Találatok a következő kifejezésre: Elvileg 12 és (12 db)

Elvileg 12 hetes terhes vagyok, de minden vizsgálat azt mutatja, hogy csak 11 hetes. Ma is voltam UH-n és 45mm a pici, de akkor a papírjaimra miért azt írják, hogy 12 hetes x napos?

Legjobb válasz: A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják,mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes,de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)

A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják, mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes, de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)
Teljesen egyetértek az elöttem szólóval. Úgy van ahogy írta.

Hogyan jutok el Miskolc Tiszai pályaudvarról Miskolc Központi Könyvtárig? Elvileg a 12-es vagy a 22-es busz végállomásánál kell leszállnom. De hogy jutok el a Tiszairól valamelyik buszmegállóba?

Legjobb válasz: Pontosan hova is akarsz eljutni? Mert a 12-es és 22-es végállomásánál a Miskolci Egyetem könyvtára van, a városi könyvtár (II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár) pedig a Népkertnél, a Centrumtól két megállóra.

Pontosan hova is akarsz eljutni? Mert a 12-es és 22-es végállomásánál a Miskolci Egyetem könyvtára van, a városi könyvtár (II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár) pedig a Népkertnél, a Centrumtól két megállóra.
villamossal a centrumig (tiszai után selyemréten áll meg, utána is van egy megálló, következõ a centrum,
villamossal a centrumig (tiszai után selyemréten áll meg, utána is van egy megálló, következõ a centrum, vagyis szinvapark nevû) leszállsz és átsétálsz a zebrán, ott a 12-22 megállója
de mivel 400 Ft egy jegy, és ugye kettõ kell, taxival jobban jársz
#3-nak 800 Ft-ért szerinted elvisz a taxi ezen az úton?
A kérdező hozzászólása: Miskolc-Egyetemváros-Központi Könyvtár ide kellene mennem
Vesszöt tanulmányozd.
Szövegbelit, természetesen...
A kérdező hozzászólása: de mit csináljak?
paprikáskrumplit
gyik segitökész mint mindig
A kérdező hozzászólása: mi az a gyik?
AZT A KUuRVA EGET BESZA-BEHU OLÁH OLÁH OLÁH WHEHEHEHE :dDDDDDD
Biztos rossz érzés lemondani róla, de ilyen fiatalon gyorsan elfelejted és jön majd más aki megtetszik. Nyugi még fiatal vagy:)

Elvileg 12 hetes és 4 napos vagyok? Ezek az értékek jók? BPD: 20 mm, AC: 62 mm, FEM.8, 0, NT: 1, 8 mm

Az UH lelet/ leírás alapján minden tökéletes a babámnál, de utólag vettem észre, este, hogy a diagnózisnál az került a papíromra, hogy "Vesz. terhesség a magzat (gyanitott) chromosoma" - ez mit jelenthet? A vizsgálat alatt, után semmit nem mondott az orvos, mármint semmit, hogy valami gond lenne. Nem bírok várni honapig...

Legjobb válasz: nos a magzat kromoszómarendellenesség gyanus, ezért veszélyeztetett terhesnek minõsülsz, ami azonnali táppénzt indokolna, hogy a gyanított betegség ne alakulhasson ki, viszont nem értem, mert az adataid alapján semmi gond, talán a családban volt valami örökölhetõ betegség és akkor ez a szöveg automatikus. BPD- a két fül közti távolság pont jó. AC- fejkörfogat az is jó. NT- nyaki redõ teljesen jó 3alatt van. A FEM azt megnézem mert nem tudom pontosan.Mindjárt válaszolok.

