Találatok a következő kifejezésre: Elvileg ha egy (160 db)

Ha egy autót (kéz alól) vasárnap vidéken vásárolok meg, hogy történik az átírás hivatalosan? Mert ugye elvileg el kéne menni az okmányirodába, nem?

Legjobb válasz: Nem csak elvileg, gyakorlatilag is el kell menni az okmányirodába. Erre 15 napod van, így még ha vasárnap is veszed, biztos, hogy határidõn belül lesz legalább egy munkanap :-)

Nem csak elvileg, gyakorlatilag is el kell menni az okmányirodába. Erre 15 napod van, így még ha vasárnap is veszed, biztos, hogy határidõn belül lesz legalább egy munkanap :-)
az hoyg vasárnap veszed egy dolog. az adás -vételin az a dátum lessz, és innentöl számitva 15 napod van hoyg átirasd, nincs rézsletfizetés, sem halasztás.ehhez jön még a z eredetiségvizsgálat is.
Az átírás még hagyján, az ráér. Viszont ha lábon akarod hazavinni, akkor jobban jársz, ha elõtte felkeresel egy biztosítási ügynököt, és kötsz rá egy ideiglenes biztosítást. Én megvettem az új verdát, és hazafelé megtörtem valakit. Utána fizethettem a kárt, mert az adás-vételi aláírásával megszûnik a kötelezõ biztosítás, nincs 30 nap türelmi idõ!
Elvileg igen.
A kérdező hozzászólása: nekem nem megy sajnos. és mi az a USB superdrive
Nem tudom, milyen BIOS-od van, de próbáld bekapcsolás után rögtönnyomkodni az F12-t, hogy valami ilyesmi jöjjön be: [link] Az USB-s eszközöket próbáld indítani. Ha jól emlékszem, az USB-HDD lesz a pendrive, de most hirtelen nem esküdnék meg rá. :)
A kérdező hozzászólása: négy USB eszköz van a hatos lista legelején, de nem bootol így (USB superdrive, USB floppy, USB hardrive, USB opitka)
Kérdés hogy egyáltalán bootolhatóvá tetted e az usbt...
Na igen, a pendrive-ra nem csak rámásolni kell az iso-t. :)
A kérdező hozzászólása: igen, megfeleõ programmal csináltam

Elvileg ha megy egy számítógépes játék demoja a gépemen akkor menne a teljes verziója is?

Legjobb válasz: Elvileg igen, a gyakorlatban nem mindig. Ugyanis néha adnak ki olyan kissé butított demõkat, amik akadás nélkül futnak régebbi gépeken csak azért, hogy "beetessenek". Aztán telepítés után derül ki, hogy gépet kell cserélni, és olyankor már "elõbb-utóbb úgyis szükség lesz rá" alapon a legtöbben inkább fejlesztenek, minthogy kidobják a 15000 ft-os játékot!

Elvileg igen, a gyakorlatban nem mindig. Ugyanis néha adnak ki olyan kissé butított demõkat, amik akadás nélkül futnak régebbi gépeken csak azért, hogy "beetessenek". Aztán telepítés után derül ki, hogy gépet kell cserélni, és olyankor már "elõbb-utóbb úgyis szükség lesz rá" alapon a legtöbben inkább fejlesztenek, minthogy kidobják a 15000 ft-os játékot!
A kérdező hozzászólása: Mert mondjuk nálam eddig amilyen demo ment annak a teljes változata is ment... pl ford racing 2


Paint vagy bármelyik képszerkesztõben ha egy képen kisatírozok egy részt hogy ne legyen látható, elmentem, azt más láthatóvá tud tenni? Elvileg a kép ugyanaz csak rákerült egy réteg, de leszedhetõ?

Legjobb válasz: Leginkább a kép formátumától függ. Ha olyan, ami kezeli a rétegeket és te egy új rétegre viszed fel a satírozásod, akkor vissza lehet állítani. Ellenkezõ esetben lehetetlen. A Paint pedig köszönõviszonyban sincs a rétegekkel.

