Találatok a következő kifejezésre: Elvileg második vagyunk, (6 db)

Elvileg második unokatesók vagyunk, és 1 éve együtt élünk. Szeretnénk gyereket. A vérvonalainkat tekintve teljesen eltérő, de mégis ott van a rokonság. Beteg lenne a baba?

Legjobb válasz: Szia!Kérdezz meg egy genetikust,az a legjobb,de sztem,amiket én hallottam,ez már nem akkora gáz,de én nem vagyok orvos,csak dokitól hallottam.Sok sikert!

Szia!Kérdezz meg egy genetikust, az a legjobb, de sztem, amiket én hallottam, ez már nem akkora gáz, de én nem vagyok orvos, csak dokitól hallottam.Sok sikert!
A másodfokú unokatestvérek között gyereknél a betegség gyakorisága alig magasabb, mint az átlagpopulációban. Azért ha biztosra akartok menni keressetek fel egy genetikai tanácsadót.
Az a kérdés, hogy a családotoknak az a ága ahol a rokonság van, egészséges e. Ha ott van örökletes betegség, azt a baba nagyobb eséllyel kapja el. DE ha az az ág egészséges, nem kell mitõl tartani. Én ismerek olyanokat, akik elsõ unokatesók. 2 gyerekük van, mindkettõ egészséges. Én meg 20 éves koromig azt se tudtam, hogy a férjem a világon van, mégis problémás a nagyobb gyerekünk.
Szia! Érdemes felkeresni egy genetikust. Az én unokatesóm is elvette a másod unokatesónkat, és család alapítás elõtt felkeresték Dr. Ceizelt, aki azt mondta semmi akadálya nincs, de nem tudom, hogy ez általános, vagy csinált valami genetikai vér vizsgálatot... A lényeg: azóta van 2 szép egészséges gyerekük.

Elvileg 9-én lehetett a fogamzás (ha volt). Második napja kicsit érzékenyebb a mellem, megjelentek rajta azok az apró fehér mirigyek, nincs étvágyam, és nagyon fáradt vagyok. Baba van vagy nem?

A mai teszt negatív lett. Csináljak pár nap múlva másikat, ha nem jön meg? Lehet hogy korai volt a tesztelés? És ha nincs baba, akkor miért érzem így magam?

Legjobb válasz: Szia! Én 5. nap után csináltam tesztet és negatív lett, míg másnap elmentem vérvételre és mondták kismama vagyok. Szerintem menjél el vérvételre az a tuti. A nõgyógyászom is azt mondta, hogy elmaradt menstruáció 10 napján csináljak tesztet az a biztos. (illetve a vérvétel:-)

Szia! Én 5. nap után csináltam tesztet és negatív lett, míg másnap elmentem vérvételre és mondták kismama vagyok. Szerintem menjél el vérvételre az a tuti. A nõgyógyászom is azt mondta, hogy elmaradt menstruáció 10 napján csináljak tesztet az a biztos. (illetve a vérvétel:-)
Szia.Az elsõ terhességemnél ugyanez volt a helyzet, hasonló jelek, csináltam tesztet negatív volt, rá 2napra mentem uh-ra ott kiderült 8hetes terhes voltam, ez volt lassan 10 éve :) Most babát várok, miután kimaradt 4napra csináltam tesztet, bár nem hittem hogy pozitiv lesz, az elõzmények miatt:) De az lett :) 31hetes kismami
Sztem is a vérvétel a tuti jóesetben 1 óra alatt megmondják az eredményt, megéri!!!sok sikert
Nekem a Clearblue teszt simán kimutatta, 1 napos késés után. Rá is van írva, hogy a nem várt mensi elõtt 4 nappal már reggeli vizeletbõl lehet tesztelni.
Szia! Hasonló csónakban evezünk...nekem ha minden igaz 10-11-én volt a peteérésem...én is nagyon fáradt vagyok..a mellbimbóm nagyon érzékeny/fáj tapintásra. Én tegnap teszteltem egy negatívat, de még reménykedek, hogy korai volt. Szerdán nem kellene megjönnie. Neked mikor? Kérlek írj, mert szurkolok érted is!
Ha még nem vagy túl a nemvárt mensi elsõ napján, akkor könnyen lehet negatív a teszt. Nekem két nappal elõtte negatív volt. Viszont mikor a napján teszteltem (Pregnancy Easy-vel), akkor bizony ott virított a két vonalka.
A kérdező hozzászólása: 5. válaszolónak: nekem kedden kellene megjönnie. De én a hétvége elõtt nem csinálok újabb tesztet. Te mikor csinálsz újra? Szorítok neked! Látom nagyon szeretnéd a babát!
5.válaszoló vagyok: igen , nagyon szeretnénk már babát ... hát még nem tudom mikor merek újra tesztelni, de szerintem csak a jövõhéten, ha addig nem jön meg...Én is szorítok neked és írj légyszi, hogy mi volt! :-)

