Találatok a következő kifejezésre: Elvileg 2 és (75 db)

Elvileg 2 hét múlva szülök. A szülésznőm azt tanácsolta, hogy már most írassak fel a gyerekorvossal tápszert, hátha nem lesz egy darabig tejem és ha hazamegyek a kórházból már legyen otthon. (biztos ami biztos alapon) Ti vettetek?

Szóltam a véd?n?nek aki szabályosan leugatott, hogy mit képzelek, hogy tápszerezni akarok. Mondtam h ez nem így van csak végszükségre kell.(mindenképpen szoptatni akarok) Nálatok volt ilyen? Most mit csináljak? Van vény nélküli tápszer újszülötteknek?

Legjobb válasz: Lehet kapni vény nélkül is 1-es tápszert akár dm-ben is. Azért jobb, ha receptre veszed, mert úgy olcsóbb. Meg esetleg HA-sat írna fel a doki kapásból,az nem lenne baj, sõõõt. Az én védõnõm tök rendes volt, tudta hogy szoptatni akarok, mégis felajánlotta hogy hoz tápi receptet. Kiváltottuk, de persze akármi volt, nem nyitottam ki :) Viszont rendkívül megnyugtatott hogy ott van kéznél, és nem fog éhenhalni a gyerek, ha én "bénázok" :) Ha gyerekorvost választottál már, akkor menj el hozzá és kérd meg, írjon fel tápszert. Ahhoz a védõnõnek semmi köze elvileg. ha nagyon nem megy, írj privit, adok neked receptet:)

Szerintem ez elég furcsa hozzáállás. Felesleges, hogy legyen otthon tápszer, ha ömlik belõled az anyatej. Elég akkor tápszert vásárolni, ha TÉNYLEG nincs tejed. Én még azért is szidom magamat, hogy vettem cumisüveget, pénzkidobás volt, nem is használjuk.
Nem így kell hozzáállni. A tejbelövellésig még egyetlen baba sem halt éhen - vannak tartalékai- nem vettünk tápszert bár késõbb kellett átmenetileg de bármelyik ügyeletes patikából megoldható és csak kicsit drágább mintha orvos írná fel. vénynélkül megveheted a milumil 0+ ha startot pl. kétezer forint.
Lehet kapni vény nélkül is 1-es tápszert akár dm-ben is. Azért jobb, ha receptre veszed, mert úgy olcsóbb. Meg esetleg HA-sat írna fel a doki kapásból, az nem lenne baj, sõõõt. Az én védõnõm tök rendes volt, tudta hogy szoptatni akarok, mégis felajánlotta hogy hoz tápi receptet. Kiváltottuk, de persze akármi volt, nem nyitottam ki :) Viszont rendkívül megnyugtatott hogy ott van kéznél, és nem fog éhenhalni a gyerek, ha én "bénázok" :) Ha gyerekorvost választottál már, akkor menj el hozzá és kérd meg, írjon fel tápszert. Ahhoz a védõnõnek semmi köze elvileg. ha nagyon nem megy, írj privit, adok neked receptet:)
Én sem vettem, eszembe sem jutott, aztán persze nem úgy indult be a tejcsi és rohangászattam dupla áron megenni mikor kiengedtek. PErsze szombat délután volt... Vegyél, jó ha van, bármi történhet csak ne kapkodj hozzá kétségbeesésedben, ha nem megy minden olajozottan. Szopitól lesz tejcsi, a pótlás csak lelassítja a folyamatot. Kitartás és bízz abban, hogy símán megy majd minden. Mi Milupa HA Startot vettünk, abban két zacsi van, így a másikat el tudod tenni vésztartalékba a szekrény mélyére. mert csak 3 hétig használható ha felbontod. Habár lehet mindben több zacsi van, nekem nem volt szerencsém több dobozhoz hál isten, azóta sem, de jó tudni, hogy van mihez nyúlni, ha a helyzet úgy kívánja, mert fejni nem tudok. Sok sikert és könnyû szülést Neked!
Miért kéne elõre feliratni? Ha nem tudsz szoptatni, akkor majd a kórházban írnak fel tápszert és minden egyebet, hintõportól elkezdve fürdetõkrémet, vigantolt, stb. Mi úton hazafelé a kórházból vettük meg a tápszert és a többi dolgot, mert én egyáltalán nem tudtam szoptatni.
Szia! Felesleges dolgot tanácsolt a szülésznõd! És amúgy a gyógyszerésztõl függ, hogy oda adja-e recept nélkül a tápszert vagy sem. A legtöbb helyen oda adják. De úgy dupla annyiba kerül. De fölösleges venned. Majd veszel ha mégis szükséged lenne rá.
Nekem ez eszembe se jutott. De ha megnyugtat írasd fel max. nem fogod kiváltani. Nincs ezzel semmi gond!
Nem értek egyet az elõttem válaszolókkal, szerintem vegyél a biztonság kedvéért, sose tudni mi lesz. Elég sok ideig szavatos a tápszer.
Sztem is nagy baromságot javasoltak neked.Én császárral szültem, 5 napra indult be a tejem.Addig igyekeztem szoptatni és csak 2 nap után kapott pótlást, de csak szigorúan 30 perc cici után.Aikor mentünk haza kérdeztem mit kapott pótlásnak.Vettünk abból 1 tasakkal, de csak akkor kapta, amikor éjszaka nem volt elég a tejem 1-2 alkalommal.De még így is volt tejem 3 hónapig, mert igyekeztem mindent megtenni a siker érdekében.Ez is több volt a semminél.
Nekem nem írták fel. Kértem, de azt mondták már megírták a zárót és sorry, nem tudnak... :-SSS
Nekünk a gyerekorvos írt fel még amikor bejelentkeztünk hozzá, mi ki is váltottuk, mert ugye sosem lehet tudni...De a kórházból is biztos ami biztos alapon tápszer recepttel a kezünkben távoztunkk, 3 és fél hónaposan kellett serencsére elõször adnom belõle a babámnak:) De egyébként recept nélkül is ki tudod váltani, csak drágábban.Mi ezt kaptuk : http://pirulapatika.hu/230038792/adatlap Könnyû szülést.