Leginkább a kép formátumától függ. Ha olyan, ami kezeli a rétegeket és te egy új rétegre viszed fel a satírozásod, akkor vissza lehet állítani. Ellenkezõ esetben lehetetlen. A Paint pedig köszönõviszonyban sincs a rétegekkel.
Paintben nincsenek rétegek. Amit ott módosítasz, azt legfeljebb a filmeken hozzák vissza.
A képszerkesztõk általában csak egy-két speciális formátumban mentik a kép rétegeit (a saját formátumukon túl esetleg PSD és XCF). A szokásos JPG, PNG, BMP és hasonlók esetén egy réteggé alakítják a képet, erre exportáláskor figyelmeztetnek is. De a saját formátumú mentés elõtt is összelapíthatod a képet egy réteggé, utána már senki nem szedi szét, mert nincs mit. Onnantól fogva az a kép, és kész. A photoshopos vetkõztetés és efféle csak trükk, máshonnan vett képpel pótolják az eredetit.
Az ilyen "réteges" képek amúgy is más formátumban lennének menthetõk (pl. megnézheted egy photoshop is megannyi kiterjesztést használ). Paint ilyet nem tud, nem tudom, honnan veszed, hogy a képedre "új réteg került". Másrészrõl elmented .jpg-be és az ég világon senki nem állítja vissza az eredetit. Józan ész, még a fejedet se kell ezen törni.
Az ügyesek igen(pl.: 1-2 évig tanult paintet), de a bénák nem(pl.: azt se tudja mi a paint).
A Paint nem tudja kezelni a rétegeket. Ott amit egyszer átsatírozol, az elveszett.
A kérdező hozzászólása: Réteg alatt azt értettem hogy egy normál képre felviszek rajzolással egy másik réteget. Nem kell okoskodni (akinek nem inge....)
Bocs, de nem normál rajzolással dolgozol, hanem számítógépessel. Tehát az alsó képet nem lefeded, hanem megváltoztatod. Ha analógiákban szeretsz gondolkodni, ne úgy képzeld el, hogy egy fénykép az, amit átmázolsz, hanem úgy hogy egy nedves vízfestmény, amelybe a festék belekeveredik. A képszerkesztésben a rétegeknek meghatározott jelentésük van, emiatt nem érdemes ötletszerûen elõrántva használni a szót. Amúgy, ahogy látom, itt egyetlen ember okoskodott csak, aki lepontozta az értelmes válaszokat, és fel a bugyutaságot. Gratulálok az illetõnek, és kívánok hasonló tanárokat, fõnököket élete során.
"Réteg alatt azt értettem hogy egy normál képre felviszek rajzolással egy másik réteget. " Igen. Mi is ezt értjük réteg alatt. Nem. A Paintben továbbra sincsenek ilyen rétegek. A paint által ismert egyik mentési formátum sem támogatja azt, hogy a korábbi állapotok a képen visszahozhatók legyenek valamiféle "lekaparással". Továbbra is: csak a filmeken.
Szerintem meg ugyanarról beszélünk, nem értem, minek kell kötözködni, amiért a kérdezõ véletlenül nem szakszerûen fejezte ki magát. Mindenki értette, hogy mit akar kérdezni, csak van, aki direkt nem akarja megérteni, és kötekedik. Száz szónak is egy a vége: ha Paintben valamire rárajzolsz, akkor annak a helyére kerül az új rajz, az "alatta" levõt megsemmisítve. Fizikai képtelenség olyan programot/algoritmust írni, amivel az így kisatírozott részlet visszanyerhetõ.
@19:52: Szerintem nem kötözködés. Kérdezõnek volt egy alapvetõen téves elképzelése, amely nem túl szerencsés módon találkozott azzal a ténnyel, hogy a képszerkesztõkben általában csakugyan van rétegkezelés. Mivel a kérdés nemcsak a Paintre vonatkozott, természetes, hogy mindenki helyre akarta tenni a kérdést. Leghelyesebb, ha Kérdezõ kipróbál egy normális rajzprogramot is, hogy a számára is kiderüljön, miért nem közömbös, hogy hasonlatként vagy konkrét lehetõségként beszélünk rétegekrõl.

Elvileg ha eszek egy fehér kiflit, kb. egyenértékű azzal, ha ennék egy szelet tk kenyeret?

Kalóriában értem. Nem hizlalóbb az 1 db kifli ugye? Nem ennék utána mást, ugyanúgy ennék, mint tk kenyérnél.