nos a magzat kromoszómarendellenesség gyanus, ezért veszélyeztetett terhesnek minõsülsz, ami azonnali táppénzt indokolna, hogy a gyanított betegség ne alakulhasson ki, viszont nem értem, mert az adataid alapján semmi gond, talán a családban volt valami örökölhetõ betegség és akkor ez a szöveg automatikus. BPD- a két fül közti távolság pont jó. AC- fejkörfogat az is jó. NT- nyaki redõ teljesen jó 3alatt van. A FEM azt megnézem mert nem tudom pontosan.Mindjárt válaszolok.
Jöttem. A FEM a combcsont, ami ha mm-ben van megadva, akkor jo, talán arányaiban 2mm-el rövidebb mint az átlag a többi mért adathoz képest..semmi komolyat nem jelent. Szóval nem teljesen értem miért van az a kromoszóma dolog feljegyezve, . nyugodj meg , majd a doki mindent kiderít, de nem látok okot, hogy aggódni kellene.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!
mit mondot az orvos??
A kérdező hozzászólása: Még semmit sajna, pénteken (tegnap) nem értem el telefonon, többször hívtam, nem vette fel, hétfõn újra próbálom majd hívni.
Nekem 12+1 naposan, a BPd 18 mm volt, NT: 1, 4 mm, CRL: 52 mm. Szóval, szerintem jók az értékeid. Legalábbis ami fontos az a tarkóredõ, és normál értéket mutat. Orrcsont látható volt? Koponya normális?
A kérdező hozzászólása: Igen, a koponya normális, és az orvos vizsgálat közben vagy tízszer elmondta, hogy orrcsont, orrcsont, mármint, hogy megvan. Ezért furcsállom a diagnózist.... ma hívom fel, remélem ma elérem.
A kérdező hozzászólása: Végre elértem a dokimat, és szerencsére megnyugtatott! Ez valami protokoll szöveg, és csak azért van a papírra írva, mert a vizsgálatnak az a lényege, hogy erre szûr. Tehát nem konkrét diagnózist jelent (bár zavaró és megtévesztõ, hogy a diagnózis alá van írva), vagyis azt, hogy valami baj van, hanem ez mindenkinek rákerül állítólag a leletére ez a szöveg, mert ez a vizsgálat hivatalos megnevezése/célja. Tehát, ha bárki ugyanezt tapasztalja, nem kell megijedni. Remélem tudtam másnak is segíteni ennek a dolognak a tisztázásával. :-)

Már elvileg 2X telepítettem a Flash Player 12-es változatát. Mit akar még? Már kétszer rámentem neki, hogy install, de még mindig kiírja ott alul, hogy a frissítés telepítésre kész.

Volt valami, amit nem pipáltam be neki, valami kiegészítõ progi, lehet, hogy azt akarja? Szerintem ez a kiegészítõ nem kell hozzá, vagy de? Valami olyat írt, hogy FB-s játékokhoz meg mit tudom én. Amúgy pár napja akadoztak a videók, szóval lehet, hogy azért, mert nem szedtem le ezt neki, pedig amikor elõször telepítettem a 12-est, egy darabig jó volt. Több frissítés is kijött az utóbbi 1-1,5 hónapban? Minek szedeti le velem többször a 12-es verziót? :O

Legjobb válasz: laladddddj neki még 1*

laladddddj neki még 1*
A kérdező hozzászólása: Érdemi válasz esetleg? Azért köszönöm a próbálkozást, nem adtam rá semmit!:)
akkor segitek OFF linemod :) [link] nem írtálböngészöt..
A kérdező hozzászólása: Másik böngészõhöz másik kell?:O:O Azt hittem, egyet csinálnak, de az kompatibilis mindegyikkel!:O Egyet a Chrome-ból az Adobe oldaláról, ott volt az a pipálós kiegészítõ, ahol én kiszedtem a pipát, meg egyszer feljött egy ilyen szürke ablak, hogy install vagy emlékeztess késõbb. Amúgy mostanság Explorert használok, néha Chrome-ot. Hát, köszi amit linkeltél, de lehet, hogy most ezzel nem nagyon segítettél, de erre most azér' a szándékér' adok egy zöldet!
Távolíts el minden Flash Player dolgot a géprõl, indítsd újra és töltsd le azon a böngészõn keresztül amit rendszeresen használsz, majd telepítsd. A letöltés elõtt a McAffe hülyeség elõl szedd ki a pipát. Ha nincs ilyen lehetõség, akkor ezt a lépést hagyd ki.
Egyébként nincs böngészõnként különbözõ verzió, ha egyet telepítesz, akkor minden flash tartalomnak mûködnie kell minden böngészõben.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm, majd lehet, megpróbálom:) Zõd kéz! Amúgy egyszerre két böngészõhöz akkor nem lehet fönt? Meg am egy progi ha fönnvan a gépen, akkor mindenhez mûködnie kéne, de akkor ezek szerint lehet mégsem..:S
A kérdező hozzászólása: Na, köcce 6-os , azéé mondom!!:-)

