Találatok a következő kifejezésre: Elvesztettem a igazolványomat (6 db)

Elvesztettem a személyi igazolványomat. Az érvényes (2007-ben készült) útlevelet elfogadják helyette a bankban pénzfelvételkor?

Legjobb válasz: Az útlevél is fényképes, hivatalos igazolvány, így személyed azonosításakor el kell fogadni. Sõt! Menj úgy a bankba, hogy szeretnéd bejelenteni, hogy elveszett a személyazonosító igazolványod, és szeretnéd az útleveled használni amíg nem kapod meg az újat. Ekkor rögzíti azt is, hogy az adott személyi már nem érvényes.

Az útlevél is fényképes, hivatalos igazolvány, így személyed azonosításakor el kell fogadni. Sõt! Menj úgy a bankba, hogy szeretnéd bejelenteni, hogy elveszett a személyazonosító igazolványod, és szeretnéd az útleveled használni amíg nem kapod meg az újat. Ekkor rögzíti azt is, hogy az adott személyi már nem érvényes.

Jelenleg németországban tartózkodom és sajnis elvesztettem a szem. Igazolványomat. Az lenne tehát a kérdésem hogy ha elmegyek a hamburgi magyar konzulátusra ott tudnának nekem újat csinálni?

Személyes irat elvesztése és pótlása külföldön.

Legjobb válasz: Nem, de visszatoloncolni tudnak. Honnan gondoltad, hogy idegen ország magyar személyi igazolványt csinálhat ?:D Lopj valakitõl másikat -.-

Nem, de visszatoloncolni tudnak. Honnan gondoltad, hogy idegen ország magyar személyi igazolványt csinálhat ?:D Lopj valakitõl másikat -.-
A kérdező hozzászólása: Kedves válasz adóm, én speciel magyarban szerettem volna megcsináltatni a konzulátuson keresztül hogy ne keljen haza mennem a bejelentett munkahelyemrõl.... Köszönöm a válaszodat és egyrészt kabd be xd :) 20 éves létemre kijövök dolgozni hogy kisegitsem a nyomorbol a családomat , bocs a tudatlanságomért de választanom kellett , tanulok verem a faszt az iskolában begyüjtök egy halom wc papirt mert vagy cselekszem és segítek a családomon...

A párom elvesztette a személyi igazolványát, és a lakcímkártyáját. Milyen iratok szükségesek az újakhoz?

Hozzátenném nem most hagyta el őket.

Legjobb válasz: Születési anyakönyvi kivonat, egyéb fényképes igazolvány.

Születési anyakönyvi kivonat, egyéb fényképes igazolvány.


Elvesztettem a személyi igazolványomat. Mi a teendő?

Legjobb válasz: Rendõrségen bejelenteni és a kapott papírral együtt átmenni az okmányirodába és csináltatni egy újat.

Rendõrségen bejelenteni és a kapott papírral együtt átmenni az okmányirodába és csináltatni egy újat.
ja ha bejelented akkor olcsóbbér megcsinálják, de ha nem jelented be akk egy ezressel több.
Nem csak azért kell bejelenteni, hogy olcsóbb legyen, hanem azért is, hogy ne élhessenek vissza a régivel, pl. mobilszolgáltatónál

Mi van akkor ha a közteres felvette az adatait de õ nem irta alá a papirt? A személyi igazolványát pedig elvesztette?

Van egy ismerõsõm akit egy évvel ezelött megbüntettek a bkv nál de nem adta át az irataid az ellenõrnek igy köztesres bunkó rendõrt akart hívni igy oda adta az igazolványát, de nem írt alá semmit és nem kapott akkor csekket sem, csak most egy levelet amit nem vett át-ja és másnap lement bejelenteni hogy elvesztette a személyi igazolványát. Mi van ilyenkor? Bírság per? Az adataival bárki visszaélhetett nem?

Legjobb válasz: "Mi van ilyenkor? Bírság per? Az adataival bárki visszaélhetett nem?" Feljelentik. Majd a bíróságra beidézik a kaller meg elmondja, hogy igen felismeri õ adta át neki az igazolványt. A barátod meg imádkozhat, hogy azért meg ne jelentsék fel, hogy bement azt hazudni, hogy elhagyta az igazolványát csak azért, hogy csalni tudjon.

"Mi van ilyenkor? Bírság per? Az adataival bárki visszaélhetett nem?" Feljelentik. Majd a bíróságra beidézik a kaller meg elmondja, hogy igen felismeri õ adta át neki az igazolványt. A barátod meg imádkozhat, hogy azért meg ne jelentsék fel, hogy bement azt hazudni, hogy elhagyta az igazolványát csak azért, hogy csalni tudjon.
A kérdező hozzászólása: egy ev utan hogyan emlekezne ra???doto nem keszult kamera nem vette/erre odafigyelt)es nem irta ala a jegyzokonyvet sem..csak akkor iamerwd el ha ala is irod!
Nem kell elismernie semmit ahhoz, hogy elmeszeljék. A magyar büntetõjogban az egyik legerõsebb bizonyíték a tanúvallomás. A kalauz azt fogja mondani, hogy emlékszik rá és õ volt az. miért ne emlékezhetne.
igy van, es valoban utolag hiaba jelentette...ha valoban igy tortenik, valaki megtalalja es visszaelnek vele, akkor is a tulajnak kell felelni, mert nem szolt elore, hogy nincs a birtokaban a szemelyije. jo esetben tenyleg nem hoznak osszefuggesbe, de ha ugy jelentette, hogy 3 napja eltunt, akkor felmerulhet, hogy csalast probalt elkovetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!