Legjobb válasz: az a baj, hogy a fehér kenyér úgy felcseszi a vércukrot az alacsony rostértéke miatt, hogy az hihetetlen:D tehát 1 óra múlva már éhes leszel, érted:S lehet, hogy finomabb is, meg kb 20-30 kalóriával kevesebb mint a tk kenyér, de nem éri meg:D a tk után nem leszel éhes...bár a legjobb az lenn, ha zabkását ennél, és az a legtökéletesebb reggeli a világon*.* és sokkal finomabb is mint a tk kenyér...úgy kb 30-50 grammot egyél(nyersen kímérve) vízzel felfõzve:D rakhatsz rá bármit...egy kanál kakaópor is belefér..de fahéj, gyümölcsök, méz, nincs határ:DDd

az a baj, hogy a fehér kenyér úgy felcseszi a vércukrot az alacsony rostértéke miatt, hogy az hihetetlen:D tehát 1 óra múlva már éhes leszel, érted:S lehet, hogy finomabb is, meg kb 20-30 kalóriával kevesebb mint a tk kenyér, de nem éri meg:D a tk után nem leszel éhes...bár a legjobb az lenn, ha zabkását ennél, és az a legtökéletesebb reggeli a világon*.* és sokkal finomabb is mint a tk kenyér...úgy kb 30-50 grammot egyél(nyersen kímérve) vízzel felfõzve:D rakhatsz rá bármit...egy kanál kakaópor is belefér..de fahéj, gyümölcsök, méz, nincs határ:DDd
A kérdező hozzászólása: Az a baj, nem szeretem a zabpelyhet. :S De éhezni azt tudok, ha ezen múlik.
hát figyi lehet hogy rosszul etted:D Fogj 30 gramm zabpelyhet, rakd bele egy kis forró tejbe, és fõzd 5 percig, aztán rakj bele édesítõt és kakaóport, ugyanolyan mint a tejberizs*.*
A kérdező hozzászólása: A tejberizst sem szeretem. :D
Én pedig szoktam néha fehér kenyeret és kiflit is enni, mert szeretem. Nem minden nap, de hetente egyszer biztos és én nem vagyok éhes utána, sem rövidesen utána, ugyanannyi idõ múlva eszek, mintha tk kenyeret ennék. Így is fogyok, pedig semmit nem vonok meg magamtól, amit szeretek. Ma például reggelire mákos rétest ettem, egy kisebb darabot. Ez sem rendszeres nálam, a nap többi részében ugyanúgy étkeztem, mint máskor, tehát nem zabáltam fel a fél hûtõt. A lényeg, egyél, ha szereted egy sima kiflit.

Ha egy AMD Phenom II A6 X4 3650 APU mellé berakok pl egy Sapphire 6570 2GB DDR3 (elvileg ezzel megy daulba) videókártyát akkor mennyivel növekszik a teljesítménye a gépnek?

gondolom ett?l még nem fog full hdba futni minden de van lényeges változás? vagy esetleg berakható akármilyen vga?

Legjobb válasz: Nincs olyan bazze hogy Phenom II A6 X4 3650. A6 3650. Ez egy processzor. A Phenom meg egy teljesen más processzor, IGP nélkül. Itt egy teszt: http://prohardver.hu/teszt/amd_llano_apu_megateszt/crysis_wa.. Neked ezt kell nézned: 6550D+6570

Nincs olyan bazze hogy Phenom II A6 X4 3650. A6 3650. Ez egy processzor. A Phenom meg egy teljesen más processzor, IGP nélkül. Itt egy teszt: http://prohardver.hu/teszt/amd_llano_apu_megateszt/crysis_wa.. Neked ezt kell nézned: 6550D+6570
A kérdező hozzászólása: itt van http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=93809 xd õk mindent megoldanak kell csinálnak neked ilyet :DD
A kérdező hozzászólása: amúgy köszi a linket megtudtam amit akartam :DD azt esetleg nem tudod hogy mondjuk 6850 berakható.e mellé?
A 6670-es a maximum, amit Dual Graphics-ba lehet kötni.
A kérdező hozzászólása: rendben köszi mindent : )

Mi a neve annak a fogyasztószernek, amit nemrég reklámozott a tv, s elvileg ha leadsz 1 kg-ot, akkor a szer hatására lemegy még egy?