Hogyan kell abbahagyni az ultrogestant? Ma töltöttem be a 12. hetet, és elvileg eddig kellett szednem 3*1-et.

Pénteken megyek csak dokihoz és nem beszéltük meg, csak azt, hogy a 12. hétig adagoljam. Péntekig még folytassam, vagy egyszer?en hagyjam el?

Legjobb válasz: Szerintem szedd addig amíg nem mész vissza a dokidhoz! Abból baj nem lehet! Van olyan doki amúgy aki a 14.hétig szedeti a kismamákkal! Én Duphastont szedtem és olyan "frankón" kiszámolták, hogy már a 12 hetem elõtt 3 nappal elfogyott. De nem lett belõle gondom. A tanácsadásra kijáró másik doki meg azt mondta miért nem eszem még a 14.-ik hétig. Boldog babavárást! 24h kismama

Szerintem szedd addig amíg nem mész vissza a dokidhoz! Abból baj nem lehet! Van olyan doki amúgy aki a 14.hétig szedeti a kismamákkal! Én Duphastont szedtem és olyan "frankón" kiszámolták, hogy már a 12 hetem elõtt 3 nappal elfogyott. De nem lett belõle gondom. A tanácsadásra kijáró másik doki meg azt mondta miért nem eszem még a 14.-ik hétig. Boldog babavárást! 24h kismama
Szia! Én fokozatosan hagytam abba, nekem a doki azt mondta úgy célszerûbb. Ha van még néhány szemed, azt oszd be péntekig, illetve ha csak 1-2 db maradna, akkor úgy, hogy teljesen elfogyjon. Üdv! 17+3 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szerintem szedd, amíg a dokihoz nem mész. Nekem napi 8at kellett adagolnom, és amikor túl gyorsan kezdtem elhagyni orvosi utasításra, bizony bevéreztem. Nem lett baj, de túl gyorsan csökkentették az adagomat, vissza kellett venni, mert még nem mûködött tökéletesen a méhlepény, instabil volt a méhem, így mondták. Nekem 3 naponta 1 szemet kellett elhagynom, a 15.héten értem a végére.
Én Duphastont szedtem a 12. hétig 2-szer 1-et. Az utolsó 6 darabot egyesével szedtem, mármint egy nap egyet, és el is fogyott.Igy mondta a doki.
Úgy van ahogy a többiek irták, nézd meg hány szem van és oszd el pár napra.én elõszõr 3*1 szemet, amjd 2*1 szemet, utánna pedig napi 1 szemet szedtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!
Szia, én 3x2-t szedtem a 12. hétig, utána fokozatosan csökkentve hagytam el a 14. hétre. Így érdemes, nem pedig hirtelen abbahagyni.
Várjál már, úgy szexeltetek, hogy benned volt a tampon? Azt a cifraragyásat. Hány éves vagy 14?
A kérdező hozzászólása: Nem 14 vagyok. És nem vagyok gyökér csak nem bírtunk magunkkal. Nem szexeltünk csak betette a végét utána ki is vette .
Nagyon kicsi a valószínûsége, hogy terhes vagy, de az áruld már el, miért lett volna olyan nehéz kihúzni a tampont mielõtt beteszi? Én akármennyire nem bírok magammal, azért egy tampont nem akarok töfködni, azt az 5 másodpercet kibírom, amíg kiveszi magának, vagy végszükség esetén (ilyen még nem volt) én is ki tudom szedni.
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon egyszerû. Mert nem bírja a vért. Igen tudom h ez hülyén hangzik de nem ez volt a lényeg. De köszönöm h te értelmes választ adtál.
Azt elárulod, ha nem bízol a gyógyszeredben, akkor miért tömöd magadba azokat a hormonokat?
Fogamzásgátló mellett 12 napja megvan?! Az bizony gond!
Ez nagyon jó jel!!! Nálam a teszt a nemvárt elõtt 3! nappal már halványan kimutatta! Remélem erõsödik a teszted!
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy már annyira nem is látszik és múlthét pénteken csináltam délutániból. Ez is jelent valamit?
Csinálj még egyet ma. Egyébként a halvány is pozitív nekem a nem várt elõtt 4 nappal ilyen volt. Én észre sem vettem, csak a legjobb barátnõm. :) Úgyhogy gratulálok! :) 32 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm...Az normális dolog, hogy azt érzem mintha a méhemnél izom láz szerû érzést érzek????
Mindenkinél más hogy mit érez, ez is köztük van. Lesz majd mindjárt megjön érzés is. :)
A kérdező hozzászólása: Csináltam megint de az meg nega!!! Miért??????