10, 22 ug/mL a ciklus második felében mért progeszteron szintem. Jól tudom, hogy ez elvileg még az elfogadható kategória? Vagy a legtöbb orvos erre már gyógyszert írna fel?

Abban maradtunk a dokival, hogy majd akkor megyek hozzá legközelebb ezzel az eredménnyel, ha nem jön össze a baba ebben a hónapban sem. Menjek majd ovu elõtt pár nappal, hogy megnézhesse, alakul-e a petesejt.

Legjobb válasz: az sem mindegy, hányadik ciklusnap. Itt alul találsz egy táblázatot. Ha 21-22. ciklusnap, akkor a 'luteális fázis közép' sort kell nézned, de általában ezen a napon nézik, mert hamar változik. ahhoz egy picit alacsonynak tartom [link]

az sem mindegy, hányadik ciklusnap. Itt alul találsz egy táblázatot. Ha 21-22. ciklusnap, akkor a 'luteális fázis közép' sort kell nézned, de általában ezen a napon nézik, mert hamar változik. ahhoz egy picit alacsonynak tartom [link]
o-o a 10-es nem rossz, de nem is jó, nekem most 40volt a progi szinten, és nálam mivel az ösztradiol magas volt, még ez is alacsonynak számít...a barnázás is attól van, az nem normális hogy mensi elõtt van barnázásod, ha a doki nem javasol mást, csak a várakozást, talán kezd el szedni a barátcserje kapszulát, meg a womans cream-et. ez növeli a progi szintet, 2-3 hónap után.a krém nem olcsó. én most használom 2. hónapj a krémet, és már elsõ hónapban sem volt hóközi barnázásom. a barátcserje is gyógynövény...talán jobb, mint várakozni. de a 21.napon nézett ösztradil eredményed is kellene hozzá, egymáshoz szokták viszonyítani a kettõt. tsh-d mennyi lett amúgy?
A kérdező hozzászólása: Az inzulinom nem ehgyomori. Azt olvastam, hormonpanelnel nem szamit, hogy eszunk-e elotte vagy sem, igy reggeliztem. Szoval azert magasabb. Holnap reggel csinalok egy tesztet, csak a biztonsag kedveert. Olvastam sok olyat is, hogy az ember lanya terhes maradt annak ellenere, hogy volt verzes. En most verezgetek (ami kicsit furcsa, mert csak barnazni szoktam), ugyh megnezem van-e vmi kulonosebb oka ennek vagy most ez a honap igy sikerult. De nem sok remenyt fuzok hozza :(
Kettes vagyok.Nekem mondjuk a referenciatartomány magasabb volt, azt hiszem 35-ig, de utánanézek.
Mindenképpen kéne egy terheléses cukor és inzulin vizsgálat, mert az éhgyomri inzulinod kicsit magas, 5 alatt kéne lennie.
A kérdező hozzászólása: 3. napon több mindent mértek. TSH: 1, 91 T3: 2, 68 T4: 0, 78 FSH: 4, 6 LH: 2, 5 prolactin: 10, 06 progeszteron: 0, 56 ösztradiol: 56 tesztoszteron: 21, 32 DHEA: 136 cortisol: 7, 4 inzulin: 7, 19 Azt sem tudom, melyik mit jelent. A free T4 eredményem van egyedül a ref. tartomány alatt egy picivel. A többi beleesik, már mind az alacsony értékhez közel. A doki amúgy a 3. napira azt mondta, a pajzsmirigyem mûködik kicsit (talán) alul, ha jól emlékszem, de hogy nagy eltérést nem lát rajta.
ez igen alacsony. 3. napi hormonsorod milyen lett?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kedves kettes, a doki nem mondott erre semmit. Azt mondta, majd akkor menjen vissza, ha most nem jön össze a baba. És akkor vigyem ezt az eredményt, és látjuk belõle, hogy kell-e prog. pótlás vagy sem. De akkor nagyon valószínû, hogy kell majd. Ha neked 18-ashoz adtak...? Akkor nekem a 10, 22-höz tuti, hogy kell. A dokim a legjobb a városban. Sajnos kisvárosban élünk, nem igazán lehet válogatni, és még mindig õ a legjobb a környéken.
A kérdező hozzászólása: A 23. napon mérték, mert kicsit hosszabb a ciklusom, mint az átlag. A papíromon 5, 16 - 18, 5 van feltüntetve referencia tartománynak, így abba beleesik. Viszont azt olvastam itt más anyukáktól, hogy a dokik 10 feletti prog. szintet mondanak egyáltalán esélyesnek teherbeeséshez, de, igen, ez egy kicsit alacsony. Ezért kérdem, hogy akinek hasonló eredménye volt, annak kellett-e gyógyszert szedni, vagy megmaradt-e így a baba esetleg...?
Nekem 28 naposak a ciklusaim.21.napon 18 volt a progi szintem.következõ hónapban már kaptam progeszteronpótlást.Pedig a 18 az nem olyan nagyon rossz.A barnázás egyértelmû progeszteronhiányra utal, nekem csak mensi elõtt 2 nappal kezdõdött.Ha nem megfelelõ a progi szint akkor nem tud beágyazódni, megtapadni a baba.Tehát mindent összevetve "remek" orvosod van....én is a harmadik dokinál járok.Válts orvost, ne késlekedj!Igy csak a honapok mennek, nekem is 4, 5 év ment már el, mert 4 évet szórakoztam, hallgattam azokra akik csak a pénzt tették a zsebükbe!
A kérdező hozzászólása: 23. napon csak progeszteront mértek. Lehet, bölcsebb lett volna mindent megnézetni akkor is, de a doki azt mondta (pont a barnázás miatt), hogy csak a progit nézzük. Barátcserjét szedtem egy hónapig, de nem segített. Most kivártam, kíváncsi voltam, milyen nélküle a progi szintem. A doki azt mondta, ha alacsony lesz (márpedig ugye az), akkor ad majd prog. pótlást a következõ hónapban a ciklus második felében. Szóval most ez a terv. A férjem is elkezdi a kivizsgálásokat a jövõ héten (már ha kap idõpontot), én pedig megyek majd p.é. elõtt a dokihoz, hogy megnézzük, alakul-e a tüszõ. És ha igen, ovu után kapok prog. pótlást. Aztán meglátjuk. Amúgy a rendes mensim még nem jött meg. Ma kellene. Lehet, ma este fog. Eléggé úgy fájdogál már a hasam.