Legjobb válasz: az alli egy orlistat keszitmeny, orvosi verzioja is van, amit xenicalnak hivnak. az a lenyege, hogy megakadalyozza a ZSIR (csakis a zsír) felbomlását, ezért ahogy bement, ki is jön. nekem irta fel a doki, abszolut nem volt hatasos, mert nem ettem semmi zsirosat, viszont mukodik, mert egy alkalommal nem usztam meg anyam makaronijat, és hat, kimondom, istenkem, "kikakiltam" az olajos szaftot, pont olyan allapontban, ahogy fent bement. szoval ilyen "vegszukseg" esetere nagyon jó, de ha normalisan taplalkozol nem er semmit.

az alli egy orlistat keszitmeny, orvosi verzioja is van, amit xenicalnak hivnak. az a lenyege, hogy megakadalyozza a ZSIR (csakis a zsír) felbomlását, ezért ahogy bement, ki is jön. nekem irta fel a doki, abszolut nem volt hatasos, mert nem ettem semmi zsirosat, viszont mukodik, mert egy alkalommal nem usztam meg anyam makaronijat, és hat, kimondom, istenkem, "kikakiltam" az olajos szaftot, pont olyan allapontban, ahogy fent bement. szoval ilyen "vegszukseg" esetere nagyon jó, de ha normalisan taplalkozol nem er semmit.
Ha így lenne, DUPLÁZNÁ a fogyást, viszont a reklám szerint is 2 kiló fogyáshoz csap hozzá mégegyet, vagyis, 50%-al növeli a fogyást, nem 100%-al. Amúgy én nem hiszek az ilyenekben.
Harry Potter, varázsló fogyi tabletta.
Alli
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Erre gondoltam!

Miért van az hogy ha 21 évesen egy 16 éves lány tetszik, azt még elnézik, és elvileg normális is, de ha egy fiú, akkor már pedofíl az ember?

ezt sosem értettem. ez nem a mérce kett?ssége?

Legjobb válasz: A kérdést megfogalmaznád kicsit másképp? Mert jelen formájában számomra nehezen értelmezhetõ.

A kérdést megfogalmaznád kicsit másképp? Mert jelen formájában számomra nehezen értelmezhetõ.
HE?
Dehogynem. 16 éves barátnõm egy 22 éves csajjal járt. Ne hangoztasd, itt már nem a korkülönbség szúr szemet, hanem az, hogy fiú-fiú.
A kérdező hozzászólása: Nem rólam van szó!
Ha fiatalabb a srác mint a lány az azért jóval szembetünõbb mint forditva manapság a lányok hamar érnek és meg nem mondod némyelyiknél hogy hány éves ...!!
B U Z I-E VAGY?
mert egy 16 éves fiu még nem tuti hogy meleg, lehet divathobort feltûnési viszketegség vagy depreszio ilywen megnyilvánuléása vagy bármi
A kérdező hozzászólása: 23:10, köszönöm a válszt:)
A kérdező hozzászólása: naszóval. van egy illetõ aki 21 éves, és ennek az illetõnek tetszik egy 16 éves lány. megkérdezi itt hogy ez normális e, és a többség aztmondja igen. erre meg. van egy ugyan ilyen illetõ, 21 éves fiú, és tetszik neki egy 16 éves fiú. megkérdezi ez normális e, és õbelõle rögtön büdös-pedofil lesz. ez miért van? ezt nem értem. egy 16 éves fiú, nem ugyan olyan mint egy 16 éves lány? már bocs.
, , Miért van az hogy ha 21 évesen egy 16 éves lány tetszik, azt még elnézik, és elvileg normális is, de ha egy fiú, akkor már pedofíl az ember?" Mert akkor homó vagy :D Egyébként értem a kérdésedet. A nõk általában az idõsebb férfiakat szeretik, ezért csak nagyon ritkán fordul elõ ilyesmi. De egyébként nem rossz dolog, ha a srác se tartja gondnak akkor simán lehet belõle hosszú kapcsolat. És nem szokták emiatt pedonak tartani az embert, vagy ha igen, rossz (baráti) körökben mozog. Remélem segítettem. 15/f
Azért mert a pedoknak mindegy hogy fiú vagy lány, csak gyerek legyen.

Az uTorrentnél van ez a hash hiba. Elvileg mindent letölt de ha egy játékot töltök le és mondjuk: 13 GB a játék és Kárbaveszett: 10 mb (1 hash hiba) akkor ha benne van ez a hash hiba nem tudom feltelepíteni. Hogy lehet ezt megoldani?

Csak telpítésnél van ez ha mondjuk egy filmet szedek le nem zavarja a hash hiba... Amikor telepíteni akarom kb a felénél, azt írja hogy s"source file is corrupted"..

Legjobb válasz: A hash hiba csak statisztikai adat. Addig nem ér véget a letöltés amíg minden helyes szeletet meg nem kapsz. Ha csak olyan seeder van aki hibásat forgalmaz, a kliens végig el fogja dobni (ettõl nõ a statisztika), a letöltés pedig ne mér véget és nem használható a fájl. Ha már a letöltés véget ért, nálad nincs hibás tartalom. Valószínûleg más jellegû lesz a probléma, például maga a feltöltött tartalom hibás, nem pedig forgalmazási hiba van (a hash hiba abból adódik).