Mirena spirál? Tapasztalatok? 12 hete szültem császárral és dokim ezt írta fel! Elvileg kedden tenné fel, de úgy félek. Van mellékhatás? Fáj a felhelyezés?

Legjobb válasz: Szia! Saját tapasztalatom csak a sima spirállal van, édesdeden szuszókál a másik szobában :) Azt tudod, hogy ez hormonos spirál és kb. 40eFt-ba kerül? Maga a felhelyezés nem fáj, max. egy kicsit kellemetlen, én pár óráig görcsöltem, picit véreztem, de ennyi. Vannak kifejezetten olyan betegségek, amik a spirálokat elõnyben részesítik, ilyen pl. a sugárgomba, nagyobb eséllyel alakul ki méhgyulladás, stb. Nekem "csak" egy gyerekem született a spirál mellett, semmilyen gyulladásos történetem nem volt, a barátnõm viszont két hetet volt kórházban sugárgomba miatt, még hónapokig kell gyógyszert szednie, és még így sem biztos, hogy elkerüli a mûtétet...

Szia! Saját tapasztalatom csak a sima spirállal van, édesdeden szuszókál a másik szobában :) Azt tudod, hogy ez hormonos spirál és kb. 40eFt-ba kerül? Maga a felhelyezés nem fáj, max. egy kicsit kellemetlen, én pár óráig görcsöltem, picit véreztem, de ennyi. Vannak kifejezetten olyan betegségek, amik a spirálokat elõnyben részesítik, ilyen pl. a sugárgomba, nagyobb eséllyel alakul ki méhgyulladás, stb. Nekem "csak" egy gyerekem született a spirál mellett, semmilyen gyulladásos történetem nem volt, a barátnõm viszont két hetet volt kórházban sugárgomba miatt, még hónapokig kell gyógyszert szednie, és még így sem biztos, hogy elkerüli a mûtétet...
A kérdező hozzászólása: Közsönöm a választ!Én nem vállalok több babát!Sajnálom , hogy így jártál!!!!!:(((
anyumnak elmozdult, és majdnem kilyukadt tõlle a méhe!+fertõzés felhelyezés után 6-7 hónappal!borzalmas volt, 3 ées unokatesó vette észre, h. "keresztanyu roszul van, nem tud felállni!"
Sya. Nekem is volt 2évig fennt mirena spir. és ami nem normális dologként társult hozzá, h 2 évig nem mensiztem:-( majd levetettem, és a kivárt idö után terhes lettem, s sajna 20héten elvetéltem, sztem szerepe volt benn a 28naponkénti vércsere hiányának is...szoval én nem tetetnék a helyedbe.