Milyen gyakran közlekednek a 2-es metró vonalán az Alstrom kocsik? Ki akarom már próbálni és elvileg már pár hete mennek, de még egyet sem láttam, csak a szovjet jött.

Legjobb válasz: A reggeli csúcsforgalomban botlottam párszor bele, ugyanis elvileg még csak egy van szolgálatban.

A reggeli csúcsforgalomban botlottam párszor bele, ugyanis elvileg még csak egy van szolgálatban.
Gyakorlatilag viszont 3.


Másik tápszert szeretnék a 8 hós babámnak Beba HA 2-es helyett, elvileg nem tejérzékeny, szóval lehet a simát is, mert tejpéptől nem lett gondja. Ajánlanátok?

Olyat akarok, ami recept nélkül se drága. Amit megveszek a dm-be.

Legjobb válasz: Én is ajánlom a DM Babylovet.De ha van felétek Rossmann ott minden hónapban szokott akciós lenni a Milupa tápszer 1499Ft olyankor a 600g. 1200g-os 1éves kortól adható akcióban 2700Ft volt,2 hete.Neten is rajta van mikor mi akciós náluk,érdemes benézni,mert sok minden jóval olcsóbb mint a DM-ben.A két bolt között ingázom én is :)

Én is ajánlom a DM Babylovet.De ha van felétek Rossmann ott minden hónapban szokott akciós lenni a Milupa tápszer 1499Ft olyankor a 600g. 1200g-os 1éves kortól adható akcióban 2700Ft volt, 2 hete.Neten is rajta van mikor mi akciós náluk, érdemes benézni, mert sok minden jóval olcsóbb mint a DM-ben.A két bolt között ingázom én is :)
Dm saját márkás tápszer.
Igen, a DM saját márkás, finom, olcsó, jó!
Lactogen. Receptre nem drága, mégis márkás, és tej állaga van, nem ragad össze.

