet, még nem tudja kimutatni az UH.Úgy tudom, csak az 5-6 hetes magzatot tudják már Uh-n is észlelni.Szerintem várj, még pár hetet és utána újra menj el dokihoz.
Mi lenne itt a hasznos válasz? Mert úgy látom senkié nem jó!
Igazat adok az ötödik válaszolónak.Segítõ szándékkal ír az ember aztán meg nem tetszik az illetõnek... no comment
Hasi vagy hüvelyi UH-t csináltak?A hasin még nem látni, mert ez túl korai lenne.A Hüvelyin is csak petezsák lenne látható!Menj vissza késõbb!

Uterus 55 mm, endometrium vastagsága 5 mm. Mindez 5 nappal a menstruációm megjövetele előtt, gyógyszer szedése mellett. Ezek normális eredmények vagy átlag alattiak?

Legjobb válasz: átlag alatti a méhnyálkahártya vastagságod tudtommal,nekem 14.napon volt 5,1 mm erre mondták,hogy kevés,és enyhébb volt a menstruációm a szokottnál

átlag alatti a méhnyálkahártya vastagságod tudtommal, nekem 14.napon volt 5, 1 mm erre mondták, hogy kevés, és enyhébb volt a menstruációm a szokottnál
Elsõ: De te nem szedtél gyógyszert, nem? Gyógyszer mellett nem vastagodik meg annyira a nyálkahártya. Ha baj lenne vele, az orvos mondta volna.

Mit jelentenek? Uterus afv-ben 76x45x55, endometrium vastagság 7 mm, a bal ovarium 24x16x28, a jobb ovarium 29x17x27, ?

Legjobb válasz: Az elsõ a méh méretei, az endometrium a nyálkahártya vastagsága, az ovariumok-a petefészkek méretei.

Az elsõ a méh méretei, az endometrium a nyálkahártya vastagsága, az ovariumok-a petefészkek méretei.
ez egy negatív uh lelet.
Ez tényleg egy negatív lelet. Pontosabban: a méhed hosszúsága 61 mm, szélessége a méhnyaknál 28, a méh fenéknél 39 mm. Azért ez a különbség, mert a méhnyak felõl szélesedik ki. A méhnyálkahártya 5, 5 mm, ami a menstruációs ciklus elsõ felében teljesen normális, az már más kérdés, ha nem ebben az idõben vagy, mert akkor már ez probléma.A petefészkeid megfelelõ nagyságúak és nincs benne eltérés, pl. ciszta. A Douglas ûr a kismedencében van és ebben helyezkednek el a nõi ivarszervek is. Itt lehetséges folyadék, ami lehet gyulladásos eredetû gennyes, de akár vér is. Nálad ezek sincsenek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ 😉😉 akkor ezek szerint semmi bajom??
A ciklusod melyik idõszakában csinálták és miért?
A kérdező hozzászólása: Most csináltál multhét szerdán mert a teszt pozitív lett de az orvos nem látott semmit és Jan 8-án volt meg utoljára de elõtte 3 hónapig nem volt menzeszem és nem tudták hogy miért 17 éves vagyok és 7 éve menstruálok
Az 5, 5 mm vastagságú nyálkahártya nem utal sem terhességre, sem arra, hogy 1-2 héten belül meg fog jönni a menzeszed. Olyankor vastagabb a nyálkahártya. Ezek után nem tudom mi lesz a következõ lépés, néznek-e hormonszinteket vagy kapsz gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válasz!
A kérdező hozzászólása: Ma vagyok a 14 napon! Most kellene akciózni vagy késõbb? Sajnos a dokim most ment el 1 hónap szabira és így nem tudom tõle megkérdezni.
Mindent sajnos nem értek, de kb.: a méh 77*37*41mm, méhnyálkahártya 7mm, a bal petefészek 27*36mm, 20mm-es tüszõ. Jobb petefészek 18*32mm. Az afv-ben nem tudom, mit jelent.
Túl vastag a nyálkahártya, eü kaparás javasolt, a mintát elküldik szövettanra, hogy van-e rosszindulatú elváltozás.

Ma voltam hasi ultrahangon. Endometrium:6 mm. Ma vagyok a 11. napon. Ez jó? Milyen az a vastagság ami megfelelő, ha kisbabát szeretnénk?

Legjobb válasz: Szia nem vagy véletlenül terhes? Mert ha jól emlékszem az endometrium 6mm = 6 hetes terhes.

Szia nem vagy véletlenül terhes? Mert ha jól emlékszem az endometrium 6mm = 6 hetes terhes.
Terhes biztosan nem vagy.A 6 mm nem tùl vastag de mèg az ovuig ès a beàgyazòdàsig javulhat. A peteèrès körül 8-10 mm- nek kell lennie. Egyèl sok fehèrjèt tùròt , joghurtot stb. ès sok vizet kell inni. Azonkívül a peteèrès utàn a palàstfü tea is sokat segíthet.
A kérdező hozzászólása: Terhes biztosan nem vagyok.Nem is azért mentem orvoshoz.Hát remélem vastagszik még:-)

Uh-n az uterus corpus mérete:70*48. Az endometrium vastagsága 9 mm. Az orvos nem nagyon közölte, hogy ezek mit is jelentenek. Lehet baj?

Babát szeretnék.és nem tudom,hogy ezek befolyásolják e a teherbeesést?

Legjobb válasz: Csak leírta a méhed méretét és a nyálkahártya vastagságát. Nem utal semmire, teljesen normális.

Csak leírta a méhed méretét és a nyálkahártya vastagságát. Nem utal semmire, teljesen normális.
A válaszhoz egy kicsit több infó kellene. Hányadik napon volt ez? Késik a menzeszed? ...
A kérdező hozzászólása: A ciklusom hetedik napján volt és nem késett.azért is kérdeztem mert a doki csak annyit írt a papírra, hogy a rendesnél kicsit nagyobb az uterus.
Akkor tényleg elég vastag nyálkahártyád, ekkora kb. ovu után szokott lenni, jó esetben. Rendesen véreztél? Tesztet nem csináltál?
Szerintem annyira nem vastag ez a nyálkahártya! Terhességhez szerintem kevés!
Szerintem jó a nyálkahártya méret. nekem is 6-7-8 mm szokott lenni ezeken a napokon és ovulációra már 13mm. Minden rendben van a méretekkel, nyugi :)

Ma voltam UH-n és 5hetes terhességet írt a doki a papírra! Az endometrium vastagsága 12mm és vetületében 4, 5 mm átmérőjű korai gestatios gyűrű látható! Szerintetek ez a méret nem kicsi?

4éve mikor a kislányommal mentem az 5hetes UH-ra akkor ? már 8mm átmér?j? volt és az embrió csomó már látható volt!!!Lehet ekkora különbség a 2 között???Szerintetek ez normális???Nektek mekkora volt ilyenkor a petezsák???Elküldött a doki hcg vérvizsgálatra is és azt mondták hogy megfelel? mennyiség? a hcg-m!!

Legjobb válasz: Nekem is második, 4 éves lesz a lányom, õ mindig akkora volt, mint ahogy a nagykönyvben megírták! De a második baba, 5 hetesen még csak 20 mm méhnyàlkahártya, és felritkulást volt!!! Rá 2 hétre volt szívhangja! Most 15 hetes vagyok, de mindig 1-1,5 héttel kisebb a mérete a korától! Az elsõ terhességemnél semmi túnet nem volt, most puffadok, savam van, fáradt vagyok, rosszul vagyok... Csak arra tudok gondolni, ez fiú lesz:)))

Nekem is második, 4 éves lesz a lányom, õ mindig akkora volt, mint ahogy a nagykönyvben megírták! De a második baba, 5 hetesen még csak 20 mm méhnyàlkahártya, és felritkulást volt!!! Rá 2 hétre volt szívhangja! Most 15 hetes vagyok, de mindig 1-1, 5 héttel kisebb a mérete a korától! Az elsõ terhességemnél semmi túnet nem volt, most puffadok, savam van, fáradt vagyok, rosszul vagyok... Csak arra tudok gondolni, ez fiú lesz:) ))
A kérdező hozzászólása: Most egy kicsit megnyugtattál!!!! :) Remélem minden rendben fog menni!!!
Én ehhez csak annyit írok, hogy ne tévedjetek meg!!Nem szabad az elsõ terhességhez viszonyítani ezt a terhességet, mert nincs egyforma terhesség nem hogy senkinél, még saját magunknál sincs!!Nincs 2 egyforma terhesség!!!!!Kár viszonyítgatni.A lényeg, hogy minden rendben legyen a terhességgel, a babával és a mamával!!A többi mit számít?! 21+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Ezzel teljesen egyetértek!!!A lényeg hogy minden rendben legyen!!!
szia ma voltam dokinál 5hetes vagyok vagyis 5+3 és 5mm petezsákom van
A kérdező hozzászólása: Szia!!!Akkor hsonló méretûek!!!! :) És neked jónak mondta a doki???
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyi hogy egy kicsit fájdogál alul a hasam....szerintetek ez normális???
Ez teljesen normális, mivel növekszik a méhed, húzódnak a méhtartó szalagok..de ilyet érezned , , kellett, , az elsõ babánál is, mivel akkor is nyúlniuk kellett a szalagoknak.Amíg nem vérzel egy picit sem, addig semmi gond nincs!!Ezek a dolgok teljesen normálisak. Boldog babavárást :) 21+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Igen az elsõnél is volt de nem ennyire.....viszont ma már nem éreztem annyira fájdogálni és a melleim sem feszülnek egyfolytában csak néha néha....ez is normális????már nem emlékszem az elsõnél hogy is volt!!!Sajnos nagyon parázok, már csak azért is mert spontán baba lett és ez meg még hihetetlen is!!!

A 9. ciklusnapon jók ezek az adatok? Endometrium vastagsága: 6mm. , Jobb old.30*25 mm átm. Ovárium. Bal old. Petefészekben 12*11 mm átm. Tüsző

Legjobb válasz: Tökéletes. Milyen hosszúak a ciklusaid? Nekem is kb. ilyen értékek szoktak lenni, a 16. napra általában meg is reped a tüszõ.

Tökéletes. Milyen hosszúak a ciklusaid? Nekem is kb. ilyen értékek szoktak lenni, a 16. napra általában meg is reped a tüszõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál :) a legutóbbi ciklusom 39 napos volt, az az elõtti pedig 42 :( de amúgy 30-32 napos szokott lenni. megyek egy hét múlva is uh-ra, akkor mit kéne látnia? nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz... Te hogy állsz most?
Hát azt, h növekszik a pete és vastagodik a méhnyálka. Miért nézik? Hormonvizsgálatod volt már, h ilyen hosszú lett a ciklusod? Én inszmen voltam, sajnos nem sikerült. Ez volt az elsõ. Elkeseredtem nagyon, a férjemmel úgy érzem, nagyon rá fog menni a kapcsolatunk erre és félek tõle.
A kérdező hozzászólása: volt hormonvizsgálatom, az ok! azért nézték, mert azt pco-s gyanú állt fent, de nem vagyok az. valószínû, hogy nálunk lombik lesz, ha ebben az évben nem jön össze a babó, mert kevés a párom spermaszáma. de bízom benne, hogy csak sikerül már! Nálatok miért volt inszem? Ne keseredj el!, a következõ remélem összejön Nektek :)
Sajnálom, és nem próbált a párod vmi gyógyszert a spermaszám növelésre? Én hallottam egy jót, Fer14. Nekünk elvileg semmi bajunk, minden normális, kivéve, h ellenanyagot termelek a spermák elle. Azt mondták megoldás rá az inszem. Már több, mint 1, 5 éve próbálkozunk, még soha nem volt egy pozitív tesztem sem, elég elkeserítõ. Ti mióta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: Mi 1 éve próbálkozunk, de hiába! Kapott fer14-et és proviront is a párom, 2 hét múlva kell mennünk ismét kivizsgálásra, hogy javultak-e... Ellenanyagot termelsz? és ez ellen nincs valami gyógyszer? mikor mész köv. inszemre? egyébként minket is kikészít, hogy egyszerûen nem akar jönni a baba :( kééééész vagyok már:( körülöttem meg mindenki állapotos....
Szorítok, hátha segített! Nem tudom, mikor kell mennem inszemre, várom, h megjöjjön a mensim, csak utána hívom fel a dokit. Sajnos nincs ellene szer, csak az inszem. Még gondolkozom természetgyógyászon. A lelkemet is rendbe kéne tenni.
A kérdező hozzászólása: hát nekem sem ártana! remélem összejön nálatok is meg nálunk is hamar a baba, mert tényleg lelkileg nem bírom sokáig.... próbáljunk pozitívan hozzáállni! hátha segít :)
Néha talpra tudok állni, néha magam alatt vagyok. Most az utóbbi. Az is a baj, h állandóan az internetet bújom. Neked se kéne!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!