12 hetes kismama vagyok és a Toxoplazma vizsgálaton mind a két eredmény(IgG, IgM) pozitív lett. Mi van ilyenkor, nagy a baj? Elvileg csak egyszer lehet elkapni és utánna a szervezet immunis lesz rá, de nekem nem így történt.

Legjobb válasz: Szia én ugy emlékszem nekem azt mondta a védönöm hogy a pozítiv azt jelenti hogy már átestél a fertözésen de nem vagyok benne biztos boldog babavárást 20 hetes kismama

Szia én ugy emlékszem nekem azt mondta a védönöm hogy a pozítiv azt jelenti hogy már átestél a fertözésen de nem vagyok benne biztos boldog babavárást 20 hetes kismama
Mindenképp kérdezz rá, mert ha mindkét értéked pozitív, az azt jelenti, hogy átestél (de ez lehet, hogy az aktuális állapotot mutatja), illetve jelenleg van benned fertõzés. Én legalábbis így tudom, hogy az aktuális állapotot és az elõzményt mutatja a két eredmény. De furcsálom, hogy semmit nem mondtak amikor odaadták a leleted.
a lelet mindig az aktuális állapotot mutatja, s a pozitiv azt mutatja, hogy eltér a normálistól. mindig a negativ a jó. de ha nem mondtak semmit, s nem küldtek tovább, akkor valószinû nincs baj. több adatot is néznek egyszerre, s ha mondjuk neked csak ez a kettõ tért el a normálistól, még nincs baj.. Amúgy hidd el tudják az orvosok a dolgukat, sok kismama mindig kételkedik, de bizzál az orvosodban, ha baj lenne, azonnál tudni fogod. de nem lesz. Meg ha van bármi kérdésed, nyuogodtan kérdezz rá az orvosnál!! Ez a dolga, ne légy szégyenlõs!
Szia! itt nem a negatív eredmény a feltétlen jó, mert az azt jelenti, hogy min 2 havonta ismételni kell, mert nem esett át rajt a kismama, és ha terhesen kapja el, akkor a babánál fogyatékosságot okozhat.A pozitív teszt azt mutatja, hogy átestél rajt, és az már mindig pozitív is marad. Viszont a kérdõjel, hogy régen estél át, vagy frissen fertõzött vagy-e?Ez nem mindegy, mert gondot okozhat. Hívd fel a védõnõt, és kérdezz rá.Ha terhesen kapod el, tudják kezelni antibiotikummal.Általában teljesen tünetmentes, vagy gyenge influenzaszerû tüneteket produkál, amivel nem biztos hogy dokihoz megy az ember. Jó egészséget.
Na En most megneztem az enyemet, es nekem az IgG pozitiv, amire a doki mondta, h volt ez a fertozes, a masik az IgM negativ, erre maeg azt mondta, h ez jo mert nincsen a szervezetemben most. En kerdeztem, h ha lenne mi lenne a teendo, es azt modnta, h kapnek gyogyszert es semmi gond nem lenne a babaval. Szeritnem hivd fel az orvost, es kerdezd meg, h ilyenkor mi a teendod. De nincsen nagy baj, fogsz ra kapni vmi gyogyszert es a babad olyan egeszsegesen fog szuletni mint a makk. Nagyon boldog babavarast kivanok 24 hetes kismama
AZ IgG azt jelenti, hogy nem friss fertõzésrõl van szó, hanem hogy már valamikor régebben átestél rajta és van antitest a szervezetedben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a nyugtató szavakat.Azóta már beszéltem az orvosommal és holnap megyek újabb vizsgálatra, de megnyugtatott, hogy nem kell egybõl kétségbeesni. Boldog babavárást mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!