A hash hiba csak statisztikai adat. Addig nem ér véget a letöltés amíg minden helyes szeletet meg nem kapsz. Ha csak olyan seeder van aki hibásat forgalmaz, a kliens végig el fogja dobni (ettõl nõ a statisztika), a letöltés pedig ne mér véget és nem használható a fájl. Ha már a letöltés véget ért, nálad nincs hibás tartalom. Valószínûleg más jellegû lesz a probléma, például maga a feltöltött tartalom hibás, nem pedig forgalmazási hiba van (a hash hiba abból adódik).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Csak sajnos tök mindegy hogy honnan szedem le meg mit szedek le akkor is aktív a hiba... Néha csak azért is leszenvedtetem és akkor imádkozok hogy ne legyen benne hash hiba..
Nyomj rá egy újraellenõrzést! Hamarabb megvan...
A kérdező hozzászólása: A kényszerített újraellenõrzés után sem megy sajnos.. :/
Deluge-ban bevált nekem, amikor egyszer kellett. :)

Ha egy lánynak (elvileg) van barátja, de mintha hozzám is közeledne, akkor hogyan beszéljük meg, hogy mit is akar?

Csak nemrég tudtam meg, hogy a lánynak elvileg van valakije, csakhogy addigra a részemrõl már kezdett kialakulni némi érzelem. Beszélgettünk párszor, szemeztünk is, õ is érdeklõdött a dolgaim iránt, segítségért is fordult már hozzám, de még viszonylag rövid ideje ismerjük egymást, ezért nem is állunk közel egymáshoz, nagyon mélyenszántó dolgokról nem beszéltünk. Szóval örültem, hogy érdeklõdik irántam, és bevallom, tetszik is a lány, de meglepõdtem (és lelombozott), amikor megtudtam, hogy van barátja. Mivel bennem (is) kezdtek kialakulni bizonyos érzések, nem könnyen tudnám õt elfelejteni, de megcsalni sem akarom a barátját. (Plusz persze azt sem tudom, hogy tényleg közeledés volt-e a részérõl, de én úgy éreztem, hogy igen.) Nem tudom, legközelebb milyen lesz a viselkedése, félek rákérdezni nála, hogy akkor ez most mi, mert mi van, ha félreértettem? Azt is tudom, hogy nem feltétlenül kellene egy ilyen lányban bíznom, de nem tudok tenni ellene. Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás? Hogyan lehetne tisztázni, hogy akar-e valamit, ha igen, akkor mit? Gáz lenne elhívni valahová egy beszélgetésre, hogy kiderüljön az igazság? Ha lehet, akkor nem oltogatást kérek, hanem normális segítséget, köszönöm.

Legjobb válasz: Figyu csak folytasd tovább flörtölj ne törõdj vele hogy van barátja, de csak flörtölj ne lépd át azt a bizonyos határt, azt hagyd meg a lánynak. Egyébként ha meg más felé kacsintgat lehet nem is boldog a mostani pasijával, indulj ki abból hogy te jobb vagy nála, többet nyújthatsz neki, legyél magabiztos határozott, de ne tolakodj, ja és nyugodtan hívd el valahova pl. forralt borozni stb.

Figyu csak folytasd tovább flörtölj ne törõdj vele hogy van barátja, de csak flörtölj ne lépd át azt a bizonyos határt, azt hagyd meg a lánynak. Egyébként ha meg más felé kacsintgat lehet nem is boldog a mostani pasijával, indulj ki abból hogy te jobb vagy nála, többet nyújthatsz neki, legyél magabiztos határozott, de ne tolakodj, ja és nyugodtan hívd el valahova pl. forralt borozni stb.
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok, mint te, így abszolút átérzem a fájdalmadat.Amúgy lehet, hogy csak te képzeled be, hogy érez valamit......
A kérdező hozzászólása: Igen, én is gondoltam arra, hogy mi van, ha csak én látok bele dolgokat, de lehet, hogy mégis pasiként néz rám. Valahogy azért mégis jó lenne tisztázni a dolgokat, csak félek a beégéstõl. Felvetni nem merem neki azt, hogy "na, érzel-e irántam valamit", de ugyanakkor meg így se jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!