A hold augusztus másodikán lesz tele, tehát elvileg ma, és ez ma hajnalban van tele vagy ma éjjel lesz?

Sosem tudtam eldönteni hogy mikor lesz pontosan tele, tehát valaki segítsen lécci.

Legjobb válasz: A hold este kel fel kelet-délkelet irányból, úgyhogy ma éjjel lesz a telihold.

A hold este kel fel kelet-délkelet irányból, úgyhogy ma éjjel lesz a telihold.
A holdnaptár szerint ma reggel 5 óra 27 perckor teljesedett ki a Hold.
A http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=50&mo.. honlap szerint Budapestrõl nézve 5:28-kor teljesedett ki, és 5:46-kor nyugodott le. Amúgy 1-2 órával telihold elõtt még szemmel is látod, hogy dagad, és 1-2 órával utána már látod, hogy fogy. Szóval a jobb szemûek kb. órára pontosan eszközök nélkül is meg tudják mondani mikor volt telihold.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Harmadjára
A kérdező hozzászólása: Ez biztos? Úgy tudom ha valamit harmadjára veszek fel arról értesítenek. Ez a kurzus minden szaknak kötelezõ a karon és ha valaki harmadjára sem végzi el akkor nem járhat egyik szakra sem?
Hát figyelj, amikor szakot váltottál, hivatalosan újrafelvételiztél? Mert ha igen, akkor szerintem újraindul a számolás. Ha nem, és a tárgynak ugyanaz a kódja meg minden, akkor harmadiknak számít... Egyébként ne itt kérdezd meg, ez azért elég fontos dolog, menj be a tanulmányi irodátokba és kérdezd meg ott, mert itt senki nem tudhatja, azt se tudjuk konkrétan melyik suliba jársz, és hogy mennek ott a dolgok.

Elvileg 7 hetes terhes vagyok, a menszeszem 12 napot késik és két teszt is pozitív lett. Ez lenne a második babám. Eleinte voltak is terhességre utaló tünetek, mell fájdalom, szédülés, émelygés, mára viszont megszűntek. Mi lehet a baj?

Mintha nem is lenne semmi.Szakrendelésre csak 21-ére van id?pontom,magánorvosra sajna nincs pénzem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ perctõl nem volt semmi bajom. szó szerint semmi. 2x fájt a fejem és érzékenyek a melleim. ennyi. 1x-2x megfájdult a hasam, de az a méhnövekedés. Se hányinger, se émelygés. Mi a szerencsések közé tartozunk. Tegnap voltunk uh-on és láttuk a picinket mozogni. Szépen fejlõdünk. Néha én is féltem hogy baj van, de a doki azt mondta,hogy nem kell megijedni. 10 hetes kismama

Szia! Nekem az elsõ perctõl nem volt semmi bajom. szó szerint semmi. 2x fájt a fejem és érzékenyek a melleim. ennyi. 1x-2x megfájdult a hasam, de az a méhnövekedés. Se hányinger, se émelygés. Mi a szerencsések közé tartozunk. Tegnap voltunk uh-on és láttuk a picinket mozogni. Szépen fejlõdünk. Néha én is féltem hogy baj van, de a doki azt mondta, hogy nem kell megijedni. 10 hetes kismama
Lehet a szervezeted most nem olyan érzékeny a terhességi hormonokra, mint az elsõ babánál.Ha elvetélsz azt megérzed hidd el!Erõs görcsök meg erõs vérzés. Egyelõre azon vagyok felháborodva, h ennyi idõt kell várni egy szakrendelésre.Több hetes elõjegyzés!?Nah most szerensésnek érzem magam!(Nálunk nincs eéõjegyzés.) Grat a babához!
nem hiszem hogy baj van, de tenyleg durva allapotok vannak magyarorszagon.en nem tudom mert olaszban elek, de mikor terhes lettem telefonaltam a dokinak es masnap mentem, itt elonye van a terheseknek, mert sok vizsgalatot el kell vegezni "hataridon" belul.remelem minden rendben veletek de ha valakinel baj van 3 hetet kell varnia es lehet hogy mar kifut az idobol is....remes.es itt nem kell fizetni a szulesert sem meg a vizsgalatokert sem, uh.ert sem...szoval tenyleg gaz .a terhesseg egy termeszetes allapot es segiteni kene a noknek nem penzt kerni , ez az orszag szegyene.itt szules utan az elso nogyogyi vizsgalat is ingyenes sot a szuleszno min 1szer hazhoz jon megnezni hogy jol megy e a szoptatas es segit "megtanulni"helyesen furdetni tisztitani es etetni.a szules felkeszito tanfolyam baromi jo es ingyenes.sajnalok minden magyarorszago not aki nem all ugy anyagilag hogy olyan orvosa legyen mint nekunk itt ingyen.
szia, Ha voltak terhességi tüneteid és most megszûntek én azt javaslom kered fel a kórházat mindenképpen. Ügyeletes orvos mindíg van akinek kötelessége megvizsgálni. Uh-gal megnézi, hogy minden rendben van e magzatkával. Én nem várnék az idõpontig. Szorítok, hogy minden okés legyen.
Szia! 2 hetet kell várnod a vizsgálatig? Az nagyon sok idõ! Nem tudom, hol laksz, de ha tényleg ennyit kell várnod a szakrendelésre, azt javaslom, mielõbb utazz el a legközelebbi városba, ahol minden nap van nõgyógyászati rendelés. Nem fognak elzavarni, sõt mint kismama vizitdijat sem kell fizetned!
Vizitdíjat csak akkor nem kell fizetni, ha megvan a kiskönyv. Elsõ alkalommal nekem is be keleltt fizetnem. Szerintem is lehetsz terhes, nekem sincs semmi tünetem a mellfeszülésen, hasfájáson kívül. De ha megszûntek teljesen a tünetek, az nem jó valóban. Én is késõn kaptam idõt és már nagyon nyugtalan voltam, értem mit érezel. Én ki szoktam ilynkor játszani az ügyeletet, hogy "görcsölök" pl, kis hazugság, de kegyes. Akkor tuti megnéznek. Próbáld meg. Sok sikert
Nekem még nem volt meg a kiskönyvem és nem kértek vízitdíjjat, vérvételre mentem... (csak egy beutalóm volt). Szerintem neki már van papírja arról, hogy babát vár. A kórházban pedig tényleg kötelesek megnézni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!