Lehet akár terhesség, ha november 2-án voltam együtt a párommal, és 4-dikén van elvileg peteérésem, és már egy napja erős görcsöket és szurkálást érzek a hasamba lent, valahol a méhem környékén?

Lehet ez talán a beágyazódás? Meg úgy érzem, mintha fel lennék puffadva, mármint alig eszek, de mégis olyan a hasam, mint egy kis lufi, és a melbimbón száraz, de nem fáj, csak ki van száradva? Vagy lehet, hogy terhesség és egy héttel el?tte jöhetett össze valami? Tudom várjam meg még kimarad-e a menzim (ami jöv? hét végén lesz esedékes), de nagyon izgulok, létszi segítsetek, hogy lehet-e ez ennek a jele és milyen apróbb tünetei lehetnek a hányingeren kívül?

Legjobb válasz: 5 nap telt el a fogantatástól (ha volt). Biztos azt mondják majd, hogy nem hiszik. Én azt mondom, hogy minden nõ más. Valaki nagyon hamar megérzi. A beágyazódás maximum elkezdõdhetett. És igen, összejöhetett egy héttel korábban is, ha volt "rendkívüli peteérésed". Üdv

5 nap telt el a fogantatástól (ha volt). Biztos azt mondják majd, hogy nem hiszik. Én azt mondom, hogy minden nõ más. Valaki nagyon hamar megérzi. A beágyazódás maximum elkezdõdhetett. És igen, összejöhetett egy héttel korábban is, ha volt "rendkívüli peteérésed". Üdv
Álmosság!Mikor meg kellett volna jönnie a mensimnek, az elõtt tört rám a fáradtság nagy konyhakéssel a kezében, alattomosan hátulról.Hirtelen rengeteget kezdtem el aludni.(Mint azóta megtudtam, ez az egyik alapvetõ jele is lehet a terhességnek!)Hányinger amúgyis késõbb jön, elõször kicsit étvágytalan leszel.
Lehetsz terhes, persze, és hallottunk már olyat, aki az eslõ naptól érezte, hogy terhes. A tünetek a szokásos, hasfájás, mellfeszülés, derékfájdalom, nagyajkak elszinezõdése, hányinger, szédülés, fáradtság, nagy étvágy...
elmeletileg lehetsz, de a teszt majd megmondja, varj addig is turelmesen, es ne eld bele magad mert negativ iranyba szornyu a csalodas.
szia.én is ezekkel a tünetekkel kezdtem.mensi után 2-héttel!azóta folyamatosan erösõdtek a jelek.ami már nagyon gyanús volt, hogy a hõm mindig 37C körül volt és a szagok...na meg a mellem nagyon érzékeny lett(persze a jelek minenkinél másképp jelentkeznek).voltam dokinál a múlt héten és nem látott semmit, mondta, h. menjek vissza, (ha)mensi kimarad.teszteltem is.ebben a 2-hétben 3szor is, mindig negatív lett.ma kellett volna megjönnie, reggel csináltam tesztet(qupido-val) és láss csodát pozitív lett....nagyon hosszú lesz neked ez az egy hét, de kitartás!!!szorítok neked!!!!!

Délibõl szeretnék eljutni metróval a Nyugatiba ( Westendbe), értem én hogy menjek a 2-es metróval a deáktérre és ott szálljak át a 3-asra metróra, de ehhez hány metrójegy kell? mert egy jegyet elvileg 3 megállóig lehet használni.

Legjobb válasz: Amire te gondolsz, az a metrószakaszjegy (az jó max. 3 megállóra). A sima vonaljeggyel még át is szállhatsz metróról metróra, szóval elég 1.

Amire te gondolsz, az a metrószakaszjegy (az jó max. 3 megállóra). A sima vonaljeggyel még át is szállhatsz metróról metróra, szóval elég 1.
1 jegy elég, menetiránnyal megegyezõ irányba haladó mozgólépcsõvel gyere fel.

A 2-es metróba hamarosan új szerelvények jönnek (elvileg). Melyik bemondó legyen az új kocsikon? Tarcsa Zsuzsa torzított hangja, vagy Bőzsöny Ferenc "rendes" hangja?

Legjobb válasz: miért írtam hülyeséget? az új metró szerelvények hibásak ,legalábbis beléjük kötöttek, de a gyártó sok pénzért akarja javítani, a bkv pedig kötbért akarna, jelenleg nem futhatnak és még minimum 1 évig nem is fognak futni, ha nem tovább.

miért írtam hülyeséget? az új metró szerelvények hibásak , legalábbis beléjük kötöttek, de a gyártó sok pénzért akarja javítani, a bkv pedig kötbért akarna, jelenleg nem futhatnak és még minimum 1 évig nem is fognak futni, ha nem tovább.
Bözsöny Ferenc
De ezt hogy hogy itt kérdezed? Te döntöd el hogy kinek a hangja legyen vagy mi?
hamarosan? szerintem el vagy tévedve.
Szalóczy Pál úr hangja a legérthetõbb a metró zajai, és a fülemben szóló metallica mellett is tisztán hallható, de önmagában nem fülsértõ. az alstomok meg sose fognak megjönni :P max demszky vezeti.
Tarcsa Zsuzsa hangja nem torzítva hanem "butítva" van. A felújított szerelvényeken a FokGyem van audio-vizuális tájékoztatónak. Nem mai és a cég is megszünt. A FGY nem Mp3 kiterjesztésben hanem Voc kiterjesztésben tárolja a hangot. És persze mono. A memoria is kicsi (igaz itt a metronál nem számít hisz csak az M2 hangja van rajta. A Volvo buszokon (7-173ast kivéve mert ott színészek beszélnek) hallhatod hogy sokkal jobb a minõség mivel már MP3ban tárolja a hangot igaz az is monoban de 512 mega hely van rá a FGY 64 megájval szemben. Amúgy most már a metrókon a Tátra K a KCSV7 és a GVM trolikon is újra lettek mondva a hanganyagok és sokkal tisztább persze van ott is különbség 2 troli között.
Szerintem Kautzky Armand hangja lenne a legjobb. Miért van eltorzítva Tarcsa Zsuzsa hangja? Ki találta ki, hogy ennek így kell lennie? Néha alig értem amit mond.
Tarcsa Zsuzsa. Amúgy meg aki most beszél a M2 (és M3) -on az a Szalóczy Pál.
Bõzsöny Ferenc "rendes" hangja a jobb. Azért, mert erõsebb és tisztább.
A kérdező hozzászólása: Melyik a jobb , így kérdem na?
A kérdező hozzászólása: küldjetek normális válaszokat, ne hülyeségeket!
Bõzsöny nagyon jó lenne. De Kautzky Armand is.

Elvileg 2 hét és szülök. De nincs fogadott orvosom akihez idáig jártam nem maszek alapon azt már két hónapja nem láttam. Mit csináljak?

Pedig nála szerettem volna sz?lni. Nagyon meg voltam vele elégedve. Már 3 alkalommal mindig más volt amikor vissza mentem. Az els?t amikor szültem volt fogadott orvosom. Most meg nem lesz ez hátrány? Nincs szülészn?m sem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem sem volt és semmiben nem éreztem hátrányát. Ne aggódj szerintem . A párod bent lesz? Az nagyon sokat számít szerintem,hogy melleted legyen.

Szia! Nekem sem volt és semmiben nem éreztem hátrányát. Ne aggódj szerintem . A párod bent lesz? Az nagyon sokat számít szerintem, hogy melleted legyen.
Szia! Én még csak a 24. hétben vagyok, de ugyanebben a cipõben járok. Sztk-s orvosom van (nagyon kultúrált sztk. és tündér, alapos orvos), aki már nem vállal szülést. Ergo majd ügyeletesnél fogok szülni. Szerintem, azért nem marad majd bent! :-) Ha végig minden rendben a terhességeddel nem lesz semmi baj..
szia. a kérdést mintha én tettem volna fel. szintén két hét múlva szülök, és nincs fogadott dokim. sokan megvetnek ezért de szerintem nincs hátránya ha nincs fogadott orvosod, az a baba igy is úgy is kibújik amikor itt az ideje. És akkor is ha olyan doki van ott akinek már százezreket raktál a zsebébe, akkor is ha életedben elõször látod végezni fogja a munkáját hogy neked és a babádnak a megfelelõ körülményeket biztosítsa. Szerintem kérdezd meg a recepción, vagy a nõvérkét hogy mikor rendel az a doki aki neked szimpi
Másodok vagyok! Örülök, hogy van még, aki nem azon méri le, ki milyen anya lesz, hogy mennyi zsozsit rakott a nõdoki zsebébe! Ha valaki megvet azért, mert nem perkálsz, hát tegye! Én inkább a babóra költöm majd azt a rengeteg pénzt. A párommal megtehetnénk, hogy fizetünk, de elvi okokból nem tesszük. Persze, ha veszélyeztetett lennék, más lenne a helyzet..
mi is elvi okokból nem akartunk fogadni dokit, de miután nõvérm a tavasszal szült ügyeletesnél, mi inkább nem reckírozunk.ez a kérdés szerintem kórház függõ is.
Olyan jó hallani, hogy ilyen sokan hasonlóan gondolkodnak...Mi is megtehetnénk, de szintén elvi okokból nem. Engem is "lenéznek", h nem fogadok orvost, de kit érdekel? Elmagyarázom nekik, h röhögök rajtuk, h a semmiért százezreket fizetnek ki...Hajrá, csajok!
Igen, mi is igy vagyunk, mert beleférne ha akarnánk, de minek? Szerintem az emberek ronltják el a dokikat azzal hogy tömik a zsebüket. Õk ezt a szakmát választották, az a dolguk hogy világra segítsék a babáinkat. Persze ha valami gond lesz szülés közben, lehet meggondoljuk magunkat ... de remélem nem lesz semmi:) 3. válaszoló
Ismerõsömék 200 000 forintot fizettek ki a fogadott orvosuknak elõre (!), csak a szülésért, mert a kedves doktor úr minden hónapban leakasztott róluk 20 000 forintot a vizsgálatokért... Aztán amikor beindult a szülés, koppantak, mert a doki szabadságon volt két hétig, és hát Mauritiusról nem egyszerû egy-két óra alatt hazaérni... :P Tehát maradt az ügyeletes orvos, aki minden probléma nélkül levezette a szülést, nagyon rendesen viselkedett, és késõbb hálapénzt sem fogadott el! (!) Akkor és ott azt mondták az ismerõsömék, hogy a második babánál (ha összejön) már nem is gondolkodnak fogadott orvosban. :)
Én elhiszem, hogy mindkét példánál vannak jó és rossz tapasztalatok egyaránt, de azt is érzem, hogy sokan akinek nincs orvosa aggódik, hogy mi lesz vele..pl a kérdezõ is szivesen szülne a szimpi orvosnál akit nem talál ugya.na most ugye bár ez lenna fogadott doki lényege sztem, hogy olyan dokinál szülök aki szimpatikus és megbízok benne..persze ha az mber nem talál ilyet joggal mondja, hogy ráfázott.Nem értem azokat akiknek szabin van a fogadott orvosa én kb 25hetesen tisztáztam a dokimmal mikor megy szabira és mondta augusztusban-én július 16ra vagyok kiírva és megnyugtatott, hogy õ nem megy el úgy szabira, hogy szülése van-egyszerûen úgy vállalja el a kismamákat.Dehát ehhez az kell, hogy az ember kommunikáljon az orvosával ugyebár.Én egyáltalán em ítélem el azokat akik nem fogadnak orvost de nem értem õk mért teszik azokkal akik igen.Ennek lehet több oka is sztem, hogy valaki dokit fogad.Az egyik válaszoló pl már úgy nyilatkozik, hogy ha veszélyeztetett lenne akkor más lenne a helyzet-mért?Honnan tudod mikor vállsz azzá??Nekem pl.semmi gondom nem volt egészen a 32hétig, enm is kellett csak havi egyszer menjek a dokimhoz amikor is kiderült, hogy megrövidült a méhnyak és gyógyszert kellett szedjek, hogy a baba bennt maradjon még.Innentõl kezdve fekvére lettem intve.veszélyeztetett lettem és nem gondoltam volna, pedig nem éreztem, hogy lenne valami válltozás.Szval ez nem egy olyan dolog sztem amit ki lehet számítani.Azt meg, hogy ki mire költi a pénzét.Én úgy fogom fel, hogy mert saját dokim van ezt ugyan úgy a babára költöm és magamra , mert engem megnyugtat az a tudat, hogy mindig minden rendben van , pontosan megyek a vizsgálatokra és bármi bajom van felhívhatom a dokimat.nem kell plussz köröket rohannom és nem kell várjak órákat sehol, mert rögtön bejutok mindenhová.Sztem ez ugyan úgy az én érdekem.VAn akinek ez nem fontos, de ez egyáltalán nem elítélendõ sztem.37hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Én azért sem fogadtam most orvost mert ez már a második babánk lesz. Az elsõnél volt de nagyon megbántam. Ott sem volt mert el kellett éppen utaznia. Én is az ügyeletes orvoshoz kerûltem. Reggel inditották meg a szülést és délutánig semmit nem tágultam. Akkor mondta a doki hogy megcsászároz. De a fogadott orvos nem engedte neki azt mondta majd õ hazaér és eldönti hogy lesz e császár. Este 11 kor ért oda már minden bajom volt és azt mondta hát ez bizony császár lesz. Szenvedtem feleslegesen majdnem 5 órát. Na én akkor megfogadtam hogy többet nem fogadok orvost. A varratszedésnél meg meg sem ismert a tesómhoz ment oda hogy kiszedné a varratokat mikor én ott voltam hállóingbe a tesom meg utcai ruhába. De a pénzt azt elrakta.

2, 5 hónapig csináltam a diétát nagy sikerrel. De most húsvétkor ettem mindent... Elvileg hús és zöldség napom lett volna. Folytassama szénhidráttal vagy kezdjem a kört előröl és húsnapot tartsak?

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy mit ettél. Keményítõt, dél után gyümölcsöt, édességet nem. Egy szelet kenyér, husi, zöldség, joghurt, húsleves igen. A húsvét szerintem már nem az a húsvét nem értem miért estél kísértésbe. Nagyobb a karácsonyi szerintem:) Különben biztos fogysz egy nap az semmi ne vedd ennyire komolyan ez csak egy "diéta". (én már rég visszaszedtem a kilókat)

Nem írtad, hogy mit ettél. Keményítõt, dél után gyümölcsöt, édességet nem. Egy szelet kenyér, husi, zöldség, joghurt, húsleves igen. A húsvét szerintem már nem az a húsvét nem értem miért estél kísértésbe. Nagyobb a karácsonyi szerintem:) Különben biztos fogysz egy nap az semmi ne vedd ennyire komolyan ez csak egy "diéta". (én már rég visszaszedtem a kilókat)
Szia! Én a 90naposat csinálom, gondolom Te is. És én is bûnöztem...:) Úgy tudom, h ilyenkor folytatni kell, mintha betartottad volna. Kitartást!
ugyanúgy halad tovább a fogyásod, viszont az anyagcserébe bezavartál, úgyhogy ne csodálkozz majd ha abbahagyod a diétát és jönnek vissza a kilók, persze nem mindegy mennyi idõt hagytál az étkezések között és milyen napokat kevertél